8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Laky
    fennt van, de nemtom használni :CCC
  • BBird
    Sose használtam torrentet, s szerintem nem is fogok. :-) Ha valaki látja boltban, szólhat nyugodtan, nem leszek érte mérges! :-)

Laky: Nem tudom mennyire ismered, vagy mennyire néztél már itt körül... dosbox emulátor? :-)
  • rorr
    a blade runnert torrentről töltöttem! szuper! xp-n is tökéletesen elszaladgál és még mai szemmel is tetszik!
  • Laky
    lassúak a dosos gémek, pedig úgy tolnám az oroszlánkirállyal :DD
    help
  • BBird
    Inkább azt mondjátok meg, hogy milyen a többi Tex Murphy játék? Mean Streets volt az egyik kedvenc kalandjátékom, a Martian Memorandum sajnos hibásan volt, van meg az underdogs-ról, ha jól emlékszem. Az első szoba után kifagy. :-(
    Under a Killing Moon -ról csak olvastam, The Pandora Directive teljesen kimaradt minden infóm róla, Tex Murphy: Overseer is csak olvasás volt. :-( Szóval valakit valamit tud ezekről? Leginkább a beszerzési útja érdekelne, esetleg URL formájában!? ;-)
    Így vagyok a Blade Runner játékkal is. Az is érdekelne. :-)
  • steweee
    ok, a pirates az egy.még nem próbáltam bár megjelenése óta megvan, de biztos jó.bár én a régivel nem játszottam
    ollie- köszi szépen a felajánlást, de nem élek vele, mert egyrészt letöltöttem, másrész nem fogadok el úgy ajándékot hogy nem valószínű hogy fogom tudni viszonozni. inkább add oda vmelyik olyan barátodanak aki szintén gyűjti a klasszikus darabokat. viszont vagy egy éve ígérted (ha nem te akkor hmuda) hogy ha morrowindezni fogok és kérdésem van szívesen segítesz. nos ha megveszem az új videokártyák procit és memóriákat akkor már érdemes lesz végre komolyabban foglalkozni a játékkal, mert addig nem akartam játszani vele míg az összes szépítő és egyéb modokkal nem fut tökéletesen. na úgy már jó lesz, akkor akarom végigjátszani, mert edddig csak az elejét vittem végig
  • PiszkosFred
    Lásd Pirates, Sid bátyánk elővette, felújította, beletette a játéktörténelem talán legjobb minijátékát - tánc - és tessék, mindenhol újra sikeres lett a megjelenés után közel 20 évvel. Ennél jobb követendő példa nem is kell...

..ene, de sajnos ilyen remakek ritkábbak a fehér hollónál is. És akkor a minőségről még szó sem volt ;]
  • steweee
    én az olyan játékokért akár még pénzt is hajlandó lennék kiadni amik régi c64-es átiratok, de olyan megvalósításban mint a duke nukem manhattan project. az állatira tetszet, és mai mércével egy alsókategóriás gép is simán elviszi.remélem egy programozó csapatnak eszébe jut ez az ötlet és meg is valósítják a legjobb régi játékokkal, kis plusz dolgokat belevive nyilván meg új pályákat hogy azért mégse teljesen ua legyen, és a grafikai szinvonal se hagyjon maga után kifogásolnivalót
  • BBird
    Nekem a legelső játékom a világ legelső játéka volt: PONG! :-)

Egyébként jó, hogy szóba jött a Mission Impossible. Nem is olyan rég (ha jól tudom a németek) kiadtak egy új részt, szinte semmit nem változtatva rajta, csak kicsit szebb 2D. Vártam, vártam, aztán kipróbáltam amint kijött. Tetszett, jó ideig elszórakoztam vele.

Nekem pár hónapja egy olyan tapasztalatom volt, hogy amikor még ifjabb koromban odaültem a Prehistorik elé, sokáig játszottam vele, napokig, hetekig.
    Aztán pár hónapja elővettem megint, cikket akartam írni róla. És fél óra alatt végigsöpörtem a pályán. Vagy én lettem ügyesebb, vagy nehezebb művek jönnek ki?
  • PiszkosFred
    Last Ninja-t igen, meg akkor is, ha c64re jelenne csak meg a 4. resz ;]

