Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

97-ben én nem gondoltam hogy büntetõeljárás alá kerülök azért, mert postán rendelek valamit. A DC-rõl ezek után én már semmit sem gondolok, úgy értem bármit elképzelhetõnek tartok.
egy itélet volt már, börtön, de csak elsõfokon, egy szoftverfejlesztõ cég tulajdonosát itélték el
de téged nem ezért vinnének be, mert szoftvert lopsz hanem mert nem fizeted ki a birságot, az meg imho tucateset

Nem, csak tudod attól tartok hogy ha kifizetem a 20-at utána ki kell a 180-at is és utána a másfél milkot is ami a végsõ kárérték. Ugye azt mondják hogy a legkisebb ellenállás felé hajlik mindig az ág. Ha látják hogy szépen fizetek rámvernek mindent amit csak lehet.
Szóval nem akarom hogy baleknak nézzenek mert már így is nagyon annak érzem magam én fizetek azért mert más CD-ket hamisított én meg megvettem. Kiváncsi lennék rá tényleg elmennének e a börtönig. Még nem hallottam róla hogy valakit is börtönbe csuktak volna szoftveres szabálysértés miatt fõleg ha nem is õ írta a CD-ket hanem csak megvette de ebben az országban már nem csodálkozok semmin. Lehet én lennék az elsõ.
20e sztm nem ér meg annyit hogy gondolkozzon rajta az ember
de lehet ezt csak én gondolom igy

Nahát akkor itt a konkrétum a paksi ügyben. 20 ezer pénz a büntetés és 180 ezer a bünügyi költség. A 20 ezret valószínû kifizetem de még alszok rá egyet. Ha nem fizetném ki akkor szabadságvesztésre váltható és bármikor rádtörhetik az ajtót hogy elõállítsanak Baracskára annyit nem ér meg. Meglehetne azt csinálni hogy a rendõrségnek nincs meg a címed mert elköltöztél akkor ugye nem találnak és nem tudnak elõállítani. Szabálysértési bírság nem fizetése miatt körözést nem lehet kiadni, csak ennek ott a hátránya hogy ha pl. külföldre akarnál menni ne lepõdj meg ha a határon nem engednek ki bár ez nem biztos de itt is hallottam olyanról hogy a külföldi közlekedési bírságot nem fizette ki és nem engedték be addig az egyik EU-s országba sem. 😞 Olvastam olyan esetet amikor kifizette a szabálysértési büntetést de postai hiba miatt nem érkezett meg az ügyészségre. 1 év mulva hajnalok hajnalán elõállították az illetõt bevágták a fogdába 50 napos elzárásra változtatták a 20 ezres bírságát. Mit tudott tenni befizette mégegyszer na akkor elengedték. Írt az országgyûlési biztosnak az meg a rendõrségnek írt hogy ejnye bejnye elõbb a fizetésbõl kell letiltani nem volt szép dolog erre visszaadták neki a 20.000 Ft-ot és ennyi kárpótlást kapott. 😊
A második összeget meg állítólag nem lehet letiltani a fizetésbõl de hát nem tudom majd meglátjuk csak a neveden ne legyen semmi mert a végrehajtó azt viszi. És nem 180 ezer lesz akkor már az összeg hanem a többszöröse.
Cat: A lopott árut vásárlót nem orgazdának hívják. Orgazda az aki megveszi jóval áron alul a cuccot és eladja mintha legális lenne (mondjuk hamisított papírokkal ha már az autónál tartunk) tehát üzletel vele. De aki azért veszi meg mert használni akarja az nem orgazda. És nem vagyok köteles tudni egy CD-rõl hogy az most illegális vagy nem azért van a rendõrség nyomozza ki de ne engem basztasson mert megvettem.
Jóhogynem a gyilkosságnál is a gyilkost elengedik a szemtanut meg lecsukják mert miért volt olyan hülye hogy látta az esetet. Ennyit a rendõrök IQ-járól.
A paksi ugyben még nem kaptam csekket de nem is fogok mert azon a címemen már nem lakom és nem is vagyok bejelentkezve sehol máshol. Csak ha fényképes körözést nem adnak ki ellenem. Keressük x.y-t mert vett 8 db illegális CD-t és ezért 2 év szabadságvesztéssel büntetendõ hát gyerekek ez röhejes.
Az nem sima ajánlott küldemény volt, hanem utánvételes. Az szerintem más, mert ott pénz is mozog.
Frank99
akkor nagyon érdekelne, hogy amikor 1999 tavaszán vásároltam, annak a feladóvevényét hogyan találták meg a postán az én esetemben (és 140 társamnál) 2000. februárban???

