Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rettenthető
Tipp: Revenant

Dosbox-hoz leírás magyarul? (csak mert a fejléces link már halott)
Illetve, ha valaki tudja, hogy hogyan lehet esetleg mûködésre bírni a X-com Apocalypse-t Win7-n (bízom benne, hogy a dosbox-szal menni fog), akkor árulja el.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

A cd melléklet pedig (akár csak a könyv) zseniális... több száz játék kipróbálható verziója található rajta... amely közül amint kiválasztasz egyet már indul is egy emulátor segítségével! Hibátlan!😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Jaja! Olyan nekünk is volt! Imádtam... volt rajta vagy 100 játék😄😄

Jah és végre én is beszereztem egy Pixelhõsöket! Imádom! Qrvajó! Minden benne van! Ez egy játék enciklopédia😄 Mindenkinek csak ajánlani tudom!😊

kemszi2
ez benne volt a south park egyik részében XD
tobias88
CPU 1.19 MHz
Memory 128 bytes RAM, 4 KB ROM

LOL <#nyes>
tobias88
Úgy tûnik atari 2600asom volt <#worship>

tobias88
köcce<#nyes> nagyon nagy volt
szerintem nem sok mindenkinek volt eredeti atarija itthon 😄

How much can you take,before you snap?

Rip
Ááá, ezzel vagy 20 éve játszottam egy piacon vett kínai masinán, amin nyilván nem jogtiszta atari játékok voltak dögivel, és egy kallantyúval lehetett váltani közöttük 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Voltan
Azt nem tudom, de ez a kép az Airplane!-bõl van 😄
Beszteszt Leslie Nielsen film! Isten nyugosztalja az öreget.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

szerintem ez lesz

tobias88
Ennek a kosaras játéknak nem tudjátok mi a neve meg hogy milyen játékgépen ment?

Ha valaki játszott a Street Wars-al, meg tudná mondani, hogy kell ablak módban futatni? Köszönöm.

dronkZero
Hozzátéve, hogy a C64 elsõdleges* beviteli eszköze nem is a billentyûzet volt, hanem a joystick.

*játékra legalábbis

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Én több, mint tíz éven át használtam C64-et, és a mai napig tolom emulátoron a játékokat, de eszembe nem jutna egy ilyen szart venni. Totál felesleges, kényelmetlen, és az alakján kívül totál semmi köze a C64-hez. Szerintem akinek ilyen kell, az nem nagy rajongó, hanem szimplán hülye.
(Bocs.)

Desiderata
Commodore külsõ, modern PC belsõ, mit gondoltok horror ára lesz? tesóm megveszik majd egy ilyenért az tuti 😊
nekem az a véleményem hogy ésszerûbb egy asztali PC + a Commodore 64 váz ami csak billentyû funkciót látna el, ilyen átépítést már csináltak mások korábban, persze a billentyûzetkiosztás kényelmetlenséget szül, de egy fannak ez nem lehet akadály 😊
Desiderata
a bannert BBird készítette, meg kéne kérni hogy a gombokat szedje le róla és kerüljön fel azok nélkül, alá meg a hasznos linkek
Amúgy a Syndicate Win 98-on valóban százszor gyorsabb (már egy P100-on is, azon néztema múltkor), mint DOSBoxon, de az irányíthatatlanság szerintem nem erény 😊
Miért, virtuális gépek alatt van már egyáltalán DOS? Amikor én utoljára néztem, akkor sem elméletben, sem gyakorlatban nem mûködött, szóval ezt tisztán DOS-os játékokkal nem lehetett megoldani. Ráadásul a réges-régi Win 98-as (elõtte Win 95-ös) konfigomon is állandó problémázás ment az EMS memóriával, a DOSBox kompatibilisebb a régi játékokkal, mint az a gépem 😊

Egyébként a cycle maxra állításával nálam eddig csak két játék szaggatott: a Redneck Rampage, valamint a Carmageddon high resben.
dronkZero
Dosbox nem elég gyorsaságára próbáltad már feljebb tenni a CPU cycle-t? Ctrl+F12 feljebb rakja, Ctrl+F11 lejjebb veszi.

Simaji
Nincs mit. 😊 Hasznos progik. 😄

Amúgy nem tudom ti, hogy vagytok vele de szerintem jobban mûködnek ezekkel a cuccokkal a DOS-os progik is bár az is igaz, hogy a DosBox is nagyon jó de nekem néha úgy tûnt, hogy nem elég gyors.

---

Egy elõzõ kérdésre válaszolva (#8059):

Ezt én is támogatnám nagyon! A logó szerintem jó úgy ahogy van de a linkeket frissíteni kéne. :S Vagy ami még jobb, egy külsõ oldalt kéne létre hozni ahol tárolhatnánk a linkeket, sõt olyan oldalt ahová lehetne beküldeni linkeket regisztráció után és azokat késõbb értékelni.

Én vállalom ennek az elkészítését ha többen kérik és szerintetek is jó ötlet!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Igen, éppen ezt tanácsoltam Voltannak, de köszönöm a megerõsítést 😊
Simaji
VirtualBox, VMWare vagy a Microsoft-os Virtual PC-vel emulálj begy egyet inkább szerintem.

