8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Gary
    Pár kép egy (kon)kur(r)ens fórumból.

Pixelhősök Party ~40 perces kerekasztal beszélgetés.
  • Aquir
    Majd készítsen valaki képeket a partyról! :p
  • BBird
    Jep, én is láttam valahol, hogy még mindig akciósan cuppantják. :-)
    Szorgalmasan olvasom, jó tömény anyag, de nehéz letenni. ;-)
    Meg legszívesebben olvasnám egyszerre, és próbálnám ki a DVD-n, amit épp tárgyal Berr.
    (Mondjuk ez csak személyes, de néha szomorú vagyok, mikor egy számomra nagy játékról egy sort ír, máskor meg olyanról olvasok, ami szerintem nem is volt olyan nagy durr. De hát ember válogatja, nemde?) :-)

Holnap meg Pixelhősök party. De aki kicsit is érdeklődne a téma iránt, úgyis tud már róla, hogy milyen nagy Game arcok lesznek ott vendégek. Vagy nem? (Híres zeneszerzők a múltból, régi nagy cikkírók (CoV, Martin, Zolee...)
  • Gary
    Tegnap még mindig élő volt a Klauzál 13-ban a 30%-os kedvezmény a Pixelhősök könyvre. Ezért nekem is lett egy példányom.
    Picit dobott volna az egészen ha kemény borítós lenne (joystic-ot rá lehetne cuppantani ), de így is tetszetős. Fűzött, nem ragasztott, a DVD melléklet műanyag tasakos.
    A helyszínen bele is lehet lapozni a könyvbe, mert van egy bontott darab a kupac tetején.
  • Montanosz
    Spice Trade

Merchant Prince remake/clone - freeware

Spice Trade
  • Jakuza001
    Vagy egyszeruen Whdload es telepiteni az egesz jatekot HDD-re. :D

Leiras: http://www.whdload.de/docs/hu/index.html

Telepito fajlok a whdloadhoz, koztuk az Istharok is.

http://www.whdload.de/download.html
  • Montanosz
    köszi a tippeket
    valamiért így sem megy, ha 1-es lemez után berakom a df0-ba, pedig két verziót is letöltöttem a planetemuról. hm,hm..
  • Aramir
    Nem minden játék támogatja a kettő vagy több meghajtót, jópár játék csak DF0-ról hajlandó tölteni, ez nem az emulátor hibája.
  • kemszi2
    ha winuae-t használsz nyomj F12-t majd szimplán töltsd be az első lemez helyére a 2. lemezt
  • Montanosz
    na sikerült meg el is indul, de aztán kéri a második lemezt és nem megy tovább pedig mindkét lemezt (adf) betettem a két meghajtóba..mi lehet a gond?
  • kemszi2
    itt is van,torrentről töltezs hozzá rom-ot aztán készen is van
  • Montanosz
    hát igen, valamikor 2004 derekán még feltudtam telepíteni a amiga emulátort de egyszerűen kiesett a fejemből, az oldal ahol levolt írva meg megszünt((
  • Jakuza001
    amiga emulatort beizzitani iszonyat egyszeru, raadasul az Ishtar sokkal szebb rajta, mint a mac valtozat.
  • Montanosz
    helo itt a link-> Каталог игр (fent)->aztán mondjuk '007: Licence to Kill"-re klikk-> aztán a lemez ikonra-> aztán meg lelehet tölteni...de a válaszd a weboldal fordítását és akkor egyértelmű lesz))
  • macsozoli
    Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy hogyan lehet letölteni az OLD-GAMES.RU oldalról
    Előre is köszi
  • macsozoli
    Végre valami jó kis téma!
    Csak az a baj, hogy most találtam meg.
    3 éve gyűjtöm a DOS és C64 játékokat.
    Remélem még sokan vagyunk akik szeretik a Retro Dos Játékokat.

Nagyon nagy
  • Rip
    Hahh, ez nagyon jól hangzik, már nézem is!

Köszi a tippet!
  • Montanosz
    Ultima V Remake
    Dungeon Siege motorral
    Ultima V Remake download

• Montanosz
    ..ja egy kis segítség ha valakit érdekel))
    Fate FAQ
  • Montanosz
    ...most jó egy hónapja a Ishar I-el kínlódok))) atari emulátoron mert szebb mint a pc, de könnyebb a kezelése mint amiga emulátoré.

