Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frank99
könyvelõként azt mondom, ez nagyon jó!

:-)))

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

hogy mentsenek

eszembe jutott egy nagyon jó dolog. ha a bíró szerint te JÖVEDELMRE tettél szert azáltal hogy nem boltban vásároltad meg a filmeket hanem letöltötted, akkor légyszives menj be az APEH-ba és jelezd hogy szeretnél önellenõrzést csinálni magadnál, van 10.000.000 ft jövedelmed ami internetes letöltésbõl származik. tehát adjanak tanácsot hogy azt májusig a 2005-ös adóbevallásodban hogyan tüntesd fel és mennyi az adókulcsa. na erre el fognak küldeni a jó büdös francba, de kérjél róla papírt hogy az NEM MINÕSÜL JÖVEDELMENEK, majd nyújts át a bírónak a tárgyaláson. vajon felülbírálja az illetékes hatósági szerv megállapítását is saját hatáskörben ?😊 egy biztos, nem fog szeretni érte, de nem is ez a lényeg. jogilag te nem követtél el semmit, tehát nem is mondhatják ki hogy bûnös vagy, vagyis fel KELL

igen.
és ha elmész könyvtárba, vagy DVD kölcsönzöbe, kiveszed, azt is lemásolhatod magadnak.
De nemrég (három napja?) volt az ESTE müsorban szó errõl, töltsd le, be is van linkelve ide a topikba.

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha valaki kölcsön add egy másolt CD-t vagy DVD-t, amin film vagy zene van, azt saját magamnak ki írhatom, én úgy tudom, hogy igen...

Én azt mondtam a tárgyaláson, hogy Internetrõl töltöttem le + ismerõseim is adtak kölcsön lemezeket, természetesen nem neveztem meg senki és nem is fogok...

Szerintem az ügyész 100%, hogy fellebez a következõ tárgyaláson ,majd megemlíttem én is egy kicsit határozottabban a dolgokat, bár a bírót nem hinném, hogy különösebben izgatni fogja...

Õrszemek vagyunk - Az egyért élünk, az egyért halunk meg.

ja, az anyagi haszonszerzés azon formája hogy azzal tettél szert jövedelemre hogy nem a letöltött anyagok botban kapható változatát hanem más terméket vásároltál helyette, nos legalábbis elgondolkodtató a bíró elmeállapotát illetõen. ez annak a megmagyarázása hogy a szar is nagyom finom étel, annak kell lennie hiszem amikor megetted az ebédet nagyon ízlett.

egyébként sajnos van rá példa, például az államháztartási hiány és a választások elõtti adócsökkentést azzal próbálják meg ellensúlyozni, hogy a vállalatokra külöféle újabb terheket rónak ki, nõnek az illetékek és mindenféle járulékos költség. legjobb példa a vállalati gépjármûvek magáncélú felhasználása után fizetendõ adó, pontosan ua logika szerint minthogy ha vki vállalati gépjármûvet használ magáncélra, azzal úgy szerez jövedelmet hogy nincs felmerülõ kiadása, minthogy akkor tömegközlekedéssel vagy taxival kellene közlekednie. teljesen nevetséges, de jogszerû, mert a jogalkotó szerv így rendelkezett. ráadásul a költségvetési hiány szintentartására bármilyen eszköz megengedett, hiszen a választási kampány is sokba fog kerülni és a kampánypolitika is sok pénzt kivett a kasszából az mszp-nek.

