Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz a válaszokat!

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

JetiRulez
Ez a 2 oldal segített nekem mûködésre bírni DOSBox nélkül:

A hangot viszont nem igazán sikerült normálisra belõni (lásd lentebbi gondom).
Gondolkodtam rajta, hogy levázolom a 2 oldal tartalmát egybeszûrve magyarra fordítva, de amíg a hang emulálást nem tudom 100%-ra megcsinálni, addig áll a projekt.

lolSL:
DOSBox nélkül akarja futtatni.

JetiRulez

lolSL
gog.comon lehet kapni mûködõ verziót

Üdv! Valaki tudna segíteni h Blood 1 fusson XP alatt, DosBox nélkül? Pl. eleve arra patchelt verzió vagy vmi?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Desiderata
McAfee nem :/ na mind1
Aquir
hát nemtom😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

JetiRulez
Avast is blokkolta. Van ott valami minden bizonnyal.

JetiRulez

JetiRulez
Persze. Nekem is ugyanez a pack van meg, de a DOSBox-szal kitörölhetem P4-es vas alatt. Egyébként a Cuss Packot és a zenéket ki szoktam szedni belõle, mert idegesítenek. Nem így szoktam meg a játékot. 😛

Most az a helyzet, hogy öcsém kicsit belekontárkodott szerkesztõvel Rides Again pályáiba és felturbózta az egészet pár kilo szörnnyel. Most meg egyfolytában a nyakamon van, hogy toljuk ki LAN-ban. 😄

Vagy jobban járok, ha szerzek házat, összedobom a P3-as vagy 2-es konfigom és Win98-cal megoldom? Az egy kicsivel tovább tartana, mint batch fájlokat írni. Meg pár ezer forintocska bánná.

JetiRulez

nálam az avast😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

gandrus
Nem tudom, hogy milyen kép van a linkelt oldalon, de Kaspersky trójait jelzett rá és blokkolta nálam.

Desiderata
Aquir
én tavaly töltöttem le a 3 játékból álló Redneck Rampage csomagot, az exe segítségével automatikusan dosboxszal indítja anélkül hogy hozzá kéne nyúlni, megy benne zene is, azaz a dosbox is megfelelõen tudja mûködtetni

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

JetiRulez
Másrészrõl pedig Én kérnék egy kis segítséget. Adott egy Redneck Rampage és egy VDMSound SB16 emulátor. A játék meg, de a hang recsegõs, torz.
Van 1-2 külföldi oldal, ami azt taglalja, hogyan kell a Redneck, stb. hasonló játékokat életre kelteni XP alatt, DOSBox nélkül, NOLFB.COM/VDMS kombóval.
Rendben, követtem az utasításokat, minden beállítást összehangoltam, ahogy a leírásokban szerepelt, mégse jó. 1 fokkal jobb a hang, mint VDMS nélkül, de nekem rendes tiszta hang kéne.

JetiRulez

JetiRulez
Hali!
Nem tudom volt-e már, de megtaláltam a DOSBox GYIK olalát.
Ugye dosgames.abkant3000.hu címen volt, ahogy az fent is van a banneren.
Most a http://retrogames.puppylinux.hu/ címrõl lehet elérni.
Remélem segítettem egyeseknek ezzel.

JetiRulez

BBird
Most jöttek rá a srácok: Smaragd. Novotrade. :-)
Hmm... rémlik ilyen köpõcsöves játék, de nem ugrik be a címe 😞
Esetleg egy nagy klasszikus fúvócsõ nélkül (én még Spectrum-ról ismerem): River Raid

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

BBird
Most már kicsúszott a száján, hogy lehet, hogy a níluson játszódott!? :-)
Partról köpõcsõvel lõtték a hajódat. Shoot'em up stílus.
BBird
Nem-nem... ez sajnos nem az. :-)
Amazonas sem szerepel a címében, bár tény, hogy nem esküdött meg rá, hogy tényleg szerepel-e a szó benne.

Annyit még tudok, hogy felülnézeti volt.
Nem tudom, hogy erre gondolt-e az ismerõsöd, de ez 90-es évek, viszont hajós és magyar fejlesztés, bár angolul kommunikál (ha jól emléxem).
Az Alice Software Stúdió kiadásában (Két nap négy óra rémlik valakinek?) Single Extreme Freedom.

