Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clava
amúgy hy
a transport tycoonal akarnék játszani de ha kirakom teljesbe kiír valami fatal error-t az mitõl van vagy mit kéne állítni?

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

takysoft
hát én passzolok. régi játékaim általában solo-sak. multiban meg megvannak a játékaim😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Simaji
Hello!

Nos akkor mi a véleményetek errõl? 😊

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Nyilván (ezzel jóformán csak engem ismételsz, hisz' én is éppen az ízlés szerinti megítélésrõl írtam), de a címek gyûjtése abból indult ki, hogy valaki éppen ezeket kereste. Azt már rég tudjuk nagyon jól, hogy te utálod ezeket.
[Jakuza]
Es barki masnak sem tetszhet.
Ugy hiszem a HC RPG jatekosoknak nem tetszenek igazan a akcioorientalt RPK-k.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

hekenszles:
Unokaöcsémnek nézegettem magyarított játékokat és kipróbáltam az Enclave-t. Nem annyira régi, már DVD-n van, de magyar és most ez a lényeg.
A második pályán kicsit felhúztam magam, nem érdekes, hogy orgyilkossal vagyok, messzirõl kiszúrnak, ha osonok (guggolva megyek), akkor is...
Lesz ez jobb is vagy ennyi? Ütni, hátrálni vagy jó helyrõl lenyilazni?
Nekem nem jön be, még akkor sem, ha a Space Hack-et majd' a feléig elvittem <#idiota>

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Te nem azért állsz neki. Én viszont lehet, hogy igen. Az megint egy más kérdés, hogy a többségnek mi kell, de én nem az alapján választok játékot.

Ettõl függeltenül értem, hogy téged zavart ez a mix a Hexen 2-ben, de ez kétélû, mert másnak éppen tetszhet. (Egyébként nem arról van szó, hogy nagy kedvencem lenne, de coopban el lehetett vele szórakozni, és nem bántuk, hogy a bal klikket kell nyomogatni. Volt már akkor is millió játék, melyben csak azt kellett.)
Jaja, neverending story, nem érdemes belemenni... én spec minden hardcore rpg-t rpgnek tekintek (vannak azért jócskán PC-re is), a többi az már mixtúra, azokat nem.
Sajnos igazad van abban is, hogy a hns-nek van jövõje. Hhhhh.

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

Igen, ezért írtam, hogy "sok logikai feladvány". Nem az a gond, ha néha-néha elõfordul benne. De akár 1 FPS-nek, akár RPG-nek állok neki, nem azért nyomom hogy egyik rejtvényt a másik után fejtegessem. Szvsz azoknál nem árt az "agyatlan hent". Jó, tudom abba mindig bele lehet kötni, hogy igazi RPG nincs PCre. Vannak, akik szerint csak a normál, asztali szerepjáték tekinthetõ RPGnek. Dehát erre csak azt tudom mondani, aki azt szereti, csinálja. Én se vetem meg a hagyományos stílus képviselõit, de azért valljuk be, gépen inkább a hack'n slash stílusnak van jövõje.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

RPG-t biztos nem akartak, elvégre az "RPG-elemek" kimerültek a választható kasztokban) már ha ezt egyáltalán annak tekinthetjük), illetve a szintlépésben. Logikai elemek pedig szerintem igenis valók egy FPS-be is, azokból is akad többféle, egy Painkiller, egy CoD és egy Half-Life egyaránt elég messze áll egymástól. És az abszolút hibrid Deus Exet még meg sem említettem. Belefér ebbe a szórásba egyéb keveredés is.
Ja, de mondjuk eléggé összemosódnak a határok ezekben is. Pl. Hexen 2ben érdekes megoldás volt, hogy RPG-elemek vannak a játékban. Csak valahogy olyan érzésem van, mintha a készítõk nem tudták volna, mit is akarnak pontosan. RPG-t? Kalandjátékot RPG-elemekkel, vagy akciójátékot? Nekem a sok logikai feladvány nem tetszik benne. Ha azt akarok, játszok "tiszta" kalandgamemel. Ez azért bosszantó, mert amúgy jól kidolgozott játék volt.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Ha már említetted az Elvirákat (ehhez még a Waxworks), akkor ajánlok én is: Eye of Beholder 1-3... bár, már eltávolodtunk a FPS szerû RPG-tõl.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Lehet, hogy én is, semmi gond... majd ránézek.

