8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • [Jakuza]
    32MB
    Adsz valami site helyet ahova feltehetem szivesen feltoltom neked.
  • rorr
    helló!
    MICROPROSE FORMULE ONE GRAND PRIX 2 című játékot keresem! volt belőle rip verzió kb 26mb! valaki tudna segíteni?
  • TerranceG
    ÁÁÁÁ,köszi a linket!
    Királyság!
  • Sheltem
    Talán nem számít wareznak egy ilyen régi játéknál ha megkérem, hogy mondjon valaki linket rá. (Wizardry7 gold)
  • Gary
    Since: A Zak-kal és a Maniac-kel én is C64-en küzdöttem először és igen maradandó élmény volt! Haverral párhzamosan kezdtünk neki és másnap délután fölpörögve meséltük el egymásnak, hogy ki, mire is jött rá a játékban... Egyébként sokáig mi is azt hittük, hogy nem lehet menteni, pedig lehet! A Maniac 2 oldalas volt, azaz 1 lemez, ehhez kellett még 1 oldal a mentésnek (assz'em 4-et lehetett tárolni... vagy az a Pirates! volt? :)). A Zak 3 oldalas volt, így 2 lemezes, 1 oldal boot, a másikat használhattad mentésre és a 2 oldalas játék lemez. Ja, az F2-re jött elő az I/O menü mind a két játéknál... de ha mégsem, akkor is valamelyik F-gombot kellett hozzá nyomni...

Sheltem: A Wizardry Gold megy windóz alatt :) Esetleg egy Virtual PC-re telepített DOS-szal érdemes lehetne kísérletezni...
  • ollie
    Ezek még messze nem tartoznak az old game kategóriába.
  • Hmuda
    A SWoL itt fent van, a másikat nem találtam.
  • TerranceG
    Hi!
    Secret Weapons of Luftwaffe és a Their Finest Hour:Battle of Britain című játékokat keresek.
    Valakinek megvan?
  • Sheltem
    Nekem a wizardry 7 et dosboxal se sikerült életre bírnom :( Pedig a Might and magic 4-5 öt nagyon szerettem és szeretem mai napig. Számomra rpg közül az az etalon. Az 1-2 éve megjelent rpgk közül egyedül a wizardry8 at nevezném klasszikus rpgnek a többi egy kalap sz*r... Na de nem is ez a lényeg, hogy kell wiz7 et életre bírni ? És melyik verzió müxik ?
  • [Jakuza]
    Alapmu a Zak McRacken.
    Kb olyan mint a filmek kozott a Ponyvaregeny.Milliok jatszottak vele, vagy meg jatszanak is. :P
  • barret
    Van xp-s változata, Duke3d_jonof.Ezt keresd!!!
    Bemásolod a fökönyvtárba,és az uj duke.exe-vel indítod!
    Sokkak komolyabb beállitás menü stb.
  • steweee
    most játszogatok a wings of furyval, nem tudja vki hogy lehet e benne menteni vagy ilyesmi, illetve van e hozzá örökélet csít? mert így csak a harmadik pályáig tudok eljutni az anyahajóig
  • Aquli
    Hello!
    Nem tudjátok, hgoy honnan töltheném le a Planescape Tormentet, és a Total Annihilation Core Contingencyt?
    Előre is köszi!
    Márk
  • repro
    majdnem elsírtam magam. szinte az összes borítórajzra emlékszem... ahh.. rámtörtek az emlékek...
  • repro
    próbáld DosBox-szal. googleval megtalálod
  • PiszkosFred
    Nem egeszen 30! kommenttel korabban mar volt ez a link, de azert koszi...a szandek a fontos ;]

• Dave77
    Mit találtam... kis nosztalgia
    Újságok
  • sbob
    nem haragszom... a Zombinál már tudtam, hogy elvesztetted az önkontrollt...
  • sbob
    sajnálom, hogy így érezted, sajnos erre a szintre már nem tudok lesüllyedni amit te képviselsz néha...
    idézetem fenntartom, mint mondtam volt vietnámis gamma a NAM előtt is, de az nem FPS volt... az lett volna a Seal Team...
    hogy ki kit akar lejáratni abba ne menjünk bele, mert nem én szóltam be neked, ha csípi a szemed, hogy már megint itt vagyok, írd meg privátban, nem kell nyilvánosan alázni, van elég gondom az életben nélküled is...
    az meg, hogy én mivel játszom szerintem a magánügyem... mellesleg már szinte alig játszom... csak nosztalgiázom... csak azt nem értem mér zavar ez mostanában mindenkit...
  • raziel.
    huuu baz grim fandango az najo mekkora ;)
  • PiszkosFred
    http://lucasarts.vintagegaming.org/

Tessék ide elmenni, és végigjátszani mindet ;]
  • Torry
    Prince.

