3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Vlala #3098
    Akkor a szokásos felállás, elkaptak egy postázót, aki "együttműködése jeleként" azonnal feldobott mindenkit, akinek postázott.
  • duhosdoki
    Bocs már vagy egy éve írtam le. Szóval postai utánvétel ténye alapján jöttek hozzám. Semmit sem találtak amiért eredetileg jöttek (cd vagy dvd). Egyébként a helyi rendőrség velem tényleg rendes volt, semmiféle bagatelizálás nem volt hogy nyugodtan valljak be mindent ez semmiség. Valószínűleg várok még egy évet aztán rákérdezek, hogy tart e még a nyomozást vagy mi van (2 év alatt végezniük kell ha nem hosszabbították meg ha jól tudom, és biztos nem nálam kezdték). Ha véletlenül (és nem bizonyíték hanem esetemben bűncselekmény hiányában) felmentenek akkor polgári pert indítok állam bácsi ellen. De hol van az még, plusz időm sincs rá úgyhogy az ügyvédem engedem majd rá az ügyre. Ha lesz valami és érdekel valakit beszámolok itt.
  • bertino
    jah, hát ha így ment a dolog, nincs min csodálkozni...
  • Vlala #3095
    "CD-írást, másolást vállalok, ugyanitt letöltött játékok olcsón, név, cím." :)
  • bertino
    hűh...

nade csak ugy szuroprobaszerűen épp hozzád ? nem szoltad el magad vhol.. ?
  • duhosdoki
    Házkutatási határozat alapján. Minden adathordozó lefoglalása volt benne...
  • crx
    Kenyeret a rendörök max a boltban vehetnek :DDD LOL nagyon az egész :DDD
  • Frank99
    a Kenyeret már többször el próbálták kapni, kevés sikerrel.
    Sztem a lényeget most sem foglalták le.

Amúgy a Kenyeret reklámozta legtöbbet a sok hülye felhasználó, ahol nem kellett volna...
  • Vlala #3090
    Itt az újabb csökött emberke, aki publikus topicot nyit a warezoldalának. Nem tanulnak...
  • Vlala #3089
    Ja, nem Neked mondtam, csak a Te hozzászólásodban linkeltekre reagáltam. :)
  • fifi
    és ezt miért nekem mondod: :)
    csak linkeltem.!.!.!
    ezt egészen pontosan tudom... mondd el az itt ténykedő kőkemény "warezpatkány" Vérpistikéknek...
  • Vlala #3087
    Ez nem hi, hanem ha. Sőt, hahaha. Itt, az SG-n is reklámoztak warezsite-ot, ehhez nem kell szervert törni, kódolni, cryptelni... elég, ha egy szoftverrendőr lánynévvel megkérdezi, hogy honnan tudna letölteni valami jó játékot, ha nem hivatalosan is, de privátban biztos mennek hozzá a linkek... elég, ha megnézi és lementeget ezt-azt, máris a kjezében van a bizonyíték, ami alapján nemcsak a szervert, az üzemeltetőt is elvihetik. Úgyhogy óvatosan a warez kérdésekre adott válaszokkal!
  • fifi
    hi!
  • Frank99
    1-2 hónap.
  • bertino
    mi alapján vitték el ?
  • duhosdoki
    Tapasztaltabb emberektől kérdeznék. Meddig tartott nálatok amíg a tisztelt közeg a házkutatás/kihallgatás után a következő lépést megtette? Nálam még múlt májusban volt házkuti, amit minden szinten megtámadtam (picurka eredménnyel...). Azóta se kép se hang.... Mondjuk 0 cd vagy dvd lett lefoglalva de elvitték az asszony gépéből a winyót (eé gépem szerencsére nem volt otthon).
  • Cat #3082
    piratebay botrány a svéd tévében
    aki tud egy kicsit angolul, érdemes megnéznie

