3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Tudod ki a bogaram.... tényleg nem volt CD mindig?! Nahát ujat mondtál, azt hittem ezt is az Edison találta fel.... -
regen, bogaram regen. nem mindig volt cd, okoska -
me\'szi #1017 Nekem azt mondták, hogy egyeztessem a többiekkel ki mennyit fizet, nem mintha ismernék bárkit is, őket az nem érdekli, oldjuk meg, ha nincs meg majd mindenki ellen végrehajtást kezdenek, fasza ... -
én még meg sem kaptam a határozatot!
Most akkor mi van??? -
_Nem bírom megállni, hogy ne szóljak be....bocs
Mi a f*szt jelent a topik címe?????
Nem kívánok visszaolvasni ennyit....csak érdekel -
most akkor osszuk el a felhasználok számával, hogy megkapjuk az összeget? -
igen igen.... de ki a fasz fog végre változást hozni?? mert a magyarok csak papolnak meg ugatnak mint a megvert kutyák a büdös szarfejű politikusok meg KASZÁLNAK LÓVÉT
/flame off/ -
me\'szi #1012 hát ez állat, ki mennyit akar fizetni, szavazzuk meg? ez hihetetlen ... -
kazettán csak nem fogok hallgatni:) -
nem-e? felvetted kazettára -
térjenek vissza a bakelitre, azt nem lehet másolni :))) -
irtam is egy levelet, egyből
Tisztelt Sebők Úr!
Volt szerencsém olvasni a "Slágerguanóból aranylemezek"
c. cikkét.
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=104102&DocID=95104
Amelyben ön csak azt felejti megemlíteni, vajh mennyit is kóstálnak manapság a kiadványok. Hogy mit igértek a kiadók, amikor leváltották a bakelit lemezeket. Hogy milyen igénytelen a mai popélet java, és hogy 1-2 számért senki nem fog kiadni 5000-6000 Ft. Figyelmébe ajánlanám mennyi is ma az átlagfizetés Magyarországon, és mennyiből gazdálkodhatnak azok a fiatalok, akiknek mp3 töltögetés helyett, meg kéne venniük a lemezeket. Észre kéne vennie a kiadóknak, hogy ekkora összegért árult termékre, ma, Magyarországon nincs fizetőképes kereslet. Másrészt ma az mp3 és az internet a bűnös, régen meg ugye a magnó. Mert azért ne felejtsük el, a másolás nem újkeletű.
Figyelmébe ajánlanám továbbá, hogy mennyibe kerülnek manapság a DVD lemezek, a DVD audio lemezek. Sokszor olcsóbbak mint a sima audio CD kiadványok! És érdekes módon ez a piac folyamatosan bővül, talán azért mert itt a kért összeg inkább arányban áll a szolgáltatással.
Tehát, azt gondolom a kiadóknak talán kicsit magukba is kéne nézniük, és nem mindig másokat okolniuk. És nem is árt, ha magukba néznek, és változtatnak, mert ugyan a fél villágot börtönbe lehet zárni, akkor is annak ami régen volt, most már végérvényesen vége. Persze a robosztus kiadók helyett majd jönnek mások, a konzervatív, a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni nem tudók helyett a rugalmasabbak, akik a jelen piaci körülmények között is meg fogják találni a számításukat.
üdvözlettel: (nevem)
sajnálatos dolognak tartom, hogy ugyan a cikk mellet a név látható, de egyből e-mail-t nem tudok küldeni, ezért is ment a központi e-mail címre
-
most majd mingyárt rohanok a kevés fizumból 10.000 FT-os zenét vásárolni ....
esezmbe sincs
nehogy már azért veszik a Lagzi Lajcsit, mert ezt megveszi a prasztbácsi, mi meg a VA Trancet nem, mert hozzáférünk.
minden faluban van egy-két srác, aki hozza az egyetmről a cuccot... kiket néznek ezek hülyének..
mintha azt sugalnák, hogy ha nem veszünk cd-t, akkor csak a Lajcsi, meg a Bódi Guszti marad.
alig valamivel olcsóbb a magyar zene, mint a vámolt+ÁFA-s külföldi!
