3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Montanosz
    ja tényleg nem írtam linket...
    (mondjuk azt idáig is lehetett tudni hogy a TV2 szerkesztősége többet ejtőzik a capellában mint a munka frontján, de tényleg durva hogy ezért legfeljebb 50 ezer forintra büntethetik meg a tv2-t, a havu bevétel az sms-ekből meg 40milla)
    A TELJES CIKK
  • hmhm
    azt az eget
  • tomo
    ebbol is latszik, hogy az nem a benzinar miatt volt, hanem valami politikai puccs akart inkabb lenni.
  • Frank99
    sajnos a mai ember birka...

én kinnt voltam a fateromal a taxis blokádon.
    akkor asszem 5-10 Ft volt a tét.

Most egy negyedév alatt 2-3 szorosára ment, mint akkor amiért a blokád szólt....
  • Morpheus
    Ilyenkor jut eszembe egy film mindig: Különvélemény... Tudom hülye hasonlat, de már tényleg lassan oda fogunk jutni, amit a film próbál ábrázolni.:( Totális ellenőrzés, jobb esetben még azelőtt lekapcsolnak mielőtt eszedbe jutna elkövetni a törvénytelen dolgot.

És a kis emberek vajon meddig tűrik ezt? És ahogy terjed a szélessáv, mennyire fogják bírni a hatóságok ezeket az "ellenőrzéseket"? Mert ugye az emberek első kérdése, ha bekötötték neki a netet: honnan lehet letölteni zenét, filmeket? Mert az ismerőstől/baráttól azt hallotta, hogy könnyű megszerezni...
  • Frank99
    sztem nem fog változni, a világ a "Nagy Testvér Mindent Figyel irányába mozog"

ugyanis a kis ember basztatása kifizetődőbb.(nem perel, kifizeti stb.)

Könyvelő vagyok, a kis embert gyakrabban büntetik és kisebb összegekre, ebből megvan az a pénz, amit a pár nagytól be kellene szedni, de nem merik...
    és ez így van minden szinten..

Frankie, a sokat látott..
  • Frank99
    igen, jó vic lenne.

de engem már fenyegettek meg már pisztollyal a ház előtt mert beszóltam köcsögnek aki a kapubejárómban parkolt, szóval nem is tudom....

• Morpheus
    Teljesen megértelek. Azért kiváncsi vagyok fog-e ez az elbírálás változni a közeljövőben valamikor. A kis "senki" basztatása helyett, mikor szállnak rá azokra az egyénekre, akikre tényleg kellene foglalkozniuk...
    Bár ez az, amiről sokat lehet elmélkedni, de sok értelme még nincsen. Szerintem.
  • crx
    Engem meg hagyanak békén akkor joban leszünk. Felháborít ami e kis hazánkban történik. Lehet hogy meg kéne már szivatni asvát hogy békén hagyák a kis embereket? A titkosítás meg hamar kiderül hogy kinek nagy az arca csinálok egy FTP ét letitkositva behirdetem mindenhol hogy minél elöb a zsaruk elött legyen a tészta aztán kiderül hogy valamit fel tudnak e mutatni persze ha nem akor fájdalomdilyként beperlem öket a nemzeti vagyon 100 szorosára ha nem tudnák fizetni akor szünjön meg a cég. Idegbeteg leszek ezektől a jogvédő szervezetektől mért kapok agyvérzést mikor meghalom a nevüket. Pert kelene índitanom mert idegőszeomlást kapok tőlük hacsak a nevüket halom. A vicet féretéve szívatni kelene őket erre a megoldásra jutottam. Pl letőlthetsz mindent az ftp.asva.hu rol jo vicc lenne.
  • Frank99
    én is.
    ki nem állhatom a szagértőket.
    de nagyon nem....
  • tudatlanka
    Na ja...
  • Morpheus
    Kukacoskodsz ott is űgy látom.:)
  • tudatlanka
    Azóta is irt :D
    igaz én is....
  • Morpheus
    Tudom. Te még írtál is hozzászólást, ha jól emlékszem.
  • Frank99
    olvasom napok óta....

• Morpheus
    Igen nincs elszálva magától, és tényleg próbál a középúton maradni. PPéter érvelései tetszenek egyébként nagyon.:) Kár hogy csak pusztába kiáltott szó...
  • tudatlanka
    Elég normálisan válaszol bár a kérdezők között vannak "nagyarcok"
  • Morpheus
    Sziasztok!

