Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekes történet. Ha volt házkutatási parancsuk, akkor csak a jegyzõkönyv alaptalan, Személyedre nézve terhelõ bejegyzését tudod nehezményezni, a parancs megléte nélkül azonban be sem kellett volna engedned õket a házba.
Szerintem a vádló megjegyzést ne hagyd annyiban, semmiképpen sem.
A kedves nejed és születendõ gyermeked belekeverése az ügybe kiscit nemszeretem téma, de nem is nekem kell szertnem, hanem a bíróságnak... õk viszont honorálják az ilyen körülményeket.
Jól értettem, hogy Nálad másik város rendõrei tartottak házkutatást? És a hatókör fogalma?
Sok sikert a "háborúdhoz", csak vigyázz, ne keveredj a gépezet fogaskerekei közé, egy óvatlan pillanatban baleset ne érjen.

neki sikerülni fog, de a rendszer ugyanaz marad...
nekünk soktizezrünknek, akiknek nincs jogász végzettsége, semmi nem változott

<#eljen>végre,remélem sikerülni fog a dolog

Egy kis új sztori. Nálam múlt hét pénteken volt házkutatás. Nulla cd/dvd lett lefoglalva, de elvitték egy közeli hozzátartozóm háttértárát. A házkutatás után tanúként hallgattak meg. Egy másik város rendõrkapitányságának megkeresésére történt a dolog. A helyiek korrektül tették a dolgukat, meg sem próbáltak belõlem bármilyen beismerõ vallomást kicsikarni (ugye ez jogállamban triviális lenne ha az ember nem követ el semmit, na de itthon...). Értelmes rendõr volt, megkérdezte elõre mi ez a doktor a nevem elõtt. Tájékoztattam, hogy jogász vagyok. Az elrendelõ rendõrséget viszont bíróság elé fogom invitálni ha ma benyújtott panaszomat nem rögtön saját hatáskörben fogadja el (van rá 3 napja). A saját lustaságuk és sunyiságuk lesz a vesztük. A jelen esetben véleményem szerint (és volt büntetõbíró fõnököm szerint is) a házkutatás, majd a bizonyítékok értékelés elõtti tanúztatás jogi képtelenség. A bûncselekmény jellege miatt az ilyen rendelés és ártatlanság nem életszerû. Így nyilvánvaló, hogy a tanúvallomás lényege az eljárási jogok csorbítása. Nem mindegy, hogy vagy igazat mondasz vagy megtagadod a vallomást (tanú), vagy azt mondasz amit akarsz ha nem vádolsz mást hamisan(gyanúsított)! Ja és voltak olyan okosak a házkutatást elrendelõk, hogy tényként beleírták a határozatba, hogy én ilyen nem jogtiszta cd/dvd-t rendeltem. Összekeverték magukat a bírósággal, ugyanis annak a feladata a bûnösség megállapítása. Õk legfeljebb gyanúsíthatnak. Olvastam itt ha jól emlékszem, hogy a gyakorlat alapján a panaszt az ügyész visszakézbõl elutasítja. De házkutatás esetén a panasz ügyészi elutasítása bíróságnál megtámadható. Ha a bíróság a jogok ilyen tiprását rendben lévõnek tartja akkor minden mindegy. Ha igazat ad nekem mindenkit aki részt vett ebben megkínálok egy kis nem vagyoni kártérítés perrel. Mint páran itt tudják a polgári bíróság tartja magát a büntetõ bíró határozatához. Próba szerencse ugye, legalább kipróbálják a másik oldalt is. Ha bármit megítélnek nekem, akkor a fizetési határidõ lejárta után minden nem fizetõre végrehajtót küldök. Feleségem veszélyeztetet terhes, és azóta kórházba került, szerintem alapvetõen az ideg miatt. Ha még meg nem született gyermekeimnek bármi baja lesz, Õk lesznek az én hobbim. Szigorúan jogi módszerekkel persze. Ha jogállam vagyunk és nem szállnak le rólam Õk is járhatnak bíróságra. Ha gyanúsított leszek felmentésem után hamis vád alapján teszek feljelentést, ha az iratok alapján ez lehetséges.
aki még esetleg nem olvasta volna:
http://www.sg.hu/cikkek/37211
lehet önigazolásnak tûnik a dolog, de ezentúl (is) már csak ezért sem fogok soha egyetlen operációs rendszerért fizetni

(ez az én szövegem) :-)

Jobb a békesség....

