Bukott Killer/Morder CD-iro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na azért nem ilyen egyszerû a helyzet. még ha a technológiai lehetõség adott is a skype vagy bármi lehallagatására, azért ne feledkezzünk meg az erõforrásigényességrõl, minén titkosabb vmi annál nehezebben lehet hozzájutni a kívánt információhoz, és az információk folyamatos óriási tömege miatt a feldolgozási nehézségek a legfõbb probléma, hiszen a napi adagot az adott nap kell feldolgozni, mert a következõ napon megint lesz ua. vagyis elkezdõdik a szelektálás, és ha virágnyelven kommunikálnak a rejtõzködõ terroristák, akkor a gépi feldolgozással nem mennek semmire, csak akkor vezethet eredményre a dolog ha egy ember olvassa az üzeneteket,mert a rejtett tartalmat megláthatja, de az sem 100%

én meg azt nem értem, miért vallaná be az FBI, hogy mindenkit lehallgat... a #2552. valami hüle találgatás lehet, az FBI szakemberei szerintem secperc alatt kitalálnák, hogyan lehet lehallgatni a Skype-ot is, ahelyett, hogy a médiának panaszkodna róla...

nos, valójában az igazság az, hogy a technikai lehetõségek ma már szinte korlátlanok, illetve nagyon sok mindent csak beavatott emberek tudnak, és ezért inkább csak õk tudják kijátszani a dolgokat, megakadályozni az információgyûjtést magukról. alapesetben ha vmilyen illegális dolgot akar vki megbeszélni az menjen egy zenés szórakozóhelyre ahol üvölteni kell hogy értsd a másikat, ott aztán semmilyen technika nem segít, lehetetlen lehallgatni a beszélgetést.

de azért hozzátenném hogy míg az átlagállampolgárokat talán irritálja hogy pitiáner illegális ügyeikrõl, esetleg magánéleti dolgaikról kínos információkat tudnak szerezni a technikai lehetõségek révén, azért nyugodjon meg mindenki, hogy kisvolumenû szarságokkal nem foglalkoznak a hazai és külföldi nemzetbiztonsági hivatalok, nincs rá kapacitásuk és felesleges is lenne.tehát mondjuk a vám és pénzügyõrséghez sem fog bejelentés érkezni az egyébként illegális adatgyûjtés/lehallagás folyamán a nemzetbiztonságtól hogy k. pista benzin és cigicsempészettel foglalkozik, amibõl van évi 500.000 ft pluszjövedelme. majd ha ráterelõdik a gyanú a vám és pénzügyõrségnél hogy nagytételben szállítgat vmit illegálisan, akkor kérik az engedélyt a lehallgatásához mint nyomozati ezsközt, de ennek eredményét a bíróság nem használhatja fel, persze úgy fogják alakítani a dolgot hogy miközben õ jóízûen kitárgyalgatja az üzleti partnereivel hogy mit, mikor, mennyit adnak/vesznek, majd a színhelyen vagy a telephelyen rajtukütnek

szóval oda akarok kilyukadni, hogy én személy szerint abban az esetben amennyiben szabályozott keretek között marad az információáramlás, és a hivatalok a lehallgatási, megfigyelési adatokat a ténylegesen nagy súlyú bûncselekmények megakadályozására, leleplezésére fordítják, abban az esetben igazából támogatni kellene ezt a törekvést

Jó neked. Ott ahol a párom és az exem dolgozik (mind a kettõ a rend büszke õre), én is el tudom intézni, de a szürkéknél nincs ismerõs.
most, hogy mondod, meglehet.

es az nem merul fel benned, hogy 999 akciot megadalyoztak, mert figyelnek, szept 11 meg az egyetlen volt ami nem jott ossze?

az, hogy valamirol te nem tudsz, meg letezhet. plane , ha kemkedesrol van szo.

nekem is vannak titkaim. Pl. az, hogy nem a húgom pisilte le a hintát öt éves korában, hanem én, csak ráültettem. :-)

Változnak a hiedelmek. Régebben mindenütt szellemek, aztán mindenütt ufók, most meg mindenütt figyelnek az amcsik. Régebben az átkosban az ÁVH, most a demokráciában és a szabadság világában az FBI? Ha ennyire éberek lennének, nem lett volna szept. 11., vagy London, vagy Egyiptom... nem figyelnek ezek ló....t sem, azt csinálják, amit minden normális rendõr: jó pénzért semmit.

