Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet nem idavaló se azért elég régi játékokról van szó.
Nincs meg valakinek a Great Empires Collection 2 nevû gyüjtemény? Ceasar III, Pharaoh+Cleopatra, Zeus + Poseidon játékok vannak benne.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
magamat idézve, hogy ne kelljen itt keresgélnetek:
"A dosbox.conf file végén található az autoexec rész. Ha szeretnél floppyt, cd-t és, hogy a c:\dosbox\games könyvtár legyen a c:\ akkor ez legyen benne:
# Lines in this section will be run at startup.
mount f f:\ -t cdrom
mount a a:\ -t floppy
mount C c:\dosbox\games
C:
A cd-rom-ot én F meghajtóra hívtam meg, mert nálam a C, D és E hard disk partíció miatt foglalt, és ha mondjuk E-re hívom meg, akkor nem a cd-romot, hanem a winyómat fogom látni. Tehát mindenki az utolsó partíció után számozza be."
miután mindenki nyomott valami félinfot én akkor összefoglalnám, ha megengeditek...
Hogy mire jó a DOSBox? Hogy a Cyroo mester ltal létrehozott faq-ból idézzek: "A DosBox egy DOS emulátor. Pótolja a Win2000, Win XP legnagyobb hiányosságát, a normális operációs rendszert!"
szerintem a tökéletes DOS emulátor, és Win98 alatt is érdemes használni, kisebb gépeken fõleg a 80-as években megjelent játékokon segít, nagyobb (gigaherzesek) gépeknél már a 90-es évek játékaihoz is elkelhet.
mint BBird barátom helyesen elmondta van egy readme.txt, abban minden benne van. A dosbox.conf fájlt lehet editálni az a konfig fájla. Ehhez léteznek grafikus kezelõi felületek, avagy angolul frontendek, amik a DOSBox oldal download részérõl letölthetõek (tools rész). Win98 alatt nekem ezek hatástalanok voltak, de mind1 szerintem jobb ha az ember maga pötyög a conf fájlba, mint az ilyen wines cuccok. BBird barátom fullscreenje jópofa, de én az indítás után az ALT+Enter kombínációval szoktam játszani, de akár be lehet a conf fájlba állítani is, hogy alapból úgy induljon. Emellett még rengeteg beállítási lehetõség van. Cyroo barátommal igyekeztünk az alap dolgokat összekaparni, melyeket faq formában megtalálsz a honlapomon. (bocs a reklámért... nem szándékos...)
Ha valami nem világos, vagy egyéb kérdésed lenne zaklass nyugodtan non-stop, rendelkezésedre állok...
ui.: A master of magic qrva jó!!!
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
Amúgy ha jól emlékszem, akkor meg kell neki adni az exe-t, es vmi parancsot is lehet: -fullscreen. pl.
Asszem így kell kinéznie:
dosbox c:\games\streetrod1\sr.exe -fullscreen
Kb. így.
Feltettem, bejön egy konzol és kész.
Egyáltalán ez mire jó??
A PrintScreen módszer itt nem mûködik.
http://wind.prohosting.com/itay82/Index.html
letöltés:
http://retrogames.intranet.hu/retro4.htm
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
http://www.dungeony.cz/
http://www.volny.cz/davedesade.wr/menu/index.htm

hub address: barnitos.net.
Hubs Homepage: www.barnitos.net/hub.htm
http://www.rpgwelt.de/downloads/games.htm
itt van Eye of Beholder Java !!, stb DM klón hegyek

Wizardry Summoner elérhetõ már GBA-n is. Nagyon szép 32bites grafika, a Visualboy emulátorral játszható.
(PL: http://www.galaxy-games.org/roms/gba-roms-001-100.htm )
És végül a nagy Õ számomra Dungeons and Dragon: Eye of Beholder !!! szintén van már GBA-ra.
(PL: http://usuarios.lycos.es/emudes/index.php )
Ezek új játékok ezért nagyon szép a grafikájuk és zenéjüket megirigyelhetik a Pc-s õseik is.
Valamint Wizardry és Morrovind:Stormhold van már Series60 Java platformra is !
Asus cusl-t alaplap,Intel Celeron Tualatin 1200mhz@1410mhz,128+128+64 mb sdram 133mhz fsb, Inno3d geforce fx 5600 ultra 128mb vga,audigy 2 hangcard,80gb winyo,cd/dvd iró ,cd rom,rack
Te mit értettél hivatalos oldal alatt? morrowind.com, vagy esetleg arena.com? ;-))
Sajnos xp alatt nem mukodik es patchet se talalok hozza.Tud valaki nekem ebben segiteni,hogy elinditsam?
AVE TESCO 7900 teljes játék +2 kiegészitõ
/bowl

