Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Montanosz
kérdés:
ha a lefoglalt vincsin volt a leendõ saját könyvem anyaga és a vincsi megsérül, akkor perelhetõ a rendõrség?

( a jegyzõ könyvezéskor rögzítettük ezt hogy tartalmazza az anyagot )

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Montanosz
feltöltés is számít nem?
akkor meg azért hamar összejön, fõleg nagyobb kapcsolatnál?

Dynamic
Nincs közük, csak ezt az aggódást érzem feleslegesnek."Egészséges" warezolás mellett is bõven elég kell legyen mondjuk 80-100giga.
Montanosz
és ha egész nap demo-kat töltök?
feltölteni pedig a saját napló programomat akarom amit árulok és naponta 10 embernek is elküldök?
kinek mi köze hogy mire használom a netet?

Skynet85
Figyelj szerintem ez csak egy kamu szöveg és tuti vmelyik jogvédõ szervezet, ha nem is a mi kicsi ASVA-nk, nyomására de felkelett, hogy mondjanak nekik mert szúrta a szemüket gondolom az adatforgalom mert ugye ezek szervzetek nyugottan mérhetik hogy ki és mennyit tölt és lehet nem volt más módja hogy megszabaduljanak tõlük a T-online meg nem akar balhét...

A 3 gb az meg ö se gondolta komolyan korlátlan 3 gb nevetek egész nap rajta ezt a luzert szerintem az se tudta mit mond. Vagy tényleg enyire hülyének nézik az embert hogy nem ért a nethez.

Eben csak az a megkökentö hogy ök hirdetik széles pofával hogy tölcs az online tékájukbol de ha átléped a korlátlant akor kiteszünk. Nem tuja valaki hogy az anyacégnek hogyan küldjek levelet a deutch telének. Hátha észhez térnek. Ezek csak beosztottak a fönöknek kell szolni ezek csak kiröhögnek ha szolok nekik de a fönöktöl általában félnek😊)

Skynet85
picit off de ez megfogott ,,havi 3 gigabájtos forgalomra vannak optimalizálva" na már most széles sáv mellett én ennél többet elhasználok csak böngészésre és akkor abban még semmi töltés nincs 😄 (csak nem félnek õk is a nagytestvértõl -->Asva?).😄

fifi
ennek még tuti lesz visszhangja, csak nemtom ki fog jól kiszállni belõle, de sajnos gyanítom hogy a T...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Felmondott a legnagyobb letöltõknek a T-Online

Mondjuk én elég nevetségesnek tartom, mivel hogy egy korlátlan internet elõfizetésrõl beszélnénk... Nem tudom, hogy ehez mennyire volt joguk és nagyon szeretném tudni, hogy a Fogyszató Védelem és Gazdasági Versenyhivatal mit szól az esethez...

Őrszemek vagyunk - Az egyért élünk, az egyért halunk meg.

Majd ,ha tudsz akkor válaszolj a lenti kérdésemre is, érdekelne, hogy mi történt... jobb elõtte felkészülni a dolgokra...

Szerintem elég sok szolgáltató van...,majd átmész máshoz...

igen tul sok volt a letõltés gazdasági okok nekik nem gazdaságos de akor hogy merik hirdetni hogy korlátlan adatforgalom.

Miért mondták le, túl sokat töltöttél...<#wink>

Most nem azért, de szerintük, miért fizetnek elõ az emberek a szélessávú internetre...levelezni modem-es Internettel is lehet... egyszerûen nevetséges.
Nem véletlenül nincs otthon internettem...

"viszont anyagilag elég tönkre tudják vágni az illetõt."

Errõl tudnál bõvebben írni, feltételezem a kiadók kezdeményeztek ellened polgáripert. Az állam úgy tudom túl sokra nem szokott megbüntetni, egy ügyem nekem is van ezért kérdezem, bár az én ügyem nem igen vészes.
Megtudnád írni, hogy kb mi történt, mennyire büntettek, meddig tartott az ügy, hogyan jutottak el hozzád. A kiadók is megkerestek vagy "csak" az állam büntetett meg...
Én úgy tudom, hogy inkább csak akkor tudnak megfogni, ha szoftvert is találnak,
mert filmet/zenét elméletileg jogod van letölteni...

A kérdést csak azért tettem fel, mert érdekel + gondolom másokat is...
Bár az engem is érinthet, hogy mennyire büntethetnek meg...

