8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Ok, ezt a funkciót még sosem néztem. Köszönöm az infót szenszej! :-)
  • sbob
    de ha megnézed ott van, hogy akkor kilistázza a portolt játékokat is...
    ha megnézed a játéknál a complete release infot (hála a mobynak) ott van, hogy az Amiga verziót ők csak portolták...

remaket nem láttam...
  • BBird
    És a 2 éve megjelent IM remake-t látta valaki rajtam kívül? Nem volt annyira gáz, bár nem adta vissza azt, amit a régi kis IM2.
  • BBird
    Én is úgy tudtam, hogy Konami teljes mértékben, ez az all games by novotrade Castlevania kicsit megzavart. Főleg azért, mert a screenshotokat én is megnéztem Main Title résznél, és minden konzolon (ahol volt picture) az állt, hogy Konami Konami. Ezek után nem tudom melyik igaz... :-) Mondjuk ha bárki megkérdezne az utcán, hogy Konami vagy Novotrade, tuti elsőre Konamit vágom rá. :-)
  • sbob
    meglestem... baromság! Epyx adta ki, de a Novotrade készítette az mcga verziót is...
  • sbob
    Akkor talán szintén valami felújított változat, mint ez a hotus... majd meglesem...
  • sbob
    Nagyon régen játszottam már vele, annyi mindent elő kellene vennem újra, hogy félek nem fog beleférni mind az időmbe.... :(

Haha... én is ott láttam először! Nekem volt hozzá szerencsém, kellemes játék, de szerintem most már nincs meg. De a HOTU-n fenn van!
    És ha már HOTU:
    HOTU-n a Novotrade adatlapja

Meg a Impossible Mission 2-t szerintük az Epyx csinálta, és a Konami adta ki, mert az valami felújított EGA/VGA változat. Legalábbis régebben ez volt kiírva. Érdemes ez ügyben szintén a Mobygameshez nyúlni, a screenshotoknál ott van mind három PC-s változat. MCGA/VGA volt, EGA külön...
  • Gary
    Nekem C64-re kétféle IM2-m van.
    A játékban a számítógép pár ikonja különböző. Talán azt már nem a Novotrade készítette, hiszen nálunk a lemezes verzió kb. 700HUF volt, de már a boltokba kerülés előtt meg volt mindenkinek :)
  • sbob
    Mert több Konami játékot ők portoltak át Amigára.
  • sbob
    Isten ments, hogy én kötöszködjek, de nem szeretem, amikor valaki megfelelő informálódás nélkül szólja le kedvenc vitapartnerem tudását... ajánlom neked is a már említett Mobygamest! Kötelezővé tenném a használatát... ha lehetne.
  • BBird
    Legalábbis mobygames all games by novotrade kategóriája szerint. Azon belül viszont már Konamit ír. :-))
  • BBird
    Novotrade... nézd meg. :-) Ők fejlesztették az első részt. 1986.
  • Seth
    A Castlevania japán gyártmány az elsőtől az utolsóig.
    (Hacsak nincs valami ugyanolyan nevű pc-s cucc amiről nem tudok)
  • BBird
    Jól beszélsz szenszej! Még a Castlevania első részét is a Novotrade csinálta.
    Mellékesen IM2-nél én akkoriban azért tippeltem, hogy magyar, mert ha jól emlékszem az elején kiír egy magyar nevet!? Meg azt hiszem a sikoly hangja is a könyvtárban sikoly.mid vagy mi volt!? :-)
    Ezzel is kellene már játszani, sosem vittem végig.

Ecco meg mindig érdekelt, akkoriban ment a Szív tv-n a Marty műsorában is, vagy a Segasztokban? Tetszett a delfin mozgása. Sosem volt meg... :-(
  • sbob
    nem akarok hülyeséget írni, de asszem Novotrade gyártmány volt...
    az Ecco the Dolphin-ról elvileg mindenki ismeri őket, vagy nem?
  • ollie
    Egyébként tudjátok, hogy az IM2-őt magyarok készítették?
  • akyyy
    jah, au Impossible mission 2-re gondoltam.... de tudod mien rég volt az?:)
  • Gary
    Részletes leírás helyett gyorstalpaló:

Van 8 torony, mindegyik toronyban van egy széf, amiben egy rövid zenerészletet tárolnak, ezeket kell összeszedned, de a 8-ból 2 egyforma, ezek nem kellenek.
    Ha ez megvan, akkor (assz'em) az első és a 8. torony közötti átjáróban kell lejátszani az ajtó előtt, ha ok, akkor nyílik. Innen már nem emléxem, még C64-en küzdöttem végig, de mondták, hogy ki kell kapcsolni 4 gép közül egyet vagy mi és ha eltaláltad, akkor jön az Endseq.

