3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
szuperzsaru #906 Forest: Nekem több mint két éve tart azóta 5-ször voltam kihallgatáson és egyszer az ügyészségen. Egyébként én is ott látom a gondot hogy a rendőrség ill. az ügyészség ezekkel a behízelgő modorukkal és a vádalku igérgetésével kicsikarják azt a vallomást a gyengébb lelküekből. Ha mindenki hangsúlyozom mindenki azt vallotta volna hogy ő nem rendelt semmit akkor ebből nem is lett volna ügy. Én nem a rendőröket hibáztatom ők csak a munkájukat végzik és jól. Gondoljatok vele ők nap mint nap bűnözöktől csikarják ki azt a vallomást ami alapján ellehet őket ítélni gondoljátok hogy mi olyan nagy falat vagyunk nekik? Én aki életemben nem jártam még rendőrségen. Rádnéznek a kihallgatáskor na itt ez az amtőr könnyü lesz. Ők nagyon jól tudják hogy te nem követtél semmit csak CD-ket vettél és ez még nem büntetendő. Aztán rálehet magyarázni erre mindent és az a baj hogy ha megindult az ügy beindult a hivatalos gépezet nehéz leállítani.
Mi lettünk az áldozatok ezért mondom hogy a paksi ügy kapcsán össze kéne fognunk mondjuk olyat is el tudnák képzelni hogy tüntetés a bíróság épülete elött a tárgyalás napján transzparensekkel meghíva a sajtót is vagy még komolyabbat de én egyedül nem állhatok oda. -
ok
akkor lehet megint nem megyek... -
Nexus #904 Részvétem.
Ha viszel CD-ket, akkor valszeg felmentenek. Azért csak valszeg, mert valamennyire az is számít, hogy mit vallottál a házkutatáskor, meg utána Kenéznél. Akiket most felmentettek, azok már Kenéznek is azt mondták, hogy a házkutatáskor is megvolt nekik az eredeti, csask a rendőrség nem kérte.
Egyébként a 853-ban (nem cella... hozzászólás :) leírtam, hogy akik nem voltak ott azokat nem ítélték el. -
mi van akkor, ha minden cd-mnek viszem az eredetijét? -
kurva boldog vagyok... -
mutyi #901 Jah és szabad szólásszabadság van! Amúgy meg azt hiszem semmi olyat nem mondtam amit nem lehetne:)) -
mutyi #900 Sziasztok!
Frankie! Akik nem voltak azoknak az ügyét nem zárták le.Majd a bírónő küldi azoknak valamikor az idézéseket.
Amúgy tök nincs értelme,mert uyganazok lesznek az ítéletek mint a többieknél,ezért kár leutazni, na mindegy.
Nos vádalku, erről nem nagyon kellene beszélni, a lényeg hogy inkorrekt, hazudós stb jelzővel lehetne a rendőrséget és ügyészséget illetni.
Eleve bírói vagy ügyészi pontosan nem tudom melyik engedély nélkül nem is ajánlhatnák fel senkinek sem.
Igazából akkora nagy botrányt lehetne ebből az ügyből csinálni, a sorozatos rendőrségi és bírósági hibák miatt hogy az egész igazságszolgáltás beleremegne.
De komolyan, csak akkor nagyon a sarkára kellene lépni mindenkinek.
Az tetszett a legjobban amikor az ítélethozatalkor akik megrovást kaptak, azoknak úgy mondta a bírónő, mintha valami eszméletlen nagy dolgott tett volna hogy megrovással megúszták ,miközben akár 3 évet is kaphattal volna.
Ez azért ő sem gondolja komolyan remélem, mert nehogy egyszer hozzá látogasson ki a belső ellenőrzés pl.
Vagy akár csak a vásárhelyi bíróságra és rendőrségre.
Mert találnának egysmást...
Srácok nem túlzás ha azt mondom: az emberek jogai nincsennek tiszteletben tartva, a demokrácia van veszélyben Magyarországon a szerzői és szomszédos jogok kapcsán. A felkészületlenség és hozzánemértés és függőség olyan szakértőktől, akik a BSA tanfolyamát végezték és tőlük kapják a pénzt, akik viszont a multi cégek érdekeit védik.
Annyira átlátszó és nevetséges,ez egy szövetkezés, amelyben a tisztelt b....g is résztvesz.
Mutyi -
Srácok, én beteg voltam nem voltam ott.
