3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
hát ez qrva jó...
mondjuk ennyi erővel egy csomó "csóringer" DJ-t bevihetnék, mert egy rendesen megvásárolt CD-n/lemezen is rajta van, hogy "nyilvános bemutatása tilos", és egy diszkó ugye már nyilvánosságnak számít... -
Milyen következményre számíthat a dj?
A többi 70embert minek vitték be? -
TheEye #1320 Na mégegyszer: ezt a sztorit már hallottam, szerintem itt is megemlítette már vki. Én úgy tudom, hogy a dj-n kívül még 70 (!) embert bevittek a dizsiből, de ez lehet hogy már ferdítés volt. Sajnos bármire képesek. Elég egy rosszakaró feljelentése... -
TheEye #1319 Csak annyi, hogy már én is hallottam ezt a sztorit. De ott nem csak a dj-t vittek be, hanem még állítólag 7 -
Nem tudom ebbe a fórumba kell-e ezt írnom, de hallottatok vmit az utóbbi idők disco razziáiról?
Sok helyen fogták meg csóringer DJ-t írt cédével történő szórakoztatás fedőnéven. Valami hatóság + a zsaruk.És eljárást indítanak ellenük. Egy haverom is beszopta, majd mondom mik a fejlemények. De tud erről vki bővebbet? -
Játékos #1317 Frank , most olvastam a német razzia híreket . Ott két évig figyelték a kis fickókat és lecsaptak . Akkor most mi is figyeljünk , mit írunk , hogyan társalgunk ? Nem emlékeztet ez a régi időkre ? Romániában kellett így rettegni a titkosrendőrségtől !
Egy ügyvéd ismerősöm mondta régen , hogy lopni csak sokat lehet , kell . A kevésért több jár és még ráadásul nincs is pénze ügyvédre .
Olyan környéken lakok , ahol ezeket a nagy csalásokat végrehajtották . Pl. olajhamisítók , paprikahamisítók , pénzhamisítók és nem utolsó sorban borhamisítók . Bács-megye . Egyetlen egy ügy sem zárult bírói ítélettel , amely leültette volna a vádlottakat .
Akkor az internetes letöltők a bűnözők ? -
na ugye....
-
THEDON599 #1315 Sziasztok! Csak nemrég tudtam regisztrálni, ezért írok most. Megígértem a 1275-ben, hogy megírom hogy Frank-nak igaza van-e, hogy az erkölcsin láccik-é a megrovás ténye és tényleg nem láccik. -
hát, október óta nem írtak semmit.... amúgy sztem elévült a dolog, bár van itt, akit megkerestek közülünk nemrég, hogy fizessenek peren kívül.... -
Conflict #1313 Végig olvastalak benneteket, nem semmi történt, történetek...
Egy kérdés: Frank: Vége már az ügynek, vagy a BSA szívóskodik még?
-
DecenS #1312 terlyesztőket
uramisten...
-
crx #1311 Ebben le legyél ilyen biztos. Van rá pl hogy nem csak a terlyesztőket itélik el lásd csak egy felhasználo volt mert rendelt 3 db cd ét. -
anaksunamon #1310 Aki megszeretné osztani esetét vagy van mondanivalója esetleg más ügyekben de valamelyest ehhez tartozó ügyben azt szívesen látjuk az adathordozo.hu-n. -
elolvastam, szomorú.
de a ki nem fizetett bírságért leültetés jár, és sajnos aki hibázott, azt nem lehet leültetni érte....
(a bírót...) -
Nexus #1308 http://200nap.tvn.hu/ -
Cat #1307 én még azt sem mondanám hogy a multik kedvéért történt - sztm simán hozzá nem értés, dilettantizmus van mögötte. A törvény lehetőséget a biróknak elég széles határok közötti mérlegelésre, és az itéleteket nem egy, hanem tucatnyi biró hozta. Ez csak azt mutatja, hogy a mai biróknak közük nincs se a számítógéphez, se az internethez. Persze egyetértek, hogy az internetre és az informatikára teljesen más törvényeknek kellene vonatkozniuk, de a jelenlegi keretek között is nagyon nagy javulás lenne elérhető pl. a birók felvilágosításával.
