Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
1. - mintha lenne mozgasdetektor, de azt fel kell talalni. De ez nagyon homalyos, en emlexem ra hogy van, de lehet hogy keverem valami massal.

2. - Hat elvileg a civilek szamitanak csak es kizarolag. Hazak nem igazan, max az hogy lehetnek benne civilek, szal csak ovatosan ;]

3. - Persze, ignadozik az adakozas. Ha vegleg kilepnek es lepaktalnak az ufokkal, akkor onnan tol nincs mese, nekik lottek - ha emlekeim nem csalnak.

4. - Valtozo, de nem vegtelen. Egy ido utan meglesz majd a "Fo bazis" helye, akkor erdemes lesz elindulni, mert onnan annyira besurusodnek a tamadasok varosok, es bazisod ellen, hogy az mar unalmas lesz es/vagy bosszanto ;]

5. - Nem lovom le a poent, ra fogsz ismerni ha talalkozol vele. Eloszor majd Sectiodok fogjak bevetni ellened, tulik majd lenyulhatod es meglatod ;]

6. - Igen. Lesz meg par hajo, a legvegen a legjobb fejlesztessel, amely egyben elfogo vadasz es csapatszallito.

7. - Laserbol egy rifle sosem art ha van a hatizsakban. Mert Plasma ha kifogy, akkor azzal max integetni tudsz ;] Plasmahoz kell gyartanod toltenyeket, amelyek ufo forrasokba kerulnek. Ezeket sertetlen hajokkal vagy ufo bazisok foglalasaval szerezhetsz. Ezert aztan lesz amikor szukon leszel belole. Kisebbl letszamu hajohoz erdemes kimenni laserrel, es 2x tulerovel, kettes csapatokban. Akkor eleg a laser. Nagyobb hajokhoz csak plasmaval, heavyvel, de minimum gunnal. Pistol csak akkor, ha nincs mas. Kesobbiekben, soksok csata utan, amikor lesz alapanyag dogivel, akkor mar csak plasmaval erdemes menni.

+1: Ha rakapsz a jatekra, a 2t is ajanlja szerintem itt mindenki. A harmadik resz mar annyira nekem nem tetszett - XCom:Apocalypse - de egy probat majd megerhet. (Az fps jatek ami keszult Encounter neven, hat azt koszonjuk...inkabb nem minositem;]) Az Ufo:Aftermath nevu nem oly' regi akarmit messze keruld el. Igaz hogy hivatalosan nem folytatasa a korabbi Xcom sorozatnak, de nagyon eltoltak. Semmi gazdasagi resz, csak akcio, es haz az is...szoval megcsufolasa a franchisenak. A mostani Aftershock mar igeretesebbnek tunik, meglatjuk...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kandurex
Nah, megjöttem az UFO -zásból 😊 Fasza, így tömören a játék. Legjobban a gránátozás vált be a tippek közzül! Mondjuk halálra idegeltem magam az elsõ két órába, hogy bármilyen idegen egy lövésétõl kihaltak katonáim, de hál'isten (bár még nem próbáltam ki) sikerült kifejleszteni a személyi pajzsokat. Egy pár kérdés felmerült bennem. Szóval:

1,. Van e valamilyen detektor a játékba földi csatáknál? Elég bosszantó tud lenni, hogy nem találom az idegneket és úgy kell az egész pályát átfésülnöm, vagy a lesbõl támadások 😞

2,. Úgy vettem észre, hogy a vidéki csatákat, ha nem vesztek embert, azt kiválóra sikerül, de a városi terror támadások alkalmával szinte mindig gyenge vagy közepes. Jó 1 - 2 civilt lelõnnek a fattyúk, de azt szinte nem is lehet megakadályozni...igaz az is, hogy néha szarrá ágyúzom + rakétázom a környéket...szóval számít a környék sértetlenül hagyása?

3,. Ha esetleg valamelyik ország kilép a támogatási programból, vissza lehet szerezni a támogatásukat valahogy? (Még nem történt meg, de már Kanada mínusz 30k *val kevesebbet teljel)

4,. Milyen hosszú játékidõ?

5,. Mi a jó isten az mindcontrol? A szót értem, de hogy ez fegyver lenne vagy valami más?

