Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Az FPS része csak a körítése volt az elsõ résznek. Alapvetõen egy táblás WH40k "RTS"...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

BBird
Amúgy ezt a játékot sajna sosem sikerült mûködésre bírni. Más valakinek esetleg? Szívesen kipróbálnám, ha már az elsõ része is volt a kezemben (bár az még nem egy tipikus FPS volt).
BBird
Hülye kérdés, de nem véletlen nem a Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels -re gondolsz?
Képek
NeoMaN
nem glide volt az, hanem opengl (csak a voodoo volt az elésõ kari ami ezt (is) tudta

Hmm... hát volt egy hivatalos oldal, de az megszûnt. Pár hónapja még ment az tuti. De a crack dot com már csõdbe ment, ahogy láttam valahol a múltkor.

Aha erre nem emlékszem. Ez azt hiszem kimaradt az életembõl.
A Quake 1-hez télleg volt 3d-s gyorsítás, de nem alapból! Én viszont csak Glideot használtam ha jól emlékszem.

NeoMaN
Amúgy itt van egy Win32-es verzió az Abuse-ból, de valamiért nem mûxik a felbontásállítás... ( abuse32.exe -size 1024 768)
Abuse32

NeoMaN
Pontosan ilyet keresek.

Viszont lehet, hogy én simán az Abuse-ról beszélek, már nemtom. Nagyon rég volt, de én úgy emléxem, hogy a 2 játék (Q1+Abuse) keresztezésébõl egy hackercsapat csinált egy 3. gamet...
Még hír is volt róla a pcguruban asszem, és a játék demója a CDGurun volt megtalálható, olyan szöveg kiséretében, hogy ez valóban egy lopott endzsinekre épülõ gamma.

NeoMaN
Arról az Abuse-ról van szó igen. Ez az Abuse a quake1 kódjára épült. Késöbb valakik ellopták mindkét source-ot (Quake, Abuse), és kidobtak egy lövöldözõs platform gamet (tisztára mint az Abuse), de már OpenGL támogatással. ne feledjük, hogy a Quake1 is ment OGL alatt!

Vagy kurvára keverek valamit, és csak simán az Abuse-ról beszélek, csak kutyulom a dolgokat...

Aham én elolvastam azért... bár nem sokra mentek velem.
Én nekem magas az a rész, hogy az Abuse stílusában és a Quake enginejával. Egy Quake enginenal futatott platformot keresünk aminek volt 3d kártya támogatása vagy mit?
jahh és 97-bõl kb.

OpenGl? Ha azt mondod Glide vagy d3d, akkor még oksa, de 97-ben OpenGl... hát nem tudom, nekem fogalmam sincs.
Ez az Abuse is magas nekem. Én csak egy DOS-os platformot ismerek Abuse címmel, az marha jó... 😊

Szerintem is. Hihetetlen jó játékok!

Nincs itt probléma, ilyen távlatokból már összemosodnak a dolgok.

NeoMaN
Mosmá semmiben sem vagyok biztos.
Jakuza!
Ez mond neked valamit??:

itten-e

NeoMaN
áh sztem keverem
Sztem az Abuse volt az a game mégiscsak...
Quake endzsinre épült...

Oil Imperium és Iron Lords rulez! 😊

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

NeoMaN
Nem emléxem sajna...
De azt tudom, hogy teljesen olyan volt mint az Abuse, csak Quake1 OpenGL engine-el...

PiszkosFred
Picit bovebben a sztorirol, helyszinekrol, jellegzetes dolgokrol, vagy barmirol ami megmaradt emlekbe. Mert a System Shocktol a blood2ig barmi lehet - tulzassal persze ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

NeoMaN
Ja, és asszem ment OpenGL-ben is...

NeoMaN
Na én meg vagy 8 éve nem tudom mi volt ez a játék, de nagyon kellene (egyszer régen a demóját láttam):

Quake1 engine-vel készült és NAGYON hasonlított az Abuse-ra.

Mi lehet a címe?
Még valami olyan is terjengett akkoriban (95-96?), hogy a Quake1 és az Abuse kódját is ellopták, és azok ötvözésébõl jött létre a gém...

Valaki?

rorr
itt a link hozzá
http://www.mobygames.com/browse/games/8th-day/

rorr
Más a kiadó és más a fejlesztõ azt ne keverd össze!!!
Ez a csapat fejlesztette amigán a wolfchildet,a premiert és a heimdall 2. részét pc-n pedig a gender warst! Nézz csak utána!!! a csapat neve"The 8th Day"

Bocs, hulye vagyok, mar Te is tuttad a cimeket.
De akkor is hatalams jatekok.

Crusader: No Remorse, es Crusader: No Regret
Nem erre gondoltal?
Hatalmas jatekok...

[Jakuza]
Na igy beugrott.
Az Origin keszitette oket, mint az Ultimakat is, kozottuk az Ultima UnderWolrds-t is a nagy kedvencemet.

Crusader: No Remorse
Crusader: No Regret

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

EqUiNoX
Nem "Crusader" vagy valami ilyesmi volt a neve? (amire gondolok abban bennevolt a crusader kifejezes, de igy penteken az agyam mar csak ilyen foszlanyokra emlexik, a listam meg otthonvan;])

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

[Jakuza]
Egyaltalan nem.
Az Avalon csinalta a Heimdallt, Amigan a Core Design volt a nevuk.
A Gender Warst pedig ha jol emlexem a SCI Games csinalta.

