8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Na küldtem neked vmit sbob-san! :-)
  • sbob
    nekem nem mindig... de amit idézek!
  • sbob
    attól függ, mit nevezünk 3D-nek... sok mindent láttam én már...
  • BBird
    Közben mindenki tudja, hogy Neked van igazad MESTER! ;-))
  • sbob
    a vita majd még csak most kezdődik...
    hova küldjem a "műanyag rostot" neked?
  • BBird
    Ha erre az SS1-re azt meri mondani valaki, hogy a szörnyellák 3D-ben pompáznak... az vegyen fel szemüveget és kapcsolja be a monitort, hogy lássa. :-))
  • sbob
    na! kijavítottam, hogy örülj, mentségemre szóljon 1-2 évvel ezelőtt írtam be 1 hajnalban mikor a polFórumban egy Garfield nevezetű macskával való küzdelemben leamortizáltam magam agyilag, és hiába gépeltem be neki 3 könyvet, hogy elismerje igazam...
    Emlékeztetsz rá, ő is mindig ezt írta:
    "Szerintem teljesen mindegy, hogy mit írtak..."
    csak a vége 1 picurnyit más:
    ...én mindenkinél mindent jobban tudok.
  • BBird
    Amúgy én azért sem hiszem, hogy SS1 3D lenne teljesen, mert 1994-es, és akkoriban, amikor az újságokat olvastam, 96-ban írták a Quake 1-ről, hogy az első teljesen 3D-s FPS.

Ejj, de gáz a link... szóval a helyes: Mobygames SS1 képek
  • BBird
    Vitatkoztok még vaze? :-))
    http://mobygames.com/game/shots/p,2/gameId,681/

sbob: historik1-ről kell írni csak? Lehet ma küldöm! Gumicucuért mindent! :-D
  • sbob
    biztos van a neten anyag a játékról, abban is benne van... keressetek!
    vagy ha nem tudjátok majd eldönteni, akkor jelöljünk ki a fórumosokból egy döntő bizottságot, aki megvizslatja a dolgot...
  • sbob
    letagadsz SötétMadár?
  • DonnieBrasco
    Na, azért egy poligont még meg tudok külömböztetni egy sprite-tól... amit pedig a fejlesztők egy játék megjelenése ELŐTT írnak, az bőven lehet mese habbal :))
    Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy Warren Spector az ellenfelekről nem írta, hogy 3D-sek lesznek.
    Bár, hiába ő a "legkedvencebb" játéktervezőm, a Deus Ex: Invisible War-ral kissé elvesztette a bizalmamat :((( hogy az mekkora sz*r lett :(( az első részéért élek-halok pedig!

DB
  • sbob
    egymást győzködjétek, mert én már nem emlékszem erre... majd megnézem...
    ha meg az ellenfelek nem poligonosak, akkor azt a cikkben tuti írták is...
    1 dolgot azért megjegyeznék, mindig a készítőknek van igaza, én itt állíthatom, hogy poligonosak az ellenfelek, ez egy dolog. Azonban ha a készítő azt mondja nem azok, akkor nem azok. Ő csinálta ő tudja! Nehogymá okosabbak legyünk nála!
  • DonnieBrasco
    "ügyeletes kötöSZködő" :))

DB
  • BBird
    Miért? Ki ez az sbob? Életemben nem láttam... ;-D
  • DonnieBrasco
    sbob-ról sokat elmond a reglapja :)

Amúgy életem top 5 játékában szerepel a System Shock 2 :) az egyes is nagyon tuti, de valamiért anno csak félig vittem végig... elég nehéz volt, arra emlékszem. De az SS2 valami szuper-tuti parázós játék, csak éjszaka, egyedül sötét szobában érdemes nyomni :))

DB
  • BBird
    Ezeket hívták 2.5D-nek... :-))

sbob: Azt hiszed, hogy te vagy itt a hiszed azt? ;-DD
  • DonnieBrasco
    Szerintem teljesen mindegy, hogy mit írtak, amikor a végeredmény tök egyértelmű.. a polygon stimmel is, a falak, plafonok és tereptáryak tényleg 3D-ben pompáznak, csak az ellenfelek nem. Nem is állítottam egyebet eddig sem...