de a te esetedben a bírói ítélet jogszerûtlen és aggályos, hiszen a jelenleg hatályos törvényi szabályozás szerint azon cselekményed hogy letöltöttél és egy példányban kiírtál anyagokat nem jogszerûtlen, nem törvénysértõ, nem illegális, tehát másképpen jogszerû, legális, jogkövetõ magatartás valósítottál meg, vagyis nem vagy, nem LEHETSZ BÛNÖS semmilyen vádpontban ezen ügyben

igen, könnyû másnak tanácsot adni mikor nem a saját életével rizikózik az ember. úgyhogy nem akarlak rábeszélni, meg úgy látom nem is lehetne. annyi észrevételt azért tennék, hogy nem kell megijedni a bírótól, mondom õ elsõ fokon modhat bármit, ha nem a törvény betûje szerint hoz ítéletet akkor hibázott ami akár késõbb közvetett módon a karrierjébe is kerülhet, ha nyilvánosságra kerül az ügy, mert mindenkinek vannak szakmabeli ellenségei és elég egy rossz, de fõleg törvénytelen ítélet is hogy megszabaduljanak tõle.

a jogvédõ szervezeteket mindenképpen javaslom, de leginkább a médiát, lehetõleg országos tévét, te lehetnél a mártír akinek van 400.000 ft-nyi jogtiszta szoftvere, sosem üzérkedett lemezekkel és nem valósítottál meg egyetlen esetben sem jogsértést, teljesen jogszerû életviteled van stb. és ennek ellenére a bírói önkény hgy nehogy presztizsveszteség érje mégis lesúlytott rád!

de ismerni kellene a pontos körülményeket hogy tudja az ember érdemes e belevágni. eléggé hihetetlen amit írsz, hogy az ügyvédek idézték neki a törvény szövegét de õ mégis másképp értelmezte azt mint ami. ha egyszer le van írva hogy a magáncélú letöltés és arról 1 db másolat készítése megengedett, akkor a bíró azt nem bírálhatja felül, minthogy õ nem jog és törvényalkotó, hanem végrehajtó szerv. neki az a feladata hogy a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján állapítsa meg hogy ki vétkes és ki nem az, és a bûnösség megállapítása esetén arányos büntetést kiszabni.

Elég hasznos információkat adtál, nem hülyeség, amiket írsz, de nekem sem idõm sem pénzem évekig harcolni.
Ennek akkor lenne értelme, ha sokan összefognánk és úgy kezdeményeznénk egy pert, valószínûleg, az sem lenne hûlyeség, ha ezt a pert egy nemzetközi bíróságon indítanánk + természetesen kell ehhez egy nagy sajtó viszhang.

Arra hogy évekig fellebezzek, nem vagyok alkalmas oka: amit lent írtál..., a bûntetést, hogy úgyfejezzem ki, nem az én pénzembbõl fogom fizetni...

Ezt viszont megfogom tenni:
"internetes fórumokon kirakod a bírói ítéletek"

Nagy büntetést nem kaptam, végül is a legkisebb büntetést kaptam meg.
A haszonszerzésnél a bíró nem eladásra gondolt, hanem arra, hogy nem vettem meg a lemezeket eredetibe, azt a pénzt meg másra költöttem el...

Elnézést, de nem kell másik ügyvédet, keresnem, mert az ügyvédem (+ még két ügyvéd...) a törvénybõl idézett, ami alapján nem követtem el bûncselekmény, ettõl függetlenül a bíró el mondta a saját verzióját, hogy csak eredeti lemezrõl lehet másolatot készíteni..., ennyi a tárgyalóteremben õ az isten.
Ha azt mondja 10 év letöltendõ akkor 10 év letöltendõ, onnan elvisznek a börtönbe, te meg fellebbezhetsz, hogy ezért a büntetést, nem kaphatsz ekkora büntetést...

"Én tovább mennék, és a mostani fejemmel hatalmas mûsort csinálnék belõle tv stb. elõtt, még akár egy próbapert is megérne."

Sajnos ehhez pénz kell, sok pénz, ehhez kellene össze fogás, ami ebben az országban nem igen van, talán nem is volt soha...

"De aztán ha viszonylag kicsi a büntetés, lehet jobb maradni nyugiban..."
Pont ezért nyugton maradok, csak nem akartam, hogy az ügyem titokban maradjon...

"A tárgyalás elõtt nem jártál ebben a topicban?"