http://www.youtube.com/watch?v=m6DBn0BncMk
  • Cat #3081
    http://www.sg.hu/cikkek/45631/kalozkodott_a_webaruhaz
  • tudatlanka
    Ujabb bukás igaz nem itthon...
  • Vlala #3079
    Microcumi...
  • PíszLávJuniti
    így kéne máshol is kiállni egy oldalért :)
  • Vlala #3077
    Szimpátiatüntetés a PirateBay védelmében
  • Vlala #3076
    Nem sértésnek szánom, ne úgy értsd, de hadd kutassák csak át a mama lakását, legalább sergíthetnek a "fess fiatzalemberek" takarítani is. :)
  • steweee
    jogállamban meg lehet bármit tenni. ezt is. de minek ? úgysem találtak semmit, ugye? akkor meg felesleges hercehurca. és lehet csak véletlen tévedésből adódik hogy a korábbi lakcímedhez a mamád nevét tüntették fel mint a házkutatás alanyát. egyébként a parancs lakcímre szól, tök mindegy kinek a tulajdona, akár lehet hajléktalanszálló is az épület, a lényeg a keresett személy illetve a feltételezett cselekményhez bizonyítékul felhasználható tárgyak megtalálásra kerüljenek, a bejelentett lakcím a fontos illetve a feltételezett tartózkodási hely esetleg

személyes véleményem az hogy ha akarták volna hogy a jelnlegi lakcímedre menjenek ki házkutatni, akkor picike kis utánajárással megtaláltak volna és a jelenlegi lakóhelyeden ugye biztosan lett volna vki kis apróság ellened, ha más nem egy illegális oprendszer, pár kiírt film stb..

úgyhogy könnyen előfordulhat hogy azért így alakult ahogy, mert magasról leszarják hogy magánszemélynél bármit is találjanak ilyen ügyben, de ha felülről jön egy utasítás, vagy egy magánszemélytől/asvától feljelentés akkor annak hivatalból utána KELL járniuk. így meg a legegyszerűbb, hogy ki is mennek, gyorsan is végeznek meg nem is találnak semmit, nem kell jegyzőkönyvezni meg szarakodni.

én a helyedben inkább megköszönném nekik
  • Frank99
    én nem játszanék a tűzzel, nem biztos, hogy megéri benzint önteni a parázsra...

• bertino
    necces
    és érdekes
    bár ha megéri neked utánajárni és utána kihasználni és vmi olyat elérsz vele, amivel meg tudod támadni őket... akkor miért ne...
  • darkone
    Sziasztok!

Hozzám is elért a végzet, tegnap voltak az egyik házamban házkutatást tartani, ahol anyám lakik. Egy több évvel ezelőtti cd rendelés miatt jöttek ki hozzám, a gyerek akitől rendeltem megőrizte a címemet... (akkor még én is ott laktam)
    Anyám azt mondta hogy korrektek voltak a nyomozók, viszont egy dolgot nem értek a házkutatási paranccsal kapcsolatban: anyám nevére (!) jött ki a házkutatási parancs, holott a ház ahol lakik az én tulajdonomban van. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e támadni a házkutatás jogosultságát, hiszen anyámnak semmi köze sem a lemezekhez, sem a házhoz (tulajdonilag) csak ő ott lakik.
  • bertino
    no comment... :(
  • Vlala #3070
    A Pirate Bay bezárásáról vélemények?
  • crx
    Ez egy hmm most mi van már a sok sok linkért is bevarnák az embert még ha lehet nem is megy a link hi hi hi mindegy nekik csak botrány legyen hogy találtunk kaloz embereket :DDDDDDDDDDD
    Akik mindegy mit csinálnak kalozkodnak. az origo szoftwerbázison is van sok sok program és ha valaki kilinkeli akor hu mi lesz :DDDDDDD
    Ezek tényleg enyire elmebetegek?
    Vagy csak teszik néha menyire sötétségben élnek.:))))))))))))
    Jaj nem birom anyira nevetek :))
  • Koppernikusz
    "lefoglalták a helyszínen talált számítástechnikai és kommunikációs eszközöket is. Például három mûholdvevõt (amelyet a kalózok Internet-kapcsolatukhoz használtak), illetve körülbelül 200 kompaktlemezt, melyen kalózfilmekre bukkantak a hatóság emberei."

Műholdas internet csak a downstreamet szolgáltatja, mi értelme lenne nekik letölteni, ha ők osztják meg a tartalmat? Feltöltéshez kell a földi kapcsolat, akkor meg nem oly mindegy hol hol tölt le?

a másik:
    "A www.arenabg.com site Bulgária egyik legnépszerûbb oldala volt - ide kerültek fel a jogvédett tartalmak elérhetõségei, linkek formájában."

