Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én hál'sten kihagytam a Win95-t, hiszen akkoriban még vígan PC-DOS 7-t használtam, 486-os gépen. Olyan '98-'99 környékén lett a P200MMX, azon már az egy fokkal jobb Win98 szaladgált.
Hüpp hüpp /me szipog, régi szép idõk. ;-)
Nekem az a nosztalgia, amikor olvasom, hogyaszongya "jó ez a játék de olyan irtózatos gépigénye van. 8 Mega ram kell neki, és jó ha van hozzá egy P133-as".
Na meg persze alap volt a Win95 fikázása, ami érthetõ, én is nehezen tértem át a DOS-ról a sokkal erõforrásigényesebb Win95-re.
Mindenestre tök jó olvasgatni a magazinokat, kedvet kapok egy csomó régi játékhoz (Afterlife, Across the Rhine stbstb) és mostmár megszerezni sem nehéz õket, hiszen van net.
Csak még egy kommentár: szerintem nem az a lényeg hogy DOS-os vagy Win-es egy játék, hanem tényleg az, hogy X évvel ezelõtt az kedvenc volt és ha most leülök, akkor retrofeelinggel veszem elõ. Nekem például nemrég ilyen érzést hozott elõ az Incubation: Wilderness... hehe, akkoriban még nem volt 3D kártyám, és volt egy pálya ami kutya nehéz volt - hát abbahagytam, de jó szokásomhoz hiven a savegame-kat elmentettem. Kb fél éve valahogy elõjött, hogy én most elõveszem a játékot és befejezem: tök jó volt újra felidézni, hogy is kell játszani vele, aztán elõjött a sok éves játéktapasztalat elõnye és pikk-pakk megoldottam a pályát meg az összes többit is 😊
Nekem az is nosztalgia lesz, amikor 10 év múlva megint találkozom mondjuk a Prince új részeinek egyikével. Bár az tény, hogy az igazi nosztalgia feeling akkor is az XT, Hercules marad nekem is, amikor sárga-fekete monitoron nyomtam: Prince, GPC, Soko-ban, Mahjongg, Gato, Barbarian, stb. Vagy az Atari 2600 masinán a Pong!-t, Space Invaders-t.
De attól még az idõ múlásával nem fogom magamtól megvonni a többi, mai játékot.
A régi újságokban, amikor fikázták a Win-es játékokat... na azokra én is emlékszem, de aztán szép lassan jöttek azok is, amiket elkezdtek dícsérni. Legelsõ ilyen játékot még Martin (így hívják a régi 576 írót, aki a szív tv-n is vezetett néhány pc játékokkal foglalkozó mûsort?) is bemutatta a Szív tv adásában. Ez pedig a Firefight volt.
Egyébként te amúgy is megköveznél, Wizardry ide vagy oda... :-))
Ami meg a 96-97-es Win-es játékokat illeti, hááát... nem tudom, talán illene elõvenni egy újságot abból az idõbõl. Mondjuk a legjobb példa a CD Guru volt, ahol kis túlzással élve minden második játéknak ez volt a jellemzése: "elég szar játék, ráadásul még win-es is"...
Ami engem illet nekem soha nem fog nosztalgiát jelenteni ez, egyszerûen én nem ezek mellett nõttem fel. És én biztos vagyok benne, hogy nem lehet olyan nosztalgia topikot csinálni majd, amibe belefér az 2000-es csilivili játék, az 1989-es EGA-s tucat PC játék, és mondjuk egy C64-es játék. Rakd egymás mellé a képeket és meglátod miért. Vagy azt is mondhatnám, hogy indíts be egy mai menõ 3d-s játékot, majd utána egy EGA-sat, kíváncsi lennék meddig bírod aztán mellette...
Ezt nem kötöszködésbõl írom...
Erre a legjobb példa, hogy az említett Windowsos játék 2001-es, valljuk be az nem túl régi... és akkor most finoman fogalmaztam...
De meg a reginek mondhato windowsos jatekok sincsenek 10 evesek.
Egy tizeves gyerek se oreg meg, igaz ez egy kutyarol nem mondhato el. 😛
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Nem hiszem egyébként, hogy vitát akart indítani ezzel a hozzászólással, csak hát szóba jött a Wizardry, aztán jöttek a reakciók. Én spec. egyikkel sem játszottam. :-) Kövezzetek!
