3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Nexus
    Szerintem az nem rendőr volt hanem bírónő. De akárki is volt, annyira azért ismernie kellett volna az eljárási törvényt hogy tudja hogy ezt majd behajthatjak. Az kellett volna mondania hogy _nem tudja_ hogy ezt behajtják-e, vagy hogy ennek fennáll a lehetősége de nem biztos.

Megmondom én mi az igazság. Minden hatósági embernek egyetlen célja van: hogy minél kevesebb munkával, minél kevesebb vitatkozással lezárja az ügyet.

Ezért volt az, hogy a vásárhelyi ügyben a rendőr hazugsággal mindenkit igyekezett megnyugtatni hogy nem lesz tárgyalás - így nem kellett 130 emberrel konfliktusba keverednie, könnyen jöttek a vallomások, nem volt vitatkozás, hamar lezárhatta az egészet.

Ezért nem szüntette meg az ügyész az eljárást, hanem emelt vádat és kérte a tárgyaláson az eljárás megszüntetését - így nem kellett neki megírnia 100 megszüntető határozatot.

Ezért volt, hogy a bírónő nem foglalkozott mindenki ügyével külön, hanem egy kalap alá vett mindenkit, és a kárértékbeli többszörös eltérések meg az egyéb különbségek ellenére ugyanazt az ítéletet hozta meg mindenkivel szemben.
  • Aramir
    LOL!

Látom nézted a ma esti Rémrendes Családot
  • Nexus
    A BSA uzenetrogzitoje

Koszonjuk, hogy felhivta a BSA Magyarorszagot. Sajnaljuk, de pillanatnyilag mindenki vagy hazkutatason van, vagy pedig birósagon szakertoskodik szoftverugyekben. Kerjuk hagyjon uzenetet, melyben adja meg nevet es lakcimet. Amint vegeztunk a mai lefoglalasokkal, ellatogatunk Onhoz nehany munkatarsunkkal egyetemben egy kora reggeli vagy
    egy keso esti óraban. Kerjuk beszeljen a sipszó utan.

Amennyiben azonban az egyeb lehetosegekre kivancsi, kerjuk figyeljen a kovetkezokre. Ha On egy nyomozó, es hazkutatasokban folytatott egyuttmukodes fejeben szeretne nemi jovedelemkiegeszitesre szert tenni, nyomja meg az 1-es gombot. Ha On egy rendorors vezetoje, vagy varosi
    kapitany, es javitani kivan az On altal vezetett rendori egyseg felderitesi statisztikajan, akkor ajanlatunk meghallgatasahoz nyomja meg a 2-es gombot. Ha On egy vallalkozó, aki a konkurrenciat akarja ellehetetleniteni azaltal hogy hatósagi segitseggel evekre megfosztja oket
    szamitógepeiktol, konyvelesi, raktarnyilvantartasi es egyeb adataitól, akkor nyomja meg a 3-as gombot. Felhivjuk figyelmet arra, hogy ez a szolgaltatasunk sajat kockazatunk minimalizalasa erdekeben csak kis, 20 fo
    alatti, vallalati jogasszal nem rendelkezo cegek eseteben veheto igenybe. Ha On mint torvenytisztelo, es a szoftverek tisztasasaganak ugyet melyen
    aterzo maganszemely nevtelen bejelentest kivan tenni, nyomja meg a 4-es gombot, majd a sipszó utan diktalja le ellensegeinek es haragosainak listajat, pontos nevekkel es cimekkel. Amennyiben a 30 napos tuzszuneti akciónkra kivancsi, kerjuk az 5-os gomb megnyomasa utan adja meg nevet es lakcimet, hogy az On megyejeben meghirdetett tuzszunet vege utan nem sokkal munkatarsunk meglatogathassa Ont nehany rendor baratjaval, hogy
    segitsenek Onnek legalizalni a szoftvereit. Ha elnokasszonyunk elo tolmacsolasaban szeretne meghallgatni, hogy mennyire szomorúak vagyunk a negativ kampanyok szuksegessege miatt, nyomja meg a 6-os gombot. Felhivjuk
    figyelmet hogy ez egy csokkentett dijú hivas, melynek minden meghallgatott perce utan 59 forintot irunk jóva telefonszamlajan. Ha az óvodasok es altalanos iskolas tanulók szamara meghirdetett, "Bilincsek, Bortonok,
    Szoftverek" kepzomuveszeti palyazatunk reszleteivel való megismerkedes a szandeka, kerjuk nyomja meg a 7-es gombot. Ha On egy szamitógep-alkatresz forgalmazó ceg tulajdonosa vagy alkalmazottja es a boltjaban szamitógepet vasarlók listajat szeretne szamunkra ertekesiteni, nyomja meg a 8-as
    gombot. Ha mar kapott tolunk egy szoftverlegalizalasra vonatkozó levelet es emiatt hiv, akkor mar tudunk Onrol, es nem szukseges velunk kapcsolatba lepnie. Ha On ellenben rendelkezik a No One Lives Forever 2 masolataval, es hajlandó egy szemelyes anonim talalkozas soran Budapesten 700 forint alatti aron azt atadni, varja meg munkatarsunk jelentkezeset. Ha On panaszt kivan tenni a weboldalunkon talalható, az On szellemi tulajdonat kepezo szovegek miatt, akkor tajekoztatjuk hogy erre a celra fenntartott
    vonalaink túlterheltsege miatt panaszat nem tudjuk fogadni. Ha On az emberi vagy allampolgari jogokról kivan velunk beszelni, akkor kerjuk tegye le a kagylót.