Persze csak akkor, ha egy programról beszélünk :)
    Ez az Impossible mission2, Te a Mission impossible-ről kérdeztél...
  • akyyy
    megnéztem, nem az:)

ez annyira nem is old game, de mégis.....

határeset :)
  • BBird
    Labdáról nekem a Bumpy jut eszembe, azt szerettem. :-)
  • akyyy
    valami végigjátszás vagy részletes leírás nincs a IM2-höz?
  • akyyy
    na szal régi gépünkön volt egy mission impossible nevű gae, sokat nyomtam, csak nem értettem belőle semmit. de tetszett:D és most ujra játszok vele:D

más: volt egy Balls nevű játék azt hiszem. Egy labdáról szólt amivel pattogni kelet egy kastélyban, akadályokkal. valamint ha nagyon sokat mozogtunk, leeresztett, de voltak feltöltők....ezt fel lehet lelni valahol?
  • Montanosz
    supernintendó emun jól ffut, ott tán még szebb is
  • Wixe
    segítség! megvan a doom, doom2 de ugy akadoznak mint a fene (xp-m van) beraktam dosboxba ott mégjobban akad most mitcsinájak?:(
  • Montanosz
    némi örömhír:
    egy nagyon jó stratégia!
    V for Victory sorozatból sikerült a Operation Crusader-t (Észak-afrikai hadszíntér) YP alatt működésre bírni hangal és 1024X768 85mhz-n.
    a refreshlock progival (honosító műhely). ezzel minden játék alá külön-külön be lehet állítani a kép fríssitést.
    szerintem más programnál is segít hogy ne follyon ki a szemünk.

*.bat beállítások ezek a hang miatt: WATWOC.EXE 800 SB 5 1 220

próbáljátok ki, igazi wargame!
  • BBird
    Egyszerre csak egy szálon tölthetsz egy játékot. Ha megszeged, 24órás bant kapsz.
  • Cicero
    Oddworld: Abe's Exoddus-hoz tudna valaki adni egy linket? Underdogs portálon ezt kapom: [i]IMPORTANT NOTICE: You cannot download more than ONE file at a time, or you will be BANNED from several hours up to a week. Please disable possible download accelerators such as Download Accelerator.[i]
  • Gary
    Nah, föltettem a játékot és volt mentésem is szerencsére, sz'al innen mégegyszer végigvittem :)

A LABIRINTUS/MAZE megoldása:

Ballagj el a gombokig, ott a két szélsőt kapcsold be. Majd, mikor a gombok mellett lévő téglalap kifehéredik, azt is nyomd meg! Ekkor válik szabaddá az út a kapuhoz és egy fa rács záródik föl a szobor és a starthely mellé.
    Most menj vissza a starthelyre, vagy teleportálj vissza, mindegy. Innen szabad az út (jobbra lefelé) a szoborhoz. Pacsizz vele, ekkor emelkedik föl a hosszú egyenes szakaszról a kőtömb. Menj arra. Az a kő mindig le fog ereszkedni ha közel érsz hozzá, sz'al lefelé kell kerülnöd... A falon lesz egy kar, ezzel nyitod a kaput, majd a kapu előtt lesz egy kar a földön, ezzel rögzíted a kaput. Ha nem rögzíted, akkor szépen bezáródik, mikor közelebb mész. Ez nem baj, mert ha visszamész a fali-karhoz, ki tudod nyitni újra, de kinek van kedve ennyit mászkálni! :) Bent vedd föl a maszkot nézd meg a mozit és folytasd :)