Elvirákat sem említettétek asszem, pedig az is ilyen akció-rpg, mondjuk nem igazán az én asztalom, de szép... volt akkor😊.

ollie
Pedig én úgy emléxem, hogy a Champions of Krynn-ben volt vérzés. Persze lehet, hogy tévedek.

Pölö? Tényleg érdekel... POR, COTAB, SOTSB, COK, DKOK nem hiszem, BT1-3 nem hiszem. TED-ben nem "csak" vérzett egyébként, de asszem volt vagy három típusa, sebzésnek dettó... plusz a hápé veszteség.

Vagy csak úgy mondtad?

ollie
A régi SSI AD&D játékokban is volt vérzés.

Montanosz
csak ezt próbáltam: Ominous Horizons
teljesen Heretic

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Ezek akkor ilyen Heretic klónok, de ha csak fele olyan jók mint az, akkor megéri kipróbálni. Huhú, régen mennyire bírtam a Hereticet. Na majd ha lesz rá idõ, nosztalgiázok kicsit azzal is.

TED: The Eternal Dagger, lehetett falakat építeni a harci térképen, meg volt vagy 8 karakter, hatalmas világ, a sebzés nem csak hápé alapon ment, hanem vérzett is... különbözõ mértékekben. Volt értelme a First Aidnek... azóta sem láttam hasonlót. Kellett kaja, ruha, volt fáradtság, minden.
Itte.

Montanosz
volt aztán két játék amit még érdekes megemlíteni:
mind a kettõ keresztény Rpg-Fps keverék, hát ilyen is van.))))
Démonokat és luciferit kell legyõzni)))

Ominous Horizons
és
Catechumen

mind a kettõ win95-re készült de biztos megy a többi rendszereken is.

A Wizardry 8 bõ egy évvel ifjabb, mint a W&W.
Montanosz
jajaja
kár hogy ebbõl nincs remake.

ˆ HaaS
Wizards and Warriors tényleg jó volt, talán stilusának utolsó képviselõje.
meg még Stonkeep ha nem említette senki))))

Ugye, nem ERRE gondoltál? <#nevetes1> (Commodore rulez!)

TED mond vkinek vmit? Csodálatos!

Jaja, én inkább a Wizardry-ra szavazok! Na meg a Wizards and Warriors és Arkania.

[Jakuza]
Pontosabban Darklands
Jo kis jatek volt az a maga idejeben szinten.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Montanosz
volt egy nagyon jó rpg-stratégia keverék amiben a középkori németországban kellett irtani a sárkányokat, boszorkákat, ilyesmit
Darkland volt a címe ha jól emlékszem....

[Jakuza]
Jah meg egy jot tudok ajanlani, ami nagyszeru RPG a regi korbol es nem ajanlottak meg neked.
Wizardry 7

[Jakuza]
Szedjel le GUI-t hozza ugy sokkal konnyeb lesz.
D-Fend Dosbox Frontend

tigeroo
az UW-t megis találtam még aznap...de sajna nemtudom elindítani a dosbox meg nekem magas :S nemtudom kezelni sajnos!

amugy igen tudom mi a különbség a roleplaying és a hackn slash között!
csak hülyén fogalmaztam!

köszönöm a játéktippeket! megsasolok párat és majd elmondom mire jutottam😛
Simaji
De a VirtualBox pont arra jó, hogy mondjuk Windows 98-at futtass XP vagy Vista alatt. 😄 Nekem Pl. van most is egy felrakott XP. 😄 Néha azon szoktam tesztelgetni. 😄

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Hát ja. Én múltkor elõszedtem a Hexplore-t, dehát nem fut XP alatt(amúgy WIndowsos játék). Pár perc után mindig kilép. A kompatibilitás abszolút nem segít, szal én is utánanézek vmilyen emulációs proginak. Ha azzal se megy, tényleg az lesz hogy felrakom a 98-at😊

Simaji
DosBox szerintem a legegyszerûbb megoldás. 😊

De ha nem szeretnél Dos parancsokat írogatni akkor ajánlom figyelmedbe a VirtualBox nevû progit. Akármilyen operációs rendszert lehet vele emulálni. 😄

Rakj fel egy Windows 98-at vagy hasonlót és azon tuti, hogy futna minden. 😄

DarkHorSe
Hello !