Montanosz
csak nem tom honnan a jó...(moderálva)...
szerezzek be olyan filmeket legálisan amiket nem lehet kapni?
pl.A Mi Madre Le Gustan Las Mujeres
csak dc-rõl tudom letölteni!!

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Amugy nekem is napi 8 10 Gb jön le és csak meg se erõltetem magam.

Ez igy van a t online is korlátoz csak hogy õ felmond neked tök jo fejek.

te irtal errol a hwsw forumon, vagy tobbekkel is elofordult ez?
(180 GB ot toltott le az akit kikapcsoltak )

??

A t online felmondta a szolgáltatást lehet hogy egy ideig nem leszek mig keresek más szolgáltatót. 'Gazdasági ok lehet hogy becsödöltek csak vicc már tudom mi áll mögötte.' Egy tetves szolgáltató lett.

A válasz egyszerü lecsukni ugy tudom hogy még nem csuktak le senkit viszont anyagilag elég tönkre tudják vágni az illetöt. Per pillanat engem is.

Sziasztok!

Feltennék én is egy kérdést:
Volt már olyan akit lecsuktak CD/DVD eladás miatt?
Én csak felfügesztett börtönbüntetésrõl tudok...
De olyat is tudok, akit 5-6 alkalommal elkaptak és nem kapot még azt sem....
Felfügesztett börtönbüntetés nélkül szerintetek mennyi esély megúszni egy ilyet?

Szerintem ez egy olyan kérdés, amit még nem tettek fel,de sok embert érdekel, már csak kíváncsiságból is…

hmmm, nem is rossz ötlet.

nem emléxem rá, de ha így van az aggasztó. én már rég nem írogatok, nem ezért hanem egyébként jogilag aggályos sztem a dolog. így bárkivel ki lehet baszni névtelenül, büntetlenül. elég ha van csak egy haragosod aki tudja ezt és bejelentget rólad névtelenül hülyeségeket. kilókban álló droghegyek, fegyverkupacok a fészerbe stb.

asszem ebben a fórumban volt berakva egy kézzel írott névtelen feljelentés amire kimentek a rendõrök

hmm, el kene arasztani oket nevtelen feljelentesekkel. mindenfele nyugdijast lehetne feljelentweni, akiknel tuti nincs szamitogep, ha eleg sokan csinalnak ezt, akkor lehet elmenne a kedvuk a hazkutatasoktol.

téves.a rendõrök nagyon túlterheltek, fõleg a nyomozók. nekik csak úgy éri meg egy üggyel foglalkozni ha van belõle "kapás".(akár havi 48 óra túlóra a készenlétiseknél amit nem fizetnek ki).nem mennek csak úgy ki egy lakcímre házkutatni blattra, viszont ha már kimennek akkor találni akarnak vmit, lehet nem is olyan ügyben kifolyólag találnak vmi komprommitálót. viszont ELMÉLETILEG a lakossági bejelentéseket is kötelesek MINDEN ESETBEN kivizsgálni, ezért lennék rá kíváncsi hogy ez esetben mi a gyakorlat, valóban kimennek e házkutatni szimpla bejelentésre, hiszen ez az egyetlen módja ennél a típusú bcs-nél a felderítésre. itt nem hallgathatnak le, illetve híváslistát is csak alapos gyanú esetén kérhetnek a központi adatszolgáltatóból(mondjuk vmely jogvédõ szervezet feljelentésére hivatkozva)egyéb titkosszolgálati eszközök sem vehetõk igénybe.

tehát a kérdés az lenne, hogy lakossági , fõleg névtelen bejelentésre kérhet, kaphat e a nyomozó szerv házkutatási engedélyt ilyen ügyben?

Sajnos a rend... nem ismerik azt a szót hogy megéri e nekik nekik mindegy te fizeted az adódbol öket. Nekik teljesen mindegy hogy találnak e valamit vagy nem. Oly mindegy.

