8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • galocza
    a dos játékra kb a 3d-kártyák elterjedésével és a directx térnyerésével halt be. ezzel sikerült msnek a w9xet játékplatformmá varázsolnia és egyben kinyírnia az egyéb platformra való könnyű fejlesztést (opengl).
  • Gary
    Vazze, én meg PC-n nyomtam végig az első részt, pedig NES-en még textúra is volt némelyik falon...
  • BBird
    Szerintem ne nekem tanítsd, 2 iskolában is tantárgy volt az operációs rendszer. :-)
  • [Jakuza]
    Ennel azert kicsit bonyolultabb volt a helyzet. :P
    A 95 a 32bites op. rendszer "multitaskingal", de a hej alatt futo dos 7.0 eleg sok mindenbol kivette a reszet.
  • BBird
    De izék vagytok, az első volt az igazi! képek
  • DonnieBrasco
    Óriási tévedés! A Wiz8 jó kis játék volt, de a Wiz7 legendás klasszikus.

DB
  • BBird
    Nem mondod? Az ember mindig tanul újat... :-D
    Sose hittem volna, hogy azért van dos felülete a töltéseknek 95-nél és 98-nál, meg kék halál, mert az még félig dos csupán... :-))
    De szerintem ezt rengetegen tudják, hogy igazából az XP-nél fedezhető fel először némi withoutdos style. :-)
    Következő leckében a dir parancsokról tanulunk? ;-))
  • [Jakuza]
    Hat a 96os jatekok tobbsege, dost hivott meg a windows alol.
    A 95 nem volt "fuggetlen" a dostol. Tehat szerintem nem igazan mondhatoak el azok a jatekok 100%-os windowsos jatekoknak.
  • BBird
    Incubation rulez! :-) Jó kis UFO feeling modernebb köntösben.
    Én hál'sten kihagytam a Win95-t, hiszen akkoriban még vígan PC-DOS 7-t használtam, 486-os gépen. Olyan '98-'99 környékén lett a P200MMX, azon már az egy fokkal jobb Win98 szaladgált.
    Hüpp hüpp /me szipog, régi szép idők. ;-)
  • lammaer
    Höhöhö... épp most szereztem egy nagy köteg 95-ös, 96-os PCX, Guru magazint, és esténként a fürdőkádban elolvasok egyet-egyet.
    Nekem az a nosztalgia, amikor olvasom, hogyaszongya "jó ez a játék de olyan irtózatos gépigénye van. 8 Mega ram kell neki, és jó ha van hozzá egy P133-as".
    Na meg persze alap volt a Win95 fikázása, ami érthető, én is nehezen tértem át a DOS-ról a sokkal erőforrásigényesebb Win95-re.
    Mindenestre tök jó olvasgatni a magazinokat, kedvet kapok egy csomó régi játékhoz (Afterlife, Across the Rhine stbstb) és mostmár megszerezni sem nehéz őket, hiszen van net.

Csak még egy kommentár: szerintem nem az a lényeg hogy DOS-os vagy Win-es egy játék, hanem tényleg az, hogy X évvel ezelőtt az kedvenc volt és ha most leülök, akkor retrofeelinggel veszem elő. Nekem például nemrég ilyen érzést hozott elő az Incubation: Wilderness... hehe, akkoriban még nem volt 3D kártyám, és volt egy pálya ami kutya nehéz volt - hát abbahagytam, de jó szokásomhoz hiven a savegame-kat elmentettem. Kb fél éve valahogy előjött, hogy én most előveszem a játékot és befejezem: tök jó volt újra felidézni, hogy is kell játszani vele, aztán előjött a sok éves játéktapasztalat előnye és pikk-pakk megoldottam a pályát meg az összes többit is :)
  • steweee
    a flying heroes megvan vkinek? mert nagyon nagyon szeretném, és sehol nem találom,pedig már vadászom rá évek óta
  • BBird
    Azért te sem vagy még olyan vén, még te sem nőttél fel 100%-an... :-P
    Nekem az is nosztalgia lesz, amikor 10 év múlva megint találkozom mondjuk a Prince új részeinek egyikével. Bár az tény, hogy az igazi nosztalgia feeling akkor is az XT, Hercules marad nekem is, amikor sárga-fekete monitoron nyomtam: Prince, GPC, Soko-ban, Mahjongg, Gato, Barbarian, stb. Vagy az Atari 2600 masinán a Pong!-t, Space Invaders-t.
    De attól még az idő múlásával nem fogom magamtól megvonni a többi, mai játékot.