Hogyan tudnam, 32 bites wista alat felrakni a monkey island 1et, ugy hogy ablakban fusson

Magyaritassal, ha lehetseges <#beka3>

Swedish people are albino monkeys&#65279;

"csak" <#hehe>

Én is csak ajánlani tudom a DX-et mindenkinek!

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

[Jakuza]
"Esetleg Ultima Underworld."

Az istencsaszar game, mind az 1. mind a 2. resze

bexinho
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy vista alatt a Commandos 2 1024-es felbontásban miért kattog a képernyõ amikor escape-et nyomok? 640-esben nincs ilyen hiba. Ablakban futtatáshoz milyen parancsot kel beírni az exe- fájlhoz?
Amúgy már mindent engedélyeztem, mindent kipróbáltam...

Gyorsmentés nincs benne? Úgyértem billentyû kombináció...

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

MadTV-re emlékeztek😊? Gigászi!
Dr. Zsivágó nyolctól éjfélig😊? Sokan látták a végét... 😊

Rip
Áá, Strife, az tényleg nagyon jó volt, én is csak ajánlani tudom!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Ez jónak tûnik. Lehet hogy megnézem, ha lesz 1 kis idõm. Amúgy anno Ishar 3-at nyomtam egy darabig, tényleg tudtak jó RPGket csinálni már akkor is.

takysoft
FPS nézetû RPG-s játék kell?
szerintem a Deus Ex nagyon jó. azt érdemes megnézni. bár nem ilyen régi, csak 9-10 éves.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Ha már Doom 2-szerû RPG, akkor nézd meg a Strife-ot. Doom 2 engine, FPS nézet, sok párbeszéd, küldetések, fegyver stb. vásárolgatás... Szerintem jó játék.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Simaji
Hello mindenki!

Arra gondoltam, hogy szervezhetnénk valamikor egy kis multi party-t azokkal kik szeretik a régi játékokat. 😊

Vagy MSN-en vagy Skype-on de akár mehetünk IRC-re. 😊 Ott megbeszélnénk a dolgokat és, hogy ki mivel fog játszani. Persze nem véletlenül írom ezt ide, valamilyen régebbi játékkal kéne játszani. 😊

Hamachi-val szerintem megoldható lenne a multi az olyan embereknek is akiknek esetleg túlságosan korlátozott a net kapcsolata.

Szerintem az sem gond, hogy ha esetleg a játék csak a COM vagy az LPT portot támogatja. Biztosan van már erre is megoldás, ami azt illeti találtam is egyet és bár ez fizetõs nem hiszem, hogy ne lenne valami ingyenes változat. http://www.advancedvirtualcomport.com/?type=GoogleAdWordsSearch 😊

Nos mit gondoltok? 😊

Bye!

gandrus
A hack'n slash nem egyenlõ az rpg-vel. A diablo egy hack'n slash, az Elder Scrolls, Might & Magic sorozat meg például rpg. Amúgy a régiek közül az Elder Scrolls: Arenat (ez volt a sorozat elsõ része), és a Might & Magic VI-ot ajánlom leginkább. Valamivel újabbak közül az Arx Fatalis, Elder Scrolls 3,4 és a Might & Magic VII, VIII tetszett nagyon. A Dark Messiah of Might & Magic ugyan fps, de nagyon erõs szerepjáték beütéssel, és szintén nagyon jó.

Hmuda
Esetleg Ultima Underworld.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Herold
Dungeon Hack?

tigeroo
hi valami jókis hack'n slash (rpg) játékot tudnátok nekem mondani?

ilyen doom 2 szerûséget, csak rpg-vel mixelve
fantasy környezet, dungeonök, stb

amugy most vittem el a 25. pályáig a doom2-t 😄

jók ezek a régi játékok.
Rip
😊 Igazából csak beírtam a gugliba, hogy dinosaur+sokoban, és ezt dobta ki.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

kössz komám ezaz!