úgy látom kicsit berágtál. de még mindig nem a kérdésre feleltél, ezeket már sztem mindenki tudja, de azzal legalábbis amit írtál én is tisztában vagyok. viszont a 2476-os hsz.-emben pont azért utaltam az alábbi esetekre, mert ezekben nem lehet olyan egyszerûen lefolytatni a házkutatást.pontosabban a tv.betûje szerint igen, hiszen a nyomozó hatóságnak egy bcs. felkutatása érdekében BÁRMILYEN eszköz rendelkezésére áll(hat), bármit megtehet a sikeres felderítés, legoglalás, elfogás stb. érdekében, erre a tv. lehetõséget ad, ugyanakkor a tv. hivatott arra is, hogy a különbözõ súlyú bcs.-ket rangsorolva a már rendelkezésre álló bizonyítékok figyelembe vételével járjon el a nyomozó hatóság, ami az állampolgárok védelmét hivatott biztosítani, felesleges zaklatásuk mellõzésével.

ezért hangsúlyoztam ki olyan eseteket, ahol nem pusztán úgy mûködik a dolog, hogy csengetnek, beengedem õket, körülnéznek és vagy találnak vmit vagy nem. nyilván amikor 100%-os információ áll már vkirõl rendelkezésre hogy dvd/cd lemezek másolásával, terjesztésével foglalkozik, akkor nagy valószínûséggel a zárt ajtók, kutyák nem jelentenek majd akadályt ha nincs aki beengedje õket, ellenben egészen más az eset ha csupán lakossági(esetleg rosszindulatú)bejelentésrõl van szó, hiszen az eredménytelen és felesleges hatósági intézkedés kerülendõ. korábban(évekkel ezelõtt) a kábítószeres bejelentések esetén mindenképpen megtartották a házkutatást a cselekmény súlya miatt, elég volt egy levél vagy névtelen bejelentés, aztán ezzel is felhagytak mert így szúrtak ki sokan a haragosukkal.

tehát mégegyszer megkérdezem olyantól, akinek van már tapasztalata ezügyben hogy mondjuk egy egyéb bizonyítékokat mellõzõ gyanú esetén (pl:lakossági bejelentés)vajon a rendõrségnek joga van e házkutatási parancsot kérnie, illetve fog e kapni, és hogy ha nem tartózkodik otthon senki be fognak e menni a lakásba erõszakkal? merthogy az nemkívánatos jelenség lenne hogy behatolnak vkinek az otthonába, aztán nem áll meg ellene semmi. mondjuk az illegál vindóz az a legtöbb esetben megvan, de azért az nem vmi nagy fogás, nehéz lenne ráfogni hogy ezért megérte ezzel az üggyel foglalkozni

Pontosan így van, azt csinálnak 1:1-ben amit akarnak...
Túl sok jogod nincsen...

Akkor mondom konkrétan. Ha kutyák vannak, hívják a sintér bácsit, aki elkapkodja õket. Ha öreg szenilis hozzátartozó van, aki nem enged be, vagy megvárnak, vagy igenis rátörik az ajtót. Ebbõl adódik, hogy a bezárt szobákba és szekrényekbe is be fognak nézni (lakatos). És végül: Gyanú esetén elég egy feljebbvaló SZÓBELI PARANCSA a házkutatáshoz.
semmitmondó a válaszod, nincs benne érdemi információ.a házkutatás szabályai sztem már mindenki számára ismertek aki olvasta a fórumot vagy éppen máshonnan, én az általam felsorolt speciális esetekre várok választ

Hát nem büntetõjog a specialitásom, de szerintem maga a szakértõi vizsgálat nincs idõben korlátozva. De a nyomozás határozott idõre szól és azt lehet egyre feljebbi szinten hosszabítani. Ha emlékeim nem csalnak két év biztos lehet...
Na. Házkutatási parancs egy adott címre szó. Pl. 1234. Windows u. 95. Fsz. 23. Kiskovács Pistike. A szomszédhoz NEM mehetnek be, mert a parancs nem oda szól. Ezt amúgy meg tudják kerülni, két módon. 1. Biankó házkutatási parancs, vagy 2. indokolt esetben tartható házkutatás parancs nélkül is, ha a bûncselekmény elkövetésének eszköze a házkutatás késlekedése miatt eltûntethetõ. Úgyhogy ha emberünk olyan okoska, hogy gizdul: "Hehehe, a szomszéd Pistikénél van a warezcuccos!" akkor nagy valószínûséggel át fognak ugrani körülnézni oda is egy kicsit.
[HUN]PAStheLoD
Nincs megadva valami idõlimit, ameddig totojázhatnak a lefoglalt cuccokkal?

