3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Lehet itt oldalt mondani nem lesz gáz?
-
hol van idézve? melyik bukott? -
Hopp nem ide tartozik, de az egyik sms oldal bukott... Idézve van a levél a főoldalon. Kemény! -
steweee #1453 nos ha vki figyelte a hozzászólásaimat, akkor az biztosan tudja hogy nem vagyok en hűdenagyon elítélem az ügyeskedést típusú ember. de azért itt hozzá kell tenni, hogy mivel a jog a társadalmi emberi viszonyokat hivatott szabályozni, viszont a megfogalmazások, definíciók nem mindig alkalmasak vagy elégségesek mindennemű lehetséges szituáció teljeskörű rendszerbefoglalására, ezért mindenki úgy értelmezi ahogy az érdeke kívánja. nyilvát nem arról van szó, a törvényalkotók nem azt akarják büntetni hogy egy egyetemista diák készít néhány fénymásolt jegyzetet a barátjáról, mert éppen neki nincs meg vagy lemaradt az óráról, hanem az olyan jellegű üzletszerű tevékenységet, ami JELENTŐS károkat okoz a tankönyvkiadóknak és a szertőknek. ebben az esetben nagyüzemileg folyt az illegális TANKÖNYVGYÁRTÁS ! és ezt akadályozták meg -
Gega #1452 És ha ezek után bárkinek is szüksége lenne magáncélú másolatra javaslom szerezzen be egy jóképű még működő irógép.Nem lehet csak úgy pötyögni a billentyűzeten aztán meg kinyomtatni!Tudniillik akkor már biztos elmented és a szomszéd Józsikának is odaadod.De arról nincs szó a törvényben,hogy indigót rakhatunk-e az irógépbe?Szerintetek szabad?Eszébe se jusson senkinek! -
Gega #1451 Papírral és ceruzával lehet máaolni de csak magáncélra.Tök jó nem?
A lényeg benne van teljes könyvet csak papírral és ceruzával,tollal és csak magadnak.Az 5-ös pont alatt irottak val.szinüleg a tanárokra,elöadokra vonatkozik és nem a sarki üzletre.
Tul sok a buli mostanában! -
Köszönöm a kiegészítést! így többszörösen elmehetnek a ......
-
Cat #1449 tedd még ehhez azt is hozzá, hogy MINDEN fénymásoló árában van jogdij, tehát amikor megveszed már akkor fizetsz
ezt be akarták vezetni a multifunkcionális nyomtató-scanner-fax gépeken kivül a nyomtatókra is, akkor volt felhördülés
http://sg.hu/cikk.php?cid=31086
Napjainkig a fénymásolók után mintegy 1 milliárd forint került befizetésre a Magyar Reprográfiai Szövetséghez (MRSZ). Az előterjesztők nem mutatták be, hogy szerző személyesen kapott volna a részére befizetett ezermillió forintból. Az MRSZ szóbeli tájékoztatása szerint szervezetek pályázhattak a díjból származó bevételek egy hányadára. Véleményük szerint Magyarországon jelenleg a Szerzői Jogi Törvény hátrányos helyzetbe hozza az alkotókat, a szerzőket a jogkezelő szervezetekkel szemben. Ha Magyarországon az új eljárásokat elismerő szerzői jogi törvény születne ez a szerzők számára jelentős többletbevételt, illetve több száz új munkahely létrehozását eredményezné.
http://sg.hu/cikk.php?cid=31596
Baja Ferenc kényszerű kompromisszumnak nevezte a reprográfiai díj megjelenését a nyomtatók és fénymásolók árában, amelyre azért volt szükség, mert ma még nincs teljes értékű módszer a tényleges felhasználás alapján történő szerzői jogdíj fizetésére.
http://sg.hu/cikk.php?cid=32184 -
Ehez még annyit, hogy ha jól tudom nálunk is a cég minden fénymásoló minden lemásolt lapjáért fizet asszem 30fillért...Lapszámlálót csekkolja le egy ürge minden hónapban...Akkor az mire megy? -
harcu #1447 Tudom, kicsit hosszú, de itt van a lényeg, ami miatt a szegedi eset megítélése nem egyértelmű:
Az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
"A szabad felhasználás esetei
34. § (1) A mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.
(2) Nyilvánosságra hozott irodalmi vagy zenei mű részlete, vagy kisebb terjedelmű ilyen önálló mű iskolai oktatási célra, valamint tudományos ismeretterjesztés céljára a forrás és az ott megjelölt szerző megnevezésével átvehető. Átvételnek minősül a mű olyan mértékű felhasználása más műben, amely az idézést meghaladja.
