3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Cat #1656
    tökéletesen egyetértek, szánalmas amit csinál
  • akos
    Hónapok óta játszod itt a mintapolgárt, aki oda van meg vissza a szerzői jog védelméért, habzó szájjal vergődsz itt a törvénytelenségek ellen, de azért lazán megzsarolnál egy embert. Hát ez aztán tapsot érdemel...
  • Vlala #1654
    Figyu, ez a tanárnőhöz való hozzáállásodtól függ. Én lazán leírtam volna neki valami durvát, obszcént, ajánlatot a feladatsora leendő helyére stb. Ha felháborodik, és viszi az igazgatóhoz, megmutatom meg neki a crackes sort, kiselőadást tartok a szellemi termék jogvédelméről, és ő messzebbre repül, mint én... lehet, hogy jobban jár a cumival... ööö... akarom mondani a négyessel. [gonosz]

Örömmel látom, hogy egyszeriben mindenki hatalmas empátiát mutat szegény rendőrök felé. Nem elég a közlekedés, még a warez is... szegények.
  • SoDI---
    náci propagandáért nem csuknak le?

Nem terjesztek náci propagandát, de ha így lenne, akkor sem csuknának le érte, mert önmagában az még nem büntetendő.
  • SoDI---
    nem kell pucolni a gépen semmit.
    egyetemi campus licensz keretében van windows-om, meg office-om.
    minden más pedig pedig 30 napos próbaverzió, crack nélkül.

de azért kösz, hogy szóltál :)
  • nemcsakfeel
    náci propagandáért nem csuknak le?
    majd szólunk az érdekedben
  • tudatlanka
    SoDi azért nem ártana az otthoni szgéped rendberaknod esetleges nem odavaló cuccok eltüntetése véget.Hozzáteszem oprendszerre is vonatkozik.,jaa sima törlés nem elegendő format erősen ajánlott.
  • Demon Eyes Kyo
    Igen, elvárom, hogy engem se jelentsenek fel :)
  • Bandee1987
    De azért ez egy érdekes( sőt, sztem inkább pojénos) eset.
  • Bandee1987
    nem dolgozat volt ez, hanem egy sima órai feladatsor. Amúgy meg nem jelentek fel senkit, mert geci nem vagyok.
  • harcu
    Hidd el, a közlekedési részleg nagyobb büntetésnek számít. Kint járőrözni télen az utcán, avagy nyáron a 500 fokban.
  • Punkerwork
    sajna igazad van :(
  • SoDI---
    danke ;))

de soha nem fogsz tudni meggyőzni arról, hogy a rendőrségen belül nem ugyanolyan büntetésnek számít a warez-ügy, mint amikor falusi iskolában egy tanárt a cigánytosztályhoz rendelnek ki osztályfőnöknek :)
  • Vlala #1643
    [tapsvihar]
  • Vlala #1642
    ilyen hozzáállással nem is lesz
  • Vlala #1641
    Ilyenkor kell beírni válasznak, hogy www.bsa.hu. Majd leesik neki.
    Egyébként ezért lazán feljelenthetnéd a sulit. Várd meg, míg a tanárnő kijavítja, aláírja, aztán ted el jól, "lehet, hogy meg tudtok egyezni". Érted, mire gondolok, eggyel jobb jegy, némi jutatás, stb... :-)
    Egyébként szerintem ő sem tudta, ezért tette bele a dolgozatba. Nem merte megkérdezni, ezért betette a dolgozatba.
    Mire ezt leírtam, már találtam free PDF-szerkesztőt...
  • SoDI---
    off:

FlashPaper
    Demo innen

A crack-kel kapcsolatban meg mondd meg neki, hogy azt csak akkor kap, ha előtte leszúrja valamelyik haragosodat egy konyhakéssel, mert fogat fogért, csókot csókért, bűncselekményt bűncselekményért, úgy illendő :)
  • Bandee1987
    Tegnap info gyakorlaton tanárnő feladott egy saját készitett feladatsort internettel kapcsolatban, az egyik kérdés a köv volt:
    - Szeretnénk egy PDF fájlt átszerkeszteni. Honnét tudunk
    letölteni ehhez programot, esetleg ehhez Crack-et?

