3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Vlala #3058
    És ilyenek írják a "szakértői" cikkeket. Több terabájt, nagy teljesítményű nyomtató... A p.csát, ha valakinek kell a program / játék / zene, úgyis megszerzi.
  • tomo
    erdekes, hogy kicsinyke orszagunk, micsoda nagy karokat kepes okozni, szegeny ameriaki gyarosoknak. csoda, hogy még nem mentek tonkre.

minden gonosz statisztikaban az elso 10 helyezett kozt vagyunk.

vagy ezzel minden orszag igy van? a riogatok, minden orszaban szemelyre/orszagra szabott elrettento statisztikakat kozolnek?

kivancsi lennek ,egy bangladesi statisztikara, ott mivel riogatnak... :)
  • tomo
    "Felhívta a figyelmet a jelentésnek arra az érdekességére, hogy a magyar felső- oktatás infrastruktúráját hasz-náló diákok becslések szerint az összes veszteség negy- venegy százalékát generál-ják, ezzel az USA mögött a második helyen állunk a világon."
    ez azt jelenti, hogy olyan szar a nem egyetemi hálózat ( magán hálózat adsl chello es testverei) , hogy az osszes "kár" nagy szazalekat az egyetemi halozaton okozzak.

ez inkabb szomoru, hogy ilyen szar a helyzet nalunk.

bezzeg svédbe(!) a maganembereknek van olyan netjuk, ami itt elerhetetlen.

szal tessek javitani a lakossagi infrastrukturat, es maris lekerulunk a masodik helyrol!
  • tomo
    terrabájt,
    aha
    sokan képtelenek megtanulni, hogy a tera 1 R .
  • tudatlanka
    Ez tetszik:
    "A másolás és terjesztés ilyen szintű megvalósításához ki-emelkedő számítógépes háttér, nagy teljesítményű nyomtató és több terrabájtos háttértárolók kellenek."
    " férfi olyan technikával rendelkezett, hogy nemcsak a borítót tudta színes nyomtatóval elkészíteni, de a dvd-ket címkézni is tudta, azaz az illegális leme-zek megtévesztésig hasonlítanak az eredetiekre."

Sima mezei kommersz cuccok már tudják mindezt.Mondjuk az ottani rendőrök nem tehetnek róla hogy elavult szgépekkel dolgoznak és a lefoglaltak azokhoz képest tényleg csúcsminőség...
  • tudatlanka
    De igy egyszerűbb...online cikk
  • tudatlanka
    Na akkor ezt most mégegyszer...
  • balibacsika
    Mai Veszprém Megyei napló... ez már üzlet, apám!
    Nem kispályás csávó.

(a kép a képfelöltés.hu-n található, azt illesszétek a www mögé!)
    http://www.-.hu/view/060518/illegal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  • tudatlanka
    Hülyék mindig vannak....
  • bertino
    hát ez nem parázott, hogy miujság lehet
  • Cat #3048
    Több ezer másolt CD-t foglaltak le Móron
  • Cat #3047
    http://www.sg.hu/cikkek/44630/proart_jelentosen_novekszik_a_kalozkodas
  • tudatlanka
    Még egy érdekes cikk..

Mondjuk a jogvédőknek nem tűnik fel hogy esetleg igényes zenét kellene prezentálni akkor talán lenne bevételük is.A másik míg anno volt 10-20 zenekar most meg 100 ki kiváncsi ennyire????

"Szoftverek, CD-k, DVD-k esetében nyilvánvalónak látszik, hogy a "fekete" forgalom nem automatikus vesztesége a hivatalos kereskedésnek, mert ennek monopolhelyzetre, kényelemre, profitéhségre is visszavezethető árait kevesen tudják, akarják megfizetni. Jellemző a korántsem csak bóvlifilmeket forgalmazó nagy vegyes-profilú áruházláncok olcsó DVD-inek sikereses bevezetése."
    Ebben nagyon igazat adok a cikkirónak.
  • Dave77
    Meg anno az 576 Kbytnál volt, hogy rendelj játékot a ProSzolg-tól 50 Ft/mágneslemezért. Aztán game közben meg kérte, hogy írjam be a leírás 26.-ik oldalán az első bekezsés harmadik szavát...
  • Morpheus
    Csak hogy el ne vesszen a topik. Egy kis olvasnivaló.
  • Vlala #3043
    most meg ezen.

