8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • dronkZero
    Én a második résszel csak rip formájában találkoztam, ami bugos volt, úgyhogy az kimaradt. De az első rész az egyik kedvencem. A világa jól ki van találva és aranyos, a grafikai megoldásai teljesen egyediek(rabbibunny kommandók, relatíve nagy és lassú golyókat köpködő géppisztolyokkal, lulz), a sztorija sokáig fenn tudja tartani az érdeklődést és hosszú, nagy bejárható terület van, a logikai és ügyességi részek meg jók. Tényleg az egyik legmaradandóbb élmény volt.

Oh, a másik meg az Ecstatica, ami még ilyen, nagyjából ugyanezeket mondhatni el arról is. :)
  • Aquir
    a Little Big Adventure 2... kétszer játszottam vele, egyszer gyerekkoromban (itt nem mentem túl sokáig), másodszor pár éve, időhiány miatt nem "sikerült" a végére érni. Azóta nincs fenn, néha több játék végigjátszása nem valósult meg így, most meg már nem vagyok olyan fiatal, hogy hosszabban kijátsszak ilyen régi klasszikusokat. sigh

a Little Big Adventurnek meg csak a demóját ismertem :)
  • sirdond
    lol, nekem is volt olyan tetrisem amin volt autós játék :D
    holnap elő is keresem
  • kemszi2
    Apámat sose érdekelte a virtuális világ :D Anyámnál inkább,a Mahjong vitt mindent:D
  • dronkZero
    Anyám kettőt nyűtt el belőle. Mostanában Zuma-t tolja fanatikusan.

(Apám meg Vice City - Max Payne 2 vonalon mozog, néha egy kis Pirates vagy Freespace 2. Kéne neki egy bikább gép... :P)
  • dronkZero
    Another World
    System Shock 1-2
    Little Big Adventure
    Sid Meier's Pirates
  • kemszi2
    a jó öreg tetris gép
    sajnos nekem csak olyan volt ami ezt az egy játékot tudta.havernak volt olyan amin autós játék is volt
  • dronkZero
    Vettél volna neki kínai piacon egy 999in1 tetrismasinát fillérekért, akkor kiszabadíthattad volna a gémboyt... :)
  • sirdond
    én ehhez még hozzátenném:
    -fallout 1-2
    -diablo 1-2
    -tes daggerfall
    -arcanum of steamworks and magick obscura (szerintem kezd ezzel, a legjobb crpg :) )
    -arx fatalis
    -anachronox
    -system shock 1-2
  • ollie
    Ha 2000 körüliek érdekelnek, akkor:

Planescape: Torment
    Baldur's Gate 1-2
    Icewind Dale 1-2

Ezek kötelezőek.
  • Gary
    Ha már említetted a GameBoy-t, azon a Prince of Persia-t érdemes kipróbálni. Szerintem, ezen a legjátszhatóbb a cucc. Még a '90-es évek elején folyton a zsebemben volt a monokróm gép. Egészen addig, amíg jóanyám ki nem próbálta rajta a Tetris-t... utána ő uralta, de nem csak a gépet, hanem a toplistát is. Egyszerűen, verhetetlen volt a Tetris-ben.
  • Aramir
    Dreamcastra ajánlom pl a REZ-t, SoulCaliburt, Demolition Racert, ezekkel sokáig elvoltam annakidején.
  • kemszi2
    kezdem az autósokkal :)
    Lotus valamelyik része,
    Stunts
    NFS-ek mondjuk úgy az 5.résszel bezárólag
    Test Drive-ok
  • Simaji
    Lényegében bármi lehet PC, XBOX, PS1, Gamecube, Dreamcast sőt tőlem akár GameBoy-is csak olyan ami tényleg megérdemli, hogy legalább egyszer mindenki megnézze, hogy milyen és kipróbálja.

Tudom, hogy ez egy nagyon nagy lista lenne ha elkészülne de én igazából csak tippeket várok, ha mindenki mond 1 játékot már az is tökéletes aztán majdcsak gyarapodik a lista. :)
  • dronkZero
    A kérdésre válaszolj, kérlek, mert ez nem válasz:

"Lehet akár 1980-as játék vagy 2004-es is egy a lényeg, hogy jó legyen és, hogy egy viszonylag közép kategóriás gépen is elfusson."

Az 5-6 évnél régebbi hardverre készült játékok már mind jól futnak egy mai gépen. PS2/XBOX generációval bezárólag van emulátor mindenhez.
  • Simaji
    Nos éppen ezen gondolkoztam ami után feltettem a kérdést. Örülök, hogy nem DOS játékokat írtam mert igazából engem a régi és régebbi játékok érdekelnek.

Mondjuk nem az a lényeg, hogy régi legyen igazából hanem, hogy jó. :)

Lehet akár 1980-as játék vagy 2004-es is egy a lényeg, hogy jó legyen és, hogy egy viszonylag közép kategóriás gépen is elfusson.
  • dronkZero
    Ja, bannerről jut eszembe... Az underdogs linkje (már megint) megváltozott, most épp http://www.homeoftheunderdogs.net/.

