3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • kutyafa2
    Szeged szindroma... Be kell vallanom, megviseltek a dolgok ott lennt. El is mentem 10 nap szabira egybol... Meg a kihallgatas utan is 2 napig zugott a fejem az idegessegtol es a meregtol. Egyetlen pozitivum a szegedi halaszle volt csak. Egyebkent, mindenkinek csak ajanlani tudom a Halaszcsarda-t a Tisza partjan ! :)

Az egesz kocsogseg csimborasszoja nalam az volt, amikor megkert a birono, hogy nezzek mar bele a szakertoi velemenybe es szoljak hozza... Beleneztem, s kozoltem vele, hogy ketsegbe kell vonnom a szakerto szakertelmet ( akarhol is tanit ), de leginkabb "no comment", mert lenyegtelen, hogy en mit mekegek, mert en itt kerem vadlott lennek... De azert ragaszkodott, hogy fejtsem ki csak bovebben, mert nagyon hirtelen sommas velemenyt nyilvanitottam. Ja, mondom, vagy a szakerto nem tud angolul, vagy be se tette a CD-ket a gepebe. Ugyanis, tolem elvittek a hazkutataskor egy "Laser Lens Cleaner" nevezetu "CD"-t, amit o felhasznaloi programnak titulalt az irasos muveben (bar az is igaz, hogy 0 Ft karerteken)... Nem ertettek a dolgot. Elmagyaraztam, hogy ez egy olyan CD alaku eszkoz, amit a CD-ROM lencsejet tisztitja le, ugy hogy egy kis kefe van ragasztva a "CD" aljara, ami a forgaskor erintkezik a tisztando objektummal...

Na ennyit errol... Ha valakit erdekelne meg a szubjektiv "elmenyeim", akkor folyt. kov.
  • Breki33
    mikuláskor?
  • Frank99
    jön majd, jön...
    :-()))
  • Nexus
    Amit tanúként tettünk vallomást azt A.T. ellen felhasználhatják, hiszen azt az ellene indított eljárás során tettük, és ez az ő pere is. Ezért olvasták fel és kérdezték meg hogy fenntartjuk-e. Azt kell elkerülni hogy miellenünk is felhasználják.

Egyébként szerintem elég sok a szubjektív elem ebben az egészben, elég lutri hogy mi lesz a vége.
  • Nexus
    Én is így tudom.
  • Nexus
    Volt egy ott ember, aki megtette a vallomását a rendőrségen, aztán a bíróságon mást mondott. Aztán elment másnap is és külön kérte hadd tegyen egy harmadik vallomást, amiben végül visszatért az első verzióhoz. Az ilyen dolgokból szerintem nem sül ki jó.
  • Frank99
    Hát igen
    Azt hallottam, hogy volt olyan, aki még azt is elmondta, hogy mástól vett pl. Visual Basic-et és egyéb programokat.
    Holott nem is kérdezték :-)
  • Frank99
    mondjuk asszem nem mindennap járunk a bíróságra a legtöbben közülünk....
  • Frank99
    Ettől függetlenül voltunk ott páran, akik szabadúszok voltunk, tehát nem kellett volna félni hogy mi lesz.
    Egy a baj, hogy a legtöbb ember nem ismerte pl. ezt a fórumot.
    Mert ha összetartunk, akkor nem beszélt volna össze-vissza mindent mindenki....
  • Nexus
    Akikkel beszéltem a tárgyalás közben azok mind igencsak tartottak attól, hogy a munkahelyükön megtudják hogy büntetőeljárás alatt vannak, és esetleg kirúgják őket. Emlékeztetnék arra hogy a tárgyaláson még ahhoz is csak 1 ember járult hozzá a százból hogy az újságírók felvegyék, és még hátulról készített tömegképhez sem járultunk hozzá. Úgyhogy felesleges elítélni a 100 peches embert azért, hogy senki sem állt ki a teljes nyilvánosság elé és mondta el a miniszternek a bajokat.
  • Frank99
    valahogy úgy....
  • Frank99
    Nem véletlen.
    amikor felkértek, hogy a nyári informatikai konferenciára harmadmagammal menjünk el, és ott a miniszter előtt meséljük el ezt a történetet, ITT nem akad 2 ember aki eljött volna.

