3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • darkmp3
    Netérten jok a hirek ;)
  • tudatlanka
    crx sokan jelnetkeztek pedig hogy hozzájuk mehetnek azok akiknek felmondott a tonlány......itt keressél...
  • Montanosz
    igen compusec rendszermerevlemezt titkosítani nagyon jó mert nem formázza le a vinyót, valamint preboot jelszókérést is tud (ezzel vigyáz mert ugyi a billentyűzet angol bootolás előtt és én megfáztam mert nem tudtam a karaktereket visszahozni, és format bejátszott)
  • crx
    Egyértelmüen ha nálad nem találnak semit mert pl le van titkositva a winyo akor tehetnek egy kitéröt az ajtod felé a szolgáltato mindegy hogy közli velük hogy te 200 gb ot letöltötél és ha nincsen meg akor vagy ténleg letöltöted de nem biztos vagy a szolgáltato hazudik mert nálad ugyan nincsen. akarom kérdezni szolgáltatot kel váltanom melyikhez menjek korlátlan érdekel nem on lányos korlátlan mert azal megfürödtem. a compusec valami infot tudna valaki mert feltetemm meg minden de jo lesz boot szinten titkosit ugy tudom jobb ha még a windows ot se látják a nagyokosok.:)? a többi vinyo truecryptel
  • Cat #2574
    egyértelműen nem tudnak
  • FtranX
    "nem, kikapcsolt állapotban a modernebb telefonokba van beépítve olyan biztonsági funkció, hogy ha nincs eltávolítva az akkumlátor, akkor a képernyő bármiféle megvilágítása, kijelzése, vagy vmilyen csipogás, bekapcsolt állapotot jelző dolog megtörténte nélkül is képes külső jelre üzembe helyeznie magát és a hálózatnak jeleket küldenie, talán a hangot is közvetíti, ezt nem tudom.így mértek be sok bűnözőt akik ezt nem tudták."

valami forrás, bizonyíték?
  • Frank99
    ez így nem teljesen igaz.
    a puszta szoftver BIRTOKLÁS is bűncselekmény.
    nem kell azt használni, elég, ha a CD az asztalon van....
  • steweee
    a rendőrségnek joga van megtudni bármilyen információt ami elérhető, fizikailag megszerezhető. a szolgáltatónak kötelessége a kért és a rendelkezésre álló adatállományból minden információval segíteni a nyomozást. ebben a sorrendben, vagyis ha a nyomozó hatóság nem kér vmit mert elfelejti vagy nincs tudomása bizonyos számítástechnikai lehetőségekről, működésről, akkor nem valószínű hogy ők pluszban kiadják, illetve ha a nyomozó hatóság olyan információkat kér amit a hatályos törvények alapján nem kell tárolnia vagy figyelnie, és nincs is meg arról nem is tud, illetve megtagadhatja annak kiadását. de inkább valószínű hogy együtt fognak működni, vagyis a kérésnek nem igen állnak nyíltan ellent ha az adatok rendelkezésre állnak, hiszen megfingathatják őket is, mondjuk lefoglalnak pár szervert az eljárás sikerének biztosítása érdekében....

ha nincs tárgyi bizonyíték ellened akkor ne aggódj, a letöltések nem bizonyító erejűek. ha van tárgyi bizonyíték akkor jön még jól ha a megszerzés helyét is meg tudják nevezni, mert sokan sok jó sztorival tudnak előrukkolni hogy kitől is vannak a másolt lemezek(nem adok tippeket)és ily módon az állítás valódiságát a hatóságnak kell ellenőrizni és megcáfolni, ami egyrészt munka, másrészt nem biztos hogy sikerül. azt még tudnod kell, hogy az egy példányban való akármilyen letöltött anyagok tárolása még önmagában nem minősül bűncselekménynek, illetve a szoftverek esetében a jogosulatlan használattal követsz el szabálysértést, vagy ha ezt üzleti tevékenységre használod akkor vétséget. a szerzői jogok védelme alatt álló művek üzletszerű másolását és terjesztését csak úgy tudják bizonyítani, ha egy egy lemezből sok példány van egyszerre nálad, illetve találnak a terjesztésre vonatkozó listát, fájlt stb. ilyenkor megáll a dolog és sírás a vége.ha nincs ilyen akkor csak kellemetlen hogy lefoglalják a cuccot, ítélet nem nagyon várható belőle

remélem tudtam segíteni, ha érdekel még vmi, priviben keress meg
  • Skynet85
    Lenne egy kérdésem szóval ha egy hivatalos szerv teszem azt rendörség elmegy teszem azt egy internet szolgáltatohóz és kéri annak adtait kidaják és a forgalom mennyiségről is felvilágosítással szolgálnak ez eddig stimm, de tudnak-e esetleg másról is felvilágosítást adni pl olyan konkrét dolgokról, hogy az adott illető éppen mit és honna töltött, de ezt egész konkrétan pl origoserver-zenebolt-groovehouse-poison... persze értitek hogy miért kérdem:))
  • Cat #2569
    lehallgatásról
    nemrég volt egy washington post cikk, abban olvastam:

