8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Carlos
    Francba ez sem megy xp alatt, a dosbox meg nem viszi... :(
  • Carlos
    fúúú télleg!
    És ez nekem megvan valahol. Elő is szedem!
    Köszi!
  • BBird
    Meg is van, Gearhead Garage.

Gearhead Garage - screenshots
  • BBird
    Volt egy Pre-alpha Street Rod 3, amit nem fejeztek be... (persze ez már ilyen hobbi csapat munkája volt).
    Ezt később magyar SG fórumtagok akarták átvenni, már honlap is volt, blabla... ez is bukta lett.

Viszont volt egy jó autószerelős játék. Versenyezni nem lehetett benne, de autót szerelni igen. Jöttek a megrendelők és cafatokra szedhetted a kocsit. Új alkatrészek beszerzése, festés, motor tunning, stb. Egyszerű-nagyszerű volt.
  • Carlos
    Nem volt tesztelve...
    Amúgy simán össze lehetett benne rakni többezer lóerős verdákat is. Volt egy jókis listám, hogy mit kell mire rakni és akkor elcsesződött a számolás...
  • dronkZero
    Eheh, akkó' jól beszóltam...

De komolyan, az feature volt a játékban, vagy valami elcseszett koncepcionális bug, hogy az elején a kezdőpénzből vettem egy kettes golfot, beleraktam a tuningmotort, kiszedtem az üléseket, üvegeket és a karosszériát, és végignyomtam vele az _egész_ játékot? Harmincvalahány gyorsulási verseny a "sztori mód", és egyetlen csavart nem kell változtatni az autón, hogy végig lehessen vinni vele. Az összes többi autó sokkal de sokkal szarabb, bármit is csinálok velük. De legalább drágábbak.

Szal ez direkt volt, vagy soha egyetlen teszter sem játszott vele, hogy ez kiderüljön?
  • Carlos
    najó persze leszámitva a két invictus-os cumót. (a másodikon még dolgoztam is)
  • dronkZero
    Valami magyar szörnyűség volt ilyen, Street Legal, vagy mi volt a címe? De nagyon, rettenetesen el volt baszva szegény...
  • Carlos
    Láma vagyok üssetek kérdés:
    Street Rod 2-nek volt folytatása? Vagy hasonló játék (tuningol, autót elnyer, szerel, stb)?
  • dronkZero
    2004-ben kiadták wiki szerint, én meg még az open bétával játszottam.
  • dronkZero
    Jah, hát ilyen a memóriám... :D

Komolyan, az egyetlen ötlet, ami eszembe jutott, hogy utánanézzek az időpontnak, az az volt, hogy fórumokon megkeresem a rinyálást, amit műveltem... :P
  • [Jakuza]
    ??? Ez majdnem 2005-ben lett csak jatszhato.
  • dronkZero
    Viszont ez 2004-es. És ez sem az a háromszög-világ, ami volt. De lehet, hogy az egy szándékosan primitivizált "univerzum" volt a bétában, és a full már ennyivel több.

Viszont a címe is halványan rémlik, úgyhogy asszem most megnyugszom... :)
  • dronkZero
    Húúú, lehet, hogy megvan! :D

Még nézek képeket, de ez nagyon gyanús:
    Vendetta Online
  • dronkZero
    Nem,nem ez volt, ez is túl összetett... :)

Mindegy egyébként, gondolom játszani már úgysem tudnék/akarnék vele, épp csak idegesít, hogy nem tudom, mi volt az... :)
  • PiszkosFred
    Pedig tekinthetjuk annak oket :) Attol hogy grafika nem, vagy csak karakteres volt, vagy nem volt ennyire kifejlett skillrendszer, stb, attol meg ugyaz az alap, - tobb szaz ember jatszott egy adott szerveren, egyszerre, egy kozos vilagban. En legalabbis a MUDokat MMOnak tekintenem, korai valtozat, de mindenkeppen azonos jellemzokkel mint a maiak.
  • dronkZero
    Hát, úgy tűnik UO előtt is volt egy-kettő: Wiki
  • takysoft
    igazad van
  • dronkZero
    Egyébként nekem az Ultima Online rémlik, mint első grafikus MMO. Meg előtte a MUDok, de azt talán még ne tekintsük MMO-nak...
  • [Jakuza]
    Mondom en csak erre emlekszem http://www.firingsquad.com/media/gallery_index.asp/139