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

az ajánlott küldeménynek épp az az értelme, hogy 5 évre visszamenõleg visszakereshetõ

Frank99
megtörténhet, de szerintem a warez oldalakat -még- csak annyira bántják -ld. Apollo- hogy felszólítják az oldal tulaját, illetve inkább aszolgáltatót, hogy zárassa ba az oldalt.
Ennél tovább nem mennek 99%, mivel hatalmas munka egy ilyet végignyomozni, és a bizonyítás is nagyon nehézkes...

Breki33
érdekes, hogy a csekken 24.000 volt
Mit vártál ezektõl az idiótáktól? Elég egyértelmûen bebizonyosodott hogy ebben az országban a megvádoltnak kell bebizonyítania hogy õ ártatlan, és nem a hatóságoknak hogy az illetõ bûnös. Vagy nem ezt játszották el velünk az elmúlt 3 évben?
Breki33
baszki de nem igaz, hogy nem elég nekik, hogy befizettem most még bizonyítsam be

jótanács a csekketek jól õrizzétek meg!
Ezzel nem azt akarom mondani hogy te nem fizettél, csak hogy õk azt hiszik.
Én nem kaptam. De ha tényleg csak 26.000 volt rajta, akkor ez jó hír, mert ezek szerint nem az egész összeget követelik azon aki nem fizet.
Breki33
hát nekem jött egy csekk a bíróságtól, hogy fizerssek be 26.000 ft-ot

anyab begurult felhivta õket

erre most kitalálták hogy küldjem el a csekk másolatát nekik mert csak úgy fogadják el

ti nem kaptatok csekket?
Frank99
egy a tuti:
ha az elsõ khallgatásnál valaki elismerte, hogy Gipsz Jakabtól, Castellumtól, Killertõl, F*szkalaptólk rendelt valamit, akkor kész, vége.
Ennyi.
Mert ha elkezd a delikvens vakerni, hol ezt mond, hol azt, akkor az elsõ vallomást tekinti a bíró etalonnak.
Sajnos ezt tudjuk, ugye Breki?

Frank99
itt nem az az érdekes, hogy legális volt-e a gépe.
Ha a megrovást megkapta, és nem fellebezett, rá is u.úgy érvényesek a fizetési kötelezettségek, mint akinek volt mindenféle szoftver a gépén.
Hacsak nem fellebez, és továbbmegy.
Mert akkor a II. fokú bíróság dönt majd.
Illetve elsõ fokú, mert a megrovást-mint írtad- tárgyalás nélkül hozták.

Errúl tudnál bõvebbet írni? Miért kérik tõled?
Breki33
mivel ez a hódmezõvásárhelyi topic természetesen onnan nemis tudom miért nincs kulon topic a paksiaknak
Annyit kéne tudni, hogy Pakson is "átalánydíj" volt és mindenki több mint 100e Forintos qvázi bírságot fog kapni? Mert akkor ez is felveti azt a kérdést, hogy aki csak 1 cd-t rendelt és a gépe totálisan legális volt (nem rólam van szó) annak is ki kell fizetnie ezt az összeget? Mert ez egy klasszissal azért több mint a 27. Emellett érdemes lenne megtudakolni, hogy nálunk az állam átvállalja-e a költségek egy részét.

Breki33: Te Paksról kaptál csekket, vagy Hódmezõvásárhelyrõl?

Nexus: igazad van.

egy paksi: nem is feltételeztem, hogy te vagy C., csak nem értettem ezt a magas összeget, hogy miért tér el ennyire az elõzõektõl; szerintem C.nak nem lenne pofája megjelenni a színen.
Más: OK, elhiszek mindent, csak annyit írj, hogy mind a 15 ember ugyanannyit kapott? Mennyi idõ telt el a kihallgatás és a megrovás között? Hol történt meg ez a procedura? Az ügyészségen? Ott nem is mondtak gondolom egy szót se arról, hogy kapunk fizetési felszólítást. Polgári per lehetséges??? Az lenne még egy csinos ügy... Kérlek vázold fel a kihallgatásod óta történteket.
Breki33
tiis kaptatok csekket?

le vannak ezek szarva

Hiába fizeti ki az ember azsem elég nekik.
Most azt akarják, hogy másoljam le a csekket és küldjem el nekik.

MIndjárt csúnyát mondok.

