3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Montanosz
    na. mármint hogy nem kell megvenni eredetiben...
  • Montanosz
    hát akkor ha boot szinten titkosít nem kell vanni mert akkor arra sem jönnek rá hogy ebből a tört verzió van fenn nem?
    mert én most töltöm a 3.0-ás full work-t a emule-ről.
    Securstar Drivecrypt Plus Pack 3.0 Full Working.zip
  • figyelnek
    Rendben, majd írd meg mire jutottál vele...
    (A boot szintű védelem az azért kell nekem,mert ha viszik a winchestert akkor nem tudják megmondani,hogy miket telepítettem fel rá...)
    A fontosabb dokumentumok meg titkosítva van DVD-n,de még így sem nálam vannak....
    Nekem sincs egyébként sok pénzem,de egyszer kell csak megvenni és egy házkutatásnál vissza jön.....lásd a Matrix cikket
  • Garfield
    a raid 0 as elmeleted nem ertem.

RAID 0-nál az adatokat szétdarabolva menti a vinyókra. Ez a sebesség miatt jöhetne szóba szervernél.

Következménye meg az, hogy a vinyókat külön-külön vizsgálva értelmezhetetlen adatokat kap, nem?
  • tomo
    sztem cryptFS t hasznaltak.
    http://tldp.fsf.hu/HOWTO/Encrypted-Root-Filesystem-HOWTO-hu/index.html
    azt jellemzi, hogy mukodik minden szepen, amig a gepet ki nem kapcsoljak, utana csak jelszo elleneben lehet ujra induitani a rendszert. a jelszot persze kerheti ugy is, hogy egy bootCD n van a rendszert indito resz, amit a beinditas utan magaval visz a szerverterembol.
    (ez olyan mint a drivecrypt amugy. )

a raid 0 as elmeleted nem ertem.

figyelnek, en megrpbalom beizzitani amit a multkor talaltam (compusec free), az legalabb ingyenes, ha mar zart forraskodu is, arra eleg lesz, hogy a windozt elrejtse a tarolo vinyom ugyis truecryptes marad.
    es igazad lehet a piti ugyekkel kapcsolatban, valszeg nem adjak ki ha van is kiskapu. de en nem szivesen fizetnek erte tovabbra sem, plane ha beavlik a fenti program.
  • Garfield
    A szakértő jelentésében rámutat, hogy a rendszerben lévő [i]merevlemezeket úgy konfigurálták, hogy tartalmuk a szerver kikapcsolása után már nem volt helyreállítható. Mivel az állományokat kódolva tárolták a számítógépen, ezért a szakértő végül egyáltalán nem tudta megmondani, hogy a lefoglalt szervereken milyen anyagok voltak megtalálhatók.[/i]

Hmmmm, nekem a kiemelt rész azt súgja, hogy csak szimpla RAID 0-ról van szó, nem pedig holmi kódolásról (amit a szerverfunkció is alátámaszt). Márpedig egy RAID 0-s vinyóval önmagában semmit sem lehet kezdeni, nemdebár?
  • figyelnek
    Én ezt használom: DriveCrypt Plus Pack
    (Mielőtt megvettem eléggé utána néztünk..., az igaz ,hogy fizetős, de legjobb tudomásom szerint, csak ez tud boot szinten kódolni...)
    A truecrypt sokan mondták, hogy az egyik legjobb, de nem tud boot szinten tikosítani, ezért értelme sajnos nem sok van /legalábbis házkutatásnál/
    Lehet, hogy van benne kis kapu,de piti ügyeknél nem hinném ,hogy kiadják, hiszen akkor nem venné meg senki……..
  • tomo
    a truecrypt egy program, ami tobbfele algoritmust hasznalatat ajanlja fel ( akar kombinalva is )
    azt hoyg mennyi ido feltorni, tobb dolog befolyasolja, de semmivel sincs tobb eselye egy CIA nek, mint egy atlag felhasznalonak, eltekintve attol, hoyg a CIA nek tobb penze van eros gepekre.

a titkositast valahogy az entropia fokaban merik bitekben. igy altalanossagban nem tom leirni, amikor olvastam ertettem, de eleg bonyolult , ahhoz , hogy megtanuljam a mukodest ( ugyanis ahoz hgy a programot hasznaljam nem kell tudnom ).

eleg annyi , hogy eros ( sok karakteres ) jelszot kell valasztani, es tulajdonkeppen , barmelyik truecrypt altal hasznalt algoritmus megfelelo.

szal , ha cia probalgatassal keresi a jelszot, akkor nincs eselyuk megtalalni belathato idon belul.

masreszt a drivecrypt zart forraskodu program. ez esetben sajna nem lehet tudni, nincs e kiskapu a programba epitve ( ha nyilvanos algoritmust hasznal titkositasra , azt nem lehet kiskapuzni ) a hatosagok szamara. szal ez eleg bizonytalan.

