3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Cat #1282
    Itt a másolaton van a hangsuly! Ha nem tudod bemutatni az eredetit, akkor az nem másolat, hanem szerzői és szomszédos jogok megsértése.
  • Cat #1281
    az, hogy mit mondd a neten egy ügyvéd, és mit mondd a birónő a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az két külön dolog
  • Egy bűnöző
    Így van, saját felhasználásra bárki tarthat otthon filmet, audio anyagot! Nekem is visszaszolgáltatták a hatóságok...

Az ide vonatkozó jogszabály imigyen szól:

"35. § (1) Magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adattárra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.

(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.

(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot."
  • mutyi
    Sziasztok!

Valami nagy félreértés van itt, ugyanis a legjobb tudomásom szerint, ma a hatályos törvények szerint video filmet és mp3 zenét is nyugodtan tárolhatsz otthon és tölthetsz le a netről is, nem számít bűncselekménynek.
    Ezt az Ormos ügyvédi iroda ügyvédje nyilatkozta a neten, itt a fórumon is fent volt a link.
    Program az egyedüli, amit magánember sem használhat, ha az nem az eredeti.
    Filmek és mp3 esetében egyedül azok félhetnek, akik azt terjesztik és vagy felteszik az internetre.

Üdv: Mutyi
  • Cat #1278
    asva??? eddig csak a bsa járt házkutatni, most már ők is?
  • anaksunamon
    Sziasztok.A férjemnél az ASVA volt kinn rendőrökkel együtt.Na mármost az ASVA audio vizuáli akárki,tehát csak filmek és zenék érdeklik és ebben szakértősködnek.Akkor hogy a fenébe foglalhatták le a férjem progis CD.it?Igaz másolatok voltak,de nem terjesztette és másolta ,árusíytotta őket,csak voltak.Akkor kinek okzott kárt?És a lefoglalás jogszerű volt ,ha már ellenőrizni jöttek akkor inkább a BSA -val jöttek volna.
  • Frank99
    a megrovás nem szerepel az erkölcsiben...
  • DecenS
    Erről megint csak nem tudok érdemben nyilatkozni. Kérdeztem az ügyészt ezzel kapcsolatban a tárgyalás végeztével; ő azt állította, hogy az erkölcsi bizonyítványban ennek nem lesz nyoma.
    Persze azt is mondta, hogy a BSA nagy valószínűséggel nem követel majd kártérítést tőlünk...
    Szóval a fene tudja, hogy mennyit érnek a szavai.
    Ha majd megkapod az erkölcsit, kérlek tájékoztass minket is.
  • DecenS
    Srácok, nem b@sztatni akarlak benneteket, de ahelyett, hogy mindenki a tippjeit írja meg az itt feltett kérdésekre (biztos tudás hiányában ugyebár) - amolyan vak vezet világtalant alapon - miért nem valami illetékest hívtok fel ezügyben? Pl.: Hmvh bíróság, stb.
  • Nexus
    Szerintem az ítélet jogerőre emelkedésétől indul.
  • Frank99
    ez hogy került ide???
  • szuperzsaru
    Hát nem tudom nekem is azt mondták de utána meg kiderült mindegy mert a szakértői díjat akkor is ki kell fizetnem per ide vagy oda persze akkor még kevesebb. Megvárják amíg keresel vagy a szüleidtől fogják levonni. Részletfizetés lehetséges mivel én összetéptem a csekkeket amiket küldözgettek ill. az utóbbiakat visszaküldettem a postással. Így most a fizetésem harmadát vonják le 1 évig. Ha fizetsz önként a rendőrségnek annak szerintem az lesz a hátulütője hogy tényleg megkeresnek a BSA-tól is hiszen gondolják ennek van pénze ettől belehet hajtani a szoftverek értékét is. Valaki itt írta hogy miért hittem a csajszinak hát azért mert bíró csajszi volt és én azt hittem annak az a feladata hogy meghallgassa az ügyészt meg a vádlottat és döntsön. De nem ő is az ügyészek pártján van ez nem a JAG ahol a végén az ártatlant felmentik mindig. Persze pereskedhettem volna tovább de nem kockáztattam hogy a végére a 2-3 milkobol 10 milko legyen kirugjanak a munkahelyemről a házamat meg elárverezzék. A magam módján majd törleszteni fogok, sajnos ez a helyzet ebben az országban.
  • Nexus
    Van olyan programom, de még ha a teljes árát kifizetem ÁFÁ-val, akkor is kevesebb lesz mint a 27.000-es perköltség, ezért nem különösebben izgatom magam emiatt. Odaadnám nekik 1 forintosokban, számolgassák csak a nyomorultak.
  • DecenS
    Ha a kártételek között nem szerepelnek a BSA érdekkörébe tartozó programok, akkor nem kell ezen aggódnod. Ha ellenben igen, akkor azért számíts rá... De egyébként fogalmam sincs, milyen szisztéma alapján dolgoznak, válogatnak...
  • Nexus
    Engem nem kerestek meg és szerintem nem is fognak. De felmerült bennem, hogy ezeket a kárértékeket vajon a másolón is megpróbálják behajtani? Mert akkor duplán kapnak pénzt, minden programért két helyről. Ez törvényellenes. Vagy csak a felhasználókat fejik meg?
  • TheEye
    Nekem a paksi ügyben nemsokára megjön a 100.000 Forintos csekk, de ez még csak a szakértői+nyomozati költség lesz. Én az ügyészségen kaptam megrovást, nem volt tárgyalás nálam (meg még pár embernél). Vki azt mondta, hogy aki nem tárgyalás után kap megrovást, nagyobb az esélye, hogy nem kell a programok után is fizessen. Elég fasza lenne, mert nekem kb. 600e Ft a BSA látókörébe tartozó programok összértéke. Szintúgy egyetemista vagyok, keresetem nincs. Mi a véleményetek? Mennyire lehet lealkudni az összeget a BSA/Órmótlanéknál majd, ha mégis kapok én is felszólítást? Részletfizetés lehetséges? Ha ezt vki befizeti, van rá garancia, hogy többet nem bacogatják??? (Ebből már egy korrekt kocsit lehetne venni amúgy...)
  • Frank99
    ok
  • DecenS
    Igen, több program; most nincs előttem a papír, de asszem Autodesk Autocad 190k; Microsoft programok 90k; Symantec programok 90k; és egy Adobe Photoshop 130k (körül-belül) - Nekem így jött ki a 400k durván...
  • Frank99
    oké, nekem is csak egyet, az Autodesk 3d studiót, de azt 430.000 Ft értékben

