Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaksunamon: látom te is látogatod mindkét fórumot. Ezeken kívül még ismersz mást is?
miért lett moderálva a hozzászólásom?
Anaksunamon: Azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném "szegény"-nek Csepiga Istvánt. Sem a szó szoros értelmében (eszméletlen sok pénze lehet a jópár nagyon erõs macskakörmök közé tett "szakértõi" munka után), sem elvont értelemben nem érdemel sajnálatot azért, mert az adatait nyilvánosságra hozták. Én is kiderítettem amúgy, nem nagy kunszt, egy egyszerû keresés a Google-ban. (Csepiga István, Gyõr; Graf-Get Számítástechnikai kft) A neve már annyi szakértõi vizsgálatnál szerepelt, hogy lassan azt hiszi az ember, hogy azért halad ilyen lassan a vizsgálat, mert egyedül csinálja az egészet. (nagy csókos lehet...) És láss csodát: neked is õ vizsgálta valszleg a 38 cédédet Gyõrben, nálunk is õ volt, és már Arzén cuccait is õ szagértette még a 90es évek végén, persze mindezekért mindig 6 számjegyû összeget számlázott ki. Általában a Depo-ról árazza be a cuccokat, és eszméletlen pancser. Shareware/freeware-t simán beáraz, már rég nem kapható szoftvereket eredeti áron tüntet fel, stb. Szóval nyugodtan írják ki nevét címét. Ha normálisan végezné a dolgát, és LEGALÁBB MEGJELENNE A TÁRGYALÁSOKON, HOGY A HIBÁIT EGYÁLTALÁN MEG LEHESSEN TÁMADNI, akkor még talán sajnálnám is, hogy oda lettek dobva az adatai az általa is megtépázott és balsorsukban tetézett "bûnözõk (azaz mi)" közé. Nem tudom sajnálni ezt az embert.
Amúgy tõlem 38 db cdét vittek el ezt is gyõrben vizsgálták
nem tudom az ember nevét. Márciusban vitték el és 3 hete küldték vissza õket.Szerintem gyorsítottak az eljáráson.
Az okos ráírta a trialos szoftverre, hogy 28 000 ft
mert nem törölte 3 hónap múltán a cdérõl, na ez már nem semmi!

De a szegéy embernek nevét címét kiirták. Nem lennék a helyében.

Fefe
Azért ilyen drága a szakértõi vizsgálat 😊 De a viccet félretéve tényleg elég nevetséges 2 évig vizsgálni azt a 13 Cd-t

Én nem vagyok szoftver szakértõ, de szerintem azért túlzás 2 évig vizsgálni 13 cd-ét, szerintetek? Az ilyen embert nem szakértõnek de még lammernek sem nevezném!!
Az meg a másik szívesen körülnéznék ennek bírónak a szûk családi körében fellelhetõ számítógépein./unoka stb/ Szerintetek találnék valamit?

http://200nap.tvn.hu/

Ehhez nincs mit hozzátennem, rettegjetek ti is hogy ne csukjanak börtönbe benneteket is....
Ezekután azt mondom akinek van pénze az fizessen mert börtönbe viszik ne higgyetek se a bírónak se az ügyésznek aki azt mondja hogy ezért (cd vásárlásért) nem lehet börtönbe kerülni 7 hónapot "kissé" sokallok érte...
Kiváncsi lennek erre a paksi vagy szekszárdi bíróra aki egy ilyanért 7 hónapot ad de ha bevisznek egy rablót vagy tolvajt azt meg elengedik mert ugymond "megélhetési bûnözõ" nem bántja az igazságérzetét? Egy ilyen bíróra nem merném rábízni magam ezekután sõt semmilyen ugyben sem...