És ez nem vicc, ez is az egyik feladat volt, hogy megválaszoljam...szal ennyit a jogtisztaságról...
  • SoDI---
    oks
  • SoDI---
    Na jó, meguntam a témát, további jó vitatkozást :)
  • Punkerwork
    Sodi plz ide ne úgy írj mint a gumiba.
  • SoDI---
    ...le volt írva...
  • SoDI---
    INDIÁN! :D
  • SoDI---
    illegális tartalom birtoklása/terjesztése ugyanolyan bűn

TV-rippelről van szó.

Azt nem illegális birtokolni, csak terjeszteni az, ahogy most utána olvastam.

De szerintem ez le volt már írni néhány százszor.
  • fifi
    van ma Magyarországon:"fegyelem, tisztaság, biztonság"?
    nincs mert a zsarunak egyszerűbb lemeszelni engem mert bekapcsolva hagyom a ködlámpát, és nyúvasztani fél órát, mint azt az indiánt elkapni, aki napi 5-600 ezer forintot kaszál lóeladással, és mégcsak nem is adózik utána...
    Zsaruk vegetálnak...Bár valahol megértem őket. Az ilyen tálcán kínált ügyek után meg verik a mellüket, hogy a magyat bűnüldözés...

részemről ennyi.
  • Vlala #1631
    A rendőrség nem hivatal
  • Vlala #1630
    Jól veszem ki a szavaidból, hogy azért bűn a warez, hogy a rendőröknek legyen dolguk?
    Ez szvsz akkora baromság, mint ide Mekka...
    Szerinted azért rendőr a rendőr, hogy papírokat töltsön ki?
    Vizsgáljuk meg a szót, ugyanis összetett szó. A eleje az, hogy rend. Akik még nem láttam ilyet, annka elmondom, hogy fegyelmet, tisztaságot, és biztonságot jelent. Az utótagot, az "őr"-t azt hiszem, nem kell magyaráznom. (úgyis beleköttök) Őr: vigyázó, gárdista, aki felel azért, hogy valami - ez esetben a rend - meglegyen. Hagyjuk a nyelvtant.
    Tényleg a bürokrácia virágzását éljük át, az ország egy nagy vécé, ha van papír, akkor megy, ha nincs,akkor bele sem érdemes kezdeni a munkába, mert a végén sz@rban maradsz. Az előbb valaki majd' fejemet vette, mert "túloztam". Nem túloztam. Egyáltalán nem. Ha valakire rá lehet küldeni 12 fegyveres "ítéletvégrehajtót", úgy, hogy senki nem tud róluk semmit, vagy éppen a nyílt utcán "máig ismeretlen tettesek" agyonlőhetnek egy embert egyetlen szaváért - mi lenne, ha még ez a kevés rendőr sem lenne?

Nem tudom, milyen nyelven (talán a gumis kimantuácsá ropátát kemiftá huácsá marhaság lenne jó) nyelven kellene még elmnodani, hogy a szerzői jogok megsértése, illegális tartalom birtoklása/terjesztése ugyanúgy bűn, mint Carmageddont vagy Hitmant játszani a nyílt utcán, élő célpontokkal. Nem akkora bűn, de ugyanúgy bűn, és örökölte a bűnnek azt a tulajdonságát, hogy büntetendő. A rendőrök csak azt büntetik, aki bűnös. Az, hogy a fél ország bűnös, és pont téged kapnak el, az pech, de korántsem alaptalan és igazságtalan eljárás.

Nem szeretném újabb tpicban, immáron n+1-szer leírni ugyanazt.
  • SoDI---
    visszaolvasok
  • akos
    Ez is ismerős. A mi rendőrünk is pontosan így adta elő nekünk magát. Unta, flegma, bagatelizálta az egészet...
    De nekem mindegy, mit hiszel.
  • SoDI---
    Ha mondjuk már nagyon nincs miről papírt írni, akkor egy falusi polgármester azt mondja kínjában, hogy nosza, kezdjük el birságolni azokat, akik nem kaszálják le a parlagfüvet.

