3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
Egy hozzászólás kiragadva a hwsw-s topikból:
" A BIX statokat végigfutva ez most elég sok szolgáltató hálózatán hostolt szerverhálózat lehetett.
TvNetWorknél egy 150Mbps-es down-up esés van és totál eltünt az upload ág a totálból ami alapban egy kicsi gyanus. Ránézésre ez inkább olyan mintha egy proxy-t szedtek volna ki.
UPC-nél csak letöltésban van esés viszont ott elég jelentős 800Mbps-nyi mennyiség. Lehet a letöltők zöme ide csoportosult? Vagy csak simán beaktiváltak egy direkt peeringet valamelyik szolgálató felé és semmi köze az egészhez?
T-Com-nál is van egy 600mbps-es esés. De tőlük már megszokhattuk hogy a BIX kapcsolódásaikat sosem bővítik hanem az állandó szerverbezárások idején mindig képződik egy nagyobb űr, aztán pár hónap alatt ismét benövök, 3-6 hónapig közel fullon megy aztán megint jöhet a köv. warez bukás. Ezt már minimum 3x eljátszották az évek során.
Radiantnál szintén van 300mbps körüli esés, de szintén up-down együtt ez is erősen proxy gyanus.
Kibernetnél Hosting esés látszik úgy 400-500Mbps Körül.
Invitelnél szintén a letöltés esett, úgy 400Mbps-tel, úgy látszik ott is letöltők csoportosultak.
Interwarenél esett úgy 800Mbps-et a hosting, ott tuti voltak szerverek. A múltkor Matrixos FTP esetén is volt náluk egy 500Mbps fölött esés. Mivel nekik és többi nagynak sok direk peeringje is van és azok forgalma nem jelenik meg BIX staton gyanítom azokon a vonalakon is hasonló mértékű esés lehetett. Szóval lehet a BIX felé van ez 0.8Gbps-es esés de Hungarnet, fatáv és más peeringek felé ki tudja lehet még még1x ugyanennyi.
Integritynél is látszik egy 250mbps körüli hosting esés.
A Cyber Systems is elég érdekes gyors növekedés majd hirtelen visszaesést produkált." -
Szia Tudatlanka!
Leveledet olvastam, este ha megy a levelező szerver válaszolok is!
Addig is, akit érdekel, a hwsw-n olvasható cikkhez kapcsolódó fórum hozzászólások itt olvashatók.
Jómagam is egyébként azon vagyok, hogy eredetiben vásároljak meg, amit tudok, de itt a "tudok"-on van egyenlőre a hangsúly. A fizetésem nem éppen kevés, de a havi kiadások mellett az itthon szoftver árakat nézve nem engedhetem meg magamnak a megvételüket... -
...az igaz viszont hogyha egy kövér, izzadt, pálmafamintás ingű, kőolaj és olcsó parfüm keveréket illatozó (szóval büdős) cigány jött, mondván:- Nincs pínzem fínek,..vigyen má' el egy darabig!
- holott az orrom előtt vette a sört a restiben -
...jó megvágtam hogy attól koldult, ahogy mondani szokás!
Lám, én sem vagyok hibátlan! -
Vlala #2615 de mi legalább bevalljuk, mert minket nem kell újraválasztani jövőre. -
gratulálunk!
azért más munkahelyen nagyságrendekkel nagyobb összeget te is elfogadnál, minden csak arány kérdése...
én is egy szemét disznó vagyok ilyen tekintetben, mint mindenki más. -
Vlala #2613 az egyetlen baj, hogy Magyarországon a "becsületes" és a "balek" rokon értelmű szavak. ;-) -
heló itt vagyok!
a munkahelyemen (amíg volt) egyedül én nem fogadtam el kenőpénzt.
látod, csak van ilyen ember. -
Vlala #2611 na ez az.
Az tényleg "nem jó", hogy egyesek (a szerver üzemeltetői) szépen meggazdagodnak mások szellemi termékének ellopásából.
Másrészt a bASVA túllihegi a dolgot: ha ez lenne a legnagyobb gaztett Magyarországon, megérteném a hajtóvadászatot, és a terrorizmussal való dobálózást. De amikor a politikusok, olajtárasságok (mind az egy), rendőrök, orvosok, mindenki úgy szerez pénzt, ahogy tud, akkor nehogy már elítélendő legyen a szoftverek csereberéje...