ui: ha mar elojottek a legelso jatekok, en is toprengtem egy kicsit, es asszem megvan a legelso jatek amivel jatszottam, illetve erre emlexem vissza mint legelso. (leszamitva a kvarcjatekokat) Ez pedig a Felix nevezetu Videotonon futo kis ugralos/ugyessegi "csoda" ;] Eskuszom leulnek most is ele ha lenne valahol a kozelben, kiprobalnam hogy mai fejjel mire jutnek vele... ;]
  • steweee
    igen, jól értelmezed amit mondtam. hogy ne lennék régi gamer? 28 vagyok, és azóta van számítógépem amióta magyarországra legelőször bekerültek a c64-ek.és sajnos azóta vagyok megszállott játékos, több barátomhoz hasonlóan, volt aki emiatt vált el. nos azért nálam nem ennyire súlyos a helyzet, de imádok játszani. inkább arra próbáltam meg kilyukadni, hogy "lassan" a kétdimenziós képernyőzés és grafika határára jut el a technológia, olyan iszonyatosan jó, élethű grafikákkal találkozunk játékról játékra ami akár csak évekkel korábban is elképzelhetetlen lett volna annak, aki nem azért kap pénzt, hogy mindezt elképzelje és meg is valósítsa.én nem a régi játékokat akarom lebecsülni, hiszen az igazán jó játékok a maguk idejében ugyanakkora, ha nem nagyobb játékélményt és örömet szereztek nekünk játékosoknak, hanem arra, hogy az ember igényei a fejlődéssel nőnek, hiába mond akárki akármit.a régi gémekkel azért játszunk még mert nosztalgikusan kellemes érzéseket keltenek a régebbi önmagunk izgalmát és örömét felidézve, de kérdem én játszanál e egy c64-es grafikájú és képességű VADONATÚJ játékkal, mondjuk mission impossible 3 vagy hunchback 5 ? ugyanolyan izgalommal várnád hogy megjelenjen és végigjátszhasd? nekem a defender of the crown volt egy nagy csalódás mikor pár éve megjelent, a c64 totális átirata volt, grafikailag is ua.és úgy már nem játszottam vele, pedig annak idején...........
  • BBird
    Én ennél tudok sokkal régebbi játékokat mondani... ;-D
    Természetes, hogy szubjektív eme téma, de konkrétan nem erre célzott most szerintem steweee.
    Minden kornak megvan a maga grafikai csodája. Élveztük azt, élvezzük ezt, élvezni fogjuk azt... :-)
    Akárhogy is nézzük, már 2000 sem tegnap volt. Lassan ideférnek a windows alá írt játékok is. (pl. aknakereső, passziánsz) ;-)