The movement has also innovated with great creativity to protect its most
    secret communications. Khalid Sheik Mohammed, a key planner of the Sept. 11
    attacks later arrested in Pakistan, used what four researchers familiar with
    the technique called an electronic or virtual "dead drop" on the Web to
    avoid having his e-mails intercepted by eavesdroppers in the United States
    or allied governments. Mohammed or his operatives would open an account on a
    free, public e-mail service such as Hotmail, write a message in draft form,
    save it as a draft, then transmit the e-mail account name and password
    during chatter on a relatively secure message board, according to these
    researchers.

The intended recipient could then open the e-mail account and read the
    draft -- since no e-mail message was sent, there was a reduced risk of
    interception
    , the researchers said.

Ez sztm baszott nagy ötlet, semmilyen kényes adatot nem forgalmaznak a hálózaton, még titkosítva se!
  • steweee
    na azért nem ilyen egyszerű a helyzet. még ha a technológiai lehetőség adott is a skype vagy bármi lehallagatására, azért ne feledkezzünk meg az erőforrásigényességről, minén titkosabb vmi annál nehezebben lehet hozzájutni a kívánt információhoz, és az információk folyamatos óriási tömege miatt a feldolgozási nehézségek a legfőbb probléma, hiszen a napi adagot az adott nap kell feldolgozni, mert a következő napon megint lesz ua. vagyis elkezdődik a szelektálás, és ha virágnyelven kommunikálnak a rejtőzködő terroristák, akkor a gépi feldolgozással nem mennek semmire, csak akkor vezethet eredményre a dolog ha egy ember olvassa az üzeneteket,mert a rejtett tartalmat megláthatja, de az sem 100%
  • Vlala #2567
    én meg azt nem értem, miért vallaná be az FBI, hogy mindenkit lehallgat... a #2552. valami hüle találgatás lehet, az FBI szakemberei szerintem secperc alatt kitalálnák, hogyan lehet lehallgatni a Skype-ot is, ahelyett, hogy a médiának panaszkodna róla...
  • steweee
    nos, valójában az igazság az, hogy a technikai lehetőségek ma már szinte korlátlanok, illetve nagyon sok mindent csak beavatott emberek tudnak, és ezért inkább csak ők tudják kijátszani a dolgokat, megakadályozni az információgyűjtést magukról. alapesetben ha vmilyen illegális dolgot akar vki megbeszélni az menjen egy zenés szórakozóhelyre ahol üvölteni kell hogy értsd a másikat, ott aztán semmilyen technika nem segít, lehetetlen lehallgatni a beszélgetést.

de azért hozzátenném hogy míg az átlagállampolgárokat talán irritálja hogy pitiáner illegális ügyeikről, esetleg magánéleti dolgaikról kínos információkat tudnak szerezni a technikai lehetőségek révén, azért nyugodjon meg mindenki, hogy kisvolumenű szarságokkal nem foglalkoznak a hazai és külföldi nemzetbiztonsági hivatalok, nincs rá kapacitásuk és felesleges is lenne.tehát mondjuk a vám és pénzügyőrséghez sem fog bejelentés érkezni az egyébként illegális adatgyűjtés/lehallagás folyamán a nemzetbiztonságtól hogy k. pista benzin és cigicsempészettel foglalkozik, amiből van évi 500.000 ft pluszjövedelme. majd ha ráterelődik a gyanú a vám és pénzügyőrségnél hogy nagytételben szállítgat vmit illegálisan, akkor kérik az engedélyt a lehallgatásához mint nyomozati ezsközt, de ennek eredményét a bíróság nem használhatja fel, persze úgy fogják alakítani a dolgot hogy miközben ő jóízűen kitárgyalgatja az üzleti partnereivel hogy mit, mikor, mennyit adnak/vesznek, majd a színhelyen vagy a telephelyen rajtukütnek

szóval oda akarok kilyukadni, hogy én személy szerint abban az esetben amennyiben szabályozott keretek között marad az információáramlás, és a hivatalok a lehallgatási, megfigyelési adatokat a ténylegesen nagy súlyú bűncselekmények megakadályozására, leleplezésére fordítják, abban az esetben igazából támogatni kellene ezt a törekvést
  • lich
    Jó neked. Ott ahol a párom és az exem dolgozik (mind a kettő a rend büszke őre), én is el tudom intézni, de a szürkéknél nincs ismerős.
  • Vlala #2564
    most, hogy mondod, meglehet.
  • tomo
    es az nem merul fel benned, hogy 999 akciot megadalyoztak, mert figyelnek, szept 11 meg az egyetlen volt ami nem jott ossze?

