8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • blackcalibra
    Igen. 576 volt a kedvencem nekem, az összes szombati műsor+összes szegasztok fel volt véve. Ujságot mindig vettem én is.
  • Szabi84
    Ááá azok a régi szép idők, akkoriban a guru-t meg az 576-ot is mindig vettem de már 4-5 éve semmi:(
  • blackcalibra
    Oké csak vicceltem, enyém is mammogna, mondjuk ha lenne vodka is.....
  • Lord Myn
    Csábító ajánlat, de asszonypajtás nem biztos, hogy tolerálná... :D Egyébként szerintem elég gyógy játék vagy csak nekem nem jött át a hangulata, most is csak azért szenvedtem vele, mert én eddig a DOS-os játékok 99,9%-át el tudtam indítani volt ami nem volt egyszerű, de addig sz*rakodom velük, amíg csak sikerül. Btw, a Blackthorne nálam simán működik, nem kell semmit extrázni.
  • blackcalibra
    Na hol laksz? Elugrok hozzád, viszek egy láda sört, azt betoljuk, közben meg kitolom a játékot. Na?
  • blackcalibra
    Én EZ alapján ugye a Blackthorne nevű játékot el is tudom indítani. De ez.
  • Lord Myn
    Nekem működik.

Amikor a C:\DIVIL-ben elindidítom a DIVIL.BAT-ot, ez történik:

C:\DIVIL>divil.bat
    C:\DIVIL\B:

B:\>CD \

B:\>DIVIL C:\DIVIL\
    Initializing Game Data PLEASE WAIT

és ezek után elindul a játék.
  • Lord Myn
    Nekem is ezt írta ki, amíg nem csináltam meg a virtuális meghajtós dolgot, de most kipróbálom megint, mert nem értem nálad mi a hiba...
  • blackcalibra
    benn vagyok a könyvtárban (c:\divil>) "DIR" parancsra ugye kilistázza a tartalmat: van egy GFX könyvtár
    DIVIL BAT
    SETUP DOC
    SETUP EXE

Namost ami itt van "DIVIL BAT", ezzel indulna, de beírom hogy divil, és ezt kapom: Provide full path of where installed on HD.
    Installáltam! Tököm televan vele, már vagy 20 szor próbáltam.
  • Colton
    KÖSZ!
    az életemet mentetted meg! KÖSZ
  • Lord Myn
    Ha felinstalláltad, akkor létrehoz egy divil.bat file-t az adott könyvtárban, azzal indul.
  • blackcalibra
    Nem jó. Neked pontosan melyik fájlal indul el?
  • Lord Myn
    Létre kell hozni egy virtuális floppy meghajtót, pl.:

mount b c:\dosbox\floppy -t floppy (létező könyvtárra kell!)

ezután a dosbox\floppy könyvtárba bemásolod/kicsomagolod a litil divil játékot, majd DOSBox-on belül elindítod a B:\INSTALL\INSTALL.EXE-t, innen már értelemszerű.

Az Abandonware Paradise-ról szedtem le.
  • blackcalibra
    Ja és honnan szedted le?
  • blackcalibra
    Leírnád nekem lépésről lépésre hogy mi a működőképes képlet?
    Ugyanis eddig én is azt hittem, hogy lépésről lépésre jól csinálok mindent.
  • Lord Myn
    Na, leszedtem én is újra, kicsit kellett vele trükközni, de működik:

Létre kell hozni egy virtuális meghajtót és onnan az INSTALL könyvtárból installálni a játékot.
  • blackcalibra
    Nekem is ugyanezt írja. Pedig szívesen kipróbálnám.
  • Herold
    Leszedtem máshonnan, de ezt írja, ha dosboxból indítom: Provide full path of where installed on HD.
  • Herold
    Nem tudom letölteni, neked sikerült?
  • Kincici

Wacky Wheels
  • Colton
    Szevasztok!

kéne segitség! van egy áték amiben állatok által vezetett "gokart vagy auto" (vagy kinek mi tetszik) és nem jut sazembe a címe egy rokonomnak kéne!
    (kis segitsék!
    van egy Rénszarvas melynek neve Boris és van egy panda annak a neve UNo a köröket egy ördög mutatja!) remélem meg tudjátok majd mondani a játék címét!