6,. Interceptorokon kivül lehetnek másfajta gépeim is?

7,. Laser vagy Plasma?

Elõre is thx a segítséget. Még valami: Ez a játék über királyság!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

BBird
Ahogy írtam, csak bunkómód kimásoltam a remakes -rõl. Ott ezek voltak UFO alatt. Képek alapján szerintem is JA inkább. :-) JA mostani részét várom már, ha szóba jött. :-)

Egyébként igazad van abban, hogy mindenkinek az a retró, ami gyerekkorában volt. Így nekem az ATARI kazettás játékok, meg az XT,Hercules. De azok a bizonyos '90 -es évek vége felé kijött mûvek sem mai fényben tündökölnek. Hívjuk õket nyugdíj elõttieknek. ;-))
Az utolsó inkább egy Jagged Alliance remake... szerintem.

BBird
Na akkor elõször is jó reggelt (nekem ez most még az)!
Másodszor belinkelek 5db UFO remake-t, de ne kérdezzétek, hogy melyik milyen. Csak kimásoltam a remakes -rõl.

Xenocide

UFO: Alien Invasion

X-Force: Fight For Destiny

XCOM - Project Colonisation

Aussie Defence Squad

Aki ismeri valamelyiket, leírhatná, hogy melyiket érdemes bevállalni. :-)
Van belõle egyébként Win-es változat a HOTU-n ha az a probléma... persze ha ilyen csili-vili 3d remake hiányzik az más...

A lehetõ legtöbb embert pakold fel az avangerre... én késõbb szoktam 1 tankot vinni. Amikor már a legjobb szállítógépem van, akkor 2-t. Akkor már úgyis lesz légpárnás tank.

Kandurex
Az elsõvel kezdek, azért köszi. Elég lesz ez a COV is ahogy nézem. Tulajdonképpen tényleg inkább tippekre van szükségem. Pl. most már az embereim úgy néznek ki, mint a karácsonyfa a rengeteg gránáttól, aztán hajótípusból csak avangert veszek, fejlesztek.

Csak a második rész van a 3. kötetben, de nem több mint a fejlesztési lista. Ami viszont nem túl bonyolult (nem egy Master of Orion 2), mert ha az elsõ részt végignyomtad, akkor arra épül. De ha naon kell majd bescannelem neked...
De ne a második résszel kezd, kár lenne ha kiábrándulnál ebbõl a jó kis sorozatból.

Kandurex
Az meg van amiben az UFO van? Scanner? 😊 plspls 😊

Hát elõkaptam a már emlegetett ultrás cd-t, mert úgy emlékeztem, hogy rajta vannak a pc-s játékok könyvek anyagai is. Sajna csak a töredéke, szóval az ufo2 nincs. De bármi kérdésed van írj, mer ott még friss az "élmény". Az elsõ résznél meg megerõltetem magam... + szerencsére vannak itt még segítõkész userek.

Meg az elsõ kettõt is újrakiadták anno. Volt is a múltkor valahol egy hivatkozás a 2. könyvben egy leírásra. Hát nem találtam...

Nincs meg mind.

Akkor az elsõ rész...
Az lesz az! Valami Crysaloid tényleg. Igazából én rettegek tõlük, amíg nincs flying suit. Amikor városban kell alien terrort megfékezni és ilyenek vannak az a szép. A civilek nagyrésze átalakul ilyen szépséggé, és vége a dalnak. Mentheti az ember az irháját. A zombiba meg az a szép, hogy egy telitalálat után átalakul már. Ráadásul ezek a dögök annyi találatot igényelnek mint egy tank. Szörnyû kellemetlen élményeim voltak. Azt hittem ezt nem lehet megfejelni a második részben.