(3) A (2) bekezdésben említett átvevő mű többszörözéséhez és terjesztéséhez nem szükséges a szerző engedélye, ha az ilyen átvevő művet az irányadó jogszabályoknak megfelelően tankönyvvé vagy segédkönyvvé nyilvánítják, és a címoldalon az iskolai célt feltüntetik.
35. § (1) Magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.
(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.
(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot.
(4) A célnak megfelelő módon és mértékig saját célra, valamint - vállalkozási tevékenységen kívüli - belső intézményi célra is készíthető másolat, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja, és
a) tudományos kutatáshoz szükséges,
b) saját példányról archiválásként tudományos célra vagy a nyilvános könyvtári ellátás céljára készül, vagy
c) megjelent mű kisebb részéről, illetve újság- vagy folyóiratcikkről készül.
(5) Könyvként kiadott mű egyes részei, valamint újság- és folyóiratcikkek az iskolai oktatás céljára egy-egy iskolai osztály létszámának megfelelő, illetve a köz- és felsőoktatási vizsgákhoz szükséges példányszámban többszörözhetők."
Namármost az egyetemi épületbe települt fénymásolóban 99%-ban diákok másoltatnak jegyzeteket / könyveket, amik az utolsó pontban szereplő felsőoktatási vizsgákhoz kellenek. Akkor meg nem igazán fog megállni semmilyen vádemelés sem ellenük. -
Ja mert ilyen alapon papír-ceruza módszerrel sem szabad... -
mindenkit_sarcolnak -
Gega #1444 A megrendelők által bevitt könyvek fénymásolását is felrója!Ezek után kiváncsi vagyok hogyan oldja meg legálisan a baráttól elkért tananyag másolását bárki akineknincs otthon az ehhez szükséges technika. -
steweee #1443 hát azért azt rögtön tegyük hozzá, hogy csak olyan dolgokból lesz egyáltalán ügy, ami nagy horderejű és jelentős pénzmozgással jár. máskülönben egyrészt nem szúr szemet a hatóságnak, és nem is akarnak foglalkozni pitiáner ügyekkel. viszont az szerintem is jogos, hogy ilyen nagyméretű illegális tevékenységet felszámoljanak. aki akarja, úgyis elkérheti a barátjától a jegyzeteket, aztán megoldja a fénymásolását -
Vlala #1442 Igen... ez már tényleg a ló másik oldala. lassan nem másolhatok, sőt, nem fényképezhetek le semmit, ha nincs rá engedélyem.
harcu: igen, innentől minden másolat oktatási célokra fog készülni.
Mike: Egyetértünk. Jé, egyetértünk? -
gondolom szegeden a mafia visszalő, a fénymásoló tulajdonosa meg nem -
harcu #1440 Tudtommal bármilyen könyv fénymásolata engedélyezett OKTATÁSI célra. Ezek után a rend derék őrei elég nagy bakot lőhetnek ezzel a nyomozással. -
nem véletlenül tartok én attól, hogy szar idők jönnek....
-
Cat #1438 ugyan nem teljesen idetartozik, de érdekes hogy már a könyvmásolókat is basztatják :)
Egyetemi, főiskolai jegyzeteket másoltak üzletszerűen
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt az elmúlt napokban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya és a Szegedi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alegységei büntetőeljárásokat indítottak kiadók, szerzők bejelentése alapján.
A nyomozások olyan vállalkozásokat, illetve azok vezetőit érintik, amelyek fénymásolási szolgáltatásokat végeznek felsőoktatási intézmények közelében, vagy azok épületében Szeged területén. A tanúvallomások, házkutatások, lefoglalások eredményeként megállapítást nyert, hogy az egyes üzletekben szinte iparszerűen folyt a Szegedi Tudományegyetemen vagy más felsőoktatási intézményekben használatos főiskolai, egyetemi tankönyvek, jegyzetek másolása, többszörözése és az illegálisan sokszorozott művek terjesztése.
Ezt a tevékenységet természetesen a jogtulajdonosok, szerzők, kiadók engedélye nélkül végezték részben a megrendelők által bevitt könyvek, részben pedig saját célra kialakított „könyvtár” alapján, amelyekről az üzletekben jegyzékek, listák voltak fellelhetők.
A jogsértő módon többszörözött művek olcsóbbak voltak a legális könyvesboltokban, illetve jegyzetellátókban beszerezhetőknél, hiszen csak a fénymásolás 5-7,- Ft-os díját kellett megfizetni. Ez a tevékenység azonban a szerzői jogi törvény rendelkezéseivel ellentétes és vagyoni hátrányt okozva súlyosan sérti a könyvek íróinak és kiadóinak jogait. A törvénysértő cselekmények felderítésére a nyomozó szervek a jövőben is megteszik a szükséges lépéseket. -
Vlala #1437 Nem találnak, mert nincs.
