3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Demon Eyes Kyo
    Csak annyi, hogy ne annyiért adják a dvd-t, cd-t, játékot, mint külföldön és akkor nem lesz ennyi másolás.
  • Voltan
    Miért lenne igaz minden DVD-re?
  • Vlala #1494
    Egyes legendák szerint inkább agrárlovag... :-)

Demon Eyes Kyo: ezt belátom, de mi köze is van ennek bármuhez?
  • Punkerwork
    nem csak pénz kérdés, meg akartam venni 1 game-t nem is töltöttem le, és 1,5 hónapja nem tudom beszerezni hiába reneltem meg több cégtől is.
  • Demon Eyes Kyo
    Vigyél el minden otthonról és ha nem találnak semmit akkor nem tudnak mit rádverni, ha egyáltalán kimennek a kb. 2000 felhasználóhoz.
  • Demon Eyes Kyo
    Hazai árak = külföldi árak
    Haza fizetések != külföldi fizetések
    Ha ezt nem látod be akkor hiába minden.
  • Punkerwork
    hát persze tudjuk te 1 grállovag vagy.
  • Vlala #1489
    mivel egyszer már megfogadtam, hogy nem törődöm a modern kor barbáraival, akik eldöntik, mi mennyit ér és ha túl drágának találtatik a szemmükben, egyszerűen elveszik, ezért most nem írok semmit. Az apró betűs részt úgysem olvassa senki, ide olyasmit is írhatnék, hogy nyasgem. :-)
  • Bandee1987
    hát igen, ez van...
    És amugy az előfizetőkre, ha találnak náluk dolgokat, kb. mennyit szoktak ráverni? Ők csak pénzbüntire vagy börtönre is számithatnak?
  • Punkerwork
    én letöltöm és ha tényleg jó akkor megveszem, ami kb 10-ből 1 filmre igaz :)
  • Demon Eyes Kyo
    Az utóbbi egy évben kiadott filmeket elnézve nem is csodálkozok
  • Punkerwork
    pedig néha jobb mint a film :)
  • Demon Eyes Kyo
    Elöbb lemásolják maguknak a filmeket, majd utána foglalkoznak ilyesmivel :>
  • Demon Eyes Kyo
    Lehet téged érdekel a hogy készült, rendezői kommentár és egyéb hülyeségek, engem speciel nem és nem is adnék érte pénzt.
  • Demon Eyes Kyo
    Most nem csak arra az esetre gondoltam, hanem az egésznek a menetére, hogy 2x fizet jogdijat ugyanauért a dologért ami önmagában vicces.
  • Cormoran
    bukta volt.
    I, D, My ...

a kérdés, hogy mennek-e az előfizetőkhöz...
    van olyan, aki bankszámláról utalt...
  • fifi
    helyzet

és

helyzet2
  • Cormoran
    hát nem tudom.

ahogy a játékok között, úgy a dvd-k között sem éri meg megvenni a legnagyobb részét..
  • Dzsini
    az autóból nem készülnek nem a gyártó által készített másolatok, és az "ellopás" inkább klónozás és nem tulajdon-áthelyezés. ennyiben nemjó a hasonlat. a kresztáblás viszont nagyon tetszik :)
  • Vlala #1477
    "A gyuruk ura pont hogy azok közé a DVD kiadások közé tartozik, amiket megéri eredetiben megvenni."

Ez igaz, de mindegyik DVD-re ugyanígy áll az állítás.

Pl. mintha ezt mondtad volna:

A STOP-tábla pont hogy azok közé a KRESZ-táblák közé tartozik, amely utasítását érdemes betartani.
    tudom, hogy a könyökötökön jön ki az autó-számítógép hasonlat, de nem hagyom aba mindaddigm, amíg szoftvert/szellemi termékeket lopnak, mert "joguk van" és "őket is átverik vele".
  • Cat #1476
    "Ha több megvett CD-ről számokat összeválogat egy CD-re azért is fizetnie kell, holott az eredetikért már kifizette a dijat"

ez korántsem biztos! itt irt CDkről van szó, azaz a kedves DJ nagy valószínüséggel letöltötte a számokat a netről.

A gyuruk ura pont hogy azok közé a DVD kiadások közé tartozik, amiket megéri eredetiben megvenni.
  • Demon Eyes Kyo
    Ha egy DJ megveszi a CD-t akkor fizet érte 1x+külön jogdíj, hogy játszhassa. Ha több megvett CD-ről számokat összeválogat egy CD-re azért is fizetnie kell, holott az eredetikért már kifizette a dijat, hogy játszhassa, szerintem ez igy elég vicces, nem?