Ezért is nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy minden parlamenti képviselő kapott laptopot, és a jövőben ezen kapják a vaskosabb anyagokat. Igy legalább idővel megtanulják hogy mi az a számítógép, az internet, és nem tesznek olyan felelőtlen kijelentéseket, nem hoznak olyan jobszabályokat ami a fejlődését gátolja. -
Cat #1306 a számozás nem változott, nem lett kitörölve semmi -
anaksunamon #1305 Sajnos ez igaz amit írtál, tudom jól, de valakinek elöbb utobb sikerul. Az összes tv társaság rádió fosik ettől az ügytől vszinüleg van mitől. Ez az ügy azért nem pattan még ki mert, nem itéltek el felelős vezetőt. Ahogy ez megtöténik elszabadul a pokol. Persze lehet azt mondani ,hogy hiába minden ,de ettől nem jutunk elöbbre ezért kell tenni ellene valamit. Az mp3 meg a film állitólag saját használatnál nem büntetendő ezt leírta a sajtó! Csak azt nem értem a törvény 1999 óta nem változtatták meg, pedig abban még bennt van, hogy bizony ez büncselekmény. A sajtó változtatta meg vagy csak félrevezeti az embereket? Ha kell 10 évig kell csinálni addig amig ez nenm lessz foganatja. Az igazságtalanság tíz év mulva is igazságtalanság lessz! Csak arra már több ezer ember ül a vádlottak padján.
Akiket én bűnösnek tartok azok, akik ezt a törvényt valöszinüleg meggondolatlanul alkották.
Kiadták a magyar állampolgárokat néhány multi kedvéért ez ami legjobban zavar. Ez magyarország és ilyen volt mindig! -
tudod, amikor Szegeden a sajtó ott volt, azért volt ott, mert érdekelte, hogy mi az a monstre per, ahol 100 valahány gyanúsított van.
Nem érdekelte előtte egyik típusú médiát sem (kivéve az Euroastrát), hogy mi miért is kerültünk oda.
Úgyhogy viharba kiáltott szónak érzem ezt a próbálkozást, valamint a "széllel szemben nem lehet pisálni" mondást érzem esetünkben helyénvalónak, és speciel arra törekszem titkosítással, a beszerzési forrás okos megválasztásával, hogy lefedjem magam, mert ha ha a rendőrök házkutiznak, és a bíróságra jársz, csak nagyon kevés választ el attól, hogy az életedet pár cd miatt örökre elbaszd...
mi 2000 óta egyfolytában járattuk a pofánkat, mégis mindenkit így-úgy amúgy szépen felelősségre vontak.
egyszerű felhasználóként több mint 100.000 Ft omba került a Szegedre lejárás 380 km-ről vagy 5*, meg az ügyvéd, és a qva szagértőnek a kifizetett díj.
SEMMI értelme weboldalt csinálni, hidd el nekem.
Amikor tavaly előtt nyáron a faxom tudja hol a Balaton mellett az informatikai miniszter is ott volt, INNEN a fórumról hívtam 2 db embert, hohy jöjjön el, beszéljünk erről a dologról, hogy mi történt, hogyan lehetne változtatni srb. az azóta sajnos elhunyt Pósvári Sándor (Euroastra) kérésére.
Senki sem jött, asszem talán 1 ember jelentkezett.
Akkor ha van más is, elmentem volna, mert qva igazságtalannak éreztem (és érzem ma is) azt ami történt.
de ez van, sajnos ez a büdös qva hazánk.
egy rendőrdiktatúra, egy mocskos tolvaj, hazug szemét ország, ahol mindig lobbyérdekek húzodnak meg MINDEN gazdasági döntés és törvény mögött...
legyen az Microsoft, vagy Tesco és Metro.
aki egy kicsit a gazdaságban él, az érti, amit mondok...
ennyi... -
anaksunamon #1303 Gyakorlatilag a családból és az ismerőseim közül mindig valaki az internetet bujja és keresi hasonló eseteket.
Minden fórumhoz hozzászólunk, nem titok, említettem neked a weblapot amin dolgozunk, szeretnénk ,hogy minnél több sorstársunk oda tömörülne, mert ezt az igazságtalanságot ami velünk és még sok száz becsületes magyar állampolgárral történt nem hagyhatjuk szó nélkül.