Nem érdemes ebben az országban becsületesnek lenni
A mi 27.000 forintunk nagy részét a rendõrség által elkészíttetett szakértõi vélemény költsége tette ki. A bírósági költség (terembérlet stb.) ebbõl minimális volt. Rólunk 100-unkról készült 1 db több száz oldalas szakvélemény, egy-egy emberrel tehát csak pár oldalon foglalkoztak. Ha pakson a szakértõ jobban ráhajtott, és mindenkirõl külön szakvéleményt csinált, akkor lehet több a költség.

Azt nem tudom, hogy az ügyészi megrovás után is kipostázzák-e a csekket, de ahogy ezt az országot és ezt az igazságszolgáltatást ismerem, semmi jót nem lehet tõlük várni. Miért nyelné le a rendõrség azt a 200 milliós költséget, amikor simán és egyszerûen behajthatja olyanokon, akik valszeg mukkanni sem mernek majd utána?
sztm 100e nem sok, ha azt nézed hogy másik oldalon polgári peres ugynél ennek sokszorosa lehet
persze ha 27ezret nézed akkor sok, de én aztmondanám hogy kitérdekel? sztm az emberek 90%a simán kifizetné, ha nem kellene idegeskednie, idézésekre járnia, stb. ennyit bõven megér az ember nyugalma imho

egy paksi: Szeretném ha vki más is megerõsítené azt, amit mondtál. Ha voltál Pakson, analóg a helyzeted a többséggel (értem ezalatt hogy nem te voltál Castellum, nem 20 millás kárt okoztál, stb, stb, stb) és te kaptál 100 rongyot és mindenkinek kimegy/kiment a fizetési felszólítás majd akkor jelentkezz és kérlek azért ennél többet írj. Pl.: mi a jogcíme a felszólításnak? Minden paksinak kiküldték? A mosolyt meg már aznap lefagyasztották az arcomról a jogos reagálások, melyeknek igazat adok, de nem kezdek megint ekszkuzálni emiatt mert azt már letudtam.

man: olvasd el 100x lusta hozzászólását! Én 1997-98 ban rendeltem 2 cd-t, ezért szopok most; akkoriban egy cd író ~100e Forintba került.

Hódmezõvásárhelyiek: tudjátok vmi ténnyel alátámasztani "egy paksi" hozzászólását? Ti ugye a tárgyalás után kaptatok megrovást + 27e Ftos csekket. Lehetséges, hogy mi tárgyalás nélkül ennek a 4x-ét fogjuk kapni fizetési felszólítás formájában??? Abszurd lenne...
Frank99
meg majd ha regisztrálsz, beleugathatsz, kutya...

jaja, ezek 99 tájéki ügyek, akkor még épp hogy bevezették a 150ftos kedvezményt, modemmel nem egyszerü isokat leszedni...

ha veszel egy autot, és kiderul utána hogy az az auto lopott volt, vagy akár egy lakást, ami valójában nem is az eladóé, hanem csak meghamisitotta a földhivatali papirt, hiába jártál johiszemuen, buktad a pénzt
cdiroknál vásárolni pedig, ahol nem dobozos játékot kapsz, nem kapsz számlát stb. nyilvánvalóan tudod, hogy nem az adobe kihelyezett márkaboltja, hanem õ irta - ergo csaló
a lopott árut vásárlókat más helyeken ugyhivják hogy orgazda

Nexus ezt nem mondod komolyan én vagyok a hibás azért mert nem fizetem ki a büntetést azért a bûnért amit el se követtem? Fizessek 20ezer Ft-ot vagy akármennyit nem az összeg a lényeg amiért vettem 6 db CD-t? Bemész a boltba veszel 1 kiló kenyeret utánad megy a rendõrség megbüntet 10.000 Ft-ra téged mert a péknek nem volt mûködési engedélye és nem süthetne kenyeret anélkül? Mi közöm hozzá hogy akitõl veszek CD-ket milyen uton módon jutott hozzá nem érdekel, én kifizettem neki az árát onnantól kezdve az enyém. Nem érdekel hogy a többieket mennyire büntetik meg engem az én büntetésem izgat és nem fogom azért kifizetni hogy ti jól érezzétek magatokat. Mindenki azt fizet amit kitud fizetni nekem erre nincs egy fillérem sem. Ha én másoltam vagy hamisítottam volna a CD-ket tudván hogy törvénytelen és lebukok minden szó nélkül bemegyek a börtönbe vagy leperkálom a büntetést. De mint vásárló egyáltalán nem érzek jogosnak semekkora pénzbüntetést sem. Tisztára mintha a középkorban lennénk.
Lehet tárgyalás. Az ügyésznek nem kötelessége a rendõrség javaslatát elfogadni. Az ügyészen fog múlni, hogy kell-e menned bíróságra, nem a rendõrön. Az csak javaslatot tett, mint ahogy a nevében is benne van. Majd ha a következõ papír az ügyészségtõl jön és az lesz benne hogy menj be aláírni a megrovásodat, akkor lehetsz biztos abban hogy nem lesz vádemelés. De a következõ levélben egy tájékoztatás is lehet arról, hogy vádat emelt ellened.

