Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amiga
Ja, élek még :-)

Most épp a Neverwinter Nights-al nyomulok (persze magyarosítva) és tetszik. Ellenben (fene a következetlenségemet) a Warcraft 3-at angolul játszottam végig, igaz annak jóval követhetõbb a menete.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Nightrun
Természetesen igazad van. Jogunk van magyarul játszani, magyarul élni. És szükség is van a magyarításokra. De ha megnézed, a legtöbb magyarra fordítás privát-személyek mûvei, akik kedvtelésbôl fordítanak, és ezek nem hivatalosak. Ezen kéne változtatni, hogy a nagy cégek rájöjjenek, hogy igenis, van igény a magyarításokra is!

Csak annyit mondok, hogy amíg mindenki warez-gamekkel mászkál az utcákon, addig nem lesz semmilyen magyarítás, sehol. Nem éri meg. És egyet értek a gyártókkal ebben a szempontban, hogy a nics kereslet, akkor minek fizessen a fordítónak? Ezen kéne változtatni. Én személy szerint akkor sem fogok kiadni 10 000 Ft-t egy játékért, ha magyar lesz. Ezzel nem a fordítókat akarom megsérteni, csak tudom értelmesebb dolgokra is költeni pénzem. Mindenki maga választja meg a dolgait. Elnézést az OFF-ért, de azt hiszem, hogy ennyit megérdemelt a téma!

[Jakuza]
Hat te meg elsz ? 😛
Amugy lassan elkeszul a BG2 magyaritasa, addig jatszal az Icewind Dale-vel, mert annak mar kesz van a hunositasa. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Amiga
Én meg abszolút azt gondolom, hogy magyarosításokra szükség van. Végül is magyarul vagyunk, vagy mi a fene, jogunk van hozzá, hogy egy játékot magyarul játsszunk, csak a kiadók általában lesz*rják, nekik csak csóró, lenézett balkániak vagyunk, alig több az õsembernél.

Nem értek egyet azzal, hogy angolul KELL játszanom a legtöbb gamet, csak mert nem fordítják le. Így ment a kukába a Baldur's Gate, mert hiába nagyszerû játék, ha egy szót sem értek belõle.

Ha meg nyelvet akarok tanulni, nehogy már az angol legyen az egyetlen alternatíva, merthogy a pénz is angolul beszél...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Nightrun
Ja a Doom 3 magyarítása elég gáz lett. Meg Far Cry-é is... OFF vége. ON.

Cicero
Nemtom, azért így Windows-t, Firefoxot meg felhasznállói programokat inkább magyarul, de hogy játékokat magyarra... pff... sokat veszít a hangulatából. A Doom3 magyarítása is olyan gyenge.. Ott kezdõdik hogy belenyúltak, és egy két helyen kicserélték a textúrát, tehát például a Doom3 logójában ott villog a magyar zászló <#wilting><#levele><#levele> Igaz ez itt Old gamek... szal' <#idiota>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Mi C64-en a Twin Kingdom Walley-t élveztük nagyon, 1 év iskolai angol tanulás után. Persze szótáraztunk is rendesen. Imádtam a program ilyen és hasonló kifejezéseit: "steeply sloping rail" 😊)

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

DonnieBrasco
Én nem vagyok sznob, de hálisten már gimiben jól megtanultam angolul (kéttannyelvû...), úgyhogy már C64-es koromban is minden játékot eredetiben végig tudtam élvezni 😊
Azt hiszem azzal sem vagyok egyedül, hogy nekem még sokat segítettek is a játékok a nyelvtudás (fõleg szókincs) gyarapításában...

DB

A ti kung-futok nem erős!

nyugodtan nevezzetek sznobnak, de nekem a programok nyelve az angol marad, legyen játék vagy felhasználói. amúgy becsülöm a fordítók munkáját, nekem is megfordult már a fejemben, de
- asse tudom hogy álljak neki
- mindig olyanokat szúrok ki amelyekben rohadt sok szöveg van
- úgyse lenne rá idõ, márpedig ha vminek nekiállnék egyedül csinálnám...
pl longest journeynél, utoljára discworld noir-nál jutott eszembe.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

ollie
Kb én is így érzek a magyarosításokkal... Ja és utálom, ha csak magyar nyelven lehet megvenni itthon egy játékot, ami egyet jelent a bughalmazzal is (no patch a továbbiakban).

sok sikert, de én nem láttam már egy ideje. talán külföldrõl, de frenchkissen valódi abandonware-k vannak (amik már nincsenek forgalomban).