200nap
Mike at home
nade ugye veszek egy par DVD-t

jo draga, minden, szal feltem

nem masolhatom le magamnak, hogy a masolatot nezegessem az eredeti helyett, mert az buncselekmeny

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ha felveszed vieora nem buncselekmeny
ha videorol divx-be tomorited, es a kazettat eldobod, akkor az (vagy nem, mert ugye en is csak ugatom a temat)

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ha másvalaki feltörte a védelmet, akkor már le lehet másolni. A feltörésért meg az elkövetõ viszi el a balhét.
Ezt a linket ajánlom figyelmedbe!

http://hirtv.hu/modules.php?
op=modload&name=News&file=article&sid=16497

Kedves Cat! És mondd csak: ha egy legálisan mûködõ szerverrõl (pl. a fizetõssé vált Kazaa) töltök le pénzért mp3-at, akkor hogyan mutassam be a rend õreinek az eredeti CD-t? :-)
Vagy ha pl. az RTL Klubról rögzítek videóra egy 600 éves Jackie Chan filmet, akkor ezzel létrejött a szerzõi és szomszédos jogok megsértése? :-) Ne viccelj már! Pont ezért építik be a jogdíj egy töredékét a különbözõ hordozók árába!

Egyébiránt pedig néhány hónapja saját kezûleg szolgáltatta vissza nekem a rendõrség az összes mp3-as CD-met és DivX-es filmeket!
Lehet hogy mindenhol üldözik ezt a tevékenységet,de a büntetési arány az bizony nem ugyanaz. Kizárólag a terjesztõket ítélik ek.

vigasztaljon, hogy nem csak magyarországon, hanem az egész világon igy van

Persze a törvény szerint csak a szoftver szellemi tulajdon!!!! Mert a szoftvert nem lehet gyüjteni mint mondjuk mp3-at.Csak úgy saját szórakozásra?
Ezzen a ponton kell meghúzni a határt, én nem vagyok jogász de igazságérzetem van. Ez a törvény nem a magyar állam igazságérzetét tartja elsõnek hanem a nagy zárt forrásu multi érdekei szolgálja.Ezzel a törvénnyel megvádoltak és bünözövé kiálltottak több százezer magyar állampolgárt aki még csak nem is sejti , törvényen kívüli .
Ez zavar és fog zavarni mindig.!!!!!!!!
Szerintem, és még sok más felhasználó szerintaz lenne az igazságos, hogy KIZÁRÓLAG üzletszerüségbõl írt szoftver, mp3, film legyen büntetendõ!!A nyomozóhatóság pedig azért van ,hogy ezt a vádat igazolja.Ez igy ferr!!
Tisztelettel egy kicsit felhúztam magam.

Mike
régen saját magadnak lemásolhattad a a lemezt kazettára, stb
végeredményben amit megvettél, azzal azt csinálhattál amit akartál, max forgalomba nem hozhattad
ma semmit nem tehetsz, de azzért az üres hordozókra jogdíjat azt fizetned kell

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
ha a kódolást nem töröd fel, hogy másolod le?
még a sajátodat sem másolhatod le, a kódolás feltörésével

szal vicc

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Cat,
azért van az ügyvéd meg a törvény is hogy betartsák, minden oldalról.
Tudomásom szerint ez a törvény 2000 után született.
És igenis,harcoljon mindenki, akit azért akarnak megbaszni,mert mp3 van neki otthon van video.
Szoftver az ne legyen.
A törvényben nem szerepel amit írtál, és nem is így van. Nem kell hogy az eredeti a sajátod legyen, akár kölcsönzõbõl kivett DVD-t lemásolhatsz és jogszerû lesz (amennyiben a kódolást nem töröd fel hozzá.) Ha valaki már feltörte akkor az az õ baja, de te arról is készíthzetsz másolatot. Az Artisjus honlapján is fent van ennek a lényege, valaki már beidézte ide korábban.
Itt a másolaton van a hangsuly! Ha nem tudod bemutatni az eredetit, akkor az nem másolat, hanem szerzõi és szomszédos jogok megsértése.

az, hogy mit mondd a neten egy ügyvéd, és mit mondd a birónõ a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az két külön dolog

Így van, saját felhasználásra bárki tarthat otthon filmet, audio anyagot! Nekem is visszaszolgáltatták a hatóságok...