[IMG]http://www.planetemu.net/screenshots/Atari%20ST%20-%20Games%20[ST]/Ishar%20-%20Legend%20of%20the%20Fortress.png[/IMG]

Fate - Gates of Dawn a kedvencem, szintén fenn van planetemu-n, kár hogy nem lett remake belőle((

- hét város, 12 többszintű labirintus, erdők, mezők, óceán 100 szigettel, hegyek, hajózható folyók több mint 10 000 ezer helyszínnel.
    - 600 különféle ellenfél. 32 karakterosztály, 11 faj, 200 féle varázslat.
    - Akár 4 csapat 28 emberrel.
    - Eső zuhogás, hóvihar, hallani az ellenfél közeledő lépéseit, a kígyók surrogását, a természet különféle zörejeit, stb…
    - Számos lehetőség minden szituációban. ( kiadható parancsok például: csók, fecsegés, hízelgés, tréfálkozás, éneklés, alamizsna osztás, stb…)

Lehetőségek a kalandozás során:
    Ha nincs egy karakteren elég ruha megfagyhat.
    Ha sok békés járókelőt fektetünk ki az ellenfeleink barátkozni fognak velünk és a végén a csapatba is felvehetjük őket.
    Kirabolhatjuk a törp pénzszállítókat akik a bankokba viszik a pénzt hajnalonként.
    Vicceket mesélhetünk!, stb.
  • Montanosz
    érdemes a gugliban a "Amiga Games for PC exe " mondatra rákeresni mert kiad egy halom olyan amiga játékot amihez nem kell emu, csak exe és indít)

Mozgás - Nyilak
    Fire - Alt vagy Ctrl
    Esc - Kilépés a játékból
    F12 - játék mentése és betöltése
  • dronkZero
    Na a Menzoberranzannak meg a jó édes anyukáját. Eljutottam odáig, ahol anno megakadtam. A megoldás az volt, hogy a térkép sarkában volt kettő darab titkos hely, ami kellett a továbbjutáshoz.
    Aztán továbbmentem, és a következő pálya után sztori szerint elrabolják Drizzt-et. TÉNYLEG eltűnt a rohadék. Jók voltak a megérzéseim anno... :P
    Na most kezdhetném előről, mert ha Drizzt lelép, akkor őt a legelején már ki kell hagyni a partiból... Ehh...
  • dronkZero
    Eheh, Fatty Bear... Az jó volt benne, hogy végig digi beszéd volt benne, akkoriban ez nem volt annyira elterjedt.

Meg a vége...
    -Csináld meg a tortát!
    -Oké. (rajzoltunk rá egy hatalmas faszt)
    -Óóó, de szép!

:D
  • kemszi2
    én csak a dreamfall-al játszottam:)
    meg ezzel:
    :D
  • precision
    én játszottam vele régebben... annyira nem old game az :) érdekes az tuti :)
  • xxxpaulxxx
    Ha már leírtad elolvastuk:D
    Hát igen... ahogy mondtam túl sok idő... talán a Planescape Tormentet valamikor kipróbálom, de én se hiszem, hogy túl sokat fogok ezekkel a játékokkal játszani... elég volt az az 1 hétnyi BG2:D:D
  • Simaji
    Nem tudom, hogy hallottatok-e az Impossible Creatures nevű játékról. Végre sikerült beszereznem egy működő verziót és el kell ismerni szerintem megérte. :D
  • ollie
    Óó, IWD eszméletlenül jó lett, nem kell ahhoz partner, sőt felesleges.
  • dronkZero
    Bele lehet fáradni... Én is bírom a Forgotten Realms-et, de a játékokból alig néhánnyal foglalkoztam annyit, hogy érdekeljen.

Talán az Eye of the Beholder 1 volt az egyik első FR RPG, amivel találkoztam, de hosszú távon nem kötött le, mert valahogy sehová nem jutottam vele. Ja, meg nagyon bugos is volt, szétesett a grafika. Többi részét skippeltem, mert az első rész kimaradt.