BBird
Köszi a lehetõséget privátban, de mostanában nem szomjazom rá annyira, sajnos kevés idõ leginkább. Meg aztán lehet megrendelem én is vmelyik online rendelõnél. :-)
na megtaláltam. kiderült, azért nem emlékeztem a borítóra MERT NINCS NEKI. már emlékszem, volt egy papírdoboz, azon volt ábra, abba meg belehajigálva egy amolyan dupla-dupla cdtok - bele is szórtam ügyesen az üres tokok közé...
pm ment.

nekem bolti volt, occsóért. ezért bosszantó, hogy még a borítóra sem emlékszem, sem hogy milyen tokban volt 8(. amúgy emlékeim szerint 4cd.
azért folytatom a vadászatot...

dronkZero
A magyarosításokkal egy kicsit bizalmatlan vagyok.
Ha olyan minõségûek, mint a filmek feliratai, akkor inkább legyen angol. Hihetetlen illúzióromboló tud lenni akár egyetlen félrefordított mondat is.
Egyébként a számítógép inkább csak angolul kommunikáljon velem. 😊
Ezt mondjuk bárkinek tudom ajánlani... Én az angoltudásom 95%-át a számítõgépes játékokból szedtem össze.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
LBA elsõ részhez leírás? Ááá, nem kell hozzá, csak egy haver, aki veled párhuzamosan játssza... Nekünk anno egy téli szünet, meg valami rettenetes telefonszámla ráment, de önerõbõl toltuk végig! 😊 Az, hogy ultrahosszú, szerintem csak pozitívum. Mekkora királyság volt, amikor a rabbibunny kommandó megtámadta FunFrock egyik erõdítményét... 😊

BBird
Köszi a kommentet, ez alapján szabadidõmben megnézem, hátha. :-)
BBird
Én emlegettem, szeretem az ilyen Sci-fi történeteket. Tex Murphy sorozat, Blade Runner, Rise of the Dragon,... meg most talán ez a Noctropolis?

Blade Runner fenn található a french oldalon, csak francia nyelven.
PiszkosFred
Nomeg mind az négy/öt cdt nem lenne könnyû újra beszerezni...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

valaki emlegette a blade runnert, gondoltam elõvakarom, hát rohadtul nem találom. ami azt illeti olyan régen nem láttam, hogy arra sem emlékszem milyen dobozban volt 8(.
azért kéne, remek kaland.

Waterhorse
Kimaradt a 2. rész?
Azt gyorsan pótolni, az a legjobb, az 1-el meg nem is igazán játszottam, talán csak a demójával. Nagyon jó történet, nagyon jó zene, csak egy kicsit sok mászkálás, és egy végigjátszás kell hozzá, nekem anélkül nem ment volna. Ja és írtó hosszú<#vigyor3>

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Timbo
Én mind a kettõt végignyomtam már! Van hozzá magyarosítás gondolom tudod?

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

bocs, én nem játszottam vele... ha jól tudom az ilyen digis játék, azt én nem komálom... ettõl még lehet nagyon jó, sõt asszem elég jónak ítélték anno!

dronkZero
Little Big Adventure-rel játszottatok? Az mekkora volt...
A 2. részét most húzom... az is kimaradt anno...

dronkZero
Jah, a Full Throttle nagy királyság. Egyébként inkább úgy tekintek rá, mint egész estés rajzfilmre, nem úgy, mint játékra. 😊

Cicero
Jaja 😄D Igaz még egy kicsit szaggat, szal' mehet föl 20000-re <#idiota>

BBird
Szóval nem ismeritek a tegnap említett játékot.

sbob: Valami bajod van a dúm3-al? Vigyázzá, mert kemény vagyok, mint a 3napos állva hagyott tejbegríz. ;-D
Amúgy még ki sem próbáltam a 3. részt. :-))
vagy ott az Abandon Loader vagy a DOSBox... azok lassítanak is...