Akkor azt mondták, hogy ez a dolog nem nekik fontos.
    És igazuk van.
  • Nexus
    Az egyszer biztos :)
  • Frank99
    Ez utóbbi vád elég gyenge lábacskákon áll...
  • Nexus
    Hát ez pontosan így volt. Először tanúként hallgattak ki, még a házkutatás során. Amikor kértem hogy legalább ügyvéddel hadd konzultáljak mielőtt bármit is nyilatkozok azt mondták felesleges, csak tanú vagyok, ne bonyolítsuk túl a dolgot, különben sem akarják az egész lakást feltúrni (= [rendőrnyelven] alig burkolt fenyegetés melynek igazi jelentése "megszívatunk kisköcsög ha sokat pofázol itten a jogaidról").

Röpke másfél év múlva már gyanúsítottként idéztek be, de az akkori kihallgatáson is azt mondták hogy nem kell aggódni mert úgyis megszüntetik ellenünk az eljárást, csak a másolót akarják elkapni, ugye ezek a CD-k tőle voltak, ismerjük be és akkor nem lesz semmi baj.

Most már ott tart az ügy hogy vádlottak vagyunk mint egy szervezett bűnbanda tagjai.
  • Petyus_
    Sziasztok, elolvasgattam a topicot mint leendő ügyvéd :), együttérzek veletek, remélem felmentenek mindenkit.
    Nexus amit mond, az szerintem is nagyon jó tanács, fogadjátok meg. A szemét rendőrök látom megint piszkos trükköt űztek, rájuk nem vonatkozik a Be. úgy gondolják. Ennél undorítóbb dolgot, hogy TANÚKÉNT kihallgatnak (persze nem mondták gondolom, hogy nem vagy köteles magadat bűncselekmény elkövetésével vádolni, jöttek a hülye szövegükkel, hogy ha beszélsz, nem lesz baj...), és utána rögtön GYANÚSÍTOTT leszel, hát undorító.
    Nexus tanácsát kövessétek mindenképpen, akkor is ha tanúként már más vallomást tettetek, mondjátok azt, amit ő írt. És mondjátok a védőnek, hogy hivatkozzon erre, hogy tanúként amit mondtatok felhasználni ellenetek ez teljesen ellentétes az emberi jogokkal, büntetőeljárás alapelveivel, stb., a bírók azok értelmes emberek, nem olyanok, mint a kisstílű rendőrök, szerintem hatni fog rájuk.

Szurkolok nektek! :)
  • Frank99
    Azé' nagy szégyen egy szakértőtől, hogy azt sem nézte meg...
    És miatta 100 ember szív, mint a torkosborz.
    szomorú
    Amúgy meg tagnap óta megint nagy a csönd a warezpiacon. Isonews, ftp-k stb. csöndben vannak.
    Még az uw is.
    Érdekes.
    Nem a szept-11-i évforduló miatt van ez véletlenül...
    Most kellene egy kódolt üzenetet küldeni valami arab országból USA-ba, hogy fel fog robbanni egy repülő.
    Má' jönnének is a zsaruk :-)
  • Frank99
    Hát igen.
    Erre irányulva kérem én is a szagértő pótlását.
    Hogy a tőlem 2000. februárban elvitt programokat vehettem-e 1999. áprilisban...
    Tuti nem... :-)
    És szerintem többiek CD-i közül is volt sok-sok friss.
    És akkor Aracsi is mentesülhet ezektől a legalább jónéhány cd-alól.
    Még akkor is, ha esetleg azt vallották hogy tuti tőle vették.
    Akkor, amikor még meg sem jelent?
  • Frank99
    Le is vette az árakat...
    Amúgy meg elég szégyen, amit csinál...
    NEKI pont tudnia kellene mennyi is a szerzői jogdíj egy programban...

NEM a k i s k e r á r ! ! !
  • Nexus
    A második szakértő állítólag informatikai főiskolán tanít...
  • Frank99
    Vagy szakértők :-)

Azé' megnézem (főleg ha nem leszek beteg )
    hogy a kb 60%-nyi informatikus hogyan fingatja a BSA tanfolyamán végzett "szagértőt"..
  • Nexus
    Az új szakvélemény szerint - mint ahogyan írtam is - csökkent a kár 55-ről 33 millióra. Az egyes emberkék kárértéke (pontosabban: az okozott vagyoni hátrány mértéke) is csökkent.