Újra itt, látom nem nagy a mozgás, mindenki csak a leveleit olvasgatja, vagy rádiót hallgat most...:)

A lényeg, hogy érdemes benézni az általam belinkelt hwsw-s topikba. Egy igazságügyis szakértő is beszállt a beszélgetésbe, és lehet érdekes dolgokat olvasni.

További nyugodt estét mindenkinek!:)
  • Frank99
    én erre nem mondok semmit sem.

csak annyit, hogy a Bill Gatyesznak valaki lefordíthatná ezeket, hátha gondol arra, hogy a kicsiny kis lánykája esetleg (ha van )egy ilyen áldozatává válik, és a BSA helyett a Pedofilokat Inkább Csapjuk Agyon, (röviden PICSA) nevű szövetséget hozná létre és pénzelné.....

• Frank99
    má' dolgozom rajta...

:-)))
  • Morpheus
    Jobban mondva nem arra figyelnek, ami úgy Isten igazából veszélyezteti a társadalmat...:(
  • Morpheus
    A hwsw topikjában is hasonló véleményen vannak, még ha nem is ezt hozták fel példának. A mostani legjobb: a jogsi nélkül vezető bmw-s szabadlábra lett helyezve. 1 embert megölt, 7 embert megsebesített. Max 3 évet kaphat.
  • Montanosz
    ez egy kicsit off, vagy mégse mert a internet rendőrségre tartozna, ha nem minket egyszerű fájlcserélőket hajkurásznának!:
    Az internetes rendõrségnek elvileg ugyanúgy hatásköre a teletextek vizsgálata, mint az elektronikus vagy a nyomtatott sajtóé, de ez eddig nem tartozott a kiemelten veszélyes területek közé.

"..„Kártyafeltöltésért szex ma délelõtt Újpesten. 12 éves, vékony csajszi vagyok!” „Havi zsebpénzért titkos szeretõd leszek! 13 éves, kislányos alkatú csaj.” Másfél-két éven keresztül 11-14 éves gyereklányok sokasága ajánlott ilyen vagy ennél sokkal durvább hangvételben szexuális szolgáltatásokat, többnyire mobilfeltöltõ kártyáért vagy némi zsebpénz fejében, az egyik hazai kereskedelmi televízió a TV2 teletextes társkeresõ oldalain - ahol öregedõ kliensek hada vadászik rájuk......Egy teletext társkeresõ oldalán zajló gyerekprostitúciós ipar azért is megdöbbentõ jelenség, mert az érintett televíziós csatorna az ország minden háztartásában egy szobaantenna segítségével simán fogható. Ezáltal a másfélmillió hazai internethasználóhoz képest az otthon magányosan unatkozó és köztudottan sokat tévézõ gyerekek veszélyeztetettsége sokkal nagyobb, mint az elsõ hallásra tûnik.......„Anyuék egy kártyát vesznek havonta, mozira, strandra, diszkóra nem tudnak pénzt adni, nem keresnek valami fényesen – mondta el a lapnak az egyik 13 éves gyereklány, aki lassan két éve hirdet szexszolgáltatást. – Véletlenül kötöttem ki a chaten, uncsiztam, lapozgattam a texten, és egyszer csak láttam, mi megy az oldalakon. Egy hétig gyûjtöttem a bátorságot, aztán elküldtem az elsõ sms-t, ami még elég lightos volt, mégis vagy tíz pasi válaszolt rá. Kettõvel szexeltem is.” A megkérdezett kislányok nem szoktak védekezni, és többnyire 40-55 éves férfiakkal kerültek össze. ....."

na ez van!

