8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#8243 Igen, köszi, csak éppen arra sem jövök rá, hogy hogy az istenbe kommunikálok a virtuális és az igazi gép közt. VMWare-rel ment a drag&drop, itt nem. Ha meg akarok osztani virtuális mappát az emulátorral, akkor rinyálni kezd, hogy nincsenek integrációs szolgáltatások teleptve. Csak éppen az a menüpont az égvilágon semmit nem csinál.
Sejtettem, hogy ez a vindóz emulálás egy határnagy fasszopás, de hogy ennyire, azt nem gondoltam... -
sirdond #8242 hosszú kínlódás után végre sikerült elindítanom a Severance: Blade of darkness-t és azt kell mondjam megérte. nem sokat játszottam,összesen 1,5 órát eddig, de zseniális.
akinek kimaradt pótolja mindenképpen! -
#8241 amíg Mario a csatornában ugrál... :) +12 -
Zóanagyvarázsló #8240 Most nem azért, de VirtualBoxhoz direkt linkeltem a megoldást a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=950543129&no=8211]#8211[/URL]-ben, ha tudom, hogy ennyire elbújt a link (ráadásul végig ez volt a téma), akkor megtettem volna még egyszer.
Egyébként ha már a DOSBox FAQ helyett kapott a bannerben, bekerülhetne oda egy virtuális masinás is, az ottani linkek egy része úgyis halott. Nem mintha lenne házigazda. -
#8239 Telepiteni kell a quest addont a menubol, akkor nem 16 szin lesz.
http://www.dedoimedo.com/computers/virtualbox-guest-addons.html -
#8238 VMWare-rel nem megy. Feltelepítettem, megpeccseltem, krekkeltem a játékot, visszarak asztalra indításnál.
Virtualboxhoz nincsenek videokártyadrivereim, a default meg 16 színt tud. Arra meg sem próbáltam a játékot telepíteni.
A VirtualPC-t félbehagytam telepítésnél, annak majd adok még egy esélyt. -
#8237 Használj VMWare player-t vagy VirtualBox-ot. -
#8236 GDC előadás - a számítógépes játékok hőskora -
#8235 Ja, igen, ez az, ami 16 szín tetűlassú üzemmódban képes csak működni..? -
#8234 Köszi szépen, ez segített. -
#8233 Eddig ez a virtualpc a legbotrányosabb mind közül. A virtuális vinyót már negyed órája formázza. Azt úgy mégis hogy? -
Zóanagyvarázsló #8232 Elvileg ennek segítenie kéne. -
#8231 -
#8230 Az sem kompatibilis visszafelé... -
#8229 Win Xp rox -
#8228 Ehh, ehhez a VirtualPC letöltéshez a microsoft hitelesített windózt akar, azt meg asszem nem tudok mutatni neki... Eeeeeeeeeeeeeeeeeeee, faszomebbemár. Istenfarkáért nem kompatibilis a windóz saját magával?
-
#8227 Lassan tele lesz a gépem mindenféle virtuális vinyókkal meg a w98 különböző módon működésképtelen inkarnációival... :P -
#8226 OK, próbálnám a Virtualboxot, de windowsinstall közben kiír két sor hibakódot, meg hogy "Standard Mode: Fault outside of MS-DOS Extender", és nem megy tovább... :(
Valami tippetek van?
Addig nézem a VirtualPC-t... -
Knabb #8225 Hálihó
Keresnék egy játékot... valami arénában játszódhatott, két platform volt egymással szemben amikről le lehetett zuhanni. Lőni kellet egymást, meg kikerülni a lövéseket, extrákat asszem fellehetett venni, amivel eldobhattunk egy bumerángot, vagy bekapcsolhattuk a pálya oldalában lévő ventillátorokat lefújva az ellenséget a pályáról.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehetett ez? -
#8224 Semmihez sem tud a Virtual PC. Azert mondtam hogy az a legrosszabb valasztas. -
Zóanagyvarázsló #8223 Hivatalos guest additons Win 98-hoz, de D3D-t természetesen nem tud, tudtommal még XP-hez sem, mint a VirtualBox. -
#8222 Mi van a Virtual PChez ? A Virtual PC egyaltalan nem tamogatja a D3D-t. -
Zóanagyvarázsló #8221 Viszont nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire működik ez a custom megoldás, vegyes véleményeket láttam róla egy párat, de nem a legfrissebbek. Én azt tudom, hogy a Virtual PC-hez vannak gyárilag driverek, így azt egyszerű volt megoldani, és a Chaos Gate-hez tökéletes is volt, azon kívül viszont mást nem nagyon próbáltam. -
Zóanagyvarázsló #8220 De hiába, ha nincs hozzá gyári Guest Additions - ez jelenti azt, hogy hivatalosan támogatott, mert ezzel a csomaggal telepíti fel a drivereket. Még írtam is, hogy próbáltam, de anélkül csak 16 színű volt a desktop. Viszont a felhasználók gyártottak hozzá megoldást, erről korábban nem tudtam, most megtaláltam, elismertem, linkeltem. Szóval kár itt kötözködni.