És különben is, az Oblivion a legjobb, fõleg azzal a laza csontival a videóból. ;-))
A topikot visszaolvasva láthatod, hogy itt a többségnek általában a nosztalgiát a DOS-os játékok jelentik. Te pedig egy olyan vitát szeretnél kiprovokálni, melybe belekevertél egy Windowsos játékot. Ehhez talán egy Wizardy topikot kéne nyitnod nem gondolod?
Másrészt meg Wizardy 6 elõtt számodra nem volt élet?
Mert akkor talán mégse neked kellene megnyitni azt a Wizardy topikot...
www.cs.vu.nl/~bkarel/lba/
lbawin.akoonet.com
"Sziasztok!
vázz, tudtam h valamit kihagytam: éppen szerverköltözetés- és egyebek lesznek, szal bmfnik.hu nem a legbiztosabb host. Aki levelet akar írni annak inkább anonymusftc
Pá
ZS"
"Sziasztok!
Kb. fél éve kezdtem el keresni a PREHISTORIK2 nevû, hiper-istenkirály játék készítõit. A teljes készítõlistáról az interneten találtam információt a programozó Eric Zmiro-ra, a designer Francis Fournier-re, valamint persze a TITUS-alapító Caen testvérekre.
A TITUS csõdjével a Caen testvéreknek nem találtam e-mail címet, Fournier-rõl nincs információ, viszont ERIC ZMIRO fellelhetõ. kb. 3 hónapja megpróbáltam kapcsolatba lépni vele, de nem válaszolt a levelemre.
Múlt héten ismét fejembe vettem, és elkezdtem kicsit részletesebben nyomozni. Mind a korábban próbált e-mail címre, mind pedig a cégének az e-mail címére küldtem levelet, és ezúttal siker koronázta próbálkozásaimat: Eric válaszolt. Úgy tûnik, esetleg hajlandó lenne a Prehistorik2 forrás publikálására.
A probléma viszont az, hogy a Pre2 windows vagy linux alá történõ portolása bonyolult, lévén 10000 sornyi 100% asm kódról van szó, mindenfajta angol fejlesztõi dokumentáció/komment nélkül. Én a francia kommenteket le tudom fordítani, de programozói segítségre van szükségem. Egy pre2 fanatikusra, aki tud asm-ben crossplatform
Ha valakit érdekel, írjon mailt:
szabozs
Köszi
ZS"
Regisztrálnod kell, ezt nem mondtuk, bocs', mert ha nem vagy bejelentkezve akkor a letöltésnél jön egy új ablak és kiírja, hogy: You are not logged in!
Ingyenes a regisztráció és nem kell megvárnod a válaszlevelet, egybõl beléphetsz a megadott név/jelszó párossal!
Jaja, a 10 eurós ablak fölötti ablakból lehet ingyen tölteni!
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
De azért köszönöm a hozzászólást. <#vigyor2>#vigyor2>
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
NÉZD meg a #3207-es hozzászólást, Torrent nélküli letöltéshez! <#nezze>#nezze>
A #3209-ben Lord Myn meg is erõsítette, és írta, hogy angol nyelvûek, nem franciák!
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
üdv.
<#integet2>#integet2>
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Sikerült, és elindítottam, de nulla a letöltési sebesség. Hihetetlen. Tényleg ilyen béna vagyok? <#miaz>#miaz>
Jól mehet nekik? Ugyan mért? Egy ilyen oldallal csak az ember kiadásai nõnek...
Az nem egy szimpla html oldal. Javaslom pl a bitcometet.
Little big adventures 2 alias Twinsens Odyssey? Tud nekem valaki segíteni? Nemtalálom sehol. Mintha a föld nyelte volna el. Biztos ismeritek még 1997-bõl. 😊 Ha tudjátok hogy jutok hozzá kérlek... Segítség!
<#help>#help><#nevetes2>#nevetes2><#rinya>#rinya>
De pl. keress rá egy TEAM17 játékra, azt pl. nem lehet letölteni, mer a cég még árulja õket. Vagy az ESA tagok által birtokolt játékokra...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Második részét csak láttam, de lehet, hogy meg van itthon. Egyébként kicsit nehéz játék... szerintem. De megéri vele küzdeni. Az utóbbi idõben megint többször leültem elé, de aztán sosem volt rá elég idõm... 😞
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
Gothic
People's General
Dungeon Keeper gold
Freespace2
az underdogson
egyébként tud valaki jobb helyet mind az underdogs(ahol min 15k val jön és van 1996-2000 es gamek?)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
How much can you take,before you snap?