Talán ez az elsõ hír róla: kép Pettingmester újságos-könyves oldaláról

Letölthetõ: Dohi C64 HQ-járól, amit Aquir is linkelt vagy az oda mutató KÖZVETLEN LINK-rõl.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

BBird
Igen, egy pillanatra ránéztem, de munkahelyen viccesen nézne ki, ahogy egész nap a több trillió oldalt végigböngészem. :-) Fõleg mivel nem is én akarom tudni valójában a játék címét.

És igen, ismertem is, de azért Köszönöm! ;-)
Aquir
lehet hogy már ismered, meg ha nem kapsz választ: good luck😊

BBird
Mai feladványunk:
'80-as évek. C-64 játék. Állítólag magyar fejlesztés. Valamilyen hajós játék volt. Talán mintha amazonas is benne lett volna a címében.

Ismerõs keresi ezt az alkotást. Valakinek ebbõl a kevés infóból beugrik, hogy vajon melyik lehet az? :-)

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

Aquir
Nekem sikerült egy a játék által elkerített részt megkerülnöm régen ezért összekeveredtek az események és újra kellett kezdenem 😊) Jó játék volt.

dronkZero
Outcast-ot sikerült végre megszereznem. Le vagyok döbbenve a grafikáján. Nagyon komoly effekteket nyomat 3D gyorsítás nélkül. Durva.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

yeee!😄

Desiderata
tescodr
Hali nem tudom ki mennyire ismeri,és szereti a régi playstation 1 játékokat de máig kedvencem ez a kis gyöngyszem amit ajánlani akarok.

Kis kedvcsináló:
Medal of Honor :
http://www.youtube.com/watch?v=XtnXrOzXEe0
Medal of Honor UNderground:

ezek a játékok még az eredeti gárdától származnak,meg is látszik a kiváló minõség talán a pc-s alied assault nyomokban tartalmaz esszenciákat az eredeti ps1 es játékokból de a többi már nem sajnos
Ha módotok van rá feltétlenül próbáljátok ki õket,megéri.

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

és az mi?😊

dronkZero
GoG.com megítélésérõl.

Röviden összefoglalva most mirõl is van szó?😄

BBird
Na ebbõl nem lesz vita. :-)
Elég erõsen feltûnt, hogy a mai A+ játékokat szinte már nem is kreatív elmék dobják össze, hanem a nyakkendõs üzletemberek. Nagyon szomorúvá tesz ez.
A mai indie és casual játékok meg egyre igényesebbek és kreatívabbak. Nem maradt a szimpla flashgame kategóriában.
dronkZero
Spirálfüzet mai napig a gépem "kiegészítõje", az ilyen esetekre. Mondjuk leginkább indie és régi játékok igénylik, a mai A+ kategóriás játékok mintha zombiapokalipszis utáni átlagIQ-ra lennének tervezve...

BBird
Igen, elég összetett cucc. Meg nem ártott hozzá egy táblázát, ami megmondta, hogy melyik városban milyen termék van, és van igény a hiányzó árukra.
Azok a régi szép idõk... ;-)
BBird
Tetszetõs komment. Divatosan fogalmazva, lájkolom. :-)
dronkZero
Nem volt rossz, de annyi idõt nem tettem bele, hogy bármi értelmes dolgot tudjak benne csinálni. Mentem erre-arra, de úgy igazából addig nem jutottam el, hogy rájöjjek, hogy mit is kéne... Valami küldetések rémlenek, hogy idõre kellett valahová eljutni, és akkor lett egy rakat szén jutalomként, meg ilyesmi, de sokra nem jutottam vele.

Szerintem a GOG.com megítélésénél az alábbi szempontokat lenne érdemes figyelembe venni. Néhány pontnál az indoklás kissé fedi egymást, mert több megközelítésbõl is releváns ugyanaz az erény. Az egyszerûség kedvéért, én is számozással élek.

