8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#2162 Hagyd mar. :P
Neki a Morrowind az etalon RPG. ;P
Mondjuk en mindket Falloutot vegignyomtam, es biza nagyon keves RPG veszi fel a versenyt veluk.
Raadasul megkell emliteni, hogy nem olyan regen nehany magyar forditonak koszonhetoen vegignyomtam magyarul is oket.
Hat igen nem akarmilyen feeling. Foleg ha ilyen nagyvolumenu munkat ilyen minoseggel csinalnak meg mint a sracok.Le a kalappal megmaradt a hangulata az egesz jateknak olyan jol sikerult a forditas.
Fallout 1-2 es Fallout Tactics Magyaritas oldala
Nosztalgiazok is egy kicsit.
War...War never change -
#2161 Nem annyira hosszú. Az 1 max 3-nap. A kettő nekem nyolc nap volt ,igaz nem vittem végig mindent. Szerintem 11-napot megér, mert sokkal többet hoz vissza:D -
riviera #2160 Nem baj ráérsz vele mert ilyen játékok nem jönnek többé.. Majd betöltöd a winboxba azt hajrá ^^ -
#2159 Próbáltam... de oly sok a dolog... és oly kevés az idő...! :((
DB -
#2158 Hmm. Én a Falloutokat most vittem végig ezen a nyáron és azt kell mondjam ,hogy azok a legjobb Rpg-k amiket valahaláttam.
Elég sok Rpg-t próbáltam ,de ezek voltak azok ,amik a legjobban lekötöttek.
Hidd el ,hogy érdemes lenne nekifeküdnöd és Hosszan!! végigjátszani mind2-t.
És ezt úgy mondom neked ,ahogy a Morrot ajánlottad Jakuzának:D
Tényleg a világ legjobb játékai. -
riviera #2157 Ja és a szimulátorok is a feledésbe fognak merülni jól :( -
riviera #2156 ok 98 vége volt kb de amúgy kurvára nem számít. Akkoriban ez volt az első igazi crpg igen hosszú szünet után.
Mint tudjuk a diablo élesztette fel az egész rpgsdit a hamvaiból. -
#2155 Baldur's Gate
Released: 1998 (complete release info)
Published By: Black Isle Studios, Interplay
Developed By: BioWare Corporation
Platform: Windows
Genre: Action, Adventure, Role-Playing (RPG)
-
riviera #2154 BG aza Baldur's Gate? -
#2153 Szerintem meg sokkal régebbi... olyan 95-96 körüli. Még az egyetemi elején voltam bőven, mikor egy haverom már véginyomta... és 93-99 között jártam egyetemre!
DB -
riviera #2152 A BG tuti nincs 7 éves btw.. inkább 99es. -
riviera #2151 Hát igen ez a "kapitalizmus átka". Minek a drága díszdoboz ha olcsóbb a dvd tok, minek kézikönyv stb...
Az RPG, adventure, körökre osztott stratégia mint műfaj halott és az is marad.
A kiadóknak nem célja olyan játékot kiadni manapság ami hosszútávon is leköti az embert mert akkor nem veszik meg az újat. Nemhogy szőttes térkép meg díszdoboz de még jó játék sincs. És lehetne sorolni ezt a végtelenségig... -
#2150 Ok.
Amugy most jutott eszembe a II. reszt mar nem is csinaltak a Star Trail-bol meg csak PCre.
Tehat UAE-re tuti nem talal hozza ADF-t az ember. -
#2149 Hmm.. még lehet, hogy visszatérünk rá :) most nem vagyok otthon sajna... (melóhely)
DB -
#2148 Nem lehet olyan nagy esetleg csinalhatok a gepemen hozza FTP-t. -
#2147 Nem nagyon van nekem olyan helyem ahova feltehetnék bármit is :(( azért köszi!
Egyébként a Morrowindben szerintem (jobban belegondolva) azért nincs körökre osztott harc, mert akkor a büdös életben nem játszanád végig, annyire hosszú már így is, és olyan sok lénnyel találkozol. A Wizardry 8-ban is már látszottak ilyen gondok, amikor összeakadtam 49 ellenféllel, néha majd egy óráig tartott egy csata.