Tovabbi kellemes napot kivanunk, es meg egyszer koszonjuk hogy felhivta a BSA Magyarorszagot.
  • szuperzsaru
    Senkinek se higgyetek főleg ne a bírónak nekem is azt mondta az a paksi kurva hogy nem kell kifizetnem a 300 ezer forintot csak 20 ezret hát nem jött be. A 300 ezret kell mert elkezdték levonni a fizumbol és fel van tuntetve hogy még mennyi van vissza. Mégiscsak tovább kellett volna vinni az ugyet a megyei bíróságra és nem rá hallgatni. De olyan meggyőzően tudott beszélni hiába ők erre vannak kiképezve hogyan csapják be a vádlottakat. Én meg elhittem mert el akartam hinni hogy egy ilyen ugyért nem vonhatnak le milliokat az embertől.
    Mindegy, tartozni nem szeretek senkinek már meg is van a tervem hogy utok vissza. Ha legálisan nem lehet majd illegálisan. Háromszor uti ezt szuperzsaru vissza
  • Nexus
    Demokrata az, aki nem fél (Bibó István).

Én nagyon demokrata vagyok, mert mióta BestCrypt-et, PGP-t meg SafeGuard Easy-t használok, már nem félek.

Jöhet a yardról 100 zsaru, katona,
    Nem kapják el Nexust újra soha.
  • ollie
    de nekem olyan sincs, hogy nem regisztrált hidd el
  • Frank99
    tévedés, mert nyerhet! és az utcán nem tudnak arról a rendőrök, hogy Gipsz Jakabnak megítélt a bíróság egy kis kártérítést, és ki is fizette, főleg mondjuk egy másik megyében.

csak senki nem meri... és mert soknak van vaj a füle mögött....
  • Frank99
    Ő beperelheti a rendőrséget kártérítésért, és meg is nyerheti...

ha valóban nincs vaj a füle mögött...
  • Nexus
    A paksi ügyben volt egy srác, akinél szintén nem találtak semmit. Minden program a winchesterén és a CD-in kivétel nélkül ingyenes vagy jogtiszta volt. DE amíg mindezt megállapították az évekig tartott. Ezalatt a CD-i, winchestere, és fél évig a teljes gépe ott volt a rendőrségen ill. a szakértőnél. El kellett mennie a kihallgatásokra is az ország másik felébe.
  • ollie
    Aha, mondjuk hozzám akár egy egész horda jöhetne, mert nem találnának semmit, ugyanis minden jogtiszta, beleértve a windwos-t is. De az tényleg elgondolkodtató amit írtál. Tényleg inkább az igazán destruktív bűnözőkre kéne rákattanniuk. Persze rögtöm látszik honnan fúj a szél, hiszen olyan cégek mint az MS nyomják a témát ezerrel. És ugye az MS-nek van pénze dögivel.
  • Frank99
    azt is tedd hozzá, hogy a BSA oktatja és jutalmazza a rendőrséget, ha másképp nem is, ingyen szoftver, és olcsó tömeges szoftver legalizálás, amit 1-2 éve megengedtek a rendőrségnek...
  • ollie
    Áruljátok már el, hogy hogyan buktatok le? Eccer csak megjelent nálatok néhány kigyúrt ellenőr az ajtó előtt, hogy lesz nemulass??? Vagy valaki beköpött titeket?
  • szuperzsaru
    Bocs az előbbiért de valamiért nem engedett írni pár napig.