Akkor a második rész...
Eegen... azt kihagytam! Igyekeztem elfelejteni... :\
De öröm, hogy nemcsak én tépem a hajam attól a játéktól. Amit nem mondtam még, hogy az idegen bázisok is vannak vagy 2-3 szintesek. A hajók is kb 3 szintesek, a kikötõk meg....
Egyéként a kikötõs missionok nagyon egyszerûek lettek ott. Könnyûek...
Hajóra menni azért öngyilkosság, mert körbeállják a hordozórepcsit a dögök. Nem is látja az ember hol vannak. Aztán ugye az is két ütközetes küldetés. Aki túlélte az elsõt mehet a raktérbe... jajj...
A mind controlt pedig már szinte a legelejétõl használják az idegenek, és amíg nincs az embernek, addig szenvedés az egész játék.
A különbözõ lelõtt ufo hajóktól is kész voltam. Tök sötét az összes pálya, este nem is megyek missionre.
Férfiasan bevallom, hogy körönként mentek, és megpróbálom a lehetõ legtöbb emberrel túlélni a dolgot. Egyszerûen ha csak simán úgy játszanék, mint az elsõ részben esélyem nem lenne. Mind1, görcsöt kapok attól a játéktól. Majd ha megint lesz erõm folytatom tovább... talán mákom lesz ez egyszer. Csak az a baj a pályák nagy kiterjedése miatt órákat vesz el 1-1 misszió.

Kandurex
Neked meg van a PC -s játékok könyvei?

Kandurex
ISTEN VAGY!

Errõl jut eszembe! Nem remake, de talán érdekel valakit...
http://ufo2000.sourceforge.net/

Nekem úgy rémlik, hogy 45 és 46/47-es számokban foglalkoztak az elsõ résszel.
A másodikkal a PC-s játékok 3. kötetében, újságra nemtom megmondani...

BBird
Hülye vagyok, nem figyeltem, hogy már kiírtad. Bocsi! :-)
végülis ja de egy s60 as változat igen jól jönne <#ravasz1>

BBird
Na meg is találtam az elsõ résznek a leírását:
elsõ oldal
második oldal
harmadik oldal
negyedik oldal
ötödik oldal
hatodik oldal

Ez talán elég lesz kezdetnek!? ;-)
BBird
Van idõd? Akkor keresd meg a leírásokat a CoV scannelt számaiban X-Com -ról. :-)
LINK
PiszkosFred
Ebbõl? Nem kell ;] Ez így tökéletes ahogy van. (egyéni vélemény persze)

jó kis leirás 😊 kár hogy nincsen vmi faxa remake belöle..

rorr
COMMODORE VILÁG 46 UFO LEÍRÁS!!!

rorr
húha 1989 GOLDEN JOYSTICK:
legjobb grafika 8bit: armalyte,last ninja 2
legjobb akció 16bit:operation wolf, pacman
legjobb grafika 16BIT: ROCKET ranger ,starglider2 (ez oké)
legjobb zene 8bit: bionic commando, operation wolf
legjobb zene 16bit: starglider2 , INTERNATIONAL KARATE + (EZ OKÉ)

rorr
http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/ujcov.html

rorr
Nekem az összes cov + ultra megvan de valahol a neten is elérhetõ a dolog mindjárt megnézem...

PiszkosFred
Masodik reszhez annyit tennek hozza, hogy a hajok elleni terror tamadasoknal a vegen mindig a hajam tepem ;] Ott nem erdekel a letszamvesztesegem, csak elje tul a fel csapat es sikeruljon a missio...

Az elso resz Crysaloid vagymi elleni harc - zombivaltoztat ha elkapja a katonadat, majd a zombibol kikel egy ujabb Crys..akarmi, ami ujra fertoz - legjobb modszere ha mar akkor elkezded loni, amikor minimalis az esely a talalatra, de mar kiszurtad egy katonaval. Muszaj, mert ha kozeler es nincs fedezete az egysegnek, akkor ott bajok lesznek ;] Utalom oket, jobban mint a mindcontrolok ethrealokat. Vagy a kis sunyi probe-olo sectoidokat.

Akkor komoly meggondolatlanságról tettél tanúbizonyságot. Nekem sajna szétlopkodták az anyagaimat. Sajna már csak a töredéke van meg, de az biztos helyen.
Ellenben az összes cov anyaga fenn volt az egyik pcultra cd-jén... nem tudom most hirtelen melyiken.
Meg a covokat el lehet érni a netrõl is be vannak scannelve.

Kandurex
Húú, most olvasok vissza, köszi a tippeket, mindenki!