A 3D megjelenítés nem igazán tett jót a régi harcrendszereknek :))
DB -
#2146 Feltolhatnad valahova megneznem mi a helyzet vele. -
#2145 Persze, csakhogy a setupban egyedül SFX-et kérdezett, zenét egyáltalán nem. MIDI emuláció tökéletesen megy minden más játéknál.
DB -
#2144 Dosboxban eloszor lefuttattad a setupjat es beallitottad a Midi emulaciot is rendesen ? -
#2143 Semmi koze nincsen ennek a strategia resztol, ahogy te fogalmaztal. Akkor legalabb olyanra csinaltak volna a harcrendszert, mint az UUW-ben, ahol "erezheto" sulya volt a kardnak, meg annak a jateknak is jobb az a resze mint a Morrowindnek.(Maganvelemeny)
Na persze nalam az UUW az etalonnak szamit.
-
#2142 De nem erőszakoskodni akarok, isten ments :)) csak tényleg tudom, hogy mit veszítesz, és sajnálom a dolgot! Nehogymár egy (vagy több) félreértés miatt legyen!
DB -
#2141 A Morrowindben a statjaidtól függ, hogy milyen gyorsan ütsz, mennyit találsz, mekkorát sebzel stb., és még véletlenül sem a klikkelésektől. A klikkelés nem sokkal több, mint a "kiadom a parancsot a támadásra" :)
DB -
#2140 Egyébként meg, ha az RPG a harcrendszeről lenne RPG, akkor a Laser Squad óta minden körökre osztott takiktai játék RPG lenne. Ami te hiányolsz, az pont az RPG-k leginkább stratéigai része. Az RPG lényege (szerintem): a szerepjátszás, a történet, a fejlődés és az interaktivitás!
Persze ez magánvélemény :)
DB -
#2139 Mondom az FPS nem RPG, a statjaimtol hagy ussek mar meg valakit, ne pedig attol, hogy milyen gyorsan kezelem az egeret. -
#2138 Morrowindnél RPG-ébb RPG-t nem találsz, hidd el. A harcrendszert simán meg lehet szokni!
Win2K alatt indítottam a Sh.over Rivát, Dosbox-ban. A könyvtárakban is böngésztem, és hangeffekteket találtam is - azok működnek is -, de zenét semmit. :(
Úgy tűnik, rip verziót szereztem...
DB -
#2137 Milyen platformon nem volt hozza zene ? -
#2136 En nem FPS-el akarok jatszani, hanem RPGvel. Arra ott a Quake 3. :P -
#2135 A Star Trail-t végignyomtam anno, és nagyon szerettem, pedig jó nehéz volt :) sőt, épp a minap lelkendeztem, hogy letöltöttem a harmadik részét (Shadows of Riva) - de sajnos kiderült, hogy nincs hozzá zene :(( úgy meg elég sivár...
DB -
#2134 Nincs a kézügyességedre bízva semmi. 3 féle ütés van, amit kikapcsolhatsz a főmenüben, onnantól kezdve mindig a legerősebb ütéssel ütsz, tehát csak klikkelgetni kell.
Szerintem sem ez a legjobb harcrendszer (SŐT!), de ha ezt megszokod, akkor nem veszed el saját magad elől a lehetőséget, hogy megismerd a létező legjobban kidolgozott szerepjátékot. Nem túlzok.
DB -
#2133 -
#2132 Amugy nem tudom hogy vagjatok e , de a Realms of Arkania-t a Nemet "Das Schwarze Auge" cimu papir RPG-nek a konverzioja volt.
Nem hiaba a Sir-Tech mindig is tudott valamit.
Sajnalom is, hogy ugytunik a Wizardry 8 lesz az utolso alkotasuk. -
#2131 S kozben a harcnal a kezugyesegedre van az egesz bizva.
