8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • xxxpaulxxx
    Jaja! Olyan nekünk is volt! Imádtam... volt rajta vagy 100 játék:D:D

Jah és végre én is beszereztem egy Pixelhősöket! Imádom! Qrvajó! Minden benne van! Ez egy játék enciklopédia:D Mindenkinek csak ajánlani tudom!:)
  • kemszi2
    ez benne volt a south park egyik részében XD
  • tobias88
    CPU 1.19 MHz
    Memory 128 bytes RAM, 4 KB ROM

LOL
  • tobias88
    Úgy tűnik atari 2600asom volt

• tobias88
    köcce nagyon nagy volt
  • sirdond
    szerintem nem sok mindenkinek volt eredeti atarija itthon :D
  • Rip
    Ááá, ezzel vagy 20 éve játszottam egy piacon vett kínai masinán, amin nyilván nem jogtiszta atari játékok voltak dögivel, és egy kallantyúval lehetett váltani közöttük :)
  • Voltan
    Azt nem tudom, de ez a kép az Airplane!-ből van :D
    Beszteszt Leslie Nielsen film! Isten nyugosztalja az öreget.
  • sirdond
    szerintem ez lesz

• tobias88
    Ennek a kosaras játéknak nem tudjátok mi a neve meg hogy milyen játékgépen ment?

• NovaTerra
    Ha valaki játszott a Street Wars-al, meg tudná mondani, hogy kell ablak módban futatni? Köszönöm.

• dronkZero
    Hozzátéve, hogy a C64 elsődleges* beviteli eszköze nem is a billentyűzet volt, hanem a joystick.

*játékra legalábbis
  • dronkZero
    Én több, mint tíz éven át használtam C64-et, és a mai napig tolom emulátoron a játékokat, de eszembe nem jutna egy ilyen szart venni. Totál felesleges, kényelmetlen, és az alakján kívül totál semmi köze a C64-hez. Szerintem akinek ilyen kell, az nem nagy rajongó, hanem szimplán hülye.
    (Bocs.)
  • Desiderata #8070
    Commodore külső, modern PC belső, mit gondoltok horror ára lesz? tesóm megveszik majd egy ilyenért az tuti :)
    nekem az a véleményem hogy ésszerűbb egy asztali PC + a Commodore 64 váz ami csak billentyű funkciót látna el, ilyen átépítést már csináltak mások korábban, persze a billentyűzetkiosztás kényelmetlenséget szül, de egy fannak ez nem lehet akadály :)
  • Desiderata #8069
    a bannert BBird készítette, meg kéne kérni hogy a gombokat szedje le róla és kerüljön fel azok nélkül, alá meg a hasznos linkek
  • Zóanagyvarázsló
    Amúgy a Syndicate Win 98-on valóban százszor gyorsabb (már egy P100-on is, azon néztema múltkor), mint DOSBoxon, de az irányíthatatlanság szerintem nem erény :)
  • Zóanagyvarázsló
    Miért, virtuális gépek alatt van már egyáltalán DOS? Amikor én utoljára néztem, akkor sem elméletben, sem gyakorlatban nem működött, szóval ezt tisztán DOS-os játékokkal nem lehetett megoldani. Ráadásul a réges-régi Win 98-as (előtte Win 95-ös) konfigomon is állandó problémázás ment az EMS memóriával, a DOSBox kompatibilisebb a régi játékokkal, mint az a gépem :)

Egyébként a cycle maxra állításával nálam eddig csak két játék szaggatott: a Redneck Rampage, valamint a Carmageddon high resben.
  • dronkZero
    Dosbox nem elég gyorsaságára próbáltad már feljebb tenni a CPU cycle-t? Ctrl+F12 feljebb rakja, Ctrl+F11 lejjebb veszi.
  • Simaji
    Nincs mit. :) Hasznos progik. :D

Amúgy nem tudom ti, hogy vagytok vele de szerintem jobban működnek ezekkel a cuccokkal a DOS-os progik is bár az is igaz, hogy a DosBox is nagyon jó de nekem néha úgy tűnt, hogy nem elég gyors.

---

Egy előző kérdésre válaszolva (#8059):

Ezt én is támogatnám nagyon! A logó szerintem jó úgy ahogy van de a linkeket frissíteni kéne. :S Vagy ami még jobb, egy külső oldalt kéne létre hozni ahol tárolhatnánk a linkeket, sőt olyan oldalt ahová lehetne beküldeni linkeket regisztráció után és azokat később értékelni.