A régi újságokban, amikor fikázták a Win-es játékokat... na azokra én is emlékszem, de aztán szép lassan jöttek azok is, amiket elkezdtek dícsérni. Legelső ilyen játékot még Martin (így hívják a régi 576 írót, aki a szív tv-n is vezetett néhány pc játékokkal foglalkozó műsort?) is bemutatta a Szív tv adásában. Ez pedig a Firefight volt.

Egyébként te amúgy is megköveznél, Wizardry ide vagy oda... :-))
  • sbob
    Ezér télleg meg kéne kövezni téged...

Ami meg a 96-97-es Win-es játékokat illeti, hááát... nem tudom, talán illene elővenni egy újságot abból az időből. Mondjuk a legjobb példa a CD Guru volt, ahol kis túlzással élve minden második játéknak ez volt a jellemzése: "elég szar játék, ráadásul még win-es is"...
    Ami engem illet nekem soha nem fog nosztalgiát jelenteni ez, egyszerűen én nem ezek mellett nőttem fel. És én biztos vagyok benne, hogy nem lehet olyan nosztalgia topikot csinálni majd, amibe belefér az 2000-es csilivili játék, az 1989-es EGA-s tucat PC játék, és mondjuk egy C64-es játék. Rakd egymás mellé a képeket és meglátod miért. Vagy azt is mondhatnám, hogy indíts be egy mai menő 3d-s játékot, majd utána egy EGA-sat, kíváncsi lennék meddig bírod aztán mellette...
    Ezt nem kötöszködésből írom...
    Erre a legjobb példa, hogy az említett Windowsos játék 2001-es, valljuk be az nem túl régi... és akkor most finoman fogalmaztam...
  • BBird
    Azért ha megnézzük az 1996 körüli win játékokat, és a mai felhozatalt... van némi különbség. Úgy vélem kicsit fejlődött az elmúlt néhány év alatt, így mai szemmel öregnek tűnhet sok fiatalnak és öregnek az akkori winjátékok többsége.
  • [Jakuza]
    20 ev mulva mar nem.
    De meg a reginek mondhato windowsos jatekok sincsenek 10 evesek.
    Egy tizeves gyerek se oreg meg, igaz ez egy kutyarol nem mondhato el. :P
  • BBird
    Ezen mi mindig vitázni fogunk... szerintem sok windows játék sem számítható már mai darabnak. Valóban itt leginkább a régi Dos játékokról van szó, de 20 év múlva is ragaszkodnunk kell ehhez?

Nem hiszem egyébként, hogy vitát akart indítani ezzel a hozzászólással, csak hát szóba jött a Wizardry, aztán jöttek a reakciók. Én spec. egyikkel sem játszottam. :-) Kövezzetek!

És különben is, az Oblivion a legjobb, főleg azzal a laza csontival a videóból. ;-))
  • sbob
    Én nem értem minek ezt... fikázódni mindenki tud...
    A topikot visszaolvasva láthatod, hogy itt a többségnek általában a nosztalgiát a DOS-os játékok jelentik. Te pedig egy olyan vitát szeretnél kiprovokálni, melybe belekevertél egy Windowsos játékot. Ehhez talán egy Wizardy topikot kéne nyitnod nem gondolod?
    Másrészt meg Wizardy 6 előtt számodra nem volt élet?
    Mert akkor talán mégse neked kellene megnyitni azt a Wizardy topikot...
  • Methylisocloro
    A Wizardry 8-as a legjobb. A 7-est csak nosztalgia miatt mondják jobbnak ;) 6-os is király.
  • todorov
    Hello! LBA rajongó vagyok! Itt van pár hasznos link, nézze meg akit érdekel.
    www.cs.vu.nl/~bkarel/lba/
    lbawin.akoonet.com
  • sbob
    hehehe... egy kis modification a tegnapin, bocs ezért:

"Sziasztok!

vázz, tudtam h valamit kihagytam: éppen szerverköltözetés- és egyebek lesznek, szal bmfnik.hu nem a legbiztosabb host. Aki levelet akar írni annak inkább anonymusftc [kukac] yahoo {pont} com

ZS"
  • sbob
    Öhöm, bocs ezér, de mégis közérdekű közlemény:

"Sziasztok!

Kb. fél éve kezdtem el keresni a PREHISTORIK2 nevű, hiper-istenkirály játék készítőit. A teljes készítőlistáról az interneten találtam információt a programozó Eric Zmiro-ra, a designer Francis Fournier-re, valamint persze a TITUS-alapító Caen testvérekre.

A TITUS csődjével a Caen testvéreknek nem találtam e-mail címet, Fournier-ről nincs információ, viszont ERIC ZMIRO fellelhető. kb. 3 hónapja megpróbáltam kapcsolatba lépni vele, de nem válaszolt a levelemre.