Visszakanyarodhatnánk a témához?

kepzeld azt, hogy nem egy fingoraszo niemand vagy, hanem, egy olyan egyed, akinek vannak titkai, amiket nem szeretne masok orrara kotni.

ugye ugye, igy mar erted, hogy van jelentosege a lehallgatas lehetosegenek.

azt tudtuk mi is, hogy ez teged persze nem erint 😛

rólam ugyan kémkedhetnek. Farzsebben fogom tartani, ha valakinek szüksége van arra, hogy napi háromszor hallja a fingattyúmat, nem vonom meg tõle ezt az örömöt. :-)

Egyébként ha már lehallgatás, meg jajistenemfigyelnek, akkor itt a SETI program. Befogtuk az ufók jeleit, a Te számítógépedre is szükségünk van, hogy megfejtsük õket. aha...

welcome to the real world.

igen? A saját telefonom kémkedik utánam? Nem paranoia ez már egy kissé?

fifi
ha szóban beszél valakivel, de nála van a telefon történetesen, és nem tudja hová tenni...

<értelem szerûen...>

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

akkumlátor nélkül hogy beszélsz a telefonnal?

fifi
Egy barátom szerint az akksit is le kell talán venni, ha rázós ügyekrõl megy a beszélgetés, és szerinte még ez sem lehet 100%

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

nem, kikapcsolt állapotban a modernebb telefonokba van beépítve olyan biztonsági funkció, hogy ha nincs eltávolítva az akkumlátor, akkor a képernyõ bármiféle megvilágítása, kijelzése, vagy vmilyen csipogás, bekapcsolt állapotot jelzõ dolog megtörténte nélkül is képes külsõ jelre üzembe helyeznie magát és a hálózatnak jeleket küldenie, talán a hangot is közvetíti, ezt nem tudom.így mértek be sok bûnözõt akik ezt nem tudták.

megoldás, ha jó néhány évvel ezelõtti mobilt használsz amiben még nincs ilyen funkció, vagy kiveszed az akksit nem csak kikapcsolod, van olyan mûszered ami méri az elekromágneses sugárzást és ha kikapcsolt mobilnál is jelez akkor tudod hogy figyelnek, rejtjelezve beszélsz, vagy nem követsz el semmit 😊

Frank99
egy barátom mesélte, hogy rokanai élnek USA-ban, kinn voltak náluk.
Béreltek valahol autót, amiben GPS is volt, amikor visszahozták a kocsit, a kezükbe nyomtak egy 450 dolcsis büntetést, sebességtúllépés miatt, ugyanis a GPS alapján kiszámolták, hogy a megengedettnél valahol gyorsabban mentek.
Csak idõ kérdése, hogy mindenhol mindekit figyelni fognak, csak azért, hogy fizessen, vagy bármi másért.
Elvileg most is meg lehetne csinálni pl. mobilnál.
Két adótoronyra bejeletkezés között kiszámolják, hogy menniyvel mentél, és jön a bírság..., vagy két fizetõs kapu között. csak törvény kell rá.

nem is olyan távoli ez a jövõ.
És vajon honnan tudjuk, hogy a mobil ki van-e kapcsolva?
Lehet bármikor kihallgatnak, amikor beszélgetsz, ha melletted a telefonod.

ha az akkut leveszed, talán akkor nem.

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

off:
a megállás még mindig a három (öt?) percnél nem hosszabb egy helyben tartózkodást jelenti, függetlenül attól, hogy a gépjármûnél (de szaxerû vagyok 😊 ) maradsz-e, vagy sem. A közterületfenntartó szólhat érte, sõt, Mari néni, a piaci halaskofa is, de büntetni csak a rendõr tud.)

hmm, az a kisebbik baj hogy a rendõr feljelenthet, mert ez csak közlekedési szabálysértés, ha vmilyen oknál fogva nem tudom kibeszélni a dolgot a helyszínen, akkor bemegyek a városi kapitányságra és elintézem. viszont a közterületesek civilek és csak a pénzbüntetés kiszabása a létezésük értelme, meg ott nincs ismeretségem

illetve ha egyáltalán végeznék a munkájukat...

