Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
hát az eladásokról készült fájl (fõleg ha címmel, vagy/és telefonszámmal van) jobban teszed, ha nyomban titkosítod, és kíírod valamire.
Ha elkapnak, és neadjisten a fájlt is megtalálják, jó esély van rá, hogy végigmennek a címeken is.
Aztán ha jópár "sértett" esetleg meg akar majd lincselni, akkor nézhetsz nagyokat...

shit happens

meg tudná vki PONTOSAN mondani hogy mi minõsül jogilag büntetendõ kategóriának a dvd / cd írásban ? ha van elõfizetéses internetem, akkor ha letöltök egy filmet, zenét, játékot a vincseszterre, akkor azt meddig tárolhatom rajta, illetve kiírhatom e egy példányban. éppen a mai napokban tartanak miskolcon nagy razziát házkutatásokkal, és sokan hogy enyhítsék a büntetésüket, bedobálnak emberkéket akik írnak vagy éppen csak vásárlók voltak. tényleg, a jogtisztátlan dvd vásárlása minek minõsül ? minõsül egyáltalán vminek?
lehet a gépemen vindóz, egy-két játék, film is nyugodtan, ha nem tudják bizonyítani az eladást, akkor nem is lehet érte büntetni? tehát elég csak arra figyelni, hogy másütt, nem megtalálható helyen tároljam a kiírt filmeket, tokokat, borítókat, meg ne legyen a gépemen az eladásokról készített file?

ha büncselekmény gyanuja merül fel (magyarországon fura modon ez nem polgári jogi, hanem büncselekmény) akkor tarthatnak, a BSA/ASVA pedig szakértõként vesz részt az akciókban.

iko
Sziasztok! bele olvasgattam a témába és lenne egy kérdésem. Milyen alapon tartanak a rendõrök és a BSA házkutatást?

spam. sry

Frank99
ugyanígy nem törvényes egy a rendõrség által fizetett, és kiképzett szakértõ...

meg az sem, hogy a pécsi ügyben nyomozó rendõrnõ férje kapta pont azt az ügyet, amiben a felesége nyomozott, és tettek el több millió Ft-ot....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

biztos hogy nem törvényes, hogy ugyanaz a sértett, a szakértõ és a kártérítésbõl befolyó pénzt megkapó fél, ezt akár alkotmánybiróság elõtt is érdemes lenne tesztelni. Egy jó ügyvéddel simán meg lehet támadni elfogultságra hivatkozva, és akkor ha már magánál a házkutatásnál törvénytelenséget állapítanak meg, akkor az egész eljárás alól ki lehet húzni a szõnyeget, mivel a törvénytelenül szerzett bizonyítékot nem lehet felhasználni a bíróság elõtt

másrészt azért örülök ennek, mert sztm a mahasz ellen keményebben lépnek fel mint a bsa ellen, és közvetve a bsa ra is ki fog hatni a dolog, hisz ugyanaz a tényállás

Frank99
Aki pénzt keres a szoftverrel, zenével, filmmel, vegye meg + vagy fizessen jogdíjat!
Ezzel nekem semmi bajom nincs.
Más dolog az árak kérdése.
A magánszemélyeket meg ne baszogassák!

Arató kifogásolja, hogy amikor a dj-ket razziák során ellenõrzik, akkor információi szerint többnyire a Mahaszhoz köthetõ feljelentés alapján intézkednek a rendõrök. Az ellenõrzéseken pedig a Mahasz munkatársai mint szaktanácsadók jelennek meg és eldöntik, melyik CD jogtiszta, melyik nem. Végül, ha elítélnek egy-egy lemezlovast, a Mahasz kapja meg a kártérítésként megítélt összeget.

ez baszottjó, rosszabb mint a bsa 😄

cSuwwi
Nem kell aggódni. 😊

Olvasd el ezeket:

http://mikeoldfield.srv.hu/jogi-kerdesek.htm
http://mikeoldfield.srv.hu/jogi-kerdesek2.htm

shit happens

A Hanglemezgyártók Szövetsége másolt cd-ket keres a lemezlovasoknál. Székesfehérváron hat szórakozó-helyen jártak. A diszkósok gyakran egymásról adnak információt, a jogdíj lemezenként 1800 forint.

Remélem ez tényleg igaz, mert vagy 100 mp3 cd áll itthon, meg csak 22 Gb a vinyón - ezen felül vagy 60 Gb film is.