Ha mutatnak nekem egy becsületes embert Magyarországon, kimozdítom helyéből a világot... -
pont ezen gondolkoztam reggel, hogy a hwsw-s híren kívül zéró a tudósítás.
se index, se origo, se semmi... -
tudatlanka #2609 Idáig amiről lehet olvasni különböző forumokon "I" "F" "N"és "L" áll vagy eltünt.De ami furcsa számomra az a sajtó hiánya és a rettentő csönd pedig ezekről nagy betűvel szoktak irni......
Ja mielött vki kérdezné fogalmam sincs melyek a fentiek.Én csak olvasok. -
tudatlanka #2608 crx:nekem is tele van a hócipőm velük mert
1:abban és csak abban egyetértek velük hogy a warez kőkemény üzlet lett DE azzal már nem hogy az üzlet szót mivel társitják(terrorizmus stb) az már durva....tisztelet a kivételnek
2:hiába a Mo jogszabályok következetesen figyelmen kivül hagyják
3:szinte kivétel nélkül a a kis embereken akarják elverni a port
4:inkább az irányba ténykedjenek hogy Mo-n megfizethetők legyenek a szoftverek,zenék,játékok.Erre egy példa az ulead dvd movie factory4 az amazonon 34 euro(cakkpakk) itthon 18eft+áfa+posta szerinted hol vettem meg?Ja és itthon még be kellett volna hozatni várom kellett volna 2-3 hetet.

5:Az irányba is elmozdulhatnának hogy ha már van egy legális szoftverem azt lehessen upgradelni mert azt valami miatt nem komálják a hazai forgalmazok.Vedd meg az uj verziót.Megint külföldre viszem a pénzem. -
Cat #2607 használj inkább bittorrentet -
tudatlanka #2606 Belegondolok hogy az amazonon-ebay mennyivel olcsóbbak a szoftverek meg minden agyam eldobom... -
hát igen.
néha nyomnék valami csocsót, az meg rosszul van +törve
(ls. Worms Mayhem)
:-))) -
valoban :) -
tudatlanka #2603 Szerinted olyan jól informáltak vagyunk????
Max a haverok panaszkodnak hogy vmi gáz van......az az igazság hogy itt a régiek javarészt megtértek és ami szoftvert használunk azt meg is vesszük mégha nem is kis hazánkban mert az luxus.. -
eddig is így volt asszem .....
:-) -
Ha valami uj infot is tudtok, akkor irjatok le, linkeljetek! -
asszem kénytelen leszek DC++ ozni....
pedig nagyonnemgyerebe..... -
nem csak téged...
igaz, Tudatlanka??? -
crx #2598 mocskos troger asva kezd idegesiteni. -
tudatlanka #2597 Hűha.... -
mostmeg -
steweee #2595 jaja,köszönöm a kisegítő válaszokat, én nem vagyok nagy fejsze az informatikában és az elektronikában, viszont pl tesóm nagyon ott van a szeren, tőle hallok soxor okos dolgokat meg a baráti körömtől. én nem fogom tudni igazából technikai oldalról megmagyarázni mert nem értek hozzá igazán. egyébként meg mai cikk:
http://www.sg.hu/cikkek/39030 -
a telefonos témához még annyit, ha nyugodtan lehet passzív áramköri megoldás is, ami csak akkor válaszol, ha a központ egy bizonyos frekvencián rászól a telcsire, ami ettől feléled. persze ha "adás van", azt hallani egy aktív hangszóró mellett ígyis.
újabb kocsikban is vannak már ilyen "lopásgátlók". azthiszem pont a saabnál. beépítenek valahova egy kis passzív mütyűrt (bárhova a kocsiban, üléstámlába, alvázba, motortérbe valahova). nem fogyaszt semmit, mivel passzív, olyasmi mint a boltokban a lopásgátló csík a drágább piákon.
ha ellopják listára kerül, határon ha át akarják vinni, a határőr rányom egy jelet, és ha visszajelez (egyezik a kód), már meg is van. vagy egy mezei utcai ellenőzésnél is kiszúrható. ötletes. -
ez így van, de ha van ilyen kiskapu, akkor azt nyilván csak a legfontosabb esetekben alkalmazzák. -
egy ilyen biztonsági rés, vagy hogy információkat küld a win esetleg a userről és gépéről, hidd el vannak rá módszerek hogy felfedezzék. legegyszerűbb, ha a hálózati forgalmat elemzed.. rögtön kiderül milyen csomagokat, milyen címekre küld a win. -
steweee #2591 igaz, de azért pont azoknak a biztonsági réseknek a használók általi felfedezése okozza a microsoftnak is a legnagyobb kellemetlenséget, amik vagy túl pitiánerek és egyértelműek hogy elhiggye a nagyközönség hogy véletlenül maradtak benne, vagy az olyan rejtett dolgoknak, amikről meg nem igazán hiszi senki hogy nem szándékosan tették oda.
