Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

blackcalibra
benn vagyok a könyvtárban (c:\divil>😉 "DIR" parancsra ugye kilistázza a tartalmat: van egy GFX könyvtár
DIVIL BAT
SETUP DOC
SETUP EXE

Namost ami itt van "DIVIL BAT", ezzel indulna, de beírom hogy divil, és ezt kapom: Provide full path of where installed on HD.
Installáltam! Tököm televan vele, már vagy 20 szor próbáltam.
Colton
KÖSZ!
az életemet mentetted meg! KÖSZ

Intel Pentium 4 3.20Ghz AGP, ATI MSI RADEON HD 2600XT PRO, 1024Mb Ram

Lord Myn
Ha felinstalláltad, akkor létrehoz egy divil.bat file-t az adott könyvtárban, azzal indul.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

blackcalibra
Nem jó. Neked pontosan melyik fájlal indul el?
Lord Myn
Létre kell hozni egy virtuális floppy meghajtót, pl.:

mount b c:\dosbox\floppy -t floppy (létezõ könyvtárra kell!)

ezután a dosbox\floppy könyvtárba bemásolod/kicsomagolod a litil divil játékot, majd DOSBox-on belül elindítod a B:\INSTALL\INSTALL.EXE-t, innen már értelemszerû.

Az Abandonware Paradise-ról szedtem le.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

blackcalibra
Ja és honnan szedted le?
blackcalibra
Leírnád nekem lépésrõl lépésre hogy mi a mûködõképes képlet?
Ugyanis eddig én is azt hittem, hogy lépésrõl lépésre jól csinálok mindent.
Lord Myn
Na, leszedtem én is újra, kicsit kellett vele trükközni, de mûködik:

Létre kell hozni egy virtuális meghajtót és onnan az INSTALL könyvtárból installálni a játékot.

blackcalibra
Nekem is ugyanezt írja. Pedig szívesen kipróbálnám.
Herold
Leszedtem máshonnan, de ezt írja, ha dosboxból indítom: Provide full path of where installed on HD.

Herold
Nem tudom letölteni, neked sikerült?

Colton
Szevasztok!

kéne segitség! van egy áték amiben állatok által vezetett "gokart vagy auto" (vagy kinek mi tetszik) és nem jut sazembe a címe egy rokonomnak kéne!
(kis segitsék!
van egy Rénszarvas melynek neve Boris és van egy panda annak a neve UNo a köröket egy ördög mutatja!) remélem meg tudjátok majd mondani a játék címét!

Elõre is köszi!

Intel Pentium 4 3.20Ghz AGP, ATI MSI RADEON HD 2600XT PRO, 1024Mb Ram

Lord Myn
Nekem futott DOSBox alatt, már nem emlékszem, hogy a floppy-s vagy a CD verzió volt meg, de futott.

blackcalibra
Én ismerem a sorozatot, de nem tudok sajnos harmadik részrõl,vagy felújított epizódról.
Sziasztok

Kérdés, aki ismeri az MDK, MDK2 c. játékokat közületek, nem-e tud véletlenül valamilyen remakerõl újabb grafikával, létezik-e már, esetleg csinálnak-e vagy hasonlók...Vagy pár év múlva elképzelhetõ-e hogy lesz MDK3?

blackcalibra
Rendben! Köszi! Egyébként egy ördöggel kell nyomni, elég jó szerintem, csak nekem az istennek sem akar elindulni.
Herold
Este megnézem.
Ismerõs a neve, talán '93-ban néztem meg, de most nem ugrik be miféle játék ez.

blackcalibra
Használ itt valaki közületek DOSBox-ot? Ha igen legyen szives nézze már meg hogy neki elindul-e a Litil Divil
Herold
<#eljen><#worship>

PiszkosFred

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

blackcalibra
Õ váltotta Zoleet az akkori 576 nál ha jól emlékszem?
BBird
Az engem is érdekelne. Bár kicsi koromban nem csipáztam, fõleg mert olyan sokan csipázták. De tény, hogy még ma is egy "ikon" a bácsi. :-D
Valaki tud valami belsõ infót, nyomhatja.

Martint sem csipáztam régen, de tény, hogy a régiek közül õ maradt "fenn" a legtovább, így a userek felé. 1-2 év és rákérdezünk: Mit tudtok róla!? :-)
ollie
De nem azzal játszanak, amirõl írni kell. A lényeget amúyg leírtam.

Herold
Vajon mi lehet CoVboy-al? <#buck>

Herold
Valamirõl írniuk kell. ha nem játszanának, mirõl írnának?

ollie
Nekem egy bennfentes mesélte egyszer, hogy hogyan is készülnek ezek a mostani gamer újságok (persze már sok éve ez megy). Az egész bagázs egész hónapban nem csinál semmit (szó szerint, max játszanak), majd pár nappal a zárás elõtt gyorsan, kapkodva összedobnak valamit. Gyakorlatilag ingyenélõ banda az egész szerkesztõség.

