Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Ja, igen, ez az, ami 16 szín tetûlassú üzemmódban képes csak mûködni..?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Köszi szépen, ez segített.

dronkZero
Eddig ez a virtualpc a legbotrányosabb mind közül. A virtuális vinyót már negyed órája formázza. Azt úgy mégis hogy?

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dronkZero
Az sem kompatibilis visszafelé...

Aquir
Win Xp rox

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dronkZero
Ehh, ehhez a VirtualPC letöltéshez a microsoft hitelesített windózt akar, azt meg asszem nem tudok mutatni neki... Eeeeeeeeeeeeeeeeeeee, faszomebbemár. Istenfarkáért nem kompatibilis a windóz saját magával?

dronkZero
Lassan tele lesz a gépem mindenféle virtuális vinyókkal meg a w98 különbözõ módon mûködésképtelen inkarnációival... 😛

dronkZero
OK, próbálnám a Virtualboxot, de windowsinstall közben kiír két sor hibakódot, meg hogy "Standard Mode: Fault outside of MS-DOS Extender", és nem megy tovább... 😞

Valami tippetek van?

Addig nézem a VirtualPC-t...

Hálihó
Keresnék egy játékot... valami arénában játszódhatott, két platform volt egymással szemben amikrõl le lehetett zuhanni. Lõni kellet egymást, meg kikerülni a lövéseket, extrákat asszem fellehetett venni, amivel eldobhattunk egy bumerángot, vagy bekapcsolhattuk a pálya oldalában lévõ ventillátorokat lefújva az ellenséget a pályáról.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehetett ez?

Positive Mental Attitude

Jakuza001
Semmihez sem tud a Virtual PC. Azert mondtam hogy az a legrosszabb valasztas.

Hivatalos guest additons Win 98-hoz, de D3D-t természetesen nem tud, tudtommal még XP-hez sem, mint a VirtualBox.
Jakuza001
Mi van a Virtual PChez ? A Virtual PC egyaltalan nem tamogatja a D3D-t.

Viszont nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire mûködik ez a custom megoldás, vegyes véleményeket láttam róla egy párat, de nem a legfrissebbek. Én azt tudom, hogy a Virtual PC-hez vannak gyárilag driverek, így azt egyszerû volt megoldani, és a Chaos Gate-hez tökéletes is volt, azon kívül viszont mást nem nagyon próbáltam.
De hiába, ha nincs hozzá gyári Guest Additions - ez jelenti azt, hogy hivatalosan támogatott, mert ezzel a csomaggal telepíti fel a drivereket. Még írtam is, hogy próbáltam, de anélkül csak 16 színû volt a desktop. Viszont a felhasználók gyártottak hozzá megoldást, errõl korábban nem tudtam, most megtaláltam, elismertem, linkeltem. Szóval kár itt kötözködni.

Inkább a hardveres gyorsítás lehetõségeirõl okosítson ki valaki, mert arról tényleg nem találtam semmit.
nem igaz. attól,hogy ott van a listában nem támogatja. csak 16 szín van és tetû lassú. nemrég próbáltam én is,mikor dungeon keeper 2-vel akartam játszani

How much can you take,before you snap?

Jakuza001
Az hogy tisztesegesen vagy sem, ne beszeljunk felre.
Tamogatja a Virtualbox a 98-t es ennyi.

Kösz, arról hallottam már, de nekem Win 98 alá kéne, mert a 3Dfx-only Resident Evil XP-n nem túl élvezetes, idõnként belassul 1-2 másodpercre, ha ezt olyankor teszi, amikor nyakamba ugrik egy zombi, az kellemetlen egy korlátozott mentési lehetõségekkel rendelkezõ játékban.

Egyébként a VirtualBox hivatalos oldala szerint a mai napig nincs hivatalosan tisztességes szinten támogatva a Win 98, de ha máshogy megoldható, ahogy alább linkeltem, akkor mindegy.
kemszi2
nem ugyanaz,két külön program.nekem a glide wrapperrel nem ment vista alatt a carma csak az nglide nevû programmal
dronkZero
Sztem ugyanarról beszélünk, csak nekem nem ugrott be a neve.

kemszi2
vagy azzal de nglide is jó megoldás rá én is azzal játszok amúgy 😄
dronkZero
Van Glide Wrapper, ami akár Win7 alatt is mûködik, én mostanában azzal Carmageddon2-zök mindenféle emulátor nélkül.

Az új Carma topikban linkelte valaki, ha kell.

Jakuza001
Ezer eve van hozza guest addon is.

Hivatalosan nem volt hozzá guest additions (ugye driver miatt kell, mert nélkülük játszani nehézkes), hivatalos FAQ szerint sem támogatta, nem tudok róla, hogy ebben változás állt volna be.

Viszont itt látom, hogy van erre is custom megoldás, szóval a gyakorlatban valóban használható.

