Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv
valaki ismeri a guldkorn nevü játékot??csak egy kérdésem lenne!
blackcalibra
Pont ezek azok a dolgok amiket nem tudok. De azért köszi.
Simaji
Bocsi a dupláért csak éppen így jött ki. 😊

Szóval lenne nekem egy olyan problémám, hogy már régóta keresek egy játékot csak nem találtam meg eddig sehol. :S

Szerencsére ennek a játéknak a nevét is tudom. 😄

Nightlong. Egy kalandjáték féleség. Régebben játszottam a Demo-val és már akkor nagyon megtetszett az egész de sajnos még nem tudtam megszerezni a teljes játékot.

Ha valakinek van ötlete, hogy merre találom meg vagy esetleg még linket is tud küldeni annak nagyon megköszönném. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Simaji
Nos hát ha tudod, hogy milyen formátumba lévõ zenéket tud játszani és, hogy a CD-n merre keresi azokat akkor használhatod a subst parancsot.

Ez annyit csinál, hogy egy megadott mappát egy meghajtó betûjelhez rendel.

Mondjuk megcsinálod a c:\zenék\ mappát, hogy g: meghajtó legyen ezután pedig valahogy megadod a játéknak, hogy ez a CD meghajtó. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

blackcalibra
Van valakinek tapasztalata, esetleg ötlete, hogy az Ecco The Dolphin PC! verziójába hogy lehetne becsempészni a zenét. Hang az van, de gondolom a cd-rõl olvasná szerencsétlen a zenéket. Jó lenne, ugyanis elég hangulatos zenék vannak benne. Akit esetleg érdekelne a játék: http://web8.orcaserver.de/ecco/
takysoft
ha kérdésed van, akkor virtualbox topic van... talán van a másik kettõhöz is.
de konkrét magyar leírásról nem nagyon tudok...
virtualboxhoz nem is lesz szerintem, mert nagyon gyorsan változik, fejlõdik.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Rettenthető
Köszi a segítséget.
Valahol lehet magyar nyelvû leírást találni az általatok említett programokhoz: VirtualBox, VmWare és VirtualPC?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

takysoft
ha gond van, javaslom a
cycles=max
-ot

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

gandrus
A dosbox.conf fileban a következõt nézd meg, hogy mire van állítva:
cycles=auto

Ezt a változót állítani is tudod, ha auto-n nem lenne megfelelõ.

Brutal
Megvan az a gomb ott a tüzelési és a mozgási sebesség maxon idegenek 1-esen.
A gond az hogy továbbra is ugy lõnek az embereim és scrollozok a mapon mintha egyesre lenne állítva.
Valami nem fasza :-)
Ha tudsz megoldást kérlek nézz rá.
Vasárnap délután leszek legközelebb
Köszi

Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.

Próbáld meg a küldetéseknél beállítani a sebességeket. Amivel abortolod a küldetést, amellett van egy gomb valahol, ami az opció. Ott tudsz hangolni mindenen. 😊 De ha dobsz egy privát üzit, majd megnézem otthon melyik gomb és megondom ponotsan, ha nem találod. A cucc még nálam is konstans fent van a gépen. 😊

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

ollie
A 2009 elejét honnan vetted? A video végén 2007 van. Ez nem valami be nem fejezett project?

Brutal
Sziasztok
Nagy kedvencem volt az UFO 1 és 2
Feltettem a DosBox-ot és be tudtam annyira állítani hogy játzsható legyen a mostani gépemen.
De:
Ha kimegyek küldetésre és elkezdõdik a scrollozás iszonyatosan belassul és nem tudom miért.
Ha valaki tudja a megoldást kérem ossza meg velem.
Köszönöm

Háborúk voltak és lesznek, de a katonáim halhatatlanok.

készül a Gobliiins 4, megjelenés 2009 eleje
sajnos grafikahangulatilag semmit nem hoz --> video

64 bit, multiprocesszoros rendszerek támogatása.

Õszintén szólva nem tudom, hogy ezeket tudja-e a VirtualPC, de Win98 SE-hez nem is kellenek. Egyébként éppen azért szeretem, amiért te a VirtualBoxot 😊 6.0.192.0 verziót használok, ez jóval újabb a 2004-esnél.
takysoft
64 bit, multiprocesszoros rendszerek támogatása. effélék.
én VirtualBox-ot az egyszerûsége miatt szeretem. kicsi a telepítõ, kis memóriát eszik, gyors, és(nevessetek ki, de) nálam megbízhatóbban futott, mint a VmWare vagy a VirtualPC. (bár bevallom, hogy VirtualPC-bõl én csak a 2004-eset tesztelgettem anno.. az újat még nem próbáltam, bár olvasgattam róla.)

VirtualBox nálam egyértelmûen nyert azzal, hogy ingyenes. (meg persze használható....).

VmWare meg... egyesek szerint "betegesen stabil".. hát nálam fagyott 1-2-szer..(bár azért ritkán) meg az a 3D támogatás se volt tökéletes...

Talán nem telepítettem anno a Guest Additionst? 😊

És miben jobb? Hátha érdemes lenne váltanom.
takysoft
nem sok. nem rossz progi alapból, csak a vmware jobb. sõt még a Virtualbox is.
16 színt? tud... meg 32 bitest is mondjuk.... nem tudom honnét szedted ezt...

Én Virtualbox-ot használok amúgy... tettem rá egy XP-t, mert 1-2 dolognak még kell az õsi windows is.
Meg van egy WinMe rendszer régi játékokhoz, meg egy Win 3.11... mert király😄

VirtualBox? 16 színt tud, játékra alkalmatlan.

VMware-rel nekem csak két bajom, az egyik, hogy fizetõs (pontosabban az ingyenes verzió nem tud létrehozni virtuális gépet, azt készen kell kapnia), a másik, hogy még bugos - de hiba volt nem említenem.

Nekem a VirtualPC-re nincs okom panaszkodni, viszi, amit kell. Elmondhatnád, hogy mi a problémád vele.
takysoft
a VirtualPC egy halom sz*r.

Ha profi rendszer kell, akkor VmWare workstation, ha meg ingyenes, akkor VirtualBox.(Sun)

VmWare tud 3D gyorsítást DirectX 9.0c-ig.

Amúgy:
Kompatibilitási opciókkal lehet játszani, meg persze telepítsd a játék legfrissebb patch-ét.

Ha fullscreen gondod van (16:10-en monitoron pl) akkor egy DxWnd nevû tool segítségével ablakban is tudod futtatni a játékokat

Elvileg VirtualPC segítségével szépen kell futnia a legtöbb játéknak emulált Win98 alatt. Viszont tudtommal 3D-gyorsítást a mai napig nem tud, a Voodoo 2 pedig 3Dfx, és ez mai VGA-kkal kellemetlen. Talán valamilyen Glide wrapper segít, de én nem tudok arról, hogy ezt a játékot sikerült-e így mûködésre bírni, ellenben a demót igen.

Idõvel biztos lesznek jobb emulációs lehetõségek, addig ehhez lehet, hogy tényleg Voodoo 2 kellene...
Rettenthető
Hi!

Windows Op. rendszerre írt viszonylag régi (~10 éves) játékok normális futattása hogyan lehetséges?
Gondolok itt a Commandos 1-re, vagy a Shadow Company-ra.
Az elõbbi egy 1.6-s gépen is lekövethetetlenül futott, az utóbbinak meg Voodoo II-s kártya kellene...

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

takysoft
látom nagyon lusta vagy DosBox Readme-t olvasni:

CTRL-ALT-F5 Start/Stop creating a movie of the screen. (avi video capturing)
CTRL-F5 Save a screenshot. (png)

DJ Skyline
hát igazából nem 😄 de ha bedobom dosboxba akkor meg kicsit akadozik, és kb ugyanaz van. lehet az a baja hogy nem telepített hanem leszedett verzió, amit nem kell installálni? ez hülyeség szerintem, ugyanúgy kéne videót felvenni belõle. szerintem legalábbis

takysoft
persze, hogy van. szar is.
azt használja, ha elindítasz egy DOS-os programot.
õk "natív" támogatásnak hívják, de valójában emulátor. és nem is túl jó...
egérrel, meg a képpel is gondok vannak.... de fõleg a hanggal. elvileg egy SoundBlastert emulálna a Windows, de igen gyengén teszi.
Egy "VDMsound" nevû patchel mondjuk lehet rajta javítani, de de még így se tökéletes.