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

errõl van szó, én is az eredetieket gyûjtöm, csak mióta nálam okosabbak "betiltották", azóta nem beszélek róla :-)
De attól még kinyírhatsz egy-két szoftverfakabátot (nyelvújítás rulez), sokkal többet nem kaphatsz érte, mint 1 db lemásolt CD-ért :-)

Vlala mondjuk azt nem hogy jöjjenek hozzám a szoftver rendörök mert ha nagyon akarnak akkor biztos találnának vmit(vak tyuk is talál szemészt alapon).Mert rólam és hozzászólásaim alapján lehet tudni hogy a szofvereimnek 99% legális.A maradék meg azért nem mert tesztelem hogy tudom e használni ill ki tudom-e használni......mondjuk nem Mo-n veszem öket mert itt irreális árakat kérnek érte meg nem a legujabbakat.....

Ja kissé elgondolkoztató cikk.Mit szabad és mit nem.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

egyszerû a megoldás, ha jön a szoftverrendõr nézni a gépedet, elõre terveld ki, aztán szándékosan gyilkolászd le. Elõtte ne felejtsd el elkiabálni magad:
Vigyázz, támadni akar!

Komolyan: most ez a divat, hogy szoftverkalózokat keresnek. A drogcsempészeket le se szúrják, úgyis legalizálni fogják, akkor meg minek; az országúti vadorzók vagy mentelmi jogra, vagy faji származásukra hivatkozva mindent megúsznak; a milliárdos sikkasztók meg eleget fizetnek, hogy békén hagják õket.
A bûnözõk zsebében van a rendõrség, de azért valami látszattevékenységet kell végezni, erre kellünk mi. Lassan betiltják a 60 feletti pulzust is, mert a munkavégzés általában a pulzus emelkedésével jár, és ez Õket Odafönt nem érinti.

Engem csak az zavar istenigazából hogy egy emberöltõ se elég az elévüléshez.Gyakorlatilag örökre megbélyegzett lennék....
Ja lassan már egy szándokosan elöre kitervelt gyilkosságot is olcsobban megúsz a a tettes mint a nem legális szoftver használatot.....

Frank99
hát igen.

de azért nem hiszem, hogy van arra bürokrácia, hogy azt figyeljék, hogy van -e valami már a neveden, mondjuk 20 év múlva... Sztem akitõl a per után le tudtak tiltani valamit, az ok, ha meg nem, megy a levesbe.

így is jogtalanul szednek be egy csomó pénzt, semmit sem tartok utálatosabbnak, mint a kisker-árat ÁFA-san, mintha elloptam volna a boltban a polcról.

megjegyzem, olcsóbb a boltban ellopni, mert ott elsõre nemigen adnak börtönt, itt meg 2-8 évig fenyegetik az embert (bár azért még itt sem adtak), és még csak nem is bizonyították a használatot. (pl. Hódmezõvásárhely)

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
tökéletes megoldás.

javallott mindenkinek....

villar
most már én is:
wincsi1-bestcrypt
wincs2-truecrypt
cryptcd-cd-k

Frank99
a legjobb dolog kódolni.

és ezt több, komolyabb ismerõsömmel, és rendõrségi berkekben is megbeszéltem.
kicsit idõigényes, de a lelkiismeret megnyugtatása miatt megéri...

Frank99
ha nem tudja megállapítani, lehet

én arra gondoltam, hogy ha volt valami rajta, akkor nem adják vissza...

de tök nyóc...

Mert viszadják. Egy aproka trükk hogy bizony a sakértö üresnek vélte.(Jo ez a kodolás téma.) Olyan elhatározásra jutottam hogy akár a piacon is lehetne árulni. Ugyan mindenki tudja hogy másolt cd de ha a szakértö üresnek véli és pc én üres is. Amugy konzol játékrol van szó jelen esetben. átalakitótt gépben megy pc nem lát semit a szakértõ bedobja a pc jébe és üresnek véli. jo ugyan piacra nem megyek ki. De elmonfordiroztam rajta.

Frank99
:-)

egy barátomnak volt ilyen idióta szomszédja... de csak VOLT. Azóta hívjuk a srácot Tysonnak.

Frank99
tudomásom szerint nem.

Frank99
az egy dolog...

Frank99
én erre nem lennék büszke...

Kapot már visza valaki másolt cd éket a rendõrségtõl?

Nem nyertél ez egy idiota szomszéd. Nem kivánom neked.

Ezt ismerem mármint az iletõt sajnáltam is. Helybéli. Piszok szomszéd mert nem tetszik neki ha másnak tõbb van.

vessük össze ezt a 2084-essel.