Az ide vonatkozó jogszabály imigyen szól:

"35. § (1) Magáncélra bárki készíthet a mûrõl másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti mûre, a mûszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel mûködtetett adattárra, valamint a mû nyilvános elõadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.

(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.

(3) Nem minõsül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a mûrõl számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot."
Sziasztok!

Valami nagy félreértés van itt, ugyanis a legjobb tudomásom szerint, ma a hatályos törvények szerint video filmet és mp3 zenét is nyugodtan tárolhatsz otthon és tölthetsz le a netrõl is, nem számít bûncselekménynek.
Ezt az Ormos ügyvédi iroda ügyvédje nyilatkozta a neten, itt a fórumon is fent volt a link.
Program az egyedüli, amit magánember sem használhat, ha az nem az eredeti.
Filmek és mp3 esetében egyedül azok félhetnek, akik azt terjesztik és vagy felteszik az internetre.

Üdv: Mutyi
asva??? eddig csak a bsa járt házkutatni, most már õk is?

Sziasztok.A férjemnél az ASVA volt kinn rendõrökkel együtt.Na mármost az ASVA audio vizuáli akárki,tehát csak filmek és zenék érdeklik és ebben szakértõsködnek.Akkor hogy a fenébe foglalhatták le a férjem progis CD.it?Igaz másolatok voltak,de nem terjesztette és másolta ,árusíytotta õket,csak voltak.Akkor kinek okzott kárt?És a lefoglalás jogszerû volt ,ha már ellenõrizni jöttek akkor inkább a BSA -val jöttek volna.

Frank99
a megrovás nem szerepel az erkölcsiben...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Errõl megint csak nem tudok érdemben nyilatkozni. Kérdeztem az ügyészt ezzel kapcsolatban a tárgyalás végeztével; õ azt állította, hogy az erkölcsi bizonyítványban ennek nem lesz nyoma.
Persze azt is mondta, hogy a BSA nagy valószínûséggel nem követel majd kártérítést tõlünk...
Szóval a fene tudja, hogy mennyit érnek a szavai.
Ha majd megkapod az erkölcsit, kérlek tájékoztass minket is.

Srácok, nem b@sztatni akarlak benneteket, de ahelyett, hogy mindenki a tippjeit írja meg az itt feltett kérdésekre (biztos tudás hiányában ugyebár) - amolyan vak vezet világtalant alapon - miért nem valami illetékest hívtok fel ezügyben? Pl.: Hmvh bíróság, stb.

Szerintem az ítélet jogerõre emelkedésétõl indul.
Frank99
ez hogy került ide???

Hát nem tudom nekem is azt mondták de utána meg kiderült mindegy mert a szakértõi díjat akkor is ki kell fizetnem per ide vagy oda persze akkor még kevesebb. Megvárják amíg keresel vagy a szüleidtõl fogják levonni. Részletfizetés lehetséges mivel én összetéptem a csekkeket amiket küldözgettek ill. az utóbbiakat visszaküldettem a postással. Így most a fizetésem harmadát vonják le 1 évig. Ha fizetsz önként a rendõrségnek annak szerintem az lesz a hátulütõje hogy tényleg megkeresnek a BSA-tól is hiszen gondolják ennek van pénze ettõl belehet hajtani a szoftverek értékét is. Valaki itt írta hogy miért hittem a csajszinak hát azért mert bíró csajszi volt és én azt hittem annak az a feladata hogy meghallgassa az ügyészt meg a vádlottat és döntsön. De nem õ is az ügyészek pártján van ez nem a JAG ahol a végén az ártatlant felmentik mindig. Persze pereskedhettem volna tovább de nem kockáztattam hogy a végére a 2-3 milkobol 10 milko legyen kirugjanak a munkahelyemrõl a házamat meg elárverezzék. A magam módján majd törleszteni fogok, sajnos ez a helyzet ebben az országban.
Van olyan programom, de még ha a teljes árát kifizetem ÁFÁ-val, akkor is kevesebb lesz mint a 27.000-es perköltség, ezért nem különösebben izgatom magam emiatt. Odaadnám nekik 1 forintosokban, számolgassák csak a nyomorultak.
Ha a kártételek között nem szerepelnek a BSA érdekkörébe tartozó programok, akkor nem kell ezen aggódnod. Ha ellenben igen, akkor azért számíts rá... De egyébként fogalmam sincs, milyen szisztéma alapján dolgoznak, válogatnak...