Nem érem el Dr. Erdélyit, a Délmagyar cikkje azt írta, hogy 20 embernek csak februárban ítélnek.
Akik ott voltak, mondják már meg, hogy azokat nem ítélték még el, akik nem voltak ott?
Nexus, légyszi, ha lehet...
ráadásul a családomban haláleset is történt szerdán, úgyhogy végképp szar a hetem... -
Nexus #898 Beismerte bizony, és a bírónő ezt az első, előzetesben tett beismerő vallomását vette figyelembe. Az ezután tett tagadásokat, módosítgatásokat nem.
Az ügyvédje a védőbeszédében valami vádalkut is emlegetett, amit utána az ügyész nem igazán tartott be. Erről Mutyi tudna talán többet mondani, ha akar. -
Killer nem ismerte be. Az először ismerte be a 3 napos előzetesben, aztán tagadott mindent.
Csak akik rávalottak, és a postán talált feladóvevények a bizonyíték.
Így ítélték 1,5 évre, bár felfüggesztve. -
Nexus #896 Igaza van Forestnek. -
Cat #895 killer beismerte? ilyen hülye lett volna? -
szuperzsaru #893 Nos én vagyok az egyik vádlott akit beidéztek 2003.03.11-én 9:30-ra Paksra a Csiki ügyben mivel nem fogadtam el a megrovó határozatot. Csak azt tudom mondani amit eddig is már előre tudom hogy megfogom azt is fellebbezni kivéve ha felmentenek.
Elolvastam a listát és csak azt tudom mondani hogy aki bármit is elismert hogy igen másolt CD-ket vagy igen vásárolt illegális CD-ket azoknál nem is tartanák tárgyalást hanem küldeném őket a börtönbe. Kitől vártok jóindulatot a zsaruktól vagy a bírótól, ügyésztől!?
Az meg hogy ráijsztettek meg hogy még fiatal hát emberek 18 évesek elmultatok onnantól kezdve ti feleltek a tetteitekért.
Azonkívül nem értem azokat akik nem fellebbezik meg az ítéletet. Jó 1-2 pár ezres CD esetén nem érdemes de ebben az ügyben ahol egyenlően lett elosztva a bírság meg a többi költség nem tartjátok sérelmesnek hogy ugyanannyit fizettek mint akinél 50-et találtak? Mindenképp meg kell fellebbezni ne hogy már attól féljetek megint hogy a végén többet fizettek. Ez a szokásos duma azért hogy még eszetekbe se jusson még több munkát adni a zsaruknak és az ügyészségnek. Ugyanaz mint mikor a vallomás tételnél azt mondta a rendőr szépen mondj el mindent nem lesz belőle semmi hát nem ugy történt lett.
Szeretném ha mások is írnának akik már szintén kaptak idézést a paksi ügyben közös taktikai megbeszélés céljából :-)) -
Én tudom.
A rendőrség és a BSA között egy ideje meglévő jó kapcsolat, és szerződés eredménye.
Ugyanis a rendőrség ( a szerződésben nem megfogalmazottan ugyan) de jutalmat, prémiumot kap a BSA-tól.
Sőt, a szakértők egy jó része is BSA tanfolyamot végzett el.
ERRŐL szól a történet.
Kanéz bazzeg ne gyere ide a Balcsi partjára, megismerlek komám, és úgy elp*csázunk, de úgy, hogy sz*pnál lovat, de mocsok *llat! -
Nexus #891 Délmagyarország cikke az ítéletről:
http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=71&cid=27567 -
Nexus #890 Megkérdeztem emailben egy társunkat, akit felmentettek, hogy honnan tudta, hogy az utolsó tárgyaláson be lehet mutatni eredeti CD-ket, licenceket. Ezt válaszolta:
"Felhívtam a bírónot, és mondta. Nekem is ott volt a Kenéznél mind, lefénymásoltuk, de a nyomozati anyagok között már nem volt ott a tárgyaláson. Szeptemberben a bíróno mondta, hogy
nem szakérto, szóval nem érdekelte, erre leírtam egy beadványban, hogy már a lefoglaláskor is rendelkeztem velük, és mellékeltem oket fénymásolatban. Utána felhívtam, hogy elolvasta -e, aztán meg levittem bemutatni oket."
