Bukott Killer/Morder CD-iro
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Önnek joga van hallgatni, bármit mond, az felhasználható Ön ellen a bíróságon..."
Hát megtanultam.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
EZ a LEGNAGYOBB TANULSÁG.
Ugyanis ha a faszzopó Kenéznek azt mondtuk volna, hogy nem mondunk semmit, lehajulhatott volna, hogy leszopja magát. (HALLOD TE FASZ?)
Mindig tanul az ember.
A másik meg, hogy hiába jogtiszták a programjaid, ha valaki befúj, mert 1 db shareware van nálad, vagy csúnyán néztél a rendõrbácsira, akkor buktavári...
Lehet ezt tudni valahonnan?
A bírónõ az ítéletében nem rendelkezett a polgári igényekrõl. (Ehhez kell némi magyarázat: lehetõsége lett volna arra, hogy kimondja: a kár nem térül meg / a kár megtérül, éspedig ennyi meg ennyi az egyes cégeknek). Persze ezzel sem volt kedve foglalkozni, hiszen akkor végig kellett volna nyálaznia minden egyes tételt hogy tényleg megáll-e, foglalkozni kellett volna az ÁFA kérdésével (ugyanis mindkét szakértõ a kiskereskedelmi bruttó árat vette figyelembe). Különösen Aracsinál lett volna érdekes, hiszen sok CD-rõl bebizonyosodott, hogy biztosan nem, vagy legalábbis nem bizonyított, hogy tõle származik.
Az egész biztos, hogy elõre megvolt az ítélet. 9 órától 13:30-ig voltak a szakértõi meghallgatások, a vád- és a védõbeszédek, és a vádlottak utolsó szó jogán történõ meghallgatása. Naiv ember azt hihette volna hogy a bíróság ezután visszavonul, jól végigondolja az elhangzottakat, és másnap vagy harmadnap hoz megfontolt ítéletet.
Hát egy frászt. A bírónõ azt mondta, hogy tartsunk egy 45 perces szünetet, és addig õ meghozza az ítéletet.
Mondjuk a szünet ennél jóval hosszabb lett. Kint szorongtunk a folyosón és közben az a görény ügyész a folyosón anekdotázott azokkal akiknek velem ellentétben nem fordult fel ettõl az embertõl a gyomra. (Azt mondta pl. hogy ha valaki a TV-bõl vagy rádióból vesz fel mûsort kazettára, az is ide kerülhet egyszer. Ez az ember nemcsak lusta és rosszindulatú, de még hülye is.)
Végül 16 óra után végeztünk, nem túl jó kedvûen, de sokkal tapasztaltabban.
HA MÉG EGYSZER TANÚKÉNT KIHALLGATNAK, SEMMIRE SEM FOGOK EMLÉKEZNI.
Szarunk a tényekre, a bizonyítékokra, mindenre.
Akinek nem tetszik,az fellebez.
Egy dolog zavar csak:
a BSA vajon elindítja-e a polgári pereket vagy nem?
Mert ettõl függ, hogy megy-e az ember tovább, vagy nem
Amúgy tök mindegy. Le is volt ez játszva régen. Megmondtam, hogy megrovás+ szakértõi díj.
Nehogy má a kifizessék õk, ha már ekkora feneket kerítettek a dolognak. Ha megvan az ítélet, miért kellene menni kedden+ szerdán?
Persze, mindig eljátszák a keményet. Akkor kellene keménykedni, mikor a móri gyilkosokat keressük, meg majd elítéljük (soha napján)
Elmegy mindenki a picsába, de el ám!!!
Dr. Erdélyi szerint is igen furcsa a bírónõnek ez a döntése. Nem értem, hogy a magam 4 CD-jével miért kell nekem beszállni a 20-30 CD-sek szakértõi díjába, ugyan mi közöm van hozzájuk?
Frankie, könyvelõ létedre hogy mondhatod, hogy 3 milka/90 az 40-50.000? Ejnye-bejnye. Az csak 33000.
Az ítélet egyébként egy az egyben az volt, amit az ügyész a záróbeszédében kért. Elõre meg volt rendezve az egész, teljesen mindegy volt, ki mit mondott az utolsó szó jogán, vagy hogy az ügyvédek mit mondtak a védõbeszédükben (amik amúgy elég jól sikerültek). A bírónõ szerint az ítéletek kimondottan enyhék ahhoz képest, hogy akár 2 évet is kaphattunk volna. Kösz, szivi.