(az egesz hozzaszolasom maganvelemeny, nem vagyok krypto szakerto, es csak a a netrol felcsipegetett infok alapjan alakitottam ki velemenyem. )
  • figyelnek
    Köszönöm, sajnos angolul nem tudok, de azért köszönöm...
    Szerinted mennyi időbe telne egy CIA szintű szervezetnek feltörni egy DriveCrypt Plus Pack szintű programot?
    Ha jól gondolom a truecrypt kódolási eljárás, csak azért kérdezem, mert két program is van (legalább) amit hasonlóképpen hívnak...
  • tomo
    bocs, a truecrypt nevu program fejlesztoinek oldalan van a forum.

http://www.truecrypt.org/
  • figyelnek
    Légyszíves,majd írd meg,hogy pontosan hol van a fórum...

ruecrypt beírtam a keresőbe,de nem talált semmi....
  • tomo
    nincs mesterkulcs. meg van egy csomo szabad algoruitmus, es te is epithetsz kore programot. akkor meg cseszhetik a zart forraskodu programjaikat.

az algoritmusba meg nem tudnak kulcsot epiteni ( nezz utana, a truecrypt forumaban, nagyon sok okossagot lehet ott tanulni a titkositasrol ).

szal a nyilt forraskodu programoknal, es a sajat keszitesu programoknal, nincs masnak bejutasi lehetosege, csupan a nyers ero modszer = minden jelszot kiprobalni.

ezert kell eros jeszot valasztani.
  • figyelnek
    Szerintem feltörni talán még ők sem igen tudják, de mester kulcs szerintem van (sőt szerintem kötelező is...),
    tehát a lényeg: ha nagyon kell akkor biztos, hogy van mód, hogy megszerezzék az információt...

De, az ,hogy Petike lemásolta a Quake III, azért nem fognak ilyen módszerekhez nyúlni.

A magyar hatóságuknak, meg talán az igazi bűnözőket kéne üldözni, ja ahhoz hülyék, értem…de azzal mikor foglalkoznak, hogy mennyi autót lopnak el kis hazánkban, mennyit lopnak el politikusok…. Hová tűnik el sok milliárd talán ezzel kéne foglalkozni, nem azzal, hogy Petike másolt játékkal játszik…

Azért a jogvédők és hatóság gépét és lakását is megnézném, hogy ott mi található…..
  • Frank99
    erről beszéltünk nemrég.

esetleg az FBI és CIA feltöri.
    de ezt ki kell fizetni nekik, és aztán perelhetik.

de mi a garancia arra, hogy azon van valami????

na, ezért nem élnek vele....
  • tomo
    nem bizony, nem tudjak feltorni a titkositott adatokat. még a kürt sem.
  • figyelnek
    Talán akkor nem mondtam hülyeséget a winchesterek lekódolásával kapcsolatban...
  • impala
    ha már képbe került a srác, naná, hogy nem hagytak ki egy házkutatást. hogy a szerver így volt megoldva, az igen-igen dícsérendő.
  • tomo
    "szakértő jelentésében rámutat, hogy az a rendszer, ami a számos merevlemez közül megtalálta az egyes fájlokat, a szerver kikapcsolása után már nem volt helyreállítható. Mivel az állományokat kódolva tárolták a számítógépen, ezért a szakértő végül egyáltalán nem tudta megmondani, hogy a lefoglalt szervereken milyen anyagot voltak megtalálhatók."

"Azonban mint sok más hasonló esetben, a banánhéj itt is az otthoni számítógép volt: a szervert üzemeltető fiatalember lakásában talált gép, és a szintén otthoni CD- és DVD állomány jelentős része a szakértő megállapítása szerint ugyanis másolt anyag [...] A szakértő végül 205 jogosulatlan másolatot számolt össze, a kárértéket pedig valamivel több mint 5 millió forintban állapította meg."