Kiváncsian várjuk a folytatást.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Megjött a jogerõs döntés panaszkodásom ügyében. A 2. fokú bíróság helyben hagyta az elsõ fokot. Még arra sem vette az energiát, hogy indokolja a felvetéseim elvetését😊 Hát persze már nem fellebbezhetek, de egy kis indoklás jól esett volna😊 Röviden összefoglalva írtam 3 papirkát (panasz, felülbírálati kérelem, fellebbezés) és elértem annyit, hogy a házkutatási határozatban átírták a kijelentõ módot "adat merült fel arra" kitételre. Hát elég sovány eredmény. És sajna az eddigi tapasztalat az, hogy ignorálták a lényegi jogi kifogásokat (egyszerûen nem foglalkoztak vele, nem határoztak róla, nem indokolták miért) és szép kis egyenhatározatokat hoztak. Nyilván így egyszerûbb, kényelmesebb csak egy picit elkeserítõ. Pompásan fogok szórakozni ezzel az üggyel úgy láttom. Én már elégedett lettem volna ha érdemben, jogi indokokkal utálnak el. Úgyhogy eddig nem túl jó a helyzet. Azt már kezdem eldönteni, hogy a megrovást is meg fogom panaszolni/fellebbezni ha odáig jutnék. Most már mindenképpen azt akarom, hogy tisztán kerüljek ki az ügybõl (ne legyek gyanúsított, ha az leszek ne kapjak megrovást sem) ha már ennyit strapáltam magam. Ehhez azonban kellene egy normális bíró aki legalább érdemben foglalkozik az általam elõadott és kifogásolt jogszabálysérétések megítélésével. Dehát eddig ez kettõbõl nulla a bíróságok esetén. Ha vádlott leszek már csak két esélyem van normális bíróra (esetleg három ha a elkülönítési kérelmemnek helyt ad a bíróság). Ahogy valaki bölcs mondta jó a tudás/erõ stb. de a legjobb a szerencse.
Az a várakozni tilos. A megállni tilosnál meg sem állhatsz, kivéve forgalmi ok, vagy mûszaki hiba. A várakozni tilosnál állhatsz meg, elvileg 5 percre, de a vezetõnek (neked, asszonynak, bólogató kutyának) a kocsinál kell mradnod. A szürkék meg fognak büntetni a tilosban parkolásért is, és a tiltott megállásért is. De ez a jobbik eset, mert ha rendõr jár arra és nem kefélhetett az este, akkor lazán feljelenthet.
huhh, nem téma ez sem de tudja vki hogy közterület felügyelõ megbüntehet e közlekedési szabálytalanságért? olyanra gondolok hogy tilosban parkolás(sima városi útszakaszon) vagy megállni tilos táblánál ha nem tartózkodsz az autódban(mert ugye ha jól emléxem a legutóbbi kresz módosítás óta a megállásnál ha ilyen tábla van vkinek az autóban kell tartózkodnia) esetén?

Inkbb fogalmazzunk ugy hogy te is régi motoros vagy itt....

Frank99
ez véletlenül nem egy agyatlan topic.

látszik, hogy én indítottam...

<#vigyor1><#idiota><#circling>

De tanulhat az ember belöle.....és mindig visszatér a topic a témához...

kicsit elmentünk a témától, my fault...

Frank99
de ez nem régóta van így....

inkább poénos volt a helyzet...
legalább megdolgozik a pénzéért, egy fél napig azon röhögtünk barátnõmmel, hogy milyen csalódott arcokat vágott, amikor mindent rendben talált...

tévedés. ellenben az autó átvizsgálásához meg kell indokolni a dolgot, és adott esetben ha a rendõr pusztán szivatásból belenyúlkál az autóba, fel lehet jelenteni hivatali visszaéléssel. ha nagyon parasztul viselkedik, a legjobb ha a 107-en keresztül hívsz másik járõrt, és a központosnak pontosan vázolod a helyzetet és megmondod hogy mit és miért kifogásolsz az intézkedésben. mivel minden hívást rögzítenek, ez egyben bizonyítékként is szolgálhat ha ki akarnak cseszni veled. viszont csak olyan esetben ajánlott huzavonázni a rendõrökkel, ha tényleg nincs mibe belekötniük, mert nagy valószínûséggel a másodjára érkezõk a többiek ismerõsei, barátai, jókollegái, és úgyis az lesz az elsõ hogy a pártjukra állnak és téged akarnak megszivatni. de ha drága autód van és normális hangnemben, de határozottan lépsz fel velük szemben, akkor õk fognak meghátrálni, hiszen nem tudhatják pontosan kivel is állnak szemben, és ha jogszerûtlenül járnak el, az az állásukba is kerülhet. rendõrnek, pláne sima járõrnek meg nem a fejsze emberek mennek, más állást nem igen fognak találni

fifi
mivel magánterület, tezhát házkutatás súlyú...