Ha ők csak linkeket tettek fel, akkor a tartalmat nem ők szölgáltatták, tehát nem érhetné őket kár. Hasonló eset mint a torrent oldalaknál is..

• tudatlanka
    Nézzenek oda....
  • tudatlanka
    Voltan:pár évvel ezelött volt egy ilyen díj ami megszünt(adóbevalásban is kellet róla nyilatkozni)amit utána eltöröltek.Ez volt a tv előfizetési díj.
    Ha most ujból beakarnák vezetni(költségvetés anyám kinja stb) jogdíj cimén akkor szvsz ez kettős adoztatás.Bár nem vagyok jogász de a kábelszolgáltatók pont ilyen cimen emelték a díjaikat átlagon felül hogy a jogdíjak megnövekedtek.Mondjuk az megint más tészta hogy a levegőből vett adás után talán lehetséges...hidz ott senkinek se fizetsz max áramot.
  • Voltan
    Azt hiszem (remélem), hogy félreértettük a dolgot. Én úgy értettem, hogy egy lakatlan ház, nyaralóként beiktatva (ez sok szempontból fontos), amit ráadásul árulnak, arra próbálnak szedni "TV jogdíjat", ami tudomásom szerint nem létezik. De lehet, hogy félreértettem. A TV díjat, amiről Te beszélsz, amennyiben nem az alap szolgáltatásokat nyújtja (M1-2, TV2, ReTekKlub, Duna), fizetnie kell mindenkinek, persze csak ha igénybe vette a szolgáltatást.
  • tudatlanka
    Pár évvel ezelött volt ilyen tv díj ha emlékszel rá...
    Lehet hogy hülyeséget mondok de ha kábel tv-d van akkor nem lenne jogszerű mert a kábeltársaságok pont a jogdíjakra hivatkozva emelték az áraikat.Elég rendesen...
  • Voltan
    Mellesleg gyanítom, jogszerűtlen.
  • Voltan
    Ez kész...
  • bertino
    köszönd az országos költségvetésnek, és aki kitalálta, hogy még egyszer ennyi és ennyi kölcsönre van szüksége az országnak
    lesznek itt még durvább megszorítások is
  • Frank99
    Képzeljétek el, ma mi történt.

Ma az egyik ügyfelem felhívott, hogy a balaton.hu-n van egy nyaraloja hirdetve villa valami.. néven (magánszemély, nem társaság), és ma kapott egy levelet, hogy mivel nyaralo, es tv-je is van, fizessen jogdíjat a TV után (havi 2-3 eFt)!

Azt hittem dobok egy hátast!

Mostantól csak azért mert valahol hirdetsz egy házat, akkor már jogdíjat kell fizeni???????
    Büdös patkányok nézegetik kinek van háza a Neten hirdetve, és ez elég arra, hogy fenyegető levelet küldjenek jogdíjat követelve???

Hát az apjuk büdös f.szát!
  • crx
    Most megint kezdödik hogy mekkora kár okozás holott ez nem kár érték
    szerintük aki megveszi a dolgokat az bemene a boltba megveni a fimet ugyan már ez az emberi bolondság az ember alig tudja megveni a mindenapi kenyerét. A szorakozásra meg nem tud havi 15 ezreket kidobni. Beláthatnák már végre hogy nem mindig ugy megy ahogy ök azt terveszték. Ja a fim gyárosokat meg elkezdem megszáni szegény fimesek nem telet uj ferrarira szegény ember még a végén felálok egy néma egyperces csendre mert nem tudott ujabb villát venni a fiacskájának vagy az ujdonsült unokának. Dollár milliokal dobáloznak naponta itt meg hisztiznek a kicsi emberek hogy szorakozni szertnének szegények. A mozijegy hol van arányba a fizuval?
    de nem csak a mozijegyet kell megnézni egy játékoz is vagy bármit
    a Benzin drágább mint nyugaton a fizetés meg negyed vagy 10 ed része.
    Kéne egy kcsit gondolkodni tán.