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
Melyik CD-ket érdemes nem elõl hagyni? 😊 Tehát ha véletlenül a gonosz dzsinnek hoztak három autocad cd-t meg egy csomó borland , m$ , stb.. cégtõl lopott (sic!) cd-ket, akkor erre egybõl helyben kivégeznhetnének, vagy kell mellé még a GTA4 dvd is ?

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Nálam semmit nem találtak, ennek ellenére vitték el a winchestert... Bár eddigi tapaszatalatom alapján elég sötéten láttom a jövõt. Mire visszakapom ha visszakapom semmit se érek vele (újat kell venni a gépbe különben csak ott magában zuhan az értéke). Nagyon gondolkozom mit csináljak, ha az ügyész megpróbál engem megrovással elintézni. Bûncselekmény hiányában felmentést akarok, hogy perelhessek de a büntetõper strapás... Nu ha ugye ha eljutunk a folyóhoz akkor majd ráérek...
Frank99
minket ugyanezért ítéltek el.....
nálunk találtak pár cd-t is...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Montanosz
érdekel,mert nyilván én is az a 2000emberes esetbe estem múlhavi foglaláskor

Érdekel...

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Az ügyészi határozat elleni felülbírálati kérelmemre megjött a válasz. A bíróság részben (kisebb részben) helyt adott siránkozásomnak. A házkutatási határozatban kihúzta a kijelenést hogy én milyen csúnya dolgokat csináltam és átírta arra, hogy adat merült fel arra hogy csúnya dolgokat csináltam... Hát köszönöm szépen😊 Minden másban elutasított... Egy pár kifogásomról nem határozott a tisztelt bíróság, csak úgy figyelmen kivül hagyta õket úgy egyszerûbb (ezt a trükköt az ügyész is ismerte😊). Azért érdekes hogy leírta, hogy az egyik vagyok a majd 2000 emberbõl aki a állítólagos fõbûnõstõl postai utánvétel rendelt. Szerintem a postai untánvételek ilyen nagy számánál feltételezni, hogy minden egyes rendelõ rossz fiú/lány és nála házkutatást tartani csak erre alapozva durva. És nekem úgy tûnik ezt meg is csinálták. A brókerbotrányban századanyi házkutatást sem tartottak fogadjunk... Ezt a ma megírt és már fel is adott fellebbezésemben meg is jegyeztem (különös tekintettel Alkotmányunk 59. §-ának (1) bekezdésére= magánlakás sérthetetlensége), hogy csak postai utánvétel tényének alapján egy kicsit aránytalan jogsérelem ért ha más nincs a kezükben. Máskor gondoljam meg kitõl vegyek postai utánvétellel pl. kártyalapokat? Ha az illetõt elkapják valami egész mással akkor jön nálam a házkuti? Összes winyó elkobzás (soha napján visszakapom)hogy megnézék hogy a rendelt cd/dvd-t telepítettem/futattam-e? Akkor is ha nálam semmi cd/dvd-t nem találnak? A semmi telepítését/futattását is megnézik? Csak mellékesen, ha már rajtam a sor bizonyíthatom hogy az elkobzott winyón minden jogtiszta amit hülye szakértõjük felsorol (persze nem muszáj jogilag, csak akkor egy kis büntetõ eljárást kell felmentésemig végigszenvednem). Na jó, bocsi a dühöngésért ha még érdekli a népet továbbra is beszámolok.
Montanosz
édesanyám vak, én nem voltam otthon, így nem mentek be hanem késõbb visszajöttek.

.....sajnos a telóm kivolt kapcsolva, így eldugni cuccokat már nem tudtam((((

na amirõl még nem volt szó a fórumban illetve a linkelt tv. és egyéb közérdekû oldalakon. az addig tiszta és egyértelmû hogy a hatóság egy házkutatás alkalmával a lakcímen teljes kürû vizsgálódást végezhet, beleértve a kiegészítõ és melléképületeket, helységeket és a teljes udvart, de mi van akkor ha a gyanúsított nincs otthon és van kutya(kutyák) a kertben/lakásban, amik harciasak és nem engednek be idegent.ez mégha elég bizonyíték kerül lefoglalásra ugyan lehet bcs., de a csekély társadalmi veszélyességét figyelembe véve joga van vajon a rendõrségnek a kutyákat lelõve megtartani a házkutatást ebben az esetben? és abban az esetben mi történik ha szintén nincs otthon a gyanúsított, de egy öreg(szenilis)hozzátartozója van otthon aki nem hajlandó beengedni õket? rátörhetik erõszakkal a lakást? ebbõl adódik az újabb kérdés, vajon a lakás átkutatása esetén a kulccsal bezárt szobákba, szekrényekbe stb. is behatolhatnak amennyiben nincs otthon a lakás tulajdonosa,akinél a kulcsok lennének?

