Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

NeoMaN
Ja, természetesen Win XP-s verzijó. 😊

NeoMaN
Nekem egy kb. 60MB-os ISO-m van az Xcom deffense collectors-ból. Van muvi az elején, van zene, van sfx, minden.
Hibátlan.
Múlthéten szedtem DC-rõl.

Csak ez az egy kimetet van? Sima kompozit (antenna) nincs? Azzal egyszerûbb lenne!
Nekem csak C64-em van, azon van mindkettõ. Vagy Te VGA monitorra szeretnéd kötni a gépet? Az Atari-t nem ismerem, de nagyon valószínû, hogy azt sem lehet egyszerûen VGA, stb. monitorra kötni. Persze nem a kábel (hiánya) miatt!
Sz'al, próbáld antenna kábellel, és a TV-n keresd meg a gép képét.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Üdvözletem!

Öreg motorosok, hozzátok fordulnék problémámmal. Sajnos nem igazán abban az idõszakban nõttem fel, amikor még a Doom volt a menõ, vagy akár a 8-bites számítógépek. Most viszont szeretném bepótolni, amit kihagytam. Csakhát van egy kis probléma.

Van nekem egy Atari Xl 800-som, de hiányzik egy kábele. Pontosabban az, ami a tv-t vagy monitort összeköti a géppel és az a helyzet, hogy nem tudom, hogy milyen kábel kellene bele. Szeretném a segítségeteket kérni ebben. Lefényképeztem a kimenetet, alant megtekinthetõ.

http://www.alvilag.hu/mobilgames/Atari.jpg

Kandurex
Na ez az, minden! Ez nem UFO. Nem tetszik.

takysoft
megnéztem, hexedit után gyorsabb, de ugyanúgy lassan update-eli a screen-t.
nem tudja megoldani valaki, hogy az eredeti feliban annyit ír csak t, hogy az intro rendesen menjen(a 2xsai nekem amugy se tetszik)?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
tuti létezik. van vmi X-COM Collectors edition CD, amin ez a 3 játék van fent, sok egyéb marhaságal együtt. azt az iso-t nem találni, de a game emule-on fent van 1-2 embernek, idõvel lejön.

FIGYELEM!
X-COM UFO Defense-hez egy másik csávesz is csinált indítót(a wineshez), amivel tökéletesen megy az Intro is. nem csak zene van, hanem sfx is.
meg vannak olyan projektek is, hogy az ufo 1.2-bõl kiszedték a hangokat, mert az ufo 1.4-ben nem ugyanazok vannak, hanem szarabbak valahogy, és azokat is áttették.(asszem a korhatár miatt kiszedték a félelmetes sikolyokat, meg hasonlók.)
Itt találtam rá a linkre.

Mok futtató file-a kell nekünk

ez meg közvetlenül a forum, itt lehet leszedni is.

csak van vele vmi pici probléma. jobbak a hangok, megjavul az intro, sõt, lejjebb találtok még egy másik srác által készített hangfile-projektet is, sõt, a fórum vége fele Mok odatesz még egy exe-t, amivel a game 2xsai grafikai feltert is kap, CSAKHOGY a srác megoldotta a timer problémát is....
ezzel az a ciki, hogy szarul. a timer eredetileg szar, mer az 5mp-el nem 5mp-et lép, hanem majdnem fél percet, Mok indítója meg pont 5mp-et, viszont a geodata(földtérkét) is csak ennek függvényében változik. vagyis a hajók nem folyamatosan mozognak, hanem egyszer itt vannak, egyszer ott. ez pedig igen zavaró. a fórumban ír valahol valami HEX-editálást is, de azt még nem próbáltam ki. remélem bejön. Eszetlen feelinges az intro teljes hanggal....

az oldalról le lehet még szedni a játék többi animációját is(psx-es verzióban több van). meg lehet nézni a véganimot pl.

nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, amit kaptam, remélem tudtam viszonozni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Parancssorból kell indítani az abandonia verzióját, xcomapoc skip paranccsal, mert különben lefagy rögtön az intro miatt. Dosbox alatt nem tudom miért nem megy. Lehet, hogy rossz a hangbeállítás (220 7 1 kell). A setup érdekes módon csak windows alatt megy. Tiszta kavar az egész.<#nevetes1>

Akkor a 2. az újabb verzió, de a lefagyos is egyben. Lammaer írja, hogy a rossz verzióból hiányoznak fájlok, valószínüleg ez pont az, azért kisebb a mérete.