1. A régi játékok kedvelõi számára alapvetõen örömteli, ha megjelenik egy jó felülettel rendelkezõ katalógus, remek felülettel, információkkal, screenshotokkal, user review-kkal - bizony egy abandonware oldal sem ért el hasonló szintet. Továbbá szépen ott vannak az accon a játékok (DRM-mentesen, bármikor, bármennyiszer, normális sebsséggel letölthetõk), vannak állandóan ingyenesek is, olykor ingyen osztogatnak páran, van letöltéshez kliens, extrák, support, fórumok, többükön tényleg dolgoznak a programozóik, retrospective cikkek, modgyûjtemények stb. Ez egy olyan szolgáltatás, ami mögött munka van, amiért igenis lehet pénzt kérni. Aki akar ad érte, aki nem az keres más megoldást.

2. Abandonware oldalakon is voltak korlátozások, egy csomó játék fel se került, vagy nem volt letölthetõ, helyette jogvédõ szervezetre hivatkoztak, a maradék esetében pedig nem a CD-s változatok szerepeltek ezeken az oldalakon, hanem RIP-ek. A lassú és néha "bonyolult" letöltésekrõl, a nem feltétlen "üldöztetésbõl" fakadó oldalbezárásokról, -költözésekrõl nem is beszélve. Ez pedig a GOG.com és társai elõtt is így volt. Ahogy olyan játékok is a léteztek, melyek szinte fellelhetetlenek voltak illegális forrásból is, most az említett cégnél olcsón megvehetõ.

3. Az abandonware sosem volt legális, csak megtûrt zóna volt, de jogilag kõkemény warez volt, csak kisebb veszélyforrásnak tartották. Mindenesetre aki ingyen akár hozzájutni bármihez is, az most is megteheti. Kicsit talán immár nehezebb, viszont kis pénzért cserébe jóval könnyebb, ahogy említettem, olyanokhoz is, melyeket annak idején hónapokig kellett kajtatni, egy normális abandonware oldalon sem voltak fenn.

4. Az egy dolog, hogy egyesek tesznek a jogra. Más pedig nem, és nekik komoly gondot okozhat(ott), hogy legális forrást bajosan talált a régi kedvencek és finomságok beszerzésére. Rajta az illegális megoldások nem segítettek. Most ez már egyre kevésbé gond. Másoknak pedig egyszerûen nincs a kisujjában az internet és a játéktörténelem, nekik szintén jól jön ez a lehetõség. Persze le lehet õket nézni a "szakiknak", de ezzel magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

5. Számos fejlesztõ van, amely nem szûnt meg. Számos esetben pedig legalábbis élõ franchise-ról van szó, tehát igenis bír a mostani sikere egy kis hangyányi jelentõséggel. A kínálatban emellett szerepelnek olyan régi játékok is, melyek sosem voltak az "abandonware" kategóriában, és folyamatosan elérhetõk az üzletekben is, ahogy viszonylag újabbak is.

6. Nagy divat jelenleg a retró és az indie, és ennek személy szerint örülök. Ennek a fuvallatnak része a GOG.com is, és bizonyos értelemben ezt a szcénát is erõsíti.

Mindennek ellenére sem kötelezõ rajongani értük, pénzt elszórni náluk pláne nem, de utálkozás elõtt és helyett talán érdemes lehet mások szempontjain is elgondolkozni.
BBird
Ok, nyertél. Pezsgõ, ünneplés, minden a tiéd! :-)

Mondom... fülem-farkam visszahúzom. Nem vitázom a Mesterrel! :-D
dronkZero
2. Ja, mert a múzeum igényel karbantartást. Annyit meg most is "fizetek" a HOTUnak, amikor letöltöm a reklámokat az oldallal együtt.

3. "Teljesen mind1, hogy ki kapja a pénzt."
Már hogy a véres hányásba lenne mindegy? Vagy jobb ötletem van, ha neked mindegy, akkor tõlem is megveheted a DRM mentes Transarcticát. Megvan még valahol kiírva... Kicsit itt elbicsaklott az érvrendszered. Ugyanígy a fizetõs warez-oldalakkal sincs semmi gond, ugye? Ha mindegy, hogy ki kapja a pénzt...

"Nem dolgozott meg érte, nem vette meg boltban. Letöltötte, még lemezre sem írja ki, drága a korong. De fikázni... azt tud, meg hisztizni."

