3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Vlala #1736
    ööö... ezért lop szoftvert?

Várom a kérdéseket!
  • Mike at home
    :)
  • Cat #1734
    az oldal alján lévő kereső a "Rolezx" szóra csak a te hozzászólásodat dobja ki :)
  • Mike at home
    nehogy azt higgyetek, hogy tolunk nyugatra nincs warez

egyebkent meg a masolas halalos bunnek gondoloknak javaslom elolvasni anno vmikor ebben a topikban is leirt, Rolezx oras hasonlatot. nem en irtam

jo keresgelest
  • Bandee1987
    viszont így a helyzet kényszeriti sokszor rá az embert(itt most nem játékokra, hanem felhasználói programokra gondoljunk)
  • Bandee1987
    hát ezaz...
    én biztos, hogy nem
  • fifi
    ha 500ezer nettóm lenne, vajon kockáztatnék warezzal?
  • Bandee1987
    De ezt csak azért írom le, mert egyesek szerint
    "Rossz a vélekedésed.
    Azért, mert keveset keresel / keresnek a szüleid, az nincs összefüggésben azzal, hogy warezkodsz-e. "
  • Bandee1987

" Már sokszor hallottuk: Magyarország a világ legdrágább országa. Drága az adsl, drága a megélhetés, és amit mindig is sejtettünk: drágák a számítástechnikai alkatrészek is. Az okok szerteágazók, kezdve a magas áfától egészen a túl sok kézben maradó túl magas haszonig: hosszú az út a távol-keleti gyártótól a külvárosi kiskereskedőig. Az Index most arra vállalkozott, hogy - eltekintve az okok elemzésétől - összevesse a hazai és a tengerentúli számítógépek árait, majd bekukkantson az öreg kontinens néhány online kereskedésébe is."
    http://index.hu/tech/hardver/szg050128/

Szoftverek esetében sincs ez másképp. Na, most kérdezze meg vki, hogy miért van olyan nagy szintű warezkodás Magyarországon...
  • Cat #1727
    Összeomlott Magyarországon a kereskedelemben jogszerűen terjesztett írható digitális adathordozók piaca
    A CD jogdíj negyvennégy forintra nőtt, ami a cd-k nagykereskedelmi beszerzési árának közel a duplája. Még rosszabb a helyzet a dvd-knél, ahol a jogdíj darabonként százötven forint, amely lemez beszerzési árának több mint kétszerese.

http://index.hu/tech/uzlet/cdvd0130/
  • Cat #1726
    a számítógép ma már régóta nem luxuscikk! ha nincs, nehezen tudod megtanulni készségszinten kezelni
  • Vlala #1725
    mára elfáradtak az ujjaim, holnap ismét várom a kérdéseket!
  • Vlala #1724
    de már rájöttem: min. két oldalas hozzászólást kell írni, abba nem kötnek bele, mert lusták olvasni :-)
  • Bandee1987
    Meg aztán vegyük a lopás tényét. Vegyük úgy, hogy ez az egész dolog lopás. Az én szememben ez erkölcsileg elfogadható, és össze sem hasonlítható azzal, mikor pl. egy nyugdíjas nénitől elvesszük a tárcáját, és a benne lapuló utolsó 1000 forintját. Ez erkölcsileg hatalmas bűn, miközben, ha egy gazdagtól lopsz azt a nép nem ítéli el olyan szinten, hisz több millió ember csinálja ezt.
    A válaszotok valószínúleg úgyis az lenne e hozzászólásomra, hogy "de hát ez akkor is bűn".
    Igen, de kinek a szemében? Az átlagember szemében vagy azok szemében, akiktől, úgymond "lopsz".
    Amúgy a normális rendőrök többsége is azt mondja, hogy hülyeség üldözni ezeket, hiszen a szoftverkalózkodás sohasem fog kihalni. Felesleges ebbe pénzt ölni. Tegyük fel: elkapnak 3 warez ftp-t. Na és?
    A köv. héten nyílik 5 új, szóval inkább a valódi bűnözőkre kéne költenie a rendőrségnek a pénzét. (gyilkosság, rablás, lopás(nem warezolásra gondolok, hanem pl. a boltban ellopsz vmit), sikkasztás)
  • Vlala #1722
    ma is tanultam :-)
    bocs, tanultunk :-)
  • Vlala #1721
    hű, de sokat írtam
  • Vlala #1720
    Ez igaz, 2004. márciusban túl is juotttunk ezen. Az autót nem másolod, ha elviszed, nem marad ott. Viszont ha a szoftvert másolod, és elviszed, az ottmarad. Büntetőjogi szempontból a pénzmásolás (hamisítás) és a pénz ellopása között is van különbség.
  • akos
    Szerintem a te mind a négy éneden kívül mindenki vágja, hogy a fórumon így szoktak hozzátoldani hozzászólásból, ha kimarad belőle valami. :-o
  • akos
    Campus licensz. 5000 ft-ért megkapsz mindent (XP, Office, meg egy csomó más MS termék) és jogtisztán használhatod, amíg tanulsz. :-o
  • Voltan
    Abból nem mindig lehet leszűrni a dolgokat. Meg nem is jön ki mindenhez.
  • Vlala #1716
    igen, mind a négy énem jót nevetett az egészen (a Gumiban máár kitárgyaltuk, hogy nem vagyok skizofrén. Én sem, és ők sem.)
  • Vlala #1715
    öööö... demo?
  • Vlala #1714
    Harcu: [ottazész]
    Valami ilyet szerettem volna én is termelni, csak nem tudok ilyen emberi nyelven fogalmazni.