Mindettõl függetlenül én is úgy tudom hogy nálatok nem lesz vádemelés. De ez nem a barátságos rendõrödnek köszönhetõ. Az ugyanolyan barátságos lett volna akkor is, ha már tudja hogy tárgyalás lesz. Lásd a mi esetünket.

Nem téged akartunk bántani. Annak idején mi is így éreztünk. Csak ha te elolvastad volna a fórumunkat (elismerem, nagyon hosszú) akkor tudnod kellett volna, hogy a rendõr, akármit is mond, akárhogyan is barátkozik: ellenfél. Ellentétesek az érdekeitek. Nem a javadat, hanem a károdat akarja.

Nekünk pl. azt hazudta Kenéz, hogy 200.000 alatt biztos nem lesz vádemelés. Neked 1 milliót mondtak. Minden amit leírtál, nálunk is elhangzott, csak a részletekben volt különbség.
Drága sorstárs... az sem ellened szólt, amit én írtam. Nem téged akartalak lealázni a porba - mind így jártunk. Kivétel nélkül az összes tag, aki ezt a topic-ot látogatja. Ez egy rendõrségi taktika, és beválik. Én inkább mások okulására mondtam el mindezt. Bizalmatlannak kell lenni. Nem mesélni, nem viccelõdni. A rendõr kérdez - te pedig válaszolsz. Ahol csak lehet igennel, vagy nemmel. És kész.

Ami pedig a tárgyalás kihagyását illeti. Ez csak egy kérelem, egy javaslat. Ha valami buzgómócsing ügyészhez kerül, akkor még lehet tárgyalás belõle.

Rendben, visszaolvastam amit írtam. Nevezhetem kezdeti felszabadultságnak. Sokat írtam, fele baromság. Túlértékeltem a zsarukat, belátom: valószínûleg tudatosan húzták el a mézesmadzagot, én meg beettem mégiscsak. De kérlek azt válaszoljátok meg, amit az elõbb írtam az 1. bekezdésben. Ha nem vádemelési javaslattal adják tovább az ügyészségnek az ügyet, akkor nem lehet tárgyalás nem? Engem csak az érdekel, semmi más.
VAN,AKI MÁR VÉGZETT PAKSON ÉS MEGROVÁSSAL FEJEZÕDÖTT AZ ÜGYE???

Ja, a másik fele az irományomnak pedig szerintem olyan információ, ami talán (de lehet hogy ennek sem igaz a töredéke sem) hasznos lehet egyeseknek, de be kell lássam, lehet, hogy tévedek.

Nem tudom, de szeretném már az egészet lezárni és soha többet ennek a fórumnak a közelébe se jönni, és ez nem ellenetek szólt.
Elõttem írta, kinyomtatta és aláírtam az ügyészséghez továbbító dokumentumot, melyben megrovási kérelemmel továbbítja az ügyet, és nem vádemeléssel, mint az eddigi esetekben. (pl. Hódmezõvásárhely, ugye) Ha nem hamisított, ebbõl nem lehet tárgyalás! TÉVEDEK???

Nem Ti mondtátok, hogy az a hír járja, hogy Pakson nem lesz tárgyalás, hanem mindenki ügyészi megrovást kap? Csak ezt akartam alátámasztani azzal, amit ma átéltem.

Lehet, hogy átb.tak, de legalább most nem görcsölök 2 évig megint, mint az elmúlt idõszakban. Ja, és reméltem, hogy az a néhány információ, amit megtudtam másnak hasznára válhat és talán valakit sikerül megnyugtatnom a kihallgatás elõtti körömrágásban, amit én is átéltem.

