3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
helo!
engem meggyanúsítottak mert elvittek egy halom dvd-t amin találtak ezt-azt. mi várható ezután? látom te vágod a témát...
- persze tanultam ebből, most már vincsi/dvd csak titkosítva -- -
duhosdoki #3341 Röviden összefoglalva: igen. Ha kéred a legális dolgokat kérheted hogy lemásolják, tehát hozzáférsz az adataidhoz, de rajta üldögélhetnek évekig. Szerintem elvárható lenne hogy tartalmát lemásolják és visszaadják, de semmi nem kényszeríti őket erre:( -
Cat #3340 és ha tanu vagy, simán elkobozhatják két évre a merevlemezedet, minden rajta lévő cuccal együtt ?? -
duhosdoki #3339 Nem kapok semmit mert csak tanú voltam... Ezért perelni reménytelen, és ha kapok valamit az aprópénz lesz. Vagyis megkapom az utiköltséget utolsó tanúzásomért... 2. osztályú vonat oda vissza ára.
Postai utánvétel alapján jöttek hozzám. Semmit nem találtak (cd vagy dvd) és elvitték az asszony winyóját.
Én szeretem volna ha meggyanúsítanak, de erre rájött az eljáró rendőr és nem tette meg ezt a szívességet. Nem volt semmi a kezében ellenem, felmentettek volna. És akkor tudtam volna perelni... De így mint tanú teljesen felesleges. -
miért is mentek ki hozzád? -
Vlala #3337 És lesz valami hejre kis kártérítési perecske azért, amiért 2 évig ültek a winchestereden? -
:\ -
duhosdoki #3335 Sziasztok!
Csak beszámolóként ha még valaki emlékszik. 2005 májusában volt nálam házkúti, csak egy winyót vittek el. Tegnap lezárult az ügy, a winyót visszakaptam. Tanú maradtam nem gyanúsítottak meg. Fél évvel ezelőtt próbálkoztak azzal, hogy ezt és ezt a szoftvert találta a szakértő mutassak eredeti telepítőt vagy számlát. Ezt megtagadtam. Most feladták (nem tudnak semmit bizonyítani), az ügy lezárult. -
semmi -
Cat #3333 Szerzői jogok miatt fontolgat pert Kína egy német múzeum ellen :DDD
Ilyen amikor a fagyi visszanyal? :D Ferdeszeműek mindent lemásolnak, bezzeg amikor velük csinálják meg ugyanezt, egyből nem tetszik nekik.
http://index.hu/kultur/klassz/terra1214/ -
Cat #3332 Csávó szerint a fájlcserélő oldalakból lesznek az uj multik.
http://www.fotovilag.hu/article/article.php?menu_id=62&article_id=39
"Véleményem szerint a dolog nem a "multik" ellen hat. Ellenkezőleg. Egy-egy nagyforgalmú oldal globális multivá nőheti ki magát, diktálva a kiadóknak, szerzőknek, uralva a piacot."
-
nos, mi történt? -
Cat #3330 http://www.sg.hu/cikkek/56456/celzottan_a_kisvallalatokat_tamadja_a_bsa -
Cat #3329 http://www.sg.hu/cikkek/56060 -
Lefoglalás -
Tomeges_szerver_lefoglalas -
Jó, majd kérdezgetem a volt kollégám :)
Azt még nem tudjátok, hogy a vinyókat is átnézik milyen adatok vannak rajta vagy csak a reistry-t és a stratmenüt? -
Cat #3325 http://homar.blog.hu/2007/10/30/a_bsa_valaszol -
Vlala #3324 Hűha, most megfogtál. -
A fejleményekről majd írjál légyszíves. -
Szerencsére már nem az én problémám csak érdekel a dolog :)
Esetleg ingyenes vektoros szeerkesztő programot tudsz? -
Vlala #3321 Valahogy hozd ki olyanra, hogy munkahelyi gépnek tűnjön. Teszem azt, ha pl. frissen telepített Wint találnak legális Quake 3-mal (ez volt otthon), arról elég körülményes elhitetni, hogy ezzel dolgozni szoktak. Általában minden programnak vannak ingyenes alternatívái, tegyél rá olyat. -
valamikor év elején jött az első levél és mostanában a második -
DecenS #3319 a bsa csak a nagy szoftvergyártók programjaira utazik (akik pénzelik ugye...) well: ms, adobe, symantec, stb stb. rohadtul nem fogja érdekelni őket a winrar és társai. -
DecenS #3318 win helyett lehet linuksz. eredetileg úgyis abba lakik a gimp... -
De ms office helyett is lehet ingyenes OpenOffice.
Mennyivel előtte szólnak / írtak levelet?
-
A win reinstall az alap, megnézik a registryt és a startmenüt, a vinyó(kat) is átnézik, hogy mik vannak rajta? Próbaverziós programokkal mi a helyzet? pl. Winrar.
A hihetőséget úgy értettem, hogy van legálisan a cégnek oprendszere és office, meg számlázó progi, ez egy reklámdekorációs cég és nincs se Corel, Illusztrator stb. csak mondjuk Gimp -
Vlala #3315 Le kellett volna jelenteni, hogy adott nyilvántartási / leltári számú számítógépen van egy Windows, egy Office, egy számlázóprogram, satöbbi.
Ha ezek után kapsz egy ellenőrzést (inkább a valószínűtlen esetekhez mennek ki, pl. egy irodának nincs Office programja), akkor ezeket szépen be kell mutatnod, amikor leellenőrzik a gépedet. Ha emellett találnak mást is (hiába törlöd ellenőrzés előtt, registry és hasonlók általában árulkodnak), akkor azt is meg kell mutatnod, hogy az adott szoftvert legálisan használod, ill. használtad. -
gondolom jókedvűen kopognak aztán papírt felmutatva nem törődve az illemmel szó nélkül utat törnek befelé.
Én így képzelem el :D
"Mondjuk hihető e nekik, hogy egy reklámdekorációs cégnek van egy gravírozó programja meg egy Gimpje? " meg ezt nem is értem, hogy pontosan mire gondolsz -
Hogyan zajlik egy BSA ellenőrzés ha kimegy egy céghez?
Küldtek egy levelet, hogy küldje el a cég a szoftver nyilvántartását, persze nem lett elküldve semmi, mostanában küldtek még egy levelet, hogy ejnyebejnye és ha x időn belül nem kapják meg a szoftver nyilvántartást akkor élnek az APEHal közös jogukkal.
Mit néznek amikor kimennek és mennyire "szakmabeliek"? Mondjuk hihető e nekik, hogy egy reklámdekorációs cégnek van egy gravírozó programja meg egy Gimpje? -
Vlala #3312 Ez eddig nem így volt... -
Vlala #3311 Épp most akartam belinkelni.
Aki annyira hülye, hogy ebből akar meggazdagodni, sőt, még le is bukik, az szerintem meg isérdemli. Ha magának tölt le valaki valamit, az "még oké", de üzletszerűen művelni, az tényleg elítélendő. -
Pécsi lemezmásolók -
Vlala #3309 Legközelebb gyilkosságot fognak rájuk kenni? -
tomo #3308 Europai parlamentbe keszulnek a kalozpartok
ez eleg vicces. -
tudatlanka #3307 Nem volt mostanában semmi ???mert vmit nem látok..... -
crx #3306 :))) jo cikekk -
tudatlanka #3305 Követni ell.EU-ban jogharmonizáció van vagy mi a szösz... -
ehhe
-
DecenS #3303 #3299.
ehe.