A televízióban ha bemutatnak hasonló ügyet mindig kivétel nélkül bizonyított a haszonszerzés. Tudja meg több százezer potenciális "bűnöző" ahogy a magyar jog szólít bennünket, hogy mit is jelent ez a törvény és mit vonz maga után.Szerintem az embereknek igeneis meg kell tudni , hogy a tüzzel játszanak és nem kell azt az adathordozót értékesíteniük ,hogy rájuk huzzák a vizes lepedőt.
Ezzel a ténnyel nagyon sokann nincsenek tisztában!!!
-
TheEye #1302 Anaksunamon: látom te is látogatod mindkét fórumot. Ezeken kívül még ismersz mást is? -
TheEye #1301 miért lett moderálva a hozzászólásom?
-
TheEye #1300 Anaksunamon: Azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném "szegény"-nek Csepiga Istvánt. Sem a szó szoros értelmében (eszméletlen sok pénze lehet a jópár nagyon erős macskakörmök közé tett "szakértői" munka után), sem elvont értelemben nem érdemel sajnálatot azért, mert az adatait nyilvánosságra hozták. Én is kiderítettem amúgy, nem nagy kunszt, egy egyszerű keresés a Google-ban. (Csepiga István, Győr; Graf-Get Számítástechnikai kft) A neve már annyi szakértői vizsgálatnál szerepelt, hogy lassan azt hiszi az ember, hogy azért halad ilyen lassan a vizsgálat, mert egyedül csinálja az egészet. (nagy csókos lehet...) És láss csodát: neked is ő vizsgálta valszleg a 38 cédédet Győrben, nálunk is ő volt, és már Arzén cuccait is ő szagértette még a 90es évek végén, persze mindezekért mindig 6 számjegyű összeget számlázott ki. Általában a Depo-ról árazza be a cuccokat, és eszméletlen pancser. Shareware/freeware-t simán beáraz, már rég nem kapható szoftvereket eredeti áron tüntet fel, stb. Szóval nyugodtan írják ki nevét címét. Ha normálisan végezné a dolgát, és LEGALÁBB MEGJELENNE A TÁRGYALÁSOKON, HOGY A HIBÁIT EGYÁLTALÁN MEG LEHESSEN TÁMADNI, akkor még talán sajnálnám is, hogy oda lettek dobva az adatai az általa is megtépázott és balsorsukban tetézett "bűnözők (azaz mi)" közé. Nem tudom sajnálni ezt az embert. -
anaksunamon #1299 Amúgy tőlem 38 db cdét vittek el ezt is győrben vizsgálták
nem tudom az ember nevét. Márciusban vitték el és 3 hete küldték vissza őket.Szerintem gyorsítottak az eljáráson.
Az okos ráírta a trialos szoftverre, hogy 28 000 ft
mert nem törölte 3 hónap múltán a cdéről, na ez már nem semmi! -
anaksunamon #1298 De a szegéy embernek nevét címét kiirták. Nem lennék a helyében. -
Azért ilyen drága a szakértői vizsgálat :) De a viccet félretéve tényleg elég nevetséges 2 évig vizsgálni azt a 13 Cd-t -
anaksunamon #1296 Én nem vagyok szoftver szakértő, de szerintem azért túlzás 2 évig vizsgálni 13 cd-ét, szerintetek? Az ilyen embert nem szakértőnek de még lammernek sem nevezném
!!
Az meg a másik szívesen körülnéznék ennek bírónak a szűk családi körében fellelhető számítógépein./unoka stb/ Szerintetek találnék valamit? -
szuperzsaru #1295 http://200nap.tvn.hu/
Ehhez nincs mit hozzátennem, rettegjetek ti is hogy ne csukjanak börtönbe benneteket is....
Ezekután azt mondom akinek van pénze az fizessen mert börtönbe viszik ne higgyetek se a bírónak se az ügyésznek aki azt mondja hogy ezért (cd vásárlásért) nem lehet börtönbe kerülni 7 hónapot "kissé" sokallok érte...
Kiváncsi lennek erre a paksi vagy szekszárdi bíróra aki egy ilyanért 7 hónapot ad de ha bevisznek egy rablót vagy tolvajt azt meg elengedik mert ugymond "megélhetési bűnöző" nem bántja az igazságérzetét? Egy ilyen bíróra nem merném rábízni magam ezekután sőt semmilyen ugyben sem...