Én ezeket már elmondtam nekik n+1-szer, ettől lettem szánalmas (és most látom, seggfej is, szerintem Akos nekem címezte :-) )
    Arról van szó, hogy ők nem olyanok, mint mi.
    A hardver nekik a munkájukhoz kell, kivétel nélkül mindenkinek, mert mindenki a SETI program hűséges követője, számítástechnikai alkalmazott, programozó, vagy éppen a vállalkozásának nélkülözhetetlen kelléke a Radeon 9800-as, p2.6, 1 GB RAM csúcshardver (ilyen kérdésekkel... Főnök fia-effekt bejátszik), és mivel meg kellett venniük a drága hardvert a kis pénzükért, amiért napi 36 órát dolgoznak, nem maradt pénzük szoftverre.
    Továbbá, mivel gazdasági vezető beosztásban is dolgoznak másodállásban, hbbiból piackutatások eredményeképp arra a megállapításra jutottak, hogy a szoftver bizony drága, és a programozók és a kiadók tőlünk akarnak lopni, madárnak szeretnének nézni. Ez tarthatatlan, gusztustalan, sőt, alkotmányellenes, ezért másoljunk mindent, és kérjünk két kifli után is ÁFA-s számlát a büfében.

Nekünk pedig senmmi közünk ahhoz, hogy mit lopnak és mit nem, nem mi sz..tuk az esgét, hogy parancsolgassunk, hüle újreg vagyok (itt már szándékosan tértem át egyes szám első szeméélyre, a Te nevedben nem nyilatkozhatom)és az a dolgom, hogy válaszoljak az n+1. "honnantőccsemle" kérdésre is. Azonnal. Mire háromig számolnak.
  • Bandee1987
    Értsd meg, nálam nem az elvből kalózkodás a lényeg, és hogy én lófaszt sem fizetek soha, semmiért. Nálam a termék ára is döntő szempont. De lentebb ezt már a battlefield 42-es példával ki is emeltem.
  • Bandee1987
    1. Több tízezer forintom nincs ilyesmire.
    2., 2a Igen, egy 17 éves tanuló biztos összedob neked pár nap alatt egy microsoft office szintű programcsomagot.
    2b, Az lehet, hogy zavarna, de lefogadom, hogy sokkal többen vennék meg az adott szoftveremet pl. 10000.-ért, mintha pl. 40000.-ért árulnám.
  • Voltan
    Szerintem rosszul állsz hozzá a dologhoz. Én magam is szoktam programokat venni, csak éppen én sem a fáról szedem a pénzt. Ami számomra megéri, azt megveszem. Viszont nem vagyok hajlandó zsákbamacskát venni, jogom van kipróbálni azt a terméket, amit megveszek, mert nem olcsó mulatság. Ezért először megszerzem az újabb stuffokat, játszom velük, aztán, ha tetszik, később megveszem, ha meg nem , akkor hagyom a francba. Az pedig, hogy a számítógépes programokat (jó, oké, játékokat) luxuscikknek nevezed, az egy marhaság. Ezzel az erővel a könyv is az, vagy bármi, ami nem közvetlenül a biológiai szükségleteidhez kell.
    Egyébiránt rémesen csökkent mostanség a játékok prezentációjának színvonala. Nyoma sincs a régi díszdoboznak, szar DVD-tokban adják ki őket, a legtöbben még kézikönyv sincsen, öt-hat CD-t belegyömöszölnek egy vékony tokba (aki megvette a HL 2-őt az tudja). Basszus, ha már annyi pénzt kiad érte az ember, legalább nézzen ki valahogy a dolog.
  • Bandee1987
    itt arról van szó, hogy igazságtalanul magasak az árak az itteni bérezéshez képest, és ugye a kivetett adóról már nem is érdemes külön szót említeni, hisz az is enyhén megdobja a termék árát
  • Bandee1987
    de bizony nagyon is összefüggésben van a 2 dolog. Meg aztán: pl. hogy vegyem meg az office-t, amikor a z több tízezer forintba kerül, és szükséges a tanulásomhoz..., vagy ugyanígy említhetném a delphit is.
  • harcu
    ""akkor nem hízol el, mint egy disznó"

ez meg csak téged minősít"

Ez meg téged. :(
  • harcu
    "A nagy szoftvercégek érdeke ez a sok kalókodás elleni törvény, hiszen ők féltik a vagyonukat, mégis marhára gazdagok..."