• Morpheus
    Asszem következtő hónapban megrendelem a dombornyomásos kártyát, aztán szépen lassan gyűjtésbe kezdek valamelyik honlapról...:)
  • tudatlanka
    Végül is nem off mert csak segítség az embereknek akik olvassák e topikot hogy hogyan lehet elkerülni bizonyos kellemetlenségeket.....amit a fenti uriember s tsai követnek el szegény mandikák ellen.
  • Morpheus
    Hehe. Nero 6-10$. Ilyenkor gondolkozik el az ember... De abba is hagyom, mert ez már off.
  • tudatlanka
    Nézd meg a felhasználói szoftvereket főleg hétközben érdemes vadászni....jasc paint shopr pro 8 10$ meg ilyesmik.....
  • Morpheus
    Nem is rossz.:) Most találtam az ebay-en egy dobozos XP-t 90$-ért...:) Átszámolva kb. 20000 Ft durván...:)
  • Morpheus
    Köszi! Ez elég korrektenek tűnik, csak a végső árra lennék kiváncsi...:)
  • tudatlanka
    Nekem is elég soká tartott mire sikerült szereznem vkit....paypal meg már Mo-ról is megy hálistennek.
  • tudatlanka
    Én is nehezen találtam.....havernak rokona...
    Ellenben ez tudom hogy müxik kolléga kipróbálta
  • Morpheus
    Hát igen. Erről tudok, csak a rokonnal, ismerőssel van probléma...:( Nem nagyon van odakint.
  • tudatlanka
    de jó lenne ha tudnék irni nem bex.de=ebay.de
  • tudatlanka
    #2617 :én nagyon tudom ajánlani az amazon.de,bex.de és ebay.at-kat.
    Hátránya:kell egy rokon-haver stb aki kint él-dolgozik.Az ebay-n előfordulnak csalók ez idáig saját tapasztalat kb 300 vásárlásra jutott 1-2 pakliban benne van
    Elöny:Legfőképp az ár fele harmada mint itthon ha mákod van akkor tizede
    Ugyanazt kapod meg mint itthon hisz ha megnézel egy telepitőt választható nyelvek english oder deutsch.Ha vásárolsz akkor szinte 100 hogy dobozos termékhez jutsz arról meg tudjuk mit csinálhatsz vele.az egyel kisebb verziójú cuccok fillérekért kapható az aktuálishoz képest még a magyar fizukhoz is
  • Morpheus
    "...Szerkesztőségünk úgy tudja, a hatóságok egy hazai viszonylatban jelentősnek számító kalózszerver-hálózatot csíptek fülön, a több internetszolgáltatónál szétszórt gépeken összesen mintegy 7 terabájtnyi jogvédett anyagot tároltak. A rendőrségi szakértők állítólag jelenleg is vizsgálják a lefoglalt rendszereken tárolt adatokat, az üggyel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás csak a jövő hét elején várható. Információink szerint a szerverekben összesen ötven darab Serial-ATA és SCSI merevlemezen bújtak meg a filmek, zenék, tévésorozatok, játékok.... "

Sajnos ez alapján se lehet beazonosítani, hogy melyikről van szó ténylegesen.
  • Morpheus
    http://www.computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39474
  • Morpheus
    És hogy ne unatkozzunk.

Illegális szoftverek - újraindul az üldözés
    2005-09-14

Szeptember végén indítja NagyvizIT elnevezésű programját az illegális szoftverhasználat ellen küzdő Business Software Alliance (BSA) – közölte sajtótájékoztatón Simonkovics Sándor, a szervezet elnöke. A kampány célja, hogy országos szinten felmérje annak okát, miért nőtt a 2003-as 42 százalékról tavaly 44-re az illegális szoftverhasználat aránya Magyarországon, illetve jogi és szakmai tanácsokkal segítsen a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) a megfelelő szoftvergazdálkodás kialakításában. A tervek szerint a 10-12 hónapig tartó program során 600, a kkv kategóriába tartozó céget látogatnak meg személyesen a BSA munkatársai Budapesten és az ország öt régiójában, emellett többezer vállalatot keresnek meg telefonon és levélben.

Részletek a holnapi Világgazdaságban http://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=200...-09-14&r=&c=188
  • Morpheus
    Passz..:( Gondolom most megy a parázás... Az a baj, hogy elég szok szerver egy bizonyos helyen található. Gondolom emiatt van a leállás is. Talán nem végleges.,
  • Cat #2620
    csak azt nem értem, hogy a K miért állt le, sose szokott ilyenkor állni
  • Morpheus
    Még egy kis infó:

" Az S-t vittek el regen N neven futott. De nem ez generalta a jelentos forgalmat, hanem a K ami biztonsagi okokbol all, es kiterjedt proxy halozata miatt tobb isp-nel is jelentos forgalmat bonyolitott. A tobbi szerver is csak biztonsagi okokbol allt le. Az, hogy 7-et lefoglaltak az egyszeruen nem igaz. Az S tulaja is kulfoldi a rendorok csak a gepet tudtak elvinni gyanusitott a vilagba sincs. Cseszhetik a nyomozasukat:)"