Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nincs valami progi, amivel meg lehet nézni, hogy milyen gyorsan számol a gép? azt az megmondaná, hogy az én gépemen, melyik a lehetõ legjobb, leggyorsabb frekibeállítás.. lehet irok majd ilyesmit pacalban, de azért egy profi sebességmérõ jobb lenne...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
a winXP teljes DOS-emulációja a cmd.exe file? vagyis ha kijön a vista, és esetleg nem lesz benne dosemuláció, akkor csak a cmd.exe kell nekem? meg ezek a progik?
...
maradok a dosboxnál.... emulál rendesen... gép kell neki, de újabb dos-gamék ugyse jönnek ki, a gépem meg csak javul😄 (megpróbálom majd kilõni a többi hangkártyát, marad az SB, meg megnézem hogyan lehet gyorsítani)
fut bármilyen renceren. linux, os/2, freebsd, macosX, meg portolható gyakorlatilag bárhova, hisz opensource(ellentétben pl a vpc-vel, meg a vmware-el).
szeretem a végleges megoldásokat. fõleg végleges kérdésekre.(dos játékok meghaltak, nem lesz több, elég emulálni ami eddig elkészült, nem kell gondolni a jövõre. nem kis munka.. meg ugye a dosbox nem kizárólag játék-emulátor.)
meg frontendekkel egyszerû is használni asszem, bár még nem próbáltam
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A Chariots of War nevû stratégiai játékot keresem, torrent ftp, bolt akármi érdekel remélem vki tud segíteni 😊
az aktuális hárdver configurációnkhoz igazítjuk.
De ez csak néhány klasszikus játékon segít, a legtöbb ilyenkor lefagy és shortcut - ok hílyán a restart az egytlen alternatíva.
De mostanság egyre inkább ismerté válnak a külömbözõ vpc programok emulált dosok
szerintem a legjobb amit Xp - én tehetünk hogy az emulálást nem egy proci és memória igényes programra bízzuk, hanem a számítógépes egységek emulálására külön nem nagy hardver követelményû programokat használunk.
Erre tudok ajánlani egy pár dolgot:
-VDMSound 2.0.4
-VDMSound 2.0.4 "Update 2ezt a javítást a C:\Program Files\VDMSound directoriumba kell bemásolni és felülírni az ottlévõ fájlokat!
-LaunchPad 1.0.1 ezt ugyanoda lehet bemásolni, és futtatni az install.bat - ot
AZ ÖSSZES PROGRAM DOS PROGRAMOKNÁL JOBB KLIKKEL HÍVHATÓ ELÕ "Run with VDMS"
Context menüpont segítségével.
így egy wizard jelenik meg ahol beállításainkal, ugyanúgy mint a properties
(tulajdonságok) álítgatásaival .pif filokat itt .vlp filokat hozunk létre,
Így a késõbbiekben a .vlp filok segítségével futnak majd a programok WINNT alatt!
HACKER©ORP™ http://sharer.p8.hu
az aktuális hárdver configurációnkhoz igazítjuk.
De ez csak néhány klasszikus játékon segít, a legtöbb ilyenkor lefagy és shortcut - ok hílyán a restart az egytlen alternatíva.
De mostanság egyre inkább ismerté válnak a külömbözõ vpc programok emulált dosok
szerintem a legjobb amit Xp - én tehetünk hogy az emulálást nem egy proci és memória igényes programra bízzuk, hanem a számítógépes egységek emulálására külön nem nagy hardver követelményû programokat használunk.
Erre tudok ajánlani egy pár dolgot:
-http://prdownloads.sourceforge.net/vdmsound/VDMSound-2.0.4-WinNT-i386.msi?downloadVDMSound 2.0.4
-VDMSound 2.0.4 "Update 2ezt a javítást a C:\Program Files\VDMSound directoriumba kell bemásolni és felülírni az ottlévõ fájlokat!
-LaunchPad 1.0.1 ezt ugyanoda lehet bemásolni, és futtatni az install.bat - ot
AZ ÖSSZES PROGRAM DOS PROGRAMOKNÁL JOBB KLIKKEL HÍVHATÓ ELÕ "Run with VDMS"
Context menüpont segítségével.
így egy wizard jelenik meg ahol beállításainkal, ugyanúgy mint a properties
(tulajdonságok) álítgatásaival .pif filokat itt .vlp filokat hozunk létre,
Így a késõbbiekben a .vlp filok segítségével futnak majd a programok WINNT alatt!
HACKER©ORP™ http://sharer.p8.hu
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
köcsög
Csak egypar nev: UFOs,Largo Winch,Deuteros: The Next Millennium,Lemmings,Descent to Undermountain,Zelda Classic,Space Hulk,Worlds of Ultima: Savage Empire,Privateer Remake stb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dervis
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Feltelepítettem VPC-re a DOS6.22-t, megy a CD megy az egér a hang stb...