>"Ezt mérsékelték le pár százezerre"
    >
    >Mi alapján?

A bíró dönti el az ő mérlegelésére van bízva. Megnézik mennyi a fizetésed ha tanulsz akkor a szuleidé és a hasára ut egyet aztán kiboki.

>És a többi összeg a 2 millához?
    >Összesen mennyit fizettél/kell majd fizetned az üggyel >kapcsolatban?

A szoftverek káráértéke volt 1,8 millio körül. Nem tudom mennyit kell fizetnem a letiltás már megjött a munkahelyemre, amiről véletlenül szereztem tudomást de vagy nem tudják vagy nem akarják nekem elárulni. A melohelyem sajnos elég lepra egy hely.

>Akkor tisztázzuk: ha elfogadod a megrovást, a (két)>százezres követelést akkor is ki akarják fizettetni?
    >Ennyiért már megéri fogadni egy ügyvédet...

Na ez az amit még most se tudok. Ott akkor azt mondták nem kell fizetnem semmit. De amikor elmeséltem egy rendőr ismerősömnek (nem mezei járőr és ismeri a dolgokat) ő azt mondta hogy furcsállja mert a bunugyi költségeket (értsd a szakértő díját) akkor is kikellett volna fizetnem őszerinte.

• szuperzsaru
    próba
  • Egy bűnöző
    Nagyjából másfél éve történtek a kihallgatások (akkor még csak tanúként), majd a házkutatás, és nagyjából most októberben-novemberben idéztek be minket a rendőrségre, mint gyanúsítottat. CD-ket és a gépben lévő winchestereket foglaltak le mindenkitől. A szakértői vélemény már elkészült. A filmeket és mp3 zenéket visszaadták, a szoftvereket viszont lefoglalták. A terjesztéssel gyanúsítottak nevét természetesen tudom, mivel a kihallgatásomnál kérdezték, hogy ismerem-e őket. Tudod, hogy mi a vicc az egészben? Nem akarom itt a nevét megemlíteni az illetőnek, de akinek a telefonjában el volt mentve a nevem, azt nemhogy név alapján, de még LÁTÁSBÓL SEM ISMEREM!!! Most akkor tanúskodjak majd ellene, amikor azt sem tudom, kiről van szó?
  • Nexus
    Postán küldözgették a CD-ket? Programokról van szó, vagy filmekről? A másoló nevét vagy nickjét lehet tudni? Mikor voltak a házkutik? Csak CD-ket vittek vagy gépeket is?
  • Egy bűnöző
    Ha jól tudom, 2 fő gyanúsítottja van, és olyan 50-100 emberke, akiknél szintén lefoglaltak szoftvereket...
  • Nexus
    Ez milyen ügy, ez a szegedi?
  • Egy bűnöző
    Sziasztok!