Ami ebben érdekes, hogy a Kenéz által lemásolt anyagok eltűntek a nyomozati aktából! Annak idején én is lemásoltattam vele a nevemre szóló licencszerződéseket, és nem is értettem, hogy a bírónő + szakértők miért nem foglalkoztak ezekkel, legalább említés szintjén. Hát itt a válasz: azért, mert vagy Kenéz, vagy az ügyész egyszerűen kivette ezeket az aktából!
Elképesztő! Mik történhettek még a háttérben, amikről nem tudunk? -
nem cAT.
Hanem amit az emeberektől elvittek 2000 februárban (pl. tőlem) az még esetleg 2000 márciusában vagy később jelent meg.
IMHO nem vehettem Killertől.
Ettől függetlenül mindet felrótták, holott a szakértői kiegészítés korrektül leírta, hogy melyik mikor jelent meg... -
Cat #888 "Ráadásul még a szakértő véleményét sem nézték mindig ugyanis az az utolsó kiegészítésében tisztán leírta hogy vannak programok melyeket még ki sem adtak a vádban leírt időpontban"
Itt mire gondolsz? hogy warezban neked hónapokkal előtte volt meg, vagy hogy neked fotosop 5öd volt, és a vádiratban meg fotosop 8? -
Nexus #886 Nem így van. Én pl. már a legelejétől kezdve azt mondtam, hogy nem emlékszem Killer nevű emberre akitől rendeltem volna, a programokat az internetről szedtem le saját használatra, és azok tudomásom szerint jogtiszták.
Elmondom nektek azt is, hogy van (legalább) egy, de lehet hogy több elítélt társunk, akinek a nevére nem szólt postai feladóvevény, máshonnan jutottak el hozzá. Sem közvetett, sem közvetlen bizonyíték nem volt arra vonatkozóan, hogy valaha is rendelt volna Killertől bármit. Nem is ismerte ezt el a kihallgatásokon sem. A bírónőnek ez sem volt érdekes, ugyanazt a megrovást kapta mint a többiek.
Olyanokról is tudok, akik megtagadták a vallomástételt, és elítélték.
Kezd most már olyan érzésem lenni, hogy akiket nem vádoltak meg, azok nem eredeti CD-ket, hanem kis színes papírokat adtak át Kenéznek. -
ennél mi sem mondtuk rosszabbat...
:-( -
nincs is ezzel baj.
a kérdés, hogy azok, akik a 141 vagy mennyiből nem kerültek a bíróságra -holott volt akinél több 10 cd-t találtak -hogy mászott ki ebből?
Mert ha neki nem, nekünk se.
-
Nexus #881 Szerintem is. -
hi
privátban szeretnem tudni, kire gondoltál? -
mutyi #877 Sziasztok!
Első rendű vádlott nem fellebez, mert nincs értelem. Előzetes mentesítést kapott és ha fellebezne akkor az ügyész kérné a jogerős ítéletkor hogy azt szüntessék meg.
Véleményem az hogy hozzá nemértő emberek ítéltek el itt mindenkit. Sajnos egy olyan ügyben kellett ítélkezni a tisztelt bíróságnak amelyről halvány lila gőzük sincs. Csak a szakértő véleményére hallgattak és nem érdekelte őket hogy mi mit mondunk.
Azaz minket hülyére vettek, végül is 100 emberből csaknem az összes informatikában tölti mindennapjait.
Ráadásul még a szakértő véleményét sem nézték mindig ugyanis az az utolsó kiegészítésében tisztán leírta hogy vannak programok melyeket még ki sem adtak a vádban leírt időpontban.
Ettől függetlenül minden progi fel lett róva.
Ennyit a demokráciáról és a magyar igazságszolgáltatásról.
Nexus: jó hogy felvetted a kapcsolatot az országgyűlési képviselővel, hátha lenne már valami ami megakadályoza ezt a tűrhetetlen magatartást,amit a rendőrség, a bíróság és az ügyészség folytat.
Egyébként nem kaptunk arra sem választ miért csak 100 ember volt a tárgyaláson és miért nem az öszes, ugyanis többen voltunk ám jóval.
Ugye ugye,itt a supergamezen is van egy ilyen személy és szerintem olvassa is.
Üdv:Mutyi
-
Nexus #876 A bírósági csatát nem nyertük meg (habár vereségnek nem mondanám), de a háborúnak részemről nincs vége. Mostantól kezdve ott és azzal szívatom a BSA-t és a hatóságokat, ahol és amivel csak tudom.