Az mondjuk tényleg igen érdekes volt, hogy most az utolsó pillanatban egyesek szoftvereket mutathattak be a szakértõknek, és azok azt csak úgy ránézésre elfogadták. Amit én Kenéznek bemutattam, azt ugyan miért nem vették figyelembe?
Akik ma nem voltak, azok ne menjenek addig, amíg a bírónõvel nem beszéltek. Szerintem holnap, holnapután nem lesz tárgyalás. Ja, és vigyetek CD-ket. Kenézzel ellentétben számlát sem kérnek. Röhej.
Most lett tele a tököm az egész magyar igazságszolgáltatással, ha ugyan ezt annak lehet nevezni.
A lista látogatóinak nagy része szerintem élõben látta a mûsort. Aki nem, az kérdezzen ha valami érdekli még.
Nincs itt senkie, aki pontosan tudja. Megesz a fene...
Megvan?
Most mennyi a szakértõi díj, hogy csak ennyi jut egy emberre?
Van itt olyan, aki pontosan el tudja mondani?
Elég gusztustalan egy fejre jutó költség, sokkal igazságosabb az arányosítás. Persze hol itt az igazság.
Szegény Tamást sajnálom, mert Zalatnayit akarják 3 évre csukni, holott õ valójában lenyúlt 120 millát.
Hol itt a társadalomra veszélyesség aránya?
Meg hogy van az, hogy most be lehet mutatni eredeti szoftvert???
Nagyobb károkozók (szerintem úgy 1 millió fölött): 1 év próbára bocsájtás.
Volt pár ember, aki ott helyben a szakértõknek bemutatta a jogtiszta szoftvereit, amikrõl a másolatokat készítette. Ezeket felmentették.
Mindenki más (a többség) megrovást kapott és az eljárást megszüntették.
Ami kifejezetten igazságtalan, hogy a több milliós eljárási költséget nem arányosan, hanem egyenlõ arányban osztották szét. Ez kb. 20-30 ezer forintot jelent fejenként, pontos összeget késõbb mondanak.
Szóval a bírónõ az ítélethozatalnál nem vacakolt a részletekkel. Nem volt érdekes, hogy ki ismerte be hogy rendelt Killertõl és ki tagadta, hogy kire lehetett rábizonyítani a rendelést és ki bizonyította hogy a lefoglalt CD-k biztosan nem Killertõl származtak, hogy kinek volt védõügyvédje és kinek nem, hogy kinél volt 600 forint a kár és kinél 600 000.
Semmi nem számított. 1 milka fölött próbaidõ, alatta megrovás. Slussz. Vége.
Mindegy, engem ez a része nem érdekel. Inkább arra hívnám fel a becses figyelmeteket, hogy akinél a bíróság megállapítja a jogsértést (még ha az illetõ megrovással meg is ússza) az ellen a szofvercégek képviselõi polgári pert fognak indítani, és a megállapított teljes kárértéket követelni fogják rajta! Megint lehet majd bíróságra járni, és a tét ott (anyagilag legalábbis) már sokkal nagyobb lesz. Ennek figyelembevételével döntsétek majd el, hogy elfogadjátok-e a kis büntetéseket, vagy pedig fellebbeztek majd a felmentés reményében.
Munkaköri tapasztalatból mondom, hogy a polgári bíróságok nem fognak vacakolni az üggyel. Megnézik hogyan döntött a büntetõbíró. Ha az bûnösnek találta az illetõt, akkor a polgári perben is el lesz marasztalva. Legfeljebb a kártérítés mértékérõl lehet majd vita, de ott is a legutolsó szakvéleménybõl fognak kiindulni.
cdnként egy ezres haszonnal számolva az 200 cd másolása 😊
szerintem egy hét alatt megirt annyit 😉 de mondjuk ez már más tészta
Ezzel vádolják....
Killer keresett mondjuk 2-300.000 Ft-ot. Mi, amit nálunk találtak, elvették, tehát még az sem maradt meg. Aki messzirõl jön (mint én is) eddig a jövõ hetivel együtt 20-30 E Ft csak az utazás, ha ott alszom akkor több. Az ügyvéd több tízezer, tehát ha megússzuk egy felmentéssel, akkor is sok-sok tízezer Ft. A szakértõk meg mondjuk leszámláztak 5 millió Ft-ot, amit az állam ki is fizetett. AKKOR KI IS OKOZTA A NAGYOBB KÁRT az ÁLLAMNAK?