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

ah, eszembe jutott mi hiányzott eddig, a jó öreg simfarm 😊
kár,hogy a dosdose oldalán nem volt fent,úgyhogy le is töltöttem gyorsan

Natív Win 98-at modern gépre nem ajánlanék - a "sok" RAM-tól már eleve fagyna össze-vissza, ráadásul a driverproblémákról nem is beszélve. (Már egy 2002-es konfigon is meggyûlt vele a bajom.) Inkább Virtual PC (én ezt használom), VMware vagy VirtualBox jöhet szóba. Ezekkel lehet virtuális gépet létrehozni (persze szükséges a kívánt oprendszer CD-je is), én így szoktam játszani néhány régi, problémás Windowsos játékkal.

Ugyanúgy néz ki, mint egy megszokott Win 98 install, csak ugye akár böngészés közben a háttérben megoldja, és természetesen gyorsabban, mint régen egy P200-on. Persze lehet így 32 bites XP-t is "emulálni", ha minden igaz, a VirtualBox már hardveres gyorsítást is tud alá. Én még XP-n élek, szóval nem érint. Win 98-hoz sajnos nem megoldható a hardveres gyorsítás.
Voltan
Mármint úgy érted, hogy külön partícióra pakoljak fel egy régebbi win-t?
Vagy hogy?

amúgy ezeket be lehetne majd rakni a bannerba? régebbi gépemben bent volt könyvjelzõben a dosdose, de azóta elfeljetettem

helló, köszönöm 😊

Simaji

tudtok mondani olyan oldalt, ahol lehet online (flash vagy java alapon) játszani régi játékokkal? dos,vagy snes gamek pl

Virtuális géppel (Win 98) sem próbáltad? Nem használ hardveres gyorsítást a játék, szóval úgy illene simán mennie. Régi játékokhoz amúgy is érdemes lehet fenntartani egyet.
Voltan
Nem, próbáltam én is...

Voltan
Köszi, most már elindul, csak a színek vannak elb*szva. Úgy néz ki a játék, mint valami LSD trip. OK, hogy tele van halluval a játék, de a készítõk ezt szerintem nem így gondolták 😊

Asszem feladom, mert a színekre nem találtam jó megoldást úgy 1 óra alatt 😞

Sziasztok!

A legend of the burning fighterst hol lehet letölteni?
Jaja a kép az mindenféleképpen maradjon😊

Desiderata
támogatom! banner linkeket frissíteni kéne
a kép viszont maradjon, az annyira poén 😊
régi játékok videó végigjátszását is fel lehetne rakni, én mostanában olyanokat nézek mert lusta vagyok játszani 😊 de nosztalgiának jó
esetleg egy házigazda választás?
Lol... most újrajátszom a Duke nukem 3d-t és teljesen más ez a játék felnõtt fejjel😄

Régen örökélet+összes fegyver kóddal játszottam, most nem... és most veszem észre, hogy milyen "logikai" megoldások vannak benne😄

Ráadásul most megtaláltam az 1. fejezetben a "launch facility" nevû "bónuszpályát"😮 Kiskoromban nem is találkoztam ilyenennel... több ilyen bónuszpálya is van a játékban?😮

Talán az itteni megoldás segít rajtad.

Mellesleg ha frissítve lesz a banner, a GOG.com simán beférne, egyrészt finoman szólva is ontopik, másrészt az õ fórumokon találhat az ember akkor is érdemi infót, ha nem tõlük vásárolt. Ugyanakkor elvileg bele szoktak piszkálnia játékokba, így némelyikbõl elvben az õ verziójuk gond nélkül vagy legalábbis könnyebben mûködésre bírható.
Voltan
Urak s Hölgyek!
Én is segítséget kérnék.
Win 7 64 Ultimate a kenõanyag, amit használok, de sajna nem nagyon mennek rajta a régebbi cuccok. A Sanitarium-ot próbáltam elindítani a minap, és nem ment, vagy csak nagyon gázosan.
Kompatibilitás állítgatás, meg regedit, meg minden volt már, nem alapjáraton kérdem...
Volna valakinek tippje ezen felül is? Van univerzális mód arra, hogy a régebbi cuccok elinduljanak Win 7 alatt?

Voltan
Talán a Nox?
Vagy a Rage of Mages, de azt már említette Rip.
Én a Nox-ra tippelnék.

Rip
Nem adom fel! 😊

Dragon Fire?
Spells of Gold?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Rip
Jajj, az nem hack'n' slash, sorry.

Rip
Hajjaj.
Akkor esetleg a Rages of Mages (2)?

Desiderata
ha valaki szeretne nosztalgiázni
Busodore 2011 - Busójáráskori 8 bit party Mohácson Március 5-6
tutituti
Nem sajna.de az is nagyon jó volt.valamelyik újsághoz adták anno

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Rip
Talán a Hexplore?

JetiRulez
Helló!
A jelenlegi gépemben van egy SB16 hangkártya, de DOS játékoknál valahogy nem igazán mûködik. Ha hangot adok a játékokban, elkezdenek szaggatni és általában zene sincs. Kompatibilitási mód se segített. Lehet, hogy az XP és a kártya nem fér össze? Egyébként DOS játékokon kívül mindenhol van rendes hang.

xxxpaulxxx:
Látom még a dosbox.abkant3000 is megszûnt, pedig jó oldal volt.

JetiRulez

Most szortíroztam a könyvjelzõket Firefoxban és azt vettem észre, hogy a legtöbb retrojátékos linkem már halott volt... azok a linkek vannak itt is a bannerban... szóval nem kellene lecserélni õket valami frissebbre?😊

tutituti
Fix izometrikus nézet volt felülnézet.Grafikai is dio2.
Lehet orosz vonalon nézegetek akkor.Meg szétkutatom a lakást a cd-ért hátha.Ha megvan beírom azért.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict