Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rip
Might and Magic 6-7?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

tigeroo
valami tápolós-szintlépõs-inventoris fantasy játékot tudtok ajánlani? nem feltétlen RPG...
ilyen doom2-höz hasonló grafikával..
Aramir
Nem ismeretem konkrétan a játékot, csak a leírásod alapján beugrott a kidobos (dodgeball vagy mi...), a focis és a jégkorongos példánya a sorozatnak, azok is ilyen "marhaságok" 😄 Gondoltam van olyasmi része, amit kerestél, a wikis címeknél meg rákerestem a verekedõs tipusu játékokra.

dronkZero
Heh, királyság, ez az! Köszi! (Hogy találtad meg egyébként? 😛)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

BBird
Na még egy kis segítség, amikre emlékszem: Shotgun fegyverrel lõttek (vagy a katonák vagy a fõszereplõ). Felhõkarcolók, sci-fi jellegû autó ilyen magasban menõ úton. Égboltot is lehetett látni, mert az akció magasban volt, nem a felhõkarcolók között a talajszinten. :-))
BBird
És akkor jöhet a mai feladványunk, bár lehet 576 Martin -nak kellene feladni. :-)
Szóval:
'90-es évek közepén volt egy Szív TV csatorna, benne egy induló mûsor, melynek elsõ pár részét Martin vezette. Rögtön az elsõ részben bemutatott egy játékot, ami nagyon megfogott.
Címre nem emlékszem, meg szerintem csak introt láttunk belõle, így a játék stílusát sem tudom, de amit tudok és ebbõl aki kitalálja, azt Mesternek fogom szólítani. :-)
Sci-fi téma. Full 3D háttér, szép autós üldözõs jelenet, s ami a lényeg: Rajzolt karakterek. Majdnem ilyen anime beütéssel. Talán a fõhõs fekete hajú volt, menekült katonák elõl.
Na kb. ennyit tudok. Senkinek nem rémlik semmi, mi? :-)
Aramir
Csak tippelek, de nem ennek a sorozatnak egy darabjáról lenne szó?
http://en.wikipedia.org/wiki/Kunio-kun_(series)
Ez volt ilyen elvetemült sorozat <#vigyor>
Erre tippelek:
http://www.mobygames.com/game/nes/nekketsu-kakut-densetsu/screenshots
A 13. képen ott a futószallag meg a tüskés rész.

dronkZero
Egyúttal keresnék is egy játékot, amirõl sajna sok infóm nincs:
NES-es, verekedõs. Lehet ketten játszani. Izometrikus nézet, tehát van "mélysége" a pályának, nem úgy, mint mondjuk egy Street Fighterben. 2v2 meccsek vannak, egyre nehezedõ ellenfelekkel. A pályák nem túl nagyok, és nem DoubleDragon-szerûen "végigmenõs" pályák, hanem ilyen aréna jellegûek. Van ami csak sima placc, de van futószalagos, tüskés, veszélyes pálya is, ahová be lehet esni, meg be lehet dobálni az ellenfelet.
Van egy csomóféle karakter, de nem választani lehet, hanem a nevük vércsoportjuk, meg egyéb hülyeségek állítgatásával lehet bemákolni jóféléket. Van aki inkább erõsen üt, van aki három gyorsat rúg, stb. Mintha lennének benne kombinált mozdulatok két pléjeres módban, de ez már nem tuti. A végén két sárkánymaszkos csávó a fõellenség.

Amiért a címét nemtom, az az, hogy ha minden igaz, kizárólag japán verziója van, és egy rohadt betût nem fogtam fel belõle soha.

A vicc meg az, hogy pár éve már megtaláltam, végig is toltam, de a címét megint elfelejtettem. Na meg nem találom azt a weboldalt, amit pár éve így NES témában találtam...

dronkZero
Nem tudtok valami hasonló böngészõs emulátort, mint a vNES, valami újabbféle konzolra? Mondjuk SNES, vagy Sega Genesis...?