Menzoberranzan volt a következő, azzal anno megakadtam valami bányában, és nem tudtam továbbjutni. Így utólag vicces, hogy fogalmam sem volt, hogy ki az a Drizzt Do'Urden, csak meglepődtem, hogy egy 28-as szintű igentápos drow segít nekem... Nem is bíztam benne, azt hittem, hogy majd elárul, vagy valami. :)
    Amikor újra megszereztem, és elkezdtem játszani, akkor dobtam egy hátast a mentésrendszerétől... Mintha a New Game a _már_meglévő_ világba tenne be újra, amit az előző parti csinált, az valahogy "átjött" az új játékba is, szétszórt tárgyak, kifosztott részek... fura volt, na. Abba is hagytam.

Aztán volt a Baldur's Gate, az nagyon tetszett. A legvégén az AD&D rendszer "apróbb" hiányosságaival lett bajom. A karakterem egy szimpla fighter volt, a legtáposabb cuccokkal, amit a játékban lehet szerezni (valami rovarokból készített full plate, Helm of Balduran, Cloak of Balduran, Drizzt Do'Urden +5-ös szablyája, mittudomén...), aztán amikor odaálltam a főellenség elé, akkor az az első ütésével lecsapta az életem 95%-át, a másodikkal apró cafatokká ütött szét.
    Loadgame után idéztem kb 40 patkányt meg ilyesmit, aztán amíg azokkal szórakozott a vezérgeci, addig lenyilaztam-varázsoltam. Nevetségesen egyszerű volt így, a fő karakteremnek meg semmi szerep nem jutott. Akkor egy kicsit úgy éreztem, hogy AD&D rendszerű játékot soha többet, elbaszok 100 órát tápolásra, hogy aztán patkánnyal nyerjek, hát a jó édes anyukájukat... :P

Baldur's Gate 2 nem jutott el hozzám amikor új volt, aztán később nem vettem a fáradtságot, hogy beszerezzem. Pont az az időszak volt, amikor a rippelt játékok már nem voltak faszák, közben meg a legújabb játékokon kívül meg nem volt fenn semmi az ftp-ken...

Icewind Dale-ről azt olvastam, hogy abban kicsit jobban megnyomták a koop játékot, a sztorit meg kicsit elhanyagolták, úgyhogy úgy gondoltam, azzal várok, amíg lesz partner... Hát azóta is, de már elég rég nem is érdekel.

IWD2 nem mozgatott meg úgy, hogy az elsőt nem játszottam végig, kicsit EoB szindróma...

Neverwinter Nights úgy járt, mint az IWD, az NWN2 meg úgy, mint az IWD2... Kb NWN időszakában olvastam pár FR könyvet, kattantam rá úgy igazán a világra, meg szedtem elő újra a Menzoberranzant...

Pool of Radiance remake-et megnéztem, de az meg elég primitívnek tűnt, úgyhogy inkább nem öltem bele sok időt.

Többi FR játékkal nem találkoztam, tudom, van még pár.

Aztán ennyi, valahogy azóta elfogyott a lendület, sok más RPG és új világ kiszorította a Forgotten Realms-et.

(Na, ez asszem hosszú is lett, meg kutyát nem érdekel, de ha már leírtam, elküldöm. :D )
  • xxxpaulxxx
    Én egyszer végigvittem egy beteg hetemen a Baldurs gate 2-t... aztán rájöttem, hogy nekem ez nagyon bejön és végigviszem az összes Forgotten Realms játékot:D De aztán elkezdtem a BG2 kiegészítőjét... eljutottam valameddig és félbehagytam... azóta egyik FR játékkal sem játszottam... túl sok időt igényelnek... én ennél casualabb vagyok:D
  • Desiderata #7973
  • kemszi2
    érdekesnek tűnik
  • BBird
    Megvettem tegnap a Pixelhősök könyvet. Aki kicsit is szereti a retrót, meg a játékokat... megéri, de tényleg. (gondolom itt épphogy 1-2 látogató csak az...) :-)

Lesz Pixelhősök party is, részletek erre: port.hu

A könyv amúgy tegnap 30% kedvezménnyel volt vehető (nem tudom meddig van ez a kedvezmény a Klauzál téri könyvesboltban (Klauzál13).