PiszkosFred
Az sem ma volt 😊 CoV megvan az osszes - meg a gorbelabu ninjas premier is, azota hogy pcultra vagy cdultra vagy mi lett belole, azota nem veszek nyomtatott ujsagot, csak akkor, ha a mellekelt teljes jatek olyan, ami kedvemre valo, es mar sehol sem kapni. (Gurut es 576t szomszed cimboram gyujtotte anno, abbol neki van par evnyi gyujtemenye - beosztottuk) Bar ekkor a vasarlas a jateknak szol, nem a magazinnak, az ujsagot van hogy el sem olvasom, inkabb odaadom valami ismerosnek, vagy behozom a studioba es kirakom a varoba a tobbi "olvasnivalo" melle. Magyar es nemzetkozi online magazinok boven elegek, meg ha nem is ertek egyet az ertekelesekkel, amire kivancsi vagyok, azt megtudom a cikkekbol, es ennel nem is kell tobb... Az a csoda, hogy a mai rohano "matrixban" meg mindig van kereslet nyomtatott gamer magazinra. (gamer mint stilus, nem mint ujsag nev)

blackcalibra
Micsoda lelki problémákat okozott ez az új 576.
Megvettem en is az elso szamot, mondom adok egy eselyt ha mar a konzolt eveken keresztul vettem. Koze nincs hozza, atlathatattlan, azt sem tudod melyik gepen megy eppen olvasott jatek, meg valami fortelem az ujsag tematikaja. A Commodore Vilag es a Spectrum Vilag utan egyedul a kozolt ereztem hogy versenyre kelhet es vasaroltam is. Most mar az sincs. Nem is veszek tobbet ujsagot. Ami nagyon erdekel megnezem a neten. Befejeztem.
blackcalibra
Én a kezdetektõl vettem az 576-ot, nem ahhoz kell hasonlítani a mostanit, de még csak nem is az 576 konzolhoz, mert az is egy fos volt az "eredeti" 576-hoz képest. Nem tudom emlékszik -e még valaki, de szerintem akkor volt a legjobb az 576, mikor még Zolee volt a fõszerkesztõ.
cenobite
Olvastam az 576 fórumon, hogy pl. az új nfs rész 4 oldalt kapott, és a végén 7 pontos értékelést. 7 pont???? Mire fel??? Ultragagyi borító, stb... Na, mindegy.

ON.

gamertag: kenobita

BBird
Nem ajánlom... köze nincs a régi 576-hoz. A mostani Guru -tól átment 2 arc, õk lettek a "janik". Az 576 konzol feeling teljesen elveszett, reklámokkal pumpálták fel, átláthatatlan, Guru feeling, stb.

Egy esélyt adtam nekik, többet nem fogok. Hol vannak a régi jó cikkírók? Hol van az, amikor "hozzánk szóltak" a cikkek? Megyek, telesírom a kispárnám... ;-)
jah de ha nagyobb fájlt akartam letölteni mindig megszakadt(mint pl. a hitman vagy a nightfire)-mert ezek kellenének még.
jah azt nem találtam még sehol aza baj nem tom hogy mi a cime<#szomoru1>
blackcalibra
Egyébként megtaláltad amit kerestél? Mi a címe?
blackcalibra
Rákattintok a játék nevére---->beadja a játék ismertetõjét, bal oldalon a játék dobozképe alatt ott a "download" menüpont, rákatt----->aztán a következõ oldalon ismét a "download" gomb. Én nem használok külön letöltésvezérlõt, simán a vinfosos letöltésvezérlõvel töltöm.
erröl az oldalrol mivel töltesz mert én probáltam fleshgettel de nem ment
PiszkosFred
Hat az orok klasszikus ghost'n'goblins ugrott be, mint "temeto, zombik, csontik", de ott nem kissrac a foszereplo.

blackcalibra
Hát én sajnos nem tudom, de itt megnézheted. Minden játékhoz vannak képek, talán megtalálod.
nem annyira emlékszek már csak annyira h az elsö pályán egy temetöben volt meg ilyen csontvázak meg zombik voltak az ellen felek ilyen totál 2d-s oldscool játék
blackcalibra
Kicsit bõvebben.
üdv
valaki nem tudja mi volt a neve annak a játéknak amiben egy kissráccal kellett menni ilyen temetöfélékben???
Egyébként ha szívesen feltennéd a polcra is, szokott lenni az eBayen 3000 Ft-ból beszerezhetõ.
blackcalibra
Nagyon szivesen!

Nagyon örülök hogy tudtam segíteni, és ezáltal örömet okozni!
Jó szórakozást!
Bár a magyarítás kapcsán mindenképp olvasd el:
"Megjegyzés(ek):
Sajnos az eredeti játékban (így a fordításban is elõjön) van egy hiba, ami Windows 2000/XP alatt jelentkezik (Windows 98 alatt nem!). Amikor az állatkertben a Szfinx-es helyszínre akarunk menni, akkor a program kilép. Jelent meg patch a programhoz, de úgy látszik, hogy ezt nem orvosolja. Köszönet Trishtannak (AdventureGames), akinek sikerült orvosolnia a fenti problémát a következõképpen: jobb klikk a "nightlong.exe"-n, majd tulajdonságok/kompatibilitás, a felbontást 640x480-ra, a színmélységet 256 színre, az operációs rendszert pedig Win95-re vagy Win98-ra állítsuk.
A telepítõt ne valamelyik gyökérkönyvtárból (pl.: C:\) indítsuk, mert akkor hibaüzenettel ki fog lépni!!!. Javítás lesz valamikor... "
Simaji
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!! 😄

Mint ahogy ott is írta valaki a legfelsõ kommentben:

Egy álmom vált valóra. 😄

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Simaji
😄 Nos hát ha az eredeti lemez képfájlját meg tudod valahonnan szerezni akkor abból rá lehet jönni szerintem de ha már megvan a lemez akkor meg minek szenvedi? 😛

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

csak az lenne a kérdésem hogy a 4 pályán a fát hogyan kell eltakaritani mert én már nem emlékszem
elöre is kössz