Bukott Killer/Morder CD-iro
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de téged nem ezért vinnének be, mert szoftvert lopsz hanem mert nem fizeted ki a birságot, az meg imho tucateset
Szóval nem akarom hogy baleknak nézzenek mert már így is nagyon annak érzem magam én fizetek azért mert más CD-ket hamisított én meg megvettem. Kiváncsi lennék rá tényleg elmennének e a börtönig. Még nem hallottam róla hogy valakit is börtönbe csuktak volna szoftveres szabálysértés miatt fõleg ha nem is õ írta a CD-ket hanem csak megvette de ebben az országban már nem csodálkozok semmin. Lehet én lennék az elsõ.
de lehet ezt csak én gondolom igy
A második összeget meg állítólag nem lehet letiltani a fizetésbõl de hát nem tudom majd meglátjuk csak a neveden ne legyen semmi mert a végrehajtó azt viszi. És nem 180 ezer lesz akkor már az összeg hanem a többszöröse.
Jóhogynem a gyilkosságnál is a gyilkost elengedik a szemtanut meg lecsukják mert miért volt olyan hülye hogy látta az esetet. Ennyit a rendõrök IQ-járól.
A paksi ugyben még nem kaptam csekket de nem is fogok mert azon a címemen már nem lakom és nem is vagyok bejelentkezve sehol máshol. Csak ha fényképes körözést nem adnak ki ellenem. Keressük x.y-t mert vett 8 db illegális CD-t és ezért 2 év szabadságvesztéssel büntetendõ hát gyerekek ez röhejes.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Ennél tovább nem mennek 99%, mivel hatalmas munka egy ilyet végignyomozni, és a bizonyítás is nagyon nehézkes...
jótanács a csekketek jól õrizzétek meg!
anyab begurult felhivta õket
erre most kitalálták hogy küldjem el a csekk másolatát nekik mert csak úgy fogadják el
ti nem kaptatok csekket?
ha az elsõ khallgatásnál valaki elismerte, hogy Gipsz Jakabtól, Castellumtól, Killertõl, F*szkalaptólk rendelt valamit, akkor kész, vége.
Ennyi.
Mert ha elkezd a delikvens vakerni, hol ezt mond, hol azt, akkor az elsõ vallomást tekinti a bíró etalonnak.
Sajnos ezt tudjuk, ugye Breki?
Ha a megrovást megkapta, és nem fellebezett, rá is u.úgy érvényesek a fizetési kötelezettségek, mint akinek volt mindenféle szoftver a gépén.
Hacsak nem fellebez, és továbbmegy.
Mert akkor a II. fokú bíróság dönt majd.
Illetve elsõ fokú, mert a megrovást-mint írtad- tárgyalás nélkül hozták.
Breki33: Te Paksról kaptál csekket, vagy Hódmezõvásárhelyrõl?
Nexus: igazad van.
egy paksi: nem is feltételeztem, hogy te vagy C., csak nem értettem ezt a magas összeget, hogy miért tér el ennyire az elõzõektõl; szerintem C.nak nem lenne pofája megjelenni a színen.
Más: OK, elhiszek mindent, csak annyit írj, hogy mind a 15 ember ugyanannyit kapott? Mennyi idõ telt el a kihallgatás és a megrovás között? Hol történt meg ez a procedura? Az ügyészségen? Ott nem is mondtak gondolom egy szót se arról, hogy kapunk fizetési felszólítást. Polgári per lehetséges??? Az lenne még egy csinos ügy... Kérlek vázold fel a kihallgatásod óta történteket.
le vannak ezek szarva
Hiába fizeti ki az ember azsem elég nekik.
Most azt akarják, hogy másoljam le a csekket és küldjem el nekik.
MIndjárt csúnyát mondok.
Nem érdemes ebben az országban becsületesnek lenni
Azt nem tudom, hogy az ügyészi megrovás után is kipostázzák-e a csekket, de ahogy ezt az országot és ezt az igazságszolgáltatást ismerem, semmi jót nem lehet tõlük várni. Miért nyelné le a rendõrség azt a 200 milliós költséget, amikor simán és egyszerûen behajthatja olyanokon, akik valszeg mukkanni sem mernek majd utána?
persze ha 27ezret nézed akkor sok, de én aztmondanám hogy kitérdekel? sztm az emberek 90%a simán kifizetné, ha nem kellene idegeskednie, idézésekre járnia, stb. ennyit bõven megér az ember nyugalma imho
man: olvasd el 100x lusta hozzászólását! Én 1997-98 ban rendeltem 2 cd-t, ezért szopok most; akkoriban egy cd író ~100e Forintba került.
Hódmezõvásárhelyiek: tudjátok vmi ténnyel alátámasztani "egy paksi" hozzászólását? Ti ugye a tárgyalás után kaptatok megrovást + 27e Ftos csekket. Lehetséges, hogy mi tárgyalás nélkül ennek a 4x-ét fogjuk kapni fizetési felszólítás formájában??? Abszurd lenne...
cdiroknál vásárolni pedig, ahol nem dobozos játékot kapsz, nem kapsz számlát stb. nyilvánvalóan tudod, hogy nem az adobe kihelyezett márkaboltja, hanem õ irta - ergo csaló
a lopott árut vásárlókat más helyeken ugyhivják hogy orgazda
Mindettõl függetlenül én is úgy tudom hogy nálatok nem lesz vádemelés. De ez nem a barátságos rendõrödnek köszönhetõ. Az ugyanolyan barátságos lett volna akkor is, ha már tudja hogy tárgyalás lesz. Lásd a mi esetünket.
Nem téged akartunk bántani. Annak idején mi is így éreztünk. Csak ha te elolvastad volna a fórumunkat (elismerem, nagyon hosszú) akkor tudnod kellett volna, hogy a rendõr, akármit is mond, akárhogyan is barátkozik: ellenfél. Ellentétesek az érdekeitek. Nem a javadat, hanem a károdat akarja.
Nekünk pl. azt hazudta Kenéz, hogy 200.000 alatt biztos nem lesz vádemelés. Neked 1 milliót mondtak. Minden amit leírtál, nálunk is elhangzott, csak a részletekben volt különbség.
Ami pedig a tárgyalás kihagyását illeti. Ez csak egy kérelem, egy javaslat. Ha valami buzgómócsing ügyészhez kerül, akkor még lehet tárgyalás belõle.
VAN,AKI MÁR VÉGZETT PAKSON ÉS MEGROVÁSSAL FEJEZÕDÖTT AZ ÜGYE???
Ja, a másik fele az irományomnak pedig szerintem olyan információ, ami talán (de lehet hogy ennek sem igaz a töredéke sem) hasznos lehet egyeseknek, de be kell lássam, lehet, hogy tévedek.
Nem tudom, de szeretném már az egészet lezárni és soha többet ennek a fórumnak a közelébe se jönni, és ez nem ellenetek szólt.
Nem Ti mondtátok, hogy az a hír járja, hogy Pakson nem lesz tárgyalás, hanem mindenki ügyészi megrovást kap? Csak ezt akartam alátámasztani azzal, amit ma átéltem.
Lehet, hogy átb.tak, de legalább most nem görcsölök 2 évig megint, mint az elmúlt idõszakban. Ja, és reméltem, hogy az a néhány információ, amit megtudtam másnak hasznára válhat és talán valakit sikerül megnyugtatnom a kihallgatás elõtti körömrágásban, amit én is átéltem.
Lehet, hogy dagad a májuk, hogy íme még egy seggfej, akit jól beetettünk, tudod mit? Igazad van. Elismerem. De legalább nem az történt, hogy egy utolsó kis senkiként kezeltek.
😊
a Móri gyilkosságot meg szépen elfelejti a nép, pedig ott kurcára meghalt néhány ember.....

én még azt is felajánlottan a Kenéznek, hogy jöjjön Keszthelyre a pav-sorra egy sörre
:-(((
Méghogy ráfaragás rendõrségnek? Naneeeeeee... Minden egyes gyanúsitott egy új bûnügyi karton. Minden egyes cédé egy külön Bûnyügyi betétlap. Ezért a hõsöd nem hogy elõléptetést fog kapni, de az egész örsöt kitüntetik majd. Jövõ év elején pedig Garamvölgyi elvtárs dagadó mellénnyel fogja eldarálni, hogy mennyi yo munkát végzett a tavalyi évben a rendõrség, mert hogy a felderitett bûcselekmények száma ennyi+annyi (ebben te is benne leszel, meg másik többyszáz muki), miközben a fel nem deritett bünesetek száma csak amannyi+emennyi (ebben pedig mondjuk olyan volumenû emberek lesznek, amilyenek a tavalyi, móri mészárlást rendezték)...
folytassam még?
Most értem haza, 10:00-re idéztek be az atom városába. A portán bejelentkeztem a századoshoz, aki le is jött hozzám, és azzal kezdte, hogy pontot rakunk az ügy végére, ne izguljak, felajánlotta, hogy tegezõdjünk. Ó, mondom magamban ez itt egy mézesmadzag, nem eszem meg. De nem. A fickó egy (soha nem mondtam/írtam még ilyet rendõrrõl) korrekt, humoros, segítõkész! ember volt, látszott -és mondta is-, hogy ezek nem azok az ügyek, amivel szívesen foglalkozik százados létére, de sajnos kötelezõ, tisztában van vele, hogy mi nem vagyunk bûnözõk (!!!), és hogy a bûnözés nem ott kezdõdik, hogy az ember rendel postán 1-2 cd-t. Én csak néztem magam elé, és egy néma monológban mondtam, hogy ha ennek a fele igaz, már jó napom van és szerencsém. Így lett.
Kezdjük az elején. Elmondta a leírt mondatokat, de ezt egy oldott beszélgetés keretén belül, egyáltalán nem voltam feszült, holott ideges típus vagyok. (fõleg amikor bementem az oroszlán barlangjába (nem voltam még), a pulzusom enyhén súrolta az emberi maximumot) Megmutatta a cca 200 oldalas szakértõi véleményt, mely a már említett software-ek listájából, (már csak az értéket képviselõ programok szerepeltek rajta, a 0 Ft-osak nem) a winchesterem FAT táblájából (!!!) és a programok értékébõl állt, amelyet a Depo (www.depo.hu) szerint árazott be.
Nagyon lényeges!!! Elmondta, hogy a Btk módosítása és július elsejei hatályba lépése miatt az ügyészség utasította a paksi rendõrkapitányságot, hogy másfél héten belül tegyen ponton az ügy végére. Ennek következtében gyorsított eljárás folyik, nem hülyéskednek azzal, hogy kölcsönadtad-e valakinek a programot, stb. És a lényeg: A RENDÕRSÉG MINDEN ESETBEN (kivétel természetesen a terjesztõ) MEGROVÁSI JAVASLATTAL TOVÁBBÍTJA AZ ÜGYÉSZSÉGNEK AZ EGYES ÜGYEKET!!! Ergo NEM LESZ TÁRGYALÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez elsõ kézbõl származó információ, nem állítólagos, ez tuti. Valószínûleg ez is annak tudható be, hogy az ügyészség minél elõbb le akarja zárni az ügyet az új, számunkra is kedvezõ Btk hatályba lépése miatt.
Úgy vettem ki a szavaiból, hogy a szakértõt sem mi álljuk, azt mondta hõzöngve (amúgy igaza volt), hogy ez az egész ügy a rendõrségnek egy nagy ráfaragás, kidobtak az ablakon 200 MILLIÓ, azaz KÉTSZÁZ MILLIÓ FORINTOT a szakértõre. Most vonatkoztassunk el az összegtõl (ami kissé nehéz 😊, itt a hangsúly most azon van, hogy a rendõrség dobott ki ennyi pénzt. Sajnos nem kérdeztem meg, hogy akkor most õk, vagyis az állam állta ezt is? Remélem igen. (Az én átvizsgálásom 400.000 Forintba került amúgy, ezt is elmondta)
Fiatalkorúság kérdésében nem volt szerencsém. Mivel a házkutatáskor már betöltöttem a 18-at, így felnõttként bírálnak el. Felvetettem a jegyzõkönyvbe, hogy a rendelésnél még kiskorú voltam, remélem az ügyész is elolvassa tüzetesen. Szóval nincs jelentõsége, csak akkor, ha a házkuti idején még kiskorú valaki. A rendelést nem tudtam letagadni, mivel az orrom elé rakta a HELYI POSTA ÁLTAL FÉNYMÁSOLT KIVONATOT A POSTAI CSOMAGJAIMRÓL (!!!!!!!), mármint azokat, amelyek a terjesztõtõl jöttek. Hát mondom ezt nehéz tagadni, igen, rendeltem tõle. Azt, hogy miért mondtam meg, hogy játékot rendeltem, más tészta. Tudni kell, hogy még a házkutatás után szüleim egy ügyvéd ismerõsükkel közösen, a tudtomon kívül írtak egy panaszt a Rendõrségnek és az Ügyészségnek, melyben az szerepelt, hogy a "fiunk kiskorú volt, mikor rendelt emlékezete szerint néhány cd-t, melyeken játékok találhatóak". Ezek után nem mondhattam azt, hogy selyempapírt rendeltem és dianás cukort, mivel elõtte volt a levél is. De ez most nem számít.
Megkérdeztem azt is, hogy ha Csiki-Szász és Psáder bp-iek, mit keresek most Pakson? Elmondta. A bizonyos Engler Attila (úgy emlékszik) egy paksi fazon, aki dekóderekkel (televíziózás) foglalkozott, valami illegális tevékenységet folytatott. Kimentek hozzá házkutatási paranccsal, és az akkori idõs tiszt, aki vezette a nyomozást, eléggé rá volt pörögve a másolt cd-kre és hasonló dolgokra, és mivel az Englernél állítólag százas nagyságrendû kompaktlemezeket találtak, megkérdezték tõle, hogy ugyan mondj má' meg, honnan vannak. Õ pedig készségesen elhintette, hogy Csiki-Szásztól, azaz Castellumtól rendelte. Hát ez az alfája az egésznek. Megértettem, kik ezek az ismeretlen nevek, akik által kijöttek hozzám házat kutatni. Beköpte a castellumot, kimentek hozzá, az meg szépen kitálalt minden nevet (emilek vagy utánvétes cetlik útján), akinek küldött, gondolom vádalku gyanánt (ezt nem mondta a százados, ez már csak az én véleményem) Összefoglalva azért kerültünk Paksra, mert az Engler-féle ügy ott kezdõdött, és mivel a paksiak kezdték meg a nyomozást a 2 ügyben, õk is fejezték be, annak ellenére, hogy a terjesztõk pestiek. Mondta még, hogy -már megszokott módon- az ország minden pontjáról jöttek emberek ez ügyben kihallgatásra hozzájuk.
Az általam levitt szoftvereket nem számíttattam be, megbeszéltük ezt is, hogy nem nagyon lehet. Elfogadta volna számla nélkül a gyári cédét, de mikor mondtam, hogy lehet, hogy nem egyezik meg a sorozatszáma a lefoglalt winchesteren szereplõ programéval, (holott a verzió stimmel) azt válaszolta, hogy akkor szerinte ne erõltessük. És miért? (a következõ fontos info) CSAK AKKOR EMELNEK VÁDAT, HA EGY JOGTULAJDONOS (pl. Adobe, m$) ADOTT PROGRAMJAI ELÉRIK AZ 1.000.000 FORINTOS HATÁRT. Akkor viszont bukta. Nekem szerencsére csak az összérték volt kereken egy milla, így nem lesz bajom. Nem is erõltettem a szoftverek lehúzását a listáról így, mivel tényleg nem azok voltak a gépen, és mivel a sorozatszámát, kulcsát felírta, a szakértõ (lehet, nem biztos) megállapította volna, hogy nem egyezik, és lehet, hogy mehettem le volna megint, de nincs az a pénz, amiért én még egyszer Paksra dugnám az orrom.
A kihallgatás abból állt (észre se vettem, hogy elkezdõdött), hogy az addig elmondottakat leírta gépbe, közösen megfogalmaztuk, hogy jól hangozzon, felvetettem azért a kiskorúságomat, meg számos pozitív dolgot, ami remélem majd használ nekem. Bele kellett írni az önéletrajzot (!!!!), ami nekem még elég sovány, mivel 20 éves vagyok, így csak a sulik mentek bele, nyelvvizsga, stb. természesen árnyaltan és szépen. Ezek után még az adatokat rögzítette, szüleimrõl, családi állapotomról kérdezgetett (foglalkozás, stb.), voltam-e katona, végzettségem, komolyan mondom már csak a kedvenc színemet hiányoltam. Ja, megkérdezte ismerem-e a fenti személyeket, mondtam hogy természetesen nem, soha nem találkoztunk, én csak egy Castellum nevet ismerek, de hogy ki az, arról halvány lila dunsztom sincsen. Kérdezte, hogy rendeltem-e mástól, illetve többet mint 2, mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte még, hogy amit rendeltem, az szerepel a winchesteren. Mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte, hogy Miket rendeltem. Nem emlékszem. Úgyhogy a fõbb dolgokra a helyes választ adtam, hozzá kell tegyem ezek mind igazak is voltak.
Most tényleg nem emlékszem 😊 több információra, amit mondott, de úgy gondolom ez is rengeteg. Nem azt mondom, hogy összehaverkodtunk, de teljesen normális volt, lehet, hogy más körülmények között semmibe vesznek és egy kukkot nem mondanak az ügyrõl és hátterérõl, valamint a feltételekrõl. Sok mindent megtudtam, remélem meg tudtam nyugtatni azokat, akik ez után mennek még kihallgatásra Paksra.
Khmm. Természesen kihagytam valamit. A "rabosítást", õk így nevezik. Megkérdeztem mióta hatályos ez az egész: 2000 márciusától. Azóta kötelezõ minden gyanúsítottat lefényképezni 4x: jobbról - balról - elõlrõl és elõlrõl valami számokat tartalmazó táblával. Ezek után ujjlenyomatvétel következett, mind a 10 ujjamról külön külön és egyben + tenyérlenyomat, ÉS MINDEZ HÁROMSZOR. Tehát durván fél óra volt ez a procedúra, de szerencsére ezt is egy fiatal srác végezte, akivel eldumáltam és elszívtunk egy dohányterméket is, tehát ez is könnyen ment. Nem mondom, hogy megszerettem a rendõrséget és ezen túl feltétlen híve és tisztelõje leszek, de ez a 2 fazon teljesen rendes volt velem. Miután megtörtént a rabosítás, ez a fószer kikisért a kapuig (!!!!!), elköszönt és kellemes hétvégét kívánt, én pedig viszont kívántam neki, és elégedetten, kellemesen csalódva jöttem ki az épületbõl...
egyébként én örülnék ha informatikailag tájékozotabbak lennének a birók, nem születnének ilyen döntések, ha valamennyire képben lennének
kiskoruként fognak elbirálni, bár nemtom számit e e ez egyáltalán bármit is
polgári per max. a büntetojogi lezárása után lehet, ha rádbizonyították a dolgot
A paksi delegáció tagja vagyok. Június 6-ra szól az idézésem 10-re. Megy valaki aznap le?
Tõlem 2 éve vitték el a gépet, de mást (cd) nem, ami elég érdekes. A winchesteren lévõ anyagokból 1 millás értéket hozott ki a "szagértõ", most kéne igazolnom a programok eredetiségét. Lesz sztárfotó, meg ujj/tenyérnyomat, amit kissé megalázónak tartok, de hát ez a szabály: a gyanúsítottakat nyilvántartásba kell venni.
Mire számítsak? Mit mondjak? TANÁCSOKAT KÉREK a tapasztaltaktól. Van rá esély, hogy ne legyen tárgyalás és lezáruljon most az ügy? Hozzá kell tennem, hogy az állítólagos elkövetéskor én még csak 15-16 éves voltam, tehát még javában kiskorú. (most 20 vagyok) Nem úgy szól a törvény, hogy ha az elkövetés idején az illetõ kiskorú volt, akkor aszerint kell elbírálni az ügy további szakaszaiban is? Hahh. Rengeteg kérdés. Írjatok kérlek hasznos információkat. Ha lesz tárgyalás, akkor arra ismét másfél-2 évet kell várnom? Lehetséges, hogy polgári perrel a bsa rámveri a pénzt? (lent olvastam ilyen esetet) MI LESZ???
Lehet hogy a fasz kis Kenéz elvtárs H.vásárhelyrõl...