Engem nem kerestek meg és szerintem nem is fognak. De felmerült bennem, hogy ezeket a kárértékeket vajon a másolón is megpróbálják behajtani? Mert akkor duplán kapnak pénzt, minden programért két helyrõl. Ez törvényellenes. Vagy csak a felhasználókat fejik meg?
Nekem a paksi ügyben nemsokára megjön a 100.000 Forintos csekk, de ez még csak a szakértõi+nyomozati költség lesz. Én az ügyészségen kaptam megrovást, nem volt tárgyalás nálam (meg még pár embernél). Vki azt mondta, hogy aki nem tárgyalás után kap megrovást, nagyobb az esélye, hogy nem kell a programok után is fizessen. Elég fasza lenne, mert nekem kb. 600e Ft a BSA látókörébe tartozó programok összértéke. Szintúgy egyetemista vagyok, keresetem nincs. Mi a véleményetek? Mennyire lehet lealkudni az összeget a BSA/Órmótlanéknál majd, ha mégis kapok én is felszólítást? Részletfizetés lehetséges? Ha ezt vki befizeti, van rá garancia, hogy többet nem bacogatják??? (Ebbõl már egy korrekt kocsit lehetne venni amúgy...)
Frank99
ok

Igen, több program; most nincs elõttem a papír, de asszem Autodesk Autocad 190k; Microsoft programok 90k; Symantec programok 90k; és egy Adobe Photoshop 130k (körül-belül) - Nekem így jött ki a 400k durván...

Frank99
oké, nekem is csak egyet, az Autodesk 3d studiót, de azt 430.000 Ft értékben

ezért kérdeztem, mert neked több program UA. érték?

Mivel a teljes kárértékben szerepeltek olyan cégek szoftverei is, akik nem tartoznak a BSA érdekvédelmi körébe; ezért nem a teljes kárértéket, csak azon cégekét, amelyek a BSA szempontjából érdekeltek - lásd #1256

Frank99
a teljes kárértéket kérik tõled, amit a bíróság megállapított? Vagy kevesebbet?

400.000 ft; microsoft, symantec, adobe és autodesk software-ek

Illetve de... tudok: költsék gyógyszerre; az utolsó fillérig!

I.J. Most erre már tényleg nem tudok mit mondani...

FtranX
hát elég gáz, hogy egy pár CD, meg letöltött cucc miatt így megszivatják az embereket.

Frank99
ha hétfõn nekem is megjön, magamhoz is nyúlok....

Frank99
hát ige, akit lehet szivatnak, mert ez könnyebb, a nagyok meg semmi.

Könyvelõként minden programot megvettem, és évente frissítenem kell, sok kis zug-könyvelõ meg lopott(kapott) programokkal könyvel, levelez, excell táblázik, pedig pénzt keresnek vele, én meg állandóan fizetem, és nem jutok egyrõl a kettõre....

jelentsem fel õket?

Frank99
na bakker...

en vagy ket honapja irtam nekik, hogy mennyit tudok , szeretnék fizetni, azóta semmi válasz ...

Az idõk végezetéig... Kezdem úgy érezni, hogy még az unokáimra is rá lesz sütve ez a bélyeg.

FtranX
meddig fog tartani ez az egész ügy?