15995
-
#7106 vkit* -
#7105 Szerinted ezt most érdekel vki? -
#7104 Ja, jelenleg magyarországon a banki tartalékráta 5%, az 1:9 arány az USA-ra vonatkozik, nálunk kétszer annyira lehet szélhámoskodni. Viszont Szingapúrban 100%, azaz ott a bank tényleg csak annyit tehet ki, amit be is tesznek. Van is életszínvonal és normális gazdaság.
Amúgy ajánlom ezeket hozzá:
http://es.youtube.com/watch?v=f0DTq6LSp0Q
http://es.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY
-
#7103 Én megértem Hitlert ;) -
#7102 Ajánlom figyelmetekbe az alábbi írást.
Most már értem, hogy miért lesz gazdasági világválság, és miért utálta Hitler a zsidókat.
Sajnos nem köztudott, de a bankok jelenleg kilencszer annyi kölcsönt adhatnak, mint a betétjeik összege, azaz 9:1 arányban helyezhetnek ki pénzt. Ez azt jelenti, hogy 1$ betétre 9$ kölcsönt adhatnak nemlétező pénzből, melyre kamatot szedhetnek!
Sokan azt hiszik, hogy a bankok a betétek és kiadott kölcsönök kamatkülönbözeteiből élnek, de ez nem igaz, mert a bankok majd tízszerannyit adhatnak kölcsön, mint amennyi a betétállományuk. Ha tehát valaki betesz 100$-t 5% kamatra, akkor a bank kiadhat 900$-t. Ennek a kamata mondjuk 12%-kal számolva 108$, melyből levonva a 100$ 5%-os kamatát marad 103$. Ez bőven elég még a tőke visszafizetésére is. (A jelenlegi szabályozás szerint, ha a bankok csak hatodannyi kamatot kérnének a hitelért, mint amennyit fizetnek a betétért, még akkor is nagyon jól megélnének.)
A probléma azonban az, hogy ílymódon a nemlétező pénz kamata új pénzként kerül a gazdaságba, méghozzá olyan új pénzként, amit az állam soha nem adott ki, csak a bankok számítógépeiben létezik.
Vegyünk egy egyszerű példát: A bankba betesz egy X betétes 100$-t. Erre alapozva az A bank kiad Y-nak 900$ kölcsönt, amelyet Y átutalással kifizet Z-nek. Ezt meg tudja tenni, mert átutalásos fizetés esetén nem szükséges a valódi pénz. Ezt a 900$-t Z beteszi B bankba betétként, melyre alapozva az akár többezer dollár kölcsönt is folyósíthat, amelyet aztán a kölcsönfelvevő átutal C bankba. Ha C bank is ugyanígy jár el, és a tőle kölcsönt felvevő illető az A bankba utalja át a pénzt, akkor a kör bezárul, és irdatlan mennyiségű pénz keletkezett a semmiből. Mivel a bankrendszer, bár jóval több bankból áll, de valóságban is zárt, és a pénzmozgások csak a számítógépeken történnek, elvileg úgy keletkezik pénz, hogy egyetlen dollárt sem ad ki az állam.
Mindez engedélyezett dolog, mivel gyors gazdasági növekedést eredményez. Persze nem fenntartható, a kamat alapját a gazdasági növekedésen felüli extra kitermelésnek, nyersanyagfelhasználásnak, a föld kizsákmányolásának kell fedeznie úgy, hogy a tőke folyamatosan emelkedik, melynek fedezetéül a gyárak, és cégek szolgálnak. A jelenlegi állapot szerint egy átlagos cég vagyonának háromnegyedét teszi ki a hitel, azaz lényegében a gazdaság háromnegyede a bankoké, és akkor még nem is beszéltünk az államadósságokról. Mindezt nem létező pénzek ügyes csoportosítgatása eredményeképp. Ezek a bankok (többnyire zsidó származású) magánemberek tulajdonában vannak, tehát lényegében ezek a magánemberek pénzt állíthatnak elő, az állam engedélyével.
Ezek az összegek mára olyan mértékre emelkedtek, hogy jelenleg a bankok által kiadott hitelek összértéke többszöröse a világ összes anyagi javának összértékének. Magyarul a magánkézben lévő bankoknak többször annyi a vagyonuk, mint amennyit az egész föld ér. Mindenki érzi, hogy ez azon túl, hogy fizikailag lehetetlen, etikátlan is.