Inkább a hardveres gyorsítás lehetőségeiről okosítson ki valaki, mert arról tényleg nem találtam semmit. -
sirdond #8219 nem igaz. attól,hogy ott van a listában nem támogatja. csak 16 szín van és tetű lassú. nemrég próbáltam én is,mikor dungeon keeper 2-vel akartam játszani -
#8218 Az hogy tisztesegesen vagy sem, ne beszeljunk felre.
Tamogatja a Virtualbox a 98-t es ennyi.
-
Zóanagyvarázsló #8217 Kösz, arról hallottam már, de nekem Win 98 alá kéne, mert a 3Dfx-only Resident Evil XP-n nem túl élvezetes, időnként belassul 1-2 másodpercre, ha ezt olyankor teszi, amikor nyakamba ugrik egy zombi, az kellemetlen egy korlátozott mentési lehetőségekkel rendelkező játékban.
Egyébként a VirtualBox hivatalos oldala szerint a mai napig nincs hivatalosan tisztességes szinten támogatva a Win 98, de ha máshogy megoldható, ahogy alább linkeltem, akkor mindegy. -
#8216 nem ugyanaz,két külön program.nekem a glide wrapperrel nem ment vista alatt a carma csak az nglide nevű programmal -
#8215 Sztem ugyanarról beszélünk, csak nekem nem ugrott be a neve. -
#8214 vagy azzal de nglide is jó megoldás rá én is azzal játszok amúgy :D -
#8213 Van Glide Wrapper, ami akár Win7 alatt is működik, én mostanában azzal Carmageddon2-zök mindenféle emulátor nélkül.
Az új Carma topikban linkelte valaki, ha kell. -
#8212 Ezer eve van hozza guest addon is. -
Zóanagyvarázsló #8211 Hivatalosan nem volt hozzá guest additions (ugye driver miatt kell, mert nélkülük játszani nehézkes), hivatalos FAQ szerint sem támogatta, nem tudok róla, hogy ebben változás állt volna be.
Viszont itt látom, hogy van erre is custom megoldás, szóval a gyakorlatban valóban használható.
D3D-t tudom, hogy tud, de újabb operációs rendszereken, így pedig nem megyek vele semmire a régi játékokkal. Vagy már tud Win 98-hoz is? Esetleg 3Dfx-et? Nekem ezek a feature-ök úgy kellenének, mint egy falat kenyér, de erre utaló jelet még nem találtam. Ha más igen, szívesen venném a linket, mert pár régi klasszikusban megkönnyítené az életem. -
#8210 Virtualbox tamogatja a win98-t, de meg win 3.1-t vagy DOS-t is lehet futtatni vele.
Raadasul tud d3d emulaciot is amit a Virtual PC nem.
A Virtual PC a leggyengebb versenyzo az osszes ilyen emulator kozul.
-
Zóanagyvarázsló #8209 Én azért ajánlom a Virtual PC-t, mert azzal nekem működött, ingyenes, felhasználóbarát és a Virtualbox tudtommal nem támogatja a Win 98-at, legalábbis alapból nem járnak hozzá driverek, úgy pedig 16 színű a desktop is... (Egy vagy két éve néztem, de csodálnám, ha azóta ez változott volna.) De elvileg a VMware-nek is kéne tudnia. -
#8208 Virtualis kornyezet emulacio, mint a vmware.
-
#8207 És ezek mik? :P vmware-t próbáltam csak, azzal meg sem nyikkan. Őszintén szólva vindózt még sosem emuláltam... -
#8206 Virtualbox ? -
#8205 stronghold :) vagy vmelyik age of empire,nagy kedvencem a mythology vagy cossacks -
Zóanagyvarázsló #8204 Én virtuális Win 98-cal játszottam végig (konkrétan Virtual PC-t használtam, de van erre más is). Win 7-et csak ismerősöknél és munkahelyen láttam, még pasziánszt sem próbáltam rajta, így nincs rajta való játékkal tapasztalatom.
XP alatt ezeknek kellene segítenie.