Előre is köszi!
  • Lord Myn
    Nekem futott DOSBox alatt, már nem emlékszem, hogy a floppy-s vagy a CD verzió volt meg, de futott.
  • blackcalibra
    Én ismerem a sorozatot, de nem tudok sajnos harmadik részről,vagy felújított epizódról.
  • SASI
    Sziasztok

Kérdés, aki ismeri az MDK, MDK2 c. játékokat közületek, nem-e tud véletlenül valamilyen remakeről újabb grafikával, létezik-e már, esetleg csinálnak-e vagy hasonlók...Vagy pár év múlva elképzelhető-e hogy lesz MDK3?
  • blackcalibra
    Rendben! Köszi! Egyébként egy ördöggel kell nyomni, elég jó szerintem, csak nekem az istennek sem akar elindulni.
  • Herold
    Este megnézem.
    Ismerős a neve, talán '93-ban néztem meg, de most nem ugrik be miféle játék ez.
  • blackcalibra
    Használ itt valaki közületek DOSBox-ot? Ha igen legyen szives nézze már meg hogy neki elindul-e a Litil Divil
  • Herold
  • PiszkosFred
    Egy interju a cov utani idokbol
  • blackcalibra
    Egy pár 576 Kbyte, szegasztok, Martinkával. :)
  • blackcalibra
    Ő váltotta Zoleet az akkori 576 nál ha jól emlékszem?
  • BBird
    Az engem is érdekelne. Bár kicsi koromban nem csipáztam, főleg mert olyan sokan csipázták. De tény, hogy még ma is egy "ikon" a bácsi. :-D
    Valaki tud valami belső infót, nyomhatja.

Martint sem csipáztam régen, de tény, hogy a régiek közül ő maradt "fenn" a legtovább, így a userek felé. 1-2 év és rákérdezünk: Mit tudtok róla!? :-)
  • ollie
    De nem azzal játszanak, amiről írni kell. A lényeget amúyg leírtam.
  • Herold
    Vajon mi lehet CoVboy-al?
  • Herold
    Valamiről írniuk kell. ha nem játszanának, miről írnának?
  • ollie
    Nekem egy bennfentes mesélte egyszer, hogy hogyan is készülnek ezek a mostani gamer újságok (persze már sok éve ez megy). Az egész bagázs egész hónapban nem csinál semmit (szó szerint, max játszanak), majd pár nappal a zárás előtt gyorsan, kapkodva összedobnak valamit. Gyakorlatilag ingyenélő banda az egész szerkesztőség.
  • PiszkosFred
    Az sem ma volt :) CoV megvan az osszes - meg a gorbelabu ninjas premier is, azota hogy pcultra vagy cdultra vagy mi lett belole, azota nem veszek nyomtatott ujsagot, csak akkor, ha a mellekelt teljes jatek olyan, ami kedvemre valo, es mar sehol sem kapni. (Gurut es 576t szomszed cimboram gyujtotte anno, abbol neki van par evnyi gyujtemenye - beosztottuk) Bar ekkor a vasarlas a jateknak szol, nem a magazinnak, az ujsagot van hogy el sem olvasom, inkabb odaadom valami ismerosnek, vagy behozom a studioba es kirakom a varoba a tobbi "olvasnivalo" melle. Magyar es nemzetkozi online magazinok boven elegek, meg ha nem is ertek egyet az ertekelesekkel, amire kivancsi vagyok, azt megtudom a cikkekbol, es ennel nem is kell tobb... Az a csoda, hogy a mai rohano "matrixban" meg mindig van kereslet nyomtatott gamer magazinra. (gamer mint stilus, nem mint ujsag nev)
  • blackcalibra
    Micsoda lelki problémákat okozott ez az új 576.
  • Zozo76
    Megvettem en is az elso szamot, mondom adok egy eselyt ha mar a konzolt eveken keresztul vettem. Koze nincs hozza, atlathatattlan, azt sem tudod melyik gepen megy eppen olvasott jatek, meg valami fortelem az ujsag tematikaja. A Commodore Vilag es a Spectrum Vilag utan egyedul a kozolt ereztem hogy versenyre kelhet es vasaroltam is. Most mar az sincs. Nem is veszek tobbet ujsagot. Ami nagyon erdekel megnezem a neten. Befejeztem.
  • blackcalibra
    Én a kezdetektől vettem az 576-ot, nem ahhoz kell hasonlítani a mostanit, de még csak nem is az 576 konzolhoz, mert az is egy fos volt az "eredeti" 576-hoz képest. Nem tudom emlékszik -e még valaki, de szerintem akkor volt a legjobb az 576, mikor még Zolee volt a főszerkesztő.