SoDI---:tudod van egy mondás:

Mindkeni jó valamire egy munkahelyen....ha másra nem is de elrettentõ példának igen.

Lehet adaptálni a mondást.

SoDI---
Referenciapont lettem! 😄

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Tudom
Csak sokan felületesen olvasnak...

Frank99
ezért írtam hogy MÉG...

Csak az a gond szerintem hogy õk is az eu.ban vannak és ha jól tudom mi is.....elöbb utóbb lesz olyan hogy jogharmonizáció és tartok töle hogy nem minden esetben lesz a felhasználó elönyben....vagy nem a magyar törvények lesznek jobbak a hollandokénál.

Frank99
ez Hollandia.
nálunk MÉG más a törvény.

bár a megosztás ITT IS büntethetõ...., és a DC az.

nah ez a gusztustalan, nem a kakiszex. (Na jó, az is.)
"egy lakó a házból" miért zavar(hat)ja? Még ha hangoskodna a CD-írással, megérteném. De így csak arra tudok gondolni, hogy a feljelentett ürge 500-ért ír, a feljelentõ meg 1000-ért, és romlik az üzlet.

Mike: azt írtad, hogy fejlentõk :-)

Mike
így kell ezt
besúgók, fejlentõk országa vagyunk még mindig

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Most láttam egy másik p2p fórumba belinkelve, ezzel a szöveggel:

""egy kézzel írott és 500 helyesírási hibával "ellátott" feljelentésre
azonnal ráugrik a rendorség"

A rendõrségnek elküldött levél eredménye:

"150k "szakértoi díj"-ra megvágták, hónapokig el volt kobozva a gépe, a wincseszterét
és a lemezeit soha nem adták vissza. Bíróságnak az ügy a közelébe nem
került, "ügyészi megrovás". Ennyi."

régebben ezt hívták "koholt vád alapján elítéélésnek"... azt hittem, annak arendszernek már vége, pedig most kezdõdik csak igazán.

hehe

nem akarja megmondani hogy sikerüt nyomra bukkanni 😊
Hát fenyomta a konkorencia.

Amugy a mostani helyzett, tiszta röhej
Nem tetszik valaki képe hát felnyomom és már a zsaruk meg is szállják a helyszint

a problem az, hogy rá vagyunk szorulva a warezre, mint bélcsavaros kisgyerek a bilire.
Meg az, amit írtál, hogy a hasznot akarnak húzni mindenbõl. Lopjon, le van szúrva, de ne adja tovább másoknak, mint valami félhülye robinhód.
Az érettségi is ezen ment el, valamelyik gyépés kirakta az internetre SMSWEB alapon, ebbõl lett a botrány, nem a tételek lopásából. Az sosem derült volna ki.

Laalee
ezzel nincs is baj, amig az ilyen embereket veszik elõ. Ezzel egyet is értek, büntessék azokat akik hasznot húznak más munkájából, és ne azokat akik megnéznek 3 filmet, esetleg megveszik ezektöl a filmeket.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Na ezt imádom, amikor a szerv fényezi magát a hírekben. Amíg a tûzoltóság nyilatkozik heroikus hangnemben, azt megértem, de amikor a zsarvak :-) beszélnek "összehangolt akcióról" és négy (!) helyszínen közel ezer zene, valamint több száz film (hány százalék lehet ez? 0,1?) lefoglalásáról, aztán két hétig csücsülnek a babérjaikon, attól már kerülget a hányinger.

"az üres adathordozók - több tízezer darab - lefoglalásra kerültek." Miért is?
"akkor tartóztassanak le erõszakos nemi közösülésért is,
mert ahhoz is nálam van a felszerelés"

Frank99
lehet...

Frank99
mást küldd oda érte.
a Pf. csak egy kulcs...

Bandee1987
én is ismerek ilyen embert budapesten, nem lehet, hogy ugyanarról beszélünk? 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

cSuwwi
az ötlet jó, de ez sem 100%-os. ha el akarják kapni, elkapják.
valakit ráállítanak a postafiók figyelésére, és aki odamegy, már be is bukott.
egy mezei biztonsági is elég, az meg a közepes és nagyobb postákban van. (para rulz)

shit happens

Frank99
na, olyan is van, hogy ProArt?????

BSA, ASWA, PROArt.

ki jön még?

mind pénzeli a rendõrséget????

Frank99
tökéletes.
másnál is így van.

:-)))

Frank99
tévedés.
van aki most is csinálja, 50 eFt-ért vett lopott, hamisított személyivel.