Mivel az ellenség is olvassa a fórumot, konkrétumokat nem fogok írni. De felvettem a kapcsolatot egy országgyűlési képviselővel, és tájékoztattam őt pár olyan tényről, amit nem tudott, és amiről korábban félrevezető tájékoztatást kapott. A válaszlevelében (ami elég hosszú és érdekes volt, komolyan foglalkozott a dologgal) megígérte hogy megkeresi a belügyminisztert annak érdekében, hogy az általam említett alkotmányellenes gyakorlatot megszüntesse.
Lesz még folytatás. -
Nexus #875 Bocs, az ügyész szívatott meg, nem az ügyvéd. -
Nexus #874 Surinyák, amit a fellebbezés sorsáról írsz azt én is valószínűnek tartom. Ezért is nem fellebbezek én.
A bírók elvileg függetlenek, tehát senkinek nem tartoznak számadással az ítéletről. A főnöküknek legfeljebb a formaságokról, amik bennünket nem különösebben érintenek (hol tartja a tárgyalást, mennyi a terembérlet stb.)
A bírónőről és az ügyészről alkotott véleményedet viszont megtarthattad volna magadnak. Vajon tudod-e, hogy a te kedves(nek mutatkozó) ügyészed volt aki elrendelte az országos házkutatássorozatot, majd az általa is kiadható megrovás helyett vádat emelt ellenünk, hogy aztán a legvégén mégis csak megrovást kérjen? Több ügyvéd is felemlegette ezt neki a védőbeszédben. Ha ő adta volna ki ugyanezt a megrovást, már 2001-ben lezárult volna a sanyargatásunk. Csomó keserűséget és kiadást megtakaríthattunk volna, és nem kellett volna senkinek se Szegedre jönnie napokra. (1 napra igen: amikor tanúként kihallgattak volna Killer ügyében.)
Sok éves hatósági tapasztalatom alapján mondom: bennünket kurvára megszívatott az ügyvéd és a rendőrség! A bírónőt sem lehet túlzottan rendesnek nevezni, szerencsétlen Tamást másfél évre ítélte, mikor ilyen esetekben pár hónap, fél év felfüggesztett szokott lenni az ítélet.
A pécsi ügy polgári pereiről meg ezt nyilatkozta a BSA jogásza, még régebben:
"- Indult-e magánszemélyek ellen per a BSA által?
N. T.: - Magánszemélyek ellen jelen pillanatban a BSA pert nem indított, ellenben van folyamatban olyan büntetőügy, ahol a polgárjogi igényünket beterjesztettük. A polgárjogi igény a büntetőeljárásnak sajátos jogintézménye, arra szolgál, hogy a büntetőeljárás során a károsult ne csak azt érje el, hogy megbüntessék a neki vagyoni kárt okozó személyt, hanem az okozott kár is megtérüljön. A büntetőeljárásban résztvevő szerveknek - rendőrség, ügyészség, bíróság - kötelessége felhívni a károsult felet arra, hogy nyilatkozzon: kívánja-e a kár megtérítését. Ha a BSA-t ilyen megkeresés éri, akkor minden esetben azt mondja: igen, kérem, hogy térítsék meg a kárunkat. Ennek két módja lehetséges, a büntetőbíróság fel van arra jogosítva, hogy megítéljen polgárjogi kártérítést, amennyiben a jogi megítélése tiszta. Körülbelül 40-50 %-ban szokott a bíróság ezzel bíbelődni., hogy a polgárjogi igényt is megítéli. Ennek ugyanaz a hatálya, mintha egy polgári bíróság hozta volna. Amennyiben a bíróság nem kíván ezzel foglalkozni, utána én elmehetek polgári bíróságra és beadhatok egy kártérítési keresetet, ahol a jogalap már nem lesz vitás, ezt ugyanis megalapozta a büntetőítélet. Itt csak az összegen folyhat a vita."
http://www.index.hu/tech/jog/hazkutatas/bortonwindbs/ -
crx #871 Nincsen és nem is szeetném ha idáig fajulna a dolog. -
crx #869 Magánszemélyként perel a BSA.
Ügyvéd ugyan van de szerintem nem sokáig mert amit tud az édes kevés. -
Magánszemélyként perelnek téged?
Melyik ügyben voltál érdekelt?