az, hogy valamirol te nem tudsz, meg letezhet. plane , ha kemkedesrol van szo.
  • Vlala #2562
    nekem is vannak titkaim. Pl. az, hogy nem a húgom pisilte le a hintát öt éves korában, hanem én, csak ráültettem. :-)

Változnak a hiedelmek. Régebben mindenütt szellemek, aztán mindenütt ufók, most meg mindenütt figyelnek az amcsik. Régebben az átkosban az ÁVH, most a demokráciában és a szabadság világában az FBI? Ha ennyire éberek lennének, nem lett volna szept. 11., vagy London, vagy Egyiptom... nem figyelnek ezek ló....t sem, azt csinálják, amit minden normális rendőr: jó pénzért semmit.

Visszakanyarodhatnánk a témához?
  • tomo
    kepzeld azt, hogy nem egy fingoraszo niemand vagy, hanem, egy olyan egyed, akinek vannak titkai, amiket nem szeretne masok orrara kotni.

ugye ugye, igy mar erted, hogy van jelentosege a lehallgatas lehetosegenek.

azt tudtuk mi is, hogy ez teged persze nem erint :P
  • Vlala #2560
    rólam ugyan kémkedhetnek. Farzsebben fogom tartani, ha valakinek szüksége van arra, hogy napi háromszor hallja a fingattyúmat, nem vonom meg tőle ezt az örömöt. :-)

Egyébként ha már lehallgatás, meg jajistenemfigyelnek, akkor itt a SETI program. Befogtuk az ufók jeleit, a Te számítógépedre is szükségünk van, hogy megfejtsük őket. aha...
  • tomo
    welcome to the real world.
  • Vlala #2558
    igen? A saját telefonom kémkedik utánam? Nem paranoia ez már egy kissé?
  • fifi
    ha szóban beszél valakivel, de nála van a telefon történetesen, és nem tudja hová tenni...

[értelem szerűen...]
  • steweee
    akkumlátor nélkül hogy beszélsz a telefonnal?
  • fifi
    Egy barátom szerint az akksit is le kell talán venni, ha rázós ügyekről megy a beszélgetés, és szerinte még ez sem lehet 100%
  • steweee
    nem, kikapcsolt állapotban a modernebb telefonokba van beépítve olyan biztonsági funkció, hogy ha nincs eltávolítva az akkumlátor, akkor a képernyő bármiféle megvilágítása, kijelzése, vagy vmilyen csipogás, bekapcsolt állapotot jelző dolog megtörténte nélkül is képes külső jelre üzembe helyeznie magát és a hálózatnak jeleket küldenie, talán a hangot is közvetíti, ezt nem tudom.így mértek be sok bűnözőt akik ezt nem tudták.

megoldás, ha jó néhány évvel ezelőtti mobilt használsz amiben még nincs ilyen funkció, vagy kiveszed az akksit nem csak kikapcsolod, van olyan műszered ami méri az elekromágneses sugárzást és ha kikapcsolt mobilnál is jelez akkor tudod hogy figyelnek, rejtjelezve beszélsz, vagy nem követsz el semmit :)
  • Frank99
    egy barátom mesélte, hogy rokanai élnek USA-ban, kinn voltak náluk.
    Béreltek valahol autót, amiben GPS is volt, amikor visszahozták a kocsit, a kezükbe nyomtak egy 450 dolcsis büntetést, sebességtúllépés miatt, ugyanis a GPS alapján kiszámolták, hogy a megengedettnél valahol gyorsabban mentek.
    Csak idő kérdése, hogy mindenhol mindekit figyelni fognak, csak azért, hogy fizessen, vagy bármi másért.
    Elvileg most is meg lehetne csinálni pl. mobilnál.
    Két adótoronyra bejeletkezés között kiszámolják, hogy menniyvel mentél, és jön a bírság..., vagy két fizetős kapu között. csak törvény kell rá.

nem is olyan távoli ez a jövő.
    És vajon honnan tudjuk, hogy a mobil ki van-e kapcsolva?
    Lehet bármikor kihallgatnak, amikor beszélgetsz, ha melletted a telefonod.