no mindegy, tekintsük lezártnak a témát ebben, mert úgysincs elegendő információnk hogy érdemben kitárgyaljuk -
Azért a másolásvédelmek feltörése és a téma között, amiről beszélünk van egy kis különbség. Ott legtöbbször tudják, hogy mit és hol keressenek.
Egy kicsit bonyolultabb szoftvert gyakorlatilag lehetetlen hiba nélkül megírni. Egy olyan hihetetlenül komplex rendszert, mint a Windows pedig már-már elvi képtelenség.
Ennek megfelelően a legtöbb szoftver igen hosszú, folyamatosan bővülő bug-listával rendelkezik. Persze, erre lehet mondani, hogy "hogy hát teszteljék tovább és aztán adják ki!", de akkor valszeg Redmondban még mostanában kezdenének gondolkodni a Win95 piacra dobásán. Pár száz millió "teszter" (azaz az összes win user) kapacitásával még az MS sem rendelkezhet.
Én nem vagyok egy nagy programozó és nem is akarom lebecsülni a hackerek képességeit, de abban biztos lehetsz, hogy ha egy jó programozó szándékosan (és jól) elrejt egy visszafejthetetlen kódban egy kiskaput, akkor azt a büdös életben senki nem találja meg. Pl. amit azzal lehet aktiválni, hogy ha egy input mezőbe beírsz egy 100 jegyü számot. Nem hogy véletlenül és/vagy és száz-számra bukkanjanak elő ilyenek. (jó, van lehetőség a gépi-kód elemzésére is, de az írtózatosan sziszifuszi munka és nem is hoz 100%-os eredményt)
Amúgy tényleg voltak (vannak) olyan aggodalmak, hogy a Microsoft kiskapukat rejtett el a Windwosokban. Az MS többek között ezért engedett betekintést néhány állami szerv szakértőinek a win forrásába.
Abban is biztos lehetsz, hogy az olyan kaliberü cégeknél, mint a Microsoft a szakma legjobbjai dolgoznak. Egyszerüen azért, mert képes őket megfizetni. A isteni tehetséggel megáldott coder-ek is egy idő után valamelyik nagy cégnél végzik zsíros fizetéssel. -
steweee #2589 mint azt a történelem már számtalanszor bizonyította, a nem vállalati "dolgozók" bizonyos területeken, de legfőképpen a számítástechnikában soxor jobban képzettek, ügyesebbek, kreatívabbak munkahelyen dolgozó kollegáiknál. ennek talán az oka ott keresendő, hogy egy vállalathoz az megy el dolgozni, aki nem tud magának máshogyan is pénzt keresni, és ez egyúttal azt is meghatározza, hogy ki mennyire tehetséges vagy hogy mennyire szerencsés az életben. jelen esetben a tehetségesség a mérvadó, és a számítástechnikában az a kulcskérdés.ha csak a "feltörhetetlen" játéklemezek újdivatú hullámjára gondolunk is látszik, hogy az igazán nagy hackerek előtt nem létezik akadály, legfeljebb lassítani lehet a munkájukat. márpedig a nagypolitikai világszereplők államtitkainak megőrzése igen kiemelt jelentőségű project. hatalmas bázissal és ráfordítással, mégis elmondható. eléggé nyilvánvaló, hogy a windóz a kiforratlanságán kívül(xp-1-ig főleg)előre beépített kiskapuk tárháza is volt. és ahogy ezek sorra lepleződtek le, úgy kellett betömni a lyukakat a különböző szervizpackekkel, de gyanítom egy ilyen telepítéskor más, addig még nem felfedezett, pontosabban akkor létrejövő egyéb kiskapukat is nyit, pontosan az ellenőrizhetőség miatt. aztán mikor az is napvilága kerül, jön az újabb peccs, ami még rafináltabb, agyafúrtabb módon teszik lehetővé a hozzáférést -
Azt hiszem, ezzel a telefonos témával nem tudunk dülőre jutni. talán majd egyszer kiderül a teljes igazság.