Lesz még egy további tárgyalás, ennek időpontjáról decemberben vagy januárban kapunk értesítést. Kb. két napos lesz, az elsőn ott lesznek a szakértők és ütköztetik a véleményeket, a másodikon ítélethirdetés lesz.

Azért kell még várni, mert többen kértek szakvélemény-kiegészítést.

Szerintem igen sok embertől vittek el olyan CD-ket amik nem, vagy nem bizonyítottan Killertől származtak. Pl. sokan vallották azt, hogy Killertől csak üres CD-ket, prospektusokat kaptak, és amiket a rendőrök elvittek az teljesen máshonnan volt. Akár igaz, akár nem, szerintem ezzel csak jót tettek maguknak (és persze Killernek) különösen ha már a rendőrnek is ezt mondták a nyomozati szakaszban.

(Mire vége lesz, tapasztalt büntetőjogászok leszünk mindannyian :)
  • Nexus
    Ez így van. Szerencsére ugyanúgy mint most a kihallgatáson, nekem már akkor Kenéznél is előjöttek az időszakos memóriazavaraim és nem sok mindenre emlékeztem (arra pl. egyáltalán nem hogy mi volt a csomagban és hogy Killertől rendeltem-e. BTW ki az a Killer egyáltalán? :), de amit akkor mondtam - így utólag úgy gondolom - hogy még azt sem kellett volna.

Szóval ha van itt olyan aki bármelyik ügyben (pl. paksi) még nem tett vallomást a rendőrségen, akkor a legjobb tanács amit teljes szívemből tudok adni az az: ne ismerjen el semmit, a CD-k nem az övéi voltak hanem egy közeli hozzátartozója akire nem akar és nem is köteles rávallani nála játszott és ott hagyta, a vinyón levő programokat boltokban vette több tízezer forintokért de a számlát nem őrizte meg. Vagy (de ez nem annyira jó) tagadd meg a tanúvallomást. Nem kell félni, nem lesz semmi káros következménye. Ha viszont mégis mondasz valamit, annak már igencsak lehet. Higgyetek nekem és NE TEGYETEK A RENDŐRSÉGEN VALLOMÁST! Semmi más nincs a kezükben, csak ez! (Nem tudják mi volt a csomagban, nem tudják honnan vannak a másolt programok, és nekik kell bizonyítani a bűnösségedet, nem neked az ártatlanságodat!)

Az 55 milla egyébként most már csak 33 az új szakvélemény szerint, és Killert ez alapján ítélik el, pontosabban amit ebből rá tudnak bizonyítani a vallomások alapján. Az hogy csak 200 ezer volt a haszna és azt is a tanulmányaira költötte, legfeljebb enyhítő körülmény.
  • Frank99
    Azzal már elkéstünk, hogy tagadunk.
    Az ELSŐ kihallgatásnál -drága Kenéznél- kellett volna hallgatni...
  • Frank99
    első nap olyan 10-12?
    azóta nem is tudom, mert mindekinek csak a meghallgatás napján volt közetelően választott gyakorlat.
  • Frank99
    Nincs itt semminek jelentősége.
    Ha el akarnak, elreszelnek bennünket
    és a szagértő díj és "magas" kártértek miatt meg is teszik.
    A kezdő nap után a bírónő eléggé belehúzott.
    Ma szépen jöttek a csavaros kérdések...
    egy kicsit bele is húzott, de kimásztam...
  • Breki33
    hát csak annyi, hogy azert vett szoftvereket mert nagyon dragak es mashogy nem tudja

meg általános blabla, hogy legnagyobb per es legroszabb esetben mi varhato ilyesmik
  • Nexus
    Mit nyilatkozott? Mi hangzott el a műsorban rólunk?
  • Breki33
    sziasztok
    láttátok tegnap a dunat.....?

hatulrol mutattak a termet totalban
    es valaki nyilatkozott is ugy, hogy csak az álla látszott
  • Frank99
    ez rajtunk nem változtat....
  • Frank99
    Melyikben is vagy?
    Paks?
  • peches ember
    Frankee nevében valaki küldött nekem egy linket. Nem köszönöm meg. Csak megjegyzem, a gyerekem is meg szokta nyitni a levelezésemet, eddig nem kellett tiltanom tőle. Most már igen. Frankee nevében valaki primitív módon viselkedett. "Természetesen" nem Frankee volt az.