A linkekhez meg be lehetne szórni ezt az oldal"család"ot:
    http://c64i.com/ (C64)
    http://nintendo8.com/ (NES)
    http://snessy.com/ (SNES)
    http://dosdose.com/ (DOS)
    http://mastersystem8.com/ (SEGA Master System)
    http://gbemul.com/ (Gameboy)
    http://zxspectrum.net/ (Spectrum, ez nem az előző "sorozat" tagja)

Mindegyik böngészőben játszható emulátor, relatíve sok játékkal. (Azért elég sok hiányzik is, de azé' jó)
  • dronkZero
    Na jó, akkor milyen stílus, melyik korszak, milyen hardver érdekel?
  • Simaji
    Nekem is ez a véleményem amúgy. :P
    #7822: Az biztos. Csak az a gond, hogy ahhoz, hogy meg tudjam fejteni ismernem kéne a játékot. :D
  • sirdond
    amúgy mi az ami nem számít oldnak? egy 2001-es játék pl még nem old game?
  • Aquir
    kezdésnek: Neverhood.

mert elég pihent de remek játék :)
  • dronkZero
    Ott fenn, a banner, amit megfejtesz, azt már el is kezdheted játszani... :D
  • sirdond
    lehet,hogy jobban járnál,ha az itteni fórumozok állítanak össze egy toplistát :)
  • Simaji
    Nincs véletlenül valakinél egy toplista a régebbi játékokról? :) Olyasmire gondolok, hogy egy olyan lista amin az olyan játékok vannak amiket mindenképpen ki kell próbálni. :D

Tudom, hogy Google és fogok is keresgélni de amúgy sincs olyan sok poszt a topik-ba meg hátha valaki talál jobb listát mint én. :D :)
  • Aquir
    azért ne túlozzunk!! xD
  • Fülüke
    Köszönöm szépen!!!! :D Ezeréve keresem az ilyenfajta játékokat!
  • dronkZero
    Magyarul falbontó, angolul brick breaker game, esetleg az arkanoid vagy breakout szóval keresve lehet még eredmény.

Itt egy pár összegyűjtve:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Breakout_clone

Akartam javasolni egyet, ami nekem nagyon bejött, de az istennek nem találom meg. Viszonylag régi, olyan '98 körülire saccolnám, és az volt benne az extra, hogy voltak szokatlan, a stílusban teljesen egyedi megoldások benne. Voltak lyukak a pályán, amik "vonzották" a golyót, mintha a lyuk felé lejtene a pálya, és ott is "kiesett" a golyó, mint a pálya alján. Meg pl olyan, hogy három golyó rugókkal volt összekötve, és azt kellett basztatni, meg volt, amikor az ütő volt kikötve gumiszalaggal valami fix pontokhoz... Szal volt benne érdekesség rendesen, az egyik legjobb ilyen volt, amit láttam. De ha megszakadok, sem jut eszembe a címe.
  • Fülüke
    Üdv!

Nem tudja valaki, hogy hogyan hívják ezt a fajta játékot? magyarul vagy angolul, mert én ezt csak "pattingatós"-nak hívtam.....:D

• Montanosz
    hát ahoz hogy megértsd meg beleéld magad el kell olvasni néhány feist könyvet))
    és micsoda véletlen...)
    Feist e-book pakk
  • sirdond
    Arx fatalis-t én is imádom, top 5 rpg játékaim között biztos ott lenne
  • gandrus
    Én mostanában a Master of Magicet és az Arx Fatalist vettem meg tőlük kb. 6 fontért. Az Arx Fatalis a legnagyobb kedvenceim egyike rpg téren. Elképesztően hangulatos az egész játék.
  • dronkZero
    Érdemes abba belemerülni? Egyszer adtam neki egy esélyt, végiggrindoltam az első fejezetet az XP-ért, megöltem mindenkit, akit a térképen találtam, és megtámadott. Aztán a chapter 2 elvette a legtáposabb, legtöbb XP-t begyűjtött karakteremet... Akkor megsértődtem rajta, és abbahagytam. :)
  • Montanosz
    jó az az oldal meg van nekik a betrayal at krondor is...hű azzal de sokat játszottam, az ishar meg a EofB2 mellett a nagy kedvencem volt
  • JetiRulez
    Valóban szét kellett lőni egy rácsot. Arra is nehezen jöttem rá. Lehet, hogy egy időre abbahagyom, mert kezdem unni.
    Az utóbbi napokban viszont újra végigjátszottam a Quake 1-et és a 2 Mission Packot. :)
  • Gary
    Kösz az infót!
    Nekem a Beach Head teljesen kimaradt. Még C64-en is.
    Én is Spectrumon kezdtem (saját gép). Két hibás, gumigombos még mindig van (az egyik alaplapján szinte minden chip foglalatban van, a másikon már nem)... sajnálom kidobni. +1 Kempston joy interface.
    Ez a kezelő felület elég érdekes, én jól el voltam a gumikkal
  • Aquir
    A gép egy ZX Spectrum, és rajta a "Beach Head" játék (ez, csak itt nem olyan jól irányítható), ami nekem C64-en is megvan, meg még ezen a gépemen is (emulátorral), de a Spectrumon nehezebb volt, lassabban mozgott az ágyúcső mint az ellenséges repülők stb. :)
    Amit látsz az a gyártó, aki ezt a kezelőfelületet csinálta.

• Gary
    Az milyen masina, amelyik a #7802-es hozzászólásban a Pong és a Mario között van és főleg, mi az ami fut rajta azon a képen? Nekem első pillantásra a Pirates! ugrott be és azóta sem tudok tőle szabadulni :Ð
    A #7803-as hozzászólás képén, picit több látható a gépből, de a neve nem igazán olvasható (tektronics???)
  • Rip
    Ajj, de jó lehet! Fasza lehetett ennyi régi gépet egyszerre látni!
    A feeling átjött! :)
    Bánom, hogy nem mentem.
  • sirdond
    szét kell lőni valamilyen falat,nem?
  • JetiRulez
    Hát jó. Én csak meg voltam róla győződve, hogy népszerű kiegészítő volt. Nekem bejön, ezért játszom vele. Amióta elakadtam, minden héten rászánok a játékra 1-1 órát. Azt a pályát kezdem el újra és újra, ahol elakadtam. Vizsgálódom, de egyszerűen nem tudok rájönni mit hagytam ki.