Nem függ össze a kettõ. Ha a warez teljes értékû, akkor a kritikát tessék szépen lenyelni, mert pont annyit ér, mint egy vásárlói kritika. Ha nem lenne szar, akkor lehet, hogy a csúnyagonosz warezhuszár jófiú vásárlóvá vált volna egy szempillantás alatt.
Persze, nagyon kényelmes az a hozzáállás, hogy "gyártsunk szart, a pénzünket addigra úgyis megkapjuk, mire kiderül", de azért hadd ne tapsoljak hozzá, jó? Ha erre a gerinctelen hozzáállásra képes volt egy komplett iparág felépülni, akkor ne már én legyek még a gonosz, mert nem hagyom magam átbaszni, ajóéletbemár!

4. A tevékenységük alapján azok.

5. Pont az ellenkezõjét írtam, de sebaj. Régen nem kellett tökölni a warezzal, mostanában van az, hogy félkészen adják ki a játékokat, aztán a warezhoz meg nincs peccs. Legalábbis rossz esetben. Vannak játékok, ahol majdnem naprakészen követik a krekkerek a változásokat, és szorgalmasan krekkelik az új verziókat is.

"Merd azt mondani, hogy az új játékokat akkor megveszed, ha ennyire képben vagy. :-)"
Neked is csak ezt tudom linkelni:
Steam profilom
Nyasgem, megveszem. Amit érdemesnek találok. Viszont akkor azt megjelenéskor, általában. Ezzel _valóban_ támogatom a fejlesztõket.

"Nem kell mindent, csak ami tényleg a szívügyed."

Mint mondtam, ezek a játékok már régen megvannak, abandonware forrásból. Most én érezzem magam szarul, mert hirtelen lettek, akik pénzt kérnek érte megint?

"Másolás = lopás."
Soha nem volt az. Akarsz jogászkodni, vagy elhiszed nekem? Ellopni "dolgot" lehet, a szoftver meg nem dolog. Ha feljelentesz, akkor is szerzõi jogsértésért ítélnek el, nem lopásért. Ez egy erõltetett szarhabosítás. A szoftver az eredeti helyérõl nem tûnik el, ha lemásolom, mint ahogy egy könyv sem tûnik el attól, ha lefénymásolom.
Csak ugye az nem olyan ütõs óriásplakát felirat, hogy "Az illegális szoftver olyan, mint a lefénymásolt könyv!"...

"Ebbe faszé kellett belekötni? Ennyire hétfõ ne legyen már..."

A mentalitás irritáló.
"Hé, figyeld már, mennyien érdeklõdnek az ilyen régi digitális hulladékok iránt! Hát de baszki, többtízezer letöltés egy héten? Erre van igény! Csináljunk már belõle pénzt valahogy!"
És az már csak hab a tortán, hogy ezek után még én vagyok a warezhuszár, ha ehhez nem tapsolok elég hangosan...

BBird
Amúgy mindezek ellenére nincs veled bajom dronkZero. Csak nem értettem miért kellett belekötni egy (szerintem) jóságba.
Én tökre örültem neki, amikor megtaláltam az oldalon a fav. stratégiám + 1-2 régi nagy slágert. Gondoltam másnak is örömet szerez ez. Aki tényleg inkább kifizeti, letölti az extrákkal, indítja és kész. Nem dosboxolgat, meg ilyenek.
Én ezeket már nem szeretem. Kényelmes, lusta disznó lettem. Nem akarok telepítgetni, patchelgetni, settingseket állítgatni. Ha kevés szabadidõmben játszani akarok, nekem annyi legyen, hogy START és játszom. :-)

Így utólag elnézést, hogy felkavartam az állóvizet. Kérek engedélyt meghunyászkodni... ;-)
BBird
Amúgy hogy tetszett a Transarctica? ;-)
BBird
A '80-as évek elején még be is pisiltem... én szemét. :-)

Nem ítéltem el az Abandon oldalakat, én nekem is volt régen sok-sok CD-m ezekkel a játékokkal. Azért sem ítélem el az Abandon cuccokat, mert mai napig nem vagyok képben, hogy most akkor mi számíthat ingyenesnek és mi nem. Meg aztán diák koromban persze, hogy én is "ingyenélõ-köcsög" voltam. :-)
Egy Alley Cat -t persze, hogy gog és dotemu nem fogja árulni. Vagy 3-Demon -t. De Lucasarts féle X-Wing gondolom mai napig vehetõ!?
Ja errõl jut eszembe, akkor a Steam is egy szemét disznó, csomó régi cuccot árulnak õk is.

