8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#1842 akkor ott volt a block out az is 3d! -
#1841 azért nem említettem a catacombs-ot mert EGA grafikás 16szinű de már azt is John Carmack programozta!ebből a grafikus motorból lett a wolf3d! -
#1840 Ha már ennyire pontosak akarunk lenni... rorr: Nem a Wolfenstein 3D volt az első... ID-től előbb jött ki a Catacombs 3D! Annak volt 3 része is, ha jól emlékszem. :-))
De ha már azt nézzük, hogy 3D, akkor volt egy 3-Demon játék is, 1983-ból. Ott is folyosón kellett mozogni, bár nem teljesen szabadon. Imádtam. -
#1839 szerintem nézz utána!1990-ben jelent meg és utána a wcommander2,privateer,strike commander is azt használt!hiába az origin tudott valamit!mondjuk az ultima underworld sorozat írói is kiadtak egy két ismeretlen progit:thief1 ,thief2,deus ex,flight unlimited sorozat!,system shock 2 ami szerintem a világ egyik legjobb játéka! -
#1838 Amugy ha jol emlexem, az elso Wing Commander nem hasznalt poligonokat, csak a WC III -
#1837 szeintem egy két hónapnál több nem volt!1996 nyara! a chasm mozgó fényforrást is számolt szemben a quake FIX fényforrásaival!
csak hát a tőke nem az orosz programozóknál volt! -
#1836 A Quake demoja meg hamarabb mint a Chasm demoja. -
#1835 spritok=sprite-ok -
#1834 ne keverjük a spritokat a poligonokkal már az első wing commander is poligonokat használt az akkor általános fillezett vektorral szemben ami viszont gyorsabban számítható volt az akkori gépeken :tfx ,epic,retaliator,fighter bomber,gunship!,gunship2000 stb! -
#1833 a chasm demója elöbb jelent meg mint a quake!
az ultima underworld1 ,ultima underworld2 ,a system shock pedig már full 3d-s volt!a fejedet is tudtad bennük le és fel mozgatni gugolni próbáltad ugyanezt a doomban,wolf3d-ben? -
#1832 úgy hívják ,hogy "gens"!
segamegadrive ,megacd emulátor! -
#1831 játszoTTam, sorry.
DB -
#1830 "de a full3d ideje a system shock1, chasm ,quake megjelenésével kezdődött"
Maradjunk annyiban, hogy a full3d ideje a _Quake_ megjelenésével kezdődött.... A System Shock 1 ugyanúgy sprite-okat használt, mint a Doom - éppen tegnap játszotam vele egy kicsit - , a Chasm pedig sokkal később jelent meg, mint a Quake, ráadásul végig ugyanazon a szinten (level) játszódott, ha jól emlékszem... de egyébként se volt nagy durranás :)
DB -
#1829 a planet emu!nagyon ott van bár az amigás letöltésnél az időlimit idegesítő de megtalálsz mindent ami szem száj ingere!amiga atari konzol stb király! -
#1828 az igazi 3d forradalom azért a wolf3d és ultima underworld 1-el kezdődött aztán minőségi ugrás a doom volt bár az még sprite-okat használt 3d figurák helyett de a full3d ideje a system shock1, chasm ,quake megjelenésével kezdődött!aztán jött a tombraider és az első voodoo kártya 1996 végén ami már gyrsította a quake-t open gl alatt!a tomb raidert dos-os glide driverrel!itt volt egy nagy ugrás!
Számítógépekben
meg 1985-ben amikor megjelent az amiga és az elsŐ! multitask oprendszer!
azért amikor megjelent a day of tentacle pc-re mindenki nagyott nézett 1993! vagy a doom 1993karácsonyán! hihetetlen grafikája volt!
emlékszik valaki a RISE of TRIAD-ra? az is odavágott nem?
a bácsi aki írta késöbb kiadott valami ismeretlen :) ANACHRONOX című játékot ami érdemtelenül eltünt a süllyesztőben! -
#1827 teljesen jogos -
sbob #1826 asszem arrafelé már én is jártam! -
sbob #1825 "mindeneseter imp.galaktikat ide sorolni biztos hogy nem kellene"
mivel nekem dos-os játékok jelentik csak az old game fogalmat, ezzel nem értek egyet, hiszen az Imperium Galactica első része még DOS-os volt... asszem úgy 96 táján jött be... -
sbob #1824 hopp! ezzel viszont beloptad magad a szívembe! Future Wars rulzik! -
Nizmo #1823 Francia, de gyors és majdnem minden tölthető róla. Szerintem érdemes szétnézni a cuccok között. -
#1822 jó, nem veszünk össze ;) -
#1821 Milyen emulátorral játszol vele? -
#1820 Láttam már nem egy helyen "old but gold"-nak is. ;-) -
#1819 hát ööö nem angol nyelvű... -
#1818 "oldie but goldie" helyesen :)) -
Nizmo #1817 Sziasztok!