Tipp a KÁLVÁRIÁHOZ:
    A következő pályán van pár feladvány, de nem túl nehezek, viszont megszívtam, mert nem zúztam be a sejtfalakat!
  • BBird
    Nekem viszont annál inkább, első virtuális játékaim ATARI 2600 masinán voltak. Na majd valamelyik nap megint belesek, aztán lehet áldozok rá. ;-) Köszi infót!
  • BBird
    Én ennyire nem voltam hardweres, mindig is inkább a software volt a kedveltebb témakör. Ahhoz képest, hogy volt XT, 286, 386, 486, P1, És most AMD Athlon XP.
    Ezt a törött darabot még a szakközépben egy szünetben találtam, felemeltem, beleraktam egy ilyen PhotoPorst képtartóba, és hordtam egy darabig. :-)
  • sbob
    hát ez állat! ilyet még nem láttam... ez egy AMD proci, amin az Intel copyrightja van 1982-es dátummal... a proci meg ha jól látom egy 286-os... életemben nem találkoztam ilyennel...
    anno olvastam erről a jogvitáról, de asszem rosszul rögzülhetett bennem... és volt AMD prockó 386 előtt is... csak már nem emlékszem miről is ment pontosan az a vacak vita... majd utánanézek...
    a 386-os AMD prockó ugyanez szinte csak éppen a copyright mellett az AMD felirat áll, az említett jogi győzelem miatt ez nem meglepetés... no meg felül a logó mellett ki van írva az Advanced Micro Devices....
  • sbob
    én 1989-ben jutottam az első 386-oshoz...
    egyébként meg a Compaq készítette az első 386-ost 1986-ban, tessék csak nyugodtan utána nézni... (1983 XT, 1984 286)...
    az más kérdés, hogy mennyire volt elterjedt a gépecske...
  • Waterhorse
    Köszi, de az megvolt. Meghúztam a szobor karját, akkor felmegy az a gúla alakú kőtömb és átjárható lesz alatta az út. Utána pedig lesz két téglatest alakú kőtömb, az egyik leereszkedik amint közel megyek hozzá de kerülővel mögé tudok menni, ott viszont a másik az utamban áll és nem tudom eltűntetni onnan.
    Úgy látom elég pontosan emlékszel a részletekre. Eddig az első ember. Már többfelé érdeklődtem:)) Ha így sem menne megpróbálok berakni arról a részről egy printscreent.
  • lammaer
    Múlt héten voltam benn, egy nagy halomba vannak dobálva a joystickba épitett TV játékok. Azt hiszem három félét láttam, olyan 6-8 játék volt mindegyikben. Volt olyan csomag is, ahol egyből két joyt adtak, hogy lehessen multizni.
    Sajnos az Atari játékok nekem nem hoznak retrofeelinget, C-64-el kezdtem. Ha lett volna egy Wizard of Wor valamelyiken akkor vettem volna vagy kettőt, de igy hanyagolom. De az ára tényleg nem sok :)
  • BBird
    Véletlen nem járt mostanában valaki ilyen MediaMarkt szerű boltban!? Csak azért kérdem, mert én siettem, s nem volt időm megnézni, de mintha valami régi ATARI joystick dolgot láttam volna, de ebben játékok is lettek volna!? 1999ft volt, vagy nem tudom már mennyi. Erről tud valaki-valamit? :-)
  • Lacika 79
    hogy ne csak szerepjáték legyen, (amúgy imádom) emléxik valaki a Privateer nevű game-re? Nemrég valaki megcsinálta XP alá. Feltelepítettem, és újra sikerült átélni azt a feelinget, amit anno nyújtott a játék. Asszem veszek egy joy-t a géphez :P
  • DonnieBrasco
    Edonkey2000. Overnet és Emule/edonkey hálozatokat egyszerre használja. Razorbacket szoktam használni sokat. A 13 emberből akit látsz jó eséllyel csak 1-2nek van meg a full, a többi leechel, és általában elég nehéz becsatlakozni hozzájuk is.

DB
  • [Jakuza]
    Hat en most beneztem es 13 ember van akirol toltheto.
    Milyen klienset hasznalsz es melyik szerveren vagy?
    Ajanlom az Emule MorphXT klienset es a Razorback 2 szervert.
  • DonnieBrasco
    Sajnos nagyon kevés embernek van meg, aki meg is osztja. Általában 0-5 olyan ember van fent akinek megvan (és általában nekik sem a full), pedig egyszerre használom az overnetet és edonkey szervereket is.

DB
  • [Jakuza]
    Nem hiszem, hogy annyi ido kellene a letoltesehez.
    A fajlok 100%-osan archivaltak? Vagy toltod a semmit (Varakozol a nemletezo szegmensekre) ? :P