Erről a Windowsos témáról az a véleményem, hogy lehet hogy vannak szándékosan elrejtett kiskapuk az oprendszerben, de biztos vagyok benne, hogy azok úgy el vannak rejtve, hogy véletlenül, vagy kutakodó hackerek által nincs esély a megtalálásukra.
Amúgy szerintem Kína (+ Japán és Dél-Korea) sem elsősörban azért akarnak maguknak egy saját fejlesztésű oprendszert, mert annyira félnének az USA hírszerzésétől, hanem egyszerűen nem akarják, hogy az informatikai infrastruktúrájuk jelentős része egy idegen ország multijától függjön. -
különben nem kell messzire menni, ott a : Veripay !
bőr alá ültethető mütyürke ami bankártya helyett funkcionál.
a vendéglőben csak odanyújtod a karod a pincérnek és már rendezve is a számla!
-
steweee #2586 tulajdonképpen jó amit írsz, szeretem az olyan embereket akik szeretnek hitelt érdemlően meggyőződni vmiről mielőtt elfogadják tényként. ez helyes. viszont azt nem várhatod el a fórum keretein belül hogy ilyen jellegű információkat bárki is nyilvánossá tegyen, hiszen pont azért figyelnek rá oly nagyon hogy ne szivárogjon ki hitelt érdemlően, hogy a "szóbeszédek" homályos kis zugába maradjon meg csak feltételezésként hgoy ilyen létezik.nem kell azt mindenkinek tudnia, legalább az alacsonyabb szintű bűnözők ellen legyenek jobbak az esélyek a bizonyítékok szerzésére. egyébként nekem sem áll rendelkezésre semmilyen ilyen maximálisan hitelet érdemlő bizonyíték, de legyen elég annyi hogy a VPOP megyei parancsnokságán is dolgozik egy barátom meg a készenléti/kábítószerellenes csoportnál is páran, és ők beavatottak a témában, használják is a lehetőségeket, hiszen nekik létfontosságúak az ilyen eszközök a hatékony felderítésben, mert egyrész soxor azonnali információra van szükségük egy egy akcióhoz, másrész a bűnőzők egyre jobban képzettebbek, volt vagy állománybeli fizetett rendőröket "foglalkoztatnak" annak érdekében, hogy kiokosítsák őket, vagy füleseket adjanak nekik.tehát a felderítésük, elfogásuk is sokkal nehezebb.
egyébként azért az nem úgy van hogy csak úgy hallgatnak vkit mert nincs rá állomány aki ezzel foglalkozzon, viszont a kiemelten veszélyes elemeknek vagy éppen politikai indíttatású dolgok miatt folyamatosan rögzítik a beszélgetéseiket, hogy később ha úgy adódik fel lehessen használni ellenük, és a rögzítés előnye hogy egy egy napi anyagot egyszerre meg tudnak hallagatni ami sokkal időkímélőbb mint a folyamatos hallgatás, az csak az éppen akcióra készülő bűnözőknek "jár" - pl: a harmónikás művész támadója aki lelőtte a rendőrt(borsos józsefet ha jól emléxem)
ui: itt volt az sg egyik cikkében hogy kína saját fejlesztésű operációs rendszert akar fejleszteni a windóz mintájára, de teljesen saját projectben az évtized végéig, és az összes állami hivatalában meg nagyvállalatoknál kötelezően azt kell használni. valyon miért, mert tisztában vannak vele, hgoy amíg vindózuk van, addig az usa kormánya előtt nincsenek titkaik. és igen mivel a microsoft nemzetbiztonsági szerepet tölt be az usában, ezért ők törvény felett állnak, elég csak az ellenük hozott ítéletekre gondolni és azok betartására -
Olyat olvastam már, hogy bűnözőket telefonlehallgatás alapján fogtak el, vagy a telefonjuk tartózkodási helyének (cellaadatok) visszakeresésével buktatták meg a hamis alibijüket, stb.
Sőt olyanról is tudok, hogy a telefon akkumulátorába szereltek lehallgatókészüléket, preparálták a delikvens mobiltelefonját, stb, stb.
Abból sem csinálnak titkot, hogy az NBH bármikor, élőben belehallgathat bármely telefonon folytatott beszélgetésbe, vagy hogy a BIX-be és az internetszolgáltatókhoz telepítettek olyan számítógépeket, amelyekkel nyomon követhetik az internetes adatforgalmat.
De ezeknek nincs is gyakorlati vagy elvi akadálya.
"a részigazság beállítása mint az objektív igazság inkább csak hazugság, mégha félhazugság is."
