3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Cat #1416 fenét félti, ez is reklám
indexen már akkor megjelent hír hogy "lopják árpa filmjét" amikor origo felhivta őt, aztmondta hogy még a vágással sincsenek készen
majd utána indexen megjelenik egy támogató, origon egy porba alázó kritika (utóbbi helyesebb, lopás az egész)
és mivel szenzációhajhász a média, mindegyik leadja hogy "hu, lopják árpa filmjét"
okos ember, ezt hivják gerillamarketingnek -
én attól félek, hogy egyszer rá fognak szállni az SMS warezok "ügyfeleire" is. -
Egyébként sem értem Búza bácsi miért félti a (...) filmjét ennyire az internettől. Akinek kell, úgyis meg tudja szerezni. Ha meg kijön DVD-n, semmi sem menti meg. Inkább örülne, hogy van, akit érdekel a kreálmánya... -
egy egyszerű pgp-s levelezéssel kellett volna intézni az egészet.
pl. hushmail-en (nem hiába használják a nagyobb cracker csapatok)
azt meg törheti a hatóság, amíg bele nem gebed... -
"A nyugat.hu regionális magazin értesülése szerint a díler listájából megrendelhető filmek közt nem szerepelt az Argo című film, így a rendőrségi akció -- melyet lakossági bejelentésre hajtottak végre -- nem függ össze Árpa Attila filmjének internetes másolatai miatti bosszúesküjével."
Vagyis ha bárki szól a zsaruknak, akkor kopogtathatnak az ajtómon, mondván lakossági bejelentés érkezett? Remek... :/ -
Az hagyján, de a nemnormális még naplót is vezetett, hogy kinek mit adott el. 2000 emberke beszophat miatta :/
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=27100 -
steweee #1410 A 36 éves betanított munkás a Magyar Bazárban közzétett hirdetésben a jogvédelem alatt álló, illegálisan másolt CD lemezek darabját 700,-Ft-ért, a DVD-ket 1.500,-Ft-ért kínálta eladásra. A kapcsolatfelvételre megadott mobilszámon érdeklődöknek a megvásárolható szoftverekről először egy listát küldött. A tényleges megrendeléseket szintén telefonon fogadta, a csomagküldést pedig postai utánvéttel teljesítette. Partnereiről pontos listát vezetett, feljegyezte az eladott árukat és megőrízte a postai feladóvényeket is. Tevékenységét titkolta, ezért e-mailon megrendeléseket nem fogadott. A postafiók szerződést ugyan saját néven kötötte, de jeligeként fiktív nevet adott meg.
já, most olvasom csak, mekkora egy barom az ilyen! mobilon nyugodtam beszélget, és "titkosítás" miatt emilt nem fogadott !! :))))) az állatja ! csinálta volna internetkaféból! -
steweee #1409 hát nekem egyvalami jutott eszembe. az igazi bukta az olyan ált excel filékkel lehet, amin fel vannak tüntetve a "gyártások, eladások, nevek, telszámok stb" olyan titkosító progi nincs , ami ha megpróbálják feltörni törli az adatokat ? egyébként meg elég egy szimpla jelszó kérése is hogy illetéktelenek ne olvashassák ! -
Cat #1408 a soksok bites kulcsos védelmek jelenleg törhetetlenek, sokezer számítógép együttmüködése ellenére is! -
hát, ha nincs meg a jelszó, akkor több milliárd év alatt visszafejthető, igen -
Vlala #1406 Amit ember készített, ember tönkre is tudja vágni, ez igaz a védelemre is. Ha lenne feltörhetetlen védelem, az összes játékszoftver-gyártó ezt használná a gamek védelmére.
Én régebben azt a titkosítási formát használtam, hogy a dokumentumomat megnyitottam dosos editorral, és az első sort a végére másoltam. Exe-knél is működött... Visszafejteni ugyanez fordítva, a doksi utolsó sorát az elejére kellett másolni.
Egyébként nem ismerem a Rijandelt, de gondolom, nem úgy titkosít, hogy az Úrjézus se férhessen hozzá... valahogy a felhasználónak is vissza kell tudni fejteni, ezen az útvonalon a hacker már elindulhat... -
Rijandel 128 bit
megnézem ki töri azt fel -
a rendőr nem a barátod -
Vlala #1403 TE hol élsz? -
DecenS #1402 Te hol élsz? -
Vlala #1401 "Ha kifizetem a programot, jogosult vagyok azt használni."