200nap -
nade ugye veszek egy par DVD-t
jo draga, minden, szal feltem
nem masolhatom le magamnak, hogy a masolatot nezegessem az eredeti helyett, mert az buncselekmeny -
ha felveszed vieora nem buncselekmeny
ha videorol divx-be tomorited, es a kazettat eldobod, akkor az (vagy nem, mert ugye en is csak ugatom a temat) -
Nexus #1292 Ha másvalaki feltörte a védelmet, akkor már le lehet másolni. A feltörésért meg az elkövető viszi el a balhét. -
anaksunamon #1291 Ezt a linket ajánlom figyelmedbe!
http://hirtv.hu/modules.php?
op=modload&name=News&file=article&sid=16497 -
Egy bűnöző #1290 Kedves Cat! És mondd csak: ha egy legálisan működő szerverről (pl. a fizetőssé vált Kazaa) töltök le pénzért mp3-at, akkor hogyan mutassam be a rend őreinek az eredeti CD-t? :-)
Vagy ha pl. az RTL Klubról rögzítek videóra egy 600 éves Jackie Chan filmet, akkor ezzel létrejött a szerzői és szomszédos jogok megsértése? :-) Ne viccelj már! Pont ezért építik be a jogdíj egy töredékét a különböző hordozók árába!
Egyébiránt pedig néhány hónapja saját kezűleg szolgáltatta vissza nekem a rendőrség az összes mp3-as CD-met és DivX-es filmeket! -
anaksunamon #1289 Lehet hogy mindenhol üldözik ezt a tevékenységet,de a büntetési arány az bizony nem ugyanaz. Kizárólag a terjesztőket ítélik ek.
-
Cat #1288 vigasztaljon, hogy nem csak magyarországon, hanem az egész világon igy van -
anaksunamon #1287 Persze a törvény szerint csak a szoftver szellemi tulajdon!!!! Mert a szoftvert nem lehet gyüjteni mint mondjuk mp3-at.Csak úgy saját szórakozásra?
Ezzen a ponton kell meghúzni a határt, én nem vagyok jogász de igazságérzetem van. Ez a törvény nem a magyar állam igazságérzetét tartja elsőnek hanem a nagy zárt forrásu multi érdekei szolgálja.Ezzel a törvénnyel megvádoltak és bünözövé kiálltottak több százezer magyar állampolgárt aki még csak nem is sejti , törvényen kívüli .
Ez zavar és fog zavarni mindig.!!!!!!!!
Szerintem, és még sok más felhasználó szerintaz lenne az igazságos, hogy KIZÁRÓLAG üzletszerüségből írt szoftver, mp3, film legyen büntetendő!!A nyomozóhatóság pedig azért van ,hogy ezt a vádat igazolja.Ez igy ferr!!
Tisztelettel egy kicsit felhúztam magam.
-
régen saját magadnak lemásolhattad a a lemezt kazettára, stb
végeredményben amit megvettél, azzal azt csinálhattál amit akartál, max forgalomba nem hozhattad
ma semmit nem tehetsz, de azzért az üres hordozókra jogdíjat azt fizetned kell -
ha a kódolást nem töröd fel, hogy másolod le?
még a sajátodat sem másolhatod le, a kódolás feltörésével
szal vicc -
mutyi #1284 Cat,
azért van az ügyvéd meg a törvény is hogy betartsák, minden oldalról.
Tudomásom szerint ez a törvény 2000 után született.
És igenis,harcoljon mindenki, akit azért akarnak megbaszni,mert mp3 van neki otthon van video.
Szoftver az ne legyen. -
Nexus #1283 A törvényben nem szerepel amit írtál, és nem is így van. Nem kell hogy az eredeti a sajátod legyen, akár kölcsönzőből kivett DVD-t lemásolhatsz és jogszerű lesz (amennyiben a kódolást nem töröd fel hozzá.) Ha valaki már feltörte akkor az az ő baja, de te arról is készíthzetsz másolatot. Az Artisjus honlapján is fent van ennek a lényege, valaki már beidézte ide korábban.