8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • gruber trans
    Flimbo's Quest!!
    azaz!kösszi.
    honnan tudom leszedni és mellé emulátort(gondolom kell hozzá)linkelj lécci mert nincs idöm keresgélni!
    elöre is kösszi
  • Zóanagyvarázsló
    Ez azt jelenti, hogy sikerült elindítani, vagy éppen azt, hogy nem? :)

Egyébként elvileg ez a megoldás. Én ezt nem próbáltam soha, virtuális gépen játszottam végig.
  • HaaS
    Szóval XP alatt.
  • HaaS
    Szép.
    Azért ez a Wh40k-CG sem kis feladat CP alatt.
  • Zóanagyvarázsló
    A Chaos Gate ügyesen ötvözi az X-COM csatáit a WK40k hangulattal (és szabályrendszerrel). Vannak hiányosságai, bugjai, de ez igaz az X-COM-re is. Szerintem letehetetlen. Szóval ha erre voltál kíváncsi, akkor ajánlom, mert számomra "hű, az de jó volt!" :)

A Syndicate szerintem mai fejjel elég könnyű és egyszerű, így gyorsan végig lehet játszani, ha rászánod magad, De a hangulat szerintem még most is jó. Viszotn amikor játszom vele egyfolytábasna játékmenet átszabásáról jutnak eszembe különböző ötletek, és természetesen a végén mindig turn-based lenne :)

• HaaS
    Hehe, bírom ezeket... Breach-ben már azért is keményen meg kell dolgozni, hogy elkezdhess játszani:))).
  • HaaS
    Az Incubation is régóta megvan, természetesen.

Commandos-ok sajnos sosem tetszettek, a Desperados viszont tényleg rendben van.
    A Fallen Havent megnézem, de nem csináltál neki túl nagy reklámot:). Egyelőre a Breach 1-el szöszmötölök.
    A gugli és a vikipédia is ismerős, kicsit ánglisul is tudok, engem inkább az érdekel, kinek mi maradt meg régről, hogy hű, az de jó volt.
    Nem is értem, hogy imádhattam annyira a Syndicate-et, ha realtime volt... nagyon eltalálták. Újra kell játszani, nincs mese.
  • JetiRulez
    UP!
    Próbálkoztam Dosboxban, Winquakeel és GLquakeel. Nincs változás.
  • Zóanagyvarázsló
    Jó játék a Syndicate, de az real-time. Van egyébkétn egy kiegészítője (American Revolt) és egy folytatása is (Syndicate Wars). Real-time, de ajánlott még a Commandos (ez egy egész sorozat, de én csak az első résszel, illetve annak a kiegészítőjével játszottam), valamint a Desperados (ennek is van több része. Ez utóbbi vadnyugati környezetben játszódik, és elég asokat szokták dicsérni. Nekem még csak most van napirenden a beszerzése.

Körökre osztottban még talán megemlíthető a Fallen Haven, nem nagy szám, de maguk a csaták hasonlítanak az X-COM-éhoz, hátha bejön. (Van egy folytatása ennek is: a Liberation Day.)

Ha pedig azn Incubation véletlenül elkerülte a fogyelmed, akkor mindenképp ajánlom, szerintem a műfaj egyik legjobbja.

Ez pedig egy lista a Wikipedián a TBT ismertebb képviselőiről, de nem mind squad-based. Persze ezek közül talán a többi sem annyira időhúzó, ha ez a gobd.
  • HaaS
    Tényleg a DoW volt! Olvastam néhány könyvet is annak idején... ebben a világban vannak a könyvtárosok is, ugye? Azok voltak a kedvenceim. A screenshotok alapján ismerősek ezek a játékok is, kösz! Végig nem játszottam egyiket sem az biztos.

Volt még egy játék, amiért megvesztem annak idején, azt többször végig is nyomtam, a Syndicate. Most úgy rémlik, mintha az is tbt lett volna... azt mindenképpen újra kell játszanom. Emlékszik még rá valaki?

A Breacheket közben már kihalásztam:). Ha van további tipp, szívesen jegyzetelek.
  • Zóanagyvarázsló
    A WH40k egy univerzum, nem egy játék. Ezzel nyilván nem mondok újat, de ebből következik, hogy megért egy pár feldolgozást, mely független a Dawn of Wartól, melyre gondolhatsz. (Nekem bejön az is.)

A Space Crusade-en és a Chaos Gate-en túl akad még pár játék a világban, közöttük kötrökre osztottak is (a Final Liberation vagy éppen Panzer Gneeral-klón, Rites of war). Illetve PSP/DS-re és N-Gage-re is megjelent két squad-based WH40k játék (Squad Command és Glory in Death).

Egyébként pedig így néz ki a Chaos Gate, így pedig a Space Crusade.
  • HaaS
    Kösz a tippeket:)!

Az Extraterrestrialshoz egyébként létezik olyan mod, ami "jobban visszarepít" (szinte az X-Com1), az alapverziót nem ajánlom.
    A WH40k-val megleptetek, valamelyiket végigjátszottam, de én rts-re emlékeztem. Egy kieget is próbáltam, jó sok csapat volt, de az már nem tetszett. Utánanézek.
    A legszebb emlékek a Laser Squadhoz fűződnek. Az a szimmetrikus pálya az csúcs.