Én is érintett vagyok a szegedi ügyben, a rendőrség "masszív bűnözőt" csinált belőlem. Akik hasonló cipőben járnak, vagyis folyik még ellenük az eljárás, azokkal szeretném tartani a kapcsolatot emilben. Az anonimitás természetesen megmaradna. Engem a tapasztalatcsere érdekelne, hogy kinek hol tart az ügye, mit mondtak neki, ilyesmi.
  • szuperzsaru
    Igaza van Franknek az ítélet előre megvan írva. Mindegy hogy mit mondasz. Ahogy olvasom sokaknak még csak most kezdődik az ugye. Na akkor az én tapastalataim. 2 választásotok van:
    1. Belenyugosztok a megrovásba ekkor még pénzbuntetés nélkul is meglehet uszni ha befogjátok a szátokat és aláírjátok a papírt. A cd-ket és vinyókat persze nem adják vissza. Én itt még pofáztam hittem az igazságszolgáltatásban erre itt van tiltják a fizumból a százezer forintokat.
    2. Bíróságra mentek az uggyel. És itt jönnek a költségek ugyvéd, utazási költségek, stb. Ja és itt már vegyuk az én esetemet olyan 2 millióról indult volna az ugy és ha nem tudom kiharcolni az igazam megyunk még feljebb városi, megyei, legfelsőbb bíróság, esetleg alkotmánybíróság és strasszburg. A végső összeg a kiindulásinak a többszöröse lenne ha nem nekem adnak igazat. És ekkora igazságtalanságba már belerokkantam volna.
    Én akkor ábrándultam ki abból hogy itt törvényes uton az igazamat kitudom harcolni amikor a lakóhelyem szerinti bíróságon ugy néztek rám mint a hulyere. Mit akar itt ez a csávó fogja be a pofáját és akkor megussza a dolgot elvesszuk tőle a vincsesztereit (amiket kemény pénzért vettem persze) meg a cd-it és tunjon innen a busba ugy hiányzik nekunk az ugye mint pup a hátunkra de ha sokat ugrál a gatyájából is kiforgatjuk.
    Lehet hogy én vagyok rosszul beállítva én eddig azt hittem a bíróságok azért vannak hogy kivizsgálják az ugyeket a bunözőket elitéljék és az ártatlanokat felmentsék. Ebben már nem hiszek sajnos és mindenkinek azt tanácsolom jól gondolja meg ha továbbviszi az ugyet mert arra hogy megnyerje ezzel az igazságszolgáltatással ami nálunk van az esélye 0.
  • szuperzsaru
    Érdekes nekem is ezt írták pedig én se vallottam be sosem hogy illegális cd-ket vettem volna C-től.
    Nekem egyedül kellett a paksi ugyben állnom az összes költséget valószínű neked is. Olyan 2 milko alatt volt cakkpakk mindennel egyutt.
    Ezt mérsékelték le pár százezerre épp ma tudtam meg hogy megérkezett a munkahelyemre a fizetési letiltás csak épp nem tudom a pontos összeget. A bíró azt mondta hogy nem kell kifizetnem mind a 200-at hát kiváncsi leszek.
    A szakértői díj elég huzós volt nálam olyan 6-700 ezer körüli összegre rugott ezt mérsékelte a bíró 200-ra.
    Szóval ha ez a szagértő Csepiga István (Győr Kertész u. 54)
    a kezem közé kerülne kitudnám tekerni a nyakát.
  • Cat #1197
    nem vagyok biztos benne, hogy tanuk nélkül hiteles a dolog
  • Cat #1195
    ha nincs lista, akkor mi alapján itélnek el? amit nem tudnak bizonyítani az nem létezik...
  • Frank99
    ne mondj semmit...

egyébként mindegy mit mondasz, már megvan az ítélet előre

:-(
  • ollie
    Nem semmi hogy, már itt tartunk.
  • Nexus
    Úgy értem, akiket megszívattak.
  • Nexus
    Ismerek ilyeneket. Olyan nyugodtan alszanak mint a csecsemő. Ugyanis azt mondják, amit a te bírónőd is: a törvény a rossz. Nem az ő felelősségük, hanem azoké, akik a rossz törvényeket hozták. Ha mondom nekik hogy azért nekik is van a dologban valami részük, a vállukat vonogatják: "ez van a jogszabályban, én csak a dolgomat teszem. Ha eltérnék a jogszabálytól azt mondanák, biztos megvesztegettek, vagy hogy alkalmatlan vagyok a munkámra mert nem ismerem a törvényeket."

Persze azok is jól alszanak, akik a rossz törvényeket hozták, mert azok meg nem szembesülnek a következményekkel.