Mivel a folyamat fenntartásához egyre nagyobb hitelkihelyezésekre van szükség, a gond akkor keletkezik, amikor ezen hitelekre megcsappan az igény, és a pénzt nem kihelyezni kell, amit bankközi átutalással meg lehet oldani, hanem valódi pénzben visszafizetni. Ilyenkor jelent csődöt a bank, mert a biztosítékként letétbe helyezett tartalékai nem fedezik az igényeket, a kihelyezett hitelek pedig nem létező pénzből voltak. Ha az állam beavatkozik és megsegíti a bankot, akkor azzal vagy újabb adósságot keletkeztet más banknál, vagy maga állít elő pénzt úgy, hogy lényegében csökkenti a meglévő pénz értékét arra a szintre, hogy a nemlétező pénzek összértéke megegyezzen a valódi értékkel. Ez egy-két banknál pár százalékos inflációt jelent (ld. Izland 15% infláció három banknál) de ha a jelenlegi teljes rendszert vesszük alapul, akkor akár többezer százalékos inflációt is eredményezhet, hogy visszaálljon a reális állapot. Magyarul legálisan adtuk át a pénzünket a bankokat birtokló magánembereknek. (Ezért is ellenezték a bankok kisegítését néhányan az USA-ban.)
Jelenleg ott tartunk, hogy ezt a gazdasági modellt próbálják meg a spirál kitágításával tovább fenntartani, ahelyett, hogy drasztikus intézkedésekkel az egész folyamat leállítanák. Ez persze csak úgy lenne megvalósítható, ha a jelenlegi 9:1 arányt azonnal 1:1-re de inkább 1:1,2-re módosítanák, továbbá a fizetésképtelenné vált bakokat állami tulajdonba vennék oly módon, hogy a többi bank felé fennálló követeléseiket nem átutalással, hanem csak valódi fezetőeszköz használatával fogadnák. (Ez persze további bankcsődöket eredményezne addig, amíg vissza nem álla reális állapot.) Mindez kétségtelenül meggyengítené a bizalmat a bankkártyák és átutalások iránt, amit csak az után lehet visszaállítani, amikor a folyamat már stabilizálódott.
Látható tehát, hogy a hatalmas bankszékház-felhőkarcolók a bankok által maguknak teremtett, nemlétező pénzekből épültek, a jelenlegi gazdaságot az egyre nagyobb hitelek mozgatják, s a végén mindennek a levét azok a kisemberek isszák meg, akik dolgoznak is, és akik azt hiszik, hogy a bakokban lévő, vagy onnan kapott pénzük létezik.
-
MrRoan #7101 Mit szólnátok egy olyan üzlethez amiben ingyenes Törzsvásárlói Kártyákhoz kell juttatni embereket, akik így olcsóbban tudnak vásárolni?
Itt egy cím is:
Sciennet
Nézzétek meg. Neten minden ismerősünktől meg lehet kérdezni, hogy kell-e neki egy ilyen. Persze ingyen. :)
-
#7100 úgylegyen, hogy ne legyen igazam. de majd emlékezz ha 2 hónap múlva itt sírsz hogy még mindig nem fizetett ki. -
xHeDex #7099 úgyérted hogy a bux.to-n belül hol kell átírni? My Stats -> My profile és ott.
khm még valami:
Tuesday 24 Jun 2008 08:48 AM $ 10 AlertPay/Card Pending Audit
hiszel nekünk? -
#7098 doxadmin....nem lesz igazad! xHeDex: nem tod h kell beírni az AP-s címem, amire utalják? Mert már kb 2 éve regiztem be, csak nem használtam és akkor csak palybap volt, a profilban nemtom átírni :S -
xHeDex #7097 bux.to nem csak AP-re utal? -
#7096 grat. Majd akkor is legyél ennyire lelkes ha 3 hónap után még mindig nem utalta át a pénzt paypalre. Bár ne legyen igazam -
#7095 nem 1,5 lett hanem 13.2 volt és most 15.2 :DDDDDDDD -
#7094 ja meg még + azok a referek akiknek nem én kattingatok...vagyis a multiclikkerem xdd -
#7093 Amugy aki fikázta a bux.to-t és azt mondta hogy napi 2 link van, az megbaszhatja mert most is 16 van... + 7 refer 1 nap alatt másfél dolcsi :) -
#7092 Ja dupla sorry. Amúgy nem fszlámák ülnek ott sem, és nem napi 1000$/eurók mennek rajtuk keresztül, szóval odafigyelnek. előbb elveszítenek 1000 tagot ki parkoltatott, mint 1 befektetőt ki reklámost vásrol tőlük. -
#7091 ip, alapján, engem már kidobtak 1x, szóval elhiheted nekem. Ha meg nem akkor majd a saját bőrödön megtanulod. Az interneten semmi sem maradhat titokban. Mint Max is mondta, nekik a hirdetők az elsődlegesek, szóval ha csaláson kapnak repülsz. . . De csinálj amit akarsz, majd rájössz te is hogy nem lehet csalni (csak okosan kell csinálni). -
#7090 leszarom...és ők szerinted honnan fognak rájönni erre? -.-' felkeresik őket és megkérdezik? Ugyan már, ne nevetess... -
#7089 De van, mivel a szerződésben én emlékszem olyan mondatra, hogy tilos direkt forgalmat generálni a parkoltatott domain nevekre. Az hogy megkéred az ismerősödet hogy kattintson a szerződést már fel is rúgtad.