Dehogynem, sõt máshol is, én kb. már elmondhatom, hogy mindennel tisztában vagyok, de a tárgyalóteremben nem az van, amit te mondasz.
Különbözõ indokokkal sok mindent megtudnak magyarázni, a bíróságon...
Tudod a tárgyalóteremben a bíró döntésétõl függ az életed, ha megsérted, vagy nagy a szád akkor a törvény alapján tulajdon képen le is csukathat, az máskérdés, hogy én még nem halottam ilyen esetrõl, hogy egy magánszemélyt ilyenért lecsuktak volna…

még annyit hogy ellentmondásba került két állításom, szóval az ügyvédi és egyéb költségeidet akkor térítik meg ha nagy botrányt csinálsz a jogszerûtlen ítéletbõl és hír lesz az állam törvénysértésébõl, ellenben ez késõbb többe is kerülhet. elõször is egy olyan bíróhoz vagy barátjához visszakerülni egy másik ügyben ahol egyszer már õt pofán vágtad, nos...legalábbis másik bíró ismerõs kell ahhoz hogy ne merjenek újból törvényt sérteni. a másik az idõ és az idegeskedés faktor ami szintén nem lesz kicsi. tehát meg kell gondolni a dolgot

a legjobb amit tehetsz, hogy internetes fórumokon kirakod a bírói ítéletek, megkeresel civil jogvédõ szervezeteket, lehet õk ingyen elvállaják az ügyedet. remélem be tudja szúrni vki a linket amin az asvás ürge nyilatkozata volt!

hány napig fellebbezhetsz még?

amúgy direkt azért akkora a feltételezett okozott kárérték, hogy súlyos vétségnek tûnjön a dolog, és ahhoz képest legyen engedékeny a bírság (tényleg visszakaptad a gépedet sértetlenül és a lemezeket hiánytalanul?) mert a bíróságnak az az érdeke hogy egy ügyben elmarasztaló ítéletet hozzon, hiszen kifelé akkor tûnik úgy hogy jól végzi a dolgát ha látszólag úgy tûnik hogy csak bûnösök kerülnek a bíróság elé, akik elnyerik méltó büntetésüket. az igazság õket nem érdekli, ellneben mint említettem a törvények õket is gúzsba kötik, vagyis ha harcolsz bele fognak bukni a törvénytelenségbe, ráadásul a lb-nek érdeke hogy a nyomi, korrupt bírókat kifricskázza a helyükrõl, csak hát macera az egész

1: egy nyomorék ügyvédet fogadtál fel, akinek fingja nincs a dologról. mert ha lett volna akkor már a tárgyaláson megalázza a bírót azzal, hogy az ítéletének indoklását cáfolja a jelenleg hatályos törvényi szabályozással, vagyis a magáncélú felhasznlánásra vonatkozó jogszabályokkal, amik lehetõvé teszik hogy saját célra letölts bármit(kivéve szoftverek full verziója és játékprogramok) és azokat saját célra vagy családi körben fel is használd. magyarul a zene és film, könyv folyóirat stb. letöltése bármilyen híreszteléssel ellentétben nem bûncselekmény, hanem teljesen legális tevékenység addig, amíg vki ezt másokkal meg nem osztja, idegenek számára hozzáférhetõvé nem teszi, jövedelemszerzés céljából nem soxorosítja és nem terjeszti.

itt a pont. én egy jogvédõ szervezethez fordulnék a helyedben a papírral a kezemben amin ezek a sületlenségek vannak, õk továbbmennek a médiához, azok elmennek az asvához hogy õk mit is mondanak ezügyben, ha már az ítélet indoklása teljességgel jogszerûtlen és abnormális(ha tényleg van 400.000 ft-nyi jogtiszta szoftvered)ráadásul nemrég közülük nyilatkozta egy vezetõ hogy a fentebb említett felhasználás legális és valójában õk sem az ilyen felhasznlálókat üldözik(persze elsõsorban NEM JOGSZERÛTLEN, de hát ha már õk is kijelentették, ellenük lehet fordítani)