ha az akkut leveszed, talán akkor nem.
  • tudatlanka
    Amagánszféra hol van????
  • Vlala #2551
    off:
    [apro]a megállás még mindig a három (öt?) percnél nem hosszabb egy helyben tartózkodást jelenti, függetlenül attól, hogy a gépjárműnél (de szaxerű vagyok :) ) maradsz-e, vagy sem. A közterületfenntartó szólhat érte, sőt, Mari néni, a piaci halaskofa is, de büntetni csak a rendőr tud.)
  • steweee
    hmm, az a kisebbik baj hogy a rendőr feljelenthet, mert ez csak közlekedési szabálysértés, ha vmilyen oknál fogva nem tudom kibeszélni a dolgot a helyszínen, akkor bemegyek a városi kapitányságra és elintézem. viszont a közterületesek civilek és csak a pénzbüntetés kiszabása a létezésük értelme, meg ott nincs ismeretségem
  • Cat #2549
    illetve ha egyáltalán végeznék a munkájukat...
  • tudatlanka
    Kiváncsian várjuk a folytatást.
  • duhosdoki
    Megjött a jogerős döntés panaszkodásom ügyében. A 2. fokú bíróság helyben hagyta az első fokot. Még arra sem vette az energiát, hogy indokolja a felvetéseim elvetését:) Hát persze már nem fellebbezhetek, de egy kis indoklás jól esett volna:) Röviden összefoglalva írtam 3 papirkát (panasz, felülbírálati kérelem, fellebbezés) és elértem annyit, hogy a házkutatási határozatban átírták a kijelentő módot "adat merült fel arra" kitételre. Hát elég sovány eredmény. És sajna az eddigi tapasztalat az, hogy ignorálták a lényegi jogi kifogásokat (egyszerűen nem foglalkoztak vele, nem határoztak róla, nem indokolták miért) és szép kis egyenhatározatokat hoztak. Nyilván így egyszerűbb, kényelmesebb csak egy picit elkeserítő. Pompásan fogok szórakozni ezzel az üggyel úgy láttom. Én már elégedett lettem volna ha érdemben, jogi indokokkal utálnak el. Úgyhogy eddig nem túl jó a helyzet. Azt már kezdem eldönteni, hogy a megrovást is meg fogom panaszolni/fellebbezni ha odáig jutnék. Most már mindenképpen azt akarom, hogy tisztán kerüljek ki az ügyből (ne legyek gyanúsított, ha az leszek ne kapjak megrovást sem) ha már ennyit strapáltam magam. Ehhez azonban kellene egy normális bíró aki legalább érdemben foglalkozik az általam előadott és kifogásolt jogszabálysérétések megítélésével. Dehát eddig ez kettőből nulla a bíróságok esetén. Ha vádlott leszek már csak két esélyem van normális bíróra (esetleg három ha a elkülönítési kérelmemnek helyt ad a bíróság). Ahogy valaki bölcs mondta jó a tudás/erő stb. de a legjobb a szerencse.
  • lich
    Az a várakozni tilos. A megállni tilosnál meg sem állhatsz, kivéve forgalmi ok, vagy műszaki hiba. A várakozni tilosnál állhatsz meg, elvileg 5 percre, de a vezetőnek (neked, asszonynak, bólogató kutyának) a kocsinál kell mradnod. A szürkék meg fognak büntetni a tilosban parkolásért is, és a tiltott megállásért is. De ez a jobbik eset, mert ha rendőr jár arra és nem kefélhetett az este, akkor lazán feljelenthet.
  • steweee
    huhh, nem téma ez sem de tudja vki hogy közterület felügyelő megbüntehet e közlekedési szabálytalanságért? olyanra gondolok hogy tilosban parkolás(sima városi útszakaszon) vagy megállni tilos táblánál ha nem tartózkodsz az autódban(mert ugye ha jól emléxem a legutóbbi kresz módosítás óta a megállásnál ha ilyen tábla van vkinek az autóban kell tartózkodnia) esetén?
  • tudatlanka
    Inkbb fogalmazzunk ugy hogy te is régi motoros vagy itt....
  • Frank99
    ez véletlenül nem egy agyatlan topic.

látszik, hogy én indítottam...

• tudatlanka
    De tanulhat az ember belöle.....és mindig visszatér a topic a témához...
  • Vlala #2541
    kicsit elmentünk a témától, my fault...
  • Frank99
    de ez nem régóta van így....
  • Vlala #2539
    inkább poénos volt a helyzet...
    legalább megdolgozik a pénzéért, egy fél napig azon röhögtünk barátnőmmel, hogy milyen csalódott arcokat vágott, amikor mindent rendben talált...