A Breach az új nekem, feltétlenül ránézek!
  • Steve Q
    Breach 1-2-3-at próbáltad már? Az is squad-based.
  • Steve Q
    Bocs, túl gyorsan reagáltam, most néztem meg, hogy Amiga-s verzió.
  • Steve Q
    Azért nem egészen, ha jól látom, innen a Space Crusade és a TVB is letölthető: http://www.whdownload.com/games.php?name=s&sort=0&dir=0
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan, csak lusta voltam odaírni, a hivatalos címből pedig kispórolták :)

Sajnos a kiegészítője (Space Crusade: The Voyage Beyond) gyakorlatilag beszerezhetetlen :(
  • ollie
    Húú tényleg, van még a Space Crusade (szintén wh40k).
  • Zóanagyvarázsló
    - az első három X-COM
    - Incubation+kieg
    - WH40k: Chaos Gate
    - Space Crusade+kieg (mondjuk ezzel még nem játszottam magam sem)
    - Laser Squad

Persze ezek közül nyilván ismered némelyiket, talán az összeset is, de sosem lehet tudni, hátha éppen egy klasszikus maradt ki véletlenül. Egyébként engem is érdekelnek a hasonló squad-based játékok, szóval talán lrdemes lenne összegyűjteni még pár nevet.
  • ollie
    Fallout Tactics
    ingyenes UFO remake UFO Alien Invasion
    Age of Wonders sorozat, nagyon szuper!
  • HaaS
    Használj D-Fend Reloadedet. Abban összegyűjtheted az összes játékodat, beállításokkal, setupokkal együtt, nincs konfigolásos macera, egy program alatt van mind.
  • HaaS
    Szia tömeg. Jó régen nem jártam erre... hogy vagytok old gamerek?

Adjatok vmi jó ötletet, körös taktikai programok érdekelnének. (Stratégiához nincs időm:/.) Minél újabbakat próbáltam, annál rosszabb volt a helyzet. JA1, JA2 az oké, Silent Storm is megvolt, a másodpercalapú 7.62 már határeset, inkább a nem... aztán ez a JA3-szerű Hired Guns ez már tényleg gyenge. Inkább öregebbeket néznék, adjatok tippeket pls.
    Fallout családon kívül persze.

Itt minden okés, na meg a válság. Betrayal at Krondor újrajátszás volt, azóta semmi komoly.
  • JetiRulez
    Plusz még egy kérdés. Indítom vmelyik mission packot, de akármelyikben indítok szervert, mindig az eredeti Quake pályáit tölti be. Vajon miért csinálja?
  • JetiRulez
    Hali. Tudom nem illő warezról beszélni itt, de lanoznánk Quake 1-gyel. A 2 misson pack már megvan. Annyi a baj, hogy sehol nem találtam a Q-Zone kiegészítőt. Ha tudjátok honnan lehet leszedni, szóljatok.
    Kösz.
  • Gary

A beillesztett képek Dohi Magyar Commodore 64 H.Q.-járól vannak.
  • Gary
    Wonderboy:
    Képek, Wikipedia

Vagy a Flimbo's Quest, bár ennek nincs 190 pályája...

Képek
  • gandrus
    Akkor még egyszer, mert úgy néz ki a videó beágyazás nem működik itt (legalábbis úgy nem, ahogy a makróknál írja).

FlashBier?
  • gandrus
    FlaschBier?

• Simaji
    Csak arra gondoltam hátha mégsem C64-en volt meg. :)

Esetleg a Pitfall?
  • pervajakróv
    Impossible mission C-64-en próbáltuk
  • pervajakróv
    Egyébként világbajnokságokat is rendeznek vele, valami 190 pálya teljesítése a csúcs, ha jól olvastam, igazi remake!
  • takysoft
    szerintem az PC-s volt csak.
    se nintendo, de c64.
  • pervajakróv
    WIZARD OF WOR hú de nyomtuk jojjal pc-n is le lehet tölteni Király
  • Simaji
    *Commander Keen. Elmézést. :)

FAN oldal (Angol)
    Magyar leírás
    [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Commander_Keen]Angol leírás[/URL
  • Simaji
    Keen sorozat? :)
  • takysoft
    ugye tudod, h ez kb minden tizedik játékra igaz?
  • gruber trans
    Üdv
    keresek egy játékot ami még régen a c64-en vagy nintendon volt meg
    -amire emlékszek-egy sráccal kellett menni asszem és ilyen itokákat kellett felvenni, 2D-s volt asszem
    -kb ennyi ha valakinek beugrik vmi hasonloság erröl vagy ismeri az szoljon
    kössz
  • bigbigle
    mondom nem sokra emléxem
    de valahova asszem a liftek segítségével elkellet jutni közben lehet hogy voltak ellenségek/feladatok
  • takysoft
    ez nem lesz elég..

mi volt a cél? eljutni valahova? vagy logikai? lövöldözős?
  • bigbigle
    asszem dos-alatt ment
    nem volt sok szin kb csak az amit írtam
    nem csak liftek voltak
    mászkálni
  • Simaji
    Szerintem sajnos nincs elég infó. :S

Nem tudod, DOS alatt nyomtad? Vagy gépen játszottatok vele? Esetleg régebben, valami konzolon vagy hasonlón?

Sok szín volt benne? Mármint azt értem, hogy kékesszürke volt a háttér de ezen kívül? :)

Egyből liftekkel kellett menni? Vagy voltak szobák is?

Kb. mit kellett csinálni? :)