A bizonytalan állítások igazságként való elfogadása mennyivel jobb?
Amúgy én nem állítottam, hogy az az objektív valóság, hogy ilyen dolog nem létezik, hanem inkább olyan kérdéseket vetettem fel, amelyek mellett szerintem nem lehet csak úgy elmenni, vagy még bizonytalanabb állításokkal alátámasztani. (pl. hogy miért nem derült még ki)
Ha ezeket a kérdéseket korrekten megválaszolja valaki, és hitelt éremlően alátámaszja az állításait, akkor én biztosan átérékelem a véleményemet. (sőt, elég lenne, ha pl. egy kiszivárgott forráskódban találnának egy erre utaló kódrészletet) Addig viszont csak egy szokványos összeesküvés-elmélethez hasonlít az egész.
A mai világban semmi sem lehetetlen. (Épp ezért kértem először valamilyen forrást) Azonban innen-onnan vett hallomásokra, legendákra támaszkodni nem szeretek. Ennyi erővel akármit lehet mondani/feltétlezni. Akár még azt is, hogy a Microsoft az idegenek egyik fedőcége, akik a Windows-zal manipulálják az emberi agyakat.
Szóval én inkább még várok a SonyEricssonom kidobásával. :) -
steweee #2584 a részigazság beállítása mint az objektív igazság inkább csak hazugság, mégha félhazugság is. szép kis okfejtés volt, de csak a te személyes véleményedet tükrözi és nem a valóságról alkotott pontos kép.
nem minden gyártó és mobiltelefon tudja ezt a funkciót, de azért elég sok tudja. a hipermodernek szinte kivétel nélkül, a régi típusúak, főleg az ősrégi "bunkótelefonok" meg féltégla társaik biztosan nem. egyébként nem általánosan elterjedt tudás ez, méghozzá pont azért amit leírtál, a legtöbben ha mondják nekik sem hiszik el pontosan azokért a dolgokért amiket az előbb leírtál. túl hihetetlenül hangzik. sok bűnöző bukott már meg ezen, elég csak a "a rendőröket a bűnözők mobiljában hagyott akkumlátoruk vezette nyomra" típusú híradásokra gondolni. és ha bár ezek ugyan nem a legfelkészültebb bűnelkövetők, ha ilyen apróságokra nem figylenek oda, viszont azt is kár lenne tagadni hogy a nagybani drogbeszállítók, zsarolással, pénzbehajtással, fegyveres támadásokkal stb. foglalkozó bűnözők a kisstílű kategória résztvevői lennének, mégis sokan közülük vesztek már el a mobillehallgatások, híváslisták, mobil-helymeghatározás segítségével, kocsira tapasztott nyomkövetők és poloskák behelyezésével stb.
úgy tudnád leellenőrizni az állításom helyességét, hogy a mobilidat kikapcsolt állapotban a hagfal mellé teszed és vársz. ha van néha "tüf-tüf" recsegés a membránban akkor sugároz elektromágneses jelet, ami azt jelenti hogy kikapcsolt állapotban is sugározza az időnkét ismétlődő hálózathi helymeghatározó jelet. ha meg "zzzzzrrrrrrzzzzrrrr" akkor meg a beszélgetésedet éppen hallgatják vagy rögzítik mert megy a folyamatos adás mintha beszélnél vkivel. de gyanítom nagyon sokat kellene ilyenre várnod kikapcsolt telefon mellett, vagy gyorsan kövess el vmit amivel kiérdemled a kitüntetett figyelmet, mert ezek a dolgok nem azért vannak hogy átlagemberek magánéleti ügyeivel foglalkozzanak
ui:
haditechnika és terror topikokban
a legnagyobb telefongyártól a nokia, siemens, motorola (megállapodás a kormányokkal ezen biztonsági funkciókról, a samsungot nem tudom, de ha biztosra akarsz menni vegyél sagemet-nem 100%-os forrásból!)bárhol alapítasz céget csak a már meglévő technológiából tudsz gazdálkodni és a már meglévő licenszeket tudod gyártani mert saját fejlesztéssel már nem lehet betörni a piacra. tehát ha brazíliában gyártas monjuk siemens telefonokat, azok úgy fognak viselkedni mint az európai társaik, csak másütt gyártották
a windóz is azért tartalmaz annyi biztonsági rést, mert eleve beleépítik és nem programozási hiba, vagy legalábbis egyrésze. amikor kiderül a dolog gyorsan kiadnak hozzá egy javító peccset, ami lehet tartalmazza a következő hiba forrását, megnyitva egy újabb kaput. mindezt azért hogy akire rászállnak mert nagyvolumenű turpisságot akar elkövetni, azt ki is tudják deríteni ilyen szoft eszközökkel,mert egyébként lehetne villamosszékben is sütögetni míg nem beszél(izraeli, amerikai titkosszolgálatok)és még ragozhatnám a dolgot, nem teszem, ha nem szeretnél osztozni a véleményemben, ne tedd .attól a dolgok még nem változnak -
köszi így már jobb:) -
Nem olvatam a hozzászólásaidat, hol is vannak pontosan?
