Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AppName: crimson.exe AppVer: 10.13.11.1701 ModName: d3dim.dll
ModVer: 5.1.2600.0 Offset: 00011ab6
Legalábbis a Wikipedia szerint.
A Crimson Skies-t (1.2 patch rajta van) próbálom mûködésre bírni winxp sp2 alatt, a szöveges részek egy része olvashatatlan szal az irányítást sem lehet ezért állítani és a játék is kifagy az elsõ küldetésnél :/
Valaki járt már esetleg sikerrel? <#help>#help>
Nincs meg valakinek? A neten nem találtam.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Jó régi és egyszerû játékot keresek.
Azt hiszem több minijáték volt benne, de amire konkrétan emlékszem, az egyik közölük arról szólt, hogy láttál egy aktatáskát és körülötte tárgyakat. (esernyõ, számológép...) Feladat adott, bepakolni a táskába úgy, hogy minden elférjen.
Valaki vajon rájött ebbõl, hogy mire gondolok!? :-)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
1. Tehát olcsóbb, pontosabban megfizethetõbb számunkra, ez a lényeg. (10 év alatt sokat gyengült a forint is, akkor 200 Ft körül volt a dollár, egészen pontosan nyomon követhetõ itt.)
2. Több alternatív lehetõségünk van a beszerzésre.
3. Nem áll, hogy egyre magasabbak lennének a játékok árai akár dollárban, akár reálértékben, akár nominális értékben. (Megjegyzendõ, hogy a fejlesztési költségek és a fejlesztési idõ egyre csak növekszik, ez persze nem feltétlenül áll egyenes arányosságban a játékok minõségével.)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
1. sokat gyengült a Dollár (kb fele annyit érhet most, mint 10 éve)
2. sokat nõtt az életszinvonalunk itthon
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
lehetõleg olyan kéne amihezvan cheat, kód, vagy mentési lehetõség (pl az emulátor elmenti a memoriát, stb)😄
Nézzünk pár ismertebb játékot!
Commando 2 - az elsõ rész nekem kimaradt, az állítólag 3 pálya, ez már csak 2. Ha az ember ügyes, akkor 20 perc az egész.
Golden Axe - ez tényleg csak három pálya volt, vagy valami demó verzióval találkoztam?
Test Drive 2 - 4 autó, 4 pálya
Street Rod - fél óra alatt simán végig lehet vinni, elsõre legyen mondjuk 1-1.5 óra (mondjuk õt már PC-n játszottam)
Steel Thunder - remek tankszimulátor, 3 pályával, pályánként 4-5 küldetéssel
Platformjátékok:
A Creatures sem hosszabb 1 óránál, legfeljebb a "megmentõs" pályákon kell kaínlódani, ha nem ismeri az ember (a második rész csak ezekbõl áll)
Giana Sisters, Mario - 32 2 perces pályából állnak. Persze mentés híján eltarthat egy ideig a begyakorlás, de akár 10 óra játékidõt is mûvészet kihozni.
valaki nem tudná hol tudnám ezt gépre megszerezni?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
bár ezek fõleg logikai és platformos játékok voltak.
A játék minden pálya után adokk egy kódszámot, amit megjegyezve majd úja beütve folytathattad a játékot ahonnét jól esett.
PC-n a lemmings volt ilyen. vagy a Prehistorik.
Ezzel az állítással nem feltétlen értek egyet, legfeljebb a konzolpiac esetében áll, de ott is csak nominális értéket nézve. Mostanában éppen az a tendencia, hogy a legtöbb nagy név 8 ezer Ft körüli áron jelenik meg, 10 éve 10 ezer Ft volt inkább a nyitóár. Ha most ezt átszámolnánk reálértékbe, azt kapnánk, hogy egyre kevésbé luxus játékot venni. Az egyre inkább elterjedõ budget és bundle kiadásokat, valamint a netnek köszönhetõen erõsödõ használt piacot és a külföldi vásárlás bárki számára elérhetõ lehetõségét meg sem említettem.
Persze az is igaz, hogy a játékok árai egyre magasabbak.
Sorry.
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
van egy setup.exe (vagy instaláláskor) be kell neki állítani.
Milyen beállításokat próbáltál?
én az SB16 avgy az SB PRO beállításokat ajánlom, mert egyszerû beállítani.
(ha sb16-van a config fileban(alapbeállítás), akkor nekem a setup kifagyott, ha véletlen a sima SoundBlasterre kattintottam😄)
Szoval, miket próbáltál eddig?
Ajánlott:
Sb16
220
irq7
dma1
vagy:
SbPro
220
irq5
dma1
De vigyázz, hogy ugyanazt a beállítást használd, mint ami a dosbox config fileában is van.
jah meg azért mert nagyon nemtudom még kezelni😄 de ennek már van téma ugyhogy ott folytatom, dosboxos része megldodott, (max a hang nem, azt még most se tudom hogyan lehetne elõ varázsolni)
dos-os játék?
egyik meghajtót C-nek a másikat D-nek ajánlott(utóbbit -t cdrom -al)
dosboxban:
core=dynamic
cycle=max
(vagy valahogy így hívják õket).
Soundnak meg SB16 220 irq7 dma1 (de ha átállítod a dosbox config file-át akkor szinte bármi más is lehet.)
Szaggatás... hát milyen géped van? megosztod velünk? (fõleg a proci érdekel)
dosbox nélkül meg ne próbálkozz. még ha el is indul(az is max XP alatt), akkor se lesz hang. meg még ha lesz is (de ahhoz patch kell. valami vdmsound vagy mi), akkor is folyton kifagy.
de nemtudom hogyan lehetne egyszerre több meghajtót mountolni benne, hisz a lemez meghajtóba van, és a vinyóra tenném a játékot. és csak a meghajtót látja a telepitó (és a dosbox is). help
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
csak be kell pittyenteni egy élõ Deep One-t az Alien Containment-be(idegen tároló).
Az Alien Containment-et ezzel a progival lehet editálni.
Az inventoryhoz ezt ajánlom, csak ebben sok opció nem megy, mert "fizetõs editor😄". Pedig megadná az össze technológiát(de könnyû lett volna, hisz pont az kellett az ufopédiához😄). Inventoryhoz müxik rendesen.
(Most õszintén. ki adna pénzt egy savegame editorért😄 sehol se találtam crackeltet😄)
sõt, még maga terrortámadás sincs. és már fasz kivan hogy nemtudok továbbhaladni, megunom és pff... bár láttam progival az elfogott ufokat át lehet "alakitani" másik ufová, akár mélytengeri terroristává, de az már túl nagy csalás lenne😄
Amúgy az ufópédiádhoz gratula, szépen össze lett hozva!
Csak a te kedvedért, belinkelem a Deep One-t meg mindhárom fordítását.
De tényleg. Minden technológia benne van, tényleg.... nézzétek már meg.

de nekem mindig az aktavoidok meg rákemberek támadnak igy, ezek a szemetek meg nem csinálnak semmit, fff. és így fogjk el egy élõ teroristát?