Betrayal at krondor,stb..
meg ajánlom a c_evo-t ami egy civ klón.
http://www.pinggames.com/index.php
Falun lakom igy nem áll modomban bemenni az 1. MÉDIA Marktba-de azért köcci..
Cd-galaxysbol hozatom v. megvárom mig lejön DC++ rõl két hét mulva.
Hahó Rejtõ😄
Most ha azt mondom az ilyen kerdesre, hogy boltban megveheto a GOTY verzio par ezerert, es a BM is par guriga, azzal azt kockaztatom hogy lehulyez az illeto vagy beanyaz visszakezbol. Ami engem csoppent sem erdekel, de a forumra nem biztos hogy odakivankozik egy egyszeru elme ilyeten megnyilvanulasa. Mivel a sajat kozossegunkben sem turom el a warezolast morrowind kapcsan, igy mast itt sem valaszolhatok. Ha pedig megteheti az ember, hogy megveszi boltbol ezt a fantasztikus jatekot, akkor tobb mint valoszinu hogy mar utananezett par alapveto boltban (neten es irl egyarant), es tisztaban van az arakkal. Ha megsem, akkor javaslom a legkozelebbi MediaMarkt-ot vagy Tesco-t, esetleg a nagyobb netes webaruhazakat.
Altalanossag vege. Termeszetesen ha nem inged, nem veszed magadra, de a valasz benne van a kerdesedre.
De pl a Pirates! remake kapcsan egybol ellent fogom mondani magamnak, es az elobb felvazolt elvnek, ezert ezt a gondolatsort en csak par jatekra vetitem es hasznalom.
Morrowind alapjáték fellelhetõ még valahol D++ -on kivül?
Köfi
A tobbi elegge altalanos, azokrol igy fogalmam sincs sajnos. Eleg sok klon volt akkoriban.
1. egy oldalnézetes játék( mário nézet) egy faszival kell menni és a feladat hogy képeket kell összegyüjteni. miután megvan az összes kép akkor a következö pályára ugrig. nem a rock horro show-ra gondoltam mert az megvan. és tudom hogy van valamilyen lámpaszerü is benne ha belemész akkor pörög a faszi és meghaltál.
2. egy pingvinnel kell menni. a játék szintén oldalnézetes. és gödröket kell átugrani. ha beleesel a gödörbe akkor megjelenik egy csontváz fej és kacsint 😄
3. egy emberkével kell menni. sok lift van és a feladat hogy a ház elé lekell tenni az ajándékot de néha kijön egy kutya és leesel a földszintre ha beléd kap és meghalsz. sok lift van benne és azokon kell közlekedni.
4.van egy olyan játék amikor egy ilyen pörgö kis valamivel kell menni de a pálya maga ilyen szines körül határolt valami és löni kell vele ilyen hülyeségeet. anniyt még tudok belöle hogy ha sokáig egyhelyben maradsz akkor valamelyik sarokbol egy ilyen forditott Y megjlenik és neked megy.
5. és végül egy autos játékot keresek ami felülnézetes és olyan hogy megy az ut alatta és amikor elfogy az ut akor megkellett nyomni a tûzgombot és felpuffadt a kocsi.ennek jó zenéje van 😄
Ezeknek a játékoknak a cime kéne. köszi aki tud segiteni
Asus cusl-t alaplap,Intel Celeron Tualatin 1200mhz@1410mhz,128+128+64 mb sdram 133mhz fsb, Inno3d geforce fx 5600 ultra 128mb vga,audigy 2 hangcard,80gb winyo,cd/dvd iró ,cd rom,rack