amit elérhetsz az az, hogy a teljes felmerült költségeidet az ügy kapcsán megtérítik (ügyvédet is) és nem anyagi kártérítést is kérhetsz a meghurcolásért és a kellemetlenségekért. de mindezt szigorúan csak akkor tedd, ha teljesen bizonyos vagy abban hogy te KIZÁRÓLAG SAJÁT CÉLRA TÖLTÖTTÉL LE ÉS EGY PÉLDÁNYBAN ÍRTAD KI, SOSEM ADTÁL EL EGY DARABOT SEM SENKINEK, NEM OSZTOTTAD MEG NETEN, A SZOFTVEREID JOGTISZTÁK, TE SEM VÁSÁROLTÁL MÁSTÓL.

ebben az esetben tutira megnyered a másodfokú pert, de csakis így. nem szeretnek veszíteni, de a törvény keze õket is köti

Frank99
"Azt mondta, a bíró hogy anyagi haszonra tettem szert, mert nem vásároltam meg a nálam lefoglalt filmeket és zenéket... Szerintem ez hülyeség... 10.000.000 FT mikor lett volna érdekes, de itt nem emlegette az „életszerûséget”"

ez nem igaz.
fellebezz, és/vagy keress másik ügyvédet.
az anyagi haszon miatt biztos nagyobb büntit kapsz, mintha csak simán vásárló lennél.

be kell nyújtani akár bizonxítéknak a legutóbbi linkem található videót is akár.
Én tovább mennék, és a mostani fejemmel hatalmas mûsort csinálnék belõle tv stb. alõtt, még akár egy próbapert is megérne.

De aztán ha viszonylag kicsi a büntetés, lehet jobb maradni nyugiban...

A tárgyalás elõtt nem jártál ebben a topicban?

az ügyvédedre is ráfért volna...

nagykispeter
Nem akarok belekotyogni,de ha az ismerõsöd útján jutottak el hozzád,akkor vagy vásárolnod kellett tõlle vagy Õ vásárolt Tõlled.Valahogy ott volt a neved vagy a címed.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Kizárólag saját célra töltöttem le és egy példányban írtam ki.
Egyik vidéki ismerõsöm foglalkozott eladással, miatta jutottak el hozzám...

Nincs bizonyíték a terjesztésre, mert nem is terjesztettem...
Csak az ügyész vádolt eladással /vagy bejön vagy nem alapon.../, de nem volt semmilyen bizonyíték erre, ezt a bíró is tudta...

A bírság elviselhetõ, csak egy kicsit nevetséges és idegesítõ az egész, ha belegondolsz, akkor azt hiszem megérted te is.
Jogom van magamnak filmet és zenét másolni, sõt még jogdíjat is fizetek az üres lemezek után mégis megbüntettek...

A bíróság két dolog miatt ítélt el:

Azt mondta a bíró, hogy csak eredeti lemezrõl lehet másolatot készíteni, másolatról nem. Szerintem ez hülyeség...

Azt mondta, a bíró hogy anyagi haszonra tettem szert, mert nem vásároltam meg a nálam lefoglalt filmeket és zenéket... Szerintem ez hülyeség... 10.000.000 FT mikor lett volna érdekes, de itt nem emlegette az „életszerûséget”

Steweee:
Tudod a tárgyaláson sajnos az van amit a bíró mond, a tárgyaló teremben õ az isten. Az emberek 90% nincs bátorsága és pénze fellebbezni.
Ha esetleg nekem adnak igazat, amire kicsi az esély, az ügyvédet akkor is nekem kell kifizetnem...
Az a igazság, hogy az esetek többségébe csak azok fellebbeznek, akiknek sok pénzük van, ahol több 10 vagy 100 millió a tét, a kisemberekkel az állam azt csinál, amit akar és ezt az állam is tudja és keményen vissza is él vele…
A lenti történetet, csak azért írtam le, hogy más is tudjon róla, hogy ne maradjon ez az eset titokba a közvélemény elõtt… Szerintem csak akkor van esélyünk ha nemzetközi bíróságon kezdeményezünk egy pert az állam ellen, hogy hivatalosan ott mondják ki, hogy szabad a magáncélú másolás Magyarországon a magyar törvények alapján.
Ehhez viszont összefogás kell, de ez nincs ebben az országban már több évszázada, bár lehet, hogy nem is volt soha…

