3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • PoisonBorz #2458
    Hm... bocs hogy ilyen noob dolgokkal jövök, de nem találtam ilyesmi magyar leírást DriveCrypt témában. Gyakorlatilag úgy működik, hogy bootolásnál kér egy jelszót, és innentől észre sem venni a működését? Ha on the fly dekódol, milyen mértékben terhel vinyót/procit?
  • Montanosz
    a truecryptel rámásolhatsz egy indító fájlt a cd-re vagy dvd-re és ha nem felejted jelszód máshol is nézheted.
    külön drive-ként látod a totalcommanderben ha létre hozol egy konténert amibe berakod a fájlokat, átmásolod dvd-re és ha berakod és mountolod megjelenik a betűjele totalcommanderben.
    vigyázz, fat32 formázd azt a pár gigát(picit foglal helyet, a 4,7dvd-re 4400megát írj, így jó lesz)
  • figyelnek
    Szia!

Ha vissza olvasol akkor szerintem 100%, hogy én is hasonlókat írtam, szerintem egyetértünk 1:1-ben...
    --
    Vészes nem volt semelyik házkutatás, de nem is kábítószert vagy fegyvert kerestek + nem is voltam bunkó...Bár elsőnél azért körül néztek,de tapétát nem szedték le…
    --
    Kódolásról tudsz 1-2 dolgot írni, winchesterrel nincs gond...
    Amihez kellene:
    Filmeket gyűjtök, azokat kellene úgy kódolni, hogy 1:1-ben lehessen másolni, tehát winchesterre ne keljen felmásolni. Van rá lehetőség?
    Ha igen akkor mennyivel lesz lassabb az írás...
    --
    Vissza adják:
    Azt elhiszem,de kb. mikor is...
    --
    Láttam még régebben több hozzászólásodat, tudom, hogy nálad is volt 1-2 érdekes dolog...
  • crx
    Ez tetszik ugy látom nála nem volt még igazi házkutatás. Nincsenek jogok a jonép ezt értse már meg a panasz semit nem ér. A házkutatásnál Panaszal éltem senkit se érdekelt hogy egyáltalán mi is volt az.Az ügyészség elutasitotta de gözük nem volt hogy mi volt a panaszom.Az alkotmányrol meg enyit. Egy mod van le van minden titkosítva és még a warez cd éket is viszaadják. Törvény ide vagy oda semi értelme elvisznek mindent ami mozditható de ha titkositva vagyon visza is szolgáltatják. Ha akarnak megbüntetnek ha akarnak nem ez a törvény. Amig mindenkit meg lehet venne pénzért sajnos ez is lesz.
  • figyelnek
    Sziasztok!

Szerintem, azt kellene tennünk, hogy fel kellene venni a kapcsolatot Juszt László úrral
    A TV ügyvédje, már foglalkozott hasonló témával az Artisjus jogdíj matrica kapcsán.
    Mint írtam nyilvánosság kellene az ügynek, a fent említett műsor igen nagy nyilvánosságnak örvend, feltételezem, nem véletlenül.
    Nyilvánosság előtt kellene tisztázni a magánfelhasználók jogait, tisztázni kellene, hogy a jogvédőszervezetek, mi jogon avatkoznak bele egy ország működésébe, mi jogon fenyegetnek/félemlítenek meg olyan becsületes állampolgárokat, akik a MAGYAR törvények alapján nem követtek el semmit...
    Nagyon jó lenne, ha végre a T. kiadók és jogvédőszervezetek rá jönnének, hogy ez it MAGYARORSZÁG, az USA törvényei USA-ban érvényesek, nem nálunk és nem is egyéb országokban, akiket rendszeresen fenyegetnek/megfélemlítenek...
    (Az Artisjus az szerintem elég értelmes szervezet, ők nem is fenyegetőznek, de ami probléma az a matrica a CD/DVD-ken és itt nem az a gond, hogy fizetni kell, hanem az, hogy hiába fizetném, attól még mindet elvisznek és még meg is büntetnek érte…/itt természetesen filmekre és zenékre gondolok/.)