Megrendeltem a Street Legalt külföldről, ha megjön, anonimként följelentem magam.
Atzán megnézem az arcokat...
A telefonomon sincs illegális csengőhang :-) -
talalnak nalad is ne aggodj -
off.
ezért kár volt privátot küldeni.
off.
-
Vlala #1434 Ez már a Szólj Be VLalának topicba való, ott folytatjuk, ha akarod (játok).
No Warez, Legal Softaware forever!
Vlala -
egész véletlenül ránéztem, és ez volt a 5555-ik commentem eddig....
király. Köszöönm neked, ilyen véletlenek nemigen vannak.. -
itt a leírás:
Nick: Vlala [Üzenet küldés]
E-mail cím: [email protected]
Csillagjegy: Bak
Életkor: 18-25 között
Neme: fiú ??
Regisztráció időpontja: 2004. 03. 02.
Utolsó üzenet időpontja: 2004. 10. 16. 14:29
Üzenetek száma: 1735
Teljes név: Vincze Lajos
Megnyitott témák: 2004. 04. 30. - Alaplapi USB-kivezetés
(Plusz 11 db téma a gumiszobában)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komoly gyerek vagy.... -
gazdag apuci hülye fiacskája, esetleg Kenéz hadnagy Hódmezővásárhelyről.
-
Cat #1430 gyönyörüen feldobtad a labdát egy értelmetlen flamehez, légyszíves most hagyd abba -
Vlala #1429 Úgy is nevezhetjük, a Legális Szoftverhasználók diszkriminalizált fajának egyik képviselője vagyok.
Nektek miért buli az, hogy átvágjátok a játékfejlesztőket?
Akinek nem inge... alapon kérdeztem, mielőtt felháborodna valaki. -
DecenS #1428 Neked miért buli az, hogy ezrével kriminalizálod a magyar számítógéphasználókat?
Azt mondod egy korábbi hozzászólásban, eljött te/ti időtök. Mi vagy te?
Valami elnyomott, alárendelt faj? Valami külön kaszt? -
Vlala #1427 Semmmiről nincs lövésem, fegyverellenes vagyok :-) tudod, a "méklávnotvór" akcióból maradtam itt.
Argo: nekem tetszett. Magyar film, ne várj tőle mátrixos vagy "énarobotos" trükköket, akkor jól érzed magad rajta. Eddig nem sok olyan magyar film volt, ami nem tetszett volna... sőt, egy sem.
Mike #1423: minek, már nyújtottak be petíciót a halálbünti visszaállítására [gonosz] Ne feledd: a Te szerveidre is vár már valaki! -
nem csak az alapján -
Hátha lelehet tőlteni akkor szerintem Árpácska jobban jár ha letőltik mert esetleg valaki megnézi utánna moziba!A TV-be látott reklám után egy nagy rakás szar az egész film! -
akkor asszem ideje elgondolkodni egy SafeGuard jellegű megoldáson. -
akkor nagyjából az sg-t használó userek mehetnek is a börtönbe
külön nekünk építenek majd egyet
csak legyen LAN :)))
yeeee LAN parti hegyek, BF örök vs rabok -
jó, nekem mindegy
felesleges olyannal olyan dolgoról beszélnetni, amiről lövése nincs -
A francba. Már ez sem megy... -
Vlala #1420 BTK. 329. paragrafus alapján... -
Vlala #1419 jelszó... piha!
Pont egy jelszó fog gondot okozni egy hackernek, mi? :-) (TUTO lakat...)
Jön a Mi időnk: 2-5 év szabadságvesztést kaphattok egy játék / film / zenei CD lemásolásáért! [gonosz, kárörvendő vigyor]
-
Cat #1418 itt a lényeg:
http://web.b-m.hu/proba/xforum.nsf/19dbe6d011f95f88c125682a004c2a1c/2FFB36CF0937AF2EC1256DF70041DEC6?OpenDocument
ja, és ezek tavaly novemberi-decemberi beirások! -
Cat #1417 már rég rászálltak, olvasnod kéne rendőrségi fórumokat
http://web.b-m.hu/proba/xforum.nsf/19dbe6d011f95f88c125682a004c2a1c/04D3946D12A09A72C1256DDD00301E35?OpenDocument
alul rá kell kattintani a válaszokra, elég béna fórum, csak egyenként végigkattintva lehet végigolvasni