Frank99
tudomásom szerint nem vagy köteles megmutatni a kocsidat, ha nem akarod.
a jármû átvizsgálásához is parancs kell.

Persze jobb nem kötözködni, hátha bedugnak valahova egy kis fehér port..

.-)

szopjon le bill gates<#gunyos1>

Sziasztok.
Mentem nyaralni, kifogtam egy közúti ellenõrzést. A rendõr bácsi mindenképpen látni akarta, milyen CD van a hifimben, egy kis prémiumot remélve... megmutattam neki a CD-t, eredeti volt, lefagyott a mosoly az arcáról. Persze mondtam neki, hogy ha nem eredeti lett volna, akkor sem szólhatna semmit, mert magáncélra lemásolhatom bármelyik CD-met. Erre "bosszúból" kipakoltatta velem a csomagteret, (sátor, hálózsák, egy heti ruhanemû, étkészlet, túlélõkészlet, szerszámok, stb.) elõvetette velem a kötelezõ felszereléseket, (na, jóval kezd ez is... találjon már valami kifogásolhatót a jó öreg bádogládán 😊 ) majd kb. húsz perces vizsgálódás után az mondta: befejeztük, mehet. Visszakérdeztem: hatósági közeg feltartásáért nem fog lecsukni? 😊

Kezd elegem lenni a szerzõi jogvédelembõl. Lassan hallgatni sem szabad, amit megvettél.

Más: mit szóltok hozzá, hogy a Microsoft szabadalmaztatni akarja a szmájlikat?

Mardel
PGP802-PF-W.zip ezta verziót szedtem le edonkeyn, de ez sem ingyenes! <#rinya>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Mardel
És egyszerûen le tudjátok írni, hogy truecryptnél hogyan kell kimenteni az elso 512byteot?

Frank99
az is megoldás.
a lényeg, hogy okos ember titkosít.

Montanosz
én cd/dvd-ket is truecryptel írom mert a cryptcd lassú és sok helyet foglal a cd/dvd-n titkosításra, nekem a 4,7 dvcd-re csak 3 gigát bírt rányomni a truecrypt 4450megát bír.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Frank99
komplett CD-t pedig CryptCD-vel.(timesavesoftware)

ez fizetõs.

de van törése is.

ASTALAVISTA-n

Frank99
PGP

van ingyenes változata, utána kell nézni a neten,a 8-as változatban még volt ingyenes, sajnos kevés helyen van meg.

Mardel
oks, és a fájlokat mivel titkosítjátok le, hogy kiírás után is titkos maradjon, és megnyitható? truecrypt?

Frank99
olvass vissza, van ingyenes win és linux alá, és MÜXIK!!!

Compusec...

Mardel
a szöveg nekem túl szakami! <#conf>

bios jelszo nem ved az ellen, ha kiveszik a vinyot, es beteszik egy masik gepbe.
a truecrypttel titkositott partiociokrol ments el az un. header reszt ( elso 512 byte ) lejjeb valahol irtam linket ami leirja hogy kell, de a truecrypt oldalan levo forumon is talalsz infot errol.

Mardel
Értem, köszi!
Akkor lehet, hogy úgy lesz, hogy felrakoma drivecrypt plust, és egy boot titkosítást csinálok vele, és felteszem a truecryptet, és letitkosítom a partíciókat!

...ha ez túl bonyolult, és biosban is simán lehet jelszót megadni, akkor egy kérdésem lenne, hogy azt hogyan kell?

egyelore nincs nyilt forraskodu rendszerlemez titkosito. talan valaki majd csinal egyet, bar azt olvastam, hogy nem olyan egyszeru a dolog, mert a windoz bootlasat kell hozza jol ismerni, amit meg nem tesz kozkinncse a microsoft.

crx melyik szolgáltatót válassztod????

Mardel
Igazából nekem olyan lemez titkosító kéne ami letitkosítja a rendszermeghajtót is, én ebbõl egyet tudok drivecrypt 3.0 plus "on the fly" módszerrel mükszik a progi, és azt írják róla, hogy az "on the fly" módszere sokkal jobb mint más "on the fly2 titkosítóké, de az a gondom vele, hogy a progi nem nyílt forráskódu! :-/

Persze hogy perelhetõ.