8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    igen, csak megőszülsz, mire 5-10k-val lejön az anyag.
    használj flashgetet:D
  • SLICK
    ja és amúgy ingyenes? :o
  • SLICK
    köszi :)
  • rtfmZoli
    Kösssszzz
  • takysoft
    innét
    de a tiberian sun csak oroszul van fent
  • dronkZero
    McDonald'sban, a happy meal-hez... :P
  • SLICK
    hi!
    nem tudtok olyan oldalakat ahonnan letöltehtném ezeket a gameket?
    McWarrior, McCommander, Tiberien Sun és kiegészítők...
  • lammaer
    Nem felejtek, csak nem vagyok gyors :)
  • Lacc
    Nahát, thnx!
  • lammaer
    Feltettem a Statosphere-t ide:
    http://www.kovacs24bela.extra.hu/stratosphere.zip

Akit érdekel, húzza :)
  • dronkZero
    LOL! Tényleg! Azé' jófej vagyok nem? :P :))
  • Lacc
    Én indítottam róla a topikot :D
  • dronkZero
    Nézd meg ezt! Nem rossz kis cucc, új, ingyenes, MMO... :)
  • Lacc
    Btw a Fallout Tacticson -esetleg az új LS-en- kívül nem nagyon van ilyen taktikai játék, amit lehet multiban is tolni ugye? Legalábbis én nem nagyon találtam, pedig sok lehetőség lenne benne.
  • PiszkosFred
    Na ha hamarabb előjön/eszembe jut nekem is, ez a "taktikai" kifejezés, akkor dehogy mondom rá hogy "akció" ;] Csak hát nem jutott más eszembe, és a magam részéről nem éreztem igazán stratégiainak. Úgyhogy taktikai, erre módosítanám a korábbi, kissé necces akció besorolásomat...

Mondjuk a lényegen nem változtat, sorolhatjuk bárhova az LSt, csudajó és a stílust a későbbiekben meghatározó játék volt.
  • lammaer
    Szerintem is taktikai játék az LS. Akciónak semmiképp se nevezném, hiszen reflexekre meg hasonló skillekre nincs benne szükség. Van idő gondolkodni, van idő számolgatni hány AP is kell egy akcióhoz, ami egy akciójátéknál ugye nem igy van.

Ahogy azt dronkzero is irta, azért nem stratégia, mert rövidtávú tervezésről szól az egész. Persze a játékvilágban a stratégia szóba szvsz ez is beleférne, mivel kissé másképp használjuk mint amit jelent.
  • lammaer
    Igen ez az. Ejj, de sokat is toltam :)
  • gabfaf
    Szerintem Te a Lords of the realm című játékról beszélsz, de azt ne kérdezd honnan tudod letölteni:)
  • Rettenthető
    Helló mindenkinek!

Keresek egy játékot, amelynek "szerencsére" nem tudom a nevét (nem tom mennyire számít réginek), dátumra kb. 1994-1998 közé tenném, de lehet tévedek.
    Az egész underdogs-t áttúrtam a stratégiák között, de nem találtam.

Középkorban játszódó, asszem nem fantasy, stratégia, axonometrikus nézeti térképpel (a pálya rombuszként helyezkedett el), azt nem tudnám megmondani, hogy real-time vagy körökre osztott a kaland térkép, de azt tom, hogy volt külön kaland térkép és csatatér. A csatatér szintén axonometrikus volt, de nem rombusz elhelyezéssel, hanem négyzettel és asszem ott realtime ment a harc.
    A játékban volt vár, ami vagy a gép által előre legenerált formájú volt, vagy magam is építhettem.
    A csatatér aránylag nagy, több képernyős volt (és a felülnézethez közelebb állt).
    Ha jól dereng, akkor volt némi gazdasági alapja is.
    Katonákat parasztból lehetett képezni asszem, és amikor bevonultak, akkor egy kis anim mutatta, hogy a fegyverraktárból felkapják a besorolásuknak megfelelő fegyvert (kard, ij, dárda... ?)

Illetve tudtok-e valami módot arra, hogy egy nem túl régi játék (Shadow Company) normálisan fusson a gépemen? - (9550), mert a betűk egyszerűen szétfolynak benne, ha elindul, mert újabban már azt mondja, hogy nem ismeri fel a videokártyát...^^
  • Lacc
    A stragéia az nekem globálisabb :) A taktikai játékok pedig inkább a közelharcra vannak kihegyezve, ahol néhány embert kell irányítanod egy kisebb helyszínen.
  • ollie
    Mi a különbség a stratéga meg a taktika között?
  • dronkZero
    Szerintem a kategória megnevezése: taktikai. Van belőle körökre osztott taktikai (Laser Squad, UFO, Jagged Alliance, Silent Storm, Hammer and Sickle), meg taktikai akció (Külső nézet/TPS: Airborne Ranger, Covert Action, Seal Team, Crusader, Syndicate, SWAT1-2 Freedom Force, Full Spectrum Warrior; FPS: Rainbow Six, Ghost Recon, SWAT3-4, Operation:Flashpoint, CSé, BéeF, stb. ,de szerintem még a Total War sorozat csatái, meg a Warhammer:SotHR/Dark Omen is simán taktikai)

Van olyan jó kategória, mint a többi. Stratégia szerintem erőforrás-menedzsmentről, építkezés-gyártásrót szól, nagyobb léptékű, és hosszú időn keresztül több harci eseményt dolgoz fel. Taktikai szeritem maximum párszáz embert foglal magába, és egy összecsapásról szól.