ehhez kapcsolódik az újabb kérdés, társasházak esetén ugyan a közös használatú helységekre vonatkozik a házkutatási parancs, de a baráti kapcsolatokról a rendõrségnek nem igen vannak pontos információi.vagyik ha vkinek a lakásához házkutatást kérnek, akkor esetleges gyanú esetén vajon bemehetnek e a szomszédban lakó baráthoz átvizsgálni a lakását hátha ott vannak a lemezek? tovább bonyolítja megint a helyzetet ha a barát nincs otthon, vagyis ilyen esetben elégséges e egy gyanú házkuti parancs nélkül hogy betörjék a lakás ajtaját?

ezek igen lényeges kérdések, amikre a fórumban még nem volt válasz sem a kapcsolódó linkeken

Frank99
ez jó infó volt, kösz!

felmerult, hogy a truecrypttel hol tarolja a jelszot.
nos, jelszot nem tarol, hanem a kontenerfile eslo 512 byteja es a vinyo elso 512 byteja tartalmazza titkositott akarmit ( nem emlekszem a terminus technicusra , de nem is lenyeg )

ha ez az elso 512 byte barmi miatt megserul, akkor kuka az egesz adatmennyiseg, mert nem birod feloldani a titkositast. ezert celszeru az elso 512 byteot elmenteni es biztos helyen tarolni, hogy az eredeti hordozon megserul, akkor a mentett 512 bytetal felulirva a serultet ismet mukodokepes lesz a cucc.

tarolo vinyo titkositas eseten ( teljes vinyo titkositas ami nem rendszerlemez ) soha ne engedjetek a vindoznak inicializalni a vinyot, mert a rohadek akkor felulirja az elso par bytetot a lemezen, es fuccs az erzekeny elso 512 bytenak, feloldhatatlanna valik a vinyo. persz ha van mentes, akkor semmi gond.

viszont meg egy problema akad, sata vinyorol, keptelen vagyok elmenteni az elso 512 byteot. ha erre tud valaki mukodokepes megoldast szivesen vennem az otletet.

http://www.truecrypt.org/forum/viewtopic.php?t=411
itt talaltok leirast, es programot a TC header menteshez ( elso 512 byte ) ez a modszer nalam sata vinyonal kudarcot vallott. egyebkent kontenerfilehoz es pata vinyohoz jo.

jo munkat, es aki tud angolul, annak tovabbra is ajanlom a truecrypt oldalan levo forumot.

Frank99
persze hogy mond :-))))

Ha még elkornyikált volna, okés, de pl. Gyõzike?

-amúgy szeva, ki vagy?-

hmmmm, mond valamit hód..m..v, meg p.ks?
Olvasom egyébként a fórumot, csak ritkán szólok közbe...

Üdv,

------------------------------------------------ Az orvos se mondta meg, mit írt fel, én se mondom meg mire használom (C) by Hofi

Frank99
Sztem megélnének ÕK, csak nagyok az IGÉNYEK.
Nem muszály mindenkinek 30 milliós Mercivel járni, csak azért, mert elkornyikált néhány dalt....

amúgy szeva, ki vagy?

Most akkor ki is kapja le a jogdíajakat. Az alábbi interjú szövegét a "Paradicsom" c. Total Food magazinban olvastam. Az interjú Szolnoki Tiborral készült, a Bon-Bon énekesével:
"...Tomival is rengeteg dalt gyûjtöttünk össze a tarsolyunkba, és azt is szeretnénk jövõre egy új Bon-Bon lemezen kiadni. Három éve dolgozunk egy musicalen(...) Az ügy érdekében mindent megteszünk, ami rajtunk múlik. Sokat dolgozunk, mert a LEMEZELADÁSOKBÓL ÉS JOGDÍJAKBÓL NEM TUDUNK MEGÉLNI. (!!!) Amíg bírjuk, csináljuk."
Nos, vélemény?
Szevasz Frenki!

------------------------------------------------ Az orvos se mondta meg, mit írt fel, én se mondom meg mire használom (C) by Hofi