A warezpistiket ítélem el valójában. Foggal-körömmel kapaszkodnak abba, hogy ami szerintük ingyé van, az ingyé van és kész. :-)

Röhögni fogsz, a fejlécet én dobtam össze grafikailag, kb. 2006 környékén vagy korábban!? :-) (Sajna nem férek hozzá már egy ideje a tárhelyhez, ahol vannak, de ha hozzá is férnék, benne hagynám az Underdogsot, + 1-2 új oldalt + gog + dotemu + amit ajánl itt a jónép.) Szóval akkor a pokol tüzén fogok elégni... :-(
BBird
2. Múzeumba lépéskor is fizetsz. :-) Nem mellékesen Underdogson bõven van olyan játék is, ami még mindig volt forgalomban. De gondolom ez már tök mellékesen, nem? :-)

3. Teljesen mind1, hogy ki kapja a pénzt. Az ilyen egyének, akik ennyire kapaszkodnak a "nem veszem meg, letöltöm" kijelentésükbe, azok régen is, most is, jövõben is tölteni fognak és nem venni. Játékfejlesztõ (is) vagyok, rengeteg ismerõsöm is. Régrõl, mostanról egyaránt. Mindenki szereti az ilyen egyéneket, de tényleg... A fejlesztõ régen is le volt gombolva, a Kiadó vitte el a lét. De azért mégis a vevõnek, a játékosoknak készíti az ember a játékot. Nem az ingyenélõknek. Az a jó érzés, ha az emberek veszik, ha látjuk a statisztikát, hogy igen.. csináltunk valami jót.
(Gyengén kapcsolódik ehhez még a kedvencem: WarezBetyár letölti a játékokat ezerrel, minden szart letölt, minden kipróbál, aztán megy fórumozni, hogy "húdeszar ez a játék". Nem dolgozott meg érte, nem vette meg boltban. Letöltötte, még lemezre sem írja ki, drága a korong. De fikázni... azt tud, meg hisztizni.)

4. A gog, amit Amiga is írt. Hogy ezek nem feltétlen "élelmes kereskedõk".

5. Ja akkor tökjó, hogy most már nem is kell annyit tökölni a warez dolgokkal. Akkor máris megyek és szétwarezolom a netet, mert az milyen jóóó...
Látom akkor képben vagy ezekkel... Merd azt mondani, hogy az új játékokat akkor megveszed, ha ennyire képben vagy. :-)

Akármit mondasz, akárhogy küzdesz... Pénzbe kerül, de fizethetõ és kompatibilis. Aki nagy rajongója egy játéknak, az megveszi azt az adott mûvet. Nem kell mindent, csak ami tényleg a szívügyed.

Másolás = lopás. Ha én csinálok egy játékot, s azt megveszi a Pisti, majd átmásolja a Kálmánnak... akkor Kálmán már nem vette meg. Ingyé megszerezte. Én meg éhenhalok, mert senki nem veszi, csak a Pisti. Persze ez jelen esetben tényleg nem érvényes, hiszen itt forgalmazóról beszélünk, kiadóról. Akik megvették a jogokat, a játékot. Turbóztak rajta egy minimálisan, a Retró fanok örülhetnek, az extráknak méginkább... aztán jónapot.
Ebbe faszé kellett belekötni? Ennyire hétfõ ne legyen már... (Tipikus magyar fikázósdi, hiszti... ami jó, abba is "kössünk bele, csakmertazért")

Na folytatjuk? Fel ne add, védekezz, támadj... harcra fel! :-D
dronkZero
És még egy dolog:
2007-es hozzászólásod
Én akkor ellátogattam az Abandonia oldalra, letöltöttem, és játszottam vele egy keveset.
Mostanra onnan -valószínûleg a GOG- leszedették. Most már fizethetsz érte.