Hm? Mi a véleményetek?
  • Rip
    Nekem meg a Syndicate tűnik már inkább akciónak, főleg a LS mellett (már csak a real-time jellege miatt is.)
  • PiszkosFred
    Tudom, es tisztaban vagyok vele, hiszen egyik regi nagy kedvencemrol van szo. Habar a "tekinthetjuk"-be nem biztos, hogy kell a feltetes mod, hiszen ez az Ufo es a style ose (amig meg nem jelent az xcom es a syndicate, majd az orok kedvenc JA, sokat jatszogattam vele) Megsem erzem igazan strategianak, de mint jeleztem, ez az en hulyesegem. Lehet hogy az, sot, biztos hogy az, de nekem santit ez igy kimondva: "a Laser Squad egy strategiai jatek"

De e kivalo es korszakalkoto jatek miatt nem fogunk osszeveszni, elfogadom en a strat besorolast, meg ha kise furcsan cseng is... ;]

• ollie
    Akciónak nem lehet nevezni, hiszen turn based akció nem létezik. A játékban a stratégiádtól függött, hogy nyertél e.
  • [Jakuza]
    Pedig az is az volt, es nem is akarmilyen.
    Tekinthetjuk az UFOK osenek.
    Attol hogy lottel az emberkeiddel, attol meg nem akcio.
  • PiszkosFred
    Nemtudom, de stratégia és stratégia között is van nálam különbség. Lehet hogy hibásan, de nálam a Laser Squad nem stratégia. Illetve persze az, lévén akkoriban még nem volt sok műfaj, de mégsem raknám egymás mellé a Risk, Supremacy, Diplomacy, Populous és társaival.

Az kétségtelen, hogy a LS alapmű, és a mindenkori turnbased (csapat)akciójátékok alapja, de inkább akció, mint stratégia. De mégegyszer mondom, lehet csak az én fejemben van a difi, és rá lehet mondani hogy stratégia, mert hát végülis az is lehet, ha úgy nézzük. Nehéz döntés, de én akciónak látom, hogy ne ragozzam tovább ;]
  • rtfmZoli
    ezaz köszi,mi legyen a nyeremény? :))
  • Lacc
    Továbbra sincs meg senkinek a Stratosphere full? :( Szívesen kipróbálnám multival.
  • mrzed001
    Kipróbáltam, végignyomtam gyorsan legkönnyebbe, de a hangok nem az igaziak. Inkább nyomom egy amigó emulátorral :)))
  • ollie
    Stratégia?

Gyerekek! LASER SQUAD!
  • Gary
    North&South: A fényképész seggbe böködése , minden más úgy van, ahogyan írtad!

AAW: passz, ez is kimaradt.
  • BBird
    North and South -ban mi volt a real time a csatákon és a mászkálós részen kívül? A térképen valós időben ment? Jó rég játszottam vele, s már nem is emlékszem, de mintha a térkép rész körökre lett volna osztva.

The Ancient Art of War is körökre osztott volt? Nekem az volt az első stratégiám, csak nem tudom, hogy real time -ban ment-e!?

• Gary
    Hmm... nekem meg ez maradt ki.

Vagy ez lenne az? Ez fönt van Dohinál is.
  • lammaer
    Ennek van egy picit szebb, szintén C64-es változata, szimplán csak "Empires" néven fut. 6 vagy 7 féle egység van benne.
  • mrzed001
    Ez nekem teljesen kimaradt. Na majd megnézem :)
  • mrzed001
    Supremacy momentán RTS, North&South az tényleg körökre osztott volt
  • Gary
    Pedig nem volt körökre osztva. :D

mrzed001: Volt C64-en egy 1987-es Dark Empire című program, aminek a grafikája még alulról sem közelítette a Supremacy-t, de jó játékmenet, és véletlenszerűen generált térképek jellemezték. Itt is be kellett állítanod, hogy mit "termelsz" egy elfoglalt városban. Csapatszállító és csata hajók is vannak.

Kép:

Picike ismertető...
  • Voltan
    A Supremacy még ma is üt, aláz és gyilkol. :D
    A zenéjét pedig a mai napig szoktam dúdolgatni.
  • [Jakuza]
    RTS ?
    Na de kerem ezek nem valosideju strategiai jatekok.