Carlos
Persze!
Plö mostanában egy autóverseny sem köt le, egy kivétel volt, a Grid.
A legtöbb mai játék kábé 1 hétig tud lekötni csupán. 😞 Utána megunom.
Fallout 3 mondjuk jó volt, a Spore-al is elvoltam, de azért az nem olyan, mint annó...

Szerintem egy Fallout 1-el többet játszottam, mint a 3-al.

Þór vígi þessi rúnar

Simaji
Azért szerencsére még van kivétel ma is. 😊 Jó grafika mellett is létezik még jó játékélmény de szerintem az is sokat számít, hogy kicsit nagyobbak lettünk mint akkor. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Carlos
Mindkettõ.
A mai játékok szerintem már nem olyan jók, mert már elég a klassz grafika.
Annó ugye csak szar graf volt, cserébe a játékmenet volt jó. Lásd GTA sorozat...

Þór vígi þessi rúnar

Desiderata
Ski Or Die és Dangerous Dave is nagy kedvenc volt
GTA1-et pedig suli után a gépteremben nyomtuk hálóban négyen, régi szép idõk...
a mai játékok miért nem tudnak ilyen hangulatosak lenni? vagy mi voltunk csak fiatalok?
Carlos
GTA 1 isten volt...Nesztek, egy kis emlék:

Þór vígi þessi rúnar

Simaji
Nekem a régi nagy játékok a Keen sorozat, a Jazz Jack Rabbit, A Ski Or Die, a Mario meg a Dangerous Dave. 😄

Otthon meg sokat nyomtuk utána a Death Rally-t. 😊 Elõtte meg a GTA 1 volt a nagy sláger. Emlékszek, hogy azt még a szomszédnál nyomtuk sokat, az "ótólopós játékot". 😄

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Desiderata
persze keen is, fõleg a negyedik rész, de az álmosat is szerettem
Carlos
Én keen-en nevelkedtem! 😄

Þór vígi þessi rúnar

Desiderata
Cosmo cosmic hatalmas játék volt! jó hangulatot árasztott, imádtam
Carlos
Pontosan!
Meg American Mcgee is milyen kölyök volt...
Nagyon kész. Imádom ezt a két videót!

Þór vígi þessi rúnar

Rip
Fasza videok, Romeronal vagány a séró a 2. videón, meg George Broussard is milyen fiatal kölyök még itt 😄

Tök jó, hogy a Wolfensteinnél realisztikus textúrákról beszélnek 😊 Bár az az igazság, hogy akkor mi is annak éreztük 😄

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Rip
Az a vicces, hogy a postod alatti hozzászólásban beszélnek is a Commander Keen-rõl, és mutatják is a játékot 😊

Szerintem a Commander Keen sorozatot keresed.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Nekem megvan az összes CDUltra, de nem hiszem, hogy minden CoV anyag fönt lett volna rajtuk. Egy ideig volt rajtuk valami, ám késõbb azt is leszedték. De utána nézek és pontosítok :Ð

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Colton
Hello!

Kéne nekem egy nagy segitség egy olyan Régi játékot keresek amiben egy kisfiu-val kell lenni akinek a fején van egy ûr sisak és kennek hivják ha valaki megtudja ennek a játéknak a címét szoljon!! KÖSZI!

Intel Pentium 4 3.20Ghz AGP, ATI MSI RADEON HD 2600XT PRO, 1024Mb Ram

Carlos
The good old days:

Þór vígi þessi rúnar

A neten is fent van az osszes!

Itt megtalaljatok a Commodore Vilag-ot es a Spectrum Vilag-ot is. Nekem mindketto sorozat megvan! 😊

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/begins/news.index.html
L Viper
Egy kis nosztalgia: az 1996-os Quake 1 2010-ben :-)

Rip
Görbe lábú ninja, tényleg! 😊 Az mekkora volt. 😄

CD-Ultrán tényleg volt egy archívum, de az valahogy nem volt az igazi.
Arra gondoltam, hogy kinyomtatom a bescannelt oldalakat a hiányzó számokból. Sajna sok eltûnt az enyészetben a régi számok közül.