Hülyének is megéri...

dronkZero
Ja, még a "warez"oldalakra visszatérve:
Ilyen mocskosszemét bûnözõ warezoldalakkal van tele a fejléc. Hogy a pokol tüzén égjen el, aki odatette a linkeket!

dronkZero
2. Az abandonware oldalak úgy jöttek létre, hogy volt ez a jogi szürkezóna, hogy már a gyakorlatban senki nem árulja õket. Így elérhetõvé tették ezeket. Mintegy múzeum jelleggel.
Erre szállt most rá a GOG, és baszogatja az abandonwaret ingyen terjesztõ oldalakat, hogy "hé, öcsém, mi még áruljuk!".
3. Nem hat meg. Õk kapják a pénzt, vagy a kiadó/jogutód? Kit kellene támogatni, a kiadót, vagy a fejlesztõket? A fejlesztõket még megtenném, a kiadó viszont felõlem éhen is dögölhet, ha 10+ évig nem voltak hajlandóak terjeszteni, akkor most már dugják fel maguknak.
4. Nem tudom, mit.
5. Ezzel meg ne röhögtess már, ez az utóbbi 3-5 év fejleménye, hogy szarakodni kell a krekkekkel, elõtte, és fõleg a régi játékok esetében legtöbbször még krekk sem kell, peccs meg még nem is létezett, úgyhogy azt sem tudom, mirõl beszélsz.

A tejet meg igyad meg, és _aztán_ próbáld meg eladni (tejként). Ha sikerült, akkor térjünk vissza rá. A másolás=lopás a legelbaszottabb hazug demagógia amivel a játék/zeneipar valaha bepróbálkozott.

BBird
Na, kellett nekem ajánlani jóságokat. Legközelebb majd warez oldalakat ajánlok, és akkor örülhet a fejed! :-D

Továbbra is azt mondom, nekem 2eurót megér az egyik kedvenc játékom. Ahogy Amiga kolléga is mondja, Gog igen szépen odateszi magát, de Dotemu sem egy utolsó leggombolós banda. Nálunk is megy a modern kompatibilitás + egyéb apróságok + iphone programokat dobnak appstore -ba, stb.

A pontjaid viszont több sebbõl véreznek, sajnálom. Amúgy meg üdv a világban. Mindenhol-mindig ez megy. De nem csak most, régen is.
1. eddig ok.
2. érdekelte akkor is, de akkoriban még nemigen tudtak mit csinálni, fõleg idehaza nem volt rákészülve senki és semmi. Még venni sem lehetett legálisan sehol semmit. (Nagyon régen)
3. Nem haltak meg, a többség általában fejlesztésben maradt, csak benyelte õket az EA és társai. Figyeld meg a régi játékok credits listáját, és az ottani fejlesztõket. És hidd el, akkor sem, most sem örültek/örülnek az ilyen "nem fizetek érte" betyároknak.
4. Errõl írtam.
5. Igen, örülj. Vagy maradj a warezkodásnál, tõõcsed le torrentrõl, crackeld, aztán menj hisztizni a fórumokba, hogy mié nem megy. Meg aztán állítgasd az emulátoroddal, hogy talán majd valahogy csak elindul.

De maradjunk a tejnél. Azt miért nem lopod? Szegény öreg Julinéni, aki fejte a tehenet... semmit nem lát abból a pénzbõl, amiért árulják az "élelmes kereskedõk". De kb. bármire rámondhatnánk ezt. Minden termékre.

(Legalább most pulzálni fog a topik... jeee) :-D
dronkZero
Hát ne is haragudj, de odabaszni egy (halkan jegyzem meg, szintén más munkája) Dosbox ikont, az nem az a rettenetes szakértelmet és programozói tudást igénylõ feladat.

DRM-mentességgel meg ne röhögtess már, amíg pl az Abadoniáról vagy az Underdogsról töltöttem ezeket a játékokat, addig sem volt rajtuk DRM, vagy ha igen, akkor mellékelték a kézikönyvet is, ahonnan a kódokat kellett kiírni.

Az meg, hogy néhány játékban tényleg a fejlesztõket találták meg, az egy dolog. Nagyrészt meg nem.

Az egy dolog, hogy "támogassuk a fejlesztõket", ez egy olyan szemlélet, amivel egyet tudok érteni. Azzal meg nem, "hogy mindenképp fizessünk a játékért, az meg mindegy, hogy kinek, lényeg, hogy jogilag legyen rendben".