Na most ez elég reklámszagú, de semmi közöm a kiadóhoz, sem az íróhoz. Berr -t, amúgy is sokan ismeritek szerintem!? Meg aztán aki idejár, az többségben nagy retrós, így gondoltam jobb ha megosztom tapasztalatom: Jó a cucc. Közel 500 oldal részletes retróbomba, DVD mellékelve, benne Spectrum, Commodore, Amiga, Dos játékok, emulátorral beépítve... tehát semmi pöcsölés a telepítéssel, meg emulátor beállítás. Indít és kész. :-)
    Sokan emlékeztek biztos a Pc-s Játékok sorozatra, vagy a CoV évkönyvekre. Na ez részletesebb, kifejtősebb, érdekesebb annál. A kiadás is szép lett, szép design, felépítés, képek. Szép magyarosan, modern szlengesen: lájkolom a könyvet. ;-)
  • Aquir
    detto, voltak "mindegy" és fontos játékok
  • dronkZero
    Na igen, de azért azt érezni lehet félbehagyáskor, hogy be lesz-e fejezve egyszer. Legalábbis én tudni szoktam, hogy úgy hagyom félbe, hogy "na jó, elég volt egyelőre, de azért még érdekel a vége", vagy úgy, hogy "na hagyjuk már ezt a szart". És a Wizardry az első kategória volt, folytatni akartam, de nem tudom.
    Vagy kezdem előről az egészet, vagy hagyom a francba...
  • Aquir
    nekem is voltak ilyen félbehagyott játékok, és nem nagyon valószínű hogy minddel fogok még játszani, ez ilyen..
  • dronkZero
    Eh, eszembe juttattátok most a Wizardry 8-at... Szerettem azt a játékot, de nem akartam végigjátszani, mert van benne parti importálás az előző részből.
    Na, akkor kitaláltam, hogy megcsinálom trilógiaként a 6-7-8-at.
    Végigküzdöttem magam a 6.-on, és ugye fejenként egy tárgyat lehet átvinni a következő részbe. Nagyon kellemes volt úgy kezdeni a játékot, hogy mindenkinél a kasztjához tartozó "világ legerősebb fegyvere" lehetett a kezében...
    Aztán megakadtam egy résznél, a pókok bázisára bementem, és a vezérgenyót nem tudtam megölni, visszamenni meg nem lehetett. Jött volna egy nagy adag grind a termelődő ellenfeleken, hogy megerősödjek.
    Akkor félreraktam a játékot, akkor így zsinórban egy kicsit sok lett a Wizardryból.
    Aztán mikor legközelebb kedvet kaptam hozzá, akkor rá kellett jönnöm, hogy valahogyan elvesztek a mentéseim. Volt közben gépcsere, meg ilyesmi, de közben próbáltam vigyázni az adataimra, meg két különböző gépen is játszottam a játékkal, de valahogy a mentéseim összes példányát buktam.
    Nem tudom, lesz-e türelmem még egyszer nekiállni... :(
  • Jakuza001
    Az is. :D
    Esetleg, The Temple of Elemental Evil ? :D

• Zóanagyvarázsló
    Én csak azért nem szakadtam el eddig is tőle, mert róla volt szó, és emiatt csalódtam benne. Ez a keret pedig a játék nélkül nehezen értelmezhető :)

Egyébként egyetértek (a 2000 utáni játékok újnak számításával is), már amennyire módomban áll, mert például a BG-vel eddig csak futólag találkoztam, az ő játékaikat éppen az NWN-től kezdve ismerem (a Jade Empire maradt még ki egylőre), és van bennük sok finomság, még a Mass Effectekben is, ha egy Fallouttal nyilvánvalóan nem egy ligában szerepelnek.
  • dronkZero
    A Planescape világ nekem kifejezetten tetszik az elmebetegségével, ellenben a steampunkot mindig is egy kicsit erőltetettnek tartottam...
    Azért szép lassan enyhül ez az tartózkodó hozzáállásom az IRL épített steampunk cuccok láttán... :)