Ha meg nem fizeted ki, akkor nem vagy jogosult használni. Ezt mondtam, a jogaidat nagyon tudod, a kötelességeidet persze hanyagolod, mint a segélyen élő merdzsós kisebbség.
Ha nem teszel vallomást, rábízzák az ügyészségi hackerre a gépedet, aki a jelszavad nélkül is megmondja, mi van a gépeden. Akkor még a hatóság munkájának akadályozását is a nyakadba biggyesztik, és súlyosabb büntire számíthatsz, mondjuk kétszer olyan messzire viszik a gépedet :-)
-
tudatlanka #1400 legujabb -
nem vagyok köteles magam ellen vallomaát tenni.
Vallomásnak számít a passwordöm kifecsegése is. Lehetnek olyan dolgok a gépemen (pl. feleségről készült fotók :-) ) amik más szeme elé nem valók. Ha kifizetem a programot, jogosult vagyok azt használni. Én vettem 3 féle titkosítót, és szépen használom is.
A rendőrnek legjobb, ha egy büdös szót sem szóltok.
Akkor nem tudnak semmit sem ellenetek fordítani. Sajnos a Topic esetében sokan beszéltek a rendőrrel, és ezt szépen ellenünk fordították. -
harcu #1398 Mondjuk rászállás esetére egy jó ügyvédnek vannak megoldásai. Pl. a fél évig kiesett számítógép okozta bevételkiesést követelni a rendőrségen, ha nem tudják bizonyítani a gyanújukat. Ügyészségről származó információ szerint ha ilyen panasz érkezik, akkor nagyon gyorsan visszaadják a számítógépet a tulajnak. Sokszor le sem foglalják, hanem egy programot futtatva megnézik, mik vannak telepítve, ennek az eredményét rögzítik, aláíratják a tulajjal, tanúkkal, a gép pedig marad, ahol volt. Az Egisnél. pl ez történt. -
harcu #1397 Hülyeség. A kirendelt szakértő nem BM alkalmazott, hanem vállalkozó. Azonkívül te is fogadhatsz szakértőt, akinek a véleménye lehet ellentétes a kirendeltével szemben. -
harcu #1396 "Nagyon is tudom a jogaimat, lehetőségeimet, és hogy mit ér egy szakértő szava - vagy akár az ügyvédé..."
Lényegében semmit, mert a bíró dönt. Első és másodfokon simán születhet egymással ellentétes ítélet ugyanazon bizonyítékok alapján csak azért, mert más a bíró személye. -
harcu #1395 "Vajon hány kódfejtő progi létezik? Írj már olyan kódot, amelyet nem tudnak feltörni! "
Feltörhetetlen kód nincs. Csak olyan van, amit nem lehet feltörni annyi idő alatt, ameddig a tartalma jelent még valamit a feltörőnek. Ez bizonyítható dolog. Pl. ha egymilliárd év kell a kód feltöréséhez, az gyakorlatilag feltörhetetlen. A kódfejtő progik egy ismeretlen kóddal szemben kipróbálgatlan pár elterjedt kódolási formát, majd nekiállnak végigpróbálgatni minden lehetséges módot. Ehhez csak a gép sebessége szab korlátot, de belátható időn belül ez sem fog megtörténni.
-
Vlala #1394 A rendőrség bizalmasan kezeli. -
és mi a helyzet azokkal akiknek bizalmas adatok vannak a gépén, és kötelező titkosítania? -
DecenS #1392 Tévedsz. Sajnos érintve vagyok/voltam abban a bírósági ügyben, ami miatt ez a topic létrejött anno. Nagyon is tudom a jogaimat, lehetőségeimet, és hogy mit ér egy szakértő szava - vagy akár az ügyvédé...
-
mert a BSA oktatja a rendorseget -
Vlala #1390 de tudod a jogodat... nem személyeskedem, ezért ezt nem folytatom.
A lehetőségeiket viszont nem ismered. Ha valakire rászállnak, nincs menekvés...
Mike példája után szabadon: elég bizonyíték, ha valaki felnyom, viszik a géped, és min. fél évig rajta ülnek... ha ilyen titkosítgatásokat találnak, és nem tudnak/hosszú időbe telne hozzáférni, bevisznek, hogy kódold ki. Ha rejtegetnivalód van, az már az ő oldalukon ér pontot. -
Cat #1389 http://www.sg.hu/cikk.php?cid=33976 -
DecenS #1388 A gyanút igazolni kell a bíróságon. Nem elég, ha a szakértő gyanúsnak talál valamit. Az nem bizonyíték értékű. -
Vlala #1387 Vajon hány kódfejtő progi létezik? Írj már olyan kódot, amelyet nem tudnak feltörni!