http://index.hu/tech/jog/letolt0412/

volt egy jobb cikk is az indexen ha jól emléxek, de itt most nem találtam a linket már ha itt volt magamnál meg a html mentését. eléggé hihetetlen amit írsz, sztem nem a teljes igazságot írtad le. elõször is tisztázzuk, foglalkoztál cd/dvd írással és terjesztéssel, és erre vonatkozó dokumentumot, fájlt vagy tanúvallomást fel tudtak ellened hozni a tárgyaláson ? mert ennek hiányában simán megtámadható a bírói ítélet, jogerõs úgyis csak akkor lesz ha nem fellebbezel határidõn belül, és/vagy a legfelsõbb bíróság fogja kimondani a végszót fellebbezés esetén. megnyugtatlak, életveszély okozó súlyos testi sértés, sõt gyilkosságok esetében is ha nincs elegendõ bizonyíték nem születhet elmarasztaló ítélet, csak hát macerás az egész.

azt sem írtad le hogy mennyire büntettek, mert nem mindegy. az egy dolog hogy a megállapított kárérték mekkora, és az asvás ürge is szakérthet mivel elméletileg nonprofit jogvédõ szervezet, és a szakértelmükkel segítik a rendõrség munkáját felkérésre, illetve jogsértések tapasztalása esetén magánvásal eljárásban tehetnek feljelentést, vagyis ez jogilag nem támadható, legfeljebb erkölcsileg aggályos.szóval ha nem túl megrázó összeg akkor tényleg hagyd a fenébe, mert az ügyvéd többe lesz a végén mégha fel is mentenek és így a perköltséget sem kell állnod, de az ügyvédi díj téged terhel mindenképp.

a bíró úrnak nyugodtan mondhattad volna hogy legyen kissé naprakészebb a hatályos jogszabályok tekintetében, mivel a cikk amit kerestem (remélem vki segít neked és belinkeli a fórumon) éppen nemrég volt egy asvás vezetõvel interjú, és ott õ mondja el, hogy a magáncélú letöltés és másolás egy példányban, saját használatra vagy családi körben bemutatva teljességgel jogszerû, amennyiben nem kerül többszörösítésre az adathordozó és nem kerül forgalomba a másolat vagy az eredeti példány, mondjuk suliban eladva.pedig õ már csak tudja, mert ezért kapja a lóvéját.

szóval összefoglalom, egyrészt pontosítsd a dolgot és ne szépíts hogy tudjunk érdemben segíteni
1: kizárólag saját célra töltöttél le és egy példányban írtál ki anyagokat ? (sztem nem mert akkor hogy a fenébe jutottak volna el hozzád eljárással)
2 : ha igen sincs minden veszve, tudod e hogy van e ellened közvetlen bizonyíték a terjesztésre ? ha nincs akkor támadható a dolog (bár elég egy tanúvallomás is, és azt nem olyan nehéz kicsikarni vkibõl akinek van vaj a füleg mögött vádalkuban)
3: ha elviselhetõ a kiszabott bírság, akkor fizesd ki és ügy lezárva

aki emléxik arra cikkre (ha jól emléxem ide lett belinkelve a fórumba) az szúrja már be megint !

Sziasztok!