DB
  • sbob
    szerintem scanneld be neki!
  • sbob
    ehh... ezek után majd én is kipróbálom, mert nem tudtam, hogy a cd-s és a floppys között ekkora változtatást hajtottak végre a srácok...
  • DonnieBrasco
    Kinyítam, körbejártam, és MINDIG ugyanazt mutatja, minden irányból. Megnyugodtál? Vagy tegyek be screenshotokat, hogy végre elhidd, hogy az SS1 SPRITE-okat használ (legalábbis az ellenfelek megjelenítésénél)??

Ezt a dobozos-dosbox szöveget meg végképp nem értem. A dobozos verzióban polygonok vannak, másikban meg nem???
    Ha CD-s, dobozos, eredeti verzióm van, az is ugyanúgy dosbox-ban fog futni egy Win2k-s gépen... szerinted nem?

DB
  • rorr
    figyu! ha kinyírod az ellenfelet és körbejárod mindig feléd fordul?mert akkor az bizony sprite-ból van! ha nem forog akkor oké!
  • rorr
    ja a cd verzió már 128x128-as texturákat használ!
    ezt tudtad?
  • rorr
    itt van elöttem az 1994 szeptemberi powerplay 6oldalas interjú VALAMI WARREN SPECTORRAL! a játékról és ta technikai hátteréről poligon grafikáról írnak meg,követelménynek dx2 66-os 486 prociról!ja és ekkor tesztelték a dark forces cimű játékot aminek szerintem nagyon jó grafikája volt akkoriban de nem vitatkozni akarok a system shockból cd verzióm van (első rész)! neked milyen?dosboxal futtatod? inkább ilyenekről beszélgessünk!!!
  • DonnieBrasco
    A Quake-ben az ellenfelek is polygonokból állnak, ezért nevezhetjük "full3D"-nek, míg az SS1-ről ez természetesen nem mondható el. Ha nem hiszed, "nézz utána" :)

DB
  • DonnieBrasco
    MÉG egyszer leírom, lassan, hogy ne lehessen kétséged:

A System Shock 1 sprite-okat használ!

Itt van fent a gépemen, tökéletesen fot a legújabb dosbox-szal, és csak külön a te kedvedért lecsekkoltam még egyszer, ma :)

A System Shock 2, na AZ már full 3D volt, de az első NEM.

DB
  • sbob
    ehh.. és az most miért is baj?
  • sbob
    az első 3 a Carmck, hogy a másik kettő mi, azt már ne kérdezd...
  • sbob
    Catacomb Abyss
    Catacomb Apocalypse
    Catacomb Armageddon
    Catacombs 3D: A New Dimension
    Catacombs 3D: The Descent
  • sbob
    ja-ja... WC első része is azt használta már...
    az Origin tudásáról meg annyit, hogy ha kiadott 1-1 szimulátort a Microprosenál nyomban tépték a hajukat kínjukban...
  • sbob
    ha a tőke nem is, az ötleteikből még sokan sokáig megéltek...
    szerintem, és ha jól emlékszem nem vagyok egyedül, lásd a régebbi újságokat, a grafika a Quaket alázza + a pár új forradalmi ötlet szintén...
    az ellenfeleket a Quakeben nem lehetett alkatrészenként lebontani, javítsatok ki ha tévednék...
  • sbob
    valaki elmesélné nekem ez mit jelent:
    "a Chasm pedig sokkal később jelent meg, mint a Quake, ráadásul végig ugyanazon a szinten (level) játszódott, ha jól emlékszem..."
  • sbob
    igaz... kis hazánkban 96 szeptemberében már itt volt a Quake demoja, míg a Chasm 96 decemberében...
  • Amadeus
    jaja sztem is,csak az volt a bajom vele hogy nem telepitosen volt meg,és a játék vége körül kifagyott mindig,de ja elég okos kis játék
  • CalebJoe
    Nem csak ari hanem zseniális játék lett szerintem.
  • ollie
    eh, azt már vagy 1 éve leajándékoztam... pedig de ari volt
  • CalebJoe
    Ha valakinek megvan az Oddworld: Abe's Oddysee az privizzen már rám mert nagyon kéne.
    Thx!
  • PiszkosFred
    Abban lattam eloszor dupla fegyveres harcot ;]
  • rorr
    nem!fejből tudok mindent!érdekelt mindig is a játékok háttere is!meg hát gyerekkorom óta számítógépem van igyekeztem lépést tartani!
  • BBird
    Te ilyenkor ezeknek utána jársz? :-)))