Petyus_
A diszkó az más tészta, az "nyilvánossághoz közvetítésnek" minõsül. A magáncélú felhasználás - magadnak otthon mp3-at hallgatsz, vagy magadnak kiírod CD-re nem jogsértõ.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

igen, nem illegális, a tv2 hiradóban mégis nagy hangon nyilatkozott a mahasztol a ficko, illetve diszkódj hogy lefoglalták az mp3 cdit
nyilván a netrõl töltötte le mindet, akkor mi alapján foglalták le? szóval ez a gyakorlatban nagyon nem igy müködik

Saját használatra. Ellenben megosztásra illetve letöltés lehetõségének a biztosítására igen.

Ugyanakkor aki érintve volt már egy szerzõi jogi perben -itthon- az tudja, hogy sem a rendõrt, sem az ügyészt, sem a bírót nem érdekli egy hosszadalmas, nehézkes bizonyítási eljárás. Ha felmerül a gyanu, hogy vétkes vagy: megb@sznak.

Petyus_
A bíróság azzal sem tud mit kezdeni, ha 40 gigányi "illegális" mp3 van a vinyódon, mivel a zenék/filmek letöltése nem illegális a magyar jog szerint.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Mivel magánszemélytõl nem követelhetõ a számla megõrzése, ezért nehezen lesz csak bizonyítható, hogy illegális másolatok. A bizonyítási kényszer náluk van, ha akarnak valamit, be is kell tudniuk bizonyítani.
tény, hogy lehet a zeneboltokból letöltött mp3-akba megjegyzést tenni, de ezek kitörölhetõek, másrészt egy ékes angol nyelvû helyrõl letöltött mp3 esetében valószínûleg felhívják a figyelmedet, hogy ne írd át, különben ejnye-bejnye, de hát te neked meg nem kell tudnod, hogy mirõl szól egy idegennyelvû szerzõdés, tehát itt is meg van lõve a dolog.
fifi
Ezen én is gondolkoztam már! De szerintem a zenebolttól letöltött file-nek lesz valami egyedi azonosítója, ami bizonyítja, hogy onnan töltötted, legális stb...Hogy ezt elõbb-utóbb ki fogják játszani az is biztos, de az már egy másik kérdés!
különbenMAHASZ

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

emberkék, ehhez kapcsolódva egy kérdés
most hogy egyre inkább terjednek az online zeneboltok, és már magyarországon is legalább kettõ nyílik (http://origo.play.hu és a http://www.emusic.hu, továbbá bármely külföldi is beléphet a magyar piacra) ezután gyakorlatilag bárki letölthet bármilyen zeneszámot legálisan
ez azt is jelenti, hogy ha valakinek van több tiz giga mp3ma otthon, házkutatáson vagy biroság elõtt mondhatja, hogy LEGÁLISAN töltötte le, és ezért természetesen nincs is meg neki az eredeti adathordozó.

Szerintetek a magyar biroság ezzel az érvvel mit fog kezdeni? Ez fõleg annak kapcsán merül fel, hogy a mahasz is razziázik mostanában, szóval alóluk ezzel teljesen ki lehet húzni a szõnyeget

Az nem "legalizálás", hanem jogosíttatás, ami tkp. a DJ saját lemezeibõl összeválogatott mix CD-kre vonatkozik. Az ára pedig 2250 Ft (1800 nettó)
A tv-be azt mondták,hogy a DJ-k 1800 forintért vehetnek matricát amivel legalizálhatják az írott CD-ket.
Már csak az érdekel ,hogy aki ezzel pénzt keres annak miért lehet és nekem aki kedvtelésbõl hallgatna zenéket miért nem?????
Azt a matricát én is megvenném ,inkább mint az 5-6000 forintos Cd-ket.

Desiderata
ír neked 3000-3600 Ft értékben
és te úgy fizetsz neki, hogy veszel egy mobil feltöltõkártyát, lekaparod, és elküldöd neki a kódot e-mailben, õ meg feltölti a telefonját
tiszta ügy, semmi látszata sincs, tiszta marad a keze, és neked sem kell vacakolnod
stone
Úgyérted hogy megadod neki a kódot? (ilyenrõl még nem hallottam)

azt pénzre lehet váltani?

és ha például mobil feltöltõkártya kóddal fizetsz a cuccért?
akkor nem tud lebukni a cdíró
neked sem lehet semmi bajod

tegnap este volt tv2n a diszkorazzia dolog, akkorát röhögtem rajta 😊
dj gyerek panaszkodott a riporternek, hogy a buli elõtt probálgatta a számokat, és az irott cd lemezekkel teli táskája a dj pult alatt volt
a razzia során természetesen mindet elvitték, és hogy neki félmillio forint kára keletkezett, és "miazmá hogy a mahasz a rendõrséggel együtt razziázik, amikor nekik nincs joguk házkutatni"
örülök hogy a tökükre lépnek, "dögöljön meg a szomszéd tehene is"
ja, de a legjobb a végén a riporter volt, vmi ilyesmit mondott, hogy "a sztárdjk mind bakelitrõl vagy eredeti cdrõl dolgoznak, és a szakma 'olcsó jánosoknak' hivja az irott cdvel dolgozókat, és nem örül annak hogy lenyomják az árakat"