ezért kérdeztem, mert neked több program UA. érték?
  • DecenS
    Mivel a teljes kárértékben szerepeltek olyan cégek szoftverei is, akik nem tartoznak a BSA érdekvédelmi körébe; ezért nem a teljes kárértéket, csak azon cégekét, amelyek a BSA szempontjából érdekeltek - lásd #1256
  • Frank99
    a teljes kárértéket kérik tőled, amit a bíróság megállapított? Vagy kevesebbet?

• DecenS
    400.000 ft; microsoft, symantec, adobe és autodesk software-ek
  • DecenS
    Illetve de... tudok: költsék gyógyszerre; az utolsó fillérig!
  • DecenS
    I.J. Most erre már tényleg nem tudok mit mondani...
  • FtranX
    hát elég gáz, hogy egy pár CD, meg letöltött cucc miatt így megszivatják az embereket.
  • Frank99
    ha hétfőn nekem is megjön, magamhoz is nyúlok....
  • Frank99
    hát ige, akit lehet szivatnak, mert ez könnyebb, a nagyok meg semmi.

Könyvelőként minden programot megvettem, és évente frissítenem kell, sok kis zug-könyvelő meg lopott(kapott) programokkal könyvel, levelez, excell táblázik, pedig pénzt keresnek vele, én meg állandóan fizetem, és nem jutok egyről a kettőre....

jelentsem fel őket?
  • Frank99
    na bakker...

en vagy ket honapja irtam nekik, hogy mennyit tudok , szeretnék fizetni, azóta semmi válasz ...
  • DecenS
    Az idők végezetéig... Kezdem úgy érezni, hogy még az unokáimra is rá lesz sütve ez a bélyeg.
  • FtranX
    meddig fog tartani ez az egész ügy?
  • DecenS
    Nah... hát ez bizony egy szép kövér fizetési meghagyás. Beszéltem az Ormós iroda ügyvédnőjével (Sólyom Orsolya) elég segítőkésznek tűnt - mondtam neki, hogy diák lévén, főiskolai ösztöndíjból maximum az általuk kért összeg negyedét tudom előkaparni valahogy... Most várhatok pár napot, hogy BSA-nak ennyi elég lesz-e...
  • DecenS
    Kaptam ma "Hivatalos iratot" a megyei bíróságról - sajnos még nem tudom mi az, mert a postásunk még nem vitte vissza a postára, hogy átvehessem... De nem sok yot várok a dologtól. Esetleg valaki kapott mostanság vmit a Hmvh-i üggyel kapcsolatban, vagy annak folyományaként?
  • Frank99
    még jó, hogy ilyet nagy okosan ÉN nem csinálok

:-)))
  • Cat #1243
    tilos törölni (saját érdekükben sem tehetik), és a mobilszolgáltatónál szintén megvan a telszám
  • Frank99
    talán van annyi eszük a sms-servert üzemeltetőknek, hogy gyakran törlik, a logokat, vagyis melyik számról jött sms...
  • Nexus
    Van rá esély. A rendőrök pénzjutalmat kapnak a BSA-tól minden felderített esetért, és ez javítja a felderítési statisztikájukat is. Miért ne mennének ki az SMS-t küldőkhöz?
  • ThePartyFace
    En olvasgattam...meroben elter a tobbi sg-s topictol.
  • CSOCSO
    mi napig nem vágom mi a ez a topik.. lehet bele kéne olvasni???:)
  • Cat #1236
    http://sg.hu/cikk.php?cid=30241
  • donpedro
    Még annyit tennék hozzá, hogy:
    Ezért nem működik a magyar igazságszolgáltatás...