Vagy nézzük meg, hogy nem-e román az a csávó, aki Mari néni kertjében ássa a gödröt. Ha román, akkor tök jó, mert feketemunka, gazdasági bűncselekmény, lehet írni aktát megint sokat.

Meglesz a sok hivatalos papír, meg lesz egy kis bevétel is.

Kazángyár kazánt gyárt.
    Monitorgyár monitort gyárt.
    Autógyár autót gyárt.
    Hivatal aktákat gyárt.

Mert ez a feladata :-))
  • fifi
    ez tényleg igaz...
  • SoDI---
    Láttam a kiscsajon (hadnagy úrhölgyön), hogy kurvára unja, mert nem ezért végezte el a főiskolát, hogy azt hallgathassa, két éve milyen Irigy Hónaljmirigy műsort töltöttem le a netről. :-)) Valami azt súgta, hogy nem ez volt, ami motiválta abban, hogy rendőrtiszt legyen :-))

Ha valamin 5 másodpercnél többet gondolkodtam, rögtön ugrottunk a következő kérdésre :-))

Tudod, miért vannak warez ügyek? Én most rájöttem.
    Nem azért, mert Microsoft, meg BSA. Ugyan már!

A rendőrség olyan, mint egy hivatal. Godnolj rá úgy, mint az önkormányzatra. Csak éppen néha rablókat is elfognak. Na most mire van szüksége egy hivatalnak? Ügyre. Valamivel foglalkoznia kell, mert különben haszontalannak látszik, és az nem érdeke.
    Magyarországon az adók nagy része arra megy el, hogy papírokat gyártanak közalkalmazottak. Sok közalkalmazott sok papírt. Mindenhol.

És a warez erre tök jó, mert lehet írni csomó aktát.
  • Vlala #1624
    Nem túloztam, csak fellátok a következő lépcsőfokig, és elmondom, amit látok.
  • Vlala #1623
    Visszaértünk az elejére, "bejártunk a Zen-kört" (ezt a múltkor tanultam, megtetszett)
    nem kötelező warezolni... nézd más szemszögből. Ha a Te programodat látod a warezlisták élén, miközben hónapokig/évekig dolgozott rajta a Teamed, más meg egy huszárvágással feltöri és feltölti ftp-re, neked meg 0 hasznod van a munkádból - na akkor mondd, hogy fakalap a rendőr, aki leállítja ezeket.
  • fifi
    nem erről beszélek...nem kell túlozni.
    sok rossz tapasztalatom van régebbről a rend őreivel, és ez ma sincs másképp.
  • Laalee
    majd ha csikosruhában kocogtatod a falat a fémbögrével, mert warezoltál akkor is igy gondolj rájuk :D
  • Vlala #1620
    Sodi---val vagyok...

Ha Te követsz el baromságot, és a rendőr észreveszi, nem a rendőr a hülye.
    Képzreljétek, mi lenne rendőrök nélkül. A nyílt utcán lelőhetnék bárkit, akinek nem tetszik a mosolya.
  • fifi
    Csókolj nekik kezet is akkor...
  • SoDI---
    Te lehet hogy egy gonosz gecit látsz a rendőrökben, de én egy munkáját végző embert, aki 8 órában dolgozik, csak éppen speciálisan más a munkája, mint az utcaseprőnek.

Vagyis nem egy gonosz szörny, aki rács mögé akar juttatni téged, de van munkaköri leírása, például ha jön egy bejelentés, akkor vizsgálódnia kell.

Én nem vagyok hajlandó rendőrállamként nézni Magyarországra, mert akkor azt kellene mondanom, hogy el kéne húzni innen, de én ilyet sose mondanék.
  • akos
    Ha egy kicsikét visszaolvastál volna a topicban, láthattad volna, hova is vezet a jóhiszeműen mindent bevallás.
    A rendőrökkel jóhiszeműnek lenni? No way!