PiszkosFred
Mai napig ott az osszes CoV a polcon - a hires gorblabu ninjaval egyutt -, bekotve 😊 Bar nagyon de nagyon ritkan veszem mar elo, de olyan kincsek ezek, amelyek megerdemlik hogy ne a pinceben taroljam oket. Egyebkent ha jol emlexem, volt egy CD-Ultra kiadas, amelynek a mellekleten ott volt az osszes CoV tartalma digitalisan, szoveges formatumban is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Rip
Hihi, régi szép idõk 😊

Amúgy pompás dolog, hogy az összes CoV, SpV, és néhány társuk bescannelve letölthetõ, szinte minden oldaluk beleégett az agyamba 😊
CoVboy posta FTW! (bár hol voltak még akkor ilyen kifejezések 😊)

Néha én is betöltöttem és próbálkoztam, de úgy, hogy a lemezen lévõ, gyári példaprogramokat nézegettem, nehéz lett volna megtanulni a programozását... Így hamar eluntam, meg amúgy is akadt más, amivel lekössem magam. Ennek ellenére, nagyon tetszett az alapötlet.

Én is szerettem programozni (basic, assembler), meg a programokban kotorászni.

Ugye a mondatod zárójeles része, nem a CoV hasábjain lefolyt C+4 vs C64 háború csatabárdjának a kiásása lenne? 😄
Egyébként igazad van, 1,5-tel volt jobb a C+4 BASIC-je 😄

Rip
Uh, emlékszem rá, komoly kis játék volt.
Igazából sosem sikerült értelmes programot írnom rá, nem bírtam venni a fáradtságot, hogy megtanuljam a nyelvüket 😊
Pedig alapvetõen szerettem kis biszbasz progikat írni basic-ben (egyébként meg a C+4 basic-je sokkal jobb volt, mint a C64-é! 😄 )

Hmm...
Nekem a tankos C64-es játéktól az Articfox, a Battle Command, a Steel Thunder, az Artilerry Duel 1-2, és az Omega ugrott be.

Apropó, ismeri/ismerte valaki az Omega-t? Pontosabban: Omega - Neural Cybertank Design & Simulation (Dohinál fönt van!)

Ebben a játékban nem csak meg kellett építeni a tankot, de programot is kellett írni a mûködtetéséhez, mert egy arénában voltak összeengedve a gépek és nem csak az erõ, a jó vezérlés is kellett a gyõzelemhez.

Rip
Szép <#eljen>

kössz
Lunki88
Ez az csak battle city néven. Meg itt egy flashjáték változata is.
a supertank az köszi
valahol fent van?
Lunki88
Gondolom a kettõ közül valamelyik:

supertank
battletank
Rip
Melyik tankos?

commodor 64-re aza tankos játék nincs meg valahol?
Carlos
Pár Command and Conquer játék ingyenes lett, csak tessék csak tessék, fürgén-szaporán:
Letöltés

Þór vígi þessi rúnar

ez nagyon jó😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

gandrus
Nagy kedvencem a Sid & Al's Incredible toons volt anno az ilyen jellegû játékok közül, ami a játékmenetet megfejelte egy rakás humorral is. Egyszerûen szétröhögtem magam a macsekon és az egéren. 😊 Aki nem próbálta még, annak ajánlom, hogy ha látja abandonware oldalakon, akkor próbálja ki, nagyon jó.

Montanosz
Emlékeztek az Incredible Machines-re? Ii egy hasonló web alapú játék.Be kell találni a labdával a vödörbe. Dominóval, vasrúddal, nehezékkel, ventillátorral és egyéb alkalmatlannak tûnõ tárgyakkal kell ezt elérned.
ITT

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Carlos
A 94-es év nekem meghatározóbb volt:
Doom 2, Theme Park, Transport Tycoon, Nascar, Quarantine, Jazz, MK2.

Þór vígi þessi rúnar

takysoft
köszi, ez jól esett😊

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Desiderata
az mekkora játék volt!!!4
PiszkosFred
Cosmo Cosmic Adventure?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”