Én grafikailag először az Atari2600 masinám képességeiért voltam oda, aztán naponta jártam barátomhoz Commodore 64-t nyúzni. Ezt követte a Prince of Persia féle gyönyörű karaktermozgás, a Stunts hatalmas ugratásai. Lassan-lassan fejlődtünk, a '90-es évek végén kerestem az állam a Half-Life közben. stb stb.
    De az igazi áttörést a Teletabies Adventure 8. részénél várom, de már nagyon! :-))
  • Kaszi46
    ezzel én nem értek 1et még a legkisebb mértékben sem! nem tudom hány éves lehesz, de úgy gondolom nálam mondjuk fiatalabb, ezért neked a frisebb gamek nyujtották maradandó grafikái, és tartalmi élményt. Szerintem a grafikáról kár beszélni, vagy ahhoz kötni bárminek is a maradandóságát, mert a 10-15 évvel ezelőtti alkotásoknál, én ugyanugy el voltam hülve bizonyos játékok grafikája láttán mint te "most" max pain után.
    Véleményem szerint az a maradandó játék ami grafikától, kortól nemtől függetlenül tud szórakoztatni éveken át! Ilyen játékok szerintem a tetris,bubble,arkanoid,galaga,wizard stb stb. ezeknél persze bele lehetne kötni abba hogy nincs tartalmuk, hiszen ezek logikai, ügyességi játékok, ezért is említeném meg, a számomra tartalommal rendelkező, éveken át grafikai csúcsnak számító, és szorakozást nyújtó, 10 éves játékok pár darabját a teljeség igénye nélkül: Robocop, shinobi, golden axe, final fight, cadillacs & dinosaurs. Persze erre jöhet valaki és mondhatja azt, hogy ezeknél ő sokkal régebbi játékokat tudna mondani pl a c64-es időszakból, aminek garfikája éveken át ütött, és tartalmilag is korrekt volt(mint ahogy ezt én is tehetném). szóval így a végére eljutottam oda, hogy ez az egész totál szubjektív, és kb attól függ, miylen játékokkal kezdtél el játszani. Természetesen napjainkban is jönnek ki oylan alkotások amik maradandót alkottak számora, ha az utóbbi időket nézem akkor olyan játékokat emelnék ki mint: Giants, tron2.0, black&white, és még számos játék, jóideg sorolhatnám még őket.
    Mi most haverokkal már hetek óta nyúzzuk gyermekkorunk játékait, amiknek nagyrésze még 2d-s mégis oriási élményt nyujtanak, és mondhatni megunhatatlanok.
    remélem nem kötekedésnek veszed, ez csak egy régi gémer véleménye
  • ollie
    Ha elküldöd a címed, küldök neked egy eredeti példányt a ReVoltból (bundle), de csak 2 hét múlva (addig nászúton vagyok).
  • steweee
    nem, igazából akkor indult be az olyan grafikai megjelenítés és tartalom a játékokhoz ami azt hiszem maradandó, de legalábbis igen sokáig élvezhető élményt nyújt.azért ha visszatekintünk, talán a max payne volt pár évvel ezelőtt az a játék például amit a 3d lövöldöző játékok terén a standardot alkotja, grafikailag ma is tökéletesen megállja a helyét annak ellenére hogy már vannak tőle jobbak, de már olyan vizuális élményt nyújt ami hosszú időn át élvezhető.köszönhető a hardverek erősségének és a fejlődő programozói ismereteknek
  • BBird
    2000-es játék... nem túl "új" az? ;-)
  • steweee
    na kéremszépen ma nagyon megörültem, egy elveszettnek hitt játékomnak adott egy jótét lélek linket. re-volt:
    http://www.the-underdogs.org/downloadfile.php?file=games/r/revolt/files/revolt.zip&id=4615
    kérdésem az lenne, hogy a flying heroes-höz van e vkinek linkje vagy vmi letöltési lehetőség, mert még arra nagyon áhítozom.most hogy a seneca előfiizetés után jár a bonus leonov szerver, elkezdtem gyűjteni az IGAZÁN jó játékokat.azt hiszem a legrégebbi a croc 2 a gyűjteménybe.csak pc-s platformra, mert bár imádtam a commodore-t,és dosboxxal meg egyéb emulátorral kipróbálgattam a régi nagyokat, a wizard of war kivételével már egyik sem az igazi
  • BBird
    Nem tudom mennyire ismered a winxp-t, de próbáltad kompatibilitási móddal? Ha ismered, sorry!
  • Lupis
    dosboxal nem megy :I mivel alapból widozos
  • [Jakuza]
    Ez a D-Fend N&S conf fajlja.
    Termeszetszeruleg nalad mas a program helye azt atkell irnod.
    Meg esetleg ha nem jo neked az I: meghajto, a mount-olt meghajto betujelenek.
    Nekem a program, mint lathato a C:\Mind konyvtarban volt, neked azt atkell irnod ,ahova te tetted a jatekot.

[cpu]
    cycles=3000

[dosbox]
    machine=vga
    memsize=63

[sdl]
    output=surface

[render]
    scaler=normal2x

[sblaster]
    type=sb16
    base=220
    irq=7
    dma=1
    hdma=5
    mixer=true
    oplmode=auto
    oplrate=44100

[gus]
    gus=true
    rate=22050
    base=240
    irq1=5
    irq2=5
    dma1=1
    dma2=1
    ultradir=C:\ULTRASND

[midi]
    mpu401=true
    intelligent=true
    device=default
    config=

[speaker]
    pcspeaker=true
    pcrate=22050
    tandyrate=22050
    disney=true

[dos]
    xms=true
    ems=true

[autoexec]
    mount I "C:\Mind" -ioctl -label Emulalt
    I:
    cd\
    cd \
    loadfix -64 TATOU.COM
    exit

Ez a D-Fend N&S prof fajlja.

[Extra]
    CloseOnExit=1
    Loadhigh=1
    Exe=C:\Mind\TATOU.COM
    Setup=C:\Mind\TATOU.COM
    NrOfMounts=1
    0=C:\Mind;Drive;I;true;Emulalt;

[cpu]
    cycles=3000

[dosbox]
    machine=vga
    memsize=63

[sdl]
    output=surface

[render]
    scaler=normal2x

[sblaster]
    type=sb16
    base=220
    irq=7
    dma=1
    hdma=5
    mixer=true
    oplmode=auto
    oplrate=44100

[gus]
    gus=true
    rate=22050
    base=240
    irq1=5
    irq2=5
    dma1=1
    dma2=1
    ultradir=C:\ULTRASND

[midi]
    mpu401=true
    intelligent=true
    device=default
    config=

[speaker]
    pcspeaker=true
    pcrate=22050
    tandyrate=22050
    disney=true