Kandurex
Ennyire régiek sajnos nincsennek meg 😞 a legrégebbi újságom egy 1997 PCX. Többségük meg költözésem után kidobódott 😞, franc se gondolta, hogy 2005. második felében egy 1994. -es játékkal akarok játszani

rorr
cov? pcultra? évkönyvek?

Akkor kicsit belepofáznék, ha nem baj. Ha baj akkor is 😊
Ha Kandurex tök kezdõ, akkor érdemesebb neki tök alap nehgézségi szinten indulni. És akkor újrakezdeni, mikor már elsajátította az alapokat.
A legfontosabb dolog a fejlesztés. Már a retron is írtam, az idegenek fegyverzetét kell "feltalálni", és azzal kell irtani õket. Az a legjobb. A gránátok használata is fontos. Én a jobb erõben lévõ csávókra nehéz fegyverzetet szoktam pakolni, pár misszión keresztül szenvedés velük, de miután eleget erõsödtek, fejlõdtek õk lesznek a legjobb katonák.
A mindcontrol nélkül nem lehet megnyerni a játékot, asszem egy élõ etheral kell hozzá. Szóval kell a bénító fegyver is, van egy ilyen kis lilagömböket szóró vacak. Azzal, mer az a villámpálca semmit nem ér. Érdemes elfogni õket, csak kell hozzá a megfelelõ épület a bázison. Asszem van soldier, navigator és captain vagy admiral. Már nem emlékszem. Az etheral navigator kell még majd, mer akkor lesz olyan radarod, ami mindent kiír az ellenséges hajóról.
Ja meg a flying suit sem árt. Ha repked az ember, akkor nem tudják rohadt zombivá formálni azok a dögök õket. Sajna már nem emlékszem a nevükre.
PiszkosFred barátom azt mondta az elsõ játékban jobb ha világosban mész. Szegény a másodikat akkor nem látta, mer ez inkább igaz arra. Az elsõ még annyira nem gáz. A nagyobb hajók megtámadásával kell vigyázni. Egyrészt a vadászok nem bírnak el vele, de ha meg leszeded, akkor a földi csatánál kavarnak be. Oda már kell komolyabb haditechnika.
Gépkutyi télleg semmit nem ér. Én a lekomolyabb rakétát szoktam feltolni rájuk. Aztán nagyobb hajókra max több interceptort küldök.
Városi terrotámadás tényleg nagyon fontos. Ha nem akadályozod meg akkor csökkentik a neked szánt pénzeket az adott országok. Csak a már említett szemét fekete döggel kell vigyázni, mert annyit bír mint egy tank. Ráadásul ha zombivá alakítja a csapat egy részét az bukta.
Az is jó ha a te bázisod rohamozzák, házhoz jön a technológia.
A második rész az szemetebb, de ha túléled az elsõ pár hónapot akkor lehet esélyed. Ott viszont én például képtelen vagyok visszaszorítani õket. A csapatom havonta két idegen bázist semmisített meg, de nem vagyok képes megakadályozni, hogy újat hozzanak létre. A nagyobb hajók ellen tehetetlenek az elfogóvadászaim. Szerencsére a kommandó bírja a megterhelést, most már a havi 4 idegen bázis elleni támadás sem elképzelhetetlen nekik, most viszont már én nem bírom cérnával. A missionok két részesek, bejutni a bázisba, és ott is rendet rakni. Ráadásul itt már a tentaculat ellen sincs menekvés, mint az egyben emlegetett fekete ocsmányság elõl. Igazából bármilyen ötletet szívesen fogadok, hogy hol szúrtam el.
Amit biztosan látok, hogy a research képernyõm kiürült jelenleg. Asszem valami nagy hajón kéne vadásznom talán... elfogni pár parancsnokot. Egyetlen öröm, hogy M.C. képesség birtokbán, képes vagyok könnyedén elintézni az ellenfeleket. Egymással lemészároltatni õket stb.

Igen, ezért is mondtam, hogy mindenki döntse el maga. Nekem a gyerekkorom játékai számítanak retronak. Gondolom másnál is így van... ha mégse akkor bocs...