Tudomásom szerint a büntetésnek arányban kell állnia az okozott kárral, a korábban emlegetett 600 Ft-os kár esetén az eddig ráfordított kiadás is jóval több, az esetleges szakértõi díj is sokkal magasabb. Akkor hogy is van ez?
Érdekes dolog lesz ez, az már biztos.
Az Euroastran kívül szart ránk mindenki, ott rúgtak belénk ahol tudtak...
A bírónõnek csak egy ügy, ui. az ügyésznek is, a médiának egy kis kedélyborzoló volt(piszkos cd-maffia, stb.), a szakértõnek jó nagy pénz, lófasz munkával, a rendõrségnek elõléptetések...
Vádoljuk xy-t ennyi meg ennyi szerzõi jogsértéssel stb. max kiegészítik az azóta felmerült adatokkal. A bírónõ nem mindig úgy ítél, ahogy az ügyész gondolja.
Már elnézést kérek, honnan veszi a kedves ügyész pl. hogy mi egymás tudtával, szándékosan stb.mintegy társtettesként részt vettünk a terjesztésben.
Rengeteg embernél (pl. már nálam is) nem áll meg az sem, hogy Killertõl vettük. IMHO nem tudták bizonyítani. Csak közvetett bizonyíték van.
CD, meg a piros csek. Ennyi.
Van egy ismerõsöm, orvhalászatért fogták perbe. A legnagyobb bizonyíték az volt, hogy találtak 5 db fogaspikkelyt a csónakjában, mellesleg volt horgászengedélye. Mondjuk ha találnak gyöngyöt, akkor õ gyöngyhalász??? :-)
Ennek ellenére felfüggesztettet kapott. Bár azért, mert 3 rendõr rávalott, hogy meg akarta õket vesztegetni. Nem volt igaz. ÍGY mûködik Mo-on a jogszolgáltatás, mert ez nem igazságszolgáltatás. Itt azt ítélnek el, akit akarnak. Ennyi.
Majd ítélet...
Látva hogy mennyien vagyunk, végig meg lesz tartva a 3 nap.
"Hogy is mondta bírónõ, 5 év?
Nem kötél...."
Ebben sok hibát korrigált a 2. szakértõ.
Megjegyezte pl. hogy igaz, hogy évekkel késõbb jelentek meg a programok, amit pl. elvittek tõlem -imho nem vásárolhattam a fõhõstõl- ennek ellenére elkövettem a jogsértést - legalábbis a szakértõ szerint.
Mondjuk még mindig azt mondom, hogy amíg nem olvasom el a licenset -ami ugye a telepítés elõtt jön be- addig nem követek el semmiféle jogsértést.
És szerintem azzal hogy nálam van valahonnan valamilyen cd, az még kurvára nem jogsértés.
De hiába is próbáljuk megmagyarázni megvizsgálva a legtöbb esetet még a szakértõk sem tudják gyakran, mirõl beszélnek, de épp ennek ellenére úgyis ránkverik a szakértõi díj egy részét, és szerintem a legtöbben megrovást kapunk büntetésként, ami egy osztályfõnöki figyelmeztetésnek felel meg, bár ha valaki gyakran kerül szembe a törvénnyel ez rossz pont lehet. Bár amint néztem, nem sokan vagyunk ilyenek ugye?
:-)
Megrovásnál rosszabbra nem számítok, úgyhogy nem ver gyorsabban a szívem, mint máskor ...
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
De én azt kérdeztem volna,hogy az elsõrendû vádlott is megrovást kapott vagy õ mást?
Mutyi
Lemaradt még, hogy az illetõ nem volt hajlandó aláírni a megrovási határozatot (sem), úgyhogy az õ ügye is a bíróságon fog folytatódni.
Na most több dolgot nem értek.
Azt írtad hogy voltatok bent a bíróságon irategyeztetés céljából.
Míg másik helyen hogy megszüntetik a nyomozást ellenetek.
Tehát akkor a Ti ügyetek is már bírósági szakaszban volt és nem nyomozatiban ugye?
Más: gondolom az ügyetekben is volt elsõrendû és mondjuk 20 rendû. Mindeki ellen megszüntették vagy az elsõrendû ellen tovább tart és õ kap vagy kapott más büntetést is?
Üdv: Mutyi
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
De a rendõrség buzgóságának (f*sz Kenéz) és az ügyészség -nem is tudom- mocsokságának köszönhetõen lett belõle per.