Amugy volt valami hasonlo isometrikus jatek abban az idoben de nem ugrik be a neve.
2 reszes volt es egy fickoval kellett gyakni az ellent, tudott gurulni oldalra stb
Es ha jol emlexem valami piros pancel hacuka volt rajta a kezdesnel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

rorr
A gender wars-t a Heimdall készítõi csinálták szerintem.

rorr
Én úgy emlékszem abban az dõben a dungeon keepert fejlesztette Molyneux meg a Theme Hospitalt és a Magic carpet 2 cimû játékokat. A gender wars-t ismerem Nõk a Férfiak ellen és tényleg hasonlított a syndicate-re és a Gene Wars is hasonló izometrikus grafikájú játék.Tévedtem, a Dungeon Keeper fejlesztése után ment el Molyneux a saját maga alapította cégtõl a Populous 3-hoz már semmi köze nem volt!!!

[Jakuza]
Nincs is semmi gaz.
En ismerem mindket jatekot, tehat nalam meg a hiba az almatlansag volt. 😛

EqUiNoX
En mar nemtudom, de hiszek nektek. Annyi remlett, hogy volt egy hasonlo nevu jatek, amely kinezeteben, kezeleseben hasonlitott a syndicate-re. De mivel sokat nem jatszottam vele, ennyi ;] Hiaba na, mindig tanul az ember.

[Jakuza]
Jogos, en azt hittem a Gender Wars-rol van szo.

ha kell tárhely irjatok msgt...

Hát... ezt a Genewarst megnézted?
Jobb ötletem nincs. Mert ha jól melékszem az EA 1995-ben vette meg a Bullfrogot, és 1997-ben távozott a cégtõl Peter Molyneux.

Én nem értelek! Mért nem csinálsz a winyódon egy könyvtárat neki ahova bemountolsz C:\-nek. Akkor oda annyi játékot pakolsz amennyit akarsz, és amennyit elbír a winyód! 😊

Biztos tudjátok melyik játékról van szó?
Genewars
"Genewars is a real-time strategy game simular to Command and Conquer."

Gender Wars
köze nincs a Bullfroghoz...

Állíthatom azt bármekkorára. Sajna túlassít. Kicsi a prockóm. Ez van!

Ez az! Nem tudtam mivel keverhetik... de az nem is Bullfrog game volt.

igen

dronkZero
Coloniziation remakerõl tud valaki(hogy van-e)? Újabban rákattantam megint, és jó lenne, ha valaki írt volna már hozzá multit... :]

dronkZero
Keveritek itt a Genewars-ot a Gender Wars-szal... 😊
Az elsõ egy Bullfrogos géntecsnikával mókolós stratégia volt, a másik meg a Syndicate klón, nõk vs férfiak.
Csak hogy tisztázzuk a kérdést. 😊

takysoft
segítsetek már egy picit...
hogy lehet dosbox-ban beállítani a szabad helyet? vagyis hogy mennyi a szabad hely? nekem alapból 100mb-ot ir ki asszem. lehet ezt megváltoztatni?
nincs valami rendes tutor ehhez a dosboxhoz?

akinek lassú, az nyomjon sokszor Ctrl+F12-t. de ne vigye tuzásba, mert egy ido utan nem birja a proci, azt még lassabb lesz.

ha meg vmi játék nem akar instalálni, akkor a mount végére ird oda, hogy "-t cdrom" akkor cd-ként mountolja. nekem pl a c&c csak így ment fel.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Methylisocloro
O.K.
A Stonekeep egy egész CD-nyi játék volt?

EqUiNoX
OFF
..viszont ennek a fórumnak nem ez a központi témája...

Methylisocloro
OFF
a náci keresés fórumokon nem csak erre az országra jellemzõ

rorr
Szerintem a Electronic arts adta ki a Bullfrog fejlesztette és elég érdekes volt az alapötlet de valahogy nem lett etalon belõle... Akkor már távozott a cégtõl a Agy Molyneux

BBird
Végre! Üdv! :-)
Én már régebben örültem volna magyarításoknak a régi slágerek közül. Eddig leginkább csak a Little Big Adventure -rõl tudtam, de most már szerencsére szaporodnak, Nektek köszönhetõen! Szóval Köszönjük! :-)
És további jó munkát!
BBird
Én teljes mértékben megértelek Titeket, s nem is támadtalak. Remélem nem úgy vetted kommentjeim!? Isten ments, hogy kritizálni merjem az oldal mûködését! Én csak örülök neki, hogy van a retrogames és a dosgames is. Mindkettõ megfelelõ tartalommal és átláthatóan helyezkedik el a világhálón.

Csak a srácoknak üzentem, akik itt kritizálták a rendszert, hogy tény: finomabban is lehet közölni "azt" a szöveget. Tudom, hogy milyen a "mai" világ, de attól nem hiszem, hogy nekünk is be kellene állni a sorba, közéjük.

Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy a személyeskedéseket, kritázálását valaki oldalának nem épp normális színvonallal... nem itt, s nem publikban kellene intézni.

Na most már részemrõl is off! :-)
[Jakuza]
Hat nem tom szerintem meg a Syndicatera hasonlitott inkabb.

[Jakuza]
Nem allitottad be valoszinuleg a CPU Cyclest.
Minnel magasabbra allitod, annal gyorsabban fog az emulacio futni.