Januárban volt a tárgyalásom, ahol bûnösnek mondtak ki. Pontosan nem tudom, hogy miért vagyok bûnös, de ez nálunk úgysem számít.
Lakásomban történt egy házkutatás, ahol lefoglaltak két winchestert és kb 500 darab CD és DVD lemezt, ezeken csak film és zene volt.
Fontos még megjegyeznem, hogy mindenbõl csak egy darab volt, még azt is megjegyezném, hogy minden szoftverem jogtiszta, kb. 400.000 Ft értékben vásároltam jogtiszta szoftvereket, mostmár tudom, hogy felesleges volt...
Azt is megállapították, hogy anyagi haszonra tettem szert, hiszen nem vásároltam meg a filmeket és zenéket…
Érdekes, hiszen kb. 10.000.000 Ft volt az állítólagos kár érték, a vélt kár egyszerûen nevetséges, hiszen soha nem vettem volna meg ezeket a lemezeket, érdekes, hogy ilyenkor nem említették meg az „életszerûséget”, ami a bíróság egyik kedvenc szava. Szerintem az anyagi haszon és a kárérték nagyon nem életszerû…

A Magyar Szerzõi Jog szerint jogom van filmet és zenét másolni, legalábbis én idáig úgy tudtam, a bíró úr azt mondta, hogy csak és kizárólag eredeti CD és DVD lemezrõl van jogom másolatot készíteni, ezt sem, én sem az ügyvédem nem látta a törvényben.

Magyarországon szerzõi jogdíjat fizetek, minden CD és DVD lemez után, amit vásárolok, ez a szabd másolás ára, ezt az Európai Unióban is így van, amiben Magyarország is belépett.
Berni Uniós Egyezmény, melyet Magyarország is aláírt megengedi a magáncélú másolást.
Magyarországon elméletben jogom van saját magam részére filmet és zenét másolni, ezért én szerzõi jogdíjat fizetek. Magyarország az elsõk között vezette be e jogdíjnemet az 1980-as évek elején…

A Berni Uniós Egyezmény 9. cikkének (2) bekezdésében kimondja:

B.) egy meghatározott díjazást kötnek e magáncélú másolásokhoz, ezzel a problémának "kihúzzák a méregfogát" (mert a jogosultakat megfelelõen kompenzálja a szabad felhasználásból eredõ károkért), azaz a jogdíj megfizetésével mégis szabaddá teszik e felhasználást.
Egyre több ország jogalkotása döntött úgy, hogy igazságosabb egy átalányjogdíjat bevezetni az üres hanghordozókra, mint minden egyes otthoni másolatkészítést jogsértéssé, és ezzel majdnem minden állampolgárt jogsértõvé nyilvánítani. (Magyarország az elsõk között vezette be e jogdíjnemet az 1980-as évek legelején. Jelenleg gyakorlatilag az összes nyugati állam alkalmazza ezt az intézményt.)

Van számomra két furcsa dolog, amit a tárgyaláson is megjegyzettünk (természetesen nem is foglalkoztak vele…😉.

1.)Ha nem lehet magáncélra másolni, akkor miért és mi jogon kell nekünk szerzõijogdíjat fizetni?

2.) Az egyik szakértõ, aki a filmeket vizsgálta, az ASVA alapítvány képviseletében járt el, õket képviselte. Megjegyezném még, hogy az említett úr az elsõrendû vádlottnál jelen volt a házkutatáson.
Szeretném tudni, hogy egy ASVA alapítvány-t képviselõ személy, hogyan szakértet egy bûntetõ ügyben, hiszen közvetlen módon anyagilag érdekelt.
Közvetlenül érintett az ASVA alapítvány és a kiadók is, akiket képvisel.
Ez így egyértelmûen törvénytelen, a bírót nem igen érdekelte, az egész, ha másik szakértõt kérünk, akkor még azt is nekünk kellett volna fizetni.

Legszívesebben fellebbeztünk volna, csak nem látom/láttuk értelmét, hiszen ugyanúgy elítélnének ott is, csak felesleges pénzkidobás és idõ pocséklás lenne.

http://www.akulturhaz.hu/kulturhaz/cikk/4705/

Ahogy nézem sajnos nem letölthetõ 😞

hmhm
lál.
kemény hozzáértõk 😄DDDD

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

most megy M1 en kulturház extra, artisjus, asva stb.