Ott kiderül
Bár ez rajtunk már nem segít...
De nem téged kiscsákó, hanem a nagy szoftvercégek érdekeit!...
:o(
Ha L-A-S-S-A-N M-O-N-D-A-N-Á-M, mint Lendvai, akkor hazudnék!... :o) www.mars3696.hu
"5. A BSA javaslatot tesz az ORFK vezetõjének a legális szoftver védelmében kiemelkedõ tevékenységet végzõ rendõri szervek és személyek a BSA által felajánlott keretbõl történõ megjutalmazására."
Szóval már meg is van a magyarazat arra, hogy miert oly buzgók a rend õrei a házkutatások végrehajtásában: a BSA-tól megkapják a maguk kis pénzecskéjüket. Balkán, én mondom.
errõl beszéltem
sokan ismertük az alant isnertetett -lehánynivaló-megállapodást, EZ MA - és tegnap- Mo., és a Mo-i demokrácia.
Mikor a a nagy magyar rendõrség feladata nagy általánosságban a sebességmérés, az útonállás és basztatás, a tehergépkocsik ellenõrzése, valamint az ahol tudunk, ártunk szemlélet.
bár kár a dumáért, SEMMI sem fog változni...
És ez nem volt véletlen.
A kedves rendõrség és a Mo-on be nem jegyzett BSA mocskos kis együttmûködésének a következményeként.
mint írtam, a BSA _neve_ nem merült fel. A zárolást formálisan nem a BSA kérte, hanem néhány szoftvercég képviseletébõl egy ügyvédi iroda. A BSA-nak saját ügyvédei vannak, az nem bíz meg más ügyvédeket a képviseletével. Az persze nincs kizárva hogy a BSA fogta össze, szervezte a dolgot, de a _neve_ akkor sem merült fel, és ezért tökmindegy hogy mint BSA be van-e jegyezve vagy sem.
A rendõrség persze tényleg ugrik ha a BSA feljelentést tesz, de a mi ügyünket nem a BSA indította el. A BSA-t bármennyire is utáljuk, de nem mi érdekeljük elsõsorban, hanem a vállalkozások. Egy-egy vállalkozásnál százas nagyságrendben használnak lopott programokat, és azok meg is tudnák venni, ellentétben velünk.
Nyáron zároltatni akarták minden vagyonunkat.
Az bizony a BSA volt...
Hatóságot tilos akadályozni az eljárásban. Utólag, ha már vége van, persze panaszt tehetsz. Azt kivizsgálják, és ha igazad van akkor az illetõ meg is üti a bokáját rendesen. Akár be is perelheted, ha valamilyen kárt okozott neked. De a nyomozati cselekményt (pl. házkutatást) tilos bármilyen módon is akadályozni. A rendõrségi törvény úgy mondja, hogy köteles vagy eltûrni.
Emellett ha nem engeded be õket, kurva idegesek lesznek, azt nagyon nem bírják. (Persze csak ha tudják hogy tényleg otthon vagy, és direkt nem nyitsz ajtót.) Nagy valószínûséggel be is fognak vinni az õrsre.
Az meg hogy a BSA nem bejegyzett cég vagy sem, ugyan miért érdekes nekünk? A mi ügyünkben a BSA neve soha fel sem merült. Nyomozati jogköre meg persze hogy nincs sem neki sem egyetlen más cégnek sem, az csak és kizárólag a rendõrségnek van. Meg persze olyan egyéb állami szerveknek mint az ügyészségi nyomozó hivatal, a katonai rendészet vagy az adórendõrség, ha ugyan az még megvan.
Más: Érdekes az eszmefuttatás azzal kapcsolatban (valahol olvastam), hogy a BSA nem bejegyzett cég, ráadásul nincs is nyomozati jogköre. Kiváncsi lennék erre bõvebben is. Ha van valakinek linkje, megköszönném.