PiszkosFred
Az még fél év.. És amúgy is, Sid apánk és a Microprose hamarabb rabul ejtett mint Tamriel ;]

BBird
Mi ez a nagy mánia? ;-) És a szegény TES-el mi lesz? :-))
BBird
Na igen, de ha jól emlékszem Te régebben a DOS játékokat retróztad, ez pedig már Win kategória. Akkor legyen egy retróDOS, retróWIN kategória is? :-) Nem is rossz ötlet. :-)
PiszkosFred
Jó tanács XCOM1-hez. Nem szép dolog, - és élvezetesebb HC játszani (aki meghal, az meghal) -, de azért nem árt ha van 2 fullos csapatod, akiket az elsõ bevetés óta viszel és akiket életbentartasz. - ha meghalnak reload a mission, ez a nem szép dolog benne... Emellett javaslom a mindcontrol mihamarabbi felfedezését, és használatát ;]

Ja és még valami - basszus elõ fogom venni, nagyon megjött a kedvem ;] - ha lelõttél egy úrhajót, ne azonnal menj oda felderíteni. Várd meg amíg nappal lesz a helyszínen. Este persze hangulatosabb, de elsõ játékban jobb ha világosban mégy. Az sem baj ha eltelik 1-2 nap, mert közben van hogy a lelõtt ufo "regenerálódik", így ha lelövöd az utasait, akkor alkatrészeket is tudsz zsákmányolni, a kukatók legnagyobb örömére. Ne sajnáld magadtól a raktárépületeket, a livingquarterst, a workshopokat és a laborokat ;] Eleinte az interceptorokat célszerû középhatótávolságú ágyúkkal szerelni a gépágyú helyett. Géppityunak az interceptoron nincs értelme. Városi terrortámadásokat próbáld a lehetõ legjobban megcsinálni, nagyon jó cuccokat lehet serválni. Ha lesz stun fegyver, a hajók kapitányait érdemes elkapni, fõleg a nagyobb hajókét. De navigátorok is jól jönnek.

Fontos: mire jönnek az ethrealok, nagyon erõsödj meg. Mert akkor kezdõdik a játék igazi neheze ;]

Ja és a legfontosabb! Ez igaz mindkét részre. GRÁNÁT!! A legjobb fegyver! Gránátokkal bárkit, bárhol bármikor. Embereidnek még a fülébõl is az lógjon ;] Hidd el, megéri.

Hát nemtom Bird. Az egy 97-es játék, szóval nem mai darab. Nekem tényleg nem az jelent nosztalgiát, de pl. én is reklámoztam itt a HOTU frissítést, amiben több frissebb darab is van pl. Kingpin. Megítélés kérdése ez.
Egyébként az tényleg egy jó játék.

BBird
Na most ez olyan baromira idetartozik, de nekem az Incubation tetszett. Mégha csak az UFO részek "csatái" hasonlítottak rá és fordítva. :-)

Jó-jó... az annyira nem retró, csak nekem. :-)
Az elsõ rész marha egyszerû. A második részhez viszont még sosem voltam elég kitartó, bár a save gamek meg vannak, szóval bármikor elõvehetem megint.
Végigjátszás szerintem nincs is hozzá, az megölné a játékot.
De ha bármi problémád, vagy kérdésed lenne, akkor írj nyugodtan, vagy ide vagy a retrora, de akár mailt is. Bár a fórumok jobbak, mert akkor bármelyik segítõkész fórumos társ ki tud segíteni.

Kandurex
Nekem, de már sikerült megoldani + az UFO magyarítást is 😊

Valakinek nincs róla elfekvõben (UFO 1 -2) leírás + végigjátszás?

Volt egy frissítés a HOTU-n.
Érdekességként megemlítem, hogy felkerült az Imperium Galactica, és ellentétben a második résznél mgfogalmazott kritikákkal, ez Top Dog kategóriás lett. De ahogy rápillantottam, szerintem az IG2-bõl sikerült belecsempészni a képet.

Kandurex
vagy 1261 😊

Kandurex

Montanosz
ki kereste az Ecstatica II-t?

mert megvan az iso...

..és nem is tudtam de gond nélkül windózos)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

ollie
Saboteur Remake!

ollie
Elkészûlt az Alien Breed Remake!
Alien Breed

ollie
http://www.remakes.org/

Gondolom ezt az oldalt ismeritek, ugye?