Eszméletlen baromságok hangzanak el, "tul nagyok a filmek letöltéshez", "nem jellemzõ a pdf fájlokban könyvek cserélgetése" stb.

Frank99
ott a rendõrség, a fizetett bérenc, a kiskutya, ezek ellen feljelentés?

nem gondolod komolyan...

szerintem simán feljelentést kéne tenni a hatóságként fellépõ személyek vagy szervezetek ellen.

Frank99
itt olvastam...

" "Az érettségi óta nem izgultam így" - fakadt ki egy végzett lemezlovas, akirõl kiderült, fiatal kora ellenére már négy éve állandó dj egy vidéki diszkóban. Két társának volt engedélye, és végül õt is vizsgára kötelezték az ellenõrzésektõl félõ tulajdonosok. A támadási felület még így is nagy, tudtam meg, a Mahasz rendszeresen razziázik. "Van a diszkóban négy órára elegendõ bakelitünk, vész esetére, de leginkább az segít, hogy dolgozik egy ismerõs a rendõrségen. Õ szokott leszólni, ha jönnek ellenõrizni a másolt lemezeket."

Felvetettem, hogy egy rendõrségi állásfoglalás szerint a Mahasz nem végezhet ellenõrzéseket, a rendõrségnek meg semmi köze semmilyen egyesülethez. Meglepõ módon azonban ugyanezt a képletet vázolta fel egy másik megyében zenélõ srác is. Rendõr ismerõsük nekik is van, így kerülik el a lemezek elkobzását és a lemezenként fizetendõ 3000 forintos büntetést. "

érdekes, nem?
a mahasz nem végezhet ellenõrzéseket (talán azért, mert egy mezei senki egyesület, szövetség vagy mi a qva anyja,úgy, mint az Artisjus, BSA, és hasonló fosládák, mint pl. az én kft-m...)
de a rendõrség az segít..

ehem, ehem...

az égvilágon semmit nem számit - 5 éven belül kell vádat emelni, és abba bõven beleférnek.

lck
várj türelemmel - akár 2 percet - aztán elindul
Montanosz
haliho, az új gyõri esetben való társaimnak üzenem hogy még nem kezdték el át nézni a cd-ket, idõnyereség, csak ez jó nekünk vagy nem? több mint 2000 emberke, elég durva létszám!

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Frank99
én meg azt mondom, hogy igazán a számítógépes játékokra nincs is szükség.
focizzon, sakkozzon, korcsolyázzon, fára másszon mindenki!

Csak azért se legyen a sok zsírosnyakúnak zsar.

Morpheus

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Frank99
akkor nézd meg a tv2.hu-n, a videoknal baloldalt...
32. adás

Hát nekem sehogy nem játsza le...

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

Frank99

Montanosz
én emulérõl töltök, hidd el ott található ami az ízlésemnek kellemes

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

#2981 ja végül is mindegy.valahogy nem hoznak lázba ezek az uj zenék ,játékok,appok,filmek.esküszöm többet digizek be tvbõl mint letöltenék vmi filmet....ott néha legalább van valami normális is.öregednék???<#wow1>

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

NFP
Fugyeljétek már, milyen aranyos nevük van:

Nemzeti Nyomozó Iroda Bûnügyi Fõosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály Nyomozó és Internetfigyelõ Alosztálya

Úgy szeretnék én is egy ilyen szép hosszú nevû alosztályon dolgozni 😄

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

NFP
Nálunk is rendet raktak a szerzõi jog hõsies védõi 😞

Bár a drogcsempészekkel szemben is fele ennyire elszántak lennének... 😞

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

alph4
Jelenleg a DVD filmeket illetve Mp3 zenéket kírva lehet otthon tárolni, magáncélra? Bármennyi lehet?
Illetve ha a windowson csak feltelepítette van illegális software , azért büntetnek?