Lehet, hogy dagad a májuk, hogy íme még egy seggfej, akit jól beetettünk, tudod mit? Igazad van. Elismerem. De legalább nem az történt, hogy egy utolsó kis senkiként kezeltek.
Érdekes, hogy ezek a kihallgatások mennyire egyformán zajlanak Pakson és Hódmezõvásárhelyen 😊 Úgy látszik mindenhol ilyen fiatal, barátságos, humoros kedvû, bratyizgató rendõrök vannak. Lassan 2 éve lesz már hogy el kellett menni Kenézhez. Majd 30 év múlva milyen jókat fogunk nosztalgiázni. "Neked is azt mondta, hogy nem lesz vádemelés? - Hahaha igen, hát milyen jópofa gyerek volt, mi?" "És neked is elpanaszolta hogy mennyire tele van az egésszel a hócipõje, és hogy szeretné már lezárni az ügyet? - Igen, és nekem azt is mondta hogy már az egész rendõrõrs rajta röhög." "És te cigiztél vele? - Nem, én nem dohányzok, de azt mondta hogy civilben megihatunk egyszer egy pofa sört. Hát ilyen rendes, barátságos gyerek volt ez a Kenéz Imrus."

😊
Frank99
bizony, bizony...

a Móri gyilkosságot meg szépen elfelejti a nép, pedig ott kurcára meghalt néhány ember.....

Frank99
csak ne örülj annyira....
én még azt is felajánlottan a Kenéznek, hogy jöjjön Keszthelyre a pav-sorra egy sörre
:-(((

Puhára fõztek, sorstárs... aztán elfogyasztanak vacsorára. Mi is igy jártunk Kenéz elvtárssal HMVH-en. Yofej volt, készséges, laza, yol elbratyizgatott mindenkivel stb, stb, stb. Ez egy ilyen "módszer" - yol tudják ezek, hogy mi nem vagyunk nehézfiúk. Tudják, hogy görcsölve megyünk oda, arra számitván, hogy seggfejek fognak velünk ordibálni. És õk ezt kihasználják: rendesek lesznek velünk, mire mi fellélegzünk és felszabadulván a rettegéseinkbõl eldalolunk mindent, amit csak hallani akarnak. Aztán yo nagyot rúgnak belénk.

Méghogy ráfaragás rendõrségnek? Naneeeeeee... Minden egyes gyanúsitott egy új bûnügyi karton. Minden egyes cédé egy külön Bûnyügyi betétlap. Ezért a hõsöd nem hogy elõléptetést fog kapni, de az egész örsöt kitüntetik majd. Jövõ év elején pedig Garamvölgyi elvtárs dagadó mellénnyel fogja eldarálni, hogy mennyi yo munkát végzett a tavalyi évben a rendõrség, mert hogy a felderitett bûcselekmények száma ennyi+annyi (ebben te is benne leszel, meg másik többyszáz muki), miközben a fel nem deritett bünesetek száma csak amannyi+emennyi (ebben pedig mondjuk olyan volumenû emberek lesznek, amilyenek a tavalyi, móri mészárlást rendezték)...

folytassam még?

Mégvalami, akit érint és érdekel: az erkölcsi bizonyítványban nem szerepel a gyanúsítotti nyilvántartásba vétel ("rabosítás") és az ügyészi megrovás, csak a letöltendõ és a felfüggesztett büntetés.
Megtörtént, vége.

Most értem haza, 10:00-re idéztek be az atom városába. A portán bejelentkeztem a századoshoz, aki le is jött hozzám, és azzal kezdte, hogy pontot rakunk az ügy végére, ne izguljak, felajánlotta, hogy tegezõdjünk. Ó, mondom magamban ez itt egy mézesmadzag, nem eszem meg. De nem. A fickó egy (soha nem mondtam/írtam még ilyet rendõrrõl) korrekt, humoros, segítõkész! ember volt, látszott -és mondta is-, hogy ezek nem azok az ügyek, amivel szívesen foglalkozik százados létére, de sajnos kötelezõ, tisztában van vele, hogy mi nem vagyunk bûnözõk (!!!), és hogy a bûnözés nem ott kezdõdik, hogy az ember rendel postán 1-2 cd-t. Én csak néztem magam elé, és egy néma monológban mondtam, hogy ha ennek a fele igaz, már jó napom van és szerencsém. Így lett.

Kezdjük az elején. Elmondta a leírt mondatokat, de ezt egy oldott beszélgetés keretén belül, egyáltalán nem voltam feszült, holott ideges típus vagyok. (fõleg amikor bementem az oroszlán barlangjába (nem voltam még), a pulzusom enyhén súrolta az emberi maximumot) Megmutatta a cca 200 oldalas szakértõi véleményt, mely a már említett software-ek listájából, (már csak az értéket képviselõ programok szerepeltek rajta, a 0 Ft-osak nem) a winchesterem FAT táblájából (!!!) és a programok értékébõl állt, amelyet a Depo (www.depo.hu) szerint árazott be.