Teljesen mindegy, ha netezel, akkor potenciális szoftvertolvaj vagy, ezért beszedik tőled a jattot. Grat.
  • Vlala #3042
    Ezen be...tam!

A kereső ne keressen! Majd adok én neki megtalálni a képeimet!
  • Montanosz
    ja monarch))

..bezzeg most meg állandóan magyarázni kell a szomszéd gyerekeinek, meg menekülni előlük hogy nem, nem vagyok hajlandó letölteni, és sávszélt pazarolni tücü-tücü zenékre és jimmy emlékalbumára...
    pár száz forintért nem érdemes bíbelődni csak hogy híre terjedjen hogy ez a csávó másolgat fűnek-fának.
    inkább magamnak töltöm a torrente 3-mat és remegve várom a feliratot hozzá)))
    ha valaki hasonló bizarr spanyol filmre vágyik: á lá Delicatessen, és van hozzá felirat)))
  • Játékos
    Nekem a legnagyobb szám volt a Monarch cd-k beszerzése. Alig bírtam kivárni a soron következőt.Szuper válogatások voltak rengeteg játékkal.

Jó kis világ volt :).
  • Vlala #3039
    Igen, az még a "jöjjön vissza holnap" korszak volt.
  • Montanosz
    hu, emlékszem hogy 96-97 körül az első cd-met amit teli tudtak írni játékkal 5000 huf-ért rendeltem. 3-man áltunk össze hogy kitudjuk fizetni)))
  • Vlala #3037
    Igen, csak szerencsétlen ember ne bólintott volna rá a Win98 CD másolására...
    Így járt.
  • Mike
    lehet hirdetni cd írást/másolást legálisan is
    de ez talán 1995 környékén volt biznisz

(anno legelső cd-met még a com-ser-nél irattam)
  • Vlala #3035
    Ez kb. olyan, mint a Szuperinfóban a hirdetés: CD-írás, másolás olcsón. Név, cím.
    A hülyének két napig volt gépe, szerintem azóta is azt hajtogatja,, hogy a köcsög rendőrök meglopták őt, nemn volt joguk elvini a gépet, és visszaköveteli a saját számítógépét...
  • Frank99
    a szerencsétlen nem járt erre a fórumra...

• bertino
    29 éves ráadásul :D
    a pasas síkhülye lehet, aki meg ilyen, meg is érdemli...
  • Vlala #3032
    Aki lebukik, meg is érdemli... a hülyéje meghirdette a filmeket a neten? Itt már mindenki azt hiszi, meg lehet gazdagodni a netből? Dolgozni persze egy sem akar... (scheiße :) )
  • efraim
    Ujabb nagy buli keszulodik....
  • Cat #3030
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=42837
  • tomo
    nagyon erdekes olvasmany, megemliti az smswebes cuccokat is , hogy nem tudnak mit kezdeni bveluk, mert azok legalis vallkozasok, amik fizetik az adot. (erdekes, hogy ami ingyenes az uldozendo, ami penzbe kerul, az maris legalis? )

es megemliti azt is, hogy a rendorok elvesztik amotivaciojukat a gaz pirátok uldozesehez, mert a birosagon egy csomo ugy felmetessel zarul, legalabbis nem kerul bortonbe az illeto.
    eppen ezert megprobalnak felvilagosito treningeket szervezni a biroknak.