1. a titkositas mentette meg a segguket. nagyon is hasznos dolog ez , legalabb a tarolovinyokon. sajna linuxon van ingyenes cryptFS ( titkositott root filerendszer ) , mig windozon eddig csak fizetos rendszertitkositok voltak.
    de a tarolas windozon is megoldott truecrypt tel pl.

2. az avas hangoztatja, hoyg nem a felhasznalok uldozese a celja, most megis egy felhasznalot visznek birosagra. szemet egy banda ez is.
  • dia
    http://www.origo.hu/techbazis/internet/20050712antiasva.html
  • figyelnek
    Jogi Fórum
  • Mike at home
    ez csak valami onjeleolt okoska, aki azt hiszi egy honaposan mar dirigalhat is itt
  • figyelnek
    Max akkor CD/DVD/Winchesteren cserélünk....
    Túl sok minent nem értnek el vele.
    A VHS korszakban nem internetten jöttek a filmek, mégis minden piac tele volt másolt VHS kazettákkal.
    Ahoz,hogy sok filmed és zenéd legyen ahoz nem kötelező tölteni, cseréni is lehet
  • fifi
    hamarosan jönnek azok az idők is, nyugodt lehetsz... :(
  • Frank99
    majd ha Tv. tiltja a zene és film letöltést magáncélra.
  • Montanosz
    Világ Netproletárjai Egyesüljetek!
    Komolyan mondom nem lenne hülyeség egy pártot létrehozni a netdemokrácia
    jelszavával, hiszen most már nálunk is sokan interneteznek, nem csak gyerkőcök.
    Nem szabad hagyni hogy teljesen 1984-et csináljanak belőlünk!
  • Morpheus
    Nálunk mikor jut eszükbe ilyesmi?

Szerintetek ilyet itthon is képesek megpróbálni? Nem mintha sokat DC-znék vagy fájlmegosztót használnék...:)
  • crx
    Ez a valo világ üdvözlünk mindenkit. Inkáb bankot rabolok mert kevesebet kapok érte mint ha egy filmet letőltők a net ről. Megbolondult a világ.:))
  • Frank99
    megbocsájtok...
    :-()
  • dia
    Boszorkányüldözés indult és mi vagyunk az áldozatok. Bármikor bárkinél megjelenhetnek szétcseszni az életét.
    Elég egy névtelen bejelentés
    röhej
    Ha bejelentem a rendőrségen, hogy szomszédom minden este agyonveri a feleségét és a gyerekét azt le se szarják
    ha azt mondom, hogy dvdket árul házkutatás meg elviszik a gépét 1 évre még ha nem is igaz a vád mert minden gépen van illegális szoftver
    szép uj világ....
    Frank:Bocsi:)
  • crx
    Erre csak anyit hogy a delikvensek lehet azt hiték hogy kifizetik a zenét meg miegymást. Dondolj bele mint johiszemü tudjuk hogy pénzért lehet letőlteni legálisan zenét Az apple kezdeményezte ugy tudom.Na de nem is ez a lényeg. Mi van akor ha pl az ez a cég nem fizeti meg a jogdíjakat ilegálisan árulja a warezt? És nem casak hogy őt hurcolják meg de a letőltőket is na ez a pofátlanság teteje.
  • Frank99
    csak nem te vagy a moderátor?

engem illetne a jog, asszem...

:-)))
  • Montanosz
    rendben, bár ha elolvasod én a művész szóra és a cikk folyamamatában értelmezett: dőljön a lóvé, vegyék a vackot-ra reagáltam ezen topik összefüggésében.
  • dia
    A cikkben még vagy 10 előadó szóba jön, de ez a topic akkor sem együtesekről szól
    Javasolom a zene fórumot
  • Montanosz
    hát olvasd hangosan szerintem, én a cikkhez szóltam hozzá, akkor meg?
  • Vlala #2344
    off miatt visszavonva
  • dia
    szerintem el kellene olvasni a topic címét...
  • Montanosz
    érdekes hogy a nox esetében még a művész szót is emlegetik, nyilván nem olvastak még egy dal szöveget sem.....
    arról nem is beszélve hogy fülbemászó dalaikba belekutyulnak mindent, hagy legyen a ősmagyar-táltos-írnépdal zagyvalék egy kis tücütücüvel
  • tudatlanka
    ja bocs a 2335-s cikkben szerepel.
  • tudatlanka
    A cikkben szerepel hogy a diablo....
  • efraim

Kik buktak, tudjatok ?