Nagyon lényeges!!! Elmondta, hogy a Btk módosítása és július elsejei hatályba lépése miatt az ügyészség utasította a paksi rendõrkapitányságot, hogy másfél héten belül tegyen ponton az ügy végére. Ennek következtében gyorsított eljárás folyik, nem hülyéskednek azzal, hogy kölcsönadtad-e valakinek a programot, stb. És a lényeg: A RENDÕRSÉG MINDEN ESETBEN (kivétel természetesen a terjesztõ) MEGROVÁSI JAVASLATTAL TOVÁBBÍTJA AZ ÜGYÉSZSÉGNEK AZ EGYES ÜGYEKET!!! Ergo NEM LESZ TÁRGYALÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez elsõ kézbõl származó információ, nem állítólagos, ez tuti. Valószínûleg ez is annak tudható be, hogy az ügyészség minél elõbb le akarja zárni az ügyet az új, számunkra is kedvezõ Btk hatályba lépése miatt.

Úgy vettem ki a szavaiból, hogy a szakértõt sem mi álljuk, azt mondta hõzöngve (amúgy igaza volt), hogy ez az egész ügy a rendõrségnek egy nagy ráfaragás, kidobtak az ablakon 200 MILLIÓ, azaz KÉTSZÁZ MILLIÓ FORINTOT a szakértõre. Most vonatkoztassunk el az összegtõl (ami kissé nehéz 😊, itt a hangsúly most azon van, hogy a rendõrség dobott ki ennyi pénzt. Sajnos nem kérdeztem meg, hogy akkor most õk, vagyis az állam állta ezt is? Remélem igen. (Az én átvizsgálásom 400.000 Forintba került amúgy, ezt is elmondta)

Fiatalkorúság kérdésében nem volt szerencsém. Mivel a házkutatáskor már betöltöttem a 18-at, így felnõttként bírálnak el. Felvetettem a jegyzõkönyvbe, hogy a rendelésnél még kiskorú voltam, remélem az ügyész is elolvassa tüzetesen. Szóval nincs jelentõsége, csak akkor, ha a házkuti idején még kiskorú valaki. A rendelést nem tudtam letagadni, mivel az orrom elé rakta a HELYI POSTA ÁLTAL FÉNYMÁSOLT KIVONATOT A POSTAI CSOMAGJAIMRÓL (!!!!!!!), mármint azokat, amelyek a terjesztõtõl jöttek. Hát mondom ezt nehéz tagadni, igen, rendeltem tõle. Azt, hogy miért mondtam meg, hogy játékot rendeltem, más tészta. Tudni kell, hogy még a házkutatás után szüleim egy ügyvéd ismerõsükkel közösen, a tudtomon kívül írtak egy panaszt a Rendõrségnek és az Ügyészségnek, melyben az szerepelt, hogy a "fiunk kiskorú volt, mikor rendelt emlékezete szerint néhány cd-t, melyeken játékok találhatóak". Ezek után nem mondhattam azt, hogy selyempapírt rendeltem és dianás cukort, mivel elõtte volt a levél is. De ez most nem számít.

Megkérdeztem azt is, hogy ha Csiki-Szász és Psáder bp-iek, mit keresek most Pakson? Elmondta. A bizonyos Engler Attila (úgy emlékszik) egy paksi fazon, aki dekóderekkel (televíziózás) foglalkozott, valami illegális tevékenységet folytatott. Kimentek hozzá házkutatási paranccsal, és az akkori idõs tiszt, aki vezette a nyomozást, eléggé rá volt pörögve a másolt cd-kre és hasonló dolgokra, és mivel az Englernél állítólag százas nagyságrendû kompaktlemezeket találtak, megkérdezték tõle, hogy ugyan mondj má' meg, honnan vannak. Õ pedig készségesen elhintette, hogy Csiki-Szásztól, azaz Castellumtól rendelte. Hát ez az alfája az egésznek. Megértettem, kik ezek az ismeretlen nevek, akik által kijöttek hozzám házat kutatni. Beköpte a castellumot, kimentek hozzá, az meg szépen kitálalt minden nevet (emilek vagy utánvétes cetlik útján), akinek küldött, gondolom vádalku gyanánt (ezt nem mondta a százados, ez már csak az én véleményem) Összefoglalva azért kerültünk Paksra, mert az Engler-féle ügy ott kezdõdött, és mivel a paksiak kezdték meg a nyomozást a 2 ügyben, õk is fejezték be, annak ellenére, hogy a terjesztõk pestiek. Mondta még, hogy -már megszokott módon- az ország minden pontjáról jöttek emberek ez ügyben kihallgatásra hozzájuk.