Es egy RPG nem errol szol. -
#2130 Nekem a legkedveltebb jatekom Amigan a Realms of Arkania (trilogy), Legends, Ishar III , Heimdall, Gods.
Mai napig nem lattam olyan RPG-t amiben a negativ modositokat is megkellett adni, mint a Realms of Arkania-ban.
Profi volt -
#2129 Ja a KoTOR-t is végignyomtam, és tetszett is, bár sajnos elég lineáris. Sőt, az NWN-nek is valahol a végén lehetek, de az is nagyon lineáris nekem :(
A Gothic 1-et is végignyomtam, és az NAGYON bejött :) De kár, hogy nincs időm szinte már egyáltalán, hogy a 2. részét is legyűrjem :((
DB -
#2128 Azt meg értem én, hogy az ütöm-verem harc nem tetszett benne, de hidd el, a harc eleve nem központi eleme a játéknak: az RPG elemek sokkal nagyobb súllyal szerepelnek benne. Végig lehet vinni az egész játékot úgy is, hogy senkit se ölsz meg, és úgy is, hogy több ezer (!) NPC-t lehentelsz....
DB -
#2127 Nanana itt álljunk meg. A Wizardry7 (nem 8!) óta az egyetlen olyan RPG, amivel hónapokat játszottam, az a Morrowind. Szerintem nem mélyültél bele elég mélyen, mert akkor tuti nem írtál volna ilyeneket. A lehető "legRPGébb" RPG, hiszen olyan karaktert játszol, amit akarsz, oda csatlakozol, ahova akarsz, azt fejlesztel, amit akarsz... a lehető legszabadabb, és leghosszabb(!!) RPG amivel valaha játszott, nagyon kidolgozott fejlődésrendszerrel. A csodaszép grafika csak mellékes.
Az általam végigjátszott és imádott RPG-k:
Bard's tale 3,
Champions/Death Knights/Dark Queen of Krynn
Wizardry 7
Betrayal at Krondor
Wizardry 8
Morrowind
A listából jál látszik, hogy az oldskool RPG nagy híve voltam és maradok is.
Fentiek közül a BT3, a Wiz7, a Krondor és Morrowind voltak számomra a legtutibbak. Nagyon tetszett még C64-en a Wasteland is, de sajnos manual híján nem nagyon lehetett végigjátszani. A Fallout-ok is tetszettek, de rájuk már nem volt időm igazán.
Ma meg még kevesebb van, ezért nagyon megnézem, mivel nyomulok. Szerintem a Morrowindre érdemes egy kis időt szánni, hogy megismerd, mert ha belemélyedsz, maradandó emlék lesz az tuti! Csak rengeteget kell olvasni benne :) úgy az igazi!
DB
-
#2126 Na igen az NWN-t én is nagyon szeretem, de már sajnos ebből is hiányzik a Baldur's Gate feeling... -
#2125 Tudod mi volt nagyon jó? A Krynn sorozat. Na azt nem tudtam abbahagyni annak idején (Champions of Krynn, Death Knights of Krynn, Dark Queen of Krynn). Máig hiányzik egy Dragonlance-es RPG. Ja és esezmbe jutott, a Planescape:Torment nagyot ütött! Annak zseniális története volt, és az első szerepjáték, melyben a cselekedeteid befolyásolták a jellemedet. A játék zsenialitására jellemző, hogy az egyik Baldur's Gate 2 fejlesztő írta róla, hogy a P:T a legjobb szerepjáték. -
#2124 Igy igaz jo kis game az, bar az sem mai jatek. :P
Amugy azert egy-ket jo jatek elvetve azert akad, de sajnos kozel sem annyi mint regen, es ezt "nem a megszepitette az ido oket" mondatja velem.
Itt van pl az NWN amivel a mai napig jatszok multiban. -
#2123 Végre valakinek tetszik az Icewind Dale! Nekem az egyik kedvencem, de abban azért nincs túl sok RPG elem. Viszotn nagyszerű taktikai játék, de annak nagyon jó, mert nehezebb szinteken már előre kell gondolkodni és tervezni a harcokat, és az adja a dolog szépségét.