Basszus:
    Ha drága a szoftver, de mégis kell, akkor két dolgot tehetsz.
    1. Megveszed.
    2. Megfogod, és megcsinálod saját magad. Utána persze jóval olcsóbban eladhatod, ebből milliárdos leszel.
    2a. Kérdés, hogy képes vagy-e megírni, és hogy mennyiért. Tegyük fel, hogy zseni vagy, és gyorsan összedobod hibátlanra. (A gyorsan és hibátlan alapból kizárható, de most egy tökéletes világot tételezek fel.)
    2b. Persze a többség ezután a te programodat is lopni fogja. Persze biztosan nem fog téged zavarni, hiszen szegények, és nem tudják megfizetni, lopják csak, ha akarják. Miért is zavarna téged, ha éves szinten ellopnának tőled pár milliárdot. Aprópénz, kell a fenének.
  • Mike
    az csak kiegészítés volt, okoska

nevettünk?

ott ül az egész örs a gép előtt?
  • Mike
    "akkor nem hízol el, mint egy disznó"

ez meg csak téged minősít
  • Mike
    hagyjuk már az autólopást, mert az egész más
  • Vlala #1703
    Legközelebb nézd meg, kinek válaszolsz, mert most (soron kívül) jót nevettünk!

"Lehet, hogy nem épp a legtalálóbb kifejezés, hogy szánalmas. Szerintem egyszerűen csak seggfej vagy.

http://www.narancs.com | irc.narancs.com:6667

"Egyszer volt kutyán budavásár" (by Hykao) :o))

Válasz 'akos' üzenetére (#1697)"
  • harcu
    Rossz a vélekedésed.
    Azért, mert keveset keresel / keresnek a szüleid, az nincs összefüggésben azzal, hogy warezkodsz-e. Ha kevés a pénzed, akkor tömegközlekedsz, és nem lopsz egy SL600-as Mercit, mert a franciáknál ez is olcsóbb, és ott sokkal több az átlagkereset, mint itt, tehát az is jár neked. Ha nincs pénzed, ne játssz, ennyi. Az új játékok amúgy is többszázezres konfigokat igényelnek, ha ezt van pénzed kifizetni, akkor fizesd meg a játékot is. Avagy vegyél olcsóbb gépet, és játssz a régebbi játékokkal. Avagy ne is játssz, hanem járj el sportolni, mozogni, akkor nem hízol el, mint egy disznó!

Az a baj, hogy az emberek azt hiszik, hogy nekik jár a CD, DVD, játék, stb, de mivel drága, inkább lopják. Ráadásul szent meggyőződésük, hogy jól is teszik, mert így küzdenek azért, hogy olcsóbbak legyenek. Ez nagy tévedés. Ezek LUXUSCIKKEK. Ha van pénzed, megveszed, ha nincs, akkor lemondandasz róluk. Esetleg ellopod. Ám legyen, tedd ezt, de akkor csendben, és ne siránkozz ezen, mint egyes kisebbségiek szokták, akik miatt sokak zsebében kinyílik a bicska.
  • Mike
    első rész jogos

Vlala, nehogy azt hidd, hogy rajtad kivül más nem vesz programot
    több programom, DVD-m van mint neked, de ezt már megbeszéltük
  • Mike
    egy program nem azért szar mert másolt
    sőt
    nem egy olyan eredeti porgramom van, amihez inkább kerestem egy NoCD cracket,, semmint, hogy kivárjam, mig az olvasóm elszenved a nem szabványos, de attól még CD-nek nevezettt izével

volt olyan is, ami eglsz egyszerüen nem látta megfelelőlenek a lemezt

az MS programjairól ne is beszéljünk, semmire nincs garanncia, semmire nincs semmi, más termék meg sem jelenhetne ilyen garanciális feltételekkel a piacon
  • akos
    Lehet, hogy nem épp a legtalálóbb kifejezés, hogy szánalmas. Szerintem egyszerűen csak seggfej vagy.
  • fifi
    Az óbégatós-segítségkérős-kretén-amatőr-analfabétaa júzereket semmiféleképpen nem lenne jó egy kalap alá venni azzal, aki csak simán tölt-használ-kiír/töröl/
  • akos
    Nem azért neveznek szánalmasnak, mert fizetsz a programokért, hanem mert itt hegyezed magad a topicban, hogy mikor b@sznak már meg minket végre, és felszabadult örömmámorodnak hangot is adsz, amikor arról cikkez valamelyik portál, hogy újabb xxx db ember került a rendőrség látómezejébe egy-egy szerverlefoglalás nyomán.

Az, hogy miért mennyi pénzt adsz ki, a magánügyed. Senki nem kérdezte, és aligha kiváncsi rá bárki is. De az már több mint vérlázító, ha ennek tudatában, mint valami felsőbbrendű, érinthetetlen, elkezdesz bigott módon ítélkezni és vérgőzös, elborul aggyal, mint az inkvizíció ostora sújtanál le mindenkire, aki tilosban járkál.