Collector's editiont viszont sehol nem találtam a neten az apoc-ról.
Jó hír, hogy fent van DC-n, majd én is utánanézek, köszi az infót. <#taps>

A hangprobléma állítólag megoldható vdmsound progi segítségével, bár én még nem próbáltam:
http://www.xcomufo.com/forums//index.php?act=ST&f=26&t=841

Dervis

Minden. <#vigyor4> A világ elszennyezõdött, egy hatalmas városban (megapolis) játszódik a gáma, lényege ugyanaz, lelõni az ufókat, lenyomni az ufónautákat, akik a nagyvállalatokat (régiekben országokat) próbálják az oldalukra állítani. De sok a különbség, pl minden vállalat termel valamit, és ha ellened lesznek, akkor bebuktad a termékeiket (fegyverek, jármûvek, üzemanyag). Vagy buktad a segítségüket, pl. goverment=pénz, rendõrség=UFOk elleni harc. Külön poén, hogy a világ szvsz eléggé cyberpunk, a nagyvállalatok harcol(hat)nak egymás ellen, már láttam olyat, hogy egy rendõrállomást (nagy felhõkarcoló) félig lerombolt egy un. Spike bünszövetkezet rakétavetõvel felszerelt antigravitációs kocsija, míg végül rendörségi vadászgépek lelõtték. Illetve katonákkal letámadják egymás épületeit. Ufonauták ellen van már real time harc is, ami szvsz sokban megkönnyíti a játékot, mert sokkal gyorsabb a cselekmény és persze bármikor leállítható az idõ, hogy parancsokat lehessen kiadni. Továbbá érdekes módon a brainsucker-ek körökre osztott harcnál szinte mindig hatalmas mészárlást végeztek az embereim között, de real time harcnál olyan összüzet kapnak az arcukba, hogy eddig a kb. 50 találkozásból csak egy embert vesztettem. Továbbá tetszett, hogy az tereptárgyak összeomlanak, ha kilövöm az aljukat. Az ufo 2-ben kicsit zavart, hogy volt olyan harc a rákemberek ellen, hogy a sok gránáttól meg rakétától a fél harcmezõ lángokban állt, az épületek jó része hiányzott, de egy sem omlott össze. Itt elég gyakran elõfordul, hogy egy lengõfolyosón járkáló szörnyre eladott elhibázott lövésektõl az egész folyosó lezuhan, vagy egy gránát robbanása után mindenféle sérült falrész meg egyéb tereptárgy összeomlik, esetenként ráesve valakire. Szóval szvsz nagyon jó játék bár a grafikáját eléggé elcseszték az elõzõ két részhez képest, és az irányítás sem egyértelmû, az elején a hajamat téptem mert nem tudtam katonákat berakni a jármûvekbe stb. stb.

Dervis

Az Xcom apoc kifagyással kapcsolatban: emlékszem, amikor ez még új játék volt - RIP verzióban sikerült megszereznem, toltam ezerrel, aztán az idegen dimenzióba érve nekem is kifagyott. Próbálkoztam mindennel (net ugye nem volt) dühöngtem, aztán félretettem. Akkor úgy nézett ki, azért fagy ki, mert egy komplett alkönyvtár hiányzik (ami az idegen dimenzió adatait tartalmazza - talán a hibaüzenet is utalt erre).

Késõbb találtam egy RIP kiegészitõt, ami kimondottan arról szólt, hogy megoldja az alien dimenziós fagyást - és láss csodát, a hiányzó fájlok voltak benne... valószinûleg ugyanaz a probléma jelentkezik most is...

takysoft
most nézem.. xcom3-ból is van Collectors edition állítólag

takysoft
leszedtem abadoniáról.. nem indul.. se dosbox, se win. mind1
a magyarítás fileok megegyeznek, szal azzal nem lesz gond.(legalábbis méretre egyeznek)
amugy a 2. verzió 1997 junius 24-es, a másik meg juni 11-es, legalábbis a readme szerint... érdekes... na majd lejön az image... csak az a ciki, hogy holnap elmegyek, azt lehet nem jövök 2 hétig... nem baj, majd megoldjátok...

takysoft
találtam DC-n Apocalypse cd-image-et... meglátjuk majd azt.

takysoft
pedig kell! kiakad a kútnál egy halom videokártyával(fõleg újakkal)
dlh.net-rõl szedd le a s3 patchet, az megoldja.
ha nem indul... azt nemtom, próbáld meg scummvm-mel.

cxomapocalypse dolognak utána-nézek mindenképp, bár nem biztos, hogy a magyarítás minden verzióval menni fog....(enyimmel müxik)

Kandurex
Nem, semmit.

egybknt te használtál valamilyen patchet vagy cracket ehhez kandur ?
nekem az install ment a game nem, mert kéri a disc 1 et benntvan nyomom a keyt és incorrect hibaüzivel nyaggat
Kandurex
Hm, mondjuk még nem játszottam az XCOM Apocalypse -el, mi a különbség az elõzõ két részhez képest?