BÚCSÚKÉNT a TOPIKTÓL: Sajnálom, ha megsértettem volna bárki lelkivilágát közületek. Nem volt ilyen szándékom. A továbbiakban tartózkodom a hozzászólástól.
  • Nexus
    Valaki már visszaütött:

"Markovics tavaly tavasszal lebuktatott egy helyi CD-másoló muhelyt, ahol egyebek mellett az egyik boglári diszkó zenei programjáról gondoskodtak - a szerzoi és szomszédos jogok megsértésével. A lemezhamisítással gyanúsított személy májusban Markovicsék háza tájékán sétált, ahol a jelek szerint éppen a megfelelo helyen és idoben turkált bele egy kukába, s talált négyfelé tépett rendorségi iratokat egy muanyag zacskóban. A HVG információi szerint összerakta, majd lefénymásolta az iratokat, amelyek közt államtitkot tartalmazó rendorségi akták és Markovics saját kezuleg készített feljegyzései is voltak. (...) a Teve utcai rendorpalota panaszirodájánál az ügyeletes tiszttel állítólag még azt is közölte, ha nem foglalkoznak kello súllyal bejelentésével, a médiához fordul. A fiatal fonyódi rendorrel szemben a büntetoeljárás megindításával párhuzamosan fegyelmit is kezdeményeztek, s noha a házkutatás eredménytelen, a vele szembeni fo bizonyíték pedig egy általa lebuktatott személy vallomása volt, szolgálati viszonyát rövid eljárást követoen, a bíróság döntésének megvárása nélkül megszüntették. "

A teljes cikk itt van:
    http://www.balatonpress.com/reszletez_fonyod.php?ID=4613
  • Nexus
    Általában minden BTK-ba ütköző cselekedetnél van alsó határ, ami alatt szabálysértés. Ez lehet 10.000 forint, 50.000 vagy akár 100.000 forint. A szabálysértést nem feltétlenül a pmh intézi, a rendőrségen is vannak szabálysértési előadók. Pl. az ittas vezetésnél is egy bizonyos véralkoholszint alatt szabálysértés és a rendőrség megbüntet, efölött bűncselekmény.

Szerzői jogok megsértésénél - felháborító módon - NINCS alsó határ, tehát a 600 forintosok sem minősülnek szabálysértőknek. Ez az egyik szemétség, ami miatt szívunk. Még maga a BSA is azt mondja, hogy ez marhaság, nincs értelme. Agyatlan politikusainknak köszönhetjük ezt is.

Hogy mi a vétség az megint más, tudtommal A.T. kivételével (akinek a tette bűntett, mert anyagi haszonszerzés miatt, nagy összegben etc.) az ügyész csak vétség miatt emelt ellenünk vádat. A BTK-ban külön benne van, hogy mikor vétség és mikor bűntett, valaki már idézte itt azt hiszem.
  • OliApa
    Hi! : )

Még nekem sincs végem. . . ; )
  • Frank99
    szeva' papi!
    :-)
  • OliApa
    Ja. Csak a szakértő 20 CD-n nem 1 CD húszszorosát tölti, hanem többszörösét, ugyanis plussz szakértői időt ír be a lefoglalt illegális programok összevetésére. Ami ugyebár rém szubjektív tevékenység, hiszen lehet, hogy valamire csak nyolc nap után jön rá. És a szakértői díjak kifizetése a legnagyobb érvágás a CD-rendelőknek. Nem biztos, hogy ugyan olyan "lojális" lesz a vádlottakkal a bíró, mint történt az a pécsi Piszkos 91-ek ügyében, ahol az államra hárította a szagértés költségének a felét.
  • OliApa
    Kár keverni a kettőt. Itt mindenki szarban van, akár itt, akár ott áll.
  • Frank99
    amúgy meg aki 1 cd-t vagy 20 cd-t rendelt, ugyanúgy elkövette a jogsértést. Maximum a kárértéke kisebb...
  • Frank99
    A legszebb a 600 Ft-os esetében, hogy tudtommal vétség és 10000,- Ft kárérték alatt a bíróság át szokta adni a Polgármesteri Hivatalnak az ilyen ügyet.
    Volt itt sok érdekesség...