nagyon erdkes dolgok vannak benne, erdemes atfutni.
  • Cat #3028
    http://www.iipa.com/rbc/2006/2006SPEC301HUNGARY.pdf

On September 13, 2005, ASVA investigators and the Police seized 4 FTP servers containing 15 terabytes of audiovisual content from ISP data centers in Budapest. The raid followed five months of investigation. The system, called "Kenyer," was highly sophisticated, and the four "content servers" (three at the Interware ISP and one at the Thenet ISP) were protected by eight proxies (located in different Hungarian hosting facilities). End users only knew of the existence of the proxies and downloaded content from them. Sophisticated route balancing techniques were used to hide the origin of the files. The system was community-driven, with approximately 1,600 active members exchanging files. New members had to be recommended by at least two existing members and a download to upload ratio of 1:5 was also required. A communication server (private instant messaging among users) containing thousands of e-mail addresses was also discovered in the operation and is currently under further investigation. Immediately following the raid, outgoing traffic at the Interwave ISP dropped by about 700 Mbps and total Internet traffic between all Hungarian ISPs dropped by nearly 20%.
  • Frank99
    CIKK aPGP-ről.

Érdemes elolvasni ....
  • bertino
    mindentől függetlenül illesztettem be :-) nm
  • steweee
    nem pont erre gondoltam, az hossazbb cikk volt másik lapról és ráadásul egy asvás vezető is elismerte hgoy magáncélú letöltés és másolás legális, de ez is jó, a lényeg benne van. köszönjük !
  • bertino
    http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=17623

hö kkm
  • steweee
    először is leszögezem,nem vagyok ügyvéd. de mivel az éjszakai életben dolgozom már régóta és itt igencsak előnyös ha vki ki van okosítva, és van jópár jogász barátom, így nyugodtan kijelenthetem hgoy a szabálysértések és bcs. kapcsán eléggé jók az ismereteim. mindazonáltal nem kell 100%-ra venni amit írok

nos az ügyvédi költséget akkor tudod majd kifizettetni velük ha bebizonyosodik hogy ártatlanul vádoltak és ítéltek le. de hangsúlyozom hogy ez tényleg csak abban az esetben lehetséges ha teljesen tiszta vagy és nem tudnak ellened közvetlen bizonyítékot egyet sem. ezt neked kell tudnod. közvetettet mindig lehet, mondjuk tanúvallomásokat, viszont ha ez első fokon lezárt ügy, akkor elég szánalmas próbálkozás lenne a részükről hogy a másodfokú eljárásban az újrabizonyítás keretében hirtelen felbukkanna vki aki ellened vall. hiszen azt már az első eljárás keretében is fel kellett volna használnia a hatóságnak.

a másodfokú tárgyalásról annyit hogy az mindenképpen nem a területileg illetékes bíróságon történik pontosan a (akár hatósági) korrupció, összebeszélés elkerülése végett. hogy pesten lesz e nem tudom megmondani, a súlyos ügyeket ott tárgyalják újra, de ez nem akkora volumen, sztem másik közeli vidéki városba tezik át. de ebben nem tudok biztosat nyilatkozni.

az hogy a lefoglalás pillanatában nem volt működőképes géped nem sokat jelent, hiszen egy bcs megvalósítása és a tettenérés pillanata nem szokott egybe esni, tehát az nem bizonyító erejű a te szempontodból hogy ártatlan vagy

ami az ítéletet illeti, nem lepődtem meg, hiszen mondtam hogy a látszatot fenn kell tartani alapon hoznak ítéletet. egyet azért tudj, ha továbbviszed az ügyet nagyot is bukhatsz rajta, nincs rá garancia hogy a másodfokú tárgyaláson nem olyan bíró fog ítéletet hozni aki nem ennek a barátja. ha kicsi is megvan rá az esély. jobb lenne ha kerítenél helyben egy bíró ismerőst, bár mondjuk ha lett volna már megtetted volna gondolom , ráadásul ítélet is született első fokon.