[dos]
    xms=true
    ems=true
  • JLH Fans
    Öö légyszi pontosan is ird már le nekem hogy hol is állitottál és mit jó?:)
  • repro
    DosBox
  • [Jakuza]
    En egy percet szantam ra. :
  • BBird
    Hát én nem igazán foglalkoztam vele ennyire. dosbox szünet elérés -fullscreen. Ezt követően fagyott a cucc. :-) Tartott az egész hadművelet kb. 2percig, annyit szántam rá. Aztán visszabújtam a kötelező munkavégzésemhez... ;-)
    Majd ha lesz rá több időm, egyszer rendesen megnézem, hátha még cikket is írok belőle... egyszer, HA! :-D
  • [Jakuza]
    Nekem siman mukodott Dosboxxal.
    Szepen elinditottam a Dfend GUIval megadtam a parametereket, mint pl "loadfix" stb es mukodott siman.
    Raadasul nem is kezzel hanem a Dfend varazslojaval konfigoltam az emut.
  • Lupis
    Pacific generalra tud vki gyógyírt hogy lehet xp-n rendesen futtatni?
  • JLH Fans
    Emulátor nélkül nekem is elindult csak éppen játzshatatlan a gyorsaság miatt,meg az egeret nem érzékeli,viszont DosBox alatt látom Nálad is kifagyott.....
    Hát kár pedig már vártam milyen jó is lesz megint öcsém ellen izzitani most a szünetben igy marad a Homm4:)
  • BBird
    Először emulátor nélkül probáltam, azzal elindult. Bár időm nem volt vele játszani. DOSBox alatt meg kifagyott az egész masina. ;-) Egyébként a DOSBox oldalán írja, hogy szükséges, ha jól értelmeztem. :-)
  • JLH Fans
    Nos?
  • BBird
    Na most már megnézem ezen a gépen a dosbox n&s párosítást... de ha működni fog...
  • JLH Fans
    Nagy örömömben be is izzitottam DosBoxban az inditofilet aszem retro.com...
    Merthogy jó volt a link:)
    A játék viszont nem indult el:(
  • EqUiNoX
    Naná, az nálam olyan mint a passziánsz másoknál. Mindig visszatérek az "öreghez", ha megunom az aktuális dolgokat, vagy ha nincs sok időm, vagy ha csak ki akarok kapcsolódni pár percre. ;]
  • JLH Fans
    Köszönöm szépen bármi is lesz rendesek vagytok remélem sikerül nosztalgia rulez......
    Fred szoktál még Pirates!ezni?:)
  • EqUiNoX
    http://www.morrowindhq.hu/northandsouth.zip

Próbáld meg ezt, és ha műxik, akkor majd törlöm.
  • BBird
    Akárhogy is nézzük, nekem évek óta van letöltés managerem, 2-3 éve a Flashget és remekül szuperál, azzal sose volt bajom. És tegnap lejött simán a North&South is. Más ötletem nincs, próbálkozz azokkal a linkekkel, amik az oldalamon vannak. Hátha valamelyik már beindul... :-D
  • Kovász
    ehh.. remélem nem németül van, vagy ha mégis, legalább van hozzá vhol "angolosítás"
  • JLH Fans
    Lehet hogy amatőr vok de annyira nem hogy mégegyszer feltegyek flashgetet vagy barmi ilyen letöltős szart a gépre egyszer már tönkrevágta még egyszer nem fogja....
  • JLH Fans
    Akkor engem miért dob át vmi Smiles vagy milyen oldalra ha ráklikkelek?!
    Tessék ezt irja ki:
    HELP/NAVIGATION ERROR - File Not Found
    Unable to find http://retrogames.intranet.hu/sub/northandsouth.zip
    Szóval nálam van a hiba biztos?:)
  • PiszkosFred
    Már pedig működik - jelen pillanatban - épp szedem le onnan teszt jelleggel. Ugyhogy a hiba ez esetben az Ön készülékében van...

ui: kattints ra normalisan, ne egybol "save as.."-al ess neki. A direkt link elott van egy kis "botok" elleni vedelem ;]
  • BBird
    Na most már akkor önreklám: http://www.freewebs.com/bbirds-gamepage

Linkek menüpont, ott van néhány magyar és külföldi oldgames lelőhely.

Ezt leszámítva megsúgom, hogy most töltöttem le tesztre a North&South játékot a retrogames.intranet.hu -ról. Talán nem letöltő managerrel kellene próbálkozni? Már megint... :-D Amatőr oder Amatőr? ;-)