Azt kell elérni, hogy magánfelhasználókat, ne fenyegessenek meg és ne büntessenek meg igazságtalanul, a külföldi kiadók/monopóliumokat képviselő jogvédőket meg ki kell tenni az országból véglegesen. Én úgy látom, hogy az ASVA,ProArt,BSA azok a szervezetek, akik leginkább megtévesztik/megfenyegetik a magánfelhasználókat, sőt komoly polgáripereket kezdeményeznek vagy bejön vagy nem alapon…legtöbbször magánszemélyek ellen…
  • Frank99
    az előbb leírtam.
    amikor bootol, ugye be kell írni a usert és jelszót.
    itt pár másodpercig kiírja, hogy 1-2 wincsi titkosítás (i-N) vagy valami ilyesmit.
    Na, ekkor kell kiválasztani a 2. számú vincsit.
  • dia
    akkor lécci magyarázd el mit is kell csináljak?
  • maozedong
    grat, már két entert sikerült a hszben leütnöd :))))
    az teljesen jogos hogy aki üzletet csinál a warezolásból azt száműzzék egy kis pihenőre, de vhogy jobban elkéne választani a felhasználókat a terjesztőktől..
  • figyelnek
    Házkutatási Túlélési Kézikönyv__ASVA-Team
  • Frank99
    bootoláskor lehet kiválasztani, hogy 1-2 wincsit titkosítás.

NEM a windows felület alatt.

és számítsál 3-4 óra munkára, amíg dolgozik.....
    nekem 7 óra alatt csinálta meg a 160-as SATA-t.
  • steweee
    nem véletlenül van így, ugyanis ha te kézzel vagy írógéppen próbálsz meg üzleti mennyiségű másolatot előállítani, az nem fog menni. egyrészt a lassúsága miatt legfeljebb pár példányt tudsz így előállítani hosszú idő rászánásával is, az meg tök mindegy hogy a világpiacon néhány darabbal fognak miattad eladni kevesebbet vmiből, ráadásul mivel úgyis biztosan lesz aki ezzel nagyüzemileg foglalkozik, sokkal olcsóbban adja majd nálad bármiről is legyen szó.

tehát megint oda lyukadunk ki, hogy a tv. és a hatóság célja a nagyszámú, üzletszerű másolások visszaszorítása, de a cselekmény sikamlós volta miatt szigorúbban és pontatlanabbul fogalmaz a törvény, hiszen a kalózok pont a jogszabályi nehézségeket és pontatlan fogalmazásokat kihasználva tudnak kibújni a felelősségre vonás alól. sajnos ez azzal is jár, hogy ha vki ellen eljárást kezdeményeznek és kiderül hogy nem foglalkozik mondjuk cd/dvd írással, üzletszerű terjesztéssel, akkor is rá fognak verni vmit, mondjuk illegális vindóz és egyéb felhasználói/játékprogramokkal való visszaélést, csak azért mert a hatóságnak szar ha egy ügyben amit lefolytat ráadásul házkutatási parancsot kérve hozzá, nem talál semmit. tehát mindenképpen kell produkálniuk vmit az ügyben, annak ellenére is hogy az teljesen életszerűtlen, hiszen a rendőrök is otthon illegál vindózzal, progikkal, játékokkal nyomják, és letöltött zenékkel és filmekkel szórakoztatják magukat.
  • Montanosz
    nekem csak a rendszerlemezt titkosítja, formázás nélkül, azaz kalóz windóz jöhet, szerintem csak az 1.merevlemezt engedi
  • dia
    sziasztok
    a compusechez kellene kis segítség
    nem tudom telepíteni:
    végigcsinálom a lépéseket, beállítom, hogy a 2. merevlemezemet titkosítsa elmentem a biztonsági fájlt
    utána tovább majd jön a hibaüzenet:
    a comp telepítése sikertelen. A compusec fájlokat nem lehet a merevlemezre másolni.

Ez egy 80 gigás sata vinyó és nem a rendszervinyó.

Ötlet?

• figyelnek
    Azzal, hogy mit mondanak a köcsög rendőrök nem kell foglalkozni.
    Én is voltam kihallgatáson, ott is ezt hajtogatták, én azt mondtam, hogy lehet filmet és zenét másolni, a nyomozó meg azt hogy még magáncélra sem. Egy idő után meguntam és azt mondtam igaza van... Mint valaki megjegyezte, a rendőrség egy végrehajtó hatalom, a bíró/ügyész/ügyvéden múlik minden... Bár 1-2 helyen utána néztem a dolgoknak és sajnos félek egy kicsit,hogy mi lesz, mert a magyar törvények meglátásom szerint nem igen számítanak nálunk….