Vistában inkább kihagyták az egészet. minimális DOS támogatás van, de grafikus módot nem támogat. meg a 64 bites rendszer 16 bitet se(ez XP esetén is igaz)

Simaji
Jól van na azért megkérdeztem. 😄

Én régen csináltam ge külön boot CD-t a régi DOS-os játékokhoz. 😛 😄

Miért a Windows-ba van beépített emulátor? 😄😮

takysoft
nem telepített DOS-t biztos😄 persze hogy emulátort használ.

szinte minden emulátor tud képet videót kimenteni játékokból(kivéve az amit a XP-be beleépítettek MS-ék)

Simaji
Hmm. Emulátort használsz a játékhoz?

DJ Skyline
sziasztok
hogyan lehet régebbi játékokból képet menteni, videót felvenni? Fraps-el nem megy. HyCam-al sem. HyCam esetében a felvétel megy, de a játék alatt nagy feketeség van a videóban :S magyarul semmit nem vesz fel belõle. NFS elsõ részérõl lenne szó.

Sziasztok nekem a Z: Steel Soldiers játék kellene, az elsö vagy a második rész teljesen min1 csak valameiket léccives linkeljétek be!

elöre is köszönöm!
PiszkosFred
Koszi a tippet, mar csorog is 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Darkon
Regi nagy kedvencemet most egy lelkes amator csapat felujitotta
Broken Sword 2.5

Born to win

2vel ezelõtti gépemen volt mondom kb 10 éve😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

takysoft
nincs még meg?

Jaja emlékszem van sok gagyi prehistorik 2😄
Bár nekem régen jó volt teljesen... olyan verzióm volt kb 10 éve, amiben ugyen 99 vagy 9 (nem tudom pontosan) életem (folytatási lehetõség) volt és az sose fogyott el csak ha már nagyon sokszor meghaltál... nah és az a verzió nem volt bugos... többször is végigvittem és mindig csalódtam a végében hogy mekkora egy fos😄
Semmi videó semmi pláne csak egy nagy szöveg (amit akkor ugyan nem tudtam lefordítani😊)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Borgi
igen, de rögtön az elején be lehet menni egy barlangba ami majdnem a pálya végére dob, és igy végig lehetett azon a pályán futni. a 4dik pálya volt ilyen, és onnan mehetett tovább a móka ;>

porki fagyok fállalon

takysoft
elvileg
De Prehistorik 2-bõl még nem láttam olyan verziót, amit végig lehetett volna vinni.
3. vagy 4. pálya mindegyikbe bugos. mert tök lila. utána következõk még még jobban asszem, de majd megnézem...

Világpolgár
És Takybácsinak megint igaza van, le is jött. 😊

takysoft
12 seeder van.... és is épp töltöm...

Világpolgár
Irigyellek.(a torrent meg halott sajnos)

nekem meg van eredetiben(csak nincs itt a koliban), egy rokonomnál bukkantam rá doboz nélkül akin éreztem hogy nem becsülné meg megfelelõen. Úgyhogy szóltam neki hogy megszabadítom tõle, így neki is és nekem is a lehetõ legjobb lesz.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

takysoft
tudom, nem szép dolog, de legalább gyors.
mire eBay-rõl meghozzák... meg hát ritka játék néha aranyáron is van...

Világpolgár
De, az lesz az!Kösz!Torrent eszembe se jutott.😊

takysoft

Világpolgár
Álmatlan éjszakáim vannak emiatt a lassan több mint 10 éves játéktól😊Nagyon hiányzik...

Világpolgár
Szervusztok!
Ti vagytok az utolsó reményem😊 Valakinek nincs meg véletlenül a Lords of Magic full CD-s(a filmek, de legfõképpen az audio miatt, mert ripet találtam de úgy nem az igazi) verziója? A válaszokat elõre is köszönöm!

Herold
Duke Nukem 3D-hez való innen-onnan letöltött mapok nem maradtak meg valakinek? Keresek egy pályát, aminek Alcatraz a neve (kicsomagolva kb. 320 k😎, és én csináltam anno, de nekem már nincs meg.

Randal
IGen, asszem ez az😊
A név derengett már régebben is csak mire net elé jutottam mindig elfelejtettem. A képek alapján nem pont ez rémlik, de ez az a játék😊