Meg kéne elégedni kevesebb profittal, meg mondjuk a Király Lindácskának pl. + kéne tanulni a magyar himnuszt, hamár magyar a kis hülye k*rva....
na, ezt jól bekevertem... -
Braveheart #1001 most már a főlapon is 1000 -
Braveheart #1000 1000 haha -
Braveheart #999 999 -
Nexus #997 Állítólag március 10-én. -
Cat #996 http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?azonosito=SuperSubtitles&id=1030266832
nagy flame megy a témában ;) -
Nexus #994 Mi volt a tárgyaláson, lezárták végre az ügyet? -
Nexus #992 Amikor már mindenkit elítéltek. Márciusban még lesz egy forduló. -
crx #990 A munkahelyel nekem sincsenek gondjaim mert nincsen. Nem is szándékozom egyhamar munkahelyre elhelyezkedni mert akor már tudnák vonni az öszegeket. Én meg azért nem dolgozom hogy az öltönyös rablok elvegyék tölem. Igy hát pasz. Még a szakértői dijat se fizettem meg ugyan még nem is kerestek hogy na má fizzesed mert irgum burgum. Lehet hogy a pénz nem hiányzik ott senkinek mert az álambácsi kaszája nagy igy csak csepp lenne a tengerbe. -
Nexus #989 Ja és a fizetésből történő letiltás is érdekes kérdés. Munkakönyv ugyanis már régóta nincsen, a munkahelyet bemondásra írják be a jegyzőkönyvekbe. Az enyémet pl. fonetikusan írták le, ahány jegyzőkönyv van annyiféleképpen, hiába mondtam nekik hogyan kell betűzni. Úgyhogy az életben meg nem találnák még a telefonkönyvben sem okos rendőreink. A lakásomba persze kijöhetnek foglalni, de ha minden a szüleimé akkor már mehetnek is üres kézzel. -
Nexus #988 Egy dolog a pénzbüntetés, és más dolog a kár megtérítése. A pénzbüntetés célja a büntetés, és az államnak kell befizetni. Mennyiségét a büntetőbíró határozza meg, arányban kell lenni az elkövetett cselekmény súlyával. Mivel büntetés, át lehet "konvertálni" más büntetési formába, azaz le lehet ülni. Mi ilyet nem kapunk, Killert leszámítva.
Az okozott kárt ellenben a károsultnak (nekünk a szoftvercégeknek) kell majd kifizetnünk. Mennyisége annyi, amennyit ők bizonyítani tudnak a polgári bírósági tárgyaláson. Felső határ a csillagos ég. Leülni nem lehet, hiszen ez nem büntetés, hanem az ő káruknak a megtérítése.
A szakértői díjakat, perköltségeket sem lehet - tudomásom szerint - leülni. Ugyanis az sem büntetés jellegű, hanem egy másfajta kár megtérítése. Ezt a kárt mi okoztuk a hatóságoknak azzal, hogy galádságunk miatt szegényeknek muszáj volt hozzánk kijönni házkutatni, szakértőt megbízni, mindenkit kihallgatni, bíróság elé citálni. -
szuperzsaru #987 Igen, én is ugy tudom hogy nem minden pénzbüntetést lehet átváltani börtönre. Nekem sincs a nevemen semmi csak az a baj hogy bérből és fizetésből élő ember vagyok szóval a fizumból tudják tiltani a millióikat ha apránként is. De én nem is a polgári peres kárigénytől félek most tartok ha csak a szakértői dijat nézem több mint fél milkónál plusz még ehhez hozzájönnek a többi perköltségek mert nem fogok megállni az első fordulóban megyek ameddig lehet. És ez nem polgári peres kárigény szóval lehet hogy lekell ülnöm. Azért majd látogassatok meg :-)) -
crx #986 Ez egy kicsit most jol eset akor lehet hogy csak én parázok etöl ha nincsen mit lefoglali akor igy jártak. -
Nexus #985 Nem. Polgári peres kárigény semmilyen feltételek mellett sem váltható át börtönre!
Egy ismerősöm 12 éve tartozik a hadseregnek kb. 150.000 forinttal. Ő is úgy van mint te, a szüleinél lakik, nincs a nevén semmi. Még az elején járt nála a végrehajtó, és megállapította, hogy nincs mit lefoglalni. Aztán átadták a polgármesteri hivatalnak az ügyét, az is kiment, megállapította ugyanezt. 10 éve nyugta van. Azt szokta mondani, hogy ha a 150.000 forint egy sör ára lesz, akkor majd befizeti. -
szuperzsaru #979 >miért a bsat hibáztatod a hozzá nem értő rendőri >házkutatás, az ügyészek töketlensége, és a >jogrendszer igazságtalanságai miatt?
>előrébbjutsz ezzel?
Ezt te komolyan kérdezed? Akkor megmondom azért mert a törvény nem a tényleges CDírót, másolót tehát aki a büntényt ténylegesen elkövette bünteti meg hanem azt aki vásárol tőle és ezt a joghézagot a BSA meg a mögötte álló multik kihasználják a minél nagyobb profitszerzés érdekében. Őket nem érdekli hogy a havi fizud 40ezer Ft megindítják a polgári peres eljárást megnyerik kijön a végrehajtó mivel nem tudsz fizetni és visznek mindent amit találnak.