Megint más: Én eddig úgy tudtam, hogy házkutatáshoz hivatalosan kiállított (aláírás, pecsét, stb...) házkutatási parancs szükséges. Lehet, hogy nem így van. Vajon, ha nem engedem be a rendõröket, meg a BSA-s "szakértõket" és szétbarmolják az ajtómat (biztonságiajtóm van acéllemez megerõsítéssel), s miután bejöttek, nem találnak semmit, ráverhetem-e a javítási költséget a BSA-ra vagy a rendõrségre. (Mondván, hogy megalapozatlan és jogszerûtlen volt a fellépésük)
Ha L-A-S-S-A-N M-O-N-D-A-N-Á-M, mint Lendvai, akkor hazudnék!... :o) www.mars3696.hu
Koszonjuk, hogy felhivta a BSA Magyarorszagot. Sajnaljuk, de pillanatnyilag mindenki vagy hazkutatason van, vagy pedig birosagon
szakertoskodik szoftverugyekben. Kerjuk hagyjon uzenetet, melyben adja meg neve t es lakcimet. Amint vegeztunk a mai lefoglalasokkal, ellatogatunk Onhoz nehany munkatarsunkkal egyetemben egy kora reggeli vagy egy keso
esti oraban. Kerjuk beszeljen a sipszo utan.
Amennyiben azonban az egyeb lehetosegekre kivancsi, kerjuk figyeljen a
kovetkez okre. Ha On egy nyomozo, es hazkutatasokban folytatott
egyuttmukodes fejeben szeretne nemi jovedelemkiegeszitesre szert tenni,
nyomja meg az 1-es gombot. Ha On egy rendorors vezetoje, vagy varosi kapitany, es javitani kivan az On altal vezetett rendori egyseg felderit esi statisztikajan, akkor ajanlatunk meghallgatasahoz nyomja meg a 2-es
gombot. Ha On egy vallalkozo, aki a konkurre nciat akarja ellehetetleniteni azaltal hogy hatosagi segitseggel evekre megfosztja oket
szamitogepeiktol, konyvelesi, rakta rnyilvantartasi es egyeb adataiktol,
akkor nyomja meg a 3-as gombot. Felhivjuk a figyelmet arra, hogy ez a
szolgaltatasunk sajat kockazatunk minimalizalasa erdekeben csak kis, 20 fo alatti, vallalati jogasszal nem rendelkezo cegek eseteben vehet o igenybe. Ha On mint torvenytisztelo, es a szoftverek
tisztasasaganak ugyet melyen aterzo maganszemely nevtelen bejelentest kivan tenni, nyomja meg a 4-es gombot, majd a sipszo utan diktalja le
ellensegeinek es haragosainak listajat, pontos n evekkel es cimekkel. Amennyiben a 30 napos tuzszuneti akcionkra kivancsi, kerjuk az 5-os gomb megnyomasa utan adja meg nev et es lakcimet, hogy az On megyejeben meghirdetett tuzszunet vege utan nem sokkal munkatarsunk meglatogathassa Ont ne hany rendor baratjaval, hogy segitsenek Onnek legalizalni a
szoftvereit. Ha elnokasszonyunk elo tolmacsolasaban szeretne meghallgatni, hogy mennyire szomoruak vagyunk a negativ kampanyok
szuksegessege miatt, nyomja meg a 6-os gombot. Felh ivjuk figyelmet hogy ez egy csokkentett diju hivas, melynek minden meghallgatott perce utan 59 forintot irunk jova telefonsz amlajan. Ha az ovodasok es altalanos iskolas
tanulok szamara meghirdetett, "Bilincsek, Bortonok, Szoftverek" kepzomuveszeti palyazatunk reszleteivel valo megismerkedes a szandeka,
kerjuk nyomja meg a 7-es gombot. Ha On egy szamitogep-alkatresz forgalmazo ceg tulajdonosa vagy alkalmazottja es a boltjaban szamitogepet
vasarlok listajat szeretne szamunkra ertekesiteni, nyomja meg a 8-as gombot. Ha mar kapott tolunk egy szoftverlegalizalasra vonatkozo levelet es emiatt hiv, akkor mar tud unk Onrol, es nem szukseges velunk
kapcsolatba lepnie. Ha On rendelkezik a No One Lives Forever 2 masolataval, es hajlando egy szemelyes anonim talalkozas soran Budapesten
700 forint alatti aron azt atadni, varja meg munkatarsunk jelentkezeset. Ha panaszt kivan tenni a weboldalunkon talalhato, az On szellemi
tulajdonat kepezo szovegek miatt, akkor
tajekoztatjuk hogy erre a celra fenntartott
vonalaink tulterheltsege miatt panaszat nem tudjuk fogadni. Ha On az emberi vagy allampolgari jogokrol kivan velunk beszelni, akkor kerjuk tegye le a kagylot.
Tovabbi kellemes napot kivanunk, es meg egyszer koszonjuk hogy felhivta a BSA Magyarorszagot.