Múlt héten ismét fejembe vettem, és elkezdtem kicsit részletesebben nyomozni. Mind a korábban próbált e-mail címre, mind pedig a cégének az e-mail címére küldtem levelet, és ezúttal siker koronázta próbálkozásaimat: Eric válaszolt. Úgy tűnik, esetleg hajlandó lenne a Prehistorik2 forrás publikálására.

A probléma viszont az, hogy a Pre2 windows vagy linux alá történő portolása bonyolult, lévén 10000 sornyi 100% asm kódról van szó, mindenfajta angol fejlesztői dokumentáció/komment nélkül. Én a francia kommenteket le tudom fordítani, de programozói segítségre van szükségem. Egy pre2 fanatikusra, aki tud asm-ben crossplatform [vagy akármilyen :] dolgot fejleszteni. A fejlesztés free, GNU GPL alapján a készített termék is az lenne.

Ha valakit érdekel, írjon mailt:
    szabozs [kukac] bmfnik [pont] hu

Köszi
    ZS"
  • Gary
    Aham, én értem!

Regisztrálnod kell, ezt nem mondtuk, bocs', mert ha nem vagy bejelentkezve akkor a letöltésnél jön egy új ablak és kiírja, hogy: You are not logged in!

Ingyenes a regisztráció és nem kell megvárnod a válaszlevelet, egyből beléphetsz a megadott név/jelszó párossal!

Jaja, a 10 eurós ablak fölötti ablakból lehet ingyen tölteni!
  • kistigris20
    Az oldalon legalul írják hogy 10 euró. Azt a feliratot is láttam hogy "free download". De nekem nem hozott be semmi olyat amiről letölthettem volna. Így elismerem hogy igazad lehet. De ha tudsz valami mást kérlek oszd meg velem.
  • Lord Myn
    10 euró, miről beszélsz? A FrenchKiss-ről ingyér' lehet tölteni...
  • kistigris20
    Köszike, meg is néztem, nem olvastam SZELEKTÍVEN!! De ha megnézed az oldalt, pontosan 10 euró. Szerettem vola először megpróbálkozni a letöltéssel.
    De azért köszönöm a hozzászólást.
  • Lord Myn
    A Frenchkiss-re felrakták a Gabriel Knight 2-t ISO-ban, angolul!!! Ha vki kihagyta anno ezt a remekművet, itt az ideje, hogy bepótolja. A mozis-kalandjátékok kírálya!
  • Gary
    kistigris20, Te szelektíven olvasol?

NÉZD meg a #3207-es hozzászólást, Torrent nélküli letöltéshez!
    A #3209-ben Lord Myn meg is erősítette, és írta, hogy angol nyelvűek, nem franciák!

• MrTressy
    jö öreg klasszikus rpgk ha lenne egyik cégnek egy kis esze fogná és készitene belöle jó kis remaket mint pl Centurion -> Rome Total War.Mert az hétszentség hogy ebböl készitették :)
  • kistigris20
    Na mindegy. A lényeg hogy megvan. Köszi a segítséget.
    üdv.
  • [Jakuza]
    Varni kell egy kicsit mig elindul.
  • kistigris20
    Szia!
    Sikerült, és elindítottam, de nulla a letöltési sebesség. Hihetetlen. Tényleg ilyen béna vagyok?
  • PiszkosFred
    ámen ;]
  • sbob
    Ha jól tudom 1998-99 körül indult... de nem biztos...
    Jól mehet nekik? Ugyan mért? Egy ilyen oldallal csak az ember kiadásai nőnek...
  • Lord Myn
    Mert, azok is és ráadásul angol nyelvűek.
  • [Jakuza]
    Azert mert kene egy torrent kliens hozza. :P
    Az nem egy szimpla html oldal. Javaslom pl a bitcometet.
  • Gary
    A FrenchKiss-en is fönt van mind a kettő. Azt állítják magukról, hogy ISO-k.
  • kistigris20
    Köszönöm megpróbálom. Ha esetleg valami gáz lenne még jelentkezek. Egyelőre a "a lap nem jeleníthető meg". De igyekszem. :)
  • [Jakuza]
    Ja es megneztem mukodik, egybol 48k-val jott rola az adat, ugyhogy ne tevesszen meg az hogy tracker down.
  • [Jakuza]
    Itt egy torrent link : LBA2 CDiso + including patch
  • kistigris20
    Hello!
    Little big adventures 2 alias Twinsens Odyssey? Tud nekem valaki segíteni? Nemtalálom sehol. Mintha a föld nyelte volna el. Biztos ismeritek még 1997-ből. :) Ha tudjátok hogy jutok hozzá kérlek... Segítség!