Lehet a DJ-nek írott CD-je is, amin maga válogatja össze a számokat, csak ezt jogosíttatnia kell a Mahasznál, 2250 Ft-ért (/CD).
Lacee
hát ez qrva jó...
mondjuk ennyi erõvel egy csomó "csóringer" DJ-t bevihetnék, mert egy rendesen megvásárolt CD-n/lemezen is rajta van, hogy "nyilvános bemutatása tilos", és egy diszkó ugye már nyilvánosságnak számít...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

fifi
Milyen következményre számíthat a dj?
A többi 70embert minek vitték be?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Na mégegyszer: ezt a sztorit már hallottam, szerintem itt is megemlítette már vki. Én úgy tudom, hogy a dj-n kívül még 70 (!) embert bevittek a dizsibõl, de ez lehet hogy már ferdítés volt. Sajnos bármire képesek. Elég egy rosszakaró feljelentése...
Csak annyi, hogy már én is hallottam ezt a sztorit. De ott nem csak a dj-t vittek be, hanem még állítólag 7
fifi

Nem tudom ebbe a fórumba kell-e ezt írnom, de hallottatok vmit az utóbbi idõk disco razziáiról?
Sok helyen fogták meg csóringer DJ-t írt cédével történõ szórakoztatás fedõnéven. Valami hatóság + a zsaruk.És eljárást indítanak ellenük. Egy haverom is beszopta, majd mondom mik a fejlemények. De tud errõl vki bõvebbet?

Frank , most olvastam a német razzia híreket . Ott két évig figyelték a kis fickókat és lecsaptak . Akkor most mi is figyeljünk , mit írunk , hogyan társalgunk ? Nem emlékeztet ez a régi idõkre ? Romániában kellett így rettegni a titkosrendõrségtõl !

Egy ügyvéd ismerõsöm mondta régen , hogy lopni csak sokat lehet , kell . A kevésért több jár és még ráadásul nincs is pénze ügyvédre .

Olyan környéken lakok , ahol ezeket a nagy csalásokat végrehajtották . Pl. olajhamisítók , paprikahamisítók , pénzhamisítók és nem utolsó sorban borhamisítók . Bács-megye . Egyetlen egy ügy sem zárult bírói ítélettel , amely leültette volna a vádlottakat .

Akkor az internetes letöltõk a bûnözõk ?

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Frank99
na ugye....

Sziasztok! Csak nemrég tudtam regisztrálni, ezért írok most. Megígértem a 1275-ben, hogy megírom hogy Frank-nak igaza van-e, hogy az erkölcsin láccik-é a megrovás ténye és tényleg nem láccik.
Frank99
hát, október óta nem írtak semmit.... amúgy sztem elévült a dolog, bár van itt, akit megkerestek közülünk nemrég, hogy fizessenek peren kívül....

Végig olvastalak benneteket, nem semmi történt, történetek...
Egy kérdés: Frank: Vége már az ügynek, vagy a BSA szívóskodik még?

terlyesztõket
uramisten...

Ebben le legyél ilyen biztos. Van rá pl hogy nem csak a terlyesztõket itélik el lásd csak egy felhasználo volt mert rendelt 3 db cd ét.

Aki megszeretné osztani esetét vagy van mondanivalója esetleg más ügyekben de valamelyest ehhez tartozó ügyben azt szívesen látjuk az adathordozo.hu-n.

Frank99
elolvastam, szomorú.

de a ki nem fizetett bírságért leültetés jár, és sajnos aki hibázott, azt nem lehet leültetni érte....

(a bírót...)

http://200nap.tvn.hu/
én még azt sem mondanám hogy a multik kedvéért történt - sztm simán hozzá nem értés, dilettantizmus van mögötte. A törvény lehetõséget a biróknak elég széles határok közötti mérlegelésre, és az itéleteket nem egy, hanem tucatnyi biró hozta. Ez csak azt mutatja, hogy a mai biróknak közük nincs se a számítógéphez, se az internethez. Persze egyetértek, hogy az internetre és az informatikára teljesen más törvényeknek kellene vonatkozniuk, de a jelenlegi keretek között is nagyon nagy javulás lenne elérhetõ pl. a birók felvilágosításával.