D3D-t tudom, hogy tud, de újabb operációs rendszereken, így pedig nem megyek vele semmire a régi játékokkal. Vagy már tud Win 98-hoz is? Esetleg 3Dfx-et? Nekem ezek a feature-ök úgy kellenének, mint egy falat kenyér, de erre utaló jelet még nem találtam. Ha más igen, szívesen venném a linket, mert pár régi klasszikusban megkönnyítené az életem.
Jakuza001
Virtualbox tamogatja a win98-t, de meg win 3.1-t vagy DOS-t is lehet futtatni vele.
Raadasul tud d3d emulaciot is amit a Virtual PC nem.
A Virtual PC a leggyengebb versenyzo az osszes ilyen emulator kozul.

Én azért ajánlom a Virtual PC-t, mert azzal nekem mûködött, ingyenes, felhasználóbarát és a Virtualbox tudtommal nem támogatja a Win 98-at, legalábbis alapból nem járnak hozzá driverek, úgy pedig 16 színû a desktop is... (Egy vagy két éve néztem, de csodálnám, ha azóta ez változott volna.) De elvileg a VMware-nek is kéne tudnia.
Jakuza001
Virtualis kornyezet emulacio, mint a vmware.

dronkZero
És ezek mik? 😛 vmware-t próbáltam csak, azzal meg sem nyikkan. Õszintén szólva vindózt még sosem emuláltam...

Jakuza001
Virtualbox ?

kemszi2
stronghold 😊 vagy vmelyik age of empire,nagy kedvencem a mythology vagy cossacks
Én virtuális Win 98-cal játszottam végig (konkrétan Virtual PC-t használtam, de van erre más is). Win 7-et csak ismerõsöknél és munkahelyen láttam, még pasziánszt sem próbáltam rajta, így nincs rajta való játékkal tapasztalatom.

XP alatt ezeknek kellene segítenie.
dronkZero
Ha van módszered arra, hogy win7 alatt hogyan chaos gate-ezhetek, azért hálás lennék...

XP alatt legalább elindult, csak a cultistok lasgunjának hangja vágott asztalra, de win7 alatt az égvilágon semmi...

Jó stratégiai játék van bõven, szóval nehéz kiragadni párat, az X-COM: UFO Defense, a Jagged Alliance 1-2, a Panzer General, az Incubation, Civilization, Alpha Centauri, Master of Magic, Master of Orion, M.A.X., Heroes of Might & Magic, Disciples, illetve még pár tucatnyi másik mind megteszi a célra, ráadásul ezek csak a körökre osztottak közül vannak kiragadva. Ha esetleg érdekel egy WH40k világban játszódó X-COM-klón, akkor annak kimondottan kellemes a Chaos Gate, csak XP alatt kicsit ügyeskedni kell vele, és kissé bugos szegény.
DarkHorSe
az az, koszonom szepen 😄

Swedish people are albino monkeys

Jakuza001
Lords of The Realm ???

DarkHorSe
unalmas melohely 😛

Aquir
és milyen munkahely ez?😄 bár én nem annyira stratégiáztam régen, csak a klasszikusokat 😊

DarkHorSe
tudtok mondani vmi jo strategiai jatekot? melohelyre kellene 😛

Persze keresnek is egyet, nagyon regen jatszottam vele, annyi remlik hogy kozepkori volt, lehetett benne varakat epiteni, talan adokat is beszedni..
Volt sajat kiralysagod bennem, es lordokkal lehetett erre, arra maszkalni benne.. Koszi a segitseget 😄

Aquir
"OW!" lol

Desiderata
Mielõtt híresek lettek... SG cikk
Commander Keen sorozatot és a SkyNET-et rongyosra játszottam 😄D utóbbiban imádtam lelõni a Holdat, lezuhant 😊
gandrus
A gog.com-on akciós az Age of Wonders sorozat a hétvégén. (50% mindegyik részre, egyenként is) Én megvettem kettõt. 😊

Aquir
lol

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

dronkZero
Ja, jópofa volt. Molyneux-nak jók az ötletei. Kár, hogy amióta azt hiszi magáról, hogy õ az atyaúristen (Lionhead), kibaszottul unalmasszar játékokat gyárt. Amíg Bullfrognál volt a csávó, gyakorlatilag minden egyes játékuk egy mestermû volt.

A Lionheadnek még egyetlen játéka sem volt, ami lekötött volna annyira, hogy végigjátsszam. Mindegyikben vannak érdekes ötletek, csak attól még sajnos nem lesz játék egy techdemóból... Illetve hát Fable esetében meg szerintem nem volt nagy ötlet összemosni egy hótprimitív hack&slash-t a Simssel meg egy öltöztetõs Barbieval...

Aquir
black and white😊
nem játszottam végig, de jó volt ahogy belegondolok, a kézzel csinálni mindenfélét😊

Ezek közül nekem sok kimaradt, de ha már elkezdtük: <#vigyor2>

PS-s játéktörténelem 2001 1.rész

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Desiderata
Jáááj de király! Újra tudok játszani gyerekkorom kedvenc játékával a Rayman 2-vel, ami galád módon nem akart indulni Windows 7en😊
Eddig Virtualbox-szal próbáltam, de nem vált be... nem akarta elindítani telepítés után Windows xp-n, aztán a megoldást a VMware player jelentette^^

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx