3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
szerintem nagyon nagy láma vagy
Két ügyvéddel is beszéltem előtte, anyámmal és a kolléganőjével.
Mindketten azt tanácsolták, hogy nyogodtan valljak be mindent, mert az alapján, amit csináltam, egyáltalán nincs nagy gáz. Így is tettem. Ő csak tudják.
Bár hozzátették, hogy ne legyen a szokásos szófosásod, mindig csak a kérdésre válaszolj!

-
Bűnrészes semmiképpen sem lehetek, mert nem töltöttem fel semmit :-)
Illegális a hely? Előfizetés volt, kérték az adataimat, mint a Pannon GSM-nél. Illegális helyen nem kérik el még a vércsoportomat is :)
jó ha tudod, hogy a videóklippek és a tvripek nyilvánosságra hozása is illegális
Jó tudni. Még szerencse, hogy nem csináltam ilyesmit :) -
Cat #1614 szerintem nagyon nagy láma vagy, hidd el, fél-egy év mulva simán közlik hogy tudtad hogy illegális a hely, és ezért bünrészes vagy.
Egyébként jó ha tudod, hogy a videóklippek és a tvripek nyilvánosságra hozása is illegális, előbbieknél elég csak a melleslegen lévő videóklip részleg bezárását említenem, utóbbinál meg teljesen nyilvánvaló, hogy miért nincs egyik népszerü sorozatnak sem a weben nyilvános letöltési helye (pedig van jopár világszerte ismert, pl a jóbarátok - friends). Ezek szerzői joga (értsd: nyilvánosságra hozási joga) a készítőké, ezek adják el tévécsatornáknak, és szigoruan meg van szabva az is, hogy hányszor lehet ismételni. Ugyan egy amerikai csatorna nem fog magyarországon polgári pert inditani, de ha jó ha tudod hogy ez van. -
nem hazudtam senkinek, hiszem nem volt honlapom. csak web felé zárt ftp tárhelyem a jegyzeteimnek, és személyes anyagaimnak. -
steweee #1612 a nem mondani semmit az természetesen tartalmazza a jól hangzó, nem utánajárható hazugságokat is. pl feltöltötted a honlapodat stb. -
kb ennyire :) -
Bár gyanús az lehetek, mert amikor megkérdezték, hogy föltöttem-e fel dolgokat, az annyire meglepő volt, hogy igencsak furcsa lehetett a grimaszom 

-
Dj radiátor, dj konnektor, metal brutalitás, meg ki tudja még milyen baromságok... Ilyeneket kár letölteni, lehet a rádióban is hallgatni. 

-
...de végül nem fogadtam meg a tanácsát, és...
Kezd hiányozni a szerkeszthető VIP-tagság, asszem küldök egy SMS-t :) -
Igen, az ügyvédem is azt javasolta előtte, hogy ne beszéljek feleslegesen, csak tőmondatokban válaszoljak, de nem végül fogadtam meg a tanácsát, és a feltett kérdésekre teljesen őszintén válaszoltam. Elvégre a tv rippek, meg videoklippek letöltésével semmilyen büntetőjogilag terhelő dolgot nem tettem.
A zenékért meg tartsa szépen a hátát az, aki feltöltötte a cuccokat. Azokat is lett volna jogom annak idején letölteni a szerverről, de rohadtul nem tudtak érdekelni azok az elvarázsolt angol zenekarok, melyekről sose hallottam :)) -
steweee #1606 nagyon egyszerű a válasz a kérdésre. te semmire sem emléxel, nem töltöttél le soha illegális anyagokat és nem is terjesztetted azokat.(egyébként a szerzői jogvédelem alatt álló dolgok LETÖLTÉSE nem jogi kategória, csak az azokhoz való INGYENES HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA és az ezekkel való ILLEGÁLIS KERESKEDELEM büntethető. csak hát ilyen esetekben mindig az a baj, hogy sok kihallgatott személy közül biztosan lesz pár balfasz aki megijed attól hogy őt most a rendőrségre behívták és rögtön elmond mindent hátha azzal neki jobb lesz a közreműködés miatt. pedig az igazság az hogy ez csak behúzás a hatóság részéről, minél többet mond el vki kisebb súlyú bűnügyeknél, neki annál rosszabb, mert az mind felhasználható ellene, és fel is fogják, abban biztos lehetsz. nagy súlyú bűncselekményeknél meg az a kérdés hogy vádalkuban ki lehet e jönni belőle, kiket tud feldobni az ember. így akár olyan sokéves szabadságvesztést is meg lehet úszni, amit normális esetben egészen biztosan nem.(pl: részletek mellőzése nélkül miskolcon nemrég több komolyabb bűnöző is előzetesbe került illegális fegyverek, súlyos testi sértés+zsarolás stb. miatt, és rövid idő elteltével már látogatták a szórakozóhelyeinket, de csodák csodája a rendőrség egy pénzhamisító bandát és drogterjesztő hálozatot ózdon és helyben megfogott. érdekes egybeesés...
szóval a baj az hogy ha egy kiscsibe eldalolja a dolgokat amiben a neved is szerepel, akkor már mint tanúvallomást fogják ellened felhaszbnálni. és az bizony már baj -
Szívesen belinkelném a szkennelt jegyzőkönyvet, de nem merem, mert nem tudom, hogy megtehetem-e.
Annyi volt, hogy elém raktak egy borítékot, amit küldtem az apollo-soknak. (Jó okosan ráírtam nevem, címem, axelero-s azonosítómat). Mondtam, hogy én adtam fel, és hogy pénz volt benne, hogy ftp hozzáférésért fizettem, mert kellett nekem tárhely. Soroltak nekem tök idegen polgári neveket, meg nick neveket (ebből egy darab csávóra emlékeztem a mIRC-ről, ezt el is mondtam). Kérdezte, hogy milyen zenék és filmek voltak letölthetőek. A zenékre nem emlékszem (magyar együttes nem nagyon volt, többi meg nem érdekelt), a filmeknél inkább TV-rippek érdekeltek, meg digitalizált videóklippek, azokat töltöttem is le. De fel nem nyomtam semmit (tényleg nem is volt írási jogom), csak a saját könyvtáramba az egyetemi jegyzeteimet. Úgy ennyi volt.
Állítólag meg csomó embert hallgatnak ki az ügyben a héten.
(2003-as ügyben most, 2005-ben.) -
Már nem azért, de ez baromság, mégha igaz is lenne...
Most ennyi erővel minden videórecorderre, asztali dvd felvevőre is ki lehetne terjeszteni ezt, mert azokkal is lehet felvenni, másolni olyan tartalmat, ami szerzői jog védelme alatt áll... -
Vlala #1603 Volt egy olyan próbálkozás, hogy dvd-író vásárlásához kellett egy írásbeli nyilatkozat a lakcímeddel, hogy kizárólag legálisan használod, és számíthatsz arra, hogy kedves egyenruhás úriemberek ellátogatnak hozzád egy kis baráti látogatásra. -
szép :( -
Cat #1601 és mi volt? -
még szerencse, hogy az év elején vagyunk :) -
harcu #1599 Biztos info, a rend derék őrei rá fognak szállni a DVD másolókra, mivel könnyű felderíteni (hirdet újságban, forumon, stb.) és rengeteg cucc lefoglalható nála. Minden egyes másolt DVD pont akkora fogásnak számít, mint egy lakásbetörés felderítése, az évvégi statisztika remekül mutat majd, ha elkaptak egy autófeltörőt, és egy dvd másolót 600 filmmel, mert akkor máris megoldottak 601 ügyet abban az évben. -
Hello mindenkinek.
Van köztetek olyan, akit kihallgattak mostanában az ősrégi apolloval kapcsolatban? Én ma voltam a rendőrségen... -
Vlala #1597 köci a linkwet, írtam oda is :-) -
Vlala #1596 Gyenge, de legalább tiszta... -
Cat #1595 érdemes elolvasni #4512től felfelé
http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?azonosito=SuperSubtitles&id=1030266832
-
Szerinted miért ajánlották?
-
talán bele kéne olvasni...Ha a "még a buzik is imádják!!! :)" topikot adják akkor oda írod??? Bár azt nem figyeli a yard... -
Jólvanna! Ezt a topic-ot ajánlották.
-
így van. bukta esetén neked is annyi, márcsak ezért sem éri meg! -
Intézd személyessen, de ilyen cd küldözgetős emberektől szerintem ne vegyél, ha bukik, akkor buksz te is (ez a topik erről is szól)
Pl Pecsában nézz körbe hétvégenként, ha nem vagy bpesti, akkor havonta egyszer utazz fel.
Kérdezősködj a helyi számtech boltban stb stb
Szerintem... -
Cat #1589 ez nem programok beszerzése topik, ha nem vetted volna észre
-
Basszus, Te mindig pánikolsz.
Mond meg mi a rákrossebbett csináljak?!
NET-em csak mh-en van, lassú. Így csak ilyen jöhet szóba. Nincs tizenezer pénzem egy gammára.
Ne azt mond, hogy így ne, hanem azt, hogy hogyan?! -
Ezt ugyen me gondolod komolyan? -
ez gyenge volt
-
tegnap megírtam neked másik fórumban, hogy felestd el.
Aki itt van, és esetleg ír CD-t, az pont EZT a topicot végigilvasva SEM fog neked postázni.
És az is hülye, aki ilyet rendel.
És az is, aki ilyen rendelésre EZEN a rendőrség által is figyelt fórumon téged megtalálva neked küldd valamit. -
Vlala #1584 cédégalaxis (www.cdgalaxis.hu), utánvéttel az egész ország területére házhoz szállít. -
Hali!
Újabb forrást keresek. Eddig volt egy korrekt forrásom ahonnan olcsón tudtam postai utánvéttel játékokat rendelni (CD/DVD). Azonban pár hónapja az oldal megszűnt az arc nem ír. Sajnos naggyon lassú NET elérésem van csak :( Így csak ilyen jöhet szóba nálam.
Tudnátok ajánlani (esetleg akad-e köztetek valaki) aki vidékre is postáz játék CD-ket, DVD-ket?!
Válaszokat ide, vagy magánba ahogyan gondoljátok... -
Vlala #1582 [flame start]
Frank99 &others: no politics please, peace and respect.
A cikk, amit belinkeltél, ügyesen van fogalmazva, valaki jól tud lázítani.
Nem a levegőbe beszélek, alátámasztom:
"milliókat profitáló bűnszövetkezet" nagy szó...
amikor valaki 125 millióért 3 évet kap nálunk? Egy sima vállalkozó évente profitál milliókat kisebb stiklikből.
"nincs bizony semmilyen pénz. A pénz hiányát persze igazolni nehéz lenne"
Ez a kedvenc részem, amikor mindenki tudja, hogy bűzlik az egész, de senki nem mondja ki. "Méhogy én lopok? Bizonyíccson mán, sázs tanút hozok, hogy ott se vótam!" -Az volt a legnagyobb állat, aki jogot adott a bűnözőknek, és korlátozta a rendőrség hatáskörét.
Másik kedvencem:
"Szóval a FIOD-ECD lehallgatott chatszobákat, IRC-t figyelte a fórumot (ennyit a magánélethez való jogunkról)"
- aki chaten reklámozza a kalóz dolgait, akár bombával a kezében is mehetne a rendőrségre. Kezdő.
- "ennyit a magánélethez való jogunkról)" jön a lázadó duma, a jogaink hangoztatásával... amit chatre elírsz, az attól a pillanattól kezdve közkincs, ahogy leírtad. Tehát ha nem akarom, hogy kiderüljön, hogymeleg vagyok, újabban pedofil is, és én voltam Hasfelmetsző Jack, akkor nem írom le. Minden amcsi rendőrösfilmben elmondják: Jogában áll hallgatni, minden amit mond, felhasználható Ön ellen. EZ A JOGOD.
"El bírom képzelni szerencsétlen adminokat, ahogy a checksum matematikai alapjait, a PHP kódolás komplexitását, vagy a fórumfenntartás gyakorlati nehézségeit, meg persze a nickname, az avatar és más hasonló fogalmak jelentését magyarázzák a nyomozóknak."
Felsőbbrendű duma, "Nézzük hülyének a rendőrt!" programmal gazdagítva. Öreg hiba, vannak a jó oldalon is szakemberek.
a volt KaZaA-s ügyvéd feltűnése már meg sem lep, elvégre a gerinctelenebb fajtából való, az ilyeneket aratni kellene.
Mulattat, hogy lázadtok, pedig Ti vagytok a hunyók. És ezt Ti is tudjátok, néhány fanatikus "drágaaszoftverminketminketismeglopnak" emberkétől eltekintve.
!!!MÁS TÉMA!!!
Fifi: Itt ez a lényeg:
"A 26 éves Jathan Desir beismerte, hogy több mint kétszázezer dollárért (körülbelül 36 millió forintnak megfelelő összegért) értékesített kalózszoftvereket, írja a The Register. Az iowai egyetem diákja tizenháromezer szoftvert adott el, az FBI ügynökei tavasszal, Desir otthonában találták meg a bizonyítékokat."
Ezért az a tizenöt év nem is olyan sok.
Ha valaki lop, vállalja a következményét, az esetleges büntetését.
-
akkor majd bush a háborús bűnökért mennyit fog kapni? -
EHH -
ja, a Hollandok asszem az EU-ban vannak..
ja, MI is???
akkor mi is a helyzet kedves BSA és ASVA?
mennyetek vissza szépen a saját mis területekre (lsd USA) és ott makogjatok!
Kedves KÉPVISELŐINK ÉS EGYÉB ÁLLATFAJOK!
AZ EU tagállamai közé tartozunk. Jó lenne eldönteni, hogy az USA vagy a EU szabályait vesszük alapul, ja meg meg kéne nézni, hogy a MAGYAR jogszabályok mi is engednek MAGYARORSZÁGON?
JÓ? Aztán kellene bármiről is makogni.... -
OLVASSATOK? KEDVES BSA ÉS ASVA! Nehéz idők jönnek rátok... Hollandiában már máshogy mennek a dolgok? -
Ez is hasonló...