Earth & Beyond

Nezd meg a kepeket, hatha beugrik.
    Amugy van emulator is mert a jatek amugy mar reg befucsolt. (igaz meg nem teljes az emulator,de letezik)
  • [Jakuza]
    Hat engem az Everquest ennek ellenere se erdekelt, ellenben a DAoC-al anno nagyon szerettem volna jatszani.
    Sajnos nem jott ossze, mire pedig elerheto lett volna, kisse elavult lett igy maradt mas.
  • dronkZero
    Lehet, hogy inkább 2000. Vagy 2001. Valamikor az ezredforduló környéke, nem tudom. :D Könnyebb lenne, ha tudnám pontosan... :) Csak azt vágom, hogy valamikor régen, még CS és BF42 környékén, és hogy azért vesztettem el többek közt, mert a gépem elfüstölt, vinyóval együtt. De persze azt sem vágom pontosan, mikor volt.
    Nem is volt valami kurvanagy közönsége, olyan pártucat játékos flangált csak egyszerre a világban, regisztrálva is csak párszáz ember volt. Grafika is baltával szabott, egyszerű, gyors.
    Meg a világ is csak 10 vagy 15 szektor volt. Azt már nem vágom, hogy 4 vagy 5 szektor oldalhosszúságú volt a "világtérkép"... Meg egy-egy szektor sem volt túl nagy, meg nagyon nem is volt telepakolva. Volt egy aszteroidamezős szektor, az pl lassú is volt.

Tuti, hogy nem az EVE, annál sokkal-sokkal lightosabb, akciósabb, primitívebb dolog volt.

Nekem ez a Jumpgate gyanús, de akkor rengeteget változott a béta óta.
    De az is lehet, hogy teljesen behalt a project.
  • takysoft
    igaz, az EVE újabb..

MMO-ból 3 fontos van.
    EverQuest(1999) - az első nagy. ekkor tanultuk meg, h mi az az MMO(még netem se votl, de újságokban mennyit cikkeztek róla:D)

World of Warcraft(2004)... a legjobb a mai napig. ekkor tanulta meg mindenki, mi az az MMO

RuneScape(2001,2004) - A legnagyobb ingyenes (6 millió aktív játékos).
    2004-ben lett 3D-s, akkor volt verziószámcsere, de folyamatosan fejlesztik persze.

Van még tízezer másik is, de ezek eléggé alapkövek. Lineage, Guild Wars, stb...

de igaz... WoW előtt nem nagyon volt ennek piaca. ritka a 2004 előtti MMO
  • [Jakuza]
    Az eleve 2003-tol letezik, legalabbis a betatesztje akkor indult, onnan tudom, hogy mai napoig jatszom vele. :D
    Na de 99-ben sci-fi mmorol en nem nagyon tudok.Meg az Earth and Beyond is 2002-es volt.Vagy az MMO az MOO tipusu akart lenni ?
  • PiszkosFred
    EVE ennel azert "picit" komplexebb :)
  • takysoft
    EVE Online?
    nem ismerem, csak hallomásból.
  • [Jakuza]
    99-es MMO ?
  • dronkZero
    Játszottam úgy '99 környékén egy játékkal, de fogalmam sincs mi lehet a címe.

MMO űrhajós akció volt, az egyszerűbb fajtából, kis ELITE beütéssel. 10(vagy 15) szektor volt háromszög alakban elhelyezve, a csúcsaiban piros-zöld-kék főbázissal. Az alap űrhajó ingyenes volt (halál utáni respawnkor), de lehetett venni még kb 3 féle vadászt oldalanként. A kereskedelem sem volt halálra bonyolítva, volt bázisonként 2 vagy 3 féle áru, és az eladási ár attól függött, hogy hány szektor távolságra sikerült leszállítani. Persze az ellenséges kalóz genyák nemigen hagyták... :D
    Full PvP volt, a három oldal mindenki mindenki ellen, három zászlós capture the flag-gel.

Még béta volt, mikor játszottam vele, aztán elvesztettem a fonalat...