Az a klattyogás amit akkor hallani amikor lép az isten!:D
  • PiszkosFred
    Páran?! Hát szégyelje összevissza magát minden magát gamernek hívó humanoid, ha a klasszikus LucasArts műfajteremtő kalandjátékokról csak 2005ben hall először. Én sem láttam például Puskást focizni élőben, de tisztában vagyok a képességeivel, ahogy Napoleonnal sem söröztem eddig, de valami dereng ha meglátom a nevét az üvegen...és egykét könyvön ;]

De viccet félretéve, kötelező darab szinte az összes LucasArts (igen, a StarWarsos Lucas) kalandjáték, a Zak féle korai időkből úgyanúgy mint a régebbi PCs kiadások is. De ha a Zak feladja, akkor próbáld ki majd a Maniac Mansiont, vagy a később Day of the Tentaclet. Azokkal is el lehet szórakozni hónapokat leírás nélkül, és akkor még a fantasztikus Monkey sorozatról nem is beszéltünk. Azok akkora agybajok, hogy épeszű ember nem talál ki olyanokat. Pedig négyszer is megtörtént... ;]

• Since
    Lehet ismeritek egy páran, még anno c64en játszottam vele. A neve zack mcracken vagy valami hasonló, éppen most töltöttem le, nagyon jó feelingje van :-) Nemis tudom hogy a bátyjám hogy tudta ezt a játékot kijátszani, ugyanis össze vissza kell menni, nyitogatni kell ajtót ablakot stb stb. Gondolom volt hozzá végigjátszása mert anélkül nemlehet végigvinni ezt a játékot. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a játékot. Csak egy gond van vele hogy nem lehet benne menteni legalábbis nem láttam. C64en azt hiszem 4 lemezes volt :)
  • Dekka
    hali, a sok old game hivo kozul meg tudja mondani valaki,hogy birom eletre kelteni a duke nukem 3d-t xp alatt? :D
  • PiszkosFred
    Akarmennyire is keves szabadidod van, a wiz7et ki ne hagyd! Leirasok nelkul, jegyzetelve jatsz vele, meg akkor is ha tobb evig fog huzodni (ezert jo ha jegyzetelsz) Nekem mai napig az egyik legemlekezetesebb szerepjatekom, amellyel jatszottam. (kozel 2 ev alatt sikerult is vegigrohanni rajta;])
  • dronkZero
    Szvsz a 7 és a 8 között rengeteg a különbség grafikailag. Az ilyen Ultima7 jellegű izometrikus grafikától futkos a hideg a hátamon... Ezzel tudok a legkevésbé megbarátkozni. Az a bajom vele, hogy ha ezt 3Dben elképzeled, akkor minden fal és minden ember olyan 20 fokban balra hátra dől... Szal... Torz... Az alapsíkra pont felűről nézel, mégis látszódnak a falak... Na, mindegy, valószinű szakmai ártalom... :)
  • dronkZero
    Stílus mindegy teljesen, szöveges kalandtól(azért azt mostanában ritkán játszom) szimulátoron/szimuláción, stratégián át, buta zúzós FPS/2D akcióig mintent elfogyasztok, lényeg a játékélmény, a hangulat, és a sztori. Grafikailag is 0 igényem van, volt, hogy egy hónapig csak az ADOM-mal játszottam, annyira lekötött... (az ugye ilyen textmódos RPG)

Nem, egyébként az Ultima 8ra gondoltam, ezt a 9et még hírből sem ismertem...
  • [Jakuza]
    En nem jatszok vele mar reg ota. :P
    Nezz utana a neten, hogy mi lehet a problema, vagy probalgasd a kompatibilis modot. Esetleg toltsd le a legujabb patchet hozza, hatha az segit a probleman. Ultima Magyar Honlap
  • foxxi
    Csak egy kérdésem lenne! Megvan az Ultima 9 és XP alatt nem kar menni. Te mi alatt játszol vele ?
  • [Jakuza]
    Attol fugg milyen tipusu jatekokat szereted.
    Ugyanis a ket UUW jatekstilusa elter az Ultima 1-2-3 stb sorozat jatekaitol.
    Igy aztan nem tudok e teren neked tanacsot adni, a sajat szadize szerint kell eljarni, bar ha fanatikus vagy akkor azt gondolom, hogy barmelyiket is vetek lenne kihagyni. Amugy szerintem ami nekek a fantaziadat izgathatja szvsz nem a 8 hanem a 9 az Ascension lehetett, mert a 7 es a 8 grafikailag kozel megegyezo volt.
    Esetleg Ultima atirat projecteket is is talalhatsz:
    Ultima - Titans of Ether