-
#7088 Abban nincs semmi csal ha az ismerőseimet megkérem h mennyenek rá! -
#7087 ja, de ezzel csak óvatosan!!! Ők sem hülyék!! -
#7086 meg az azért is jó, mert 1 kattintásért több eurót lehet kapni, aztán van 1 csomo ismerősömnek net, megkérem h mennyenek rá ozt annyi :)))) -
#7085 ja, azt énis megnéztem.... sedosat pont ma reggel...lehet h a szeróm helyett azt fogom fizetni ozt vissza is jön annak az ára! -
roberrtto #7084 Sedo-s progi mikor indul?Szerintem lennénk már rá páran. -
#7083 igen, de az 6 hónap hogy a box.to átutalja a paypalre, onnan már simán megy minden.
Amúgy domain parkoltatás -> sedo -
#7082 Jólvan, jólvan...amugymeg nem csalok -.-
És nem 6hónapos a kifizetés, mert elküddöm PayPal számlámra onnan meg a bankártyára, és ez kemény 2 munkanap :)
Na ez 1 pénzkeresési fórum, mondjatok már vmi jobbat...nemkell jövedelmi fizetés, csak 1 kis(idézem)" bónusz fizetés kipótlás"
Mondjuk 2havira 10ezer... -
#7081 lol, ha egyátalán kifizetik, mert még ez is kétes. Mindegy, te tudod, az biztos hogy ptc ből te nem fogsz kiszedni egy gépre valót. Ha meg csalsz a box-nál észreveszik úgy is, nem hülyék ülnek a gép előtt. Ehhez passzívan kell hozzáállni, mint egyfajta bónusz fizetés kipótlás. -
xHeDex #7080 beleszámoltad a több mint 6 hónapos kifizetési időt? -
#7079 Mondjuk Bux.to val meglesz 1 hónap alatt a 15ezer is! minden nap kapok 1 fél dollárt :D és már van 12, de most keztem el referalni...szval 40 nap :D -
#7078 10.000 ft kéne pár hónap alatt! -
xHeDex #7077 olyan nincs :D ha jó jövedelmet akarsz akkor előtte fektess bele valamennyi pénzt az oldalba -
#7076 Most nagyon kell a pénz me gépet rakok össze ozt arra gyüjtök...vki tudna mondani 1 jó jövedelemmel járó netes pénzkeresést?:D -
#7075 ja bocs 15 referem van...és mind aktív! -
#7074 Ja csak ehhez add hozzá hogy van 10 aktív referem
Szóval nem 2000ft keresek 2 hónap alatt hanem 20ezret... és már 4ezrem van, eddig referek nélkül nyomtam de mostmár megy fel a számláló mint a szar :D -
#7073 Akkor lehet nem 1 but.to ról beszélünk (nem mintha több lenne^^). Az a napi 15 sem sok. Tudtommal 10$-tól fizet ami 1000 cent. nos 1000/15=66 azaz 66 nap (2 hónap) alatt összejön 10$ ami kb 1800-2000Ft. Jah, és akkor még ki is kell fizetniük. . de az már más téma -
#7072 nekem napi 15 link van...most komoan! -
#7071 Beteszel x $-t x hozamidőre x kamatra, majd ha letelik kifizet, vagy nem, és elúszott a pénzed. Röviden ennyi.
Bux.to tényleg xar. Múltkor nézem volt bent 2 link 1-1 centes -.-' -
#7070 A Hyipek az mi? Vki elmagyarázná? -
xHeDex #7069 ja és 4. a bux.to egy szar :P -
xHeDex #7068 1. ne spammelj!
2. trükkölj ahogy akarsz
3. miért nem csinálod magad? -
#7067 Valaki beregisztrálna nekem a gépéről?????? ugyis el lehet tünteni a cookit...megmondom a pw-t a felhasznélót meg mindent...pls pls pls!!!!