Nem vágjátok véletlenül, mi lehetett ez?
  • takysoft
    ugyan.. nekem TCP/IP kell:D csakis:D
  • [Jakuza]
    Pedig nagyon egyszeru a halozati reszet is beallitani a virtualboxnak.
    Szerintem neked a win 3.1 neteleresenek a beallitasaval vannak inkabb gondok, mert kulon meghajto drivereket kell feltelepiteni. (Trumpet Winsock) :D
    http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=1037
  • BBird
    Amúgy gondolom már sokan látták, mivel tele volt minden oldal ezzel a hírrel, de hátha valakinek új:

sarien.net

Sierra Quest játékok neten játszhatóak, gépelve játszható, de itt már van egeres segítség is... és: Multi-player. Adott screenen láthatod a többi játékost is. (Mondjuk ez inkább csak vicc, de jó nézni egy screen -n, ahogy szaladgálnak a Larry -k, Roger Wilco -k...)
  • BBird
    Abandonia jónak tűnik, áttekinthető, képekkel, normális listázással. Ez az Underdogs viszont kegyetlen. :-D

Mobygames is jó ötlet, bár aki keresni fog, akkor sem fog oda felmenni, mert egyszerűbb itt kérdeznie. De attól még lehet az megy majd fel...

...amint lesz rá idő. ;-)
  • PiszkosFred
    C64 volt az mindketto (bar kesobb LSbol volt Amiga es PCs verzio is, Diplomacybol is feltehetoen, bar ott csak az Amigara emlekszem)
  • HaaS
    North and South, Supremacy, de ez már nem turn based. Hmm.
  • HaaS
    Jah, úgy van. Mindkettő álom.
    De ezek már a DOS-os idők asszem... C64-re nem jut eszembe több, ez utóbbi érdekel.
  • takysoft
    opengl az "experimental"
    magam se teszteltem, bevallom őszintén.

d3d készülget, a Wine 3d motorjára fog épülni asszem
    már votl aki összehackelt magának olyan verziót, amiben működött, de hivatalosan még ez azért várat picit magára.
  • PiszkosFred
    Viccelsz? Az LS alapozta meg a mufaj jovojet :) (X-com sorozat, Jagged Allieance, stb) Alapmu.

A Diplomacy az mas, az egy tablas tarsas jatek volt anno, es lett feldogozva c64re, ha mondhatunk ilyet, annyira nem volt korszakalkoto (akkor mar volt Risk konverzio is). Napokat jatszottunk vele akkoriban, (aki lepett, az felallt a szekbol, kiment a szobabol es jott az ellenfel, hogy ne lassa a "taktikat").
  • Zóanagyvarázsló
    A teljesség kedvéért: a Virtual PC is ingyenes. Egyébként tudtommal a VMware-nek is "csak" az a verziója fizetős, mellyel lehet saját virtuális gépet is csinálni :) Tehát gyakorlatilag nem ingyenes.

Egyébként tudsz valamit, hogy mi a helyzet a D3D-vel VirtualBox alatt? Dolgoznak már rajta? Esetleg Glide, OpenGL?
  • takysoft
    na ez így hülyén jött le... akkor újra:

"választásban nem akarok ajánlgatni, ÉN azért VirtualBox, mert..."
    így már ok:D
  • takysoft
    választásban nem akarok ajánlgatni, és azért VirtualBox, mert az ingyenes, és nagyon fejlesztik

Lényegében egy Virtuális számítógép. Olyasmi, mint a Dosbox, csak kicsit összetettebb.

Itt-ott beletúr a jelenlegi rendszeredbe egy picit(pl telepít egy hálózati eszközt), de nem fog zavarni, és 1 gombnyomásra uninstallálható.

Miután elindítod, létrehozol benne egy virtuális gépet(mert dosbox-al ellentétben ittt több is lehet. Nekem pl van egy WinXP-m, egy Win98-am, meg egy Ubuntu linuxom)(a gépemen ugye vista van)
    A programban kiválaszthatod, h milyen rendszert szeretnél, akkor segít beállítani a dolgokat.
    Utána a virtuális gép CD meghajtójába beteszed az adott rendszer telepítőCD-jét, és feltelepíted, és használod.

Az alapgondolat nagyon egyszerű, de lehet itt-ott szívni vele. Pl egy Működő Windows For Workgroups 3.11-et belőni nem egyszerű dolog.
    DOS telepítés még oké... de VmWare alatt az SVGA grafikát, VirtualBox alatt a hálózatkezelést beállítani elég megoldhatatlan volt nekem pl.
    márpedig én úgy szeretnék Windows 3.1 alatt 1024x768-ban netezni:D