Az általam levitt szoftvereket nem számíttattam be, megbeszéltük ezt is, hogy nem nagyon lehet. Elfogadta volna számla nélkül a gyári cédét, de mikor mondtam, hogy lehet, hogy nem egyezik meg a sorozatszáma a lefoglalt winchesteren szereplõ programéval, (holott a verzió stimmel) azt válaszolta, hogy akkor szerinte ne erõltessük. És miért? (a következõ fontos info) CSAK AKKOR EMELNEK VÁDAT, HA EGY JOGTULAJDONOS (pl. Adobe, m$) ADOTT PROGRAMJAI ELÉRIK AZ 1.000.000 FORINTOS HATÁRT. Akkor viszont bukta. Nekem szerencsére csak az összérték volt kereken egy milla, így nem lesz bajom. Nem is erõltettem a szoftverek lehúzását a listáról így, mivel tényleg nem azok voltak a gépen, és mivel a sorozatszámát, kulcsát felírta, a szakértõ (lehet, nem biztos) megállapította volna, hogy nem egyezik, és lehet, hogy mehettem le volna megint, de nincs az a pénz, amiért én még egyszer Paksra dugnám az orrom.

A kihallgatás abból állt (észre se vettem, hogy elkezdõdött), hogy az addig elmondottakat leírta gépbe, közösen megfogalmaztuk, hogy jól hangozzon, felvetettem azért a kiskorúságomat, meg számos pozitív dolgot, ami remélem majd használ nekem. Bele kellett írni az önéletrajzot (!!!!), ami nekem még elég sovány, mivel 20 éves vagyok, így csak a sulik mentek bele, nyelvvizsga, stb. természesen árnyaltan és szépen. Ezek után még az adatokat rögzítette, szüleimrõl, családi állapotomról kérdezgetett (foglalkozás, stb.), voltam-e katona, végzettségem, komolyan mondom már csak a kedvenc színemet hiányoltam. Ja, megkérdezte ismerem-e a fenti személyeket, mondtam hogy természetesen nem, soha nem találkoztunk, én csak egy Castellum nevet ismerek, de hogy ki az, arról halvány lila dunsztom sincsen. Kérdezte, hogy rendeltem-e mástól, illetve többet mint 2, mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte még, hogy amit rendeltem, az szerepel a winchesteren. Mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte, hogy Miket rendeltem. Nem emlékszem. Úgyhogy a fõbb dolgokra a helyes választ adtam, hozzá kell tegyem ezek mind igazak is voltak.

Most tényleg nem emlékszem 😊 több információra, amit mondott, de úgy gondolom ez is rengeteg. Nem azt mondom, hogy összehaverkodtunk, de teljesen normális volt, lehet, hogy más körülmények között semmibe vesznek és egy kukkot nem mondanak az ügyrõl és hátterérõl, valamint a feltételekrõl. Sok mindent megtudtam, remélem meg tudtam nyugtatni azokat, akik ez után mennek még kihallgatásra Paksra.

Khmm. Természesen kihagytam valamit. A "rabosítást", õk így nevezik. Megkérdeztem mióta hatályos ez az egész: 2000 márciusától. Azóta kötelezõ minden gyanúsítottat lefényképezni 4x: jobbról - balról - elõlrõl és elõlrõl valami számokat tartalmazó táblával. Ezek után ujjlenyomatvétel következett, mind a 10 ujjamról külön külön és egyben + tenyérlenyomat, ÉS MINDEZ HÁROMSZOR. Tehát durván fél óra volt ez a procedúra, de szerencsére ezt is egy fiatal srác végezte, akivel eldumáltam és elszívtunk egy dohányterméket is, tehát ez is könnyen ment. Nem mondom, hogy megszerettem a rendõrséget és ezen túl feltétlen híve és tisztelõje leszek, de ez a 2 fazon teljesen rendes volt velem. Miután megtörtént a rabosítás, ez a fószer kikisért a kapuig (!!!!!), elköszönt és kellemes hétvégét kívánt, én pedig viszont kívántam neki, és elégedetten, kellemesen csalódva jöttem ki az épületbõl...
Breki33
hát én pedig örülnék ha ez a fórum elkezdene süllyedni és végre elfelejthetnénk ezt az egészet...
attol még hogy a rendõrõk esetleg olvassák is, az egy darab biró elég valoszinutlen, mondhatnám 0%

egyébként én örülnék ha informatikailag tájékozotabbak lennének a birók, nem születnének ilyen döntések, ha valamennyire képben lennének