Methylisocloro
Kandurex
Persze, miért ne menne? De fogadok az a bajod, hogy nem mûködik az install mi? No problemo. WINXP alatt csak úgy hajlandó feltelepülni a játék, ha az egyes CD lévõ setup.exe átrakod WIN98 kompatibilis módba.

Khm, nem szokásom 5 percenként írni,<#zavart1> de...az utolsó kérdésem tárgytalan. Az underdogs-t nézem, és az onnan letölthetõ verzók tartalmaznak egy fan által írt patch-et, ami megoldja ezt az XP/ME/2000 elõjövõ grafikai problémát.

Dervis

Ha már az UFO1 és 2 itt a sláger <#alien2><#alien2><#alien2>: Letöltöttema collector's editiont, ami már windows-os alkalmazás, de nálam nem müködik jól, tök elmosódott mindkettõ játéknál a kép, teljesen játszhatatlan. Másnak volt ilyen problémája?<#rinya>

Dervis

Ja igen, a lényeg. A hang nálad milyen? Mondjuk attól tartok csak úgy lehet igazán kipróbálni, játszol vele, alapból nem sok hangot produkál...

Dervis

kandurtól kéredezném 50000000000000000000000000 -re hogy mûködik e neki a broken sword 1
Igen az a 2. verzió és az underdogsról letölthetõ.
http://www.the-underdogs.org/game.php?gameid=2428
Ahogy elnézem, most már csak bittorren-nel tölthetõ le és 69 mega a mérete.

A 3. verzió az Abandoniáról tölthetõ le.
Ehhez mellesleg egy egérprogram is van mellékelve, mert az egérmozgás alapból szánalmasan lassú a játékban...
http://www.abandonia.com/games/307/X-Com-Apocalypse
Itt van kép az intróból (egy kilõtt rescue car zuhan a kamera felé).
86 mega a mérete.

Hmm jelentõs különbség...

Dervis

takysoft
ezt asszem nálad a 2-es verzió, nem?

takysoft
Az én verzióm kezdõképe ilyen.
introt nem lattam benne...
dosboxban sem
3 menupont van, uj hadjarat, betoltes, meg kilepes.

takysoft
ez bizony igaz, pedig ahhoz is van magyarítás!
X-COM Apocalypse Magyarítás

nem játszottam még, de majd megnézem, nekem milyen verzió van, oks?

Kandurex
A helyzet az, hogy itt csak a Enemy Unknow és a Terror from the Deep -el játszók vannak, az Apocalypse változatot, ahogy én tudom, senki nem tolja.

Atomreaktor
Ez tetszik😊)) Van probléma rendesen😊)
Én nem tok segíteni, de biztos jelentkezni fog vki, mert nagy ufo-sok vannak itten😉)

Sziasztok!

Pont (megint) x-com mániám van<#alien2>, erre benézek ide és mit látok?<#vigyor2>

Miután már három különbözõ x-com apocalypse verziót sikerült letöltenem, eldöntöttem, hogy játszok vele. Elsõ problémám a verziók különbözõsége volt. Van egy olyan, amit én csak debug verziónak nevezek, mert van scenario editor menüpontja, meg különféle cheat-ek hozhatóak müködésbe vele. Viszont félkész az ufopedia, és néha elszáll az idegen dimenzióban (cheat-tel átnéztem). A fõképernyõje egy sárga X vörös lángoló/robbanó háttérrel és nincs rajta semmilyen copyright felirat. A második verzió jónak tünik, az elején metropol páncélos katonák állnak félkörben és van copyright felirat is. A harmadik elején szintén a vörös hátterû sárga X van, editor nélkül copyright felirattal.

A kérdésem az lenne, hogy végigjátszotta-e már valaki a gámát, és milyen fõképernyõje volt a játéknak. Ugyanis nem szeretném beszívni, sok-sok órás játék után az idegen dimenzióban. Igaz a 2. és a 3. verzió úgy tünik azonos "fajta" mentést használ, tehát a mentések átvihetõk a 2 játék között, de ebben nem vagyok 100% biztos. Szóval jó lenne tudni melyik a jó verzió.<#help>

A másik, hogy a hang akadozik, ami azért rendkívül bosszantó. A 2. verzió müködik dosbox alatt, viszont intro nélküli (így lehet hogy nem teljes és vannak hiányzó állományai) a harmadik meg a legcselesebb, mert az introja csak dosbox alatt fut, a játék meg csak dosbox alatt nem fut. <#nemtudom> ha valakinek sikerült rendes hangot kicsalnia a játékból legyen szíves segítsen.<#help>

Dervis

Kandurex
Igen az alap a Time'... a másik a Wilderness, a Hidden World tulajdonképpen egy kiegészített alapjáték pár új pályával, de semmi új episode, mint a Wilderness esetében. Sajnos, viszont az a 10 új küldetés elég kemény.

Atomreaktor
😊)))

takysoft
egy kis tipp még! ez nincs benne a tech tree-ben.
ha kihalgatsz egy orvost, akkor kapsz egy életforma-jelentést, olyat ami neked még nincs(nekem pl van már ethereal-tetem-kutatásom, pedig még olyan nem is láttam)

takysoft
te.... biztos nem vok benne, de talán..
idegen fémek + személyi páncél + ufo erõforrás + elerium... ezeket próbáld ki...
(persze a személyi páncélhoz eleve kell az idegen fémek!)
ezek után kutatható lesz.
+ ufo navigáció és kutatható a repülõ páncél is!

http://mywebpages.comcast.net/pmm1/games/games.html
itt scrollozz le, és találsz tech tree-t, abban megtalálod pontosan mi kell hozzá

takysoft
épp most, de a HEROES of might and magiccal(2)... 😞
might and magicból annak ideján a 6-ot láttam, de nem sok maradt meg... talán annyi, hogy mindig felrobbantam potionkeverés közben😊

takysoft
itt találtam valahol mielõtt betettem a másik fórumba😊

Methylisocloro
Nem játszott valaki mostanában a Might and Magic II -vel?

Atomreaktor
lehet egy két kbyte nem passzol😞

azé kérdeztem h megy e mert nekem kurvára nem akar menni, install megvan meg minden aztán kéri az 1 es discet betolom- incorrect disc - anyádat mondom hangosan és a cd n lévö szaokat is felraktam de nem vágo mi a prbléma, szarul állitottam abe a deamon tools?T
oké kiirom az 1 es discet cd re minimum install kéri az 1 es cdt berakom minden oké incorrect cd kiirás totális gyilok kedv, nah szóval neked hogy ment?
Atomreaktor
😉))

PiszkosFred
Naná. Naponta csekkolja mindenki, az esetleges új finomságok miatt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kandur: mi ez az "Incubation: Hidden World mission" ? Amirõl tudok az az alapjáték (time is running out) illetve a wilderness missions - ez utóbbit kb fél évvel ezelõtt fejeztem be....

Atomreaktor
Ezt az oldalt ugye ismeritek? Érdemes megnézni...😉

Atomreaktor
Crusader is jó😉)

PiszkosFred
"az egyik terroron jött egy mocsadék... valami bogár, de ha odamegy valakihez, akkor belepetézik, ha meg kinyírom az illetõt, akkor abból is bogár lesz... rettentõen gáz... ki mit ajánl ellene? remélem ilyenbõl nem sok lesz..."

Isten hozott a Crys...akarmi..oid klubban ;] Keszulj fel, hogy a varosi terror akciokban mindig van 3-4db. Nagyobb hajokra is felkerulnek, foleg terror shipen szoktak lenni, es sectiodokkal battleshipen. (nemtudom a kis hulyek miert viszik magukkal, ekkor mar vigan mindcontroloznak ok is..) Szoval lesznek boven, nem tunnek el.

Gyogyszer ellenuk? Hat alapeset, hogy az embereid parossaval, vagy 3-4es csoportokban maszkaljanak, es ha meglatnak egyet, pumpaljak tele oket heavyplasmaval, attol csuklanak mint a kempingszek.