>Azt meg hogy csupa ártatlan báránykák ültek a >padokon és csak játékleirást, meg üres cd-ket >vettek A.T.-től... na ne akarjátok már egymás >f.szát tükörsimára szopni... a végén még ti is >elhiszitek ezeket a meséket... ne legyetek >álszentek!
Tudod ki az álszent? Az a bíró meg ügyész aki bemeséli magának hogy az az ember aki vásárol CD-ket az mind bűnöző és jól meg kell büntetni, mert minden ember szoftverszakértő és ránézésre meglehet állapítani egy CD-ről hogy legálisan írták vagy illegálisan. Az emberek agyába nem lehet belelátni te 100%-osan biztos vagy benne hogy aki illegális CD-ket vásárolt az mind tudta hogy ez törvényellenes? Mert egy ember életét tönkre lehet tenni egy téves ítélettel. Feltételezésekre meg nem lehet vádat építeni és ítéletet se lehet hozni.
És ez a szomorú, hogy a hódmezővásárhelyi ügyben a bíró nem vette figyelembe az egyéni tanuvallomásokat mindenkit egy kalap alá vett.
Miért, mert voltak akik bevallották hogy igen ők vettek illegális CD-ket ettől az embertől és innen a többi ember vallomását nem vette figyelembe mert feltételezte kapásból ha előfordult törvénysértés pár embernél akkor a többi is mind bűnös. És itt kell továbbmenni az üggyel azoknak akik nem ismerték el hogy illegális CD-ket vettek hanem vagy nem tudtak róla vagy más legális cuccok voltak. De erre nem sokan fognak vállalkozni mindenki megelégszik a megrovással és pénzbüntivel.
Ja és a másik a bíró és az ügyész is feltételezi hogy aki nem fellebbezi meg az ítéletet az elismeri hogy bünös és este jól eső érzéssel fekszenek az ágyba azzal a gondolattal ma megint elítéltünk 100 elvetemült bűnözőt éljen az igazság. Ők nem azt gondolják hogy most ezek azért nem fellebbeznek, mert félnek hogy a végén még többet fognak fizetni egy olyan bűnért amiben nem is vétkesek.
A polgári perről eszembe jutott valami ha a BSA pert indíthat azok ellen akik illegális CD-ket vettek akkor a CD-ket vásárlók is indíthatnak pert a CDíró, másoló ellen, erről mit gondoltok? -
mutyi #978 Sziasztok!
Két dolog nem tiszta számomra.
1. A BSA is arról papol,hogy ők nem indítanak elméletileg a magánszemélyek ellen polgári peres eljárást,csak cégek ellen. Azt nyilatkozták,hogy egy-két magánszemély ellen indítottak eddig.Akkor miért van szükség mégis erre,hogy tönkretegyék az embereket és még negatívabb legyün kvelük szemben?
2. Az első rendű vádlottól követelik az összes okozott kárt vagy a többi 100 embertől? Ugyanis kétszer nem lehet próbálkozni a behajtással sem. Ráadásul hiába mondtam az egyszerűség kedvéért hogy A.T.-től származott minden, hisz még a szakértő is leírta, hogy vannak programok amik meg sem jelenhettek az adott időpontban.
Mutyi
-
Nexus #977 Decens, nekem nem a megrovással van a bajom, az egyáltalán nem érdekel. Tulajdonképpen azt is mondhatnám hogy lényegében jogos, sőt még a 30.000 Ft-os bírságjellegű perköltség is elfogadható lenne, ha mondjuk nem lenne mindenkinél ugyanannyi. Az eljárás méltánytalansága az, ami egyrészt felháborító (ezt a megrovást 2 éve az ügyész is kiadhatta volna, megtakarítva a sok utazgatást, idegességet, stb.). Másrészt annak a komoly lehetősége, hogy a BSA itt milliókra fog perelni sok embert.
Lehet hibáztatni a törvényeket - jogosan, mert rosszak - de azok nem írják elő kötelező jelleggel a BSA-nak a vagyontalan magánszemélyek irdatlan összegekre való perlését. Ez, meg a vagyonunk zár alá vételének a kísérlete a BSA döntése, amiért is kizárólag övék a felelősség. Crx1 egyértelműen leírta, mire lehet számítani. -
Cat #976 szomoru :( -
Cat #973 miért a bsat hibáztatod a hozzá nem értő rendőri házkutatás, az ügyészek töketlensége, és a jogrendszer igazságtalanságai miatt?