Így fejbõl nem, de a retrogames.intranet.hu-n van 1 pár....

Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]

Vmi program lassító progit, tudtna vki mondani?
PiszkosFred
Nekem tetszett, de kétségtelen hogy az 1-2t (és általában az akkori lucas "scumm" kalandokat) nem lehet felülmúlni. A 3 is tetszett, habár most magyarosítással egészen más - amúgy is régen játszottam vele és felejtettem sokat, nomeg így anyanyelven.. élmény ;]. A IV sem rossz - igaz elfogult vagyok Guybrushsal kapcsolatban - csak hát itt már a kor technikája is beleszólt a dolgokba. De azért nem olyan rossz az.

az se rossz!
szóval amolyan erõkiegyenlítés céljából szívesen csatlakozom melléd a doom3 fanok ellen... <#eplus2>

igen valahogy én is így voltam vele... csak nem sikerült nekem lekapnom a zenéket...

no ugye? akkor a lordnak igaza volt...

BBird
A Noctropolis c. kalandról tud valaki mondani valamit? Néztem fotót, meg amennyit kivettem angolul, de hátha közületek próbálta valaki, mégis jobb egy ungarische vélemény. ;-)
rorr
nekem a monkey island 4 sajnos nem jött be!valamiért nem tetszik!
a Grim Fandango viszont zseniális!
Mindenkinek ajánlom a Psychonauts címû játékot Tim Shaffer-tõl!

Cicero
lol, az is jó! jobb a 2-nél!!4 <#hehe>

PiszkosFred
Annál a gagyi limlomnál? Nem is volt benne aknavetõ vagy lááááángszóró. Félrebeszélsz!

ollie
A JÁTÉK az Elite-nél kezdõdik.

BBird
Hogy tudtok ti ilyen régi játékokkal játszani... fúj, gusztustalan! HALYRÁ dúm3!!444 ;-)
PiszkosFred
Full Throttle zenejet mikor meghallottam, szegeny kis 14.4es modemem napokig csak T.G. Jackals szamokat toltott, hogy "megtalaljam" a focimzenet ;] Az hogy emellett a jatek mai napig a kedvencem, mind hangulataban, mind karaktereiben, mind tortenetileg, az mar mellekes kis aprosag 😄

Cicero
Nem, nem már megoldódott, felvittem a cycle-t 12000-e és simán elment <#idiota>

Éljenek! De kiegészíteném a Dig, a Day of the Tentacle és a Full Throttle nevû remekekkel... de még azér lehetne párat említeni...

Bár én nem vagyok a frenchkiss hazai védõbástyája, de azér erre válaszolnék...
Szerintem nem trágya a honlap, aki figyeli is egy csöppet a francia abandonware honlapokat, az rájöhetett, hogy bizony ha sikerül nekik beszerválni a francia versiont, akkor azt rakják fel, és nem az angolt. PL. Larry7 ugye. Ez szerintem tök természetes, még akkor is ha szerinted idegesítõ. És ez létezik más nemzeteknél is.
Szóval ha nem teccik pereld be õket felfokozott nacionalizmusukért...

hát nem tudom mi lehet még a gáz... talán télleg emelni kéne még a proci beállításon... de lehet a DOSBox még nem bír el vele normálisan...
szóval vársz a következõ verzióra, vagy összraksz egy retro gépet...

t'om megkéstem már vele... de azér mégis:
giana

Cicero
Jah... a maiak? 10-bõl ha 2-õ jó akkor sokat mondtam, a többi erõltetett szar 😞((

Timbo
Akkor nem tudod mi az a 'JÁTÉK' (azok még gamek voltak,de a maiak😞

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Cicero
Én nem! <#rinya>

PiszkosFred
Itt szerintem mindenki vegigjatszotta anno a lucas kalandokat ;]