Ezért is nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy minden parlamenti képviselõ kapott laptopot, és a jövõben ezen kapják a vaskosabb anyagokat. Igy legalább idõvel megtanulják hogy mi az a számítógép, az internet, és nem tesznek olyan felelõtlen kijelentéseket, nem hoznak olyan jobszabályokat ami a fejlõdését gátolja.

a számozás nem változott, nem lett kitörölve semmi

Sajnos ez igaz amit írtál, tudom jól, de valakinek elöbb utobb sikerul. Az összes tv társaság rádió fosik ettõl az ügytõl vszinüleg van mitõl. Ez az ügy azért nem pattan még ki mert, nem itéltek el felelõs vezetõt. Ahogy ez megtöténik elszabadul a pokol. Persze lehet azt mondani ,hogy hiába minden ,de ettõl nem jutunk elöbbre ezért kell tenni ellene valamit. Az mp3 meg a film állitólag saját használatnál nem büntetendõ ezt leírta a sajtó! Csak azt nem értem a törvény 1999 óta nem változtatták meg, pedig abban még bennt van, hogy bizony ez büncselekmény. A sajtó változtatta meg vagy csak félrevezeti az embereket? Ha kell 10 évig kell csinálni addig amig ez nenm lessz foganatja. Az igazságtalanság tíz év mulva is igazságtalanság lessz! Csak arra már több ezer ember ül a vádlottak padján.
Akiket én bûnösnek tartok azok, akik ezt a törvényt valöszinüleg meggondolatlanul alkották.

Kiadták a magyar állampolgárokat néhány multi kedvéért ez ami legjobban zavar. Ez magyarország és ilyen volt mindig!

Frank99
tudod, amikor Szegeden a sajtó ott volt, azért volt ott, mert érdekelte, hogy mi az a monstre per, ahol 100 valahány gyanúsított van.

Nem érdekelte elõtte egyik típusú médiát sem (kivéve az Euroastrát), hogy mi miért is kerültünk oda.

Úgyhogy viharba kiáltott szónak érzem ezt a próbálkozást, valamint a "széllel szemben nem lehet pisálni" mondást érzem esetünkben helyénvalónak, és speciel arra törekszem titkosítással, a beszerzési forrás okos megválasztásával, hogy lefedjem magam, mert ha ha a rendõrök házkutiznak, és a bíróságra jársz, csak nagyon kevés választ el attól, hogy az életedet pár cd miatt örökre elbaszd...

mi 2000 óta egyfolytában járattuk a pofánkat, mégis mindenkit így-úgy amúgy szépen felelõsségre vontak.
egyszerû felhasználóként több mint 100.000 Ft omba került a Szegedre lejárás 380 km-rõl vagy 5*, meg az ügyvéd, és a qva szagértõnek a kifizetett díj.

SEMMI értelme weboldalt csinálni, hidd el nekem.

Amikor tavaly elõtt nyáron a faxom tudja hol a Balaton mellett az informatikai miniszter is ott volt, INNEN a fórumról hívtam 2 db embert, hohy jöjjön el, beszéljünk errõl a dologról, hogy mi történt, hogyan lehetne változtatni srb. az azóta sajnos elhunyt Pósvári Sándor (Euroastra) kérésére.

Senki sem jött, asszem talán 1 ember jelentkezett.
Akkor ha van más is, elmentem volna, mert qva igazságtalannak éreztem (és érzem ma is) azt ami történt.
de ez van, sajnos ez a büdös qva hazánk.

egy rendõrdiktatúra, egy mocskos tolvaj, hazug szemét ország, ahol mindig lobbyérdekek húzodnak meg MINDEN gazdasági döntés és törvény mögött...
legyen az Microsoft, vagy Tesco és Metro.

aki egy kicsit a gazdaságban él, az érti, amit mondok...

ennyi...

Gyakorlatilag a családból és az ismerõseim közül mindig valaki az internetet bujja és keresi hasonló eseteket.
Minden fórumhoz hozzászólunk, nem titok, említettem neked a weblapot amin dolgozunk, szeretnénk ,hogy minnél több sorstársunk oda tömörülne, mert ezt az igazságtalanságot ami velünk és még sok száz becsületes magyar állampolgárral történt nem hagyhatjuk szó nélkül.
A televízióban ha bemutatnak hasonló ügyet mindig kivétel nélkül bizonyított a haszonszerzés. Tudja meg több százezer potenciális "bûnözõ" ahogy a magyar jog szólít bennünket, hogy mit is jelent ez a törvény és mit vonz maga után.Szerintem az embereknek igeneis meg kell tudni , hogy a tüzzel játszanak és nem kell azt az adathordozót értékesíteniük ,hogy rájuk huzzák a vizes lepedõt.
Ezzel a ténnyel nagyon sokann nincsenek tisztában!!!