Én azt mondom, hogy a zenészek adjanak koncerteket, csináljanak igényes zenét és lesz pénzük. Mindenki tudja, hogy egy 5000 Ft-os CD-n a legtöbbet a kiadó keresi és a zenészhez csak töredék jut. A másolás miatt is inkább ők pampognak...

Most fog megjelenni a Gyűrűk Ura - Király Visszatér bővített, 4 DVD-n és az ára 10e Ft lesz. Engem pl. a 2 DVD hülye extrák nem érdekelnének, mégis azt is meg kell vennem. Azért manapság 10e Ft nem olyan kis összeg 3 órás szórakozásra. Pont ezért másolják az emberek és nem veszik meg.

Már DVD-n is láttam szép artistjus matricát, akkor ha arra irok rá egy filmek akkor az már jogtiszta lesz? Amikor volt a fairlight lebukás akkor volt az m1-n vmi jogvédő faszi és azt mondta, hogy csak a sw letöltés illegális, a zene és a film az nem. Vajon ez a gyakorlatban is él?

ASVA, ARTISTJUS, MPAA, RIAA, BSA
  • Cat #1474
    ő végülis pénzt keres vele...
  • Demon Eyes Kyo
    Ez is egy vicc.
  • fifi
    Tegnap éjjel DJ razzia volt Békés megyében várost nem írnék... Egy gyerektől lefoglaltak 143 db cédét...Ami írott volt és discózott vele. Ráadásul DJ vizsgája sem volt! Esetleges érintettek ügyesek legyenek!
  • Demon Eyes Kyo
    "Baja Ferenc kényszerű kompromisszumnak nevezte a reprográfiai díj megjelenését a nyomtatók és fénymásolók árában, amelyre azért volt szükség, mert ma még nincs teljes értékű módszer a tényleges felhasználás alapján történő szerzői jogdíj fizetésére.
    http://sg.hu/cikk.php"

Tehát a nyomtatóval én csak a saját dolgaimat nyomtatom ki és fizetek jogdijat, nevetséges.

Mo.-n érdemes egy "jogvédő" alapítványt/céget létrehozni és lehet keresni a milliókat és abból élni 0 munkával. Nevetséges.
  • Aramir
    http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/7/y/6770.html

• Cormoran
    olvasd el, mire írtam válaszként...
  • Gega
    Én a rendőrségi honlapon olvastam az esetet az nem ilyen részletes.Valószínű ez esetben másoltak is
  • Gega
    Az a baj,hohgy nem csak ilyenek járnak a bíróságra.Végre ott kezdték a rendőrök ahol kell.Azaz majdnem mert még mindig nem biztos,hogy aki árulta az írta a cd-t.
  • Cormoran
    az ilyenek járnak aztán bíróságra, mert nem hisznek az öregebbnek...
  • tudatlanka
    #1464 Nem tudom de soha nem tanulnak az emberek......valszeg ez könnyű pénz kis befektetés nagy haszon....de miért nem olvasnak ujságot netet stb....
  • Cat #1464
    Rendőrségi razzia illegális DVD kereskedők ellen Pécsett
  • cSuwwi
    Ilyen gagyi oldalt se látni mindennap.

"\2004.10.29.

Movie: Nem értem miért, de valaki bejár a szerverre, és folyamatosan töröl!
    "
    Változtasd meg a jelszót vazzeg!

"HI!
    Hál' Istennek megin megtelt a tár
    Ezért holnap ismét törlés!"

Annak örül, hogy elfogyott a tárhelye? Széép. :/
  • Koppernikusz
    És az oldalon a megadott emailcím chellos. Igazán lámer lehet aki nyilvántartott emailcímet ad meg, nem egy ingyenes, névtelent..

"És ezennel köteles megedni
    jelszavát és felhasználónevét."
    ez tényleg szép :D
  • FtranX
    ez még csak egy fenyegető levél volt. Hogy majd mit csinálnak velük, az más kérdés.
  • fifi
    Ez számomra inkább szomorú... Hogy EZ a magyar jogrendszer és bűnüldözés...
  • FtranX
    "Kérem a fentiek szives tudomásúlvételét.És ezennel köteles megedni
    jelszavát és felhasználónevét."

Ez jó!
  • fifi
    http://request.atw.hu/

tanulságos...
  • FtranX
    ezt miért ne lehetne?