Ultima 7 - Black Gate

Ultima 8 - Pagan

Ultima 9 - Ascension

• dronkZero
    Eeehhh, egyébként meg nincs annyi idő egy ember életében, hogy minden játékot végigjátszon, ami érdekli.... :(
    Már többezer játékórányi cucc halmozódik a vinyómon párszáz megában... :)
    Soha nem lesz rá időm....
    Jah, szófosásom van, remélem nem zavar senkit... :)
    Pl a Wizardry sorozatot is elkezdtem a 6os résszel (thx to DonnieBrasco), a 6ost befejeztem, elkezdtem a partival a 7est. Félretettem egy kis időre. Aztán az egyik gépen amin játszottam, elfüstölt a vinyó(meg minden más is), a másik gépen új rendszert raktak családtagjaim, és nekik nem volt szívügyük a mentett állásaim tárolása. Ráadásul a lemez, amin szállítottam az állást, elkallódott... Új partit meg megint csak előről vagyok hajlandó indítani, de akkor megint végig kéne túrni a 6os részt...
    Rettenetes dilemma.... :)
    Na, mindegy, valahogy megoldom... :)
  • dronkZero
    Ja, ha már Underworld...
    Melyik Ultima résszel kezdjem el a sorozatot? A sorozat eleje nekem veszélyesen randának tűnt, de ha megéri, akkor elkezdeném (talán) a 6-ról már hallottam jó dolgokat, a 7-est az egekbe magasztalták, a 8 meg már grafikailag is tetszik (meg volt még anno az 576 TVműsorban róla ismertető, azóta basztatja a fantáziámat), az Underworld 2-ről meg volt egy leírásom még Cov-ból(akkor még boldog C64 tulajdonos voltam) , és tetszett a mágiarendszer....
    Szal, hol álljak neki?
  • [Jakuza]
    Ha csak ez a problemad, akkor a beepitett ijjal,szamszerijjal Shooter-kedhetsz is. :P Tehat most mar a shooterbe se tudsz belekotni.
  • BBird
    Akkor az már nem First Person Shooter, hanem First Person Suhintás. :-)
  • [Jakuza]
    Van benne helyette buzogany. :P
  • BBird
    Az nem FPS, nincs benne golyószóró!!!!4444 ;-)
  • [Jakuza]
    En mindig is azt tartottam, hogy talan az altalam megemlitett jatek Ultima Underworld (#2438) volt minden 3D-s FPS elodje is RPG letere.
    Sok programot ismertem elotte is, utana is es biza nem nagyon emlexem elotte olyan jatekra, amire ennyire hasonlitananak az iranyitasban es kivitelezesben mint a kesobbi FPS-ek.Abban az idoben inkabb az oldalra (vagy felfele) scrollozos jatekok voltak inkabb elterjedve, amikor eloszor megpillantottam emlexem a jatekot kikerekedett szemmel neztem es keresgeltem az allamat a padlon, akkora ujdonsagnak szamitott az efajta 3Ds vilag.
  • BBird
    Így regggel eszembe jutott, hogy végülis azért hoztam fel akkor a Seal Team-t, mert nekem Vietnámról, régi játékról ez jutott az eszembe. Bár előtte ott volt még a nagy kedvenc: Gunboat, meg egy elég gyengus Platoon. :-)
  • [Jakuza]
    Valoban nem FPS, de kozel nem RPG sem.
    Nekem pl ezert nem is jon be a Morrowind, mert tonkre tettek benne azokat az elemeket, amitol szerepjatek a szerepjatek.
    Igaza van Birdnek e teren.
    Tok franko amikor varazsolgatsz a magusoddal csak nem talalod el az ellenfelet, mert kimozogja mouseskillbol a varazslataidat.
    Egy rossz vicc lenne ha egy olyan varazslat ami ellen nincs mento kivedheto lenne pusztan azert mert a harcos egy tavolugro, foleg teruletre hato varazslatoknal. Szal mindennek lehet nevezni csak nem RPG-nek fogjuk ra hogy kombinalt karakterfejlesztes FPS elemekkel.
    Az (R) rolling nem fert bele, mert nincs kockavetes. :P