Én vállalom ennek az elkészítését ha többen kérik és szerintetek is jó ötlet!
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, éppen ezt tanácsoltam Voltannak, de köszönöm a megerősítést :)
  • Simaji
    VirtualBox, VMWare vagy a Microsoft-os Virtual PC-vel emulálj begy egyet inkább szerintem.
  • sirdond
    ah, eszembe jutott mi hiányzott eddig, a jó öreg simfarm :)
    kár,hogy a dosdose oldalán nem volt fent,úgyhogy le is töltöttem gyorsan
  • Zóanagyvarázsló
    Natív Win 98-at modern gépre nem ajánlanék - a "sok" RAM-tól már eleve fagyna össze-vissza, ráadásul a driverproblémákról nem is beszélve. (Már egy 2002-es konfigon is meggyűlt vele a bajom.) Inkább Virtual PC (én ezt használom), VMware vagy VirtualBox jöhet szóba. Ezekkel lehet virtuális gépet létrehozni (persze szükséges a kívánt oprendszer CD-je is), én így szoktam játszani néhány régi, problémás Windowsos játékkal.

Ugyanúgy néz ki, mint egy megszokott Win 98 install, csak ugye akár böngészés közben a háttérben megoldja, és természetesen gyorsabban, mint régen egy P200-on. Persze lehet így 32 bites XP-t is "emulálni", ha minden igaz, a VirtualBox már hardveres gyorsítást is tud alá. Én még XP-n élek, szóval nem érint. Win 98-hoz sajnos nem megoldható a hardveres gyorsítás.
  • Voltan
    Mármint úgy érted, hogy külön partícióra pakoljak fel egy régebbi win-t?
    Vagy hogy?
  • sirdond
    amúgy ezeket be lehetne majd rakni a bannerba? régebbi gépemben bent volt könyvjelzőben a dosdose, de azóta elfeljetettem
  • sirdond
    helló, köszönöm :)
  • Simaji
    Hello!

NES: http://www.virtualnes.com/
    DOS: http://dosdose.com/

:)
  • sirdond
    tudtok mondani olyan oldalt, ahol lehet online (flash vagy java alapon) játszani régi játékokkal? dos,vagy snes gamek pl
  • Zóanagyvarázsló
    Virtuális géppel (Win 98) sem próbáltad? Nem használ hardveres gyorsítást a játék, szóval úgy illene simán mennie. Régi játékokhoz amúgy is érdemes lehet fenntartani egyet.
  • Voltan
    Nem, próbáltam én is...
  • Zóanagyvarázsló
    Ez sem segít?
  • Voltan
    Köszi, most már elindul, csak a színek vannak elb*szva. Úgy néz ki a játék, mint valami LSD trip. OK, hogy tele van halluval a játék, de a készítők ezt szerintem nem így gondolták :)

Asszem feladom, mert a színekre nem találtam jó megoldást úgy 1 óra alatt :(
  • Majesty
    Sziasztok!

A legend of the burning fighterst hol lehet letölteni?
  • xxxpaulxxx
    Jaja a kép az mindenféleképpen maradjon:)
  • Desiderata #8049
    támogatom! banner linkeket frissíteni kéne
    a kép viszont maradjon, az annyira poén :)
    régi játékok videó végigjátszását is fel lehetne rakni, én mostanában olyanokat nézek mert lusta vagyok játszani :) de nosztalgiának jó
    esetleg egy házigazda választás?
  • xxxpaulxxx
    Lol... most újrajátszom a Duke nukem 3d-t és teljesen más ez a játék felnőtt fejjel:D

Régen örökélet+összes fegyver kóddal játszottam, most nem... és most veszem észre, hogy milyen "logikai" megoldások vannak benne:D

Ráadásul most megtaláltam az 1. fejezetben a "launch facility" nevű "bónuszpályát":O Kiskoromban nem is találkoztam ilyenennel... több ilyen bónuszpálya is van a játékban?:O
  • Zóanagyvarázsló
    Talán az itteni megoldás segít rajtad.

Mellesleg ha frissítve lesz a banner, a GOG.com simán beférne, egyrészt finoman szólva is ontopik, másrészt az ő fórumokon találhat az ember akkor is érdemi infót, ha nem tőlük vásárolt. Ugyanakkor elvileg bele szoktak piszkálnia játékokba, így némelyikből elvben az ő verziójuk gond nélkül vagy legalábbis könnyebben működésre bírható.
  • Voltan
    Urak s Hölgyek!
    Én is segítséget kérnék.
    Win 7 64 Ultimate a kenőanyag, amit használok, de sajna nem nagyon mennek rajta a régebbi cuccok. A Sanitarium-ot próbáltam elindítani a minap, és nem ment, vagy csak nagyon gázosan.
    Kompatibilitás állítgatás, meg regedit, meg minden volt már, nem alapjáraton kérdem...
    Volna valakinek tippje ezen felül is? Van univerzális mód arra, hogy a régebbi cuccok elinduljanak Win 7 alatt?
  • Voltan
    Talán a Nox?
    Vagy a Rage of Mages, de azt már említette Rip.
    Én a Nox-ra tippelnék.
  • Rip
    Nem adom fel! :)

Dragon Fire?
    Spells of Gold?