annyit tudok még mondani,hogy ha elküldöd nekem emilben a bírói ítéletet, + fontosabb dokumentumokat, és a te szerepedet az ügyben, a tiszta igazságot leírva, hogy jutottak el hozzád, stb... akkor megnézetem egy miskolci sztárügyvéd barátommal hogy mondjon véleményt érdemes e tovább vinni az ügyet vagy sem. ha jól emléxem vagy 15 nap a fellebbezésig, addig biztosan találkozok vele. de mégegyszer mondon, el nem tudom képzelni hogyan jutottak el hozzád ha teljesen ártatlan vagy, ilyen nem igazán fordul elő. ráadásul minek volt 400.000 ft-nyi jogtiszta szoftvered? a magánszemélyeknek nincs jogtiszta szoftverük, főleg ilyen mértékben nem csak kivétele esetekben. nem lehet hogy régebben írtál és abbahagytad csak az eredeti példányokat megtartva és vettél szoftvereket hogy mivan ha később eljutnak hozzád ?

bocs ha ezzel megsértettelek, de ez is megfordult a fejemben.ha ártatlan vagy, harcolj a jogaidért, elsőnek is tedd fel a bírói ítéletet fórumokra és fordulj jogvédő irodához.ha gondolod és emilben megkeresel én is tudok tanácsot adni
    [email protected]
  • figyelnek
    Bocs, de hogyan adhattam volna el, amikor még müködőgépem sem volt, amikor házkutatást tartottak, ehhez a bűncselekményhez számítógépre van szükség...
    Ismétlem az ügyész vádolt meg mindenkit ezzel (vagy bejön vagy nem alapon, úgye magyarországon vagyunk...), mindenkire ugyanazt a bűntetést kérte, az 1. és talán a 2. rendű vádlott foglalkozott eladással a többiek nem.
  • Frank99
    ügyvédi költséget???

ha elítélnek, mégha egy kis ejnye-bejnye megrovással, akkor is BŰNÖS vagy.
    ilyenkor a bűnügyi és egyéb költség, bírósági, ügyvéd, a te sarad....
  • Frank99
    én mondtam, hogy az üzletszerűségbe az ügyvédnek bele kellett volna kapaszkodnia.

Nem árultál senkinek sem véletlenül?
    bocs, hogy megkérdem, de ilyet annak szoktak írni, aki eladott is...

• figyelnek
    Szia!

Megjött az ítélet, esküszöm, nem tudom, hogy mit csináljak komolyan mondom olyan dolgok vannak benne, amik hazugság a tárgyaláson bebizonyosodott, hogy én nem követtem el üzletszerűen haszonszerzéssel CD és DVD másolást.

A ítéletben meg az van, hogy 2003-tól CD és DVD lemezeket másoltam üzletszerűen azzal a céllal, hogy azokat internetten hirdetve, anyagi haszonszerzés végett értékesítik + valahol szerintem még az is benne van, hogy intenretten osztottam meg, ebből semmi nem igaz, ezt a vádat az ügyész írta bele a vádiratba, a báróságon kiderült, hogy nem követtem el ezeket.
    Most meg ezekkel vádolnak megint.
    Utána még az is benne van, hogy tovább küldik a kiadóknak a dolgokat, a polgári igény érvényesítése miatt.

Steweee:
    Az mondtam, hogy nem fellebbezek, de közben nagyon meggondoltam magam, hétfőn megyek az ügyvédemhez és végig visszük a dolgot.
    Ügyvédi költésséget a végén kilehet belőlük szedni?
    Olyan dolgokat állítanak, hogy egyszerűen nevetséges...
    Egy bajom van, az ügy békésben van, pestre szerinted, le lehet kérni az ügyet?
    Szerinted mennyi tárgyalás lesz ebből?
    Még nem olvastam el, mert nagyon felidegesített az egész, majd be szkennelem és felteszem valahová…