Breki33
szerintem hirdest ki hogy a biroságot akarod átverni

gondolkozzál már hova irsz........
Az igazolás úgy tûnik nem fog menni, kölcsön kéne kérnem kb. 15 programot, régieket (pl. fényképüzlet ötpontnulla, premier ötpontot, ezek az eboda nevû, visszafelé olvasandó cég termékei, m$ programokat, pl. millenniumi operációs rendszer, "iroda" kétezer), és az ismerõseim közül mindenkinek csak újabbak vannak. Ha valaki ki tudna segíteni pár eredeti nyomott cédével 1 napra, egy életre lekötelezne, de gondolom erre csekély az esély. De ha mégis, írjatok emilt legyetek szívesek! Örülnék, ha sikerülne lefaragnom az árat valami barátságosabb szintre.
szerintem igazolj minél több programot, amennyit csak tudsz, legalábbis a tapasztalatok azt mutatják, ha mindet bemutatod, ejtik az egészet

kiskoruként fognak elbirálni, bár nemtom számit e e ez egyáltalán bármit is

polgári per max. a büntetojogi lezárása után lehet, ha rádbizonyították a dolgot

Üdvözletem mindenkinek!

A paksi delegáció tagja vagyok. Június 6-ra szól az idézésem 10-re. Megy valaki aznap le?
Tõlem 2 éve vitték el a gépet, de mást (cd) nem, ami elég érdekes. A winchesteren lévõ anyagokból 1 millás értéket hozott ki a "szagértõ", most kéne igazolnom a programok eredetiségét. Lesz sztárfotó, meg ujj/tenyérnyomat, amit kissé megalázónak tartok, de hát ez a szabály: a gyanúsítottakat nyilvántartásba kell venni.
Mire számítsak? Mit mondjak? TANÁCSOKAT KÉREK a tapasztaltaktól. Van rá esély, hogy ne legyen tárgyalás és lezáruljon most az ügy? Hozzá kell tennem, hogy az állítólagos elkövetéskor én még csak 15-16 éves voltam, tehát még javában kiskorú. (most 20 vagyok) Nem úgy szól a törvény, hogy ha az elkövetés idején az illetõ kiskorú volt, akkor aszerint kell elbírálni az ügy további szakaszaiban is? Hahh. Rengeteg kérdés. Írjatok kérlek hasznos információkat. Ha lesz tárgyalás, akkor arra ismét másfél-2 évet kell várnom? Lehetséges, hogy polgári perrel a bsa rámveri a pénzt? (lent olvastam ilyen esetet) MI LESZ???
Frank99
már írtam oda is neki szépeket a témáról..

Aramir
Nemcsak ide írt, a poogramok beszerzésébe is teleírta a topikokat. Egy kis naív gyerkõc lehet.

Frank99
ez szerintem egy okos kis mókamester.
Lehet hogy a fasz kis Kenéz elvtárs H.vásárhelyrõl...

Aramir
Én nemakarok beleszólni, de nagyon nemjó topikba írkálod ezt be, ha már spammolsz, akkor legalább nézd meg, hogy hová.

Szuperzsaru, te egyáltalán benne vagy a hódmezõvásárhelyi ügyben, vagy csak a paksiban? Mert ha csak az utóbbiban, akkor könnyû neked nem hibáztatni azt, aki nem fizeti be a maga részét. Én bizony hibáztatom, mert aki nem fizeti be, az nem a bírónõvel cseszik ki hanem azokkal akik ugyanúgy meg lettek szívatva mint õ. A bírónõ nem akar egymásra uszítani bennünket, mi érdeke lenne ezt csinálni? Egyszerûen csak nem akart azzal sem veszõdni hogy a perköltséget elosztja, és ezzel a megoldással egyszerûen kibújt a felelõsség alól. Nem kell itt semmiféle összeesküvést feltételezni. Ugyanúgy ahogy az ügyész sem akart 100 emberrel külön vacakolni és ezéárt átadta az ügyet a bíróságnak, a szõkeség is a legegyszerûbb megoldásokat választotta, az ítéletben és a perköltség megosztásában is.