De minek feltörni? Ha titkosítasz, már gyanús vagy.
Mike kedves árnyékom, ne nézz már spiclinek... Annál azért tisztességesebb vagyok. Nem tudom, melyik rémregényben olvastál rólam, de egyáltalán nem ismersz.
Steweee Isten hozott, jó úton jársz...
-
harcu #1386 "a pitiáner interneten elterjedt titkosító programok kb. annyi nehézséget okoznak a BSA-nak, mint Merlininek egy TUTO lakat. Egy perc."
Egy kis ügyességgel egy óra alatt össze tudzs dobni egy privát titkosító programot, ami bármit át tud alakítani olyan formátumra, amit csak a te progid tud visszaolvasni. Ehhez nem kell különösebb ügyesség. (Pl. egy 256 bites számmal XOR műveletet végzel a file-on). A szám nélkül és a pontos algoritmus nélkül jobb neki sem állni a dekódolásnak, mert nem éri meg a brute force módszert alkalmazni. Ki lenne az a hülye szakértő, aki várhatóan több évig futtatna egy ilyen alkalmazást éjjel-nappal, hogy egy kódolt fáljról megállapítsa, hogy illegális-e, avagy sem. Ha pedig meg is állapítja, hogy ez bizony lopott, és az általa okozott anyagi kár 100.000 Ft, akkor a befektetett munka messze nem lesz arányban az értékkel. Ilyen esetekben nem hiszem, hogy nekiállnának.
Mindezek mellett a rendőrségi szakértők többsége tényleg képzett szakember, nem jó őket hülyének nézni. Az átlag felhasználó azt sem tudja, mi az, hogy file, hát még, hogy kódolás.
-
harcu #1385 Emberek, miért a BSA-tól féltek, miért nem a rendőrségtől? A BSA csak egy jogvédő szervezet, semmi hatósági joggal nem rendelkeznek, ők max feljelentést tehetnek, csak a rendőrségnek van joga bármit átnézni, megvizsgálni, lefoglalni nálad, az illegalitás kérdését kirendelt szakértő fogja megállapítani, aki valszeg nem BSA-s lesz. -
steweee #1384 na jó, azt hiszem nem kezdek bele a bizniszbe ha ilyen kockázatokkal jár. igazából nincs rá szükségem, csak könnyű pénzszerzés lett volna felesleges szabadidő eltöltésével párosítva.bár sokan csinálják és kevesen buknak meg, nem szeretnék ezek egyike lenni. maradok a játékoknál az illegál vindózon, remélem szimplán ezért nem túrják fel a lakást meg viszik el a gépet -
harcu #1383 "Shareware: próbaverzió, egy bizonyos, meghatározott ideig használhatod, utána el kell távolítanod a rendszerről (esetek többségében úgysem működik tovább)"
Azért ez nem igaz, van teljesen legálisan használható shareware is, de ez nem teljes funkcionalitású, van teljes tudású, de az X nap lejárta után figyelmeztető üzeneteket feldobáló verzió, és még sokféle. A shareware nincs feltétlenül időhöz kötve.
-
viszont nem hívnám fel a figyelmet magamra a helyedben, mert több mint biztos, hogy páran figyelik a fórumot a teve utcai zsarupalotából. (a programok beszerzése nevű wareztopicot biztosan) -
ha felmerül az alapos gyanú, hogy bűncselekmény történt, akkor elkérhetik az SG-től IP címedet (amit ugye logol a szerver), majd a szolgáltatódtól kiszedhetik a címedet, ahonnan kapcsolódsz. Szal' igen.
Bár egy besúgóvonalon tett bejelentés, nem tudom mennyire számít 'alapos gyanúnak'. -
steweee #1380 miért, kicsoda Vlala ? és az itteni regemről vissza lehet nyomozni hogy honnan kapcsolódom ? komolyan felnyomna? -
a gép lefoglalásához elég ha drága Vlala felnyom téged névtelenül a besúgóvonalon -
Cat #1378 ha egy nem jogtiszta is van a vincsin és elviszik, egyből jogos a házkutatás és a lefoglalás is, és járhatsz biroságra évekig
nehéz ügy ez... -
Vlala #1377 Akkor már egyszerűbb út az enyém:
Tiszta szoftver, rendes ház, nincs fejfájás, nem kell dugdosni...
DFe jó ötlet, írok a BSA-nak, hogy jöjjenek hozzám kávézni a hétvégén, név, cím...