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

bertino
masszív ujrek :-)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Frank99
sztem mindegy,
hónapok óta nem ismnerem egyiket sem...
de sajnos MINDEGYIK server, legyen az ftp vagy dc, vagy bittorrent, szenved a beépített tégláktól....

és ezek akkor buktatnak, amikor a BIG BRÁNER buktatni akarja...

Frank99
és az órabér, az hol van?

20-30 dolcsis órabér elég xar arrafelé ....
kibaxott unalmas a fideszes, választási nagymagyar dumád is logód is.

elmesélem, hogy meg fogtok bukni.
4 évvel ezelõtt is elmondtam az elõzõ nickednek, és lõn világosság, így is lett.
és nem azért, mert másik oldali vagyok, hanem mert
cogito ergo sum ...

és nem muszály egy ilyen fórumon politizálnod, remélem engem és téged ia töröl s moderátor.

NAGYON remélem

1. Nem vagyok a haverod.
2. Az USA átlag jegyár 6$. Amit írtam, az 5.4$ Ez számomra nagyon nem 3xos ár.
3. Az USA-ben átlagbért tekintve egy jegy megvételéhez 24 perc munka kell, itthon 66.
azért ne feledkezzünk már meg arról, hogy mennyivel több fajlagos és járulékos költsége van a mai filmeknek, mint anno... sztárgázsik, animációs betétek, reklámköltségek stb stb stb... ha az akkoriban készült filmek költségvetését is átszámolná valaki mai árfolyamra, azt hiszem döbbenetesen alacsony összegek jönnének ki...
(a teljes különbözetet persze nem teszi ki a filmkészítés költségkülönbsége, de azért azt is ostobaság hinni, hogy a kiadók bevétele nõtt tízszeresre...)

vaaa
kisebb, mûvészmozikban nem vészesek az árak, és sokkal élvezetesebb filmek vannak. persze aki amcsi tucatfilmekre vágyik..

hi

fifi
haver!

ha ilyen okos vagy, nyilván számszakilag tudod, mennyi ott az átlagkereset, és mennyi itt ugye???

haver!

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

NFP
haver!!

Magyarországon harmadannyiba kerül egy mozijegy, mint az USA-ban!!!

Volt a pécsi rádióban a múltkor egy érdekes beszélgetés egy nyugdíjas moziigazgatóval.
"-Mennyi volt a belépõ, amikor maga ott dolgozott?
-2 Ft.
-Mennyi lenne az ma?
-Átszámolva kb. 100 Ft. "

Azt mondom, 100 Ft-ért tömegek lennének a moziban, nem úgy, mint a mostani 1090 Ft-os jegyárnál. Avagy azóta volt egy ötvenezer!!! százalékos infláció, és nem vettem észre?
fifi

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Az asva gondolkodhatna egy kicsit ki is a bünös nem aki letöltötte hanem aki kiszivárogtata a filmat és nem a kispolgárt kel büntetni az az embert aki idobta a studiobol a netre na ez nem ojan egyszerü feladat mert maguk közül kellene valakit büntetni. de lehet hogy csak egy egyszerü reklám fogás minél töben töltik le az uj filmet anál nagyob lesz a bevétel hisz ezt a filmet ugy mint az elsõ részét rengetegen megveszik elmenek moziba csak legyen 999 Ft a DVD én is megveszem. Adig meg hiába áll a pocon nem veszem le az áruházban.

Frank99
hiába mondja az ASWA-s hogy nyitni kellene a film-kiadóknak is a Net felé, nem kérhetnének annyit és annyiszor, mint eddig a filmekért, amíg nyúzni lehet a rókát, addig nyúzzák.
De már nem sok bõr van szegény rókakomán, és ez nagyon fáj a mocsok zsírosnyakú, USA-s bérenceknek...

Érdemes megnézni, végre egy felkészült riporter és egy felkészült válaszadó az ASVA csávó mellett. Huzza is a száját kálmán andrás amikor elhangzik hogy a letöltés az legális 😊

http://video.hirado.hu/videok/este/20060106/este_asva_100_060106.wmv