Én is feltennék egy kérdést:
    Ha valakihez kimennek házkutatás céljából, és később behívják kihallgatásra akkor az egy alap dolog, hogy üzletszerűséggel vádolják az illetőt (tehát, hogy pénzért másoltam) úgymond vagy bejön vagy nem alapon...
    Csak azért, mert most kivételesen pont akkor tényleg nem csináltam semmit
  • figyelnek
    E-book szerzői jogával nem vagyok tisztában, de könyvet és újságot kompletten csak kézzel vagy írógéppel lehet másolni. könyvnek és újságnak egy egy részét lehet szabadon másoni pl.: egy cikket 1-2 oldalt stb...
    Megmondom őszintén, hogy ezen én is csodálkoztam, de ez van, végül is nem érdekel senkit, mert akinek kell az úgy is lemásolja...

• figyelnek
    Külföldön valóban olcsóbbak a dolgok Pl.: a DriveCrypt Plus Pack 30.000Ft-ért vettem, itt kb 45.000Ft, ami elég nevetséges és felháborító...
    Bár, hogy az itteni forgalmazókat is védjem 25% Áfa van a szoftvereken (legalábbis én úgy tudom, hogy 25%...)

Bár, ehhez is hozzá tenném, hogy állítólag, nehezebb bizonyítani, hogy a programot megvásároltad. Ezt fórumon olvastam,hogy ez igaz-e azt nem tudom,de pl.: én sem kaptam semmi számlát stb., csak jelszót... Bár, amivel ez egy kódoló program nem is igen izgat-e kérdés...
  • tudatlanka
    Maozedong:ugy tudom azok is de az előbb kihagytam azt hogy ha az adott könyv szabad felhasználú akkor azt nyugodtan letöltheted.például innen is.... nem hiába ha megnézel egy-két ilyesmi oldalt hogy nagyon sok fizetős könyv van fenn még hangos is....
    Stewee de ha kijönnek és van rajta akkor a szagértő könyvelni fog.Gondolj bele hiába sérti a szép és jog érzetemet de József Attila műveit is töröltették a pénzéhes rokonai jobb szót nem tudok erre mondani...kis hazánkban van egykét erre példa sajnos.Azt viszont aláirom a rendörökkel kapcsolatban hogy amilyen az adj isten olyan a fogadj isten.Meg az is igaz hogy mióta a paypal létezik kis hazánkban kissé egyszerűbb legális szoftverhez vagy játékhoz hozzá jutni normális és megfizethető áron.Arra viszont kiváncsi leszek a sok szoftverkereskedő az árait mikor visszi lejjebb ennek hatására mert számomra se mindegy hogy egy szoftver 28eFt netto + posta vagy 34 euro brutto posta nélkül.
  • maozedong
    ja hát épp ésszel az lenne a normális.
  • steweee
    könyveknél nem vagyok biztos, de sztem az nem esik egy elbírálás alá a szoftverekkel. olvastam korábban a vonatkozó tv.-t, de nem emléxem pontosan, mivel számomra a könyvek lényegtelen kategória volt. véleményem szerint nem büntethető az, akinek a vincseszterén van néhány tucat könyv fájlban, és a terjesztésére vonatkozó (akár nyomtatva, akát fájlmegosztással, akár a letöltött fájl pénzért való soxorozásában) bizonyíték nincs ellene. hiszen akár zene, akár film esetében is a letöltés legális, az ahhoz való hozzáférés, nyilvánossá tétel a büntetendő. a játékprogram megint eseti elbírálás alá esik, a rendőröket kurvára nem érdekli hogy te mit töltesz le és mivel játszol, az üzletszerű terjesztési tevékenység a büntetendő, annak ellenére hogy a nem legális játékprogramok is az egyéb felhasználói szoftverekhez hasonlóan büntethetőek lennének. hozzáteszem, a rendőr tök mindegy hogy mit mond, ítéletet nem ő fog hozni. ő a bizonyítékok összegyűjtésére hivatott, persze érdemes velük normálisan viselkedni, mert annál kevésbé lesznek gecik
  • maozedong
    lál.
    és ha hangos könyvet töltök le vagyis egy hangfájlt, akkor az már legálisnak minősül?
  • Skynet85
    nem tudom nem vagyok jártas jogban de ebben az ügyben dvd-ről és svcd-ről van szó töbnyire...
  • tudatlanka
    Montanosz:A ghost 9-st tipikusan hálózatos üzemre tervezték ha lehet maradj a 2003-nál.
    Maozedong:a könyvekre is ua a szabály vonatkozik mint a szoftverekre...
    Skynet85:akkor téged is bepaliztak....
  • akos
    Tipikus rendőrségi maszlag. Érdekes, hogy ebben az országban a rendőrség mennyire identitászavaros. Nem az ő feladatuk a törvények értelmezése. Azt az ügyészségre, az ügyvédekre és a bírákra kéne hagyni.
    De nálunk mintha mindhárom szerepet szeretnék a zsernyákok betölteni.
  • Frank99
    sztem azt sem....
  • maozedong
    Könyveket lehet letölteni?
  • steweee
    ezzel a baromsággal a rendőrségen etettek? mert a jog másképp fogalmaz, és a bíró is asszerint dönt. szoftverek esetében van olyan hogy jogosulatlan használat, sajnos a vindóz és a word ha más nincs is rajta(márpedig többszázezres nagyságrendű lehet a szoftverek értéke egy átlagfelhasználónál is)jelentős tétel lehet, ami után büntethetnek
  • Frank99
    megírhattad volna, hogy milyen cuccokról beszélsz.