Erről az oldalról mi a véleményetek? www.planetemu.net -
#1816 Jaja! Nagy igazság. -
#1815 Miert nezne le oket barki is? Senki nem tehet rola, hogy mikor es hol szuletik ;] -
#1814 Remélem azért nem nézzük le őket ezért a hiányosságukért... :-))) Hiszen ők lesznek a következő generáció. Szerencsére nem haltak ki teljesen azok a fiatalok sem, akik kíváncsiak a régi cuccokra. Azokra a bizonyos 80-as évekre. :-D
Bennük bízom, hogy fenn tartják majd a mondást: "old but gold" :-) -
#1813 Ja mondjuk én 16-17 éve kezdtem az ipart, akkor néhányan itt még meg sem születtek. :))) -
#1812 De az. Amig a topiklatogatok eletkora igencsak szeles skalan mozog, nincs ertelme. Es mivel ez a topik mindenkie, megintcsak nincs ertelme. Meghuzni egy vonalat, kijelolni egy evet? Nem rossz otlet, de felo hogy sokan akkor meg nem igazan jatszottak, es igy megint csak oket rekesztene ki a topik. ;] Maradni kellene annyiban, hogy ha egy mod van ra, akkor 5-6 eves es ennel fiatalabb jatekokat inkabb hanyagolja mindenki, vagy csak nagyon egeto problema kapcsan emlitse. De ez megint olyan dolog, amit betartani keptelenseg, es igy megint semmi ertelme ;]] -
#1811 ja -
#1810 Pontosan ezért sem fogok leállni vitatkozni a 14éves Zolikával, aki régi játéknak tartja a Quake 3-t pl. Az az ő játékvilága. Persze, hogy valahol szabni kellene egy határt... de ez nem lehetetlen küldetés? ;-) -
#1809 És ha Te is körülnézel a játékvilágban, észreveszed, hogy Te most a gépekről beszélsz. De a játékokban már több nagy "boom" volt. Voltak a 80-as évek játékai, aztán jött a boom, és jöttek a színesebbnél színesebb alkotások. Aztán jöttek a brutálisabb 3D-re emlékeztető dolgok, ez volt 94környéke, aztán 96-97 környékén újabb boom, ekkor jöttek a teljes 3D-k. Ezt követően fokozatosan fejlődtek, s most úgy érzem... megint egy nagy boom előtt állunk. :-))
Erről amúgy teljesen felesleges veszekedni, mert aki látta a Vissza a Jövőbe 2. részét, az pontosan tudja miről van szó. De azért leírom, aki nem látta: "85-ből jövőbe utazott McFly leállt játszani a bárban a játékautomatával, erre az ottani gyerekek lefikázták"
Mindenkinek más a régi...
És amit én tartok réginek, még egy "hivatalos" retro oldal kedvéért sem fogom megváltoztatni. Pedig a PONG! volt az első játékom, Atarin. És tudjuk, hogy az volt az első hivatalos virtuális játék. Ezt követte Space Invaders... -
MrTressy #1808 naja :) nálam pl a határ a dosos és a wines gamék között van -
#1807 Azért ha a neten körbenézel, akkor egyértelmű, hogy úgy mond "hivatalosan" is, a retro/oldies korszak a nagy C64/Amigás korszak volt. Akkor történt egy nagy játék boom, ami azóta többé-kevésbé tart is. -
#1806 Ezt mondom... mindenkinek máshol van a határ... De úgy látom mindenki meg van győződve arról, hogy az a régi játék, amit ő mond! :-D -
#1805 Ja ja, a határ kb az Amigás korszak vége, tehát a Spectrum, C64 (és társai pl +4), Amiga, Atari és a korabeli PC-s játékok. Az a korszak volt az, amikor töménytelen mennyiségű játék jelent meg a számítógépekre, korábban nem volt rá példa, hiszen nem is léteztek igazán személyi számítógépek (personal computer, vagyis pc). -
#1804 ehhh, most nosztalgiázok egy kicsit: felteszem a rollercoaster tycoont -
#1803 fejlődtek na :-)