Nincs ügyvéded? -
crx #867 Ezt én is aláirom ''A negativ reklám káros hatásaitól meg köztudottan nem tart a BSA''
Feltehetnék egy kérdést hátha valaki olvassa ezt a forumot ügyvéd re gondoltam. Nyert már meg polgári pert a BSA? Magyarországon? Menyi az esélye hogy elveszti a polgári pert? Engem Kb 5 millával perel. Ha nem engedik el akkor adig fellebezek mig benne nem leszek a hiradoba ezt már eldöntötem. Január 23 -án lesz a polgári per a büntetö per már megvolt pénzbirság. De amit a BSA követel ez már egy kicsit durva nekem aki csak a gépet játékra használta. -
jogos. én is így gondolom... -
Nexus #865 Elméletileg mástól is, gyakorlatilag csak a BSA-tól várható polgári per, és csak a tagcégek szoftvereire. Akinek nincs a listán lévő cégtől szoftvere, annál nagyon kicsi a valószínűsége a pernek, de azt sem lehet teljesen kizarni.
Ha egyvalaki fellebbez, a többinek nem kell Szegedre mennie. Killer pl. szerintem biztosan fellebbez.
Decens, tényleg elindíthatták volna, de a joggyakorlat szerint ilyenkor a polgári bíróság a tárgyalást úgyis elhalasztotta volna a büntetőper befejeződéséig. A negativ reklám káros hatásaitól meg köztudottan nem tart a BSA. -
Én már semmiben sem hiszek.
Azonban a magáncégek egyedül nem szoktak perelni,pláne nem játékokért, pl. USA-ezért ide jönni, itteni ügyvédet megbízni stb. sokba kerül. Erre való a BSA, de ennek -gondolom a tagdíj miatt- nem sok cég tagja. -
Nexus #860 Tuti, hogy a polgári perek meg fognak kezdődni. Azért kérték már tavaly a vagyonunk zárolását, hogy biztosan ki tudják majd fizettetni velünk a tíz-, százezreket és a milliókat. -
Cat #857 szép hosszú ügy volt :)
Frankie 2000. feb. 02. 21:38 | Válasz erre | #1
Bukott Killer/Morder
Elsokezbol erintettkent irom nektek, akit erdekel:
mas forumokon is megjelent, hogy fenti emberke bukott. Aki tudja miert irom ezt, az vonja le a kovetkeztetest. -
Nexus #856 Nem.
Hogy meglegyen a védekezés lehetőségének a látszatja.
Fel.
Messze.
:) -
Akik nem voltak ott, azt elítélik úgy, mintha ott lett volna.
ugyan, miért fontos a jelenlét?
Hátha viszek magammal egy 3dstudio max-et és akkor felmentenek?
a Dr. Szöszi ha komolyan vette volna, akkor megnézi apécsi ügyet, és az ügyész az anekdotázás helyett elolvashatta volna ugyanezt. Ott a 91-ből tizenegynéhány került a bíróságra, a többi ellen ne is emeltek vádat. Ugyanaz volt a szitu, mint itt, vásároltak valakitől valamit.
Hol vagyunk a demokráciától?
-
Nexus #854 Nincs. -
Nexus #853 Nem azért írtam, amire te gondoltál, Frankie, hanem mert ezt a bírónő is külön mondta. Én a magam részéről - ha nem muszáj - be nem engednék a lakásomba egy hatósági végrehajtót, hogy végigszaglássza a vagyontárgyaimat, és listát készítsen azokról. Természetesen elfogadom hogy ha valaki nem tudja ezt az összeget egyben kifizetni, akkor ezt a procedúrát vállalja. Már ott helyben is többen kérték a részletfizetést.
A perköltséget szerintem sem lehet elzárásra változtatni, de az a végrehajtó jöhet ám foglalni is, ha valaki nem fizet.
És a félreértések elkerülése végett: azoknak az ügye nincs ám lezárva, akik nem jelentek meg hétfőn! Doktor Szöszi nagyon szigorúan vette a jelenlétet, minden szünet után névsorolvasás volt, egyszer negyedórát vártunk mindannyian egyvalakire, mert az a szünetből nem jött vissza időben. Akik nem voltak ott aznap, azoknak az ügyét különválasztották, szóval ne gondolja senki hogy megúszta a szegedi tárgyalást. Annyiban jobban jártok, hogy már tudjátok mire számíthattok, és mivel nem lesztek annyian, várhatóan rövidebb is lesz a tortúra. Bár én se mentem volna el tegnap.