Akik a rossz oldalon állnak, csak azok nem alszanak jól.
  • szuperzsaru
    Nekem gyanus ez a felhív valaki és peren kívüli egyezséget ígér. Erre biztos egy fillért se látnának tőlem ne nézzenek baleknak.
    Netlimiter: Tök mindegy mi vagy csecsemő vagy rokkantnyugdíjas fizetéssel vagy fizetés nélkül. Van egy kárösszeg van egy szakértői díj ennek egy részét elengedheti a bíró, itt százezrekről van szó nem fogja azt mondani hogy na akkor fizess mert tanuló vagy 5ezer pénzt. Nekem kb. a felét engedte el és azt is ugy sírtam ki nála, neked se fog többet elengedni.
    Mondtam neki hogy nincs pénzem nekem ebből a CD dologból nem származott hasznom hanem károm mert a rendőrség elvitte a vinyóimat meg a CD-ket is. A vincsesztereket boltban vettem legálisan akkor miért nem adják vissza!?
    Akkor mi a fenéből fizessek? Ugyanugy nem hatotta meg mint az hogy ő is tudja nem jó ez a törvény mert nem a bűnösöket sujtja.
    Egyet tudok nem szeretnék bíró lenni nekem ahhoz túl jó szívem van oda pedig kőkemény kegyetlen emberek kellenek.
    Gondoljatok bele van egy hibás törvény ami alapján több ember életét tönkreteszik hogy tud ezekután hazamenni és nyugodtan aludni a lelkiismeretével együtt. Én nem tudnék.
  • Frank99
    ja, már értem...

• Frank99
    majd a bíróság eldönti, illetve előtte az ügyészség.
    valószínű, hogy bírság nélkül megúszod, bőven elég lesz a "szagértő" díjának kifizetése...
  • Frank99
    ezt hogy érted?
  • Nexus
    "Élj úgy, hogy ha lepereg előtted az életed filmje, érdemes legyen végignézned..."

Frankie! A kihallgatásos-tárgyalásos részt átugrod majd?
  • Frank99
    akkor megkeresnek téged is tuti...

nekem van egy db Autodesk, a maga 430 ezrével.
    csak ez, és meg is kerestek...
  • DecenS
    Hááááát... nekem yo 900 ropi körül van a kárérték, és szép számmal van benne, autodesk, microsoft, adobe...
  • Nexus
    Szerintem csak azt hívják fel, akinél a BSA tagszervezetei valamelyikének (Microsoft, Adobe, Symantec, Borland stb.) szoftverét találták meg, és viszonylag nagy a kárérték.

Ha valamelyikőtök beszél velük, esetleg rákérdezhetne arra, hogy kik kapnak telefont és megírhatná ide. Én mondjuk nem aggódok azért a max. pár tízezerért amit rajtam követelhetnek, de hátha másokat érdekel.
  • DecenS
    Engem nem értesített még senki semmről... Levelet sem, telefont sem kaptam - ügyvédem sincs.
  • Nexus
    Van veszteni való. A vesződségüket neked kell majd megfizetni, ugyanis polgári perben a vesztes fél fizeti a perköltséget, amiben benne van az Ormós iroda számlája is. A perelt összeg pedig a teljes kárérték lesz, nem egy megalkudott, kisebb összeg. Szerintem egyezzetek meg.
  • DecenS
    szarintetek :D na LOL... ezt nevezem én freudi elszólásnak :DDD
  • DecenS
    tudjátok mikor fizetnék én hivatalos levél nélkül...
    pereljen be... szarintetek van még veszteni való egy újabb perrel? szerintem már nem sok...
    vesződjenek ezzel ők is egy kicsit... azt' nyasgem
  • Frank99
    hi

Nexus által megadott linken azt olvastam, hogy egy srác, akinek 10 millió Ft volt a kárérték megyezett egy éven át 200 dolcsi megfizetésébe.
    ennek arányában adtam én is egy ajánlatot.

még nem jött válasz.

azé' furcsa, hogy egy pina telefonál valakinek, hogy mennyit áldoz a dologra, semmi hivatalos levél, semmi , semmi más....