Én csak azt tudom, hogy rengeteg városli legenda terjeng a mobilokkal kapcsolatban (is). Én sem a TV-ből tájékozódom. :)
De nézzük meg inkább:
Ha belegondolunk a dolgoba, akkor az elméletileg lehetséges, hiszen a telefonok bekapcsológombja elektronikus működésü, így ahhoz, hogy bekapcsolhassuk, a telefonoknak egyfajta "standby" állapotban kell lenniük. (de javítson ki valaki, ha tévedek!)
Innentől pedig csak megfelelő szoftver kérdése, hogy esetleg kikapcsolt állapotban is figyeljenek bizonyos jeleket, amire adott módon reagálhatnak. Tehát elvi akadályok nincsenek, viszont szerintem a gyakorlatban ezt igen bajos lenne titokban tartani. Egyrészt, hány különböző telefongyártó van? Hány cég/ember fejelszt mobiltelefon oprendszert? Hányan férhetnek hozzá azok forráskódjaihoz? Rengetegen! Nem is beszélve a milliónyi "mobile freak"-ről, akik képesek ízekre szedni a mobilok hardverét és szoftverét. (pl. a különböző Unlock/Flash-boxok gyártói, stb)
Másrészt, mivel a GSM szabványban nem szerepel hasonló funkció, így az is kérdéses, hogy a gyártók honnan tudják, hogy ezt nekik be kell építeni? Mivan, ha én elkezdek mobilokat gyártani? Meglátogat egy fekete autó és megmondják mit kell még implementálni a mobiljaimba?
Mivan, ha Szlovákiában, vagy Brazíliában alapítok céget? Ott is jönnek? Nem hiszem...
Szóvla az egészhez minimum feltételezni kéne egy globális titkosszolgálati összefogást. :)
Arról még nem is beszéltünk, hogy egy ilyen "extra feature" kiderülésével az adott gyártó lehúzhatná a rolót. (Én sem vennék ilyen mobilt)
Akit le akarnak hallgatni, azt úgyis lehallgatják, ha van nála mobil, ha nincs. -
crx #2581 Egy kis segitség kellene. Feldobtam nagy buzgon a másik gépre is a compusecet de áandoan ujrainditja a gépem ha a rade kártyára teszek winyot ha leveszem a winot tökéletesen muködik nem fér ösze a rad kártyával? -
crx #2580 Köszi. -
steweee #2579 lehet nem olvastad a korábbi hozzászólásaimat egyéb topicocban.
az éjszakai életben dolgozom állományban lévő és leszerelt rendőrökkel.sok mindent tud az ember amit átalgos halandó nem fog soha megtudni. amit a tv-ben mondanak az mindig kozmetikázott féligazság/félhazugság. így van, nem magyarázom el részletesen
frank99- igaz , azt kifelejtettem, bár azért valószínűsíthető hogy ami megvan lemezen azt használja is az ember, kivéve persze ha illegálisan letöltött szoftverek kereskedésével foglalkozik. bár nem tudom hogy ennek még hogy van piaca, én is egy csomó ideig próbálgattam eladogatni mindenféle játék, zene, film és szoftverlemezeket, de egyszerűen annyian foglalkoznak vele hogy már lefutott a dolog, nem lehet belőle pénzt csinálni csak aki igen nagyban csinálja, mert egyrészt nincsenek olyan emberek akiknek már ne lenne bejáratott isemrőse akitől megszerzni a dolgokat, másrész pl az egyetemisták 300 ft/szinesborítós dvd-ket árulgatnak, van amelyik ezért az árért még a lemezre is ragaszt szines levonót mintha bolti lenne. ezzel nem lehet versenyezni, úgyhogy hagytam a francba az egészet, ha nincs belőle pénzt nem is éri meg a kockázatot