előrébbjutsz ezzel? -
Cat #971 kösz
megnyugtat hogy valaki gondolkozik is
crx1: senki nem kényszerit ostorral hogy a számitógépeden másolt programokat használj
látom sokan nem értik mire akartam kilyukadni
értsd: nekem kb. egy darab legális programom nincs, de én nem is kiabálok a bsa ellen, teszi a dolgát, én is teszem, amit tudok - ésszel
ismét a hülye bkv ellenörős példa: felszállsz a villamosra, jön az ellenör, nincs jegyed, és te aztmondod neki "jaj, drága a jegy, ne büntessen meg"
tudtad mikor felszálltál a villamosra, hogy nincs jegyed, igy ne lepődj meg a büntetésen -
DecenS #967 szerintem a dolog nem ennyire fekete-fehér, Nexus... miért ignorálod Cat "másfajta" véleményét? ... azért mert nem köpköd ész nélkül mindenkire, aki a "másik oldalon" áll ebben az ügyben?
szerintem ő az egyetlen ezen a fórumon, aki nem elfogult - teljes mértékben egyetértek vele abban, hogy törvényi szinten kéne orvosolni a problémát, és nem a végrehajtás szintjén...
...de minket ez már nem érint, ezért yo lenne lenyugodni, és inkább azzal foglalkozni, ami még menthető... egy megrovásba még senki nem halt bele, nem tudom mit hőbörög itt mindenki.
az már persze elég gáz lesz, ha a bsa beindul és költségtéritési pereket indit... inkább ezzel kapcsolatban kéne kiagyalni valami okosat és nem a sebeinket nyalogatni...
... jelenleg van egy törvény (és nyilván maradni is fog), aminek értelmében az egyszeri honpolgár is perbe fogható szerzői jogsértésért - mivel a szerzői jogok megsértése nincs kellő képpen definiálva, elég elnagyolt elképzelések vannak csak róla, hogy mi esik ebbe a kategóriába és mi nem - ennek hatálya alatt fogtak minket is perbe... ...mert megtehették.
Azt meg hogy csupa ártatlan báránykák ültek a padokon és csak játékleirást, meg üres cd-ket vettek A.T.-től... na ne akarjátok már egymás f.szát tükörsimára szopni... a végén még ti is elhiszitek ezeket a meséket... ne legyetek álszentek! -
Nexus #966 Hophop, lásd 926-os hozzászólást.
Cat-tel meg nem érdemes vitatkozni. Olvassátok el eddigi hozzászólásait, egyértelmű hogy melyik oldalon áll. -
ugye ezt a választ te is iszonyat nagy ostobaságnak tartod? -
Cat #964 erről a felhasználókat kellene megkérdezni -
akkor talán ne a köztudomásulag welkötelezett bsa oktassa, és adjon szaktanácsot a rendőrségnek. A felhasználóknak miért nincsenek jogvédő szervezeteik? -
szuperzsaru #962 hophop: Ez jó kérdés lehet felakarják ajánlani hogy elvisznek kocsival :)
Vagy talán más ügyből kifolyólag.
Ha kiderül írd meg a fórumra nekem 1 hónap mulva kezdődik és nem örülnék neki ha elötte még zaklatnának elég lesz a bíróságon elviselni a pofájukat. -
Cat #958 a bsa épp ezért külön szervezet, hogy ne maguknak a szoftvercégeknek a megitélése romoljon, hanem egy külső társaságé
mivel eleve "büntetési" céllal jött létre, irreleváns milyen a megitélése - a bkv ellenőrőké se tul jó, valljuk be ;>
frank: ha a polcon volt az más, de ez már megint jogi téma, és a biroságra tartozik és nem a bsa ra! külön téma, hogy impotens a magyar jogrendszer, és kriminalizálja a máshol sima polgári peres uton elintézhető ügyet
elsősorban nem a bsara kéne hatni szerintem, hanem a jogalkotokra, hogy ugyanugy ahogy mszp meglépte a könnyüdrogok esetén az elterelést (nevetséges volt, hogy eddig aki egy füves cigit elszivott, elméletben akár több év börtön is várhatott rá) ugyanugy itt is hasonlót kellene cselekedni
(nagyon az ördög ügyvédjének érzem magam ;>) -
Nexus #957 A BSA akkor szolgálná leginkább kenyéradói gazdáit, ha a cégekre menne rá. Azokra, akik tényleg megvennék a Photoshop-ot, AutoCAD-et ha rá lennének szorítva. Ez a pár millió, maximum tízmillió, amit magánszemélyektől nagy keservesen, tetemes időráfordítással kicsiholnak, bagó a multinak, és nem is jár semmi további haszonnal. K. Pisti x. vádlott nem fogja megvenni a frissítést, előfizetni s supportra stb. Azt is mindenki tudja hogy a magánszemélyek ezután sem fognak tömegével Corel Draw-t vásárolni, akármennyire is rájuk ijesztettek, az okot lásd Forest 953-as hozzászólásában.
Ráadásul az egész azzal jár, hogy a BSA megítélése az egész társadalom szemében erőteljesen romlik. Ha én pénzelném a BSA embereit, EZÉRT kirúgnám őket.