(audio, appz, games, dvd, avi, mp3...)
  • akos
    Szoftverek esetében.
    Mediaanyagok (zene, film... stb) letöltése (megosztása nem!!) magánfelhasználás céljára nem törvénysértő!
  • Skynet85
    Na szóval ezen a héten voltam vallomást tenni hálistennek csak mint tanuként, de megtudtam egy nagyon fontos dolgot szóval lehet neked másolt cuccod annyi amennyit nem szégyelsz csak van egy bökkenő kell az eredti amiről a másolatot csináltad és persze ennek a Te tulajdonodnak kell lennie szal felejtsétek el a ,,saját felhasználsa bármit" elvet mert hüyeség és úy megvágnak érte mint a huzat szal netről se lehet lehúzni semmit ami nem ingyenes persze máskérdés hogy mennyire elnézők szal ez csak jó indulat kérdése de ilyen törvény nincs!!!!!!!
  • Frank99
    a kiíráskor megkerdi, hogy akarsz-e tömörítést.

amúgy én javaslom egy másik wincsire menteni, mert gyorsabb és utána kiírni....
    (de ezt csak akkor, ha ráfér egy lemezre)

több lemeznél ő készíti el a lemezeket, és be is olvasgatja szépen a visszaállításnál.
  • Montanosz
    hüm,hüm,hát igen...
    csak a ghost 9.0-ás 2gigára összepakolta az egészet, viszont az igaz hogy azt meg nem tom boot előtt installálni(((
  • Frank99
    számolj egy kicsiT!

télleg lehet annyi.

Én egy szűz, alap telepítést ghostoltam le , amikor már fenn vannak driverek, a firefox, tűzfal, stb.
    ez 1 dvd-re ráfért.

Innen ebből 15 perc egy wincsi újratelepítés, és jó dolog, hogy formázatlan nyers winyóra is kiírja a ghost.
  • Montanosz
    kicsit vakarom a fejem mert nekem 40cd-t vagy 6dvd-t követel a mentésre 40gigás vinyóra.
    nem állítottam be valamit? te hogy csináltad?
  • Montanosz
    váó!...kösz szépen)))
  • Frank99
    itt van, akinek kell, amíg le nem törlik.

ki kell írni floppyra.
    bootolos floppy, amúgy egy alaplaphoz kaptam.

sok sikert mindenkinek vele.

ha letörlik, kérjétek privátban...

1 MB, szóval nem gond...

• Frank99
    ha kell, elküldöm a floppy-st....
  • Montanosz
    hüm,hüm..
    kösz a tippet, akkor én is így csinálok mert a 9.0-ás nem csinált kis lemezt csak lementette a backupot dvd-re..
  • Frank99
    nekem van egy floppy-s Ghost 2003, ami tud DVD-re is írni...

onnan tök egyszerű, floppy bebootol, image-mentés megad (gyorsabb wincsiről) és 10-15 perc alatt kész az oprencer....
  • Montanosz
    kösz..
    tényleg a ghost hogy müxik visszafelé? mert még nem használtam, a windóz mentést meg csak úgy tudtam visszaállítani ha újra raktam a windózt és arra töltöttem a rendszer mentést, azaz csak a programok telepítését soórolta ki nekem.
    a ghostal hogy tudok visszaállítani ha a windóz kampec?
  • Frank99
    azt hiszem igen.

sztem most ghost-old le, és akkor szűz vincsire is titkosított wincsid lesz 15 perc alatt...