ui-nak egy jo tanacs. Nagyon figyelj arra, hogy ha zombi lett egy npc vagy katonad, akkor hogy lovoldozol bele, Pont emiatt amit irtal is. Ugyanis ha a zombiba losz, es "lelovod rola a zombit", vagy atalakul ismet crys...akarmivel, akkor lehet hogy az a csuf dolog fog elofordulni, hogy szegeny kommandosod ott all a crys..akarmi elott tele tarral, harcrakeszen, de timeunit pont nelkul. Marpedig ha ez a helyzet, es jon a kovetkezo az ufo "turn", akkor konnyes bucsut kell venned... (altalaban az ilyen esetek miatt megyek 0as timerre allitott granattal, ha esetleg meghalnek,akkor vigyem magammal az ufot is. Csak jelen esetben nem meghalok, hanem zombi/crys.. leszek, igy a granat elesre allitva nem jo..)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kandurex
Ja igen, a fõ - fõ bolygójuk koordinátáit bázis parancsnokok õrzik, szal azokból kell 3 - 5 elfogni élve és kifaggatózni 😊

Kandurex
Elõször én is kérdezek: HOgyan, vagyis mit fejlesztettél, hogy megkapd az erõ páncélt?

A többire a válasz: Fegyverbõl a plazma abból is a nehezebb fajta. Az idegen fõ - fõ bázisra elvileg úgy tudsz eljutni, hogy csak spontán elindulsz a kommandósaiddal és meg kell jelennie egy gombnak a válasz cél pontot képernyõn. Embereket úgy lehet tuningolni, hogy elmész velük nem túl nehéz küldetésekre és ott tápoltatod õket koszos fóka bébik kinyírásával holmi koszos XP é-ért cserébe, meglásd hamar elérik a százados rangokat ami már elég kellemes lövési rátát jelenthet + ba rengeteg mozgás pontot fognak kapnak.

takysoft
én most az 1-et nyomom, de gondjaim vannak a nyersanyaggal....
nincs elég elerium, meg a gyártás is lassú... asszem létrehozok egy harmadik bázis. eddig van egy pesten(igen, budapesten, egész jól befogja európát), meg van egy észak amerika közepén. élkészült az elõ tûzvihar(épp ideje, mert az elfogókat kilõtték a nagy hajók), meg van már 2-3 erõpáncélom(bár személyi páncélból sincs mindenkinek...)
az egyik terroron jött egy mocsadék... valami bogár, de ha odamegy valakihez, akkor belepetézik, ha meg kinyírom az illetõt, akkor abból is bogár lesz... rettentõen gáz... ki mit ajánl ellene? remélem ilyenbõl nem sok lesz...

bázisaim szerencsére védve vannak, 4-5 plazma pajzs, valami gravitációs szutyok, amitõl még egyszer támadhatok. be nem jutnak.(már próbálták😄)

kevés az elerium... hogy lehet többet szerezni? nincs páncélra, lõszerre...

milyen fegyvert érdemes használni? vannak lézer puskáim, meg plazma puskáim, van belõlük nehéz verzió is, csak abban nincs automata mód, nem szeretem...
az emberen nem nagyon erõsõdnak, mert mindig meghalnak..(páncél nélkül nem csoda...)
asszem a második bázisom átalakítom gyártóüzemmé.(az elsõ fejlesztõüzem, már kifejlesztettem az uccsó hajót is, a bosszúállót, építek majd olyat is!)
csak abbol a fránya eleriumból ne kéne annyi....

a kérdéseimre kérlek benneteket, aki játszik, vagy nemrég játszott x-com1-et, az válaszolgasson, sokat segítene...
az ufo-k asszem a marsról jönnek, valami cydonia nevü helyrõl, ez benne volt az x-com-2ben, de oda hogy jutok el?(már ha rájövök majd, hogy oda kell menni), mit jelölök ki célpontnak? vagy lesz külön ikonja? és ha odamegyek, és elrontok, akkor össze lehet dobni még egy csapatot, hogy újra megpróbáljam?
erre mondjuk nem feltétlen kell válaszolni, majd rájövök....

csak segítsetek picit, mert irtó nehéz... javasoljatok taktikákat.😄
(legutóbbi terror pályán 14 emberbõl 4 maradt meg a rohadt bogarak miatt)

nagyon fontos kérdés!!!!
lehet az embereket tuningolni? már hogy gyakoroljanak mikor a bázison vannak.(olyan szarul lõnek, hogy már fáj, de mindegyiknek van saját lövési szintje)

meg mondjuk, hogy legyen több idõegység, vagy hasonlók. pl ne szajanak be, és dobálják el a fegyvereket, meg örüljenek meg, és lõjék le egymást.

emlékszem a régi dos-os verzóban jöttek valami elme-izék is... ethereal, vagy mi.. mondjuk akkor se vittem végig, mert kinyírtak. azok meg átveszik a hatalmat az emberek felett.... remélem azok még majd késõbb jönnek....

a nem sofom tovább a szót.... remélem adtok 1-2 jó kis tippet