Installáltam a Screamer CD-s verzióját...
Hááááát, még LOW qualityn is akad mint az állat.
Mit lehet tenni? Mit kellene konfigolnom?
Most kb egy 386-os PC sebességét hozza így.. 😞((
Autoexec:
mscdex /d:atapi /v
Config:
device=c:\dos\atapi.sys /d:atapi
A CD is ügy. Változó, de ez az alap:
Autoexec:
mscdex /x:asysfileneve /v
(itt az x a választott meghajtó jel)
Config:
device=x:\x\asysfile.sys /x:asysfileneve
(itt az elsõ a sys file helye, a második már a meghajtó)
Jakuza, nekem a VMW valamiért nem akart hangot. Az 5.2 VPC meg néhol BUGos még
Amugy milyen problemad van a hanggal a VMware alatt ?
Mert nalam semmifele problema nincs vele, mit ahogyan a VPC-vel es a Bochs-al sem.
Ahhoz pedig, hogy opengl-t hasznaljon nem az emulator szugsegeltetik.
Ja es meg valami, 5.2-es a legujabb VPC.
De ha eleg hozzaerto az ember sokkal tobbet kitud hozni ebbol az emulatorbol (VMWare) es osszesegeben sokkal, de sokkal magasabb tudasban mint a microsoftos VPC.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Viszont feltettem énis, és baszik kezelni a CD ill. DVD meghajtóimat. Furcsa, mert úgyemléxem régen simán kezelte... Kell neki a config.sys-be és autoexecbe a mscdex akármi???
Erre én már nem emléxem, be tudnád ide másolni? Megpróbáltam beírni ezeket a dógokat de sikerült LEFAGYASZTANOM vele a virtual PC-t. 😊)))))))
Íme a progi, RefreshLock! ajánlom mindenkinek!
én már vagy fél éve használom, és NAGYON megkönnyíti az életem.
3-4 nem tetszett annyira(bár nem is ismerem annyira)
az elsõt is a gyér angol tudásom miatt buktam el 1-2 küldi után...
😞
Most CD-im között találtam egy Settlers2 HUN-t
Lehet nekiállok.
😛
elmentem.... te!... hát ez inkább unalmas volt, mint nehéz.. elõrement 5-6 katona, letolta a népet(mert alien nem nagyon volt könnyû fokozatban), a többi meg arról szólt, hogy viszem a maradék 20-at is... a második szint különösen labirintusgyaloglás volt... nem is kell keresni semmit, lineáris az egész....
szerintem uccsó pályának elég szar
2 változatom van a Pinball Illusionból. Az egyik 5MB a másik 50MB!
Ha kilépek belõlük mindkettõ azt írja ki, hogy Pinball Illusion CD version. Mindkettõben benne van a Vikinges tábla is.
Mi a különbség???
Én nem vettem észre semmit, graf, zene ugyanaz...
??????
A Duke3D DOSBoxban nem igazán megy. Érdemes kivenni a hangot, levenni a grafikát, és kicsinyítani az ablakot... szóval egyszerûbb egy wines port.
Itt nem, de más fórumon már velem is elõfordult.
/on
Jajj...
"Gravis Ultrasound users should now experience new music and
sound effects, however, although not absolutely necessary,
it is recommended that you use the latest Gravis drivers
for your card. Please contact Gravis to obtain these.
In the Geoscape screen, and when it's your turn in the
Tactical section, you can alter the volume of the music
with the + and - keys on the numeric keypad."
de ez csak a DOS-os verziónál mûxik szóval téged nem érint.
5.,
Te se játszottál még a második résszel...
A tank az egyetlen megbízható egység, légpárnás plasma vagy sonic (a második részben). Érdekes módon nekem mindig beváltak, arról nem is beszélve, hogy inkább azt szedjék le, mint a nehezen felfejlõdött kommandósaimat.
Egyébként meg, aki eljutott a mind control részig tudhatja, hogy bizony nagyon meg kell dolgozni a nyersanyagokért. Tehát szinte minden missiont be kell vállalni. No most, szerintem nincs olyan ember a világon, aki ne azt játszaná, hogy kiküldi a tankot összegyûjti a kommandónak az idegeneket, a katonákat lemészárolja, a magasabb rangúakat élve elfogja...
Persze lehet csak én vagyok túlzottan siker centrikus, de mentségemre szóljon, hogy ez a második rész hatása.
Én VPC-t használok, éppen tegnap pakoltam föl rá DOS-t, a GeneWars miatt, és ott elég volt. DosBox nem jó, mert audió CD-t akar lejátszani közben és kilép ha nincs meghajtó...
